2021-05-02 287 瀏覽
週末去參觀朋友喺康城嘅新屋,dinner就買咗outback外賣返去一齊食。外賣menu大部分都係$100樓下有找,算係幾抵食。我哋嗌左一個烤美國帶子煙肉白汁燴飯同蕃茄肉醬意粉,跟餐有埋湯同埋黑糖麵包。黑糖麵包係outback嘅名物,麵包帶少少甜,口感鬆軟,加埋佢哋嘅軟身牛油好好食😋白汁燴飯都唔錯,飯嘅硬度控制得幾好,唔會煮到爛哂,入面有少少甜椒洋蔥,口感唔錯,白汁好濃好creamy,帶子外面包咗一層煙肉,煎封得幾靚,帶子雖然唔係半生熟狀態,但係都唔係overcooked,算幾好食。意粉偏重蕃茄味,肉醬唔算好多,覺得佢係一個蕃茄意粉多過肉醬意粉。蕃茄酸味味好fresh,可以同Creamy嘅白汁燴飯balance番。

外賣自取
2021-02-18 919 瀏覽
相信Outback大家都唔陌生🤣 但最近發現佢個Daytime Special Menu都幾抵食 連公眾假期都係統一價~所以一於try try佢將軍澳分店先😋今次叫左精選牛柳扒🥩 小編叫左medium well配蘑菇汁 但可惜上到黎切嗰陣就知咩事🥴 佢已經熟過頭啦🥲 入口較韌 牛味亦唔出🤧 個汁唔算濃 冇乜蘑菇味 就係有一兩塊蘑菇片係入面咁🥲反而雞肉芝士夾餅比想像中好!雖然呢種夾餅雞肉都係比較孩口 但佢配既蜜糖芥末汁配埋夾餅又幾好味喎🍯 不過如果可以熱返d就更好啦😂巡例每檯都會有黑糖麵包😋 入口鬆軟甜甜地配埋個牛油都唔洗多講啦🥰 兩個set都有跟薯條🍟 另外仲有餐湯同餐飲🥤 不妨同大家講個薯條點雞肉夾餅個芥末醬真係好味過茄汁🤣🌟 Chicken Quesadilla($88)🌟 USDA Filet Mignon 6oz ($208)另收加一服務費味道:🌕🌕🌕🌑🌑環境:🌕🌕🌕🌑🌑價錢:🌕🌕🌕🌗🌑

🌟 Chicken Quesadilla($88)
另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
價錢:🌕🌕🌕🌗🌑
2021-02-04 572 瀏覽
最近將軍澳康城開咗間新嘅商場,估唔到會有Outback,既然新開就決定同朋友一齊試吓集團嘅質素!加上而家有lunch set都幾抵食,包個餐包埋餐湯同埋黑糖麵包🍞🍔澳坊芝士漢堡 $88漢堡牛好Juice,有少量肉汁薯條亦都好脆份量都好足夠🍝雞肉拼鮮蝦寛麵 $118啲雞肉係雞胸 相對比較實但鮮蝦好大粒個意粉醬都好好味😋🍤特製洋蔥花球 $86呢間嘅洋蔥花球都幾好食夠趣又夠多醬但兩個一定食唔晒😅😅評分時間~5隻👍🏻最高😉味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻地理位置:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回頭機會:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻#人總有一飽今餐我最飽!😋Outback Steakhouse (The LOHAS) (將軍澳)將軍澳康城路1號The LOHAS4樓416號舖

🍔

澳坊芝士漢堡 $88
漢堡牛好Juice,有少量肉汁
薯條亦都好脆

回頭機會:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

#人總有一飽今餐我最飽!😋

將軍澳康城路1號The LOHAS4樓416號舖
2021-01-13 478 瀏覽
日出康城開咗個新嘅商場今日決定同屋企人嚟行吓商場唔係太大 但係都有好多間食肆想食西餐所以就行咗入去呢間呢間嘢食好吸引 叫咗個豬肋骨肉眼扒 炸蘑菇 薯條仲有湯送室內環境好大 有啲似外國出面平台仲有得出去 So chill........it’s just like holiday 彌補返冇得去旅行整體來講幾好食 不過薯條叫得太多 三個人食兩個餐都飽推薦鍾意鋸扒或者中意食西餐嘅人黎特別推薦個炸蘑菇 好香口好好食最後買單遇到朋友喺呢度做就有折扣
日出康城開咗個新嘅商場
最後買單遇到朋友喺呢度做就有折扣
炸蘑菇
炸蘑菇
2020-12-24 473 瀏覽
第一次寫食評. 上一次買外賣等左45分鐘. 但所有野都熱既. 味道唔錯. 但經過今晚. 建議大家節日唔好諗. 今晚真係好失望. 全日外賣之選 餐牌 原來唔同左. 6:10分門口排隊. 隊尾排到去單車. 排左20分鐘. 終於俾到錢落order. 門口位人頭湧湧,個個都等外賣. 由原本45分鐘. 變左足足等1hr 15mins 先拎到份餐. 10分鐘唔洗拎到上樓. 牛扒已唔太熱. 薯條常溫. 個餐湯最離譜。 凍既、都唔知裝咗出嚟幾耐. 要叮熱先入得哪落肚 黑糖包 完全無包錫紙. 盒牛油一齊放落紙袋就算. 只得盒菜是最熱. $188 外賣牛扒 好失望.另一份餐 燒熱肉芝士夾餅. 只得夾餅熱. 薯條,餐湯同一遭遇.經過今次. 唔會有下次
第一次寫食評.

上一次買外賣等左45分鐘. 但所有野都熱既. 味道唔錯.

6:10分門口排隊. 隊尾排到去單車.
只得盒菜是最熱. $188 外賣牛扒 好失望.

經過今次. 唔會有下次

2020-12-24
100 分鐘 (外賣自取)
2020-12-17 392 瀏覽
今日諗住去商場揀下晚餐食咩好所以無用到openrice外賣自取去到outback門口見到完全無人 menu又幾吸引就叫佐外賣盲曹魚店員話要等20分鐘左右所以就係商場行下先20分鐘之後番去問店員就話未到我等下等下唔對路又再問一次今次店員話應該係俾另一個客拎佐我個餐最後足足等佐40分鐘先拎到個餐唔計外賣等佐幾耐既話其實個盲曹魚做得幾好同堂食係無乜分別 加埋個黑糖包真係無得輸不過下次我都唔會再黎呢度嗌外賣喇
今日諗住去商場揀下晚餐食咩好

同堂食係無乜分別 加埋個黑糖包真係無得輸

不過下次我都唔會再黎呢度嗌外賣喇
燒盲槽魚柳
2020-12-17
40 分鐘 (外賣自取)
$97.2 (晚餐)
燒盲槽魚柳
2020-11-21 388 瀏覽
其實我都幾鍾意食Outback😋,特別係返工嗰時,最開心就係放飯,聽吓音樂,食下沙律,飲下湯,食西餐,一個鐘好快就過。套餐嘅肉醬意粉係最平嘅,唔會難食得去邊,除非廚師心情差嘅啫。我每個星期都會食一次。最鍾意係佢既芝士,肉醬都算多,兩者配合好開胃,著白色衫食就要小心啲。第二個最鍾意就係帶子risotto 😋意大利飯係真嘅,個汁都非常多,極creamy得來有少少黑椒辣。帶子都好大粒,煎得香脆又好咬。

2020-11-02 537 瀏覽
由於從未踏足康城,所以約了好友到此一遊,沒想到康城站落車行去商場的路途都幾遙遠~~~商場食肆不算特別多,價錢大都走中高檔路線,拍得住YOHO Mall。由於好友未去過outback,咁我就決定帶佢試吓啦!(其實我上次去已經係9月中,因為有會員紀錄😝😝)呢度平日晚上都有一定人流,但又去到全場爆滿,不用等位可以在卡位用餐感覺係正的~~~自疫情後outback晚餐用午餐餐牌,不同是晚餐沒有提供餐飲~~~黑糖麵包係outback的皇牌,店員第一次上果陣摸上手竟然係凍,店員第二次才上熱的給我,真心講要熱的才吃出包的甜~~~粟米忌廉湯幾好飲,夠杰~~~帶子意大利飯,我只吃了一件帶子,感覺有少少沙,好友則大讚個飯好食~~~我就點了芝士雞肉薄餅,雞肉感覺有D「鞋」,薯條好食我停唔到口~~~整體感覺中規中距,埋單時叫咗N咁多次先至處理到~~~呢個商場才剛開始,真的不太吸引,短時間內未必會再去~~

粟米忌廉湯幾好飲,夠杰~~~

整體感覺中規中距,埋單時叫咗N咁多次先至處理到~~~

呢個商場才剛開始,真的不太吸引,短時間內未必會再去~~
2020-10-28
2020-10-30 287 瀏覽
今日lunch去左食outback佢lunchset好多款式簡,有平有貴,$80-$400都有!叫左個牛柳配龍蝦尾,正呀😻😻叫左mediumrare,岩岩好!食完勁飽😋環境其實唔錯既但有d蚊仔飛來飛去🙄🙄🙄
今日lunch去左食outback
佢lunchset好多款式簡,
有平有貴,$80-$400都有!
叫左個牛柳配龍蝦尾,正呀😻😻
叫左mediumrare,岩岩好!
食完勁飽😋

環境其實唔錯既