2K
名不虛傳的拉花咖啡👍🏻👍🏻
raina27t
2025-10-26
關注
心柔爸爸咖啡癮又起☕️ 今次又點名要來到位於元朗的Pause It ❤️因為他們的咖啡拉花好出名,即使光顧不同分店,每次咖啡都同樣出色👍🏻而且店內的西餐、全日早餐及甜品亦同樣好吃,款式種類亦好多,絕對是我們一家大細開餐的好地方🥰🔸自家手打美國安格斯牛肉肉漢堡配薯條 $138咬開手打牛肉,好香的肉汁湧出來,好足料,薯條配合辣粉好惹味,職員知道有小朋友食,仲好貼心主動幫忙分開辣粉👍🏻🔸烤甜椒忌廉汁雞肉意粉 $98極度推介,醬汁好濃郁好Creamy,而且份量好多,雞柳都有五條大大塊👍🏻🔸法式多士配自家製咖啡牛油推介‼️之前食過一次,覺得個自家製咖啡牛油好香好特別!👍🏻配合糖漿,超級邪惡🤤職員擺盤都好靚👍🏻🔸西班牙鮮奶咖啡 $42鮮奶咖啡好香好濃厚,入口順滑,味道恰到好處!拉花好靚😆飲之前一定要打卡🤭📍PAUSE IT元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖#柔心出發 #親子 #親子活動#hkig #hkfoodie #pauseit #pauseithk #咖啡拉花 #打卡咖啡店 #coffeehk #Yohomall #元朗咖啡店 #hkfood #香港美食 #元朗 #yoho #探店 #coffee #cafe #coffeelover #selfcare #experience查看更多
+ 5
Winnie Lam Lam
元朗文青Coffee Shop☕
Winnie Lam Lam
2025-10-26
關注
地點方便就腳正正元朗西鐵站。行街shopping完到這間coffee shop嘆咖啡。點了一個 set lunch:南瓜湯入口微甜,南瓜的自然甜味在口中慢慢散開,香滑濃郁,又暖胃。紅酒燴西班牙豬軟骨意大利飯豬軟骨燉得入味又軟嫩,紅酒香氣滲入肉中。帶蕃茄味的醬汁透每一粒米飯,層次豐富。水牛城單骨雞翼最鍾意單骨雞翼食得很方便。外皮酥脆,醬汁酸辣平衡,辣得剛剛好,吃完還想再來一隻。朱古力咖啡拉花超級靚。看到很開心。賞心悅目。濃厚朱古力與香醇咖啡,甜中帶甘香,奶味濃濃。好飲。葡萄柚冰茶清爽解膩,葡萄柚的微酸與茶香融合,飯後的完美選擇。法式多士配自家製咖啡牛油外香內軟的多士。沾上特別的咖啡牛油,配少少糖漿,香氣撲鼻,又不會太甜,口味特別有格調。查看更多
水牛城單骨雞翼
GiselleMillieKwan
值得更多人關注的用心小店
GiselleMillieKwan
2025-10-22
關注
都幫襯咗幾次,特登寫返個食評,因為佢值得更加多關注!我想佢多啲客人,唔好咁快執🥹試過早餐同午餐,廚師都係用心製作,材料都係靚料,一定好食過平時啲Cafe嘅hea hea all day Breakfast。咖啡好個人,house blend 豆岩我口味,唔酸唔苦。飲Americano 飲到悶悶地,可以試吓佢其他風味,聽日年頭仲會有心諗其他風味嘅coffee shop,真係唔多。佢個Orange Mocha 大推!每次Barista 都會拉唔同嘅圖案俾我,呢點就已經值得再幫襯!🫶🏻🫶🏻查看更多
Orange  Mocha
tastegood852
咖啡靚拉花 松露燴飯香到唔捨得食完ar!
tastegood852
2025-10-21
關注
今日咁啱得閒,同朋友去咗元朗Yoho間「PAUSE IT」 chill下。嗌咗兩杯咖啡先,一杯Flat White、一杯Latte,個拉花都算有心機,睇得又飲得。是但啦,坐低無耐,我哋就叫咗個All Day Breakfast ($128) 同一個意大利香菇松露燴飯。點知個燴飯一上枱就搶咗鏡!啖啖都係菇菌同松露嘅濃香,個飯煮得啱啱好,又creamy,食落好治癒,真係有驚喜㗎。食完個飯先慢慢嘆返個全日早餐,佢擺盤靚仔,樣樣都有啲:脆脆煙肉、香口肉腸、流心太陽蛋同埋塊烘得脆脆嘅多士。最好係佢啲大啡菇同車厘茄,咬落去juicy得滯,加埋個沙律菜,成個組合好平衡。總括來講,由杯啡到個飯再到個All Day Breakfast,全程都好舒服滿足,冇乜伏,係個會令人想再嚟hea嘅好地方。查看更多
Flat White
Latte
All Day Breakfast
elainelui2507
食物質素
elainelui2507
2025-10-08
關注
位於元朗元點嘅pause it,三人各自點了三個lunch set,其中點了一個牛臀肉,這牛只有血水,汁都沒有,之後詢問店員才給了一小碟芥末醬,我們三人從來沒有食過那麼韌的牛,店員說這個部位就是這樣😱😱😱查看更多
eatwith4feipor
☕️一人慢活午餐☕️
eatwith4feipor
2025-09-30
關注
去元朗做完job嘅時候 已經過咗午飯巔峰時間 最後揾一間幾cosy嘅cafe 慢慢享受late lunch-⬆南瓜湯🎃-烤黑毛豬扒燴青蘋果🥩黑包豬柳肉地軟嫩 有肉汁夠口感 同酸酸甜甜🍏蘋果泥好搭 餐廳好快更新午餐餐牌 有機會 會再去☺️-Flat white☕️食完午飯飲杯咖啡☕️ 咁先至圓滿😌 澳白奶泡豐盈 中底部嘅咖啡芳醇 比較明顯-法式多士配自家製咖啡牛油🥪亮點係甜品‼️ 焦糖法式多士夠晒fluffy 咖啡味嘅牛油 好特別好正 有牛油順滑而且入口唔油膩 加埋嗰啲朱古力脆格同開心果碎 啖啖crunchy有堅果香 味道豐富 好滿足呀😍查看更多
+ 3
小美冰琪琳
Pause it 終於進駐元朗,食物有驚喜的型格咖啡店
小美冰琪琳
關注
早前去元朗工作,順道約朋友到新商場 YohoMiX 覓食。作為旺角 Pause It 的粉絲,得知他們在這裡開了分店,當然要第一時間來支持。元朗店空間感十足,裝潢型格風,座位之間有足夠距離,坐得相當舒適。我們點了兩個午市套餐,再追加了一件蛋糕。套餐可以選餐湯或沙律,我們都要了一份甘荀湯一份沙律,湯頭非常濃郁,入口充滿甘荀的天然甜味,很不錯。麻辣牛肋條配香炸牛蒡 ($168)這道菜一上桌就聞到陣陣麻香,非常惹味!牛肋條燉得極為軟腍入味,用叉子輕輕一撥就能分開,肉質完全吸收了醬汁的精華,辣度恰到好處,帶點後勁,令人吃得過癮。旁邊配的香炸牛蒡絲炸得金黃酥脆,口感像薯片一樣。烤伊比利亞星橡果黑毛豬扒配燴青蘋果 ($186)朋友點的豬扒同樣有驚喜。豬扒份量十足,厚切但烤得剛剛好,外層帶點焦香,內裡肉質依然保持多汁,完全不乾。配菜的燴青蘋果蓉,酸酸甜甜,層次更豐富。葡萄柚冰茶套餐附送的飲品,味道清新,淡淡的葡萄柚果香很適合在炎熱天氣下飲用。熱薄荷朱古力咖啡 (套餐補差價)一向很喜歡 Pause It 的特色咖啡。難得有得點薄荷朱古力咖啡,濃厚朱古力味加上咖啡,甜度適中,口感順滑!是一杯很有心思的特調咖啡。薄荷朱古力控必試巴斯克焦香芝士蛋糕 (追加 $40)蛋糕的焦香味很突出,表面烤得恰到好處。芝士味非常濃郁,質感綿密,入口即溶。以這個追加價來說,性價比相當高。元朗 Pause It 的水準完全沒有令人失望食物配搭上帶來不少驚喜。雖然價錢在中高價位,但食物質素和用餐環境絕對值回票價。無論是咖啡愛好者,還是想在元朗找一間有質素的西餐廳,這裡都是一個非常值得推薦的選擇。查看更多
+ 7
烤伊比利亞星橡果黑毛豬
Alice_foodie
keep到水準
Alice_foodie
關注
呢間食過好幾次嗱,每次都keep到水準,間唔時又有新既menu,保持新鮮感。鋪頭開喺角落位,可能因為咁,星期六夜晚都唔太多人,唔使點等位就有得食。溫泉蛋卡邦尼意大利粉今次試下basic item,卡邦尼意粉。溫泉蛋幾滑溜,煙肉都好足料,撈埋粒蛋之後整體幾creamy又唔咸,咸味就靠啲厚身煙肉搭配返。慢煮雞胸配南瓜栗子意大利飯之前已經食過呢款,今次再食都係覺得好味又健康。雞胸軟身又有肉汁,南瓜又夠鮮甜,加上粟子又提供左唔同既口感,整體依然好味。英國梨冰茶梨冰茶口感幾fresh,啖啖梨味,茶味唔算太濃,唔錯朱古力鮮奶咖啡咖啡師拉花好有心機,今次拉左隻有翼既獨角獸,實在太利害!咖啡仲要幾好飲,有朱古力得黎又唔太甜,比較偏dark chocolate既口味。🥢PAUSE IT 🌏元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖查看更多
+ 4
pigwingka
pigwingka
關注
今日同老公去咗元朗Yoho行街,行到攰,梗係要搵間靚餐廳抖下啦!我哋揀咗 「Pause It」 ,文青風環境好舒服,食物又有水準,真係由頭到尾都滿足晒!👍-慢煮雞胸香草麵包三文治配薯條雞胸肉嫩滑唔柴,香草味清新,配上微脆麵包好有層次~薯條炸得金黃香脆,唔會太油,啱晒做輕食之選!-忌廉菠菜蟹肉扁意粉忌廉汁濃郁但唔膩,菠菜同蟹肉味道融合得好好,扁意粉掛汁力強,每啖都好滿足!-是日餐湯:南瓜湯南瓜湯香甜滑口,有薑粒!飲落暖笠笠,仲有淡淡奶香~好啱做前菜暖胃!抹茶拿鐵抹茶味濃郁,奶香平衡得剛剛好,唔會太甜,飲完好治癒~小食:水牛城單骨雞翼外皮微脆,醬汁酸辣夠味,啖啖肉又唔會太油膩,食完好有滿足感!📍 Pause It @ 元朗Yoho環境文青簡約,餐牌選擇多,啱晒情侶/閨蜜聚餐!元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖@pause__it #PauseIt #西餐推薦 #手搖控 #抹茶拿鐵 #蟹肉意粉 #文青Cafe #Yoho行街必食 #香港旅行 #香港美食 #香港探店 #咖啡店 #元朗美食 #元朗咖啡店查看更多
+ 7
Cheryl.gi
文青純白咖啡店🤍
Cheryl.gi
2025-09-20
關注
應該係三訪這家cafe 了雖然菜單不是經常有update 但每款主菜和飲品都保持應有的水準所以我常常介紹家人和朋友到這裏今次來到元朗店地方寬敞坐得很舒適我們不是很肚餓所以點了兩個小食水牛城單骨雞翼看見幾枱也點這個item 果然沒有令我失望辣味剛剛好 很惹味 吃到停不下來魷魚配他他醬炸魷魚香脆不油內裡好彈牙有口感偏向清新不膩 好開胃份量好多啊喜歡吃辣的朋友必點麻辣蜆肉炒意粉炒意粉被滿滿麻辣蜆肉包圍海鮮控必點一定要吃哦抹茶拿鐵每次我都會點轉燕麥奶走甜味道也濃郁抹茶味好出突出查看更多
szecckwan
飯堂
szecckwan
2025-09-17
關注
次次嚟親YoHo mall我都會上嚟呢間餐廳度食,因為食物保持到水準,現今個月又換咗新嘅set Menu餐牌,即刻試吓佢must try 既烤伊比利亞星橡果黑毛豬扒配燴青蘋果,果然保持到水準,豬扒好鬆軟有濃郁嘅豬肉味,可能因為用料上成,只要簡單嘅seasoning 已經好好食,佢個燴蘋果真係精粹。呢個烤豬扒比較肥美有啲,食得多有啲膩,食返啖青蘋果蓉即時balance返👍🏻當然必定會加$15飲佢嘅拉花飲品,黑芝麻latte,同埋必食嘅法式多士配自家製咖啡牛油查看更多
+ 3
CarmenChan7766
驚喜拉花與穩健西餐
CarmenChan7766
2025-09-16
關注
這次試了兩道主菜:烤伊比利亞星橡果黑毛豬扒及香煎鱸魚,兩者均配烤薯菜。烤伊比利亞星橡果黑毛豬扒 豬扒上桌時帶著誘人的烤架痕跡。肉質是亮點,口感軟嫩且富彈性,與其說是豬扒,帶著伊比利亞黑毛豬特有的味道。香煎鱸魚 鱸魚柳煎得頗見功力,魚皮金黃香脆,是整道菜的精華所在。魚肉保持了充足的水分,口感嫩滑獨角獸拉花(抹茶拿鐵) 這無疑是整餐的趣味所在。咖啡師的技藝確實精湛,奶泡綿密穩定,勾勒出極具辨識度的獨角獸造型,細節精緻,讓人忍不住拿起手機。至於味道,這是一杯水準之上的抹茶拿鐵,同時打卡一流 總結而言 這是一家超出預期的咖啡店。主菜水準紮實,能嚐到廚師對火候的掌控,並非敷衍了事。而獨角獸拉花則是點亮日常的巧思,讓人會心一笑。如果你在元朗站附近想找個地方安靜地吃一頓質素不錯的西餐,順便體驗一下拉花藝術,這裡是個值得考慮的選擇。查看更多
ifoodie_cat
Pause it 必點拉花咖啡
ifoodie_cat
2025-09-14
關注
忙裏偷閑好選擇, 放假約左朋友來元朗Pause It 店內開放式設計以白色為主調環境舒適開揚!食物同飲品質素都唔錯!人均150左右價值比唔錯😌蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞,茄味濃郁配上芝士口感豐富慢煮雞胸香草麵包三文治配薯條每次嚟到都一定會叫!雞胸嫩滑多汁配上蜜糖芥末醬好味麵包勁鬆軟,仲有即炸薯條好香口!飲品即叫即製~由專業咖啡師拉花的黑芝麻latte,勁靚啊!係狗狗拉花公仔好可愛!飲落芝麻味濃郁凍泡沫咖啡☕️配上棉密絲滑奶泡入口好順滑PAUSE IT (元朗)元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖元朗站C出口步行5分鐘查看更多
+ 5
FelixChan7635
元朗優
FelixChan7635
2025-09-12
關注
走進這家位於元朗的小餐館,第一眼並不特別起眼,但一坐下,整個用餐體驗卻令人驚艷。店內裝潢簡約溫馨,彷彿回到家中廚房,讓人卸下防備,準備迎接一場味蕾的旅程。🥢 *推薦菜色:亞星橡果黑毛豬扒*這道亞星橡果黑毛豬是店家的招牌,肉質軟嫩入味,幾乎用叉子輕切一切就能分離,層次豐富卻不膩口。搭配一旁的薯仔與季節蔬菜,既滿足又平衡。🍜 *驚喜之選:忌廉菠菜蟹肉篇意粉*原本只是想點個清爽的配菜,沒想到這道意粉成了全場焦點。意粉煮得剛好不會爛,忌廉汁煮法清新可口,配上薄切蟹肉菠菜,味道清爽卻不失深度,非常適合夏日品嚐。🍮 *沙律+龍蝦湯*餐後的沙律也不容錯過。沙律配菜為飯菜添上色彩。*抹茶拿鐵*拿花已看出廚師的心思,喝第一口抹茶味道濃烈,價錢合理,值得推介。💬 *總結*這家餐館不僅料理用心,服務也親切,價格合理,是值得一再回訪的好地方。若你正在尋找一間能讓人放鬆、又能品嚐到真正美味的餐廳,這裡絕對值得一試。查看更多
feedVicky
拉花圖案時時有驚喜✨
feedVicky
2025-09-12
關注
Pause it係一間裝修簡約舒適嘅咖啡店,主打嘅咖啡拉花圖案複雜又精美,每次嚟飲咖啡都會好期待!今次食lunch又嚟試新嘢☺️法式蔬菜芝士雞肉卷配蜜糖烤薯粒 $128嫩滑多汁嘅雞卷包住清爽蔬菜條同香濃芝士,味道豐富,醬汁調味帶出肉質鮮味。伴碟嘅薯仔搽完蜜糖去烤,好味又有飽肚感。麻辣牛肋條配香炸牛蒡 $168見到Menu上面呢款牛肋條,係四川麻辣味,咁創新一定要試吓!辣味唔係好重,帶啲蔬菜煮過嘅甜味,對我呢啲唔係太食得辣嘅嚟講啱啱好👍🏻牛肋條鬆軟,肉質夠腍夠入味。伴碟嘅炸牛蒡睇落似薯條,食落有種甘香同牛蒡獨有嘅香氣,味道討好。Hojicha LatteFluffy 小狗🐕圖案拉花,得意又少見,呢到嘅latte art玩到出神入化😍 焙茶味濃,同咖啡、奶味互相平衡。冰葡萄柚茶冰凍果茶,解暑又清新✨另外餐湯係菇菌濃湯,味道香滑👍🏻查看更多