2013-08-06 729 瀏覽
今天到patio 88 lunch, 2個人, 沒有預約, 但有位, 可以walk-in , 真是幸運! 平日patio 88 lunch time 都是人頭湧湧的! 選了salad, 顏色鮮艷, 有菜和豆, 味道普普通通。反而忌廉湯+蒜容包更討好!忌廉湯香濃, 由於有蘑菇, 有口感! 蒜容包暖暖的, 有蒜容味道, 開胃!最好味是主菜!磨菇蕃茄汁意粉!大大碟, 男仔都不怕少, 因此不少客人是男性~ 份量令人滿意!有濃郁香草味, 磨菇蕃茄清新, 意粉不會太硬, 不會太軟, 恰到好處! 下回可以再order~~~latte and vanilla ice-cream (+$9) 十分之牛奶味道, 但沒有一點咖啡味道! 我是咖啡迷! 因此不太喜歡~ 不過是十分十分冰凍, 我想適合不慣咖啡因的朋友~
SALAD
選了salad, 顏色鮮艷, 有菜和豆, 味道普普通通。
反而忌廉湯+蒜容包更討好!
磨菇蕃茄汁意粉
最好味是主菜!磨菇蕃茄汁意粉!
下回可以再order~~~
latte with vanilla ice cream
我是咖啡迷! 因此不太喜歡~
不過是十分十分冰凍, 我想適合不慣咖啡因的朋友~
題外話/補充資料: 半年至一年前, PATIO 88 有外賣, 大約$35 有意粉/焗飯, 還有飲料或湯, 味道不錯! 可是現在取消了, 十分可惜! 因為不是經常中午有時間出來到餐廳, 如果可以重新有這些優惠的外賣, 將會是附近工作者的好消息!
2013-08-05
磨菇蕃茄汁意粉
2013-01-10 239 瀏覽
今年的冬天,是香港有史以來最暖的冬天,對於我來說,也是一個難忘的聖誕假期.因為在短短的一個晚上,我經歷了很多人生的第一次. 第一次接觸到 Flamingo Dance 這種舞蹈,第一次和朋友在 Patio88 book 場開 Party.第一次遇到人生的 Mr. Right ......當晚的menu中,無論是香烤羊鞍和黑豬架,火候的控制與材料的調味處理手法非常成熟.肉質鮮嫩,醬料混合了甜,酸和辣,層次感豐富.至於香煎鵝肝伴香草Olive Oil黑醋汁,除了鵝肝煎得金香鬆化,我對那黑醋汁的味道簡直是情有獨鍾,一試難忘.Carbonara 加了香草和黑松露,混和了bacon的香味,creamy得來感覺特別.我還是第一次品嚐到這款美食,真的不能不配服廚師的心思.與好友共聚的歡樂時光,把酒談心,特別寫意. 尤共其是有美食和醉人音樂相伴,令整晚的氣氛也非常愜意.我也很喜歡這富有意國情懷的餐廳的裝潢.暖陽的鮮黃色牆身上鑲嵌了以精緻復古紋飾圍邊的鏡子.橡木地板和懸浮於高樓底天花的雅緻彩色吊燈的設計最適合用作跳舞表演場地.
因為在短短的一個晚上,我經歷了很多人生的第一次.
第一次接觸到 Flamingo Dance 這種舞蹈,
第一次遇到人生的 Mr. Right ......

題外話/補充資料: 聽朋友說Patio88 的Romantic Dinner Set 很不錯, 農歷新年前我一定和男朋友來試試. 我還想試一試這裡的Royal Bread Pudding with Vanilla Ice-cream, 然後再記下一種幸福滋味.
2012-12-27
2013-01-07 96 瀏覽
為食既我出動黎到呢一間上環既歐菜到試新野=]平時好少食歐洲菜,因為香港大由細到大都成日食飯,歐洲菜有時冇飯食好唔慣係報紙到見到呀王梓軒都黎過呢間野食咁今次就放工同埋同事黎呢間野黎試下啦...好食既話一次半次冇飯食都ok既服務態度幾好,d員工都會好細心咁聽你要咩張menu有中有英,方便埋d外國人我散叫,同事就叫dinner set等左一陣就上菜,而且碟菜放得好細緻,果然係歐式既餐廳食左個比目魚,通常歐菜d魚我覺得會腥d,但呢到冇咩腥wo我食左少少意大利火腿(係同事既)鐘意食肉既我立即自己叫多個黎食...呢個推介比各位...雖然係前菜唔係好多,但直得一試之後同事食左個煎焗三文魚扒,我又叫佢比少少我試下,呢個超好食,三文魚都唔腥鐘意食飯既我都叫左個雞肉意大利飯,好少食意大利飯,雖然呢個要等耐少少,但都係直得推介既

為食既我出動黎到呢一間上環既歐菜到試新野=]
係報紙到見到呀王梓軒都黎過呢間野食

服務態度幾好,d員工都會好細心咁聽你要咩
張menu有中有英,方便埋d外國人
我散叫,同事就叫dinner set

等左一陣就上菜,而且碟菜放得好細緻,果然係歐式既餐廳
食左個比目魚,通常歐菜d魚我覺得會腥d,但呢到冇咩腥wo

我食左少少意大利火腿(係同事既)

• 煎焗比目魚柳伴香葱忌廉汁
2013-01-03 71 瀏覽
又到聖誕~又到聖誕咁就緊係去食聖誕大餐啦同呀哥呀嫂重有女朋友去食呢個大餐之前訂定先,所以去到好快就有得入去食野入面好暖...而且又裝修得好家庭式,食得好開心我地叫每人都叫左個聖誕餐,好似係今個月先出既我地每人叫左唔同既野食一齊食,有好多野食,而且都夠男仔食既黎左個龍蝦沙律,女友鐘意食所以我個份都比左佢食我試左一啖,配蕃茄汁酸酸甜甜咁之後就有食左個火雞芒果沙律,芒果甜甜地唔酸,配埋牛油果好野味雜菌同青口一齊黎,都好香佢個忌廉湯同好濃好好味,但女友怕肥冇飲哂日式照燒汁羊扒,雖然係歐陸美食為主既餐廳,但係呢D日本野都整得幾唔錯可能我地分開叫既關係,所以D野食黎得都幾快,唔叫有網友話等好耐既情況澳洲雪花和牛肉眼,厚切,好鮮味之後有個黑豬架...我唔食藍莓既比左女友食,但係就咁食都好好味最後就有個鵝肝牛柳...女友已經食到好飽,都食唔哂,但係我就仲食得落,我食埋佢個份添主菜我地6個選4個,所以冇叫三文魚柳同埋饅魚扒...如果可以散叫既話下次黎試埋佢先但對女仔泥講,甜品的確係放係第2個胃既個甜品一黎到佢又食得落啦我食左個比較普通既心太軟蛋糕,甜而不膩既朱古力好正女友食左個炸香蕉+雪榚,我食左少少,
又到聖誕~又到聖誕
咁就緊係去食聖誕大餐啦
同呀哥呀嫂重有女朋友去食呢個大餐
之前訂定先,所以去到好快就有得入去食野

入面好暖...而且又裝修得好家庭式,食得好開心

我地叫每人都叫左個聖誕餐,好似係今個月先出既
我地每人叫左唔同既野食一齊食,有好多野食,而且都夠男仔食既

黎左個龍蝦沙律,女友鐘意食所以我個份都比左佢食
我試左一啖,配蕃茄汁酸酸甜甜咁

雜菌同青口一齊黎,都好香

佢個忌廉湯同好濃好好味,但女友怕肥冇飲哂

澳洲雪花和牛肉眼,厚切,好鮮味

但對女仔泥講,甜品的確係放係第2個胃既
甜品一黎到佢又食得落啦
我食左個比較普通既心太軟蛋糕,甜而不膩既朱古力好正
女友食左個炸香蕉+雪榚,我食左少少,好甜,好o岩d女仔食

我地呢一餐最後都唔哂2000,姐係每人400-500左右
但係真係食得飽又開心
5 分鐘 (堂食)
聖誕節
2012-12-20 73 瀏覽
平時收工就會同愛妻喺屋企食晚飯不過喺每一個月既第二個星期五,我就會同中學既老友一齊飯聚。每次都會去新地方品嚐美食,然之後不吐不快。今次真係冇介紹錯,呢間野感覺好歐陸feel,紅色sofa椅、枱布、蠟燭、掛滿畫既牆、落地大玻璃,全部都係加分要素,此外食既野都好歐陸式,用餐氣氛高雅貴格。保雲酥焗生蠔個生蠔都唔錯既今日隻蠔都幾大隻食落去個蠔海水味幾重蘑菇長通粉好香既香草味食落去好creamy但係又唔會好似出面咁淋哂正~烤羊鞍個羊鞍唔一d都唔蘇,仲好juicy而且夠哂份量依個其實只係promotion優惠只要like左佢地facebook個專頁4個人就會送一個烤羊鞍大家有機會一定要試吓!
平時收工就會同愛妻喺屋企食晚飯
不過喺每一個月既第二個星期五,我就會同中學既老友一齊飯聚。
每次都會去新地方品嚐美食,然之後不吐不快。

保雲酥焗生蠔

食落去好creamy
但係又唔會好似出面咁淋哂
正~

烤羊鞍
個羊鞍唔一d都唔蘇,仲好juicy
而且夠哂份量
依個其實只係promotion優惠
只要like左佢地facebook個專頁
4個人就會送一個烤羊鞍

大家有機會一定要試吓!
借圖描述
2012-12-14
5 分鐘 (堂食)
借圖描述
2012-12-18 14 瀏覽
幾日前姐夫加人工請哂我地全家一齊食飯嚟左Patio 88,法式雞肉同埋越式燒牛肉我都好鐘意食,所以影左相其實佢最出名既應該係烤羊架,但係我就覺得呢兩個好味d,成個氣氛都唔錯,我幾鐘意呢度。

其實佢最出名既應該係烤羊架,但係我就覺得呢兩個好味d,
成個氣氛都唔錯,我幾鐘意呢度。
酸檸酸加埋剛剛燒好既肉汁非常開胃
中間夾住既我食唔出係咩,但係同嫩肉夾埋一齊卻係出奇好味。
2012-12-14
8 分鐘 (堂食)
酸檸酸加埋剛剛燒好既肉汁非常開胃
中間夾住既我食唔出係咩,但係同嫩肉夾埋一齊卻係出奇好味。
  • 烤羊架
  • 法式雞肉
  • 越式燒牛肉
2012-12-11 12 瀏覽
我上個月同男朋友去左呢間餐廳慶祝anniversary佢話係朋友介紹 ,有好多名人食過, 咁好啦,我地就去左啦。我地放工個時先去,出面好凍,呢度比人感覺好warm,
題外話/補充資料: 臨走先發現依間野係可以包場架,嚟緊我個朋友生日我都介紹左佢嚟呢度,因為聽講包場仲正~
2012-11-30
10 分鐘 (堂食)
團購
佢地既餐牌都好豐富,仲有埋wine list,價錢都好合理
招牌菜羊架堅係好食…用左芥辣子去烤焗,羊肉緊扣住芥辣既味道,感覺好刺激,而且外脆內軟,好特別!推介!
仲有佢既意式燴青口,上面既意式什菜既醬汁加鮮甜既青口,口感絕配,男朋友差d叫多碟- -
  • 意式燴青口
  • 羊架
2012-12-08 13 瀏覽
我一直忘記了出這一篇食評... 家中有個精打細算的媽媽,即使是爸爸的生日,她也選擇到團購「獵食」,還要千里迢迢走到上環去 ... 我下班下得晚,接近9點才到達。餐廳裡人不多,宏觀感覺氣氛良好,頗浪漫的。 我們吃的是這個,團購有任食甜品呢先來一個海鮮拼盤,有青口、生蠔、紅蝦仔、翡翠螺。青口好鮮甜,我沒有沾海鮮醬也很夠味。生蠔只有兩隻,一大一小,我選了小的一只,吃下去很CREAMY ,海水味及蠔味不強,應該是美國熊本蠔。翡翠螺,細隻,有沙紅蝦仔,我不認為這個很好吃,不明白為何那麼多人喜歡 -- 一是我嫌麻煩,二是我吃下去只有一個字「咸」,而且肉少。餐湯選了意大利的,普通,味道不濃。主菜選了兩個 紐西蘭燒羊鞍香草介汁,一個煎魴魚柳伴香草忌廉汁,一個燒豬背骨配凱撒沙律 (我們有4個人,買了2個團購)羊鞍不過不失,我選了5成熟,燒得剛剛好,侍應(我覺得他比較像老闆)會走過來問要不要薄荷膏和芥末,我只要了薄荷膏。最後我只吃剩了配菜的薯仔燒豬背骨,家人吃了很久,因為切得很麻煩。味道OK的。]煎魴魚柳,沒有拍照 這個份量較少,轉眼間就吃完了,女仕會適合些。令我跟媽媽最興奮的任食甜品來了選擇不多,可能我
我一直忘記了出這一篇食評...

還要千里迢迢走到上環去 ...

我們吃的是這個,團購有任食甜品

先來一個海鮮拼盤,有青口、生蠔、紅蝦仔、翡翠螺。
青口好鮮甜,我沒有沾海鮮醬也很夠味。
翡翠螺,細隻,有沙

餐湯選了意大利的,普通,味道不濃。

(我們有4個人,買了2個團購)
紐西蘭燒羊鞍香草介汁
最後我只吃剩了配菜的薯仔
燒豬背骨配凱撒沙律
燒豬背骨,家人吃了很久,因為切得很麻煩。味道OK的。

]煎魴魚柳,沒有拍照
這個份量較少,轉眼間就吃完了,女仕會適合些。

令我跟媽媽最興奮的任食甜品來了

選擇不多,可能我們用餐時間較晚,媽媽想要的炸香蕉已售罄。
任食甜品
我不太記得甜品的名稱了,CHEESE CAKE 我前後吃了兩回,
不是很好吃,只是我喜歡吃CHEESE CAKE 罷了。這裡的CHEESE CAKE 味道不濃,口感超軟身,有些人可能不會喜歡。
雪糕伴窩夫,雪糕沒得選擇味道,就是最正路的雲喱拿,伴著的窩夫烤得很脆,這個配搭不錯。
看到了左上的黃色東東嗎? 老闆說它叫'' 莎娃翁 '' (我只記得發音) ,可能我見識少,我確實不知道是甚麼。
老闆看著我們一面疑惑,很耐心的解釋給我聽,是用酒再加蛋白一直發得手軟的甜品,難度頗高的。
我吃了一口,很濃很重的酒味散在口腔裡,有種吃酒心朱古力的感覺,這個甜品不帶甜

其實是我不喜歡啦,我媽媽倒是極欣賞的。

這裡環境、情調都OK的,雖然我們11時多才離開,但老闆仍耐心跟我們談天,這倒是值得欣賞的!

海解拼盤
2012-11-28
生日
紐西蘭燒羊鞍香草介汁
海解拼盤
2012-06-22 22 瀏覽
團購。因為「任食前菜」而幫襯,點知原來是「一個局」。環境,迫迫地,都算OK好坐,不過,吾夠冷氣,好熱!!前菜,以為任食,原來吾係,一定要食晒主菜﹑甜品,才可以再食前菜。勁奇怪囉!!!食完甜品,又再食番咸野!!最大問題,8點到場,即刻叫菜,9點先上第一個前菜。離晒譜!!等到個個都勁肚餓。食完第一個前菜,等10分鐘,先再上湯。飲完湯,又等10分鐘,才上主菜。已經9點3,個個肚餓到將D野直倒入胃。打算即刻叫第二個前菜,點知,仕應話要食埋甜品,先可以叫!!有D人食得慢,未食晒個主菜,仕應話「一定要所有人食晒主菜,才上甜品」又要等好喇,等所有人食晒主菜,又等多10分鐘,才上甜品。食完甜品,終於可以「任食前菜」,望下個錶,差吾到10點,坐佐兩個鐘,夠鐘。個個等到又眼訓﹑又累,不過,吾叫前菜,好吾抵。如果吾食多個前菜︳咁做麥要買呢個團購!!即使食完甜品,點都要叫前菜!!點知,又等.......O晒咀!!!食物,好吾好呢....其實,OK的,$170算係咁。不過,等到你訓著。「技術性」擊到一班一心「任食前菜」的客人。沒有話吾俾你食,不過要你慢慢等,夠鐘,請你走人。一個局!!焗生蠔湯,沒有跟面包的。青口
團購。
因為「任食前菜」而幫襯,點知原來是「一個局」。

環境,迫迫地,都算OK好坐,不過,吾夠冷氣,好熱!!
差。吾夠冷氣,好熱。
勁奇怪囉!!!
食完甜品,又再食番咸野!!

等到個個都勁肚餓。

食完第一個前菜,等10分鐘,先再上湯。

飲完湯,又等10分鐘,才上主菜。

已經9點3,個個肚餓到將D野直倒入胃。
打算即刻叫第二個前菜,點知,仕應話要食埋甜品,先可以叫!!

又要等

好喇,等所有人食晒主菜,又等多10分鐘,才上甜品

即使食完甜品,點都要叫前菜!!
點知,又等.......
O晒咀!!!

食物,好吾好呢....
其實,OK的,$170算係咁。
不過,等到你訓著。
「技術性」擊到一班一心「任食前菜」的客人。

沒有話吾俾你食,不過要你慢慢等,夠鐘,請你走人。
一個局!!
正。好味。可惜好細隻
焗生蠔
好淡。冇味。個個人都要落鹽。
湯,沒有跟面包的。
好細隻
青口
正。煙鴨胸
鴨胸
豬背骨
甜品
題外話/補充資料: 對「團購」失去信心!!!
2012-06-21
父親節
正。好味。可惜好細隻
正。煙鴨胸
2012-06-19 34 瀏覽
雖然一行7人去食,但團購加上一早Book枱,所以唔洗等位。我地每人可選任食頭盤 或者 任飲餐酒飲品。野食其實好有水準,環境都ok,但有以下既問題,所以勸大家千祈唔好去食,特別係團購:1) 6:00pm食,8:00pm last order 但之前提都唔提下我地!!!2)唔提last order 都算,食完每一道菜之後最少都要等20分鐘先上另一道菜!!! 絕對浪費時間!!我選擇任食頭盤,都只係食多左2款,想食多次個串燒都唔得,好唔抵 3)甜品船其實幾好味,佢一開頭放左4隻船係枱,然後我地7個人都聽到佢講:黎住4個先! 咁我地就認為因間會再黎3隻船,所以有4位朋友食先,點知最後發覺唔係!! 原來佢將7個人份量既甜品放係4隻船到,但重點係佢冇講比我地知囉!!! .\_/. 真的有被騙的感覺!!! >_<

雖然一行7人去食,但團購加上一早Book枱,所以唔洗等位。

我地每人可選任食頭盤 或者 任飲餐酒飲品。

野食其實好有水準,環境都ok,但有以下既問題,

所以勸大家千祈唔好去食,特別係團購:

真的有被騙的感覺!!! >_<
甜品船
2012-06-18
甜品船
  • 串燒、甜品船
2012-06-17 3 瀏覽
一直都無心機寫食評, 但今晚食過餐真係想同大家分享一下!話說外母係團購見到呢個西餐好似幾好, 又有名人推介, 又有頭盤任食, 一於父親節去試下!頭盤話任食, 但疑似經理話每次只可點一款, 食完第一round之後要食晒所有野先可以再點, 以免浪費, 此舉亦可接受, 但係最終發覺原來係奸計! 因為限時2小時, 但係成餐飯等到全家人恰晒眼訓, 因為大家都等得好肚餓, 所以食得都幾快, 但係再三催促下都要個半鐘先上到甜品, 得返半個鐘先可以order 頭盤! (等陣再講點解禁肚餓!) order 完又等, 其實即係唔俾你再 order 囉! 感覺被搵笨同埋間餐廳真係好 cheap!講返食物質素:頭盤因為一行6人, 可以係僅有既時間試齊5款青口: 超咸!焗蠔: 比蠔餅用既size略大!串燒, OK!鴨胸salad, 鴨胸"淋", good!seafood pancake, OK!主菜超失望!燒豬骨: 咸"火農"乾少, 講晒!薄牛扒: 咸鞋, 總之唔好食!講真大X樂既鐵板餐一定好食好多!所以禁肚餓囉!!!甜品大堆頭但美心西餅仲好食好多囉!以加埋一$180來講, 絕對係搵晒笨! 試過一次, 永無下次
一直都無心機寫食評, 但今晚食過餐真係想同大家分享一下!

講返食物質素:
頭盤
因為一行6人, 可以係僅有既時間試齊5款
青口: 超咸!
焗蠔: 比蠔餅用既size略大!
串燒, OK!
鴨胸salad, 鴨胸"淋", good!
seafood pancake, OK!

主菜
超失望!
燒豬骨: 咸"火農"乾少, 講晒!
薄牛扒: 咸鞋, 總之唔好食!
講真大X樂既鐵板餐一定好食好多!
所以禁肚餓囉!!!

甜品
大堆頭但美心西餅仲好食好多囉!

以加埋一$180來講, 絕對係搵晒笨! 試過一次, 永無下次! 都係個句, 係大X樂食過鐵板餐好過!
寫呢個食評都係想D餐廳諗清楚, 係想用團購打靚個招牌做宣傳, 定係想搵晒人笨之後無人再幫襯!
2012-06-17
2012-04-10 34 瀏覽
復活節之前,有天上班經過上環信德中心附近天橋,有位阿姐派傳單,邊派邊叫有外賣、可包場!當然,我不忘拿份單張回公司! 原來是樓上西餐廳 <Patio 88>, 找天來幫襯!今天,我先提早大約半小時致電落單,1:00 左右去到即時取得!鮮蝦、菠蘿、提子乾雜菜沙律 配雜菌伴白酒忌廉汁燴意大利長通粉 ( 外賣自取價 $32 )蒜茸包蒜茸醬加上香草粒,未食已經聞到好香!可想而知有幾好味! 食落外脆內軟,口感十足! 鮮蝦、菠蘿、提子乾雜菜沙律賣相精緻! 有兩隻鮮蝦爽身鮮甜!菠蘿酸甜多汁!車厘茄半粒!黑提子乾有幾粒!西芹、紫洋蔥、九芽菜切碎,依然保持新鮮爽脆! 只有少許沙律醬!雜菌伴白酒忌廉汁燴意大利長通粉鮮冬菇、蘑菇、秀珍菇幾爽口!洋蔥清甜!白酒忌廉汁剛剛夠味!混合香草增添香氣及提升味道!周打魚湯質感濃稠!配料包括:紅蘿蔔、西芹、洋蔥、薯仔、魚肉,全部切粒!相當足料! 表面灑上好幾粒脆星星,不過,已經腍了!食完成份外賣西餐,飽肚又滿足!這個價錢的確吸引又超抵食!
原來是樓上西餐廳 <Patio 88>, 找天來幫襯!
<Patio 88> 外賣西餐

蒜茸包
蒜茸醬加上香草粒,未食已經聞到好香!可想而知有幾好味!
食落外脆內軟,口感十足!
蒜茸包 + 鮮蝦、菠蘿、提子乾雜菜沙律
鮮蝦、菠蘿、提子乾雜菜沙律
賣相精緻!
只有少許沙律醬!
周打魚湯
表面灑上好幾粒脆星星,不過,已經腍了!
周打魚湯
食完成份外賣西餐,飽肚又滿足!這個價錢的確吸引又超抵食!
2012-04-10
外賣自取
<Patio 88> 外賣西餐
蒜茸包 + 鮮蝦、菠蘿、提子乾雜菜沙律
(非會員)
2012-03-26 10 瀏覽
Saturday after shopping in Sheung Wan for dry seafood, so tired & saw an upstairs western restaurant at opposite side of the street went up immediately. Got a table at window side very quickly but took long time to had a waitress come & took our order. My friend ordered the lunch set with sirloin & for me ordered one with sole fillet. First came the cream soup.....so watery & no taste...had one spoon & want no more. It took 15 mins for the main courses to came. My friend ordered a medium co

. It took 15 mins for the main courses to came. My friend ordered a medium cooked sirloin but it came out to be totally well done
. My fillet was salty & the spaghetti with it cooked so soft...no texture at all.
The only acceptable food of the lunch set was the coffee.

The lunch set cost almost $180 for two of us but I felt I would rather eat at cafe de Coral for a $40 lunch

2012-03-10
2012-03-16 8 瀏覽
星期五午市沒有訂檯, 一行人4位walk-in, 上了2樓問過應該唔會咁快有檯, 於是把握時間悶...入了lift有位先生非常客氣問我們會否上13樓private room食lunch, 我們欣然去看看所謂的private room!那裡環境不錯, 牆邊一排梳化, 一片大窗十分光猛。order了set lunch有忌廉湯, yogurt curry chicken with rice, 凍檸茶。忌廉湯好稀, 好多蘿蔔同粉絲, 唔係好得!yogurt curry chicken with rice個咖哩都係好稀, 嚴格黎講係冇咖哩味, 汁唔算多, 不過由於唔係太好食, 我都食凈左凍檸茶算是普通野, 飲得出係水喉水味, 我唔係好介意, 都飲左幾啖最後我地因為趕時間, 外賣左cheese cake走, 外賣用發泡膠盒裝, 伴碟算是有些心思。cheese cake只有上面一層是cheese, 底下有2cm高左右是海綿蛋糕, 配在一起根本沒有芝士味, 有點失望。要讚的是員工態度可親。

那裡環境不錯, 牆邊一排梳化, 一片大窗十分光猛。

忌廉湯好稀, 好多蘿蔔同粉絲, 唔係好得!

要讚的是員工態度可親。
差- 無咖哩味
差- 好睇唔好食
2012-03-16
1 分鐘 (堂食)
2012-03-05 16 瀏覽
資料將以 point form 列出,以便閱讀。食物: 劣!!1) 美國免翁牛柳伴鵝肝汁 - 近乎無鹽加上烤焦的味道和非常"行"的汁...(無鵝肝味,似大家樂多D...)2) 法式焗豬髀 - big portion; 味道像極煲粥的咸豬肉...3) 紐西蘭燒羊鞍香草介汁 - 比較正常的一個,但仍欠奉...4) 甜點 - 不過不失; 8款任食; 不過只有兩三款ok... 服務: 劣!!1) 笑容 - 沒有2) 傳菜 - 出錯3) 收碟 - 超慢環境: 差!1) 噪音 - 太大價錢: 劣!!以原價 $9xx for two,團購價 $298 for two 為招徠 (另加服務費$30 for two),食物質素實際上最多只值 $198 for two...總結:本憧憬以實惠價錢享受高級晚餐,卻以偏高的價錢忍受低等食物和服務... 不必多說,不會再來!!
資料將以 point form 列出,以便閱讀。

食物: 劣!!

4) 甜點 - 不過不失; 8款任食
; 不過只有兩三款ok...

服務: 劣!!
1) 笑容 - 沒有