2020-03-05 2246 瀏覽
今次第4次去,初去真驚喜,但食物一般,但仍被它的氛圍吸引。但今次大廈整電梯(原本已不易找), 揾到人都顛後終於到了,但店員態度冷莫,食物仍舊一般,連傢俬小品也變得沒趣了!
下雨天唔想走太遠但又想搵個地方同朋友傾下計睇下書就走到火炭工業區的Café 因為唔識搭大廈的lift 上上落落終於都去到Under Out of Stock 的Cafe所以都有好多唔同的靚家品Café 的位置唔多 但星期六唔多人而且夠靜 同朋友已食過野 所以只係叫咖啡Latte 味道唔係我的最愛 但都okShakerato 之前係其他地方都少見 係一杯重咖啡因的咖啡 簡簡單單咁又過左個下午如果經過開想坐下chill下都係個唔錯的選擇

下雨天唔想走太遠

Latte

簡簡單單咁又過左個下午
如果經過開想坐下chill下都係個唔錯的選擇
2019-07-20
地方難找,座位少。除非你嫌平日工作日受不夠氣,否則不建議你放假天還要去受氣。打電話去詢問被cut線,對話語氣差,他們根本不願意有服務的心。食物選擇又少,也不見很特色。一副高不可攀的態度。The cafe is hard to find. My call was cut by the shop staff when I tried to ask them how to get there. Only limited of seat is provided, you have high chance to wait for unexpected long time. They serve you with black face and blunt tone. Unbelievable bad.
地方難找,座位少。
2019-07-28
假日來到火炭工廈沒有上班的人剩下想找一點寧靜的小編.這間out of cafe 如其名一樣Cafe 只是副業 本身是一間傢私店Cafe 佔店舖小小的一角 人流不多 而且窗台有充足既陽光傢私的擺放人日式感覺很舒適🤗.棉花糖熱朱古力🍫($40)甜甜的朱古力加上棉花糖同朱古力漿 係濃濃朱古力既味道👍🏻.士多啤梨雪糕窩夫🍓($68)窩夫偏脆身 食落唔夠蛋香味加埋草莓漿同雲呢拿雪糕整體感覺不過不失😬.總括黎講 環境比食物好想靜靜地坐一個下午 呢到係不錯既選擇🤫.人均消費:$100推介指數:👅👅👅👅👅👅👅(7/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
假日來到火炭工廈
Cafe 佔店舖小小的一角 人流不多
而且窗台有充足既陽光
傢私的擺放人日式
感覺很舒適🤗
棉花糖熱朱古力🍫($40)
甜甜的朱古力加上棉花糖同朱古力漿
係濃濃朱古力既味道👍🏻
士多啤梨雪糕窩夫🍓($68)
窩夫偏脆身 食落唔夠蛋香味
加埋草莓漿同雲呢拿雪糕
整體感覺不過不失😬

總括黎講 環境比食物好
想靜靜地坐一個下午 呢到係不錯既選擇🤫
人均消費:$100
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅(7/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
2019-06-07 1341 瀏覽
當你要購買傢具🛋時,如何會讓你知是否適合自己?當然是體驗,如果想再深入地了解傢具又可如何?如果加一杯咖啡、加一件蛋糕會否更像置身家中與傢具在交流。如其名-「Out of cafe」又是cafe又是日系傢具店亦是室內設計公司,希望讓客人置身於家中感受傢具,購買最適合自己的傢具所以在其中一間show room 加開了Cafe。Cafe看似副業,但質量一點也不差。士多啤梨果醬窩夫配雪糕🍰-窩夫香脆,富有蛋咪,配著甜甜的士蛋啤梨醬及奶重香滑的雲呢拿雪糕是絕配雲呢拿鮮奶咖啡☕️-入口順滑-貼心態度:為了不讓咖啡味因融冰而減卻,所以其中一塊冰是由咖啡雪成,但亦怕全咖啡冰而破壞咖啡及奶的比例而只用一塊咖啡冰再加一塊普通冰。感受:-一入門就像置身傢具店-每一件傢具都非常日系-不論裝潢或傢具也讓人置身於一個很舒服的陳列室,但卻沒有少了陳列室的冷清感。

Cafe看似副業,但質量一點也不差。
士多啤梨果醬窩夫配雪糕🍰

雲呢拿鮮奶咖啡☕️
-入口順滑

感受:
-一入門就像置身傢具店
-每一件傢具都非常日系
2019-06-07
2019-05-29 789 瀏覽
呢一間店其實本身主要係賣傢俬 之後搞埋Cafe 客人可以一邊享受Cafe一邊欣賞唔同嘅傢俬 佢嘅位置比較偏僻 要入到一間工廠大廈再上樓 🙈首先一入到間店 感覺環境好開陽 好舒服 咁唔同嘅位置可以選擇 有近窗邊嘅座位 有比較近室內嘅座位 室內放咗唔同嘅傢俬 仍有一部鋼琴 全部都係可以賣既講返重點..我哋一坐低就點左三杯嘢飲 一杯玫瑰咖啡 一杯齋啡 同一杯鮮奶咖啡☕️之後再點左一件cheese cake 同 一件waffle 飲品除咗齋啡 覺得其餘兩杯都好甜 水準相比起出面比較差 不過賣相就好靚!而個芝士蛋糕 都唔會好溜 不過配起咖啡 就會覺得更甜 因為佢杯野真係偏甜 個窩夫都係普普通通 唔係話特別好食 整體覺得食物都係一般🙈但個環境就非常滿意 可以同朋友傾幾耐都得 仲可以玩下部鋼琴 🎹 好relax👍 同朋友相聚一流
呢一間店其實本身主要係賣傢俬 之後搞埋Cafe

整體覺得食物都係一般🙈

2019-05-04
2018-12-15 1943 瀏覽
昨日去完火炭迷你倉聽講火炭有好多cafe就上開飯睇有什麼cafe可以優閒地飲返一杯咖啡。見呢間cafe的相幾靚就去呢一間雖然同我個倉有點路距但係好想食個好味下午茶我點了冬季限定coffee味道okWaffle我覺得一般啦不過不失不過雲哩拿雪糕我覺得有藥水味無食到。昨天去明明無人但黑板下面張梳化唔比人錯就覺得有點不好吧其實點解唔比得人坐又要放係度呢真係有點不開心。整體係ok可以一試但唔好太多期望但傢俬show room傢俬的確係靚
昨日去完火炭迷你倉

但傢俬show room傢俬
的確係靚
  • 黑糖cappuccino
2018-07-21 2858 瀏覽
從火炭火車站走過來,大概10分鐘的時間,在工廈大堂一直找,直至上到12樓也找不到15室結果終於找到好心路人,一問之下,原來要在地下大堂走U型到另一邊大堂...好吧,終於找到這店 out of cafe進門後,店員詢問我們是來看傢俬還是喝咖啡,我們當然是來喝咖啡啦 自己找個位置坐,點餐則到收銀位置下單我和朋友點了二人小食套餐$98,包括兩杯咖啡和一份甜品,我們分別點了美式和latte,甜品選了朱古力窩夫美式咖啡朱古力窩夫口感不是我杯茶太脆口,吃起來像沒有餡的雞蛋仔*藍莓醬即時加分環境:***(沒有其他客人時確實很舒服,之後來了一大班人來開會就.....)食物:**飲品:***服務:****
好吧,終於找到這店 out of cafe

自己找個位置坐,點餐則到收銀位置下單

美式咖啡

朱古力窩夫
口感不是我杯茶

太脆口,吃起來像沒有餡的雞蛋仔

*藍莓醬即時加分

環境:***
食物:**
飲品:***
服務:****

2018-03-21 2868 瀏覽
時隔一年來out of cafe. 只是點了一杯cappuccino. 細杯其實都正常 因為經常呢D boutique cafe 的咖啡豆比較小杯子. 但是令人失望的是味道超淡,既沒有咖啡香味也沒有重的牛奶味. 如果只是十幾塊可能就無所謂, 但是四十塊一杯行那麼遠來 真是非常不值得.建議去其他地方買普通咖啡都比呢度好, 不敢相信這裡竟然是famous for its coffee...
2018-03-21
2018-03-14 2031 瀏覽
最近有朋友介紹手沖咖啡,之前喝過幾次便愛上了,因此而更想了解怎樣細嚐它的色香味。是日早上先去投票,再到火炭的工廈嘆咖啡☕️此地方也是朋友介紹的,雖然是朋友家附近但只來過一次,因12點才開門所以我們先去另一地方吃早餐再回來。因沒有電梯直達12/F,需先搭去13/F再落一層樓梯,cafe也不算太難找。裝修以木色為主,日本西餐廳style,既是咖啡室也是傢俬/精品店。地方很闊落,環境一流,在星期日的早/午時間很寧靜沒有人,與朋友邊傾計慢慢享受咖啡☕️手沖咖啡共3種,我們叫了其中兩種。因為前幾日病了,今天味覺一般😅,希望下次再細嚐。服務很周到,店員們都很有禮貌,平時在喧嘩的城市工作偶爾也很想有寧靜的空間去放鬆和思想,此地方很適合。感謝朋友的推介!👍🏻

手沖咖啡
2018-03-11
手沖咖啡
2018-02-05 1572 瀏覽
這是一間以家居作主題的Cafe雖遠在火炭 卻不減我一次又一次前來的意欲。.🍴長方形西西里檸檬小撻(單點$40)利用了西西里的檸檬果醬和牛油酥皮所製成🍋撻皮結實不易散 一入口牛油香味隨之而來🌬我喜歡這個檸檬果醬的味道 酸酸甜甜 好清新♥️在表面的是榛果碎片 口感強烈食多兩件都不怕滯呢🤤😜.我喜歡 outofcafe 的裝潢也喜歡它能給我安靜的環境和慢活的氣氛。靜下來 吃一口檸檬撻 喝一口咖啡那 就是悠閒 慢活。☺️
這是一間以家居作主題的Cafe
雖遠在火炭 卻不減我一次又一次前來的意欲。
🍴長方形西西里檸檬小撻(單點$40)
利用了西西里的檸檬果醬和牛油酥皮所製成🍋
撻皮結實不易散 一入口牛油香味隨之而來🌬
我喜歡這個檸檬果醬的味道 酸酸甜甜 好清新♥️
在表面的是榛果碎片 口感強烈
食多兩件都不怕滯呢🤤😜
我喜歡 outofcafe 的裝潢
也喜歡它能給我安靜的環境和慢活的氣氛。
靜下來 吃一口檸檬撻 喝一口咖啡
那 就是悠閒 慢活。☺️
長方形西西里檸檬小撻
2017-11-07
長方形西西里檸檬小撻
2017-09-18 1826 瀏覽
A very artistic and relaxing environment with nice food and coffee. I went there with my boyfriend around 5:30pm on a Friday. Shop keepers were very friendly even they were about to close. We ordered their original flavor waffles with ice cream and we both loved it! It was very crunchy. We also tried the ice drip coffee Will definitely come again!
Will definitely come again!
Ice  drip  coffee
2017-09-15
Ice  drip  coffee
2017-09-10 1244 瀏覽
今天好天氣,外與友人共膳,傾心吐意。黎到火炭,就返原始沙田友。goolge 教係火炭B出口行去....真係唔好俾佢玩到!係D出口先岩,如果烈日當空下,建議食家們要帶返把遮,唔好曬燶,因為頭幾個街口係中午或以上後,係曬到正的!地下門口都有out of cafe 個牌,直入 行過左看更位置 見到客𨋢,要搭到13樓 再落一層,一出𨋢左邊門 落一層 轉左邊。原味窩夫:配唔太甜既自家制藍莓醬,仲有新鮮藍莓,外層好脆卜卜白,大家要陣幫食啦!咖啡:我無飲,但係用咖啡冰,所獎我朋我話愈飲愈濃味👍🏼豬古力窩夫:豬力味十足,好味既!香濃的,我朋友大讚👍🏼最後佢地再叫左多士,有香蕉、紅豆蓉、忌廉,但無影相,因為唔吸引,所以我無食。
今天好天氣,外與友人共膳,傾心吐意。
地下門口都有out of cafe 個牌,
咖啡:我無飲,但係用咖啡冰,所獎我朋我話愈飲愈濃味👍🏼
豬古力窩夫:豬力味十足,好味既!香濃的,我朋友大讚👍🏼
2017-09-10
2017-09-06 891 瀏覽
休閑的一天特意黎到粉嶺!!試下工業區咖啡☕️有傢私買又有咖啡飲~地方寬闊~坐既位置有個大玻璃窗餐牌用皮做~特別有好多小公仔做裝飾窗邊都有一d小公仔手沖咖啡、清澈!咖啡味我個人覺得偏淡紅豆多士即整!好鬆脆~紅豆係偏甜!配上多士味道剛好~香蕉 Brownie 幾好食~可以試下~外脆內軟坐下~又再叫多一杯手沖咖啡呢杯比頭先果杯濃~回甘重~有果香、小酸~窗外都係工業大廈!吾覺吾覺都坐左成兩個鐘抱歉~吾記得飲果隻咖啡叫咩名
休閑的一天
特意黎到粉嶺!!
試下工業區咖啡☕️
有傢私買又有咖啡飲~
地方寬闊~坐既位置有個大玻璃窗

餐牌用皮做~特別

有好多小公仔做裝飾
窗邊都有一d小公仔

手沖咖啡、清澈!
咖啡味我個人覺得偏淡

紅豆多士即整!好鬆脆~
紅豆係偏甜!配上多士味道剛好~

香蕉 Brownie 幾好食~

可以試下~外脆內軟

坐下~又再叫多一杯手沖咖啡
呢杯比頭先果杯濃~回甘重~
有果香、小酸~

窗外都係工業大廈!
吾覺吾覺都坐左成兩個鐘

抱歉~吾記得飲果隻咖啡叫咩名

2017-07-06
下午茶
2017-07-03 1057 瀏覽
位置有小小遠火車站,大概要行10分鐘。環境寧靜,適合傾計。但座位有點太低,用枱寫野有點攰。食物味道不錯但份量細,不適合肚餓的人來吃飽飽😂杯子是雙層玻璃的,十分細心不會弄濕手又可保溫。
2017-05-19
下午茶