經常在社交平台看到有人分享在日本M記吃的Pancake Burger 不能飛去日本吃的我一直念念不忘🥺最近在尖沙咀竟然被我找到啦😍本身想來吃梳乎厘沒想到他們的新品就是芝土漢堡班㦸!馬上點一個來試試!‣ 芝土漢堡班㦸配沙律 ($125)班㦸做面和底果然挺特別比平時的麵包多一分鬆軟的感覺而且班㦸比常見的班㦸要厚一點所以吃起來也挺夠鬆軟中間的漢堡也挺厚身以這個價錢來說覺得值得一試!!!‣ 原味梳乎厘 ($88)梳乎厘蛋味香濃,再加糖漿之後真的非常香口!煎過的表面脆脆的,中間非常軟軟到偏向鬆散了,所以要扣點分~‣ 焙茶拿鐵 ($56)拉花超超超可愛的!拿鐵的味道就正常發揮,沒什麼特別~💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟難得可以在香港吃到班㦸漢堡(重點是好吃的😋!)總算了卻心願👅下次再來吃過😘💰Total: $199 ($99.5pp 已包括10%服務費)📍PAN de PAIN Pancake & Sweets|@ 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B111B及B111C號舖🚩更多同類餐廳 #foodstep_日本菜 🚩更多同區餐廳 #foodstep_尖沙咀 ⊂ 喜歡我的分享可以收藏、點讚、關注
不能飛去日本吃的我一直念念不忘🥺
最近在尖沙咀竟然被我找到啦😍
本身想來吃梳乎厘
沒想到他們的新品就是芝土漢堡班㦸!
馬上點一個來試試!

‣ 芝土漢堡班㦸配沙律 ($125)
班㦸做面和底果然挺特別
比平時的麵包多一分鬆軟的感覺
而且班㦸比常見的班㦸要厚一點
所以吃起來也挺夠鬆軟
中間的漢堡也挺厚身
以這個價錢來說覺得值得一試!!!

‣ 原味梳乎厘 ($88)
梳乎厘蛋味香濃,再加糖漿之後真的非常香口!
煎過的表面脆脆的,中間非常軟
軟到偏向鬆散了,所以要扣點分~

‣ 焙茶拿鐵 ($56)
拉花超超超可愛的!
拿鐵的味道就正常發揮,沒什麼特別~

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
難得可以在香港吃到班㦸漢堡(重點是好吃的😋!)
總算了卻心願👅
下次再來吃過😘

🚩更多同類餐廳 #foodstep_日本菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_尖沙咀

⊂ 喜歡我的分享可以收藏、點讚、關注❤️⊃
📣想看更多美食推介 ☞ Follow @ourfoodstephk_
2024-02-16 144 瀏覽
呢間pancake已經食過無限次♾️咁多分店應該都唔使點介紹啦。每次嚟都係必食原味pancake,夠哂鬆軟,蛋味好重。今次試埋三文治同埋All Day Breakfast,呢到有蛋成份嘅嘢都做得岀色,整體都係好食😜下午茶來講都夠飽lu。
2024-01-26 215 瀏覽
爸爸同我一樣都鍾意食甜品 ,就去一齊食梳乎厘班戟 。 焦糖蘋果梳乎厘班戟質感鬆軟,口感軟棉棉,內部鬆軟綿密,輕輕一咬即可感受到柔軟的口感。肉桂同蘋果依個perfectmatch一定冇得輸。
爸爸同我一樣都鍾意食甜品 ,就去一齊食梳乎厘班戟 。
焦糖蘋果梳乎厘
Pan de pain 啱啱到香港時候,日日門口排長龍,現在你可以輕輕鬆鬆入去,唔使排隊其實對甜品麻麻地但我鍾意呢個地方,坐得舒服位之間比較疏,可以同朋友傾吓講吓咖啡好飲佢逢星期一至五有一個午餐我揀 🔸#煙三文魚牛油果Pancake🥞其他All-day Breakfast PancakeBolognese Cheese Pancake 都正👍我嗰日傻傻地朋友想要沙律我竟然點埋同自己一樣嘅主菜😅😅😅兩個 #煙三文魚牛油果Pancake可能我鍾意鹹鹹甜甜嘅感覺煙三文魚、牛油果正常味有好多沙律菜Pancake本身係好有蛋味、但得少少甜味對我嚟講唔夠,我要加糖漿🥞🍯
Pan de pain 啱啱到香港時候,
日日門口排長龍,
現在你可以輕輕鬆鬆入去,唔使排隊

其實對甜品麻麻地
但我鍾意呢個地方,坐得舒服
位之間比較疏,可以同朋友傾吓講吓
咖啡好飲

我嗰日傻傻地朋友想要沙律
我竟然點埋同自己一樣嘅主菜😅😅😅
兩個 #煙三文魚牛油果Pancake

可能我鍾意鹹鹹甜甜嘅感覺
煙三文魚、牛油果正常味
有好多沙律菜
Pancake本身係好有蛋味、但得少少甜味
對我嚟講唔夠,我要加糖漿🥞🍯
2024-01-24 147 瀏覽
ordered 綠茶疏乎厘, 個雪糕應該唔係新鮮嘅,表面有層冰再點個士多啤梨pancake,好硬,我指係啲pancake,似係整完之後擺咗成日同埋啲侍應好似好趕收工我9pm 入去食嘢,9:30pm 已經要我埋單食物一上到枱嘅時候唔夠10分鐘就收走晒餐具盤,其實係咪咁趕? 如果係嘅話點解我哋入嚟嘅時候唔講聲?轉頭再嗌我哋離開,我問佢係咪立即要走,佢話係佢要收工咁下次如果入去嘅時候麻煩你話俾我知你9:55一定要我哋走啦,謝謝

同埋啲侍應好似好趕收工
我9pm 入去食嘢,9:30pm 已經要我埋單

轉頭再嗌我哋離開,我問佢係咪立即要走,佢話係佢要收工

2024-01-24
宵夜
2024-01-21 127 瀏覽
Order 左pancake burger, hojicha pancake and parfait 從未食過咁難食嘅- Ice cream 好甜- Burger 同學校$20飯盒冇分別,淋嘅肉餅好似素肉- Parfait 都麻麻 又貴,甜到痴肺- 第一次留言 真係好伏冇下次食咗啲垃圾,pancake同759買返嚟自己整嘅pancake粉0分別。價錢又唔係平,重點係真係好難食,唔怪之得已經冇人排隊。 每一次帶小朋友去食呢啲,放上枱唔夠5分鐘就已經食晒,而家呢個係𠱁極都冇人食。隔離碟炒飯賣相都麻麻,連杯飲品都好似直頭冇飲過就走咗。

從未食過咁難食嘅

- Ice cream 好甜

- Burger 同學校$20飯盒冇分別,淋嘅肉餅好似素肉

- Parfait 都麻麻 又貴,甜到痴肺

- 第一次留言 真係好伏冇下次

隔離碟炒飯賣相都麻麻,連杯飲品都好似直頭冇飲過就走咗。

2024-01-15 126 瀏覽
There was a meet and greet here today and I decided to have light lunch here before my afternoon tea.Out of all the flavors, I have not tried Citrus yet so I decided to try it (finally).The souffle pancake being the most airy has always been my favorite point. I also love there is not that much cream on the dish. For the flavors, you have to eat both the sauce and the topping together. The sauce was a actually a bit too tarty even for my taste though the citris fruit was seasoned with sugar maki
Citrus Souffle
The souffle pancake being the most airy has always been my favorite point. I also love there is not that much cream on the dish. For the flavors, you have to eat both the sauce and the topping together. The sauce was a actually a bit too tarty even for my taste though the citris fruit was seasoned with sugar making it a bit too sweet. If the flavors were a bit more balanced or if the server had introduced how to enjoy this dessert, I would have given it 5 stars but overall it is still a great dessert.
2024-01-13
Citrus Souffle
2023-12-24 179 瀏覽
舒芙蕾有很重的雞蛋腥味,如果不常吃,吃不出區別可以吃,但真的不用特意來吃。果醬也像是成品而不是自己熬煮或者有什麼特色,總之不用特別來吃總之不用特別來吃總之不用特別來吃總之不用特別來吃總之不用特別來吃總之不用特別來吃

2023-12-02 313 瀏覽
PAN De PAIN Pancake & Sweets這間店晚餐時段左右,經常總有不少人排隊。對於一個那麼喜歡梳乎厘的我來說🥰,當然要試一試。幸好今天並不是排了很久就能入座。店舖環境亦是打卡休閑小清新風,看著舒服那種。一般試梳乎厘都會至少選一款原味的,但因為看見其他顧客點的梳乎厘實在太美了,所以就點了比較有名的Strawberry (Cold) $98🍓及Caramel apple soufflé🍎。兩款都沒有令我失望,擺盤是滿分的,口感亦鬆軟。但感覺上士多啤梨🍓並沒有十分甜,個人還是較喜歡Caramel apple soufflé🍎。當然與其他小店比佢感覺上較巨型,但其實味道、口感都是相差無幾。未嘗試過的朋友,都是可以來PAN De PAIN Pancake & Sweets試一試的,畢境這裏價格當然都是偏貴吧~❤️🌟 Strawberry (Cold) 🌟 Caramel apple soufflé

🌟 Strawberry (Cold)
🌟 Caramel apple soufflé
2023-11-30 193 瀏覽
Pan de Pain 係香港開業左幾年,都幾有名氣,見條隊無咁長就去左試試,排隊時間大慨20分鐘 餐廳以黃、木色為主調,感覺幾舒服我同朋友二人點咗 💚宇治抹茶梳乎厘pancake💚 🩷紅桑子士多啤梨疏乎厘pancake🩷 抹茶控一定要試🤩‼️‼️ pancake超級厚身,入口鬆軟綿密,一口咬落去班戟就變空氣,蛋香味重 唔太甜,抹茶醬料都幾濃厚,帶茶甘味,配上紅豆同抹茶雪糕,口感層次豐富,簡直超級享受😋😋😋💚💚💚 整體質素同味道都唔錯,不過價錢都唔平,而且要求每人最少order一樣野,所以無得share

2023-11-29 193 瀏覽
食完晚餐諗住食甜品,就搵左呢間食Pancake。好鬆軟既Pancake!!!都幾好食🤤仲唔漏tim 幾有驚喜因為都好夜,所以去到都唔洗排隊。要留意番每人有最低消費,所以2個人都叫左2款甜品
食完晚餐諗住食甜品,就搵左呢間食Pancake。
因為都好夜,所以去到都唔洗排隊。
要留意番每人有最低消費,所以2個人都叫左2款甜品
Berry Cheesecake Souffle
Berry Cheesecake Souffle
2023-11-25 128 瀏覽
難得餐廳唔駛排隊 因為咁去左tea << Hojicha Mochi Soufflé - $118>>麻糬薄薄一塊但係gooey 既 疏乎厘幾有蛋香 以這價錢得兩件Soufflé 份量算少 焙茶味我覺得比較淡 <<Milk Pudding Matcha Latte - $56>>因為最低消費其中一款要飲品 所以就叫左呢款牛乳布甸抹茶latte. 入口甜甜的沒有苦味沒有人造抹茶味 配埋牛乳布甸都幾夾
難得餐廳唔駛排隊 因為咁去左tea

2023-11-04
下午茶
2023-11-24 129 瀏覽
PAN de PAIN新出優惠5-8pm第二🥈件半價,特登放工去尖沙咀本店食,真係好食😋過觀塘店。放工☕️時段都直入有位,叫咗個新出既焙茶麻糬味同Citrus味,焙茶麻糬味喺觀塘店食過,Citrus味就第一☝️次試,酸酸甜甜幾開胃🤤,雖然第二件半價不過埋單計埋加一都過二百。
Hojicha  Mochi  Soufflé
  • original souffle
  • Hojicha  Soufflé
  • Citrus  Souffle
2023-11-23 51 瀏覽
晚上和朋友想找個位飲杯野聊聊天,就去了這間店。現在不像以前要排很久才能吃到了,周末晚上也能馬上入座,入座前先問了最低消費,每人點一款(要有一款食物)就可以。店員有主動頻頻過來加水,服務幾周到。不算太肚餓就一人一杯飲品加一份梳乎厘pancake。Caramel Chocolate Souffle $118製作需時等了大約二十分鐘,水準保得不錯,梳乎厘pancake口感香甜又富有空氣感。雪糕是焦糖味很不錯!Matcha latte (ice)幾有抹茶味!而且落單時可選少冰~Chocolate (hot)正常發揮~有拉花的。
不算太肚餓就一人一杯飲品加一份梳乎厘pancake。
Matcha latte (ice)
幾有抹茶味!而且落單時可選少冰~
Chocolate (hot)
正常發揮~有拉花的。
2023-11-18
2023-11-02 224 瀏覽
呢日同阿仔阿女去咗太空館玩,玩完例牌又話肚餓,我同佢哋去咗K11搵嘢食。行過依間店舖,細細話好靚,因為佢鍾意黃色🤭呢間店舖以黃色和白色為主色,裝修簡約企理,感覺清新。Sandwich (egg salad)麵包烘底,外脆內軟,蔬菜新鮮,蛋沙律非常Creamy,配合起來十分美味,推介👍🏻Original Soufflé 軟綿綿嘅疏乎厘入口即溶,鬆軟綿密,配埋蜜糖,蛋香味濃,令你食唔停口。All day breakfast pancakePankcake扁身,似熱香餅,鹹鹹地,似係一個主食,口感厚實。配埋煙肉、腸仔、蕃茄、煎蛋,真像吃了一個豐富早餐。
呢日同阿仔阿女去咗太空館玩,
玩完例牌又話肚餓,
我同佢哋去咗K11搵嘢食。

行過依間店舖,細細話好靚,
因為佢鍾意黃色🤭
呢間店舖以黃色和白色為主色,
裝修簡約企理,感覺清新。

Sandwich (egg salad)
麵包烘底,外脆內軟,
蔬菜新鮮,蛋沙律非常Creamy,
配合起來十分美味,推介👍🏻

Original Soufflé
軟綿綿嘅疏乎厘入口即溶,
鬆軟綿密,配埋蜜糖,
蛋香味濃,令你食唔停口。

All day breakfast pancake
Pankcake扁身,似熱香餅,
鹹鹹地,似係一個主食,口感厚實。
配埋煙肉、腸仔、蕃茄、煎蛋,
真像吃了一個豐富早餐。