6天前
店名:Pause It地點:荔枝角永明街1號恒昌工廠大廈15樓C室今日去開D2 place 行街拍拖,去左附近一間叫Pause It 嘅 Cafe醫肚仔,Cafe裝修簡潔雪白,採光足,一上到去都好朋友仔係到吹水,做project同打卡。我地叫左二個主食,一個係全日早餐,另一個係紅酒慢煮肉碎蝴蝶粉,再加二杯飲品1.全日早餐 $108有香腸,培根,炒蘑菇,酸種包,沙律,炒蛋,蕃茄,茄汁豆等,All Day Breakfast大份,好啱一齊share,手酸種包好食,外脆內軟,配埋炒滑蛋,培根一齊食,正👍2.紅酒慢煮肉碎蝴蝶粉 $98醬汁調配得啱啱好,濃濃嘅番茄醬配上牛肉碎,二者混合落蝴蝶粉到好好食,還有稠度啱啱好,可以做到掛汁🤗3.伯爵茶朱古力(熱) $46朱古力有拉花係面,好靚好特別,好適合打卡,伯爵茶同朱古力好配合,入口好好飲4.果香玫瑰茶 $42果香玫瑰茶放喺茶壺到,可以自己慢慢用細杯飲,玫瑰茶好飲,但係要注意隨著時間嘅增長,果香會越嚟越出,會變得越嚟越酸,尼個要注意離開時見到,可以喺cafe呢到學咖啡拉花課程,如果住附近我實上堂學下新野🫣總價連加一$294
地點:荔枝角永明街1號恒昌工廠大廈15樓C室
1.全日早餐 $108