2024-03-25 258 瀏覽
Pancake House HoiHoi是日本過江龍,是受食客追捧的人氣班戟專門店,招牌的夏威夷風味班戟,是採用日本原材料製作的,完美複雜日式風味。香港店充滿少女心,明亮的燈光,以木系小清新為主調,並加入綠色植物元素,安坐在舒適位置,品嚐甜美的梳乎厘班戟,幸福感滿滿。安格斯牛扒配薯條 牛扒肥美嫩紅,七成熟肉質,緩緩切開,肉香撲鼻而來,令人食慾大開。入口微微焦香,軟腍多汁,豐盛的肉汁在口散發,牛香味濃,沾上燒汁,是誘人滋味。薯條是從薯仔切條批出,粗身綿密,份量十足。鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉 意粉以鐵板盛上,以一片薄薄的香煎蛋皮墊底,配料豐富,使意粉保持濕潤,令人垂涎。蝦肉彈牙,鮮味吸引,每條意粉都掛滿酸甜蕃茄汁,夾合香腸片,每口意粉都伴著鮮味,簡單滋味。 楓糖忌廉夏威夷班戟 三層班戟即點即製,表面鋪上柔滑的楓糖忌廉,令人食指大動。綿彈的質感,入洋溢陣陣蛋香,吃完滿咀奶香味,香甜窩心。草莓梳乎厘班戟 震騰騰的梳乎厘,充滿空氣感,被奶滑的草莓忌廉覆蓋著。質感軟綿綿,香濃的蛋香,再沾上鬆軟的忌廉,蜜甜絲滑,伴以鮮甜的草莓果肉,令人甜絲絲。草莓沙冰沙冰濃稠,拌勻後清爽解渴,清新草莓酸香充滿口腔

安格斯牛扒配薯條

楓糖忌廉夏威夷班戟

草莓梳乎厘班戟

草莓沙冰
沙冰濃稠,拌勻後清爽解渴,清新草莓酸香充滿口腔,十分迷人。
音樂家系列手沖咖啡
購買任何食品,可以優惠價$30換購手沖咖啡,款式由扭蛋命運決定,咖啡師用V60 or Aeropress沖煮精品咖啡,精神一振。音樂家系列都是SHB等級的高海拔極硬豆,抽中了莫札特口味,以士多啤梨、玫瑰、茶花、葡萄及綠茶香為主,風味十足,呷一口雜合水果甜香、醇厚茶香,甘香中沁出淡淡果酸味,別有一番新意。
Pancake House HoiHoi📍荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖對上一次嚟Hoi Hoi食pancake原來已經係年頭嘅事,難得今日同朋友去到荃灣,又咁啱見到咁耐無食過嘅Hoi Hoi,當然要去回味一下,同試下佢哋嘅新品啦!之前一路都未去過荃灣分店,想喺度特別稱讚一下一位戴眼鏡嘅店員,佢唔單止有良好嘅服務態度,而且非常友善同有耐性咁講解每道菜式要留意嘅地方,笑容可掬,咁樣嘅服務態度絕對會令顧客回頭幫襯! 💰$438超豐盛Hoi Hoi Set 2人前 👩🏻‍❤️‍👨🏻呢個二人餐真係超豐盛,有齊餐湯、甜品、飲品同兩款主菜,真係少啲食力都唔得!餐湯係固定款嘅煙肉薯茸湯,煙肉同薯仔都已磨成碎碎,整體口感幼滑濃香,能食到幼沙般嘅薯茸,餐前開胃一人一客,份量啱啱好。主菜有分A、B兩部分,朋友揀咗A嘅漢堡塔,而我就揀咗B嘅大阪燒比薩,兩樣都份量十足,兩個人食有少少吃力,好彩味道都幾好,最終都能成功挑戰(自稱)大胃王!漢堡塔 🍔呢個漢堡塔literally就係用漢堡扒堆成高搭,一個漢堡有足足三大塊嘅漢堡,造型真係十分吸睛!因為係牛肉嘅關係,朋友只好一人挑戰呢個漢堡塔,中間仲要夾有煙肉、芝
Pancake House HoiHoi
📍荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖

💰$438
超豐盛Hoi Hoi Set 2人前 👩🏻‍❤️‍👨🏻

漢堡塔 🍔
呢個漢堡塔literally就係用漢堡扒堆成高搭,一個漢堡有足足三大塊嘅漢堡,造型真係十分吸睛!因為係牛肉嘅關係,朋友只好一人挑戰呢個漢堡塔,中間仲要夾有煙肉、芝士、洋蔥、醬汁等,好彩有比較清新嘅生菜同蕃茄片中和一下油膩感,如果唔係加埋脆卜卜嘅酥炸薯條,相信要一個人獨食一份都頗有難度!

佢嘅漢堡扒係傳統日式嘅口味,帶有微微嘅洋蔥香氣,每塊都鎖住滿滿嘅肉汁,認真大滿足。加上佢咁巨型嘅size同獨特嘅賣相,我哋見當日每一檯都有叫一份嚟食,真係好受歡迎呢!

大阪燒比薩 🍕
我喺B選項當中揀咗餐廳新品大阪燒比薩,估唔到會有咁大驚喜!原因係睇menu圖片嘅時候,我哋都無見到原來pizza上面係鋪滿日式炒麵,所以嚟到切開嘅時候都有少少嚇親!呢個大阪燒比薩性價比好高,一次過可以食到大阪燒同pizza,而且味道同正宗日式大阪燒都非常接近,加埋經烤焗過而變得脆卜卜嘅麵條,咁有新意嘅料理真係值得一試!

夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟 🥞
甜品方面,我哋今次揀咗佢哋嘅招牌Hawaiian pancake,口味則揀咗朋友最愛嘅夏威夷果仁。我想講,大家有機會嚟Hoi Hoi,真係必定要叫返個Hawaiian pancake嚟食,因為真係超級香甜鬆軟,食過包你返尋味!我哋揀嘅呢款夏威夷果仁忌廉口味唔會好甜,發打至軟身嘅輕盈忌廉滿滿蓋住熱辣辣嘅pancake,一切開就冒出香噴噴嘅煙,真係非常誘人。鋪滿喺pancake面嘅係切成粒狀嘅夏威夷果仁,佢脆脆嘅口感同pancake形成強烈嘅對比,估唔到又會咁夾喎。

[價錢 Price]
💰$30 (套餐加配價)
手沖咖啡 ☕️
今次仲可以$30加配一杯咖啡師即場沖嘅手沖咖啡,而且仲有遊戲玩添。落咗單叫手沖咖啡後,店員會俾一個扭蛋機代幣你,你可以去到咖啡師面前嘅扭蛋機,以扭蛋形式抽取以四位著名音樂家命名嘅其中一款咖啡豆,即場睇住咖啡師沖泡咖啡。雖然朋友想試以莫札特命名嘅咖啡,但我嘅神手抽中咗以蕭邦命名嘅咖啡豆,好彩朋友都好欣賞呢種充滿果味嘅咖啡咋。

蕭邦咖啡嘅風味係桃、士多啤梨、櫻桃、香檳、玫瑰等,所以佢嘅味道比較香甜,充滿果香。店員非常之細心,咁介紹呢套同本地烘焙品牌賣啡佛嘅手沖咖啡,又講解兩隻唔同大細嘅玻璃杯會如何影響咖啡嘅味道,估唔到用細啲直徑嘅杯可以飲到較濃郁、較香豆味嘅咖啡;而同一壺咖啡用一隻杯口比較大嘅杯嚟飲,就會飲到更香更突出嘅果味。果然飲咖啡都係好有學問,朋友嘅建議就係趁熱飲,趁咖啡仍然喺熱度足夠嘅時候揮發出濃香嘅咖啡香氣,再用鼻輕輕聞一聞沖剩嘅咖啡渣,忙裏偷閑真係一大享受。

[價錢 Price]
💰$40 (套餐已包)
焙茶牛奶 🥛
因為我唔太好咖啡,所以都係叫返我最愛嘅tea latte。今次我揀咗焙茶latte,佢嘅茶味香濃,而且唔會帶有顆粒感,茶香奶滑,比例堪稱完美,如果再大杯一啲,相信會飲得更暢快!
  • 焙茶牛奶
2023-10-27 972 瀏覽
依間Cafe的甜品都幾出名Bookmark左好耐今次終於喺荃灣有機會食到新界人嘅幸福😍⭐️HOIHOI ALL DAY BREAKFASTAll day Breakfast必食一上枱賣相好靚😊而且食物款式豐富腸仔、煙肉🥓都好惹味炒蛋炒得剛剛好😋夠香滑特別一讚佢嘅英式鬆餅配上蜜糖🍯好鬆軟好好味一食難忘🫰🏻⭐️鐵板名古屋茄汁海蝦意粉🍝蕃茄味濃郁酸酸甜甜好開胃😙海蝦份量都多🦐夠新鮮意粉都夠彈牙口感唔錯⭐️餐湯-羅宋湯熱辣辣好暖胃😉配料充足夠水準⭐️法式焦糖梳乎厘班戟🥞重點主角出場❤️今次叫咗個特別口味法式焦糖一食有驚喜🤩真係超好食焦糖味同疏乎厘超夾甜度適中疏乎厘軟綿綿好有口感食完真係大滿足😋高度推介⭐️飲品-曲奇沙冰曲奇味濃郁面層有層cream令到飲品口感更佳加分👍🏻⭐️音樂家系列精品咖啡☕️-巴哈 BachCafe新推出精品咖啡係用扭蛋形式而決定邊種口味好特別,值得一讚😉今次抽中巴哈風味:葡萄乾,莓果,白蘭地,熱帶水果,可可佢會比兩隻唔同既杯你等你感受到咖啡嘅甜味及酸味咖啡味濃郁😄味道唔錯
依間Cafe的甜品都幾出名
Bookmark左好耐
今次終於喺荃灣有機會食到
新界人嘅幸福😍

⭐️HOIHOI ALL DAY BREAKFAST
All day Breakfast必食
一上枱賣相好靚😊
而且食物款式豐富
腸仔、煙肉🥓都好惹味
炒蛋炒得剛剛好😋夠香滑

Cafe新推出精品咖啡
係用扭蛋形式而決定邊種口味
好特別,值得一讚😉
今次抽中巴哈
風味:葡萄乾,莓果,白蘭地,熱帶水果,可可
佢會比兩隻唔同既杯你
等你感受到咖啡嘅甜味及酸味
咖啡味濃郁😄
味道唔錯
2023-10-26
今晚就同個friend 黎到荃新天地呢間Pancake House HoiHoi 🥰🥰環境勁chill😍坐得超舒服😚😚仲食左佢地得晚市先至有嘅Hoi Hoi set for 2 😍😍每個餐都有兩款主菜兩個甜品同埋兩杯飲品😊😊😊我地就揀咗安格斯牛扒配大阪燒pizza😋😋牛扒揀咗五成熟,煎得啱啱好,仲有個醬汁,配埋香脆嘅薯條同埋沙律❤️❤️❤️口感超豐富呀!大阪燒pizza🍕🍕超級足料,煙肉🥓🥓嘅鹹香仲有沙律醬,配合埋大阪燒嘅配菜😊風味十足🥰🥰兩款甜品就揀咗個草莓梳乎厘班戟🍓🍓同埋夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟🥞 pancake蛋香味十足,草莓味夠晒香甜🍓🍓🍓而且草莓味非常濃郁,仲配有士多啤梨同埋藍莓🫐夏威夷果仁忌廉,有一粒粒嘅果仁🌰🌰食落充滿口感😚加埋香甜嘅忌廉❤️🩷真係一流👍🏻👍🏻飲品方面叫咗一杯由咖啡師即場沖煮嘅音樂家系列精品咖啡 - 巴哈🎶🎼同埋一杯熱帶特飲🍹🍹巴哈係由SHB等級高海拔硬豆沖煮☕️☕️再以葡萄乾蜜處理😋😋有葡萄乾❣️莓果🩷白蘭地❤️熱帶水果同埋可可風味💚💚融合咗水果香氣🍊🍇酒香同埋咖啡嘅香味😍😍熱帶特飲夠fresh🩷🩷散出淡淡嘅檸檬香同埋柑橘香味🩵💛💚
每個餐都有兩款主菜兩個甜品同埋兩杯飲品😊😊😊

仲有個醬汁,
超級足料,煙肉🥓🥓嘅鹹香仲有沙律醬,
配合埋大阪燒嘅配菜😊風味十足🥰🥰

融合咗水果香氣🍊🍇酒香同埋咖啡嘅香味😍😍
熱帶特飲夠fresh🩷🩷散出淡淡嘅檸檬香同埋柑橘香味🩵💛💚
  • 夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟
3天前 0 瀏覽
每次經開荃灣都去食Pancake House HoiHoi,是一間人氣班戟專門店,不定時會推出限定新口味,除咗pancake之外,佢哋仲有主食,意粉🍝burgers 🍔All day breakfast 等美食~ꕤ今次食咗個嘅二人餐($298)有兩款主食+兩款pancake +飲品,性價比好高~ꕤ安格斯牛扒 牛扒是薄身嗰種,肉質鮮嫩,香濃的牛肉味,有薯條墊底~ꕤ鐵板名古屋茄汁海蝦意粉好鍾意蕃茄酸甜汁好開胃,腸仔鹹香,底下仲有塊煎蛋餅非常香口~ꕤ Tiramisu梳乎厘班戟 超軟梳乎厘,非常有彈性,兩層厚的班戟上淋滿日本產忌廉,口感輕盈,食落濃厚順滑,蛋香散發成個味蕾~ꕤ夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟 夏威夷果仁有驚喜,好香好好食,入口即溶既軟熟感,帶有陣陣果仁香~ꕤ音樂家系列精品咖啡☕️可以優惠價$30換購,咖啡師即場用V6O or Aeropress沖煮,款式由扭蛋命運決定,抽中了莫札特口味,以士多啤梨、玫瑰、茶花、葡萄及綠茶為主,入口淡淡水果香甜味,味道唔錯~

ꕤ今次食咗個嘅二人餐($298)
有兩款主食+兩款pancake +飲品,性價比好高~

ꕤ安格斯牛扒
牛扒是薄身嗰種,肉質鮮嫩,香濃的牛肉味,有薯條墊底~

ꕤ鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

ꕤ Tiramisu梳乎厘班戟

ꕤ夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟

ꕤ音樂家系列精品咖啡☕️
👯‍♂️ʜᴏɪʜᴏɪ sᴇᴛ ғᴏʀ 2 💰$298♡漢堡塔♡鐵板名古屋茄汁海蝦意粉♡提拉米蘇梳乎厘班戟 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ sᴏᴜғғʟé ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇs♡夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟 ᴍᴀᴄᴀᴅᴀᴍɪᴀɴ ᴄʀᴇᴀᴍ sᴏᴜғғʟᴇ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇs♡ ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ/ ᴄᴏsᴛᴀ ʀɪᴄᴀ 音樂家系列精品咖啡🇯🇵呢間食ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ嘅日本過江龍之前嚟香港嘅時候已經好出名今次竟然比我見到有個超抵嘅晚市二人套餐,簡直就係抗通脹價錢我諗都冇乜邊度,仲會做到$300內連兩款煮食再加正價甜品兩款任選同埋飲品兩杯煮食叫咗漢堡塔同埋意粉🍔🍝兩款嘅煮食都一啲都唔ʜᴇᴀ漢堡塔,仲要有成三層漢堡認真好足料,而且配埋薯條其實兩個人都已經好足夠飽名古屋式嘅意大利粉,香甜蕃茄味道真係超開胃最後叫咗兩款嘅🥞ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ sᴏᴜғғʟé ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇs🥞ᴍᴀᴄᴀᴅᴀᴍɪᴀɴ ᴄʀᴇᴀᴍ sᴏᴜғғʟᴇ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇs兩款都好感動🤍口感係超級梳乎而且因為上面蓋咗一層ᴄʀᴇᴀᴍ所以食落去唔會好乾身就算擺咗一陣都唔會榻
👯‍♂️ʜᴏɪʜᴏɪ sᴇᴛ ғᴏʀ 2 💰$298

♡漢堡塔
♡鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

今次竟然比我見到有個超抵嘅晚市二人套餐,簡直就係抗通脹價錢

煮食叫咗漢堡塔同埋意粉🍔🍝
名古屋式嘅意大利粉,香甜蕃茄味道真係超開胃

最後叫咗兩款嘅
🥞ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ sᴏᴜғғʟé ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇs
🌟黎到荃新天地一樓,一路都想試呢間由名古屋黎既過江龍。 Pancake House Hoi Hoi 🌟入到去有去咗沖繩餐廳嘅感覺🌟見到有荃灣限定既Hoi Hoi 二人餐,就即刻叫左🤣🌟佢有A類同B類各選一款,我地揀左慢煮日式忌廉汁漢堡,同埋鐵板名古屋茄汁海蝦意粉🍖慢煮日式忌廉汁漢堡-食落好有驚喜,忌廉汁調味一啲都唔單調,唔會過油膩,偏清爽-慢煮過嘅漢堡好腍,又有肉汁-配埋自家製嘅麵包,當中最欣賞竹炭麵包,好軟熟🍝鐵板名古屋茄汁海蝦意粉-食咗呢個推薦嘅意粉,一啲都冇後悔-鐵板熱辣辣咁上,仲要淋咗蛋汁-茄汁意粉調味偏清爽,有香草味-仲要配咗好多好大粒嘅彈牙海蝦,同埋腸仔片-係童年回憶嘅意粉高級版🥞 Tiramisu疏乎厘班戟 ($108)🥞草莓疏乎厘班戟($108)-嚟得呢度食,當然要食招牌菜Pancake啦!-叫咗tiramisu味和草莓味-兩款外表都100分,藝術品一般超級靚,打卡一流!-上面鋪滿忌廉,忌廉非常幼滑,味道清爽不會過膩-入面是兩層的pancake, 空氣感足夠,蛋味濃郁🍵抹茶latte-都幾大杯,有靚靚拉花-抹茶和奶的比例剛剛好,茶味香濃,而且唔會過甜或過苦-奶味都幾出,

🌟入到去有去咗沖繩餐廳嘅感覺

🌟見到有荃灣限定既Hoi Hoi 二人餐,就即刻叫左🤣

🍖慢煮日式忌廉汁漢堡

-食落好有驚喜,忌廉汁調味一啲都唔單調,唔會過油膩,偏清爽

-慢煮過嘅漢堡好腍,又有肉汁

-配埋自家製嘅麵包,當中最欣賞竹炭麵包,好軟熟

🍝鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

-食咗呢個推薦嘅意粉,一啲都冇後悔

-鐵板熱辣辣咁上,仲要淋咗蛋汁

-茄汁意粉調味偏清爽,有香草味

-仲要配咗好多好大粒嘅彈牙海蝦,同埋腸仔片

-係童年回憶嘅意粉高級版

🥞 Tiramisu疏乎厘班戟 ($108)

🥞草莓疏乎厘班戟($108)

-嚟得呢度食,當然要食招牌菜Pancake啦!

-叫咗tiramisu味和草莓味

-兩款外表都100分,藝術品一般超級靚,打卡一流!

-上面鋪滿忌廉,忌廉非常幼滑,味道清爽不會過膩

-入面是兩層的pancake, 空氣感足夠,蛋味濃郁

🍵抹茶latte

-都幾大杯,有靚靚拉花

-抹茶和奶的比例剛剛好,茶味香濃,而且唔會過甜或過苦

-奶味都幾出,香濃幼滑

🌟購買任何食品,可以優惠價$30換購咖啡師即場用V60 or Aeropress沖煮嘅音樂家系列精品咖啡(原價$138), cp 值好高

-款式由扭 蛋命運決定你今日飲咩啡, 玩味十足

-音樂家系列都是SHB等級的高海拔極硬豆,風味甜美,水果香氣、酒香、茶香濃厚

-最後我抽中咗蕭邦 Chopin,由葡萄乾蜜處理 Raisin Honey,而風味:桃,士多啤梨,櫻桃,香檳•玫瑰

-最重要嘅係支持本地烘焙品牌!

2024-03-11 121 瀏覽
味道方面叫了一個慢煮漢堡連手造包 ,個汁勁油勁濃味,食到人好口渴,都唔係好食到個肉味。漢堡肉質同正常屋企煮既一樣,感覺唔係真係慢煮咁。包算正常。另外杯紅茶latte 茶味極淡,好似似加左多水咁,完全無味道,不如直接比水好過。仲叫了個夏威夷pancake, 味道屬正常,完全沒有任何特色,不值得推介。服務方面最後,服務態度就感覺很差 職員好似完全唔想理人,黑口黑面,是但落完單就算。總括黎講,完全係唔值再去食。
味道方面

另外杯紅茶latte 茶味極淡
,好似似加左多水咁,完全無味道,不如直接比水好過。

服務方面
最後,服務態度就感覺很差 職員好似完全唔想理人,黑口黑面
,是但落完單就算。

總括黎講,完全係唔值再去食。
上網睇Youtuber 介紹依間疏乎厘班戟好好食。所以平日放假同男友去試一試佢。🍝鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉$98賣相超吸引,上枱熱辣辣,鐵板底先煎一片薄薄的蛋皮墊底。意粉口感吾會太硬都吾會太軟,食落酸酸甜甜好開胃!意粉上面仲有小小芝士碎同洋蔥碎。配料有4隻大隻彈牙鮮蝦🍤,無雪味!整碟野都好好味😋!🥞🍌焦糖香蕉疏乎厘班戟$128梳乎厘班戟專門店一定要叫疏乎厘班戟嚟食!Pancake House Hoi Hoi每一份梳乎厘班㦸用既雞蛋都系 - 日本島根雞蛋🥚!叫咗比較傳統嘅焦糖香蕉疏乎厘班戟!好多香蕉呀!班戟好有蛋味,好香,空氣感十足。同係日本食既味道好相似。入口軟綿綿,質素不俗!總結:疏乎厘班戟,好好食!Hoi Hoi Pancake 有時仲有啲期間限定嘅疏乎厘班戟!下次去開荃灣都會再食呀!😍
上網睇Youtuber 介紹依間疏乎厘班戟好好食。
所以平日放假同男友去試一試佢。

🍝鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉$98
整碟野都好好味😋!

🥞🍌焦糖香蕉疏乎厘班戟$128

焦糖香蕉疏乎厘班戟

焦糖香蕉疏乎厘班戟
2024-01-17 336 瀏覽
依間pancake係我在香港 幫襯得最多次嘅一間但每次都係食pancake 未食過佢嘅主食•今次食左佢嘅set餐•安格斯牛肉眼扒 (8oz)•鐵板名古屋茄汁海蝦意粉+是日餐湯(南瓜湯)+ 主餐牌甜品選一款+ 任何飲品選兩杯二人份 都幾多野食·🥩牛扒好嫩口 真心好好食😋上枱果陣一切開超紅嘅牛排個朋友唔食得咁生 所以要拎返入去再煎多兩下🌝薯條都令人食到上癮🥰·🍝鐵板茄汁意粉 個茄汁都好好味🤤(講起都流口水🤤)·杯黑芝麻真係好好飲 差不多每次來都會飲🤭·Pancake 揀左朱古力香蕉和我最愛的夏威夷果仁🥰好食!好好食!
依間pancake係我在香港 幫襯得最多次嘅一間
但每次都係食pancake 未食過佢嘅主食

今次食左佢嘅set餐

•安格斯牛肉眼扒 (8oz)
•鐵板名古屋茄汁海蝦意粉
+是日餐湯(南瓜湯)
+ 主餐牌甜品選一款
+ 任何飲品選兩杯
二人份 都幾多野食
🥩牛扒好嫩口 真心好好食😋
上枱果陣一切開超紅嘅牛排
🍝鐵板茄汁意粉 個茄汁都好好味🤤
(講起都流口水🤤)
杯黑芝麻真係好好飲 差不多每次來都會飲🤭

2023-12-15 294 瀏覽
晚餐吃了慢煮忌廉漢堡扒配手造麵包及 Ice Cappuccino(連加一總共$173), 漢堡肉吃到有筋,忌廉汁稍為咸了一點,縱使是點麵包吃也覺得稍咸,配菜份量較少(西蘭花&菇菌),加多點會更好,手造麵包是好吃的,溫暖而鬆軟,咖啡味道中規中矩,但太細杯(凍飲使用幼身長玻璃杯), 但好處是凍熱一樣價錢。沒有吃過這裡的名物Pancake, 如有機會再來或者會試,但主食就沒有太大信心。價錢偏貴。
價錢偏貴。
2023-12-10 210 瀏覽
啱啱喺附近做完工作想搵個悠閑嘅餐廳食Lunch見到有呢間日式Cafe🫠餐廳環境舒適光線柔和明亮裝修以木系為主感覺更加有和風感👍之前係九龍灣食過tea感覺唔錯所以今次就試埋個lunch set😋午餐揀選了餐廳推薦的「意式伊勢海老汁燉海蝦🦞」套餐$68 包括是日餐湯及飲品🥤今次我就+$18轉左凍蜜桃茶(天氣熱嘅關係)餐湯係𥚃面有薯仔粒嘅忌廉磨菇湯口感層次非常豐富有些少飽肚感而且湯嘅味道很濃郁唔會好稀好淡好好飲👍另外飯採用珍珠米粒粒都又圓又有口感本身我自己都特別鍾情珍珠米所以好正😋海老汁燉蝦味道都唔錯好入味又彈牙爽口成個飯唔止賣相睇得味道都好得👏👏整體來講環境舒適,食物高質,價錢合理一間性價比高嘅日式餐廳~推介推介👍
啱啱喺附近做完工作
想搵個悠閑嘅餐廳食Lunch
見到有呢間日式Cafe🫠
餐廳環境舒適光線柔和明亮
裝修以木系為主感覺更加有和風感👍
之前係九龍灣食過tea感覺唔錯
所以今次就試埋個lunch set😋

今次我就+$18轉左凍蜜桃茶(天氣熱嘅關係)

餐湯係𥚃面有薯仔粒嘅忌廉磨菇湯
口感層次非常豐富有些少飽肚感
而且湯嘅味道很濃郁唔會好稀好淡
好好飲👍

另外飯採用珍珠米粒粒都又圓又有口感
本身我自己都特別鍾情珍珠米所以好正😋
海老汁燉蝦味道都唔錯好入味又彈牙爽口
成個飯唔止賣相睇得味道都好得👏👏

整體來講環境舒適,食物高質,價錢合理
一間性價比高嘅日式餐廳~推介推介👍
2023-11-24 209 瀏覽
📍HoiHoi Pancake House (Citywalk)荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖成日行荃灣既我今日先驚覺citywalk 原來有一間名古屋過江龍,日本pancake 出名夠動L,就係俾佢個pancake吸引🤩,決定食個晚餐,佢個2人set 勁吸引呀😋😋😋👉set for two💰438😋😋😋😋.8/5💙 餐湯x2是日餐湯係南瓜🎃湯😋😋飲落質地勁creamy,好香甜既南瓜味,好足料🥰🥰 💙 安格斯牛肉眼扒 (8oz)安格斯牛肉眼扒,揀左5成熟,食落啱啱好,肥瘦適中,而且仲好有肉汁,牛扒大大塊😆😆個薯條🍟真係好岀色!超香脆 ,食落有啲似KFC薯格嘅味道👅食唔停💙 鐵板名古屋茄汁海鮮意粉呢個用鐵板上,望落已經好吸引,勁多又大又彈牙既碟蝦🦐同脆皮腸,食落勁香濃蕃茄醬汁,每條意粉🍝都充滿茄味,意粉好彈牙,底層有一塊薄薄嘅煎蛋好好味😋💙 士多啤梨🍓忌廉疏乎厘班戟好少女🥰🥰勁多士多啤梨🍓有三大片Pancake,飲落蛋味好香濃,仲好動感,中間軟綿綿,好有口感,佢個Cream質感幼滑綿密,又唔會太甜🥰🥰🥰💙 小首樂家系列精品咖啡二+$30Cafe 新推出嘅精品咖啡,幾得意 😎扭蛋抽咖
荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖

👉set for two
💰438
😋😋😋😋.8/5
💙 餐湯x2

💙 安格斯牛肉眼扒 (8oz)

💙 鐵板名古屋茄汁海鮮意粉

💙 士多啤梨🍓忌廉疏乎厘班戟

💙 小首樂家系列精品咖啡二+$30
Cafe 新推出嘅精品咖啡,幾得意 😎扭蛋抽咖啡款式,第個天幫我諗咩豆😆😆 咖啡師即場沖煮,我抽中左「莫札特」
好精緻。有唔同既杯可以飲到唔同杯飲到咖啡唔同既味道💙💙💙

💙培茶咖啡
好靚既拉花😆😆培茶味好香濃,真係估佢唔到咖啡☕️飲品都咁岀色!

回頭: yes,係一間值得推薦的cafe,無論是用餐環境,定食物🥘質量都好好👍🏻而且價錢又唔貴,正餐定甜品一樣咁正😊

#名古屋 #過江龍#名古屋鐵板意粉 #網紅甜品店 #pancake #荃灣 #HoiHoi #甜品達人 #梳乎厘 #精品咖啡
去開荃灣行街 喺天橋行入商場時就見到佢地2隻公仔好搞鬼 🤪仲伸咗條脷出嚟!望望發現佢哋主打名古居pancake 仲有個2人套餐$438好似幾抵食 一於試吓先!餐湯飲落似薯仔蓉湯🥔 質地creamy 都幾飽肚主食 安格斯牛肉眼扒牛扒大大塊🥩 有8oz 🍟幼薯條香脆 食落有驚喜 有啲似KFC薯格嘅味道鐵板名古屋茄汁海鮮意粉 真係以鐵板上碟 底層有一塊薄薄嘅煎蛋🍳配料有大蝦🍤同脆皮腸 蕃茄醬汁偏甜 配上彈牙嘅幼意粉 好有和式西餐嘅味道 又幾好食🍝紫薯沙冰+$20紫薯沙冰真係第一次試 隻紫色好靚💜飲落紫薯味都幾濃 不過味道就比較淡 個人比較鍾意之後再試嘅黑芝麻花生沙冰 黑芝麻味非常濃郁!配上花生碎好好味🥜🎶音樂家系列精品咖啡☕️ +$30Cafe新推出嘅精品咖啡✨ 見到幾得意 可以扭蛋抽咖啡款式 咖啡師亦會即場沖煮今次抽中左「莫札特」🎵葡萄乾蜜處理 Raisin Honey風味:玫瑰,茶花,士多啤梨,葡萄,綠茶好精緻💕 仲有分熱飲同凍飲嘅杯🥞抹茶忌廉疏乎厘班戟Cream質感幼滑綿密🍵 抹茶味濃郁帶甘🫶🏻紅豆軟熟唔會太甜🫘 鍾意濃茶味嘅一定唔可以錯過🤍 Pancake蛋味頗濃 中間軟綿綿 底面韌韌

餐湯
飲落似薯仔蓉湯🥔 質地creamy 都幾飽肚

主食

安格斯牛肉眼扒

紫薯沙冰+$20

🎶音樂家系列精品咖啡☕️ +$30

今次抽中左「莫札特」🎵
葡萄乾蜜處理 Raisin Honey
風味:玫瑰,茶花,士多啤梨,葡萄,綠茶
好精緻💕 仲有分熱飲同凍飲嘅杯

🥞抹茶忌廉疏乎厘班戟
Cream質感幼滑綿密🍵 抹茶味濃郁帶甘🫶🏻紅豆軟熟唔會太甜🫘 鍾意濃茶味嘅一定唔可以錯過🤍 Pancake蛋味頗濃 中間軟綿綿 底面韌韌地 幾有口感 如果再fluffy啲就perfect喇!
抹茶忌廉疏乎厘班戟
抹茶忌廉疏乎厘班戟
2023-11-11 104 瀏覽
主子光明正大入得既地方少之又有,呢間係荃新天地,出面有個少圍欄,有2張細枱,我地有帶車仔,輕輕鬆鬆望住主子,自己又有好野食。由於唔想諗,我地簡左2人餐,餐湯係薯仔忌廉湯,好creamy,冬天飲一流。作為牛魔王,我地A簡左安格斯肉眼扒,冇問幾成熟,但剛剛好,淋得黎有咬口,仲好有牛味,好味。和風水牛城雞翼,炸得好香脆,keep 到juicy,又唔會油淋淋,醬亦唔辣。老公簡左+$30 音樂家系列手沖咖啡,好鬼得意。有一個coin俾你去扭蛋,扭中邊個音樂家就是個種咖啡。有莫札特、蕭邦、貝多芬同巴哈款色。另一半就抽中了巴哈,風味就以葡萄乾,莓果,白蘭地,熱帶水果,可可為主。水果香氣、酒香、茶香配合適中,香味濃厚。隨咖啡附上兩隻大小不同既小杯。窄身既杯果味會更濃烈,而寬身杯又有不同味道,很特別!另外就簡左菠蘿梳打,唔會死甜,好fresh。最後不得不提簡左Cream brûlée 梳乎厘pancake 真係好fluffy 好好味,一定要試。 帶住主子都有好野食,呢間有回頭👍

另外就簡左菠蘿梳打,唔會死甜,好fresh。

帶住主子都有好野食,呢間有回頭👍