2021-09-26 1572 瀏覽
Ondogdog Cafe以大型狗隻為主題的咖啡廳,雖然地址寫何文田但其實就在旺角東附近,交通方便,環境又十分舒服,店內除了有主打的大型狗(呀田、金寶、蕃茄、呀本)還有一隻貓咪叫粒波,如果小伙伴對狗狗沒興趣的話,也可以去擼貓,是給愛狗愛貓的人過足癮的小地方。

去完貓貓cafe, 小朋友都好想去狗狗cafe, 今日終於帶到佢地去玩!!!整體來講:似上左朋友屋企作客既感覺,狗狗們都唔怕生,一開門狗狗都好熱情圍係門口歡迎,兼好親近人任摸唔嬲,每位都各有唔同性格好趣緻!!!驚喜的地方: (一)唱生日歌時,兩隻雪橇犬會一齊「高歌」,好搞笑得意(二)全體貓狗一起大合照,位位神奇地好合作消費:每位$180;- 包兩款飲品+一款小食;- 不限時;- 切餅費$70(店主好好free左)

整體來講:

驚喜的地方:
(一)唱生日歌時,兩隻雪橇犬會一齊「高歌」,好搞笑得意
(二)全體貓狗一起大合照,位位神奇地好合作

消費:每位$180;
- 包兩款飲品+一款小食;
- 不限時;
- 切餅費$70(店主好好free左)
2019-07-21
生日
入場費$180貴 餐牌都未睇清就催人比錢 店主收完錢就冇理過我地 野食仲要係啲台灣腸 撈面 魚蛋燒賣想食個好少少嘅仲要加$10 伏到嘔 香港狗仔cafe一定唔止呢一間 唔需要幫襯佢絕不推介
入場費$180貴 餐牌都未睇清就催人比錢
店主收完錢就冇理過我地
野食仲要係啲台灣腸 撈面 魚蛋燒賣
想食個好少少嘅仲要加$10 伏到嘔
香港狗仔cafe一定唔止呢一間 唔需要幫襯佢

絕不推介
2019-02-02 5975 瀏覽
不知為什麼, 香港超多貓CAFE, 但完全沒有狗CAFE! 終於給我找到一間, 但就令我好失望!店主完完全全不是愛動物之人, 即使店內很多狗都只是裝潢, 完全沒有感到店主喜歡他們, 只是一味罵食物難吃到一個點, 自己在家煮失敗都沒有那麼難吃!店門口好可愛的感覺, 本來好有期望求其把腸仔煮熟放在一個碗子內, 帶輕微雪味, 咸味那麼重都可以嘗出雪味, 實在非常不好吃!又濕又咸的雞翼, 本來以為焗雞翼一定不會難吃, 不過今天真的讓我見識到了...這是還可以的質素, 意粉有點過軟, 但肉醬跟芝士超少是怎麼回事? 很貴嗎?店主態度很差, 對客人還算OK, 但對狗很不好, 感覺氣氛不歡樂, 越吃越不開心

食物難吃到一個點, 自己在家煮失敗都沒有那麼難吃!

店門口好可愛的感覺, 本來好有期望

題外話/補充資料: 想食貓面的朋友, 建議來試一試老闆的良好"服務態度"
2018-11-18 4630 瀏覽
香港真係冇乜狗Cafe,所以今次特登嚟到呢間有好多狗狗嘅Cafe。去到發現原來仲有貓貓。我覺得個店主好Nice。而且對啲貓貓狗狗都好好。唔會將佢哋當係商業用途。嘢食都唔錯。下次會再嚟!
2018-09-08 5638 瀏覽
今日黎到Ondogdog cafe,食物唔係主角,狗狗先係我黎既目的入場費每位$180,包小食及飲品。餐廳內食物係由樓下豐翠特色小食店提供既。上黎同狗仔玩之前已經食左野,所以只係點左小食:魚蛋+燒賣。魚蛋同燒賣加埋有十幾粒,魚蛋偏細粒,無咩魚味。燒賣都係比較麵粉既感覺,食物麻麻係預左既,不過收得$180/位入場費都唔算平,可以比好少少質素既食物。店內有各狗狗既名稱同性格簡介店內大約有7張四人枱,一入門口狗狗們就會圍埋黎熱情款待你。但過左一分鐘之後佢地就四散啦除左6隻狗狗之外仲有兩隻貓貓有少量board games供應比客人玩門面

入場費每位$180,包小食及飲品。

餐廳內食物係由樓下豐翠特色小食店提供既。

上黎同狗仔玩之前已經食左野,所以只係點左小食:魚蛋+燒賣。
魚蛋+燒賣

店內有各狗狗既名稱同性格簡介

除左6隻狗狗之外仲有兩隻貓貓

有少量board games供應比客人玩

門面
2018-07-09 4760 瀏覽
入場 每人收費$150包小食,意粉同野飲 完全無特別相信大家黎依到既重點都係玩狗仔😂千其唔好對佢地野食有期望 😂因為真係會失望 所以無影相既沖動對於店主既態度 真係可圈可點入門之後 佢會嗱嗱臨趕催你俾錢感覺的確唔舒服😟不過咁遠黎到都想玩下狗仔就唯有忍一忍🙄有人上左黎 但最後都無坐低個店主的確態度好差 講左句 唔好晒佢時間在場既人都應該聽到🙉係難聽過粗口依到唔會sales service & food淨係俾到空間你同狗狗玩半日值唔值得再去 就見人見智不過對我黎講 係可一都不可再送上幾張可愛狗狗&猫咪
入場 每人收費$150
包小食,意粉同野飲 完全無特別
相信大家黎依到既重點都係玩狗仔😂

值唔值得再去 就見人見智
不過對我黎講 係可一都不可再

送上幾張可愛狗狗&猫咪

2018-07-01 3061 瀏覽
我係從來唔會突登寫comment 既人,但今次已經第三次黎,店主和店員好好人,好nice,狗🐶更加不用講,其實店主好愛錫啲狗狗同埋好有耐性👍好值得為佢平反及留comment👍💪🏻
狗仔的確好可愛,但係餐廳員工態度超差,會有種食得唔安落既感覺,不建議去。格離有枱人覺得貴而離開餐廳,員工直接好大聲話佢地入黎係哂員工時間,冇錢就走。狗狗好得意,但主要跟主人,任何時間都可以主動同狗仔玩。講下野食,啲野食根本垃圾,超爛食,最好食左野先去,野食黎講應該係香港最難食既一間。講番重點,你地會睇到相啲狗仔會同客人坐埋一齊影張相,果張係最尾臨走前,老闆會叫啲狗仔坐你格離,呢個安排都幾好。最後都係果句,唔太建議去。
2018-06-09 2369 瀏覽
玩狗重點,飲食其次,來到玩狗就無期待過食物會如何美味,主食保守點左個肉醬意粉一定唔會難食,薯條即炸香脆好味。每位150,入場就比,包一份小食,一樣主食,一杯野飲,同無限玩狗。飲品比一般cafe好,朱古力雪香同利賓納都好足料好夠味又唔會過甜。以為狗cafe得狗,原來仲有2隻貓,橘貓比較有性格,心情唔好亂摸會咬人,店主都講明唔好摸佢,但後來人多反而比摸,仲好爽咁樣,仲識得比手手,擊掌同中槍,有幸見到佢表演,好醒shabi同sasa好鍾意走上窗台,所以坐窗台位最幸福,可以係咁非禮佢地,同佢地影相,仲識望鏡頭,比佢地萌死成班狗狗分批落街散步,超開心蕃茄未出得門扮可憐主人笑隻貴婦有精神病,所以要乖乖坐埋一邊做精神治療,應該係太有精神既病,所以要放置play下佢睇得出主人好錫狗,保養得佢哋好好,好健康, 牙仔同毛髮都好靚, 唔知以為佢哋好細個,以為sasa大約4,5歲,但原來都已經11歲,話佢係媽媽仲會駁嘴,唔比主人爆料秋田阿田好鍾意聞人舔人,正宗怪叔叔金寶成日舔自己舔到傷左要戴頸罩,好可憐咁趴係度店主成日笑佢地,但睇得佢當佢地都係人係家人,柴柴阿本成日d指令明明聽得明但扮聽唔明

成班狗狗分批落街散步,超開心

蕃茄未出得門扮可憐

秋田阿田好鍾意聞人舔人,正宗怪叔叔

金寶成日舔自己舔到傷左要戴頸罩,好可憐咁趴係度

2018-06-09
2018-06-01 1492 瀏覽
-同同事去呢間狗cafe食野 第一次見到狗cafe咁多狗 冇養狗又鍾意狗仔既人去真係一流!店主仲會安排客人同狗仔合照!咁多狗狗一齊影相好震撼!-有啲人話店主惡 但我估呢啲人可能冇養狗 店內的雪橇同秋田都係大狗 秋田又可以好惡 主人稍為缺少霸氣都會比佢地恰 或者助長佢地既aggression -我自己就唔放心帶我隻細狗去 因為我的狗狗不算冷靜同乖 一撩交打實比大狗咬瓜! - 店主好nice 佢女友就有啲cool 但點都唔係態度差 -野食方面我覺得可接受 因為重點都係睇狗仔-每人嗌一個set坐左大半晝 我覺得好抵了唔明點解咁多負評 我覺得值得去 同埋都會推介比人

- 店主好nice 佢女友就有啲cool 但點都唔係態度差
-野食方面我覺得可接受 因為重點都係睇狗仔
-每人嗌一個set坐左大半晝 我覺得好抵了

唔明點解咁多負評 我覺得值得去 同埋都會推介比人
2018-03-10 2104 瀏覽
狗狗都很熱情,亦都好乖。店主一見佢地太熱情就會叫佢地冷靜d。睇得出店主好錫佢地。另外兩隻貓貓都好乖,雖然店主話要小心三色貓,個隻有d惡,但都唔係呀,都好乖,重主動坐係我大脾。😂😂😂店主話我今日被三色貓寵幸。食物方面冇咩大期望,因為係其他狗貓cafe既食物都只係好一般,但係呢間我覺得野食係好味既,出乎意料之外。
  • 蒜香雞翼
想尝试这个地方很久。 起码打过3次电话,从来没人听。  有一次电话通了,叫我留言。  留了言,也没人打回来。  然后试着短信,有人倒是答复了。我问他星期5,3pm行吗。 他不答我,叫我用另外的号码WhatsApp.  我用WhatsApp 又不成功。最终,这天星期5我们干脆上门试试看。进了门,主人倒是让我们坐下。我们知道有最低消费,也有食品。价钱和食品都还可以。不满的是,我们在的整个时间里,除了狗狗跟我们来玩,主人除了收钱,整眼都没看过我们一眼。没有自我介绍,没有一次问,你们还需要什么吗? 最差的,店主2人(一男一女)明显在这一天不喜欢彼此。男的坐在厅里,客人面前,不断看手机。女的去做饭,做好什么,按铃叫男的去传菜,男的就说'我忙着呢,你自己拿来'。 如此几次,让我们做客人的难堪,像是去人家做客,碰上主人在吵架似的。我们在的期间,有一段时间,男的还走了。 走的时候什么也没跟我们这些客户说。 像话吗? 家里有客,他们还收了钱,然后撂下客人他走了。女的在我们刚到的时候不在,后来进门的。 也没对谁打招呼。  她做的吃的都还行,就是没什么笑脸,没什么礼貌。这个家里,狗狗比人的礼貌好得多。

这个家里,狗狗比人的礼貌好得多。
2017-07-21
老公知道我好中意大狗, 更是鐘情HUSKY, 但一真未有機會同佢地玩, 所以BOOK左呢間CAFE, 去之前SEARCH 過呢間CAFE, 知道最近發生左一D 事, 我去時都有擔心, 去完就明白點解人們會誤會左.一開門就有好幾個狗狗歡迎我地, 佢地都比想像中大. 有一位店員 / 店主朋友負責睇主狗狗, 以防止狗狗對客人過份熱情, 當客人習慣後, 就不會再叫佢地COOL DOWN . 一開始會用比較嚴厲既聲線, 令我想起我同我狗狗去街時, 佢想汪人, 我訓話既時候, 無養狗既人可能會覺得太惡.呢度既收費係$150一位, 包一杯飲品, 一客小食同一個主菜.我地主菜叫左白汁煙三文魚意粉, 同白汁鴨胸意粉, 一ORDER 完店主就去煮, 好快就有得食, 而意粉個硬度都好, 係我中意既有咬口既, 味道都好, 食飯配玩狗, 太開心啦~哈哈, 我本身有飼養細狗, 所以明白狗如果俾人打/ ABUSE 既話會對打佢既人有咩反應, 係店主同狗狗既互動睇到佢地好中意店主, 而唔係店主一舉手, 佢地就驚既反應. 狗狗會主動訓到店主既腳邊. 店主更主動叫狗狗們同我地黎左張大合照~

食飯配玩狗, 太開心啦~哈哈,
店主更主動叫狗狗們同我地黎左張大合照~
2017-03-14
2016-11-02 9821 瀏覽
同女友訂左位上黎, 原來有$150最低消費,  都有一個SET, 加埋成屋都係狗, 其實個價錢都OK但係! 主人對D狗係呼呼喝喝, 小小事就係我地隔離大聲鬧狗, 搞到我地坐得好唔舒服!平心而論, 狗狗們都幾可愛, 不過就全部都好大隻, 但好乖, 唔會亂咬人, 唔會亂吠但狗狗見到客人太興奮, 可能會發出D奇怪聲音老細每次都會因此而破口大罵, 係晌我地隔離鬧! 搞到好似我地比人鬧咁, 極不舒服!平心而論, D野食都係唔得既, 熱就幾熱, 但一D都唔JUICY, 又咸又盛賣相都一般...請自己睇, 成PAT芝士醬舖係意粉上面, 咸得來, 意粉份量又唔多, 所以食晒都唔飽!

唔會亂咬人,

唔會亂吠
但狗狗見到客人太興奮, 可能會發出D奇怪聲音

老細每次都會因此而破口大罵, 係晌我地隔離鬧!

搞到好似我地比人鬧咁, 極不舒服!
題外話/補充資料: 地方又係非常偏僻, 係旺角行過去要15分鐘!