4天前 10 瀏覽
Hoihoi Pancake 係其中一間on the list 一定要試嘅餐廳,第一次去摸門釘(原來星期一休息),今次終於食到了!Hoihoi 係來自日本名古屋嘅人氣班戟店。班戟有兩款,一款係空氣感十足嘅梳乎厘班戟,而另一款叫夏威夷班戟,即傳統美式鬆餅,亦係餐廳嘅signature。難得香港都有得食,點可以錯過!荃灣分店限定有個Hoihoi Set for 2 二人前,有兩個主菜🍝、任點2個甜品🍮和2杯飲品🍹,只需 $298真係超級超值!🍗日式Cajun 燒雞 (半隻)燒春雞有驚喜,size唔算大隻,切開發現原來係爆汁超juicy!而且好有雞味,cajun調味亦恰到好處,必點推介!🍕黑松露野菌蘑菇pizza唔算好大個,厚底pizza質感近似麵包🥖,重點在於超多料,一入口啖啖香濃黑松露和野菌,味道一流!🥞夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟夏威夷班戟即美式鬆餅,帶咸味,質感較厚實而鬆軟。上面加上了厚厚的忌廉,賣相非常吸引亦增添不少風味。切開內裡是厚厚的三層班戟,再加上大量夏威夷果仁🥜,好味程度爆登!🥞提拉米蘇疏乎厘班戟最為人喜愛的疏乎厘班戟,選用優質日本雞蛋,蛋味勁香濃,班戟非常有空氣感,jigg
🍗日式Cajun 燒雞 (半隻)
🍕黑松露野菌蘑菇pizza
🥞夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟
🥞提拉米蘇疏乎厘班戟
最為人喜愛的疏乎厘班戟,選用優質日本雞蛋,蛋味勁香濃,班戟非常有空氣感,jiggle jiggle 淨係個賣相都已經冇得輸😆再加上tiramisu嘅忌廉,超。級。好。食🤤
餐飲選擇咗兩杯Smoothie 黑芝麻花生 同埋抹茶,夠晒足料味道香濃,兩杯都好味!
啲個2人set真係勁抵食,雖然出名係pancake,但估唔到主食都好有質素。至於主角pancake當然唔洗講係高質啦! 個人就比較喜歡疏乎厘班戟🥞,非常推介!
2024-05-09
2024-03-25 548 瀏覽
Pancake House HoiHoi是日本過江龍,是受食客追捧的人氣班戟專門店,招牌的夏威夷風味班戟,是採用日本原材料製作的,完美複雜日式風味。香港店充滿少女心,明亮的燈光,以木系小清新為主調,並加入綠色植物元素,安坐在舒適位置,品嚐甜美的梳乎厘班戟,幸福感滿滿。安格斯牛扒配薯條 牛扒肥美嫩紅,七成熟肉質,緩緩切開,肉香撲鼻而來,令人食慾大開。入口微微焦香,軟腍多汁,豐盛的肉汁在口散發,牛香味濃,沾上燒汁,是誘人滋味。薯條是從薯仔切條批出,粗身綿密,份量十足。鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉 意粉以鐵板盛上,以一片薄薄的香煎蛋皮墊底,配料豐富,使意粉保持濕潤,令人垂涎。蝦肉彈牙,鮮味吸引,每條意粉都掛滿酸甜蕃茄汁,夾合香腸片,每口意粉都伴著鮮味,簡單滋味。 楓糖忌廉夏威夷班戟 三層班戟即點即製,表面鋪上柔滑的楓糖忌廉,令人食指大動。綿彈的質感,入洋溢陣陣蛋香,吃完滿咀奶香味,香甜窩心。草莓梳乎厘班戟 震騰騰的梳乎厘,充滿空氣感,被奶滑的草莓忌廉覆蓋著。質感軟綿綿,香濃的蛋香,再沾上鬆軟的忌廉,蜜甜絲滑,伴以鮮甜的草莓果肉,令人甜絲絲。草莓沙冰沙冰濃稠,拌勻後清爽解渴,清新草莓酸香充滿口腔

安格斯牛扒配薯條

楓糖忌廉夏威夷班戟

草莓梳乎厘班戟

草莓沙冰
沙冰濃稠,拌勻後清爽解渴,清新草莓酸香充滿口腔,十分迷人。
音樂家系列手沖咖啡
購買任何食品,可以優惠價$30換購手沖咖啡,款式由扭蛋命運決定,咖啡師用V60 or Aeropress沖煮精品咖啡,精神一振。音樂家系列都是SHB等級的高海拔極硬豆,抽中了莫札特口味,以士多啤梨、玫瑰、茶花、葡萄及綠茶香為主,風味十足,呷一口雜合水果甜香、醇厚茶香,甘香中沁出淡淡果酸味,別有一番新意。
朋友生日黎食呢間主打日式pancake,裝修係沖繩風。有個二人餐超級抵食:兩款主菜、兩個Pancake🤤、兩杯飲品👉🏻安格斯肉眼扒配薯條意想不到好大塊牛扒,雖然係薄牛扒,但都有肉味又無咩筋,成塊都食得。薯條唔點茄汁都好味。👉🏻鐵板名古屋茄汁海蝦香腸片意粉賣相吸引,酸甜開胃,兩個女仔食好夠分。👉🏻夏威夷果仁驚喜✨Pancake輕盈鬆軟得黎,唔係一陣風,真係食得飽果隻。Cream係冰冰涼涼咁,果仁又脆,真係好好食。👉🏻提拉米蘇呢款都好味😋可以再濃味啲。👉🏻草莓香蕉冰沙好大杯~超多cream係面,撈埋果jam食一啲都唔漏,但邪惡度爆燈😋👉🏻熱帶特飲清爽好飲。
朋友生日黎食呢間主打日式pancake,裝修係沖繩風。

有個二人餐超級抵食:
兩款主菜、兩個Pancake🤤、兩杯飲品

👉🏻安格斯肉眼扒配薯條

👉🏻鐵板名古屋茄汁海蝦香腸片意粉
賣相吸引,酸甜開胃,兩個女仔食好夠分。

👉🏻夏威夷果仁

👉🏻提拉米蘇
呢款都好味😋可以再濃味啲。

👉🏻草莓香蕉冰沙
👉🏻熱帶特飲
清爽好飲。
2024-05-04 0 瀏覽
甜品控的我最喜歡HoiHoi 餐廳,早前趁朋友生日請她來到在荃灣分店品嚐了漲卜卜熱辣辣的梳乎厘班戟!每份梳乎厘都係即叫即製,新鮮出爐😍香噴噴到口水直流🤤🤤另外,HoiHoi 更聯同本地咖啡☕️烘焙 餐廳 合作 推出 「音樂家手沖咖啡☕️」!味道有多款選擇,我便選了帶有花香及果香的手工咖啡!香氣四溢好吸引!除了甜點咖啡外, 其實主食都不錯, 肚餓的我們仲點了薄餅呢!地址:新界荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖

每份梳乎厘都係即叫即製,新鮮出爐😍香噴噴到口水直流🤤🤤

地址:新界荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖

2024-05-02 54 瀏覽
幾年前食過九龍灣間Hoi Hoi,覺得佢啲pancake幾好食,但近排見執左,然後發現仲有荃灣店,有主食提供,仲有二人晚餐,有齊主食同pancake,可以一次過系同一間食野,傾計傾耐啲,吾洗轉地方!二人餐 $298(另需加一)鐵板名古屋茄汁海蝦意粉貌相同味道都好有日本西式意粉style,4隻蝦,有幾片香腸、芝士碎配茄汁意粉,底下有塊薄薄既蛋墊住。安格斯牛扒套餐價錢比較平民,所以牛扒質素相對都系茶記級數,不過勝在大大塊,另外有好多薯條,薯條幾好食。呢個餐會包2款甜品,可以系主甜品牌揀,有一般薄身pancake,亦有梳乎厘pancake,幾多味道選擇。焦糖布丁梳乎厘pancake以吉士醬蓋滿梳乎厘pancake,表面加少少燒焦過既焦糖,味道吾會好甜,幾岩我口味。梳乎厘幾重蛋味,而且放左一陣都無咩扁塌。香蕉朱古力梳乎厘pancake呢款用奶油cream加朱古力醬,pancake都系原味,旁邊圍住左啲香蕉。跟餐會跟2杯飲品,香桃冰茶&焙茶Latte,焙茶latte既拉花又幾靚。

二人餐 $298(另需加一)

鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

安格斯牛扒

焦糖布丁梳乎厘pancake

香蕉朱古力梳乎厘pancake

><落雨濕濕地就想喺商場食平時就咁單嗌甜品飲品已經差唔多價所以二人餐真係幾抵食Hoihoi Set for two(298)漢堡塔高度如兩個burger疊埋一齊三層漢堡扒夾住煙肉 洋蔥 生菜蕃茄用手揸都揸唔晒個包 很豐富呢 黑松露野菌蘑菇比薩Pizza餡料滿滿 批底夠薄就算有芝士都感覺輕盈原味楓糖牛油梳乎厘班戟澆上甜甜楓糖跟塗滿溶化牛油鹹香甜美頓時為鬆軟班戟加分草莓梳乎厘班戟Souffle pancake多咗層忌廉感覺更濕潤綿密Hojicha latte/薑紅茶餐飲都好多選擇 ><><><><><><><><><><Pancake House HoiHoi (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖
落雨濕濕地就想喺商場食
平時就咁單嗌甜品飲品已經差唔多價
所以二人餐真係幾抵食
Hoihoi Set for two(298)
漢堡塔高度如兩個burger疊埋一齊
餐飲都好多選擇
><><><><><><><><><><
荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖
2024-04-21 69 瀏覽
本身好鍾意食pancake,睇過啲食評先至會想過嚟食。嚟到坐低叫咗份牛扒同埋一個午餐,味道不俗,但份量細,完全食唔飽。食到半路,選擇困難症完結,終於要嗌pancake。落完單大概等咗半個鐘,以免自己做西客,都唔敢催單。但等得實在太耐,都好禮貌咁樣問咗一下,之後發覺原來冇落單。完全感覺唔到點樣又想補救嘅態度,純粹俾個九折買單就算。貼錢都唔會再嚟呢間,不知所謂。完左唔滿足,行多2步去左荃灣廣場食番pancake。
本身好鍾意食pancake,睇過啲食評先至會想過嚟食。

食到半路,選擇困難症完結,終於要嗌pancake。

落完單大概等咗半個鐘,以免自己做西客,都唔敢催單。
但等得實在太耐,都好禮貌咁樣問咗一下,之後發覺原來冇落單。

完全感覺唔到點樣又想補救嘅態度,純粹俾個九折買單就算。

貼錢都唔會再嚟呢間,不知所謂。

完左唔滿足,行多2步去左荃灣廣場食番pancake。

2024-04-17 103 瀏覽
來自名古屋的日本過江龍班戟專門店地 HoiHoi Pancake House 最新推出超抵價二人晚餐,這晚還碰巧遇上日本店主專程來到香港店巡視業務,HoiHoi Set for 2 二人前套餐只需$298,就可選擇2款主食、2款主餐牌甜品和2杯任何飲品,木系cafe以暖木色為主調配以綠色植物佈置,給人一種寫意、放鬆的感覺。漢堡塔漢堡包份量驚人,足夠二至三人分享,一上枱就已是霸氣盡現,視覺效果搶眼而震撼,重量級餡料層層疊起後搖搖欲墮,佈滿芝麻粒的麵包夾著三層漢堡扒、兩塊煙肉、三片芝士、洋蔥、蕃茄和生菜,漢堡扒口感扎實爽彈,肉味濃郁,與脆卜卜的薯條是永恆經典配搭。大阪燒比薩Pizza餅底的厚度是簡乎超薄和厚批之間,貫徹和風洋食主題,鋪著日式炒麵和紫菜,麵條經烤焗後略帶脆身,點上蛋黃醬及日式燒汁,帶來充滿新鮮感的和風配搭,西日fusion卻完全不帶半點違和感。焦糖布甸梳乎厘班戟日式梳乎厘班戟即叫即製,一上枱時仍是震騰騰,上層灑上糖粉再進行炙燒,糖衣燒得香脆金黃,班戟一入口滿是空氣感的厚身鬆軟而帶濕潤,入口即化,一軟一脆形成強烈對比,猶如法式燉蛋變奏。抹茶大福梳乎厘班戟這款是剛剛推出的新品,

漢堡塔
大阪燒比薩
漢堡塔

焦糖布甸梳乎厘班戟
焦糖布丁梳乎厘班戟

抹茶大福梳乎厘班戟
這款是剛剛推出的新品,一大塊軟糯煙韌的麻糬就如棉被般覆蓋著兩層梳乎厘班戟,造型可愛趣緻,
抹茶大福梳乎厘班戟

緩緩倒下抹茶醬,茶香濃郁而清幽,散發抹茶的微瀝回甘,中層還有柔滑忌廉與大粒甘甜的紅豆蓉,與漲卜卜的梳乎厘班戟碰撞出多重層次感。
抹茶大福梳乎厘班戟

加$30就可以將餐飲轉成音樂家系列手沖咖啡,有得飲之餘仲有得玩扭蛋。今次就抽中Bach巴哈款,在音樂家系列中是發酵強度最強的。
"Without my morning coffee I'm just like a dried up piece of roast goat" - Johann Sebastian Bach
當咖啡果實經葡萄乾蜜處理後,兩次發酵加上幾近100%留存的果膠量,帶有葡萄乾、莓果、白蘭地、熱帶水果、可可風味,手沖咖啡入口溫暖圓融,滲出陣陣果香,中和咖啡的苦澀,餘韻悠長細膩。
楓糖紫薯鮮奶沙冰

另一杯餐飲加$20就可轉成大大杯Smoothie,楓糖紫薯鮮奶沙冰冰爽透心涼,紫薯味和奶味平衡得恰到好處,不會過甜。
音樂家系列手沖咖啡
2024-04-16
焦糖布丁梳乎厘班戟
2024-04-17 65 瀏覽
-1️⃣Tiramisu 梳乎厘班戟超香超好食,有空氣感之餘又好大份,講真係物超所值2️⃣焦糖布丁梳乎厘班戟香港限定味,少少甜,但都唔錯-1️⃣鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉(8/10)意粉既茄汁底好好食,而海蝦唔洗自己剝殼,仲幾彈牙,腸片數量都好多,整體黎講好好食,有日本簿味。鐵板都幾靚仔,恆溫可以放心慢慢打卡,去到底鐵底有薄薄一片的蛋皮。2️⃣漢堡塔(6/10)漢堡有好多層,足足有三層係牛肉。成個睇黎好大份,好壯觀絕對食得飽,但味道就一般。-手沖咖啡都幾香,仲可以聞豆
1️⃣Tiramisu 梳乎厘班戟
超香超好食,有空氣感之餘又好大份,講真係物超所值

2️⃣焦糖布丁梳乎厘班戟
香港限定味,少少甜,但都唔錯

1️⃣鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉(8/10)

2️⃣漢堡塔(6/10)

手沖咖啡都幾香,仲可以聞豆

今晚就同個friend 黎到荃新天地呢間Pancake House HoiHoi 🥰🥰環境勁chill😍坐得超舒服😚😚仲食左佢地得晚市先至有嘅Hoi Hoi set for 2 😍😍每個餐都有兩款主菜兩個甜品同埋兩杯飲品😊😊😊我地就揀咗安格斯牛扒配大阪燒pizza😋😋牛扒揀咗五成熟,煎得啱啱好,仲有個醬汁,配埋香脆嘅薯條同埋沙律❤️❤️❤️口感超豐富呀!大阪燒pizza🍕🍕超級足料,煙肉🥓🥓嘅鹹香仲有沙律醬,配合埋大阪燒嘅配菜😊風味十足🥰🥰兩款甜品就揀咗個草莓梳乎厘班戟🍓🍓同埋夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟🥞 pancake蛋香味十足,草莓味夠晒香甜🍓🍓🍓而且草莓味非常濃郁,仲配有士多啤梨同埋藍莓🫐夏威夷果仁忌廉,有一粒粒嘅果仁🌰🌰食落充滿口感😚加埋香甜嘅忌廉❤️🩷真係一流👍🏻👍🏻飲品方面叫咗一杯由咖啡師即場沖煮嘅音樂家系列精品咖啡 - 巴哈🎶🎼同埋一杯熱帶特飲🍹🍹巴哈係由SHB等級高海拔硬豆沖煮☕️☕️再以葡萄乾蜜處理😋😋有葡萄乾❣️莓果🩷白蘭地❤️熱帶水果同埋可可風味💚💚融合咗水果香氣🍊🍇酒香同埋咖啡嘅香味😍😍熱帶特飲夠fresh🩷🩷散出淡淡嘅檸檬香同埋柑橘香味🩵💛💚
每個餐都有兩款主菜兩個甜品同埋兩杯飲品😊😊😊

仲有個醬汁,
超級足料,煙肉🥓🥓嘅鹹香仲有沙律醬,
配合埋大阪燒嘅配菜😊風味十足🥰🥰

融合咗水果香氣🍊🍇酒香同埋咖啡嘅香味😍😍
熱帶特飲夠fresh🩷🩷散出淡淡嘅檸檬香同埋柑橘香味🩵💛💚
  • 夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟
2024-04-15 23 瀏覽
每次經開荃灣都去食Pancake House HoiHoi,是一間人氣班戟專門店,不定時會推出限定新口味,除咗pancake之外,佢哋仲有主食,意粉🍝burgers 🍔All day breakfast 等美食~ꕤ今次食咗個嘅二人餐($298)有兩款主食+兩款pancake +飲品,性價比好高~ꕤ安格斯牛扒 牛扒是薄身嗰種,肉質鮮嫩,香濃的牛肉味,有薯條墊底~ꕤ鐵板名古屋茄汁海蝦意粉好鍾意蕃茄酸甜汁好開胃,腸仔鹹香,底下仲有塊煎蛋餅非常香口~ꕤ Tiramisu梳乎厘班戟 超軟梳乎厘,非常有彈性,兩層厚的班戟上淋滿日本產忌廉,口感輕盈,食落濃厚順滑,蛋香散發成個味蕾~ꕤ夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟 夏威夷果仁有驚喜,好香好好食,入口即溶既軟熟感,帶有陣陣果仁香~ꕤ音樂家系列精品咖啡☕️可以優惠價$30換購,咖啡師即場用V6O or Aeropress沖煮,款式由扭蛋命運決定,抽中了莫札特口味,以士多啤梨、玫瑰、茶花、葡萄及綠茶為主,入口淡淡水果香甜味,味道唔錯~

ꕤ今次食咗個嘅二人餐($298)
有兩款主食+兩款pancake +飲品,性價比好高~

ꕤ安格斯牛扒
牛扒是薄身嗰種,肉質鮮嫩,香濃的牛肉味,有薯條墊底~

ꕤ鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

ꕤ Tiramisu梳乎厘班戟

ꕤ夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟

ꕤ音樂家系列精品咖啡☕️
👯‍♂️ʜᴏɪʜᴏɪ sᴇᴛ ғᴏʀ 2 💰$298♡漢堡塔♡鐵板名古屋茄汁海蝦意粉♡提拉米蘇梳乎厘班戟 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ sᴏᴜғғʟé ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇs♡夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟 ᴍᴀᴄᴀᴅᴀᴍɪᴀɴ ᴄʀᴇᴀᴍ sᴏᴜғғʟᴇ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇs♡ ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ/ ᴄᴏsᴛᴀ ʀɪᴄᴀ 音樂家系列精品咖啡🇯🇵呢間食ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ嘅日本過江龍之前嚟香港嘅時候已經好出名今次竟然比我見到有個超抵嘅晚市二人套餐,簡直就係抗通脹價錢我諗都冇乜邊度,仲會做到$300內連兩款煮食再加正價甜品兩款任選同埋飲品兩杯煮食叫咗漢堡塔同埋意粉🍔🍝兩款嘅煮食都一啲都唔ʜᴇᴀ漢堡塔,仲要有成三層漢堡認真好足料,而且配埋薯條其實兩個人都已經好足夠飽名古屋式嘅意大利粉,香甜蕃茄味道真係超開胃最後叫咗兩款嘅🥞ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ sᴏᴜғғʟé ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇs🥞ᴍᴀᴄᴀᴅᴀᴍɪᴀɴ ᴄʀᴇᴀᴍ sᴏᴜғғʟᴇ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇs兩款都好感動🤍口感係超級梳乎而且因為上面蓋咗一層ᴄʀᴇᴀᴍ所以食落去唔會好乾身就算擺咗一陣都唔會榻
👯‍♂️ʜᴏɪʜᴏɪ sᴇᴛ ғᴏʀ 2 💰$298

♡漢堡塔
♡鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

今次竟然比我見到有個超抵嘅晚市二人套餐,簡直就係抗通脹價錢

煮食叫咗漢堡塔同埋意粉🍔🍝
名古屋式嘅意大利粉,香甜蕃茄味道真係超開胃

最後叫咗兩款嘅
🥞ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ sᴏᴜғғʟé ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇs
🌟黎到荃新天地一樓,一路都想試呢間由名古屋黎既過江龍。 Pancake House Hoi Hoi 🌟入到去有去咗沖繩餐廳嘅感覺🌟見到有荃灣限定既Hoi Hoi 二人餐,就即刻叫左🤣🌟佢有A類同B類各選一款,我地揀左慢煮日式忌廉汁漢堡,同埋鐵板名古屋茄汁海蝦意粉🍖慢煮日式忌廉汁漢堡-食落好有驚喜,忌廉汁調味一啲都唔單調,唔會過油膩,偏清爽-慢煮過嘅漢堡好腍,又有肉汁-配埋自家製嘅麵包,當中最欣賞竹炭麵包,好軟熟🍝鐵板名古屋茄汁海蝦意粉-食咗呢個推薦嘅意粉,一啲都冇後悔-鐵板熱辣辣咁上,仲要淋咗蛋汁-茄汁意粉調味偏清爽,有香草味-仲要配咗好多好大粒嘅彈牙海蝦,同埋腸仔片-係童年回憶嘅意粉高級版🥞 Tiramisu疏乎厘班戟 ($108)🥞草莓疏乎厘班戟($108)-嚟得呢度食,當然要食招牌菜Pancake啦!-叫咗tiramisu味和草莓味-兩款外表都100分,藝術品一般超級靚,打卡一流!-上面鋪滿忌廉,忌廉非常幼滑,味道清爽不會過膩-入面是兩層的pancake, 空氣感足夠,蛋味濃郁🍵抹茶latte-都幾大杯,有靚靚拉花-抹茶和奶的比例剛剛好,茶味香濃,而且唔會過甜或過苦-奶味都幾出,

🌟入到去有去咗沖繩餐廳嘅感覺

🌟見到有荃灣限定既Hoi Hoi 二人餐,就即刻叫左🤣

🍖慢煮日式忌廉汁漢堡

-食落好有驚喜,忌廉汁調味一啲都唔單調,唔會過油膩,偏清爽

-慢煮過嘅漢堡好腍,又有肉汁

-配埋自家製嘅麵包,當中最欣賞竹炭麵包,好軟熟

🍝鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

-食咗呢個推薦嘅意粉,一啲都冇後悔

-鐵板熱辣辣咁上,仲要淋咗蛋汁

-茄汁意粉調味偏清爽,有香草味

-仲要配咗好多好大粒嘅彈牙海蝦,同埋腸仔片

-係童年回憶嘅意粉高級版

🥞 Tiramisu疏乎厘班戟 ($108)

🥞草莓疏乎厘班戟($108)

-嚟得呢度食,當然要食招牌菜Pancake啦!

-叫咗tiramisu味和草莓味

-兩款外表都100分,藝術品一般超級靚,打卡一流!

-上面鋪滿忌廉,忌廉非常幼滑,味道清爽不會過膩

-入面是兩層的pancake, 空氣感足夠,蛋味濃郁

🍵抹茶latte

-都幾大杯,有靚靚拉花

-抹茶和奶的比例剛剛好,茶味香濃,而且唔會過甜或過苦

-奶味都幾出,香濃幼滑

🌟購買任何食品,可以優惠價$30換購咖啡師即場用V60 or Aeropress沖煮嘅音樂家系列精品咖啡(原價$138), cp 值好高

-款式由扭 蛋命運決定你今日飲咩啡, 玩味十足

-音樂家系列都是SHB等級的高海拔極硬豆,風味甜美,水果香氣、酒香、茶香濃厚

-最後我抽中咗蕭邦 Chopin,由葡萄乾蜜處理 Raisin Honey,而風味:桃,士多啤梨,櫻桃,香檳•玫瑰

-最重要嘅係支持本地烘焙品牌!

2024-03-11 141 瀏覽
味道方面叫了一個慢煮漢堡連手造包 ,個汁勁油勁濃味,食到人好口渴,都唔係好食到個肉味。漢堡肉質同正常屋企煮既一樣,感覺唔係真係慢煮咁。包算正常。另外杯紅茶latte 茶味極淡,好似似加左多水咁,完全無味道,不如直接比水好過。仲叫了個夏威夷pancake, 味道屬正常,完全沒有任何特色,不值得推介。服務方面最後,服務態度就感覺很差 職員好似完全唔想理人,黑口黑面,是但落完單就算。總括黎講,完全係唔值再去食。
味道方面

另外杯紅茶latte 茶味極淡
,好似似加左多水咁,完全無味道,不如直接比水好過。

服務方面
最後,服務態度就感覺很差 職員好似完全唔想理人,黑口黑面
,是但落完單就算。

總括黎講,完全係唔值再去食。
上網睇Youtuber 介紹依間疏乎厘班戟好好食。所以平日放假同男友去試一試佢。🍝鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉$98賣相超吸引,上枱熱辣辣,鐵板底先煎一片薄薄的蛋皮墊底。意粉口感吾會太硬都吾會太軟,食落酸酸甜甜好開胃!意粉上面仲有小小芝士碎同洋蔥碎。配料有4隻大隻彈牙鮮蝦🍤,無雪味!整碟野都好好味😋!🥞🍌焦糖香蕉疏乎厘班戟$128梳乎厘班戟專門店一定要叫疏乎厘班戟嚟食!Pancake House Hoi Hoi每一份梳乎厘班㦸用既雞蛋都系 - 日本島根雞蛋🥚!叫咗比較傳統嘅焦糖香蕉疏乎厘班戟!好多香蕉呀!班戟好有蛋味,好香,空氣感十足。同係日本食既味道好相似。入口軟綿綿,質素不俗!總結:疏乎厘班戟,好好食!Hoi Hoi Pancake 有時仲有啲期間限定嘅疏乎厘班戟!下次去開荃灣都會再食呀!😍
上網睇Youtuber 介紹依間疏乎厘班戟好好食。
所以平日放假同男友去試一試佢。

🍝鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉$98
整碟野都好好味😋!

🥞🍌焦糖香蕉疏乎厘班戟$128

焦糖香蕉疏乎厘班戟