2024-04-24 205 瀏覽
想舒舒服服食個晏,見到依間西餐廳環境唔錯,所以就決定試試💫12:30前埋單有9折,整體CP值唔差~✴️餐包✴️特別表揚依個餐包👍🏻烘到熱辣辣,非常重麵粉香,好有誠意!✴️北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁✴️有2粒完整嘅帶子on top,表面煎得幾香,但比較熟,如果keep返入面係半熟狀態就更好食😌意大利飯調味自然,食得出濃厚嘅南瓜味,同埋都幾大碟,好似食極都食唔完🙈✴️經典美式牛肉漢堡配炸薯條✴️同樣份量十足,漢堡扒厚身有肉汁,賣相精美唔係亂咁堆疊👍🏻薯條粗身,食完漢堡好飽,食唔哂薯條😅

餐包

✴️餐包✴️
特別表揚依個餐包👍🏻烘到熱辣辣,非常重麵粉香,好有誠意!

北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁

餐包
北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁
經典美式牛肉漢堡配炸薯條
2024-04-04 210 瀏覽
下午茶時段嚟都冇乜人,職員問我:需唔需要BB凳?我話:好呀2張呀唔該!職員話吓要兩張咁多啊!三大兩細要兩張BB凳好出奇咩……..小朋友想食窩夫,佢有原味窩夫同雜果窩夫,雜果窩夫貴$14,出到嚟所謂嘅雜果係伴碟嘅份量,得1粒士多啤梨切片,4粒藍莓,3片香蕉片。窩夫仲要極度難食!另外仲叫咗個薯條set (好似$60左右),炸 我油冧冧,同樣好難食,麥記都好食過佢!真係食到火都嚟……

下午茶時段嚟都冇乜人,
職員問我:需唔需要BB凳?
我話:好呀2張呀唔該!
職員話吓要兩張咁多啊!
三大兩細要兩張BB凳好出奇咩……..

窩夫仲要極度難食!

另外仲叫咗個薯條set (好似$60左右),炸
我油冧冧,同樣好難食,麥記都好食過佢!

真係食到火都嚟……

2024-02-26 382 瀏覽
晚餐好想食西餐,見到人流不多,坐位舒服,服務態度良好,就試試Parkview吧!🌟酥皮焗龍蝦湯:這是全晚最有驚喜的湯品,酥皮脆卜卜,有蝦肉,湯裏彌漫着海鮮的香氣!🌟麵包是暖暖的,入口鬆軟麥香,好味!🌟全日英式早餐$108食物豐富:卓靈亞腸、煎蛋、燒番茄、炒雜菇、沙律、煙肉、薯蓉、焗豆!元氣滿滿,非常滿足,不過煙肉太咸了!🌟紅酒澳洲和牛忌廉汁意大利飯$168牛肉粒入口軟腍,但肉味不突出,配上溫泉蛋,更為嫩滑鮮味!每粒飯都吸滿了忌廉汁,入口奶味香濃!另有酸酸甜甜的醋漬洋蔥,可以幫助解膩!📍Parkview

🌟麵包是暖暖的,入口鬆軟麥香,好味!

🌟全日英式早餐$108

🌟紅酒澳洲和牛忌廉汁意大利飯$168

📍Parkview
  • 酥皮龍蝦湯
2024-02-24 233 瀏覽
💰人均$150🍝帶子南瓜Risotto 好大粒嘅帶子,好多味🥣南瓜湯推薦👍🏻Lunch set好抵食: 湯/沙律+Main+餐包追加優惠:凡惠顧套餐+$15可追加以一款,有四款選擇(香脆薯條,炸薯角,南瓜薯餅,Movenpick雪糕)

💰人均$150

🍝帶子南瓜Risotto
好大粒嘅帶子,好多味

🥣南瓜湯

2024-02-10 314 瀏覽
收爐前諗住揀間好D嘅餐廳食返個團年飯,同事提議去Parkview。電話訂枱時職員溫馨提示我哋當日好多booking,建議我地早少少到。果然去到已經有好多人等位,等了約10分鐘便可以入坐。午市套餐包括餐湯/沙律,主菜同飲品。我哋叫咗全日早餐、墨西哥手撕豬肉夾餅、巴拿馬卡邦尼意大利粉同忌廉南瓜帶子,另外加$15配南瓜餅。落完單好快所有嘢就泥齊晒,估計預早整好,但味道一D都唔差同夠熱。我自己最鍾意巴拿馬卡邦尼意大利粉,加咗碎芝士同火箭菜特別好味,份量啱啱好,全日早餐都唔錯,有2條豬肉腸加埋煙肉荷包蛋蘑菇同蕃茄,夠晒份量,墨西哥手撕豬肉夾餅入面嘅豬肉有肉汁唔鞋,忌廉南瓜帶子飯味道幾好,只係得2隻帶子扣咗少少分。我哋差不多兩點離開仲有好多人等緊位,下次再去要記得訂枱。職員雖然好忙但都好好禮貌,整體用餐經驗唔錯,值得再去。

職員雖然好忙但都好好禮貌,整體用餐經驗唔錯,值得再去。
南瓜湯
巴拿馬卡邦尼意粉
墨西哥手撕豬肉夾餅
全日早餐
2024-01-30 241 瀏覽
今晚去食了二人餐,其實加餐廳個餐牌疫情至依家都冇變過,已經覺得好唔想去食。今晚個蘑菇湯超淡好味。餐廳唔知係咪全部轉左入。之前企喺門口帶位是靚女來的。價錢唔平,但食物質素好差。原本我平時都會隔一個月去一次。其實你覺得一次比一次差。經過今晚之後唔會再去。😡😞😡😞我叫咗個雜扒拼盤塊牛扒超薄羊扒仲細過小朋友的手掌。最好笑係次次啲侍應都會鼓勵你食過和牛餐。總之就係好失望,好失望。仲有餐廳冇客都要話俾你聽坐75分鐘就要走啦。
我叫咗個雜扒拼盤塊牛扒超薄羊扒仲細過小朋友的手掌。
最好笑係次次啲侍應都會鼓勵你食過和牛餐。

2023-12-13 397 瀏覽
今日約左我好姊妹食lunch 聚聚服務員都好貼心揀左個比較闊落既位置俾我朋友(孕婦) =)set lunch 都唔錯北海道帶子意瓜意粉帶子煎得岩岩好,入面好juicy香草忌廉汁濃郁有奶香,感覺味道有點似青醬 烤紅酒鴨胸意大利飯有番茄+甜椒係意大利飯度酸酸地幾開胃,感覺冇咁飽滯加埋甜椒 味道層次豐富
今日約左我好姊妹食lunch 聚聚
服務員都好貼心
揀左個比較闊落既位置俾我朋友(孕婦) =)
set lunch 都唔錯

北海道帶子意瓜意粉
帶子煎得岩岩好,入面好juicy
香草忌廉汁濃郁有奶香,感覺味道有點似青醬

烤紅酒鴨胸意大利飯
有番茄+甜椒係意大利飯度
酸酸地幾開胃,感覺冇咁飽滯
加埋甜椒 味道層次豐富
2023-12-13
2023-12-04 323 瀏覽
係外面睇個餐牌,望落去好似好好食,點知食咗啖,已經feel到賴嘢,我叫咗個黑松露飯,真心未試過可以咁L難食,細佬話寧願食隔離河粉好過,個餐湯都犀利,上枱個陣時懷疑係麥皮😂明明叫嘅係蘑菇忌廉湯,點解上枱嘅時候咁似麥皮,人哋罐頭湯,都好過呢個餐湯,阿爸叫咗個雜扒,個羊架全部羊脂黎嘅,冇咩肉食,個牛扒都OK,但你話會唔會再光顧,三個人食$6-700,我諗就應該唔會啦,真係寧願去隔離食好過,俾錢買難受😅
2023-11-22 310 瀏覽
🤑價錢約 $200 weekend都有dinner set 🪑人齊先可以排隊入坐 星期六晚都唔洗等太耐今次試左個2人dinner set 都幾豐富😋 ($438)Ⓙ 煙三文魚紅甜椒忌廉芝士撻呢個頭盤都幾特別 個撻皮唔會太厚太硬 三文魚都新鮮 Ⓙ 香煎鵝肝意大利飯 鵝肝有2片 都唔算少 鵝肝就襯熱食會比較好 意大利飯配野菌忌廉汁都唔錯👍🏻Ⓙ 慢煮法式鴨髀用南瓜同紅棗紅酒汁都幾特別幾開胃 鴨髀肉質都幾好 唔會好韌 但伴碟ge薯仔粒有唔少胡椒 都有d辣跟餐可揀是日餐湯(甘荀湯)或者沙律🥗仲有香脆蒜蓉包 🍞同餐飲 跟餐仲有2個餐包, 餐飲,沙律🥗或湯 果晚ge南瓜湯都幾好 smooth得黎唔會太膩🎃 沙律就配胡麻醬

🤑價錢約 $200 weekend都有dinner set

Ⓙ 慢煮法式鴨髀

跟餐可揀是日餐湯(甘荀湯)或者沙律🥗
仲有香脆蒜蓉包 🍞同餐飲

2023-11-07 371 瀏覽
Long weekend 去咗沙田同鬼佬啲舊同事食飯。今次食西餐🍽️,鬼佬至愛😂朝早11點半左右已經要等位,仲要限時75分鐘⏳如果人少就冇問題,我哋9個人就有啲難度😮‍💨Set lunch 有唔少選擇,正常西餐嘢:扒類🥩、burgers🍔、risotto、pasta🍝、沙律🥗……配餐包🍞,餐湯🥣/沙律🥗同一杯飲品🥤鬼佬主菜揀咗經典美式牛肉漢堡🍔配薯條🍟份量幾大,裡面嘅生菜同蕃茄都幾fresh 👍🏻鬼佬話舊牛肉煮得唔錯👍🏻very juicy 😋我就揀咗北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁。得兩粒帶子,有啲少😅不過啲飯就有好濃嘅南瓜味,我同鬼佬都幾鐘意☺️我哋仲叫咗個Nachos 大家share,唔錯,有齊sour cream, salsa 同guacamole, 不過sour cream 就比正常嘅’杰’咗少少。呢度啲嘢味道普普通通,唔係特別好味;但價錢唔平,大部分lunch set 都過$100,lunch 嚟講係貴💸。

2023-10-22
2023-10-24 300 瀏覽
- Parkview @ 新城市廣場 -今次去咗新城市廣場既Parkview食晚飯,一齊睇吓我食咗咩啦🤣 慢煮八爪魚墨魚汁意大利飯 ($158)呢個意大利飯既飯底煮得啱啱好,係al dente既口感🤣唔會因為多汁就煮到變糊仔咁淋。墨魚汁味都幾香,有咸咸既鮮味。八爪魚唔會韌,但就冇咩味,可能因為墨汁已經好濃味😅面頭仲有啲松子仁,增加飯既口感。但同心儀對象去食既話就要小心喇,因為食完就成口墨汁,排牙都會黑晒🤣巴馬火腿炸紅蒜卡邦尼意粉 ($128)呢個卡邦尼意粉味道唔算濃,醬汁份量唔算好多。佢既配料有蘑菇、煙肉等等。巴馬火腿味道一般,唔算好有鹹香味。以呢個價錢嚟講唔係好抵食🫣味道 🤩🤩🤩性價比 🤩🤩.5📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓117號舖
- Parkview @ 新城市廣場 -

慢煮八爪魚墨魚汁意大利飯 ($158)

巴馬火腿炸紅蒜卡邦尼意粉 ($128)

味道 🤩🤩🤩
性價比 🤩🤩.5

📍
沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓117號舖
2023-10-10 255 瀏覽
今晚開完ot諗住近近地,諗住搵間好少少餐廳,simplylixx都食到厭,見呢間menu好似唔錯咁,點左個‘’紅酒汁澳洲牛意大利飯‘’,仲有個溫泉蛋…都唔算十分平$16x無餐,無餐飲,水都無杯,未計加一。諗住唔會太差都算,黎到睇到 1️⃣邊度有紅酒汁? 2️⃣啲牛既位置全部痴住啲硬筋 切都難切  3️⃣啲牛肉同個menu半生熟個樣完全唔同 衰過快餐啲牛肉、衰過茶記牛腩 4️⃣牛肉無味,仲舊舊都咬唔爛既,舊舊大筋,唔知食緊瘦肉定係牛肉 5️⃣個溫泉蛋唔流既….. 6️⃣佢無比刀我 問佢拎把刀 熱到辣手既 要用紙巾隔住先切到…. 7️⃣唯一一件安慰既事,係我放底手機果時,整跌左餐牌落地,有位員工姐姐見我執唔到好鑑戒,佢極速過來幫我執:)感恩…..總結係,我唔明點解叫個飯咁既質都出到餐,咁都過到廚房嗰關?仲要咁多人食,係咪香港真係無野食,定係大家都係第一次中伏? 定係大家都無味覺既….唔係下下想投訴,係真心性價比低到過份,最後18x$ 個感受仲差過食叮飯呀! 勁後悔揀左呢間做ot後晚餐……

紅酒汁澳洲牛意大利飯
2023-10-10
2023-09-30 258 瀏覽
4月尾星期日相約朋友出來聚一聚,沙田多餐廳就選擇了沙田,大約12:30到達,朋友已經排隊等位,15分鐘內已經能夠進入,好多lunch set 選擇,我哋不約而同要咗all day breakfast ,大約1百幾蚊,唔貴,食物都好豐富,太陽蛋煎得靚,腸都好好味。有我愛的茄汁豆,沙律,食完好滿足😌。
2023-09-22 216 瀏覽
黎沙田新城市廣場行街,arm arm好到下午茶時間,就落到地庫美食層睇吓有咩下午茶餐,見到呢間多人排隊,根住即刻排埋一份先😙排左20分鐘後入去,我睇到餐牌就叫左漢堡包set,加3蚊轉凍飲🥤因為好多人,全場爆滿,等左15-20分鐘先有凍飲,再等20分鐘先有野食個包其實冇想像中咁有牛油香,有d乾硬,塊扒都冇想像中咁juicy咁充滿油脂,d薯條都ok,但希望燶左嘅部分就唔好serve比客人了😗連加一要$144,老實講個味道未驚艷到我再回頭幫襯,如果你想求其搵野填飽個肚可考慮吓,但唔洗突登黎食🥲

黎到沙田區食中午,今次我地揀左位於新城市廣場的Parkview👍衣度係食西餐,午餐有是日餐湯🥰有餐包🍞又可以揀食意大利粉定飯😆仲可以追加小食‼️✨現在分享下我們今天午餐美食😍1️⃣黑松露温泉蛋野菌手搓意粉💕手搓意粉口感幾特別,好食👍可能是餐廳獨家出品,幾有特色🥰2️⃣北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁💕大大粒帶子,有兩大粒✨好夠味,真係有意大利飯的Feel追加優惠: 凡惠顧套餐+$15可追加以一款,有四款選擇(香脆薯條,炸薯角,南瓜薯餅,Movenpick雪糕)💕我地揀左香脆薯條,大大碟👍✨餐廳大,中午也多人食,不錯吧📍Parkview (新城市廣場)📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓117號舖

✨現在分享下我們今天午餐美食😍
1️⃣黑松露温泉蛋野菌手搓意粉
💕手搓意粉口感幾特別,好食👍可能是餐廳獨家出品,幾有特色🥰
2️⃣北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁
💕大大粒帶子,有兩大粒✨好夠味,真係有意大利飯的Feel
💕我地揀左香脆薯條,大大碟👍

✨餐廳大,中午也多人食,不錯吧

📍Parkview (新城市廣場)
📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓117號舖