2025-06-10 1058 瀏覽
-室內設計充滿創意與藝術感天花板採用了獨特的拱形結構給人一種舒適卻不失時尚的感覺空間寬敞,座位間距適中,適合朋友聚會或家庭用餐🍽️焗燒肉汁芝士薯條🍟薯條金黃酥脆上面覆蓋著濃郁的燒肉汁和融化的芝士顏色誘人,散發出濃厚的香氣燒肉汁的鹹香與芝士的奶香完美融合讓人垂涎欲滴🍽️燒烤醬雞肉絲墨西哥餡餅🥙餡餅被切成幾塊三角形露出內部的雞肉絲與蔬菜餡小碟中配有莎莎醬、酸奶醬及牛油果醬增添了多層次口味餡餅外皮烤得微焦內裡充滿燒烤醬的濃郁風味雞肉絲嫩滑,與醬料的酸辣相得益彰🍽️風乾火腿蘑菇薄餅🍟覆蓋著新鮮的火箭菜、風乾火腿片和蘑菇顏色鮮綠與肉紅相間,視覺效果極佳蘑菇味濃郁芬芳,薄餅底層應是酥脆的搭配火腿的鹹香和蘑菇的鮮美口感層次豐富💬總體而言,這間餐廳的環境與菜式相輔相成,無論是視覺享受還是味蕾體驗,都令人印象深刻。
室內設計充滿創意與藝術感

天花板採用了獨特的拱形結構
給人一種舒適卻不失時尚的感覺
空間寬敞,座位間距適中,適合朋友聚會或家庭用餐

🍽️焗燒肉汁芝士薯條🍟
薯條金黃酥脆
上面覆蓋著濃郁的燒肉汁和融化的芝士
顏色誘人,散發出濃厚的香氣
燒肉汁的鹹香與芝士的奶香完美融合
讓人垂涎欲滴

🍽️燒烤醬雞肉絲墨西哥餡餅🥙
餡餅被切成幾塊三角形
露出內部的雞肉絲與蔬菜餡
小碟中配有莎莎醬、酸奶醬及牛油果醬
增添了多層次口味
餡餅外皮烤得微焦
內裡充滿燒烤醬的濃郁風味
雞肉絲嫩滑,與醬料的酸辣相得益彰

🍽️風乾火腿蘑菇薄餅🍟
覆蓋著新鮮的火箭菜、風乾火腿片和蘑菇
顏色鮮綠與肉紅相間,視覺效果極佳
蘑菇味濃郁芬芳,薄餅底層應是酥脆的
搭配火腿的鹹香和蘑菇的鮮美
口感層次豐富

2025-06-04
夜幕低垂,踏進這間以木化石🪵🪨為主題的餐廳,你會發現一個如同藝術館般的環境。餐廳採用歐陸式教堂⛪️設計,樓高且空間感十足,圓拱型天花板和開揚走廊讓人感到舒適自在。巨型落地玻璃窗引入自然光,四周瀰漫著浪漫的氛圍,非常適合拍照打卡📸。🤎夏威夷薄餅 🍕這款Pizza用上番茄、水牛芝士和菠蘿片,色彩繽紛,酸種麵包餅底外脆內韌,搭配濃郁的芝士和甜美的菠蘿,口感層次分明☀️。
🤎鹹蛋卡邦尼意粉 🍝這道意粉以鹹蛋為主角,每一口都充滿濃郁的風味,不過吃得太多可能會覺得非常飽膩。😋
🤎紫薯拿鐵💜上次來沒有試到!紫薯Latte的紫色色澤迷人,口感順滑,甜而不膩,每一口都帶來舒適的溫暖,非常浪漫。💖
🤎特色木化石朱古力餅 🍰這款蛋糕🧁甜品使用法國頂級Valrhona朱古力,結合木化石的主題,蛋糕表層撒滿朱古力碎,搭配非常濃郁的朱古力內餡,口感綿密且滑順,展現出視覺與味覺的雙重享受😍。餐廳將木化石的特色完美融入每個細節,不僅有精美的裝潢,還展示了不少木化石展品。🐚 如果想來個週末小旅行,大家享用晚餐前更可以到訪旁邊的如心園(亞洲現存最大規模的木化石藏品花園),在享用美食的同時,感受生活的深度!❤️PARKSIDE
🤎夏威夷薄餅 🍕

🤎鹹蛋卡邦尼意粉 🍝

🤎紫薯拿鐵💜

🤎特色木化石朱古力餅 🍰

PARKSIDE @ NINA
香港荃灣楊屋道8號如心廣場一期2樓201號舖
2025-06-08 1137 瀏覽
呢間餐廳見到好多朋友都有去食😊一早比呢間餐廳既裝修吸引咗😍早幾日就約左朋友去荃灣行街😗順便去試吓😍成間餐廳都好有氣氛🤗所以我同朋友都瘋狂打卡🥳😋雞肉絲墨西哥餡餅餡餅本身已經有雞絲🐔大量芝士🧀同埋一啲甜椒🥰之後有三小碟分別有牛油果🥑他他醬😍 蕃茄洋蔥🧅同埋酸忌廉😊咁大家就可以按自己喜好加落個餡餅🥙入面食🤗口感相當豐富🥰😋原隻烤雞成隻雞上之餘仲有配菜揀🥰我同朋友就揀咗薯條🍟烤雞啖啖肉🍗個皮仲脆卜卜🥰薯條係粗薯🥰上到枱仲熱辣辣添☺️😋煙三文魚菠菜薄餅呢個薄餅係我鍾意食嘅厚批😊批邊仲要好香脆😍大量芝士🧀仲拉絲添🥰

😋雞肉絲墨西哥餡餅

😋原隻烤雞

😋煙三文魚菠菜薄餅
2025-06-08 957 瀏覽
🌟呢次去左荃灣一間好有feel既餐廳,入去淨係個vibe都好令我鍾意❤️,如果想同朋友或者同男女朋友deep talk 都係個好好地方,自己就最鍾意會佢地個圓形枱,傾計坐得真係好舒服☺️☺️ 🥗牛油果三文魚沙律($118) 牛油果配三文魚,健康又好味,岩曬啲輕食朋友們,不過個份量比較少🍝紅酒糟虎蝦捲意粉($168)虎蝦使用新鮮蝦,鮮甜,用紅酒調味落捲意粉度,口感彈牙爽口😆唔錯🍕風乾火腿蘑菇薄餅($158)火箭菜、風乾火腿,蘑菇鮮香加埋松子,口感豐富,真係好夾,好食🤤🍨三色誘惑($98)三色雪糕,有朱古力、椰子同士多啤梨🍓,加埋香蕉、爆谷、朱古力捲,甜品作為呢餐晚餐既結尾係好滿足既😌

🥗牛油果三文魚沙律($118)

🍝紅酒糟虎蝦捲意粉($168)

🍕風乾火腿蘑菇薄餅($158)

🍨三色誘惑($98)
  • 紅酒糟虎蝦捲意粉
  • 風乾火腿蘑菇薄餅
2025-06-07 839 瀏覽
今晚終於有機會同朋友來到這間有著超高樓底的打卡木化石主題餐廳食飯。餐廳闊落舒適,環境充滿大自然感覺,很好打卡影相。餐廳提供精緻的西式餐飲,部份菜式更融合了亞洲風味。點了一客龍蝦泡沫濃湯,湯上打上泡沫,賣相精緻,味道十分濃郁,內邊有些龍蝦肉,配上脆口蒜蓉包。石榴籽配鴨胸,份量都頗大,配上新鮮沙律菜,藜麥及石榴籽,很開胃。風乾火腿蘑菇薄餅,是餐廳推介之一,他們自設石窰爐,採用酸種薄餅,比起一般薄餅健康及有營養,餅底比較脆,風乾火腿帶點咸香,充滿蘑菇及芝士香,適合麩質過敏者。紅酒糟虎蝦捲意粉,這道菜帶點fusion ,加入紅酒及紹興酒,因此酒香味重,仲食到有香蔥,蒜、洋蔥、姜的味道,很特別。虎蝦大隻鮮嫩,捲意粉比較少有,口感濕潤,有咬口。

2025-06-04
2025-06-06 700 瀏覽
[✨荃灣PARKSIDE@NINA ]#荃灣 #PARKSIDE@NINA🍽️風乾火腿蘑菇薄餅 $158 餅底薄身好香脆,有空氣感;熱辣辣上枱半溶芝士直頭可以拉絲,超級邪惡;風乾火腿更加令味道層次更進一步昇華,鹹香味超惹味,仲要勁多蘑菇點綴,一定要試啊!🍽️北海道帶子蘆筍意粉 $188帶子大大粒新鮮彈牙,再加上烤過的蕃茄仔同蘆筍,仲有唔少魚子係面頭,好健康又好食嘅一份意粉。————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳完全可以用"別有洞天"嚟形容!門口係好正常普通嘅西餐廳格調,不過入去到裡面就會發覺餐廳主體係一條長長又高樓底,好似歐洲教堂咁嘅拱形結構,加上落地玻璃同柔和嘅光線配搭,真係氣派十足,處處都係打卡位!食物質素都超級高質,座位又寬敞舒服,真係一間好值得推薦嘅餐廳!📍PARKSIDE@NINA🏠荃灣楊屋道8號如心廣場一期2樓201號舖 @parksideatnina #jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香
[✨荃灣PARKSIDE@NINA ]

#荃灣 #PARKSIDE@NINA

🍽️風乾火腿蘑菇薄餅 $158

🍽️北海道帶子蘆筍意粉 $188

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍PARKSIDE@NINA
🏠荃灣楊屋道8號如心廣場一期2樓201號舖

@parksideatnina #jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣西 #荃灣餐廳 #PARKSIDEATNINA #NinaPark #如心園 #荃灣 #如心廣場
風乾火腿蘑菇薄餅🍕餅底薄脆帶煙韌 火腿鹹香同蘑菇好夾 仲有陣黑松露香味✨但盲未有我想像中的滿分芝士拉絲效果🧀 Tiger Prawn CASARACCE有好多蝦🦐份量足料值得一讚🦐 未去到話好鮮甜彈牙 但意粉掛汁能力強 蒜香橄欖油底簡單但出色✨香茅單骨雞翼配香芒辣汁🌿🍗 香茅味突出 外皮炸得酥脆 芒果辣汁酸甜帶微辣 開胃又過癮🔥環境舒適有格調🪑 服務細心唔會催人走⏳ 不過佢地真係10點要關門🔥食物質素對得住價錢💸 荃灣西餐的其中一個選擇 下次黎可能係為左個裝修打卡再encore👍甜品menu都好吸引🍰 下次要留肚試埋提拉米蘇 適合情侶約會或朋友gathering💑👯♀️
2025-05-30
呢間位於如心廣場嘅PARKSIDE@NINA岩岩開既時候已經好想去,最近去開荃灣一於去試下,餐廳以木化石為生題,歐陸式教堂設計打卡一流,餐廳樓底好高,空間感大 加上巨型落地玻璃窗好開揚,座位闊落,好岩約會同打卡,今次叫左幾款野食,味道都好有驚喜紅酒糟虎蝦捲意粉中西合壁,以自家釀製的紅酒糟入饌,粉紅色的意粉好吸引! 啖啖酒香同時帶絲絲甜味,意粉軟硬岩岩好薯條配辣椒蒜蓉醬粗薯條熱辣辣外脆內軟,可以配上茄汁🥫蒜蓉醬一齊食更惹味水牛芝士番茄薄餅呢度既薄餅有多款口味選擇,同平時不同既係用左酸種製作的薄餅底,外脆內軟,搭配帶鹹香的水牛芝士和鮮嫩番茄,層次感豐富,酸酸甜甜好開胃

紅酒糟虎蝦捲意粉

薯條配辣椒蒜蓉醬
粗薯條熱辣辣外脆內軟,可以配上茄汁🥫蒜蓉醬一齊食更惹味

水牛芝士番茄薄餅

2025-06-02 812 瀏覽
上網見到呢間餐廳裝修幾靚,而去開荃灣搵食就決定試試呢間餐廳,結果都冇失望。餐廳嘅裝修好靚,樓底好高,入到餐廳嘅感覺都好舒服。另外,枱嘅設計亦都非常好,有一定嘅私隱度,感覺非常舒服,高質,值得推介。牛油果三文魚🥗點了健康的牛油果沙律作為前菜,牛油果三文魚沙律的三文魚肉質鮮嫩,配上牛油果蓉,感覺清新又健康。,紅酒糟虎蝦捲意粉🦐呢個係餐廳推介嘅款式,捲意粉幾有特色,捲意粉節咬落口好煙靭,完全掛到意粉啲醬汁,虎蝦大大隻,彈牙爽口水牛芝士番茄薄餅🍅薄餅用上為番茄、水牛芝士同埋羅勒,薄餅芝士味濃郁,表層帶有香軟嘅口感,薄餅以酸種麵包作為餅底,外層口感香脆,內裹帶有韌度同埋濕潤感。Magic Portion 🍹今次點了一杯Mocktail, 一款令人驚艷的無酒精雞尾酒,外觀也十分吸引,色彩鮮豔,味道結合了多種果汁,有層次👍

牛油果三文魚🥗

紅酒糟虎蝦捲意粉🦐

水牛芝士番茄薄餅🍅

Magic Portion 🍹

2025-05-31 1143 瀏覽
Parkside @NINA簡直係我我去過香港咁多間餐廳最優雅 坐得最舒服嘅餐廳樓底好高 圓拱形似教堂咁 神秘 北歐木係風格fuson超級多卡位 私隱度好高b坐得好舒服Menu 超多選擇全部都係高質 價錢平過酒店 但係有酒店水準前菜龍蝦泡沫濃湯 賣相好高級 有好Frech Style嘅泡泡 龍蝦味好濃裏面仲有好多龍蝦肉旁邊有蒜蓉麵包 但沒有蒜蓉味 呢度好多pizza 意粉 fusion今晚就揀咗去幾特別嘅fusion 鹹蛋卡邦尼意粉 有中式嘅鹹蛋!!! 加上勁濃鬱嘅法式白汁醬 spegtti 好彈牙 好多蘑菇 放工最鍾意 同 親愛的happy hour 今晚就揀咗 Classic Espresso Martini 杯超特別呀 係圓錐形 有個好靚 好有型嘅黑色酒杯呢度坐得舒服 嘢飲好特別 嘢食真心好食 仲係喺商場裏面 真心推介一定要去!!
Parkside @NINA

今晚就揀咗去幾特別嘅fusion
鹹蛋卡邦尼意粉

放工最鍾意 同 親愛的happy hour

杯超特別呀 係圓錐形 有個好靚 好有型嘅黑色酒杯

平日午餐$138包沙律/湯+主菜+甜品(包飲品)$178 包沙律+湯+主菜+甜品(包飲品)(另需加一)2個人叫了2份午餐主菜雞肉貓耳朵意粉:好好味,夠熱,芝士味夠濃郁,好香。主菜鴨肉:鴨肉這個做法好像吃中式燒鵝而醬汁感覺上有點東南亞口味比較酸甜,不過只是個人比較不喜歡這款醬汁。擺餐好好看,好值得來拍照留念,整體很好主題環境裝修很鮮明,而環境很特別乾淨,服務員態度和藹有禮。2人一共賣單3百幾有齊頭盤甜品飲品,真係算平
平日午餐
$138包沙律/湯+主菜+甜品(包飲品)
$178 包沙律+湯+主菜+甜品(包飲品)
(另需加一)
2個人叫了2份午餐
主菜雞肉貓耳朵意粉:
好好味,夠熱,芝士味夠濃郁,好香。

主菜鴨肉:

擺餐好好看,好值得來拍照留念,整體很好
主題環境裝修很鮮明,而環境很特別乾淨,服務員態度和藹有禮。

2人一共賣單3百幾
有齊頭盤甜品飲品,真係算平
2025-05-28
2025-05-28 852 瀏覽
今次我同老婆去左荃灣呢邊睇戲+食飯,係荃新天地果邊睇完戲就去隔離如心廣場揀左間西餐食飯😁餐廳環境好華麗,裡面有個area樓底勁高,一條長走廊,個感覺有d似教堂,拍拖黎食好有feel,而店員服務都好有禮貌,個感覺好好🥰紅酒糟虎蝦捲意粉($168)呢個意粉賣相好靚,紅酒槽味唔算好濃,捲意粉個口感比較特別,虎蝦數量都唔少,大約5-6隻左右,又大隻,鮮味彈牙🍝原隻香蒜迷迭香烤雞($198)呢個原隻烤雞可以跟唔同款式既薯類配菜,我地就揀左薯條,炸得香脆乾身,個主菜烤雞大約900g,我覺得size係算大,分成4件,雞肉外皮香脆,雞肉都幾嫩滑,而雞胸部分就唔算滑🐥Dirty ($48)我地叫左杯dirty,層次分明,仲有配條咖啡味條,飲品味道都唔錯☕️呢間餐廳個環境好高質,食物質素唔錯,價錢適中,適合約會形式去食,係度慢慢嘆一餐,食飯傾計係幾適服😌

紅酒糟虎蝦捲意粉($168)

原隻香蒜迷迭香烤雞($198)

Dirty ($48)

2025-05-20
2025-05-27 556 瀏覽
知道呢間歐陸式木法石主題設計餐廳都一段日子今日終於嚟咗食晚餐喇 入面嘅設計真係好靚好靚好靚🥺裝修就好似教堂咁 樓底非常高 一嚟到就想瘋狂咁打卡😛✨風乾火腿蘑菇薄餅$158批邊係厚批 一嚟到係熱辣辣非常之好食重帶有黑松露味😙✨軟殼蟹香蒜辣椒扁意粉$168軟殼蟹炸到勁鬆軟 一食就知係好新鮮嘅軟殼蟹 份量都多成碟意粉充滿蒜片蒜粒 就算冇醬汁每一條意粉都充滿味道✨特色木化石朱古力餅$78非常適合熱愛煮古力嘅朋友仔因為每一啖都勁香濃朱古力味而且名同賣相都非常配合呢間餐廳嘅主題😌
知道呢間歐陸式木法石主題設計餐廳都一段日子

非常適合熱愛煮古力嘅朋友仔
因為每一啖都勁香濃朱古力味
而且名同賣相都非常配合呢間餐廳嘅主題😌

2025-05-25 497 瀏覽
「有情調餐廳,絕對會加分」小編同屋企人今次就帶大家黎到荃灣,同大家介紹一間位於如心廣場,以歐陸式圓拱頂搭配暗紅色格仔地板,以木化石為題既格調西餐廳 一 Parkside @parksideatnina🌟四重芝士薄餅 $158嗱,千祈吾好以為打卡餐廳既食物都只系好睇吾好食,佢地既Pizza真正做到外脆內軟,加埋四種鹹香既芝士,真系好出邪惡好出色🤤👍🏻👍🏻🌟特色木化石朱古力餅 $78甜品亦同以木化石為題,蛋糕口感濕潤,朱古力味非常香濃🤤👍🏻👍🏻🌟軟殼蟹香蒜辣椒扁意粉 $168軟殼蟹炸得金黃酥脆,扁意粉真系蒜香十足,帶一點點微辣更提味🤤👍🏻📍PARKSIDE@NINA地址:荃灣如心廣場一期2樓201號舖
「有情調餐廳,絕對會加分」

🌟四重芝士薄餅 $158

🌟特色木化石朱古力餅 $78

🌟軟殼蟹香蒜辣椒扁意粉 $168

📍PARKSIDE@NINA
地址:荃灣如心廣場一期2樓201號舖

2025-05-22 810 瀏覽
如心廣場的PARKSIDE@NINA晚市6時開始,早到了,先在門外拍拍照。入座後第一時間打卡,餐廳真的很美,喜歡它的空間感。久違的豬手,來一隻吧。原隻烤豬手($218)的賣相非常好,豬手不油膩亦不會太鹹。配菜可選薯條、薯蓉、薯仔沙律或忌廉焗薯,窩夫與蝦子餅選了忌廉焗薯,味道不錯,另有粟米、車厘茄、甘筍和西蘭花,配料豐富,營養均衡。風乾火腿蘑菇酸種薄餅($158)非常出色,新鮮熱辣,餅底鬆脆,散發松露油的香氣,如果多加些菇粒便更好。

入座後第一時間打卡,餐廳真的很美,喜歡它的空間感。

久違的豬手,來一隻吧。
原隻烤豬手

原隻烤豬手($218)的賣相非常好,豬手不油膩亦不會太鹹。

風乾火腿蘑菇酸種薄餅

2025-05-04