2025-06-23 1925 瀏覽
📍「Outdark」- 尖沙咀今次食食食之旅黎到尖沙咀😌邊度嘅韓國菜最出名⁉️當然係尖沙咀啦😎聽講呢間韓國店超多好評,其中必食一定係芝士控最愛嘅芝士炒雞同韓式炸雞,宜家仲搞咗個10週年抽獎活動,只要係餐廳消費,就有機會抽中來回首爾商務機票(2位) 、Airpods、 iPad mini ,超吸引呀🤩🤩🤩🤩🍴芝士炒雞💰HK$328呢個係餐廳嘅招牌之一,點可以唔嗌呢😆首先staff會拎咗份用鐵盤出嚟,外圍係蛋漿、泡菜、腸仔、海苔拌飯,中間係巨量嘅芝士、辣味雞同年糕,超吸引😍同芝士同雞滾起之後,staff 就會係我哋面前撈埋芝士同雞,睇住芝士🧀變拉絲狀好治癒🤩食落芝士超惹味,雞肉嫩滑帶點辣辣哋真係好正😍岩哂芝士控🧀😌夾埋熟咗嘅蛋落去食更多層次😋紫菜拌飯鹹香適中,連埋芝士同辣雞肉一齊食都好夾🤣🍴半半炸雞💰HK$208今次嗌咗韓式甜辣醬同蜜糖芥末,仲有炸薯條、薯格同薯角,份量都幾大份😍炸雞外皮唔算好薄,掛滿哂醬汁!雞肉嘅肉質都幾滑,唔會太乾身,韓式甜辣嘅辣味唔算好重,岩哂唔係好食得辣嘅朋友仔😛蜜糖芥末炸雞嘅甜味比較重,整體味道都係偏甜😗其他炸物就唔算好脆,但勝在舊大份,岩哂一班人happy sha
📍「Outdark」- 尖沙咀

今次食食食之旅黎到尖沙咀😌
2007 瀏覽
2028 瀏覽

🍴芝士炒雞
💰HK$328
呢個係餐廳嘅招牌之一,點可以唔嗌呢😆

🍴半半炸雞
💰HK$208
其他炸物就唔算好脆,但勝在舊大份,岩哂一班人happy share 😗
午餐
  • 芝士炒雞
2025-04-22 2663 瀏覽
呢間韓國餐廳幾有feel,門口當眼處整左個牆比人扣個鎖🔒落去餐廳整體比較昏暗,雖然人多但係冷氣充足,而且無燒烤味,所以環境都好舒服岩曬同朋友黎飲酒傾計!我地叫左個小食,蕃薯芝士條 🧀🍠由於同時叫左半份炸雞既關係 🍗佢地連埋一齊放,圖中圓柱形既修長炸物就係蕃薯芝士條 😂外脆內軟,蕃薯香甜配埋拉絲芝士,好味而且唔會太膩至於炸雞我地揀左香蒜蜜糖無骨炸雞韓式炸雞真係好食過一般快餐店好多!😋外皮酥脆而且粉薄,雞肉嫩滑多汁蜜糖同香蒜既味道唔洗特別講都知道係夾啦食到我地兩個女仔停唔到口 😂然後係魚糕湯 🍥呢個有少少批評 ⚠️ 價錢稍貴 $228 一鍋大係大鍋既,但係老實講裡面既食材未至於呢個價錢but price aside 湯底清淡帶鮮甜,魚糕依然彈牙厚實最後係泡菜煎餅,煎得好香脆泡菜既味道好足,但係唔會覺得過酸/辣配啤酒就一流啦 🍺整體黎講,呢度既食物唔錯份量都好夠(尤其個魚糕湯)去到最後臨走前店員仲送左啲禮物仔比我地係一包韓國零食同埋一個韓國小game 😊

岩曬同朋友黎飲酒傾計!

我地叫左個小食,蕃薯芝士條 🧀🍠
由於同時叫左半份炸雞既關係 🍗
佢地連埋一齊放,圖中圓柱形既修長炸物就係蕃薯芝士條 😂
外脆內軟,蕃薯香甜配埋拉絲芝士,好味而且唔會太膩
至於炸雞我地揀左香蒜蜜糖無骨炸雞
韓式炸雞真係好食過一般快餐店好多!😋
外皮酥脆而且粉薄,雞肉嫩滑多汁
蜜糖同香蒜既味道唔洗特別講都知道係夾啦
食到我地兩個女仔停唔到口 😂

然後係魚糕湯 🍥
呢個有少少批評 ⚠️ 價錢稍貴 $228 一鍋
大係大鍋既,但係老實講裡面既食材未至於呢個價錢

最後係泡菜煎餅,煎得好香脆
泡菜既味道好足,但係唔會覺得過酸/辣
配啤酒就一流啦 🍺

整體黎講,呢度既食物唔錯
份量都好夠(尤其個魚糕湯)
去到最後臨走前店員仲送左啲禮物仔比我地
係一包韓國零食同埋一個韓國小game 😊
2025-03-20
5 分鐘 (堂食)
2025-03-21 2800 瀏覽
Outdark is originally based in Busan, with more than 50 branches in Korea, then came along to Hong Kong to share the joy of Korean cuisine to Hongkongers 😆 Come and make your reservation to try their traditional dishes!𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙆𝙞𝙢𝙗𝙖𝙥 🥩 Classic kimbap dish with beef fillings inside, also with carrot, egg and radish 🍚 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝙅𝙖𝙥𝙘𝙝𝙖𝙚 🐷 Stir fried pork with vegetables, sesame and delightful Korean glass noodles, appetizing and definitely a comfort food 🍲 𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙊𝙧𝙞𝙜𝙞𝙣𝙖𝙡 𝙁𝙧

𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙆𝙞𝙢𝙗𝙖𝙥 🥩
Bulgogi Beef Kimbap

𝙋𝙤𝙧𝙠 𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝙅𝙖𝙥𝙘𝙝𝙖𝙚 🐷
Pork Bulgigi Japchae

𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙊𝙧𝙞𝙜𝙞𝙣𝙖𝙡 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 🐥
Fried chicken with fries is a must-try dish when it comes to Korean cuisine 🍟 You can choose one or two flavour, and they are all super tempting! Fried with premium oil and super crispy! I also added 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙎𝙩𝙞𝙘𝙠𝙨 as sides 🧀
Fried  Chicken

𝙔𝙪𝙯𝙖 𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠 🍹
Had to get some cold drinks after such a satisfying meal. They offer quite a variety of non alcoholic drinks - yuzu is definitely a good choice 👍

𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠 🥭
Also had their cold mango drink, super refreshing!
Bulgogi Beef Kimbap
Pork Bulgigi Japchae
Fried  Chicken
好耐無食韓國嘢,早兩日心思思拉男友去Outdark食返餐。呢度食物質素又保證之餘仲好好氣氛,成間餐廳才都掛滿星星吊燈,情調十足,好適合情侶約會!海鮮葱煎餅🐙名副其實,勁多蔥,啱晒我!食到大大隻嘅蝦同魷魚等等海鮮,係我食過最足料,最多海鮮嘅煎餅!醬料味道適中,少少鹹香,為海鮮煎餅提鮮。辣炒豬肉🥘極有份量嘅菜式,以大鐵盤上菜,外圍有芝士🧀、泡菜、腸仔同海苔拌飯。辣炒豬肉勁惹味,微辣,非常下飯。芝士溶化之後變拉絲狀好治癒,豬肉沾上芝士黎食又有另一番滋味。如果覺得油膩,重可以好似我咁叫碟生菜🥬黎夾肉食都好正。蜜桃梳打/青蘋果梳打🍹通常食韓國菜都會飲下酒,不過呢度都有無酒精飲品,我哋今次就叫左兩杯梳打,冰爽解膩,一啖辣炒豬肉一啖梳打,暢快!提提鍾意飲番兩杯🍻嘅朋友,呢度做緊暑假啤酒Promotion,見到poster 上唔同嘅優惠套餐都好抵,不妨試吓😉

海鮮葱煎餅🐙

辣炒豬肉🥘

蜜桃梳打/青蘋果梳打🍹

2025-08-16 0 瀏覽
海鮮辣湯麵⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️湯底辣辣地,個人覺得冇辛辣麵咁辣🌶️,有好多料,有魷魚🦑、青口、蝦🦐同鵪鶉蛋,配埋滑溜嘅麵條一流🍜。 香蒜蜜糖炸雞(半份)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️半份原來都好大碟😱,炸雞炸得金黃香脆,加埋香甜嘅蜜糖醬汁🍯,肉質都好嫩滑juicy🍗。 仲配埋薯條、薯角同薯格🍟,好豐富!烤豬梅頭肉(韓式調味醬)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️加咗$20要碟生菜🥬,可以加埋蒜頭、青椒、韓式辣醬🌶️,再包埋啲豬肉一齊食🐖。梅頭肉肉質好嫩,下面仲有金菇🍄‍🟫,金菇索晒啲汁,好入味🤩!菠蘿乳酸梳打(罐裝)⭐️⭐️⭐️⭐️熱情果梳打⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️熱情果梳打好清爽解渴✨,入面有好多蘆薈粒🧊,好有口感,仲有新鮮嘅熱情果喺入面🫶🏻,好refreshing🍹。 呢度係韓國人主理,菜單上食物都係新鮮自製嘅🫶🏻。食飽出面仲有部韓式自拍機,可以任影📸,會print你張相喺張收據上面,好得意🧾!仲可以揀相框🖼️、layout🎞️
海鮮辣湯麵⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
海鮮辣湯麵

香蒜蜜糖炸雞(半份)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
香蒜蜜糖炸雞(半份)

烤豬梅頭肉(韓式調味醬)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
烤豬梅頭肉(韓式調味醬)

菠蘿乳酸梳打(罐裝)⭐️⭐️⭐️⭐️

熱情果梳打⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
熱情果梳打

海鮮辣湯麵
香蒜蜜糖炸雞(半份)
烤豬梅頭肉(韓式調味醬)
没想到香港也有outdark~之前在韩国就特别喜欢吃他们家的炸鸡,没想到香港也有分店!狂喜😄店面超级温馨,很适合约会、姐妹聚餐,超有氛围感🌟炸鸡来他们家怎么能够不点炸鸡呢?炸鸡的分量十足,鸡肉特别的嫩不会很柴,外皮脆脆的、点的双拼口味的,酱汁也很香。这是我吃过最好吃的炸鸡。🌟辣炒猪肉猪肉非常大一片~分量也很足,吃起来甜甜辣辣的,还有豆芽洋葱配菜~裹着饭团吃真的香迷糊了👍喜欢吃韩国料理的姐妹们冲啊!
店面超级温馨,很适合约会、姐妹聚餐,超有氛围感
🌟炸鸡
🌟辣炒猪肉
喜欢吃韩国料理的姐妹们冲啊!
2025-08-16
  • 炸雞
  • 雙拼炸雞
2025-08-16 0 瀏覽
平時見呢間韓國餐廳評分好高,晚市又好多人等位,所以揀左星期六的LUNCH嚟食,見唔係太肚餓,就只係叫左兩樣野食。半份炸雞,叫左蜜糖蒜蓉味炸雞有四大件,炸到個皮好脆口,夾埋個蜜糖蒜蓉醬食好正好邪惡,除左有炸雞,仲有薯角,薯格同薯條。烤梅頭豬肉(鹽味)用鐵板型式上枱,豬肉雖然睇上去好乾,但咬入口幾柔軟同有肉汁,點埋佢跟個醬汁食,又幾夾,配菜有醃青瓜,金菇,韭菜,洋蔥。另外叫左個蔬菜,包住D梅頭豬肉嚟食,再加埋辣椒同生蒜,可以中和個油膩感。芒果梳打&蜜桃梳打我個人比較中意芒果梳打,好清新,酸酸甜甜,好適合夏天飲。呢度播住韓文歌,再加上周遭嘅氛圍,真係好似去左韓國咁,如果再多啲人嚟,可以試多啲唔同嘅食物。🥰🥰

半份炸雞,叫左蜜糖蒜蓉味

烤梅頭豬肉(鹽味)

芒果梳打&蜜桃梳打
我個人比較中意芒果梳打,好清新,酸酸甜甜,好適合夏天飲。

尖沙咀Outdark嘅芝士炒雞,根本係芝士控必食🧀!香濃芝士包住嫩雞勁惹味,配菜都超正:有泡菜、腸仔、雞蛋、紫菜飯。泡菜豬肉炒飯🔥勁有鑊氣,豬肉份量都多😋蜜桃梳打🍑清甜解渴,調味剛剛好!📍Outdark (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 17樓

泡菜豬肉炒飯🔥勁有鑊氣,豬肉份量都多😋

蜜桃梳打🍑清甜解渴,調味剛剛好!

📍Outdark (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 17樓
2025-08-12
  • 芝士炒雞
2025-08-13 0 瀏覽
位於尖沙咀厚福街的韓國餐廳 Outdark,無疑是韓式美食愛好者的必訪之地。這裡的環境舒適令人有一種放鬆心情的氣氛,適合聚餐或與朋友小聚。菜單上的選擇多樣,讓人眼花繚亂,但我特別想推薦幾道必試的佳餚。首先,韓式燉牛小排絕對是餐廳的招牌菜之一。牛小排經過長時間的慢燉,肉質非常軟嫩,入口即化,搭配濃郁的醬汁,讓人一試成主顧。每一口都能感受到肉的鮮美,令人回味無窮。接下來是海鮮炒粉絲,這道菜色香味俱全,粉絲吸收了海鮮的鮮味,口感滑順,讓人忍不住多吃幾口。麻油配合恰到好處的海鮮,更是為這道菜增添了不少風味。甜品方面,藍莓忌廉乳酪是必點之選。清新的藍莓與柔滑的乳酪完美結合,味道清甜而不膩,為整頓飯畫上完美的句號。最後,芒果梳打則是一款清爽的飲品,酸甜適中,特別適合夏天享用。總的來說,Outdark 提供的韓國菜色彩繽紛,味道絕佳,讓人不禁想再次光顧。無論是與朋友聚餐,還是家庭聚會,這裡都是一個不錯的選擇。

呢間韓國餐廳大學嘅時間成日都食,Happy Holiday同屋企人一齊食個豐富嘅午餐😋真開心✨仲有BB檯同BB野食同野飲送🥰🍽️ 韓式燉牛小排韓式燉牛小排係暑期重點,真係要試一下,上枱嘅時候,已經夠晒豐富又有好多嘅菜同菇,仲有火爐燒住一碟排到靚一靚嘅牛小排🥰有視覺同味覺享受🥰真係不得了~好好食👍🏻有菜同菇一齊食又唔會太肥膩☺️ 係久違嘅韓國街頭味道🤪好想去韓國!🍽️ 炸蝦飯卷炸蝦飯卷夠晒韓式風味😋平時食開牛同豬肉,但估唔到有蝦,每一塊紫菜卷都有脆卜卜嘅炸蝦🍤好正!🍽️ DIY 飯團呢個DIY 飯團🍙係Lisboy最愛😝有紫菜包飯,自己親手整飯團🍙有得玩有得食✨🍽️ 士多啤梨乳酪嘢飲方面我就推介呢個士多啤梨乳酪,仲有粒粒嘅士多啤梨🍓飲落好有咬口又滋味無窮,酸酸甜甜好開胃有解膩,絕配🤤

🍽️ 韓式燉牛小排

🍽️ 炸蝦飯卷

🍽️ DIY 飯團

🍽️ 士多啤梨乳酪
  • DIY飯團
✨ 今次食咗啲咩1️⃣ 韓式燉牛小排 $338 – 牛小排炆得非常腍滑,軟骨口感恰到好處。湯底似壽喜燒醬汁,菇同冬粉吸收湯汁,3-4人share最啱。
2️⃣ 半份無骨炸雞 $138(香蒜蜜糖) – 炸雞皮脆肉汁豐富,甜蜜糖醬汁惹味,配薯條、薯格及薯塊,份量十足。
3️⃣ MOJITO梳打 $48 – 清新薄荷香氣,蘆薈珠口感特別,$8可加燒酒享雙重滋味。
4️⃣ 士多啤梨乳酪 $48 – 甜品酸甜適中,完美中和燒肉口感。💡 用餐體驗Outdark環境浪漫,天花掛滿星星吊飾,氣氛適合慶祝生日或朋友聚會。餐廳人氣穩定,份量大味道好。服務貼心,生日慶祝無切餅費,送即影即有留念相片,令生日更難忘。📌 小貼士* 建議提前訂位,尤其節日及周末。* 🎂 生日慶祝無切餅費+送半份炸雞+即影即有留念相片!* 餐廳有「給自己明信片」服務,翌年1月1日寄到府上。* 會員享$50 welcome voucher及生日優惠。🍽 餐廳資料餐廳名稱:Outdark
地區:旺角
地址:旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
餐廳類型:韓國菜 - 燒肉
消費:晚市 人均$200
評分:95/100

✨ 今次食咗啲咩
韓式燉牛小排 $338

半份無骨炸雞 $138(香蒜蜜糖)

💡 用餐體驗

📌 小貼士
* 建議提前訂位,尤其節日及周末。
* 🎂 生日慶祝無切餅費+送半份炸雞+即影即有留念相片!
* 餐廳有「給自己明信片」服務,翌年1月1日寄到府上。

🍽 餐廳資料
餐廳名稱:Outdark
地區:旺角
地址:旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
餐廳類型:韓國菜 - 燒肉
消費:晚市 人均$200
評分:95/100
2025-08-07
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
韓式燉牛小排 $338
半份無骨炸雞 $138(香蒜蜜糖)
韓式燉牛小排 $338
超鍾意韓國嘅細妹又心郁郁想食韓國嘢啦😋今次帶埋家姐嚟試佢哋嘅10週年特別menu~有小八爪章魚鍋 & 韓式燉牛小排兩款可選❤️全場佈滿星星吊燈、特設情侶鎖牆,再加上微暗嘅燈光同播住Kpop歌真係有啲返到韓國嘅感覺🤣🤣🤣⭐️10th Anniversary Special Menu 韓式小八爪章魚鍋滿滿一鍋嘅新鮮小八爪魚🐙配埋唔同野菜同菇菌八爪魚口感爽脆彈牙!點埋甜辣醬更加好食😚不過蔬菜嘅份量佔咗成個鍋嘅四分之三,如果有多啲八爪魚或者其他配料會更抵食~湯底本身係清湯,店員會提供自家製辣醬畀大家自行調整辣度🌶️但加咗辣醬感覺都係偏淡口,唔太食得辣嘅細妹都覺唔夠辣🥹鍾意重口味嘅朋友,記得同店員講多醬呀!⭐️泡菜豬肉炒飯只要加咗泡菜,一切都會變得好食🤤泡菜嘅酸辣味好出,豬肉份量都算足連埋紫菜絲一齊食好惹味!(細妹🩷:係我接受到嘅辣度!)份量唔大~食到最後唔夠飽時都可以share嚟食!⭐️韓國柚子米酒細妹上次嚟就揀咗士多啤梨米酒,今次就試啲清新款啦!店員送上枱嘅唔係一支米酒,係一大碗!另外會提供碗俾你自己裝嚟飲,相當地道🤣柚子清香又甜甜地易入口🍶完全冇嗆喉感!記得問職員加呀🧊 好飲好多嫁!冰涼酸甜特別解膩
超鍾意韓國嘅細妹又心郁郁想食韓國嘢啦😋
今次帶埋家姐嚟試佢哋嘅10週年特別menu~
有小八爪章魚鍋 & 韓式燉牛小排兩款可選❤️
全場佈滿星星吊燈、特設情侶鎖牆,
再加上微暗嘅燈光同播住Kpop歌
真係有啲返到韓國嘅感覺🤣🤣🤣

韓式小八爪章魚鍋

滿滿一鍋嘅新鮮小八爪魚🐙配埋唔同野菜同菇菌
八爪魚口感爽脆彈牙!點埋甜辣醬更加好食😚
湯底本身係清湯,店員會提供自家製辣醬畀大家自行調整辣度🌶️
但加咗辣醬感覺都係偏淡口,唔太食得辣嘅細妹都覺唔夠辣🥹
鍾意重口味嘅朋友,記得同店員講多醬呀!

⭐️泡菜豬肉炒飯
只要加咗泡菜,一切都會變得好食🤤
泡菜嘅酸辣味好出,豬肉份量都算足
連埋紫菜絲一齊食好惹味!
(細妹🩷:係我接受到嘅辣度!)
份量唔大~食到最後唔夠飽時都可以share嚟食!

⭐️韓國柚子米酒
細妹上次嚟就揀咗士多啤梨米酒,今次就試啲清新款啦!
店員送上枱嘅唔係一支米酒,係一大碗!
另外會提供碗俾你自己裝嚟飲,相當地道🤣
柚子清香又甜甜地易入口🍶完全冇嗆喉感!
記得問職員加呀🧊 好飲好多嫁!
冰涼酸甜特別解膩~

家姐評分💜:7.2/10
細妹評分🩷:7/10
綜合評分:7.1/10

評語:整體味道唔錯!係有水準嘅韓國餐廳~
但兩姊妹都覺得八爪魚鍋味道略為清淡
本身湯底微微辣會更好❤️
細妹個人覺得佢哋嘅芝士王國🧀同炸雞更出色
鍾意食韓國嘢又想有氣氛 呢間相當唔錯!
2025-07-28
韓式小八爪章魚鍋
  • 柚子米酒
2025-08-05 279 瀏覽
喺網上睇到見到呢度好有feel 好耐冇食韓國嘢~所以同friend一齊嚟食😛見到隔籬幾台食炸雞太大份啦,仲要有薯條!所以我同我個friend都未到好餓~決定食另外一樣嘢🥰韓式燉牛小排 🥰呢個真心好鍾意完全冇任何油膩感~甜甜地有少少食緊壽喜鍋嘅感覺😆😆底下有唔同蔬菜😍仲有粉絲~配合上面牛小排😋份量超級多~不過唔會令你覺得好滯好啱我哋呀!另外我哋仲叫咗個韓式海鮮麵~好想食辣辣地嘅嘢 諗緊水冷麵定係韓式海鮮麵好~最後揀咗韓式海鮮麵,海鮮嘅份量超級多總括嚟講都好滿意呀
喺網上睇到見到呢度好有feel

好耐冇食韓國嘢~所以同friend一齊嚟食😛
2091 瀏覽

🥰韓式燉牛小排 🥰

呢個真心好鍾意
完全冇任何油膩感~甜甜地有少少食緊壽喜鍋嘅感覺😆😆
底下有唔同蔬菜😍仲有粉絲~配合上面牛小排😋
份量超級多~不過唔會令你覺得好滯好啱我哋呀!

另外我哋仲叫咗個韓式海鮮麵~
好想食辣辣地嘅嘢 諗緊水冷麵定係韓式海鮮麵好~
最後揀咗韓式海鮮麵,海鮮嘅份量超級多
總括嚟講都好滿意呀
2025-08-04
2025-08-01 279 瀏覽
約會必備嘅韓國餐廳,店員都有韓國人😏入面播住韓文歌🎶一秒嚟到韓國嘅感覺🥳🍗必食炸雞💯!叫咗半份甜辣炸雞,入面仲有薯條/薯格/薯角😋薯仔愛好者必點🥰😚仲叫咗份烤牛肉,超大份,面頭有幾舊年糕😍底下鋪滿金菇仲索滿牛肉汁😋😋韓式豚肉炒粉絲,蔬菜都很入味👍👍韓式紫菜飯捲,都叫咗牛肉餡,好足料🤣🤣多年嘅最優秀韓國菜餐廳名不虛傳🤩🤩味道正宗兼大份,睇韓劇睇到想食韓國菜就go加上燒啤酒更好啦

韓式豚肉炒粉絲,蔬菜都很入味👍👍
韓式紫菜飯捲,都叫咗牛肉餡,好足料🤣🤣

多年嘅最優秀韓國菜餐廳名不虛傳🤩🤩
味道正宗兼大份,睇韓劇睇到想食韓國菜就go
加上燒啤酒更好啦
2025-07-29
  • 炸雞
  • 烤牛肉紫菜飯卷
  • 豬肉炒粉絲
  • 甜辣炸雞
2025-07-27 326 瀏覽
a lot of ppl’s go-to korean comfort spot! 我嚟過好多次,呢間喺香港都幾出名嘅韓國餐廳🍲soy marinated beef short rib 醬油醃牛肋骨鍋the star of the show—and the portion was HUGE! tender beef ribs in a rich soy broth, packed with enoki mushroom, baby cabbage, glass noodles and chives. so hearty and flavorful, two of us could barely finish it! 份量超大!牛肋骨醃得超入味,仲有金菇、娃娃菜、粉絲同芽菜韭菜,兩個人食到好飽🍤seafood pancake 海鮮蔥餅v crispy, loaded with seafood and green onions煎炸得好脆,勁多海鮮同蔥,唔食蔥就建議唔好嗌啦🍙DIY rice ball 自製飯團fun to mix and shape! toasted seaweed + s

🍤seafood pancake 海鮮蔥餅

煎炸得好脆,勁多海鮮同蔥,唔食蔥就建議唔好嗌啦

🍙DIY rice ball 自製飯團

fun to mix and shape! toasted seaweed + sesame oil + flying fish roe= simple but so satisfying
自己撈飯好玩又好食!紫菜麻油飛魚子飯卷超香

🍹mango/ yuzu ade 芒果/柚子梳打

alsooo their fried chicken + beer combo is ON SALE- perfect for summer feasting

同埋佢哋而家都做緊炸雞啤酒優惠套餐,夏天嘆住食超正

price: ~$300pp
rating: 8.5/10
revisit? yesss
10 分鐘 (堂食)
  • 牛肋骨鍋
  • 海鮮蔥煎餅