2021-05-21 274 瀏覽
果兩個女員工黑口黑面己經算,當d客人乞衣咁,十問九唔答,就算答都悔氣到爆,好似d客欠左佢咁,由其問佢走甜之類問題更加係串到爆,d客鬼知你杯野走甜唔洗通知你咩,d野飲ok嘅但d員工真係差差差!冇必要都唔會幫襯呢間!試過冇人排隊時買咖啡,個女員工話要等10 分鐘喎,知唔知咩原因?原來係因為佢幫d cake入緊底帽,沖完咖啡再整又唔會死,等你都唔咪問題,係d語氣問題,等到你就等等唔到你就走咁款,黑晒面,咁唔想做就唔好做啦,發洩起d客度,想投訴都冇門,唯有特登開openrice上來俾差評,你話幾差先令到d客咁做!!!!!!!
2021-04-28 263 瀏覽
試了一個藍莓芝士撻,味道不錯。Cream cheese 質地軟滑,芝味合格。餅底不會太鬆散,但也不要期待鬆脆香濃。整體而言,好有hand-made 家政堂做嘅芝士蛋糕感覺,可以一試,也可不試。BTW, 店員態度真係一流 哈哈

BTW, 店員態度真係一流 哈哈
2021-04-21 208 瀏覽
d包係好食,咖啡係好飲,同埋價錢合理,但個店員好似失戀咁,做野又慢,態度超差,講嘢又晦氣,串串貢咁,如果做生意咁既服務態度真係唔得!有咁嘅店員(唔知係咪老闆),真係趕客,d野幾好食都係假⋯
2021-01-09 609 瀏覽
星期六行過買杯咖啡,見到今日麵包做快閃買一送一,問多句阿姐係咪所有味道都係一送一,阿姐已經好唔禮貌咁講淨係今日做優惠,我都知咩叫快閃,我識字,答非所問,見個袋無生產日期同食用期限,問多句,又黑住面話啲包日日返,最好即日食晒,我知就唔駛問啦!疫情對大少食店一定有好大嘅影響,所以好多時都會支持小店,平日買早餐都趕客咁,落單等一個都同我講要等好耐喎,其實5分鐘已經有得攞,睇食評post至知,原來hea 做慣性趕客,真心講係打工,做得唔開心咪轉個份,如果間店係自己就珍惜每一個行埋嚟嘅客,行埋嚟幫襯都要睇嚟黑面,何苦呢!人生苦短,無謂要人要己都咁辛苦。
2021-01-09
其他
2020-12-16 451 瀏覽
平時買開另一間嘅早餐都喺同一個商場入面,而呢間就喺正商場門口,成日都見有幾個人喺門口等早餐,好奇心驅使下今日就買嚟食吓。間鋪面唔大只做外賣,買完通常都係企喺商場走廊等取餐。間鋪早餐主要賣吐司牛角酥嘅,openrice 都有餐牌就唔詳細介紹喇,我揀咗吞拿魚雞蛋吐司同紫薯鮮奶$22。叫完就出哂事,呢一刻嘅我終於明點解長期都企咗幾個人喺門口.....我足足等咗15分鐘先攞到個餐!我本身揀買三文治都係諗住貪佢快靚正,你做呢區都係打工仔生意多,速度真係好重要囉!😕❤️ 吞拿魚雞蛋吐司 & 紫薯鮮奶 $22至於個吞拿魚雞蛋吐司,佢個包好厚,所以都夠飽。我叫嘅時候就無哂普通包,換咗個甜嘅包,成件事好唔夾😩紫薯鮮奶紫薯味偏淡😶好食度: ⭐️✨ (1.5/5)餐廳推薦度:⭐️✨ (1.5/5)鰂魚涌區有幾間買早餐嘅店舖,呢間一定唔係我首選囉!

❤️ 吞拿魚雞蛋吐司 & 紫薯鮮奶 $22
吞拿魚雞蛋吐司 & 紫薯鮮奶
吞拿魚雞蛋吐司
吞拿魚雞蛋吐司
好食度: ⭐️✨ (1.5/5)

餐廳推薦度:⭐️✨ (1.5/5)
鰂魚涌區有幾間買早餐嘅店舖,呢間一定唔係我首選囉!
15 分鐘 (外賣自取)
$22 (早餐)
星期六下午13:30經過想買杯咖啡,門口明明寫住開7:30到18:00,又開晒閘做生意咁。我見入面有個員工食梗飯,咪問佢想order杯咖啡。佢都幾串話: 食梗飯呀咁我就問佢幾時可以落得單我再番黎佢碌大眼好串話: 啱啱食咋之前睇食評話d員工態度差,我領教喇,即走唔駛旨意幫襯,你慢慢食啦😡

佢都幾串話: 食梗飯呀
咁我就問佢幾時可以落得單我再番黎
佢碌大眼好串話: 啱啱食咋

2020-11-21
2020-10-28 422 瀏覽
檸檬慕斯夠酸夠香,cream cheese香軟輕柔,配上富焦糖香的消化餅底,勁好味!一件才賣$30,性價比高,優質過唔少名氣餅店出品!食飽飯都食得落一整件👍如果多人食,可以買一整個,$160。

如果多人食,可以買一整個,$160。

檸檬 塔塔
檸檬 塔塔
  • 檸檬塔塔
2020-10-23 303 瀏覽
其實呢間鋪頭無論係裝橫,食物類型同價錢都好ok!只係衰在個員工!兩個打工仔,唔係自己生意,唔會諗點樣可以做得個流程smooth啲,只會慢慢做,個個客都係趕住返工,你急佢唔急,試過一次,下次你仲會唔會再幫襯?仲有個位女員工... 真係好多聲氣,不停話自己做唔切,發放啲負能量,你一邊企響度等,就一邊接收佢啲負能量... 如果呢間舖頭可以請返兩個有positive vibes,願意快手快腳做野嘅員工,我估呢間舖頭會賺多好多!
2020-10-23
20 分鐘 (外賣自取)
2020-08-28 518 瀏覽
幾次行過想食兩位店員都忙緊冇招呼,今日早左出門決定一試。點知企系度好耐都系冇人落單,後面有多兩個人等緊,嗌店員但佢地見到唔出聲冇講野,態度傲慢。終於等到佢地忙完,叫了牛油果雞胸麥吐司套餐,$22,系價錢十分優惠,不過嗌完都系繼續等,店員十分慢條斯裡,慢動作。收到食物後,分量足夠做早餐,賣相都很不錯,吐司厚厚的很吸引。點知一食大失所望,麵包是室溫,冇烘過,十分驚訝店員整咁耐只系將三樣野夾埋。落單時店員(或老板)有禮貌地解釋佢地忙緊。好喇,只可以話我不是呢間野的 target customer 。

牛油果雞胸麥吐司套餐
2020-06-22 557 瀏覽
星期六10點去排DHL, 攞咗個籌之後要等2個鐘,見肚餓想去食個早餐,轉角見到呢間take away 舖有厚切小吐司食,一份吐司加杯咖啡只需$20,我就決定試吓。我點了牛油果火雞肉片麥包,一杯cappuccino, 加大加$3。佢地吐司款式多,還有黑松露炒蛋、火腿芝士、吞拿魚雞蛋($19單點,$20連咖啡)、照燒雞扒、沙爹牛肉芝士魚柳($22單點,$32連加啡)。吐司烘熱後好鬆軟,再加上牛油果蓉連火雞肉片,十分夾!咖啡用上Lavazza,多奶咗,正常咖啡一杯。成個餐既CP值真的很高!當我係旁邊立食期間,舖頭接好多外賣送餐單,證明幾受歡迎。太古坊附近返工可以一試!

2020-06-13
2020-03-16 851 瀏覽
菠蘿油控出沒😈 日式菠蘿油 (芝士)+ 牛油果奶套餐Rating: 7/10HK$ 36日式菠蘿油 (抹茶)Rating: 8/10HK$ 22今日出去買lunch嘅時候發現公司附近有間賣日式菠蘿油, 好吸引就同同事一齊買咗嚟食。首先講吓牛油果奶,老實講呢個一般般因為係屋企都可以自己做到:將牛油果蓉加入鮮奶就已經係,唔同一般係街度飲嘅牛油果Smoothie,唔太建議買來飲。菠蘿油係新鮮整出嚟,雖然我哋食嗰時已經凍咗少少,但都feel到佢冰火嘅效果。菠蘿包好鬆脆,質感非常唔錯。芝士味我個人覺得第一啖食落去芝士味唔出,但同事就話食到cream cheese味。相反抹茶味就係我哋兩個一致覺得非常唔錯嘅,佢連個菠蘿包都係抹茶皮,濃濃嘅抹茶cream,入口即溶正!
菠蘿油控出沒😈 日式菠蘿油 (芝士)+ 牛油果奶套餐
Rating: 7/10
HK$ 36

日式菠蘿油 (抹茶)
Rating: 8/10
HK$ 22

牛油果奶

日式菠蘿油芝士味

2020-02-17 546 瀏覽
之前用咗Openrice嘅外賣自取優惠,真係好抵,就有一杯咖啡同一個菠蘿油,佢個菠蘿油幾有特色,係一個菠蘿包,裏面有一個綠茶嘅牛油,綠茶味都有D嘅,又唔算非常油膩,女士應該都鍾意,而且個菠蘿包面脆脆地,都幾好食架,唯一係個size比較細,大概係普通菠蘿包嘅一半份量啦,杯咖啡都唔錯嘅,咖啡味幾龍,我就覺得偏苦咗啲,所以自己都要加啲牛奶,女士來講,朝頭早當早餐都足夠,整體味道一般,可以一試,希望個小店可以研發多啲新產品,咁又可以再去食啦。

咖啡及抹茶菠蘿油
外賣自取
喺鰂魚涌港鐵站附近有間專賣「日式菠蘿包」嘅小店喫茶店。真係上班一族外賣早餐嘅好地方。餐牌見到喺由北海道忌廉 X 北海道煉乳製作而成嘅日式菠蘿油,確喺好吸引😍正價喺$22 個日式菠蘿油,連8oz 熱飲就$36。而菠蘿油有5款味道可以選擇: 芝士,朱古力,草莓,抹茶同原味。實物同餐牌一樣咁靚,好吸引今次用手機上網落訂單,除咗方便,仲有優惠,只需$18。另外第一次幫襯外賣自賣仲可以減$10,只需$8,就可以食到個咁嘅早餐,我諗唔到可以喺邊度搵到由8:47am 落單,9:01am 有得取,放便快捷真係無睇錯,用埋優惠碼只需8蚊如消費滿$50,輸入優惠碼又減$20抵抵抵。日式芝士菠蘿油,芝士味香濃,菠蘿包面又脆,加埋杯美式咖啡,食完後成個人都醒神晒,好味

正價喺$22 個日式菠蘿油,連8oz 熱飲就$36。

實物同餐牌一樣咁靚,好吸引

嘅早餐,我諗唔到可以喺邊度搵到

由8:47am 落單,9:01am 有得取,放便快捷

2019-12-17
早餐
日式菠蘿油
2019-12-05 383 瀏覽
呢個日式菠蘿油用咗北海道忌廉和北海道煉乳整成 食之前職員會將菠蘿包放入焗爐焗一陣 然後將由雪櫃拎岀黎嘅奶油夾入熱辣辣嘅菠蘿包 冰火交融 感覺好似食緊雪糕包咁 值得一試呀👍🏻//OURS 喫茶店 kissa-ten📍鰂魚涌 Quarry Bay//☕️ 芝士蛋咖啡 Cheese Egg Coffee (8oz) $32: 用了芝士蛋做奶蓋 很香cheese味 或者你可以攪拌後飲 感覺有啲似tiramisu𠻹 好特別🧀//🍵 日式菠蘿油 (抹茶) Pineapple Danish with Matcha Cream $22: 又香又濃抹茶味😋//🍓 日式菠蘿油 (草莓) Pineapple Danish with Strawberry Cream $22: 帶有酸酸甜甜嘅草莓cream😆//🥐 牛油果火雞牛角包 Avocado and Turkey Croissant $28: 牛角包好鬆軟🥑
OURS 喫茶店 kissa-ten
抹茶日式菠蘿油
草莓日式菠蘿油
牛油果火雞牛角包
2019-12-04 224 瀏覽
Pineapple bun is definitely one of the most famous and adored local food in Hong Kong. I particularly like those with a thick piece of butter in it. Ours Kissa-Ten has definitely upped the pineapple bun game by giving it a Japanese touch. Other than making pineapple bun like croissant sandwich with stuffings that are familiar to local, Ours Kissa-Ten also offer Buttered Pineapple Buns which has a piece of ice cream “butter”!I got a green tea one to try. The crust of pineapple bun was so crunchy

I got a green tea one to try. The crust of pineapple bun was so crunchy that the top was already smashed when the staff put it in the take-away bag…It wasn’t good for photo-taking, but at the same time, it was so delicious as it was so crunchy! I love a pineapple bun with crunchy top! The bun itself was very fluffy! So so delicious!
As for the ice cream butter, it was definitely made with top notch green tea ice cream which had a strong matcha flavor. Love it!
I got a set, which came with a small drink. The taro milk inside was so milky with legit taro bits! Amazing! Not artificial at all!
I’m sure I would be back for other desserts and drinks!
2019-11-30
下午茶