6天前
呢次約咗朋友去灣仔食OVO cafe呢間都幾出名嘅素食餐廳,一去到時候餐廳比我哋感覺好舒服,食飯嘅時候都係比好多植物咁樣包圍,好有喺森林用餐嘅感覺,返咗成日工最需要就係咁嘅空間❤️❤️竹炭Impossible Meat漢堡(五辛,奶,蛋)($188)竹炭系列相信大家食得唔少㗎啦,不過值得一讚嘅係個漢堡🍔除咗有竹炭嘅香氣外,配合Impossible Meat,真係仲比得上真漢堡嘅口感,肉質非常多汁。雖然冇肉,但絕對可以滿足肉食者嘅味蕾,加上新鮮嘅配料,食落去非常有層次感,強烈推介🙌🏻🙌🏻凍清新水果茶($29)呢杯凍清新水果茶好足料,果味十足,唔會太甜。用嘅都係新鮮水果,飲落去好清新,夏天飲正好,超清爽。青醬芝士菠菜意大利雲吞(蛋,奶)($188)我同朋友一致認為呢道菜係食呢餐既MVP🫶🏻,必試之選,雲吞皮薄餡靚,青醬芝士嘅風味非常濃郁🤤🤤。菠菜嘅清香同芝士嘅濃郁味道完美結合,唔點肯定係大家損失呀🤣🤣凍朱古力($24) 呢杯凍朱古力就係為朱古力控而設,味道濃郁,口感順滑,叫涼飲真係好享受😋晚餐有set叫,包餐湯、水果同小食都係好出色,自己最鐘意係佢個春捲🤤餐廳既植物睇中既話,大家仲可以買走架🤗
凍清新水果茶($29)
青醬芝士菠菜意大利雲吞(蛋,奶)($188)
凍朱古力($24)
餐廳既植物睇中既話,大家仲可以買走架🤗
呢輪天氣咁熱,減碳大家都可以身體力行架,一週一日素食帶給你一日既喜悅❤️❤️祝福大家