餐廳:Nuttea (新蒲崗)地址:新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖Nuttea係台灣引入嘅第一間純素堅果奶茶品牌🇹🇼,除此之外佢地仲係不折嘅黃店,推出「五大堅果,缺一不可」嘅特色,製造咗結合五種包括腰果、核桃、杏仁、堅果同夏威夷豆低溫萃取而成嘅堅果飲品🌰今次試咗佢哋嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶🥤($42),呢杯飲品喺2019台灣奶茶節拎過金獎🏆!堅果奶蓋鹹中帶少少甜,比出面一般嘅奶蓋更厚實濃郁,全因佢地自家打磨嘅堅果醬用料十足🤤,仲散發住啖啖堅果香,加上用格雷伯爵朱古力粉,以及奶蓋底下嘅醇茶,攪勻之後飲用,完全品嚐到堅果、朱古力、同茶嘅相互交錯同配合😍
餐廳:Nuttea (新蒲崗)
地址:新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖

2020-10-09
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
𝘕𝘶𝘵𝘵𝘦𝘢🥤飲品全部都係用堅果奶代替牛奶 所以對奶敏感/素食者都可以飲 同埋感覺上都健康啲🌰-繽紛火龍果堅果奶(💰34)火龍果茶真係好少見 冇諗過頗有驚喜 飲落去好清新唔太甜 仲有啖啖果肉 超足料!加埋又滑又creamy嘅堅果奶蓋 一試冇回頭 依家次次去都會嗌😍(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8.5/10.四季春堅果奶蓋茶(💰30)係店舖推介嘅no.1人氣飲品🤩堅果奶蓋嘅淡淡果仁味 帶少少鹹香加埋清爽嘅綠茶 fresh得嚟唔會特別甜 亦冇平時飲茶嘅苦澀味 如果突然想飲奶茶又怕膩就可以揀呢杯啦🍵(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.
𝘕𝘶𝘵𝘵𝘦𝘢🥤
繽紛火龍果堅果奶(💰34)
火龍果茶真係好少見 冇諗過頗有驚喜
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8.5/10
四季春堅果奶蓋茶(💰30)
係店舖推介嘅no.1人氣飲品🤩
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
繽紛火龍果堅果奶

繽紛火龍果堅果奶
  • 繽紛火龍果奶蓋茶
  • 四季春堅果奶蓋茶
曾經有段時間係芝士奶蓋潮 但我諗而家應該係堅果奶蓋潮💕-📌四季春堅果奶蓋茶$32開頭有啲抗拒因為我唔中意食nuts第一啖先試到奶蓋 入口充滿堅果香味😍😍奶蓋打得好挺身 但入口又覺得好細滑堅果香味久久不散😋😋 淡淡茶香味同奶蓋配埋一齊啱啱好 唔會喧賓奪主😌 由於比我印象十分之好😋同芝士奶蓋有得比🤣 唔知邊個好味啲👉🏼👈🏼 至少呢間飲品店絕對值得我encore 再encore支持🥰🥰⚠️誠意推介😌相信素食者都可以試😄😄同埋價錢可以接受 因為一般標榜素食者適合嘅產品都會mark up勁高期望下一次試配水果嘅奶蓋茶😋😋
曾經有段時間係芝士奶蓋潮 但我諗而家應該係堅果奶蓋潮💕
📌四季春堅果奶蓋茶$32
開頭有啲抗拒因為我唔中意食nuts

2020-12-29 184 瀏覽
來自台灣既Nuttea已經登陸左香港兩年喇,佢地既出現令到唔飲牛奶既vegan都可以品嚐到奶蓋既美味。而佢地既堅果奶蓋比一般用牛奶整既奶蓋更豐盈同厚身,而且更加健康。新蒲崗分店係Nuttea喺香港既第一間分店,地點唔算方便,但對依個地方反而有少少情意結。試問香港有邊間台式飲品店係有位坐架?但新蒲崗分店就有一個角落,比客人坐喺度品嚐,就算滿座都仲有bar枱,感覺都好舒適。雖然佢地有堅果奶、水果茶等唔同系列既飲品,但我每次都必定係飲堅果奶蓋系列,因為真係太好味。手沖咖啡奶蓋上面既奶蓋係原味奶蓋,有少少鹹香。稍為攪拌下啲奶蓋就可以溶入啲咖啡到,比一般用燕麥奶或者豆奶沖既咖啡更滑同有口感。粉紅莓好堅果奶蓋茶係季節限定,啲奶蓋都加入左士多啤梨,同原味比就多左一份甜同香。水果茶連冰一齊打,所以冇得少冰,但又唔會覺得太凍,士多啤梨同啲茶好夾,必飲。Nuttea越開越多,比更多人感受到冇牛奶同冇傷害既美好,一定會繼續支持。

2020-12-28 132 瀏覽
之前屋企人介紹叫我一定要去試下呢間野飲.. 咁今日經過開見到就入去買黎試下啦.. 點知有驚喜.. 真係勁好飲.. 佢係用堅果奶而唔係用牛奶之類.. 因為我本身腸胃麻麻地.. 飲牛奶類唔係胃痛就係肚屙.. 而今次飲左之後完全冇問題.. 仲要個味道係唔差添.. 雖然話係黑糖但飲落去完全唔覺得好甜.. 啱啱好而買比屋企人飲果杯伯爵茶奶蓋又係超級好味.. 兩位小朋友都愛不釋手yummy yummy... 呢間野真係好飲到下次行得遠都會行過去買黎飲
外賣自取
2020-12-07 148 瀏覽
💛 NUTTEA 💛..............................南瓜講咗勁耐好想試呢間嘅奶蓋🤩今日咁遠水路嚟到新蒲崗就一次過試埋ψ(`∇´)ψ.🔅想知黃店原因請Dm💛..............................🍽四季春堅果奶蓋茶 $32(👏🏻6.5/10).南瓜同我嘅評價一模一樣 有丁丁丁屎失望😳我地一致認為淨食個堅果奶蓋係有9分架其實奶蓋面有啲榛果碎 有啲嘢咬下幾過癮( ´▽`)好濃榛果味 好滑好creamy 有隻羹畀你食奶蓋但一同啲茶攪勻嚟飲 陣堅果味就消失咗變咗一杯好cream嘅普通奶蓋 無咗個特色不過其實個茶底都好清新 幾好飲嘅😈可能係我地叫錯嘢 大家有冇邊杯推薦畀我地飲🤤...............................🎈 Nuttea (萬迪廣場) (新蒲崗)新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖🎈 Nuttea (海光街) (鰂魚涌)鰂魚涌海光街36號地下2號舖🎈 Nuttea (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖🎈Nuttea (觀塘)觀塘偉業街223-231號宏利金融中心1樓9號舖🎈 Nuttea (九龍灣)九龍灣宏
💛 NUTTEA 💛
南瓜講咗勁耐好想試呢間嘅奶蓋🤩
今日咁遠水路嚟到新蒲崗就一次過試埋ψ(`∇´)ψ
🔅想知黃店原因請Dm💛
四季春堅果奶蓋茶
🍽四季春堅果奶蓋茶 $32(👏🏻6.5/10)
南瓜同我嘅評價一模一樣 有丁丁丁屎失望😳
我地一致認為淨食個堅果奶蓋係有9分架其實
奶蓋面有啲榛果碎 有啲嘢咬下幾過癮( ´▽`)
好濃榛果味 好滑好creamy 有隻羹畀你食奶蓋
但一同啲茶攪勻嚟飲 陣堅果味就消失咗
變咗一杯好cream嘅普通奶蓋 無咗個特色
不過其實個茶底都好清新 幾好飲嘅😈
可能係我地叫錯嘢 大家有冇邊杯推薦畀我地飲🤤
🎈 Nuttea (萬迪廣場) (新蒲崗)
新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖
🎈 Nuttea (海光街) (鰂魚涌)
鰂魚涌海光街36號地下2號舖
🎈 Nuttea (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
🎈Nuttea (觀塘)
觀塘偉業街223-231號宏利金融中心1樓9號舖
🎈 Nuttea (九龍灣)
九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心A座地下B1B1號舖
2020-11-17 190 瀏覽
💛Nuttea 堅果奶蓋今次睇下🦨堅果🌰奶蓋 有無得打敗🧀傳統芝士奶蓋舗頭細細但都有唔少人幫襯🤣有個小角落可以坐下既就咁睇佢地應該用左5種🦨堅果去整🍼奶蓋厚厚的 會見到有堅果碎在內 較為企身所以佢地都會比枝🥄仔比你食奶蓋堅果奶蓋雖然健康 但味道出奇地好 甜度同味道都足🥰🥰當中😍😍榛子🌰味最出 然後有少少杏仁味最後會有合桃味既餘韻由於奶蓋較企身既關係 好似食緊🍦雪糕咁同時較難將奶蓋同茶45度咁一齊飲到整體感覺就似食奶蓋+飲荼解膩 但感覺依然很好的👍🏻👍🏻🥰 四季春堅果奶蓋茶(💰$30)少甜少冰剛好個人覺得四季春最解膩台灣紅玉堅果奶蓋茶(💰$30)少甜少冰剛好岩哂鐘意紅茶同濃茶香既朋友仔去開新蒲崗既朋友仔不妨去埋佢隔離既享樂🍞🥯啊
舗頭細細但都有唔少人幫襯🤣有個小角落可以坐下既
同時較難將奶蓋同茶45度咁一齊飲到
整體感覺就似食奶蓋+飲荼解膩 但感覺依然很好的👍🏻👍🏻🥰
台灣紅玉堅果奶蓋茶
四季春堅果奶蓋茶
四季春堅果奶蓋茶(💰$30)
少甜少冰剛好
個人覺得四季春最解膩

台灣紅玉堅果奶蓋茶(💰$30)
少甜少冰剛好
岩哂鐘意紅茶同濃茶香既朋友仔

去開新蒲崗既朋友仔不妨去埋佢隔離既享樂🍞🥯啊
$30 (其他)
台灣紅玉堅果奶蓋茶
2020-11-10 243 瀏覽
搭錯車嚟咗新蒲崗,注定我要encore NUTTEA 🤣🤣 有時我飲太多牛奶個腸胃會唔舒服,呢個堅果奶蓋既發明真的太好了!  我由佢第一間店飲到依家有好多分店,不過始終鍾情呢間店呢。呢間店有個corner 位可以買完坐底飲,之前我都會同朋友坐底飲,因為奶蓋會隨時間及行路時既搖晃逐漸消失 ......特別係熱飲!!有時間可以擺下杯野飲係度影下相打卡都唔錯呢~ 今次我叫咗個最邪惡既伯爵朱古力堅果奶蓋茶,個名勁長 🤣🤣 亦係最貴.....其實熱飲既話個茶味會出啲...不過由於我趕住番屋企,店員提我奶蓋唔好熱飲外賣,會迅速消失曬...即溶曬....係喎! 差啲唔記得,惟有凍飲走冰 + 微糖。回家30分鐘,奶蓋消失咗1/4 還好啦~ 啜一啖個奶蓋,好香濃既朱古力及堅果味道,好creamy 厚實,超正!! 伯爵茶香都清新~ 不過熱茶會更好,但為了奶蓋惟有犠牲個濃茶。不過價錢略貴,可能堅果既成本本身就比奶貴呢~

有時間可以擺下杯野飲係度影下相打卡都唔錯呢~

回家30分鐘,奶蓋消失咗1/4 還好啦~

伯爵朱古力堅果奶蓋茶

不過價錢略貴,可能堅果既成本本身就比奶貴呢~
2020-11-10
外賣自取
伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2020-10-26 246 瀏覽
過勁多人大讚 連我partner都話係最好飲嘅奶蓋 今日終於會一會佢.🌰四季春茶.堅果奶蓋 少甜少冰$32🌰堅果奶蓋由五種堅果:腰果、核桃、杏仁、堅果、夏威夷豆低溫萃取而成質感非常滑溜creamy 而且更厚實啲 灑有非常濃香嘅榛子粒的確係好獨特嘅奶蓋 值得一試🥰加上四季春好清香 少甜剛好👍🏻·🌾藜麥燕麥堅果奶茶 少甜少冰$37🌾鐘意麥香同咬口嘅人一定鐘意佢個底有大量藜麥 好好咬燕麥堅果奶茶都重麥味成個早餐咁☺️
🌰四季春茶.堅果奶蓋 少甜少冰$32🌰
佢個底有大量藜麥 好好咬
燕麥堅果奶茶都重麥味
成個早餐咁☺️
2020-10-26 154 瀏覽
黎到新浦崗,好自然會諗起Nuttea,因為呢度個奶蓋好好味。呢間nuttea嘅奶蓋係由杏仁,棒子,合桃,夏威夷果仁,腰果 5種堅果烤焙而成,好記得第一次飲嘅時候好有驚喜,個奶蓋味勁香,咸咸地加上左濃烈嘅nut味,比起出面食嘅奶蓋有層次好多。上次試左原味,所以今次試下朱古力味,不過發現都係原味出色d,個nuts味重d,朱古力味奶蓋個nut味會比朱古力味遮蓋住左,所以無咁正。小妹大力推介火龍果味,個味道係勁夾個奶蓋味好正!- 伯爵朱古力堅果奶蓋 $42

小妹大力推介火龍果味,個味道係勁夾個奶蓋味好正!

- 伯爵朱古力堅果奶蓋 $42
2020-10-19 161 瀏覽
可能係我飲過最好飲同最有特色既奶蓋。堅果奶蓋好濃郁,份量好多,arm我呢啲中意食奶蓋既人,味道有少少似金莎朱古力。飲管係用 biodegradable 既材料,唔係紙飲管,真係又環保又唔會好似紙飲管咁容易爛,抵讚。茶底叫微甜就arm我口味。見到原來有得買一杯成杯都係奶蓋,下次一定要買翻杯。
,下次一定要買翻杯。
  • 四季春堅果奶蓋茶
今天帶小狗探朋友位於新蒲崗 studio, 順便食好西。帶著小狗不方便堂食,也只好外賣。朋友多次推介這家奶蓋茶及咖啡,幾次都去不成。裝修乾淨俐落,一看就知道是主供堅果,幾瓶大大玻璃瓶裝者果仁,eye catching !店員一位後生仔有禮貌又細心,提醒是否需要少冰少糖,讚 我叫了四季奶蓋茶 $34,hubby 要堅果奶咖啡,2杯都少冰少糖,等了十幾分鐘;厚厚的堅果奶蓋,濃濃果仁味,差點喝不完,喝了會很飽肚,不是開玩笑 今天不約而同, 2 家消費都是 $66 !
今天帶小狗探朋友位於新蒲崗 studio, 順便食好西。
帶著小狗不方便堂食,也只好外賣。
朋友多次推介這家奶蓋茶及咖啡,幾次都去不成。
店員一位後生仔有禮貌又細心,提醒是否需要少冰少糖,讚

今天不約而同, 2 家消費都是 $66 !

2020-10-11
2020-10-11 128 瀏覽
家裡毛孩寵物美容店在新蒲崗,幫襯十幾年,帶著小狗不方便堂食,也只好外賣。朋友多次推介這家奶蓋茶及咖啡,幾次都去不成。店子裝修簡雅清晰,幾個大大的玻璃瓶裝著不同的堅果,很友善禮貌的後生仔,特別提醒我要不要少甜少冰,我叫了四季堅果奶蓋茶 $32,hubby 要了手沖堅果奶咖啡 $34,2杯都少冰少糖,等了十幾分鐘;大大杯,厚厚的堅果奶蓋,濃濃果仁味,喝了很飽肚,不是開玩笑,hubby 覺得咖啡配果然奶也很好。會再來試其他飲品
朋友多次推介這家奶蓋茶及咖啡,幾次都去不成。
會再來試其他飲品

2020-10-11
2020-09-23 287 瀏覽
見到唔少人都係ig度洗版, 狂推呢間Nuttea~ 我都唔執輸, 係朋友介紹之下, 我試左第一杯由植物奶為基低嘅奶蓋水果沙。由於佢係全素, 加上低熱量, 飲完唔會有邪惡感。佢地嘅奶蓋係好厚身, 唔會好易溶, 更加唔會覺得膩, 終於可以飲完全杯蓋了~ 第一次上嘅時候, 都有因為呢個奶蓋奶茶飲落有點草青味(唔知係邊度黎), 有點抗拒。如果大家好飲我咁唔喜歡草青味, 可以試下飲奶蓋水果果個系列! 飲過紅火龍果、芒果奶蓋, 本人係超級喜歡紅火龍果奶蓋, 火龍果好清甜, 而且奶蓋輕盈清新。係一種享受~
見到唔少人都係ig度洗版, 狂推呢間Nuttea~
2020-09-06 443 瀏覽
一朝去新蒲崗攞嘢 順便掃黃睇到好多人對呢度好評 所以過黎試下店鋪窄長方形 最入面可以坐下等店面幾乾淨企理 廚房入面就亂d 兩個人踢曬腳叫左杯堅果奶蓋火龍果 原本想試伯爵朱古力但食完野驚太飽 飲d水果汁中和下😂個奶蓋既nuts味好濃烈👍🏻佢似舊式奶油蛋糕d奶油 痴住個喉嚨 會起痰扒兩啖還好 再食多兩啖好膩...😖好彩下面火龍果清清甜甜 如果飲朱古力應該好大獲😂飲完我行左一個半鐘消化 諗起都仲有少少反胃感覺😅建議大家要叫例如芒果呢d比較酸既平衡番如要再幫襯 要隔一段長時間等自己唔記得個油膩感覺先得了
一朝去新蒲崗攞嘢 順便掃黃
睇到好多人對呢度好評 所以過黎試下