2024-03-19 94 瀏覽
真係好鍾意食Pepper Lunch,一個禮拜都食一餐,最鍾意就係嗌黑椒牛肉飯加雙倍芝士,雖然真係非常之邪惡,但係真係非常之好食邪惡程度就等於油浸飯,因為芝士又會出油肥牛又會出油

邪惡程度就等於油浸飯,因為芝士又會出油肥牛又會出油

附近返工,好耐冇食過pepper lunch,入黎諗住食個快飯,要個三文魚飯,收銀聽錯做黑椒牛肉,返去同佢講落錯單,塊面直頭用西黎形容,好啦,都算喇,諗住搵個2人位坐低,我一個人食,樓面個阿姐好似慌死霸佢d四人檯咁,係咁追住我,話一個人坐呢度呢度,我話入d既2人枱坐唔坐得?佢用d勁差既語氣同我講,得,咪坐囉。。未食巳經一肚氣,嬲到咩胃口都冇,去過咁多間pepper lunch,都未試過有一間d態度差到咁😡想考驗EQ,食到一肚氣既歡迎黎體驗。
想考驗EQ,食到一肚氣既歡迎黎體驗
2023-11-11 398 瀏覽
有一天平日11:30入內想食午餐,女侍應就帶我入內坐低,我隔離正正擺放一個人咁大嘅吹風機係咁吹,頭髮都亂埋,嘩,今時今日我點知有幾多菌吹出來,之後投訴又帶我去另一位置,仲要講明我隔離都會安排人客入座,好似唸我想獨霸啲位咁,最賤一分鐘後即時安排客人坐我隔離,仲要喵一喵我,那時一半座位都未滿,佢年紀都唔細啦,仲要咁玩法,真的趕客,咁我唯有走囉首先餐廳應該唸下冇人會鍾意有部大型吹風機係自己隔離係咁吹,最慘投訴完好似覺得我好麻煩咁,唔怪得現在人人話北上消費,就是敗在這些咁差劣的服務
2023-09-17 522 瀏覽
Pupper Lunch 餐廳以其獨特的鐵板黑椒牛肉飯而聞名。這道菜色香噴噴,一上桌就散發出令人垂涎欲滴的誘人香氣。每一口都充滿了濃郁的黑椒味道,配上嫩嫩的牛肉和多汁的雞肉,令人回味無窮。這道菜的亮點之一是鐵板烹調的技巧。當食材放在熱騰騰的鐵板上煮熟時,牛肉和雞肉的肉汁被完美地鎖住,保持了肉質的鮮嫩和口感的豐富。此外,煎蛋和芝士都加入為這道菜增添了豐富的口感和濃郁的奶香味道。除了美味的食物,Pupper Lunch 餐廳的服務也非常出色。工作人員熱情友好,總是微笑著迎接客人,使整個用餐經驗更加愉悅。餐廳的環境舒適,裝飾簡潔時尚,為就餐提供了舒適的氛圍。整體來說,Pupper Lunch 餐廳的鐵板黑椒牛肉飯是一道令人垂涎欲滴的美食。它結合了濃郁的黑椒味道,嫩嫩的牛肉以及煎蛋和芝士的豐富口感,讓人回味無窮。無論是食物的味道還是服務的品質,這家餐廳都值得一試。

2023-08-17
2023-08-22 397 瀏覽
葵方paper lunch無論中午及晚餐都大排長龍,今次因為早食晚飯,唔洗等直入有位。店員會幫你按排位置,然後出收銀俾錢點餐,之後店員會送餐來,都好方便。Paper lunch牛肉飯大家都食過,早幾日有個期間限定版"牛五花燒肉丼"當然要試下($90包埋一杯汽水)。店員送來"滋滋"聲鐵板送上,入面個餸菜都好豐富,牛五花燒肉,煎荷包蛋,粟米,辣泡菜及西蘭花,當然要配上燒肉汁,另外送上一碗紫菜白飯,真是不得了。 整個熱辣辣非常好食惹味,唯一個辣泡菜就一般,始終不及韓燒地方泡菜咁好食,整體唔錯,期間限定一定要試下 啊!

配紫菜白飯
2023-08-19
2023-08-03 345 瀏覽
午餐時份都預咗去邊間都多人,排隊等食pepper lunch,在門口排咗大約3個字就入得,比想像中快。先在門口收銀處落單,然後侍應就會將餐送到你枱。今次試咗期間限定的牛五花燒肉丼,配搭紫菜拌飯及燒肉汁。一上枱,馬上被鐵板的嗞嗞聲吸引。牛五花仲係好生、鮮嫩粉紅的狀態,隨著鐵板的熱力逐漸變色,牛肉的油香亦隨之散開,香氣強勁。食開五成熟的,將牛肉香煎幾分鐘就食得。旁邊還有香煎荷包蛋、經典的粟米粒粒、微辣泡菜以及西蘭花。最好食的方法,就係將紫菜拌飯以及以上所有配料都撈埋一齊拌食,不過怕肥的我不想白飯吸滿邪惡的牛油,所以分開食。滋味一定無拌食咁惹味,不過牛五花的質素都算不錯,都算性價比高。

2023-08-03
2023-07-02 440 瀏覽
每次行過都超多人排隊,今次行過見唔使等位,即刻同男友入去食飯醫肚,葵芳這間pepper lunch坐得好舒適,地方夠寬落。黑椒牛肉飯,牛肉切成一片片,經過鐵板燒的高溫烤煮,表面煎得微焦,散發出誘人的香氣。鐵板上還擺著煮熟的米飯和青菜。牛肉的口感非常嫩,而且沾上黑椒,讓人回味無窮。米飯煮得剛好,口感軟硬適中,與牛肉的味道非常相襯,讓人食欲大開。整體感覺良好,環境潔淨,侍應服務態度親切有禮,是值得一再回頭的餐廳。

2023-06-27 239 瀏覽
每次諗唔到要食咩就會去食pepper lunch,葵芳新都會個間pepper lunch唔好睇佢個門口好細,入面好大嫁,仲要有好多位,就算要排隊都唔會等好來,上餐又快,可以話pepper lunch已經進化到快餐,今次叫左個三文魚pepper lunch,平時好鍾意食三文魚既我,但係係鍾意食生既三文魚,熟既真係好少食,係有時間唔中屋企人買黎煮,點知pepper lunch既三文魚好好食,仲要有好多舊,終於唔駛食牛了,有多個選擇以後
2023-06-15
2023-04-07 680 瀏覽
和太太在新都會廣場揾地方食lunch,見呢間多人排隊又未食過,就即管入去試下~兩人選了一個黑椒牛肉飯和一份豐盛組合:黑椒牛肉飯:鐵板上枱很香,有少少飯焦,香口而且冇黐底,不過味道可以再濃一些會更好~豐盛組合:組合包括有漢堡,牛肉,薯蓉,粟米,西蘭花,白飯,湯和汽水,都算抵食,漢堡啖啖肉,不過味道有些淡,但加上枱上的蒜蓉汁則相當不錯。個人覺得鐵板外圍加上紙圈以防止客人掂到鐵板的設計相當貼心。唯一有些疑惑的是為何汽水杯蓋的開口位是反方向的呢(如圖)!

兩人選了一個黑椒牛肉飯和一份豐盛組合:

• 豐盛組合
  • 黑椒牛肉飯
2023-01-01 604 瀏覽
好耐冇食過嘅Pepper Lunch 水準依然保持到😋嗰日餐廳都算係好多人 可能聖誕假期多咗人放假 隔離枱都好多中學生 叫完嘢食之後諗住可能有機會要等好耐 點知竟然同平時等嘅時間差唔多 10分鐘到啲嘢食就已經到 熱辣辣 勁香 擺盤亦都唔錯 職員都好細心 提醒我哋話好熱 叫我哋食嘅時候小心嗰邊邊位會好熱 真係估唔到咁多人要serve 佢哋待客之道都仲係好好之前食過另外一間啲飯會容易癡底 呢間就冇啦 啲三文魚都係放落個鐵板度煎幾下就食得 又唔會癡底 同時唔會好油 值得一讚👍🏻
好耐冇食過嘅Pepper Lunch 水準依然保持到😋
2022-12-31 393 瀏覽
當天來葵芳,到久違嘅pepper lunch午餐,下午時間到,等候時間幾乎直接入座。當天決定試試意粉,多次食pepper lunch 都是點飯,但決定要來點新意,便選了以下:❣️芝士雞肉泡菜意大利麵滿滿芝士醬淋上意粉和雞肉,超級滿足😋雞肉一如既往都是挺滑的;意粉不會太乾或太淋,亦是煮至剛好;泡菜是偏鹹的,不會感到辣,將全部拌在一起,沒有違和感👍🏻同行友人亦大選我呢款是不錯的😋總括來說, 到pepper lunch 間中可以換換口味,不一定只叫意粉,還可以多一個選擇,都是tasty 😋

❣️芝士雞肉泡菜意大利麵

滿滿芝士醬淋上意粉和雞肉,超級滿足😋

將全部拌在一起,沒有違和感👍🏻

同行友人亦大選我呢款是不錯的😋

逢親星期六日Pepper Lunch一定大排長龍大家出門口好禁定飛( ´∀`)偶爾好掛住鐵板味所以今日就黎食個lunch❤️- 雞扒配珍寶漢堡扒雞扒比預期滑漢堡扒好大件而且肉汁都好多薯蓉配菜同白飯就不過不失同場加映港媽不滿叫號安排佢哋係三個人話仔仔等咗成半個鐘好肚餓明明有四人檯都唔叫嘈到拆天店員好好禮貌 用心解釋有客睇唔過眼幫口當然係俾港媽鬧返轉頭店員都好好咁安慰呢位見義勇為嘅客人港媽話以後唔黎食😂 唔知佢做唔做到呢
逢親星期六日Pepper Lunch一定大排長龍
大家出門口好禁定飛( ´∀`)
偶爾好掛住鐵板味

有客睇唔過眼幫口當然係俾港媽鬧返轉頭
店員都好好咁安慰呢位見義勇為嘅客人
港媽話以後唔黎食😂 唔知佢做唔做到呢
2022-09-24 385 瀏覽
𓌉◯𓇋【 糧尾慳錢之選—$29食飽飽😆】⚠️$29可以食到Pepper Lunch???!無錯 只要下載佢地個app成為會員 便可以於9月30日前以優惠價$29食照燒汁珍寶漢堡扒餐連飲品!用黎填肚勁抵!▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀ 照燒汁珍寶漢堡扒餐($29)(+$11有蛋同芝士)睇落好似幾好👍🏻芝士分開上 漢堡扒好大好厚😂😂食落都吾差 起碼吾會乾爭爭😬所有野炒埋一碟 再加埋醬汁都幾惹味 不過葵芳分店既飯太淋 如果可以控制得好少少就更好❀凍檸茶🍋茶味好淡 糖漿分開上幾好👍🏻
𓌉◯𓇋
【 糧尾慳錢之選—$29食飽飽😆】

⚠️$29可以食到Pepper Lunch???!
無錯 只要下載佢地個app成為會員

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀ 照燒汁珍寶漢堡扒餐($29)(+$11有蛋同芝士)

❀凍檸茶🍋茶味好淡 糖漿分開上幾好👍🏻
照燒汁漢堡套餐
照燒汁漢堡套餐
在葵芳處理一些事情後都已經7pm,會合老公在新都會廣場搵食。正值晚市繁忙時間,好多餐廳都要等位,我們選了鄰近的兩間餐廳,看看哪一間快些有位,最終是Pepper Lunch快一點啊!好久沒光顧過Pepper Lunch,現正推出二人套餐,不過食品選項不太合心水,所以還是各點一份餐好了。老公選了招牌的珍寶黑椒牛肉飯,而我就揀選珍寶漢堡扒拼芝士醬飯。加配套餐,有飲品還有雪糕啊!珍寶黑椒牛肉飯,配餐價$89,牛肉已煮至半生熟的狀態。蒜蓉扒汁及蜜糖醬汁是Pepper Lunch黑椒飯的靈魂所在!快速拍照後,就加入醬汁,將整碟飯拌勻,香氣四溢!!趁鐵板尚有餘溫時,將牛肉再煎得熟一點。牛肉質感不會太粗糙,黑椒飯加醬汁的那份惹味最令人垂涎三尺!珍寶漢堡扒拼芝士醬飯,配餐價$113,第一次試這款,除了芝士醬外,還可以揀配飯的汁!老公幫我去點餐,幫我揀了咖喱汁來配搭~~芝士和咖喱是匹配的組合!芝士醬滿滿覆蓋著漢堡扒,芝士味香濃。日式咖喱香而不辣,還帶微微的甜,中和了芝士醬的膩!原來漢堡扒內另有乾坤!!漢堡扒中間還夾著芝士,一切開就形成拉芝效果漢堡扒軟稔又煎得夠香,由內而外都充滿芝味!!配飯一流!!吃完兩份

珍寶漢堡扒拼芝士醬飯

漢堡扒軟稔又煎得夠香,由內而外都充滿芝味!!配飯一流!!
Haagen Dazs雪糕杯
吃完兩份美味的飯餐後,就以Haagen Dazs雪糕杯作結,好滿足的一餐!
2022-06-25
Haagen Dazs雪糕杯
2022-09-15 191 瀏覽
有陣時好想食肉,就會嚟Pepper Lunch今日揀咗個三色鐵板,又有啲驚喜次次嚟到都食牛肉,今次就試吓佢啲雞扒同埋香腸雞扒醃得都幾入味,食唔到有雪味,處理得唔錯,而且都幾嫩,唔會鞋口,所以都幾估唔到至於香腸,佢似台灣腸嘅質感,味道唔會好鹹,有兩條,都算唔錯而今次嘅牛肉唔係一般肥牛肉片,係比較厚身,所以質感咁都幾好,都有少少牛肉味,幾十蚊唔會要求咁多嘅😁總括來講,呢個餐都幾好味,有唔同嘅肉類,亦都有薯蓉同埋少少蔬菜,都幾豐富
有陣時好想食肉,就會嚟Pepper Lunch

今日揀咗個三色鐵板,又有啲驚喜

次次嚟到都食牛肉,今次就試吓佢啲雞扒同埋香腸

至於香腸,佢似台灣腸嘅質感,味道唔會好鹹,有兩條,都算唔錯