2020-01-04 0 瀏覽
Love this 米芝蓮小店!氣氛好好,服務又好,不過小店就真係比較小,唔坐得耐。.🍪Praline Noir原味泡芙脆軟口感兼備,夾住榛子🌰果仁糖雪糕,已經好正!仲要有幾粒麥特莎痴面,同伴住果仁糖漿,好好食啊!.🍨 gelato就唔洗講!口味就唔算多,但有我至愛開心果!😍😍好滑好濃!仲叫左cappuccino 🥰咖啡☕️愛好者!
🍪Praline Noir

2019-12-28 55 瀏覽
我有朋友一直話有間puff好好食,之前好多次都經過無緣試,今日終於都可以食到啦😚我一開始已經抱好高期望!味道好多選擇,個樣又好吸引,令人有種興奮莫名嘅感覺😆朋友介紹我食最簡單最基本果隻焦糖燉蛋泡芙😍 果然冇令我失望,真係好好食😋🥰 面頭有一層脆嘅焦糖,裏面啲餡多到咇晒出嚟🤣 一個真係唔夠哩🤭🤭🤭喺我哋間fitness studio附近, 可以做完運動再食…然後下次再做運動,然後再食😈🤣

2019-11-11 537 瀏覽
呢間店嘅裝修好特別,入邊有好多細公仔擺住,好得意啊!要咗個Mango tango外皮好脆好松化,中間夾住啲芒果雪葩朱古力,底層仲有粟米片,口感好豐富,仲有啲小泡芙一啖就一粒,全部都好好食,下次會再幫襯!
2019-10-28 402 瀏覽
店內以木為主調 有唔少貓頭鷹小擺設 充滿vintage風😊高質泡芙完勝地鐵站果間😂仲得到米芝蓮青睞!.🌟焦糖燉蛋泡芙 ($26)泡芙好脆 面層焦糖輕輕燒過 又脆又香😍一咬就咇曬吉士出黎 爆醬效果100分😨😰😱燉蛋同吉士香滑濃郁 好幸福!!!🌟Red velvet gelato choux ($58)紅色嘅脆皮好似菠蘿包咁酥脆鬆化 包住雲呢嗱雪糕 好邪惡吖😈👿粒粒深紅色嘅紅絲絨蛋糕散發住高貴嘅氣息 好似天鵝毛咁細滑 又夠濕潤 仲有好童真嘅粟米片 令層次更加豐富💋
🌟焦糖燉蛋泡芙 ($26)

🌟Red velvet gelato choux
🌟焦糖燉蛋泡芙
🌟Red velvet gelato choux
🌟焦糖燉蛋泡芙
2019-10-20 328 瀏覽
話說男朋友激嬲我,我要佢帶我食雪糕補數。 Open rice 一輪找了這家小店。 泡芙意式雪糕幾得意。$58 一個...感覺價高,止在食窮男友,就決定去試試了 。食完, 完全覺得值得, 仲可以回頭再幫襯。 到了店外,才發現它是2年米豬蓮,低調得很。 入店, 聽法式音樂, 聞住濃濃蛋香。點了2 個Mega Chuox 泡芙軟硬適中,蛋香味濃, 配上了意式雪糕,雪糕也沒有蓋過泡芙的味道, 泡芙也能hold 住雪糕的重量, 唔似方間的泡芙,食到一手都係cream / fillings 。意式雪糕夠滑。夠creamy 感覺好似係意大利🇮🇹的gelato 食雪糕一樣。Picky 的男友大讚好食, 用料足。 連泡芙的(看不到的) 邊邊位都充滿fillings 。希望小店繼續keep 住! 我會再唻嫁!
話說男朋友激嬲我,我要佢帶我食雪糕補數。

食完, 完全覺得值得, 仲可以回頭再幫襯。

到了店外,才發現它是2年米豬蓮,低調得很。

入店, 聽法式音樂, 聞住濃濃蛋香。

希望小店繼續keep 住! 我會再唻嫁!

2019-10-19
$58 (其他)
2019-10-09 326 瀏覽
晚上尖沙咀街頭上,人不多,走過這裡看到雪糕,很吸引喔,老闆立刻走出來,給了Menu我們,細心地介紹不同類型的意大利式雪糕,弄到我不嚐嚐不可唄。等待着「Red Velvet」($58) 的時候,從餐廳裡面可以看到外面的夜景,這裡比較遠離尖沙咀大街,你會看到有外國人跑步,遊客在散步,本地人下班後趕著回家,別有一番香港味唄。我們選了3.6牛乳雪糕,雪糕外面沾了一些紅絲絨粒粒,增加了口感,吃掉一半雪糕後,可以像咬漢堡一樣地,吃了整個泡芙,好吃喔。Owl's Choux Gelato Coffee地:尖沙咀麼地道32號地下電:96229342

Owl's Choux Gelato Coffee
地:尖沙咀麼地道32號地下
電:96229342

Red Velvet
Red Velvet
2019-10-07 327 瀏覽
係尖沙咀搵到食泡芙既小店真係好少.... 上網search左一陣,就試下呢間小店~一去到個店員好熱情,耐心向我介紹佢地出既泡芙有部分泡芙原來係要訂既,如果唔係食雪糕泡芙,即場揀既味道唔算多可能因為佢地通常接比較大既單🤔當時因為唔食得凍野,就試左個hazelnut 泡芙,坐左係度等期間留意到佢既裝修設計幾特別,因為佢大部分位置都係望窗坐高凳就算你一個人黎食,都唔會覺得尷尬~後來個泡芙黎到,味道係出乎意料地好食!!!出面係熱+脆既,而入面係凍既creamy既,仲要唔會覺得好膩😝如果個泡芙可以大舊D就好,因為真係覺得唔夠喉😂間舖頭既位置唔算旺區,所以唔係好多人經過,希望將來更加多人可以認識值得一試💕

一去到個店員好熱情,耐心向我介紹佢地出既泡芙
可能因為佢地通常接比較大既單🤔

就算你一個人黎食,都唔會覺得尷尬~

後來個泡芙黎到,味道係出乎意料地好食!!!
如果個泡芙可以大舊D就好,因為真係覺得唔夠喉😂

值得一試💕
2019-09-12
2019-09-27 195 瀏覽
尖沙咀近住k-11某個唔起眼既轉角有呢間以雪糕泡芙既休閒小店店主用🇮🇹意式雪糕搭配🇫🇷法式泡芙做主打賣相相當精緻同朋友總共要做三款🇫🇷Parline nior🇮🇹🇮🇹Red velvdt🇫🇷🧁焦糖小泡芙🧁每一款泡芙都好鬆脆微暖既泡芙 mix 冰涼既雪糕💯有一種冰火菠蘿油既感覺😂但對我黎講雪糕偏甜而且食用唔算方便要用細匙羹「鋤」開泡芙先食到好想拎係手大大啖咬落去😋
尖沙咀近住k-11某個唔起眼既轉角

要用細匙羹「鋤」開泡芙先食到
好想拎係手大大啖咬落去😋

2019-09-23
2019-09-20 185 瀏覽
Owl’s Choux主打手工Gelato、泡芙同咖啡,而且更自創Gelato Choux 意大利手工雪糕配法式泡芙,不論係賣相、味道或口感方面都十分出眾,難怪咁多人推介。店內的Galeto Choux總共有4種口味,每種口味都配以不同味道既泡芙外層,而夾層的雪糕也可轉其他口味,而且雪糕口味每天也會有點不同,增加新鮮感。餐廳以木系裝修風格和諧清新,面積較小,座位不多,坐得有點擠。而店內陳設了不少貓頭鷹的擺設,令室內更添可愛。Creme Brulee Puff - $34將泡芙與焦糖燉蛋融合,外層以薄脆焦糖;內層雲呢拿吉士醬在內,外脆內軟,甜度適中,口感一流。

而店內陳設了不少貓頭鷹的擺設,令室內更添可愛。

Creme Brulee Puff - $34

2019-09-08 227 瀏覽
$58 🔟/10一見到red velvet 味就二話不説揀咗佢😍雪呢拿雪糕比較實身唔算快溶加埋好軟熟嘅red velvet 味蛋糕🤤個泡苵亦都係重點😆超級脆之餘重不失red velvet 嘅味🤫佢個囗感完全贏哂所以一定會再encore!!-Owl's Choux.Gelato.Coffee (Tsim Sha Tsui)G/F, 32 Mody Road, Tsim Sha Tsui
[Red Velvet] $58 🔟/10
2019-09-04 179 瀏覽
Owl's是主打將意大利手工雪糕Gelato結合法式泡芙的甜品店,開業不久已獲得米芝蓮街頭小食店推介。所有泡芙每天新鮮焗製,保持酥脆質感,而Gelato亦是人手手工製成的。Creme Brulee Puff ($34)將泡芙與焦糖燉蛋結合在一起。上面有一層薄脆焦糖,酥脆的泡芙裡藏著香濃軟滑的雲呢拿吉士醬。一口咬下去,外脆內軟,吉士醬澎拜,甜度適中。整體賣相、味道和口感皆十分出眾,非常美味,讓人欲罷不能。

Creme Brulee Puff ($34)

2019-08-27 168 瀏覽
女生總係有一個好想食甜品、心思思嘅胃,就算本來已經食到好飽,但係見到啲賣相好靚嘅甜品,仍然係會好想食嘅。今日就經過呢間泡芙專門店,可愛嘅士多啤梨泡芙,放喺杯子裏面,相當精緻。我哋買咗一份泡芙,坐咗係角落頭嘅位置慢慢品嚐。枱面上仲放咗一張小單張,教你如何幫泡芙拍美美的照片。小單張上面仲寫咗如果用勺子食,係可以好斯文咁慢慢食嘅。不過最好食都係成舊放入口,雖然泡芙裏面有好多cream,只要你成個泡芙拎起用力夾一夾,就可以連士多啤梨、泡芙、cream一次過放入口,呢種一次過集合式嘅口味,先至係食泡芙嘅精髓啊!

• Red Velvet Gelato Choux
2019-07-01 601 瀏覽
Cream brulee puff🍮$28對於熱愛甜品既人 之前見過好多ig都推介呢個焦糖燉蛋味既泡芙😍呢個泡芙真係吸引到去睇佢個地址原來係一間專賣泡芙同雪糕三文治曲奇 外國風既小cafe 環境好歐美 好的骰 唔係好大 但俾到人一種舒適relax既感覺對佢既評價 係一個外觀同味道相乎既泡芙 睇得又食得🤤好似曲奇咁脆身而又真真正正十足焦糖燉蛋既味道🧡而裏面就係同普通泡芙一樣係吉士饀 應該加左雲尼拿杍 所以其本上係完美無瑕😛唯一美中不足既係佢比一般泡芙細🤕價錢就見仁見智啦🤭
Cream brulee puff🍮$28

Custard  cream  puff
2018-08-14
Custard  cream  puff
  • 焦糖燉蛋泡芙
2019-06-11 445 瀏覽
之前見openrice同雜誌都有介紹過呢間泡芙店,仲話係米芝蓮級。咁岩約朋友黎尖沙嘴食飯,特地早黎行下。本來淨係打算試佢斜對面嗰間珍珠奶茶店,點知原來間泡芙都係埋到咁就一齊試。因為抱住試吓嘅心態,所以買咗最平既泡芙。買完呢個焦糖燉蛋泡芙,等左起碼5分鐘就送到過嚟。泡芙係半圓形,雖然冇裝飾,但呢個顏色已經好吸引。表面既糖有被燒過,好脆。入邊係燉蛋嘅filling,好香好滑。我個人認為泡夫殼不過不失,但成個組合好正!咪睇佢細細舊,都幾飽肚。
!咪睇佢細細舊,都幾飽肚
焦糖燉蛋泡芙
2019-06-10
焦糖燉蛋泡芙
2019-05-30 316 瀏覽
Came here with some friends on my birthday for dessert. Ordered the Praline Noir, Salted Caramel and the Creme Brûlée choux with ice cream. So tasty! Super friendly service and got special treatment as it was my birthday! Highly recommend.
2019-05-29
$42 (其他)
  • Praline Noir