2021-12-02 376 瀏覽
Passion🔸又有新菜式推出啦! 作為餐廳的粉絲,我又來吃晚餐啦!紅酒燴雞配法式酸種麵包 $132 ◢紅酒燴雞真的充滿紅酒香氣🍷,雞髀肉又嫩又滑,味道不錯。餐點已配麵包,亦可+$28配意粉。牛油果溫泉蛋吞拿魚牛角包 $118 ◢最喜歡吃麵包的我,看到這個牛角包餐,馬上決定要試啦~牛角包有兩個🥐,一個是吞拿魚,一個是牛油果温泉蛋🥑,兩個我也愛❤️。自選沙律 $58◢特濃朱古力星球 $78 ◢打卡一流的特濃朱古力星球🌍,用法國著名的Valrhona朱古力🍫製造,朱古力味超香濃呀。把熱辣辣的朱古力漿倒落星球,外層緩緩溶化,透出慕絲蛋糕,朱古力控必試~星球還會附有熱茶或咖啡哦~法式士多啤梨蛋糕 $53◢超級卡哇伊的士多啤梨蛋糕🍓,已經想吃好久了!!!可惜每次到訪時都售罄,這次終於可以吃了。酸甜適中的蛋糕,有濃濃的草莓香,配上脆米餅,口感更有層次。

紅酒燴雞配法式酸種麵包 $132 ◢

牛油果溫泉蛋吞拿魚牛角包 $118 ◢

自選沙律 $58◢

特濃朱古力星球 $78 ◢

法式士多啤梨蛋糕 $53◢

2021-11-24
呢度唔係淨係得甜品架😎佢地食物種類都好多:法國麵包, 三文治, 沙律, 傳統法國小鍋式慢煮牛肉, 意粉, 薄餅…🥳一直都係佢地𝗳𝗮𝗻𝘀 喺𝗼𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲有好多食評 有興趣可以去昅昅😌.📌蛋白之選 $88嘩 見到個名唔洗諗 即刻嗌咗份😎佢係用咗黑麥酸種麵包🥖呢到嘅𝘀𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵整得唔錯😚因為係黑麥 所以相對上個苦味會重過酸味🤏🏻不過今次烘得唔夠 口感差咗啲🤨內餡係黑胡椒燻牛肉, 洋蔥, 醃酸菜, 芝士🥰牛肉好重煙燻味 唔會太鹹 好厚好大塊🤩原本成個𝗰𝗼𝗺𝗯𝗶𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻都唔錯係好食嘅👍🏻但底有層勁厚類似酸梅醬嘅野🥲整淋晒個包之餘 仲要搞到勁濃味 又甜又鹹咁😖田園蔬菜用咗黑醋嚟撈 個蔬菜伊甸園沙律都豐富有: 西蘭花, 四季豆, 南瓜, 車厘茄👅兩款都酸酸地好清新 夠開胃🌟其實佢唔只係蛋白之選 都好夠營養💓如果個三文治冇咗嗰𝗽𝗮𝘁醬🙈就真係滿分 好推介💯.📌三款芝士酸麵糰薄餅 $92第一次試酸種𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮 批邊外脆內煙韌 仲有淡淡酸味 幾特別😋除咗最常見嘅𝗺𝗼𝘇𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 仲用咗乾芝士同巴馬芝士🧀鹹香味十足😆個人覺得濃甜咗啲🙈不過佢仲有番茄醬同番茄做底 所以酸酸地 幾開胃🍅.📌烤雜

📌蛋白之選 $88

📌三款芝士酸麵糰薄餅 $92
三款芝士酸麵糰薄餅

📌烤雜菜乾玉米輕盈薄餅 $83
兩款比較鍾意呢個多啲❤️佢個批底係用咗墨西哥捲餅皮再焗脆🇲🇽批邊好脆卜卜好似餅咁 中間部分有餡就會濕同淋啲 食落幾煙韌🤫批底鋪滿洋蔥絲同水牛芝士🧅所以食落好清甜 我幾鍾意🤩上面仲有翠玉瓜茄子同車厘茄🤪健康得嚟一啲都唔𝗱𝗿𝘆😎
烤雜菜乾玉米輕盈薄餅

📌煙三文魚 $22
都幾抵食 有四大片仲好厚身🥰不過就鹹咗少少🤏🏻
煙三文魚

📌細沙律 $58
有250𝗴 可以揀三款沙律 但係我都係揀番蔬菜伊甸園沙律 最好食🥗
蔬菜伊甸園沙律
三款芝士酸麵糰薄餅
烤雜菜乾玉米輕盈薄餅
煙三文魚
蔬菜伊甸園沙律
2022-01-16 11 瀏覽
❤️偽法國之旅🇫🇷@Passion總是給人一種好舒服好輕鬆嘅感覺😍人流唔多👍播住啲輕鬆嘅法國countryside 音樂❤超喜歡呢💕今次揀咗個雞肉蘑菇千層麵 Chicken & Mushroom Lasagna🍝熱辣辣好多芝士🧀一啲都唔漏👍好味道😋$132套餐已經可以🈶️埋湯同埋🈶️Mocha❤湯就係一般嘅忌廉湯(冇乜特別)☺️反而杯Mocha味道就唔錯👍唔會太甜同埋又濃好香👍我就幾鍾意喇。
2021-12-23 52 瀏覽
想試呢間餐廳好耐😮‍💨😮‍💨💓成日路過朗豪坊都覺得佢好神秘🤣🤣-印度烤雞肉酸麵糰薄餅 ($102)🍕第一次試酸麵糰薄餅,口感好特別,好似又薄又脆嘅bagel🥯😂😂同平時食開嘅薄餅好唔同😜💕餡料都好清新開胃,大家一齊happy share真係唔錯㗎!😮‍💨💓💓-雞肉蘑菇千層麵 ($94)食落完全唔漏🙊皆因千層麵之間係用磨菇醬,而唔係平時食開嘅大量芝士,所以食曬都唔會飽到上心口!🤣💓💓💓
印度烤雞肉酸麵糰薄餅 ($102)🍕
雞肉蘑菇千層麵 ($94)
《ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴ》𓏰 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘮𝘦𝘦𝘵𝘴 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢,𝘣𝘰𝘵𝘩 𝘨𝘰𝘦𝘴 𝘸𝘦𝘭𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘦𝘢𝘤𝘩 𝘰𝘵𝘩𝘦𝘳 𓏰 ❛ ᴊᴀᴘᴀɴ ᴜᴊɪ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ x ꜰʀᴀɴᴄᴇ ᴠᴀʟʀʜᴏɴᴀ 70% ᴅᴀʀᴋ ᴄʜᴏᴄᴏ❜————————————♡.° ᴠᴀʟʀʜᴏɴᴀ ᴏᴘᴀʟʏꜱ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ $238傳統歌劇院蛋糕由四層蛋糕和四層餡料組成。第一層是由不同濃度的宇治抹茶粉製成的奶油。不同濃度的抹茶色形造了一個對比。美觀之餘,更能讓茶澀突顯。夾餡為抹茶忌廉慕絲餡和薄層杏仁片蛋糕,蛋糕層略帶濕潤。最下一層的夾餡是黑巧克力甘納許,特別喜歡榛子味的𝘤𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩。蛋糕層層相隔,層次感做得很好,口感實在且豐富,配上濃郁的抹茶慕絲層,甜而不膩。最重要生日主角吃得開心。一個𝘪𝘨𝘢𝘣𝘭𝘦 的蛋糕推介 •͜•𝘖𝘱𝘦𝘳𝘢 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘩𝘢𝘴 𝘤𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩𝘺 𝘩𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘣𝘪𝘴𝘤𝘶𝘪𝘵𝘴 𝘢𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘢𝘴𝘦, 𝘵𝘩𝘪𝘯 𝘭𝘢𝘺𝘦𝘳𝘴 𝘰𝘧 𝘨𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢 𝘮𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦, 𝘴𝘱𝘰𝘯𝘨𝘦 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘢𝘳𝘬 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦, 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵𝘭𝘺 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘮
————————————

𝘖𝘱𝘦𝘳𝘢 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘩𝘢𝘴 𝘤𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩𝘺 𝘩𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘣𝘪𝘴𝘤𝘶𝘪𝘵𝘴 𝘢𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘢𝘴𝘦, 𝘵𝘩𝘪𝘯 𝘭𝘢𝘺𝘦𝘳𝘴 𝘰𝘧 𝘨𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢 𝘮𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦, 𝘴𝘱𝘰𝘯𝘨𝘦 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘢𝘳𝘬 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦, 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵𝘭𝘺 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘜𝘫𝘪 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮.
*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘𝗡𝗗 ᵤₚ
♕ ᴠᴀʟʀʜᴏɴᴀ ᴏᴘᴀʟʏꜱ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ
𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦
*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
2021-11-30 111 瀏覽
今日經過朗豪坊The Passion, 餐廳歐陸嘅裝飾吸引左我,再加上東亞信用卡有九折優惠,更加令我好想入去試吓新野。難得嚟到,就叫意粉套餐,因為乜嘢都有。我用東亞信用咭有9折,無加一,所以埋單$119飲品我選了紅菜頭汁,平時屋企好難自己整,估唔到紅菜頭汁咁好飲。今日嘅餐湯係甘筍湯,我選了意式扁意粉。甘筍湯好飽肚,我最後攞咗返公司當下午茶。意式扁意粉有好多肉醬,酸甜度剛剛好,扁意粉嘅麵質都做得好出色。今餐真係食得好飽,好滿足,將來再經過朗豪坊都會再試。

今餐真係食得好飽,好滿足,將來再經過朗豪坊都會再試。

2021-11-11
成日經過朗豪坊都見到呢間好法式風情嘅餐廳,提供沙律、主食、pizza、野飲同多款蛋糕🍰等,款式十分之多💓.最近仲推出特濃朱古力星球(Dark Chocolate Planet)🪐 $78倒落熱辣辣嘅朱古力落去個朱古力外殼,外殼融化後見到中間朱古力mousse,朱古力味道真係超級香濃,出奇地唔會好膩,又唔錯wor!隨甜品仲送illy手調咖啡或法國dammann熱茶一杯☕️.主食方面調味比較輕手,感覺都幾健康天然🌟-

倒落熱辣辣嘅朱古力落去個朱古力外殼,
外殼融化後見到中間朱古力mousse,
朱古力味道真係超級香濃,出奇地唔會好膩,又唔錯wor!
甜品仲送illy手調咖啡或法國dammann熱茶一杯☕️
主食方面調味比較輕手,感覺都幾健康天然🌟
平日去Passion都只吃沙律,有一天發現了全新的「特濃朱古力星球(Dark Chocolate Planet)」在朗豪坊店出現!作為朱古力🍫控一定非常鍾意食😌果然無令我們失望呀!五星級的法式甜品加入了法國🇫🇷Valrhona 朱古力,一層又一層,將熱辣辣的朱古力漿倒左厚厚的外層上,「地殼」會慢慢融化露出香濃朱古力「地心」,衝擊視覺和味覺🤪 好玩又好食!真係full of chocolate!現在推廣價$78 隨甜品仲送 illy 手調咖啡(熱飲)或 法國 Dammann 熱茶乙杯 產品每日限量 50!另外也試了最新好可愛的士多啤梨造型蛋糕,酸酸甜甜好開胃

特濃朱古力星球
平時嚟呢度都係食佢嘅主食👅上次就介紹完佢個朱古力星球同埋啲法式甜品🍮都未試過佢原個蛋糕🎂價錢唔貴 賣相都唔差 係慶生唔錯嘅選擇😚.𝗟𝗶𝘁𝗰𝗵𝗶 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗙𝗿𝗮𝗺𝗯𝗼𝗶𝘀𝗲 6" $298整體食落酸酸甜甜 果香味好𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵 食完飯都唔會好漏🤤但千其唔好逐層食 會太酸/太甜🤣最面紅色嗰層係𝗚𝗹𝗮𝘇𝗶𝗻𝗴 超級甜🙈白色係荔枝𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲 好濃荔枝味 口感都好軟滑🤍跟住係紅色紅桑子果泥 好酸 但莓味好重❤️然後就係玫瑰味嘅啫喱 不過偏淡味🌹粉紅色嗰層係𝗩𝗮𝗹𝗿𝗵𝗼𝗻𝗮 𝗥𝗮𝘀𝗽𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 好食唔太甜唔太酸😋最底就係開心果海綿蛋糕 蛋糕冇比上面嘅𝗹𝗮𝘆𝗲𝗿整到淋晒 開心果味都幾出💚面頭同側邊圍住嘅係野莓朱古力同白朱古力🍫層次口感味道真係好豐富💕塊生日朱古力牌係用咗好食嘅朱古力 唔係烘焙店嗰啲 可以食埋佢😌

𝗟𝗶𝘁𝗰𝗵𝗶 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗙𝗿𝗮𝗺𝗯𝗼𝗶𝘀𝗲 6" $298

𝗟𝗶𝘁𝗰𝗵𝗶 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗙𝗿𝗮𝗺𝗯𝗼𝗶𝘀𝗲
呢間傳統法式麵包咖啡店 一直都有去開☕️創辦人係嚟自瑞士🇨🇭擁有 20 多年烘焙經驗 對法式糕餅製作充滿著無限熱情❤️‍🔥.📌特濃朱古力星球 $78為咗慶祝𝗣𝗮𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻出年十歲呢個大喜日子🎉喺 11 月份就為粉絲們帶嚟一個又食得又玩得嘅五星級朱古力甜品 為週年慶典展開序幕🪄相信朱古力控一定會好鍾意🤎甜品用咗𝗩𝗮𝗹𝗿𝗵𝗼𝗻𝗮朱古力嚟整 朱古力嘅地殼包住朱古力地心🌎將熱辣辣嘅朱古力漿倒落去 睇住佢慢慢融化 真係好治癒🤤個朱古力波入面唔只黑朱古力架 有三層𝗹𝗮𝘆𝗲𝗿 想知係咩快啲去𝘁𝗿𝘆 𝘁𝗿𝘆喇😝一邊淋朱古力味勁香🤩買朱古力球仲會配手調咖啡/熱茶 可以解吓膩🍵☕️.📌雲呢拿伯爵茶朱古力撻 $46佢都做到好似星球咁😚係雲尼拿𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲整嘅朱古力波🤍內餡就係伯爵茶朱古力𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲😆雲尼拿味好香 茶味都濃😎外層會比較甜 內層係茶味再加黑朱古力🍫相對甜度就𝗯𝗮𝗹𝗮𝗻𝗰𝗲番🤤最底仲有層𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗳𝗹𝗮𝗸𝗲𝘀 脆卜卜 啲𝗺𝗼𝘂𝘀𝘀𝗲係偏杰身似奶凍 口感都幾豐富💕.📌熱檸檬茶 $33熱茶會配杏仁餅🥰好脆杏仁味好濃 仲有淡淡雲尼拿香 唔錯😝.📌凍低咖啡因咖啡 $40

📌特濃朱古力星球 $78

📌雲呢拿伯爵茶朱古力撻 $46
雲呢拿伯爵茶朱古力撻

📌熱檸檬茶 $33
熱茶會配杏仁餅🥰好脆杏仁味好濃 仲有淡淡雲尼拿香 唔錯😝
📌凍低咖啡因咖啡 $40
雲呢拿伯爵茶朱古力撻
呢間店出年係十歲生日🎂❗️為左慶祝,今年係朗豪坊店限定推出呢個朱古力甜品🤣✨,賣相超精緻,簡直係五星級質素🍮:-1️⃣「特濃朱古力星球+ illy coffee🔮($78)」 -「地殼」係朱古力,「地心」都係朱古力,「熔岩」都係朱古力,佢用左法國 Valrhona朱古力🇫🇷(食開朱古力嘅朋友仔就知係正野😈),食落好濃朱古力味!有得玩得食✌🏻~ Dark Chocolate Planet: very rich chocolate taste, made of French Valrhona chocolate-2️⃣「焦糖榛子撻($48)」-超好味❤️😳,估唔到佢咁濃榛子味,焦糖味唔會太甜,好creamy,底部係脆餅~Praline Noisette:the hazelnut taste is intense and yummy, the creamy cake goes well with the crunchy base👍🏻-⚠️:朱古力漿好快凍,雖然影相好重要,但都要盡快食用啦😏XD
2️⃣「焦糖榛子撻($48)」
焦糖榛子撻
焦糖榛子撻
The food was so good!In my opinion, the food style of this restaurant is French style.The pizza (first pic) is yummy, but you must eat it ASAP because if u left it for a long time , the base will be wet and be disgusting so eat it ASAP.The pasta (sec pic) is a little bit oily and it make my mouth bad. Also the basel is smells good. Strong smells. Recommend u guys to taste it.The tiramisu (third pic) is very very scrumptious. The chocolate taste good and fresh!The dessert (forth pic) is a little
The food was so good!

The dessert (forth pic) is a little bit sweet i think and but if u are a chocolate lover. I think u may eat it also

( • ̀ω•́ )✧

2021-10-22
2021-10-29 114 瀏覽
有時間唔中都想食得健康啲,但係出面好少可以食到好多菜🥗呢間cafe就提供好多款沙律、麵包、蛋糕、蛋餅等等嘅輕食,想飽肚啲仲可以食all day breakfast or energy bowl,之前都有食過佢嘅意粉覺得幾好食,今日就嗌咗lunch set試下佢啲沙律同三文治🥪午餐包咗2款200g沙律,聽落好似好多咁其實個重量係包埋隻碟所以唔洗擔心太大份😂今次嗌咗紅菜頭南瓜沙律🎃同埋蔬菜伊甸園🌿兩款沙律都有用啲香草同橄欖油調過下味,紅菜頭沙律仲加咗少少蛋黃醬,所以唔會好寡齋食草嘅感覺🐮而且加咗少少調味更加帶出啲菜嘅鮮味🤙🏻印式烤雞肉三文治會先幫你翻熱再叫你攞,啲麵包烘到熱辣辣外脆內軟,加埋入面本身搽咗啲香草牛油超好食🤪啲雞肉有啲印度香料醃過亦都幾滑😋襯埋蕃茄仔同紫洋蔥令成個三文治食落唔會好膩亦都令味道更加有層次👍🏻下次想食埋佢其他三文治🥰
2021-10-18 127 瀏覽
晚上去了Passion 食晚餐,叫了細沙律,什菜加紅菜頭,再加$22要烟三文魚,健康之選,價錢合理,仲好好味😋。顏色鮮艷,配搭健康,而家好少用咁健康嘅餐廳。再叫了all day breakfast, 有蛋、麥包、沙律菜、牛油果、烟三文魚同火腿食材新鮮,好食健康,全麥包好 好味,咬落有果仁,甘香美味!餐廳格局高級,乾淨衛生,員工都好好服務,自己喺櫥櫃出面揀沙律,啱食先叫,我鍾意咁嘅服務。大家都可以試吓,應該唔會失望。
食材新鮮,好食健康,全麥包好 好味,咬落有果仁,甘香美味!
2021-10-15 128 瀏覽
平時在朗豪坊搭扶手電梯必定經過這間passion,但真的第一次去食。先要讚賞酸種麵包餅底的三種芝士薄餅,芝士味濃厚芝士控吃不停口😋,薄餅有一定厚度,酸種薄餅也太出色!大啡菇意粉配煙三文魚,也有水準,蘑菇愛好者必須試試。另外我都添加了手撕豬肉三文治,店員主動幫我們熱一熱,烘底三文治脆脆的,手撕豬肉醬料配搭洋蔥,十分美味。太好食,所以都忘記影相😂😂但是因為我太愛吃千層麵,每次看到餐牌就抱住很大期望去試,但並非所有餐廳的食物也符合期望。這間的雞肉千層麵就是一例..青椒跟千層麵味道不合,而且醬有點不均。晚餐時間約人均110左右,水準不過不失,會再來~下次可以試一試蛋餅和甜品,而且可以買些酸種麵包當早餐!

大啡菇意粉配煙三文魚,也有水準,蘑菇愛好者必須試試。

三重芝士薄餅、煙三文魚、千層麵、蘑菇扁意粉
  • 三重芝士薄餅、煙三文魚、千層麵、蘑菇扁意粉
  • 燒烤醬手撕豬肉三文治