2024-02-25 157 瀏覽
日本生蠔又大隻又生鮮,刺身係得左口魚刺身多油得制之外🙈其他刺身都好鮮甜同好足料。串燒亦好入味,安格斯牛肉串同厚切牛舌串都有輕微嘅牛穌味,三個字形容:非常正。油甘魚鮫啲肉燒到好滑好嫩,值得推介~玉子燒好厚,好足料。佢哋個炒雜菜好香麻油味,配合埋冬菇同蘿蔔絲,好好食~
2024-02-23
  • 厚切牛舌
櫻壽司盛有十二件 $268拖羅入口即溶,海膽creamy,燒金目鯛好香,魚味重,深海池魚,真鯛、帆立貝等等…..另外推薦豚肉荔枝卷同牛舌,荔枝卷超有驚喜,咸甜配搭。牛舌好juicy 。
壽司盛有十二件 $268

• 櫻壽司盛
2023-12-26 193 瀏覽
北海丼: 油甘魚、魚籽、海膽,碎蔥吞拿魚配飯魚料方面每一樣都很好,由其海膽超級鮮美,油甘魚是當日即劏的,我在2:00光顧,剛好看到師傳在劏魚。另外壽司飯很好味,我是很喜歡吃飯的,這店的飯十分有驚喜,黏稠度適中,淡淡的醋味,與魚料很好的融合,跟在日本高價刺身壽司店是可以匹比,如果是這樣的飯,$208是物超所值。下午是有配湯 一個沙律 一個胡麻豆腐 一杯柚子蜜 及芝士蛋糕作為甜品。作為中環區,我覺得性價比是很值。
北海丼: 油甘魚、魚籽、海膽,碎蔥吞拿魚配飯
北海丼

作為中環區,我覺得性價比是很值。
北海丼
2023-12-23 150 瀏覽
今日再訪中環,傾吓得知師傅是omakase 出身,所有刺身處理得非常之好,價錢非常吸引🤩,清酒第二支有半價,本來為左飲酒黎,點知啲刺身都咁好味,即刻約左聖誕節同屋企人再食。

2023-12-23 130 瀏覽
經網上外賣平台訂購,牛肉溫泉蛋蔥飯,飯夠熱,牛肉幾好味,有肉味,勁鐘意食蔥,勁多蔥。食得好爽 溫泉蛋黎到仲係流心 $86 跟可樂 係中環黎講可以接受ge.食完第二日又食咗
溫泉蛋黎到仲係流心 $86 跟可樂
係中環黎講可以接受ge.
食完第二日又食咗
2023-11-20 169 瀏覽
安格斯牛 $55/串Juicy 惹味 少少鹽調味 不用太多花巧味道 食到本身牛肉既香味大蔥 $24配左少少木魚絲 焦香甜味 雞翼$78/4隻一串兩隻 一咬落去骨肉好易分離 雞皮香脆可口 雞肉多汁嫩滑啤酒咁耐都係做緊$88/2杯非常之抵今次見到梅酒、燒酎、high ball ,柚子酒都係買一送一種類好多、酒鬼們飯聚既好地方👍有時早左收工 都會同同事黎飲番兩杯啤酒 不過佢開5:30 要留意下鰻魚飯都仲係保持6年前既水準,之前連續食左大半年都係佢
安枱斯牛

一串兩隻 一咬落去骨肉好易分離
雞皮香脆可口 雞肉多汁嫩滑

啤酒咁耐都係做緊$88/2杯
非常之抵
種類好多、酒鬼們飯聚既好地方👍

有時早左收工 都會同同事黎飲番兩杯啤酒
不過佢開5:30 要留意下

鰻魚飯都仲係保持6年前既水準,之前連續食左大半年都係佢

安枱斯牛
2023-10-17 168 瀏覽
從來冇試過難食到要寫comment 叫外賣送到屋企,第一次叫呢間餐廳,見到啲評語都唔錯,點知送嚟嘅牛肉飯超難食!啲牛肉係完全冇味冇調過味,又鞋又乾又un, 成盒飯都勁多蔥,本身冇特別唔鍾意食蔥,但佢啲蒽係超臭!喺外賣平台度投訴,佢就回覆蔥嘅口味因人而異,咁你當然可以話好味因人而異啦,但啲牛肉又鞋又乾又un又唔回覆?呢個又係因人而異?真心想問間餐廳嘅老闆自己有冇食過?可能你自己真係覺得好好食lor🤷🏻‍♀️
從來冇試過難食到要寫comment

牛肉飯
外賣送餐
2023-07-04 648 瀏覽
十分抵食和好食的lunch! 一直都很想試試這間餐廳,點了雙重芝士咖喱牛肉飯。芝士濃郁程度十分強,可以做出拉絲,再加上牛肉的味道,十分好食!份量剛剛好,一定會介紹朋友食的!
份量剛剛好,一定會介紹朋友食的!
這間餐廳給我的感覺有點像「深夜食堂」,她不是很顯眼,有人可能是剛巧路過而入餐廳,但吃完一次之後,會變成「飯堂」,令人久不久也會去吃一樣。這次是我第二次去這間餐廳吃晚餐,兩次都點了二人套餐,份量都挺多。魚生刺身壽司新鮮、雞肉捧特別好吃、炸物雞翼不錯。我最喜歡這間餐廳的地方卻是環境。可能因為我兩次用餐的時候,雖然餐廳是滿座的,但並不嘈吵,我可以很舒服地跟朋友談天,餐廳職員亦沒有催促要我們快點吃完枱。在中環找到一間食物質素好、可以坐久一點、價錢合理、安靜舒適的日本餐廳真的不多!誠意推介!☺️

2023-06-06 579 瀏覽
午市套餐超級超級抵食,勁多野食,包佐麵豉湯,沙律,主食,甜品,飲品😃我呢個丼飯係豐洲丼,有大拖羅,池魚,油甘,海膽,三文魚籽,非常豐富!海膽好鮮,好滑,一啲腥臭味都無😋拖羅就簡直係入口即化,油香十足,其他既魚刺身亦都非常肥美,好甘香,三文魚籽都係好新鮮🤩而且仲可以選擇少飯,岩晒胃口少既女仔!另外叫佐燒三文魚腩,非常之惹味香口!魚皮好脆,咬到索索聲,魚肉都好滑好嫩,油香燒到滲出黎,充滿椒鹽味,非常之好呀😍

同事推薦嘅!超多芝士咖哩飯,食完勁滿足,芝士份量一d都唔吝嗇,勁拉絲,咖哩係日式咖哩,牛肉有少少en,其他都唔錯👍🏻lunch價錢唔算太平,不過勝再大份,仲可以多汁加多飯🙏🏻
第一次光顧,啤酒買一送一,清酒第二瓶半價,性價比太棒了,點了一支720ml 跟300ml 的,串燒拼盤抵食,點了原條魚刺身-飛魚兩食,魚很新鮮,配柚子醋,簡直是畫龍點睛,鮮味爆發,兩吃煮湯也很鮮甜。再單點了豚肉荔枝卷,味道很有層次。豚枝車厘茄卷,超juicy 多汁,口感豐富!必須點!炸蠔卷即炸即做,吃的時候還是脆脆的呢。焗蠔熱度足,亦很肥美。特盛壽司15貫,有拖羅、海膽、金目鯛、深海池魚、赤貝等貴價魚料,才388元。廿一天內再光顧有八八折優惠呢!今天很飽足,下次要試天婦羅。
再單點了豚肉荔枝卷,味道很有層次。
豚枝車厘茄卷,超juicy 多汁,口感豐富!必須點!
炸蠔卷即炸即做,吃的時候還是脆脆的呢。
焗蠔熱度足,亦很肥美。

廿一天內再光顧有八八折優惠呢!
今天很飽足,下次要試天婦羅。
荔枝豚肉卷
飛魚
特盛壽司15貫
  • 原條魚刺身
2023-05-16 237 瀏覽
朋友移左民幾年,終於等到佢返嚟。今晚等我收工,係附近book左呢間居酒屋因為我朋友好耐冇食過雞軟骨呢樣野 🤣見到佢meun 有就book左呢間。當初入門口個陣見到bar枱冇客,心諗會唔會中左伏。點知行到入去原來鋪入面仲有其他位同其他客人 😂我地坐低之後就睇下meun食咩,其實佢都有set揀,不過我地決定散叫。 我地叫左10樣野食(不過就唔係全部有影相)先嚟左個生蠔,大大隻好飽滿,本身都已經搽左醬汁上去。食到有生蠔既鮮味,好滿足既前菜。之後就係蟹沙律同雞軟骨棒蟹沙律係正常野,雞軟骨棒每咬一啖都脆卜卜食到有雞軟骨碎,點埋個月見真係好好食(趁熱食)再嚟個8款刺身拼盤(2切)加左口魚刺身6切呢個真心勁抵食。本身有成8款刺身都係$298,左口魚$78每款刺身都新鮮厚切,冇投訴。炸物:炸雞軟骨份量適中,滿足左我朋友燒物方面:厚切牛脷,燒白鱔,燒冬菇,燒油甘魚鮫牛脷,真係厚切,一串5嚿。好那正爽彈滿滿牛脷既味,一人一串都已經止到癮。白鱔,燒到個皮脆卜卜,又夠肥,好好食冬菇,佢冇燒乾哂,仲有菇味保留返。出面有啲燒到勁乾食落好苦油甘魚鮫,燒到魚油出哂嚟。記得每啖魚肉都要點佢個醬汁,昇華左成啖魚肉。我朋友
朋友移左民幾年,終於等到佢返嚟。
今晚等我收工,係附近book左呢間居酒屋

我地叫左10樣野食(不過就唔係全部有影相)

之後就係蟹沙律同雞軟骨棒
蟹沙律係正常野,
雞軟骨棒每咬一啖都脆卜卜食到有雞軟骨碎,
點埋個月見真係好好食(趁熱食

再嚟個8款刺身拼盤(2切)加左口魚刺身6切
呢個真心勁抵食。
本身有成8款刺身都係$298,左口魚$78
每款刺身都新鮮厚切,冇投訴。

炸物:炸雞軟骨
份量適中,滿足左我朋友

燒物方面:
厚切牛脷,燒白鱔,燒冬菇,燒油甘魚鮫

牛脷,真係厚切,一串5嚿。好那正
爽彈滿滿牛脷既味,一人一串都已經止到癮。

白鱔,燒到個皮脆卜卜,又夠肥,好好食

冬菇,佢冇燒乾哂,仲有菇味保留返。
出面有啲燒到勁乾食落好苦

油甘魚鮫,燒到魚油出哂嚟。記得每啖魚肉都要點佢個醬汁,昇華左成啖魚肉。我朋友食到尾先點,佢好後悔😂

總結:兩個人食左10樣野,飽到上心口。
勁滿足既一餐。
呢個鋪有H.H一人叫左杯梅酒,一路食一路飲

2023-05-15
  • 8款刺身拼盤
  • 燒油甘魚鮫
2023-05-12 160 瀏覽
外賣 嗌左生蠔 $74 比預期中大隻好多,肉質厚實同juicy 。帆立貝都好好味。同事食左個黑松露鰻魚飯都話好好食, 香港世一喎,搞到我聽日就想再食呢間鋪。
帆立貝都好好味。
2023-05-09 128 瀏覽
好少黎中環呢區搵食朋友係呢頭收工咁就周圍睇下食咩咁就去左呢間居酒屋兩條佬飲少少酒食串燒店員就推介左個原條魚刺身兩食(380$)有刺身又有湯飲咁就叫左條試下另外點少得啤酒一人一杯飲住先先黎食左個原條魚刺身(好似叫伊佐木)攞架木船仔出黎又幾得意魚肉鮮甜、肉質夠爽口。正喎食完生既就叫左d熟食先黎個開胃沙律揀左個軟殼蟹沙律🥗🦀軟殼蟹夠酥脆,沙律菜份量都多一大碗黎飲酒又點少得食串燒串燒拼盤一次過滿足你五個願望(印象好似228定238$)唔太記得燒雞翼塊皮夠脆,燒脆左既雞皮好正免治雞肉棒入面好似好d軟骨咁好爽口牛脷串👅呢個正呀我最鍾意食,有咬口,咬一啖再飲啖啤酒 舒服安格斯牛肉串唔會太熟入面仲有少少肉汁最後呢串有趣呀,叫荔枝豚肉卷,一食落去你會食到燒香左既豚肉味先再黎就係包左係入面既荔枝味甜甜地咁 好奇妙既口感 值得一試燒芥末生蠔🦪上到枱諗住即食點知入面個心太熱驚辣親嘴 攤左陣先肥美既生蠔配上少少芥末味既醬一齊食 仲有少少炸蒜粒 好野味下最後飲埋個魚湯(原條魚刺身包埋)魚湯好鮮甜,即刻覺得呢個二食好抵最後飽得濟坐左係到吹多陣水休息下先埋單埋單店員話拎番張單番黎(21日內)有88折咁就岩啦 下次可以
好少黎中環呢區搵食
朋友係呢頭收工咁就周圍睇下食咩

咁就去左呢間居酒屋兩條佬飲少少酒食串燒

店員就推介左個原條魚刺身兩食(380$)
刺身又有湯飲咁就叫左條試下

另外點少得啤酒一人一杯飲住先

先黎食左個原條魚刺身(好似叫伊佐木)
攞架木船仔出黎又幾得意

魚肉鮮甜、肉質夠爽口。正喎

食完生既就叫左d熟食

先黎個開胃沙律

揀左個軟殼蟹沙律🥗🦀

軟殼蟹夠酥脆,沙律菜份量都多一大碗

黎飲酒又點少得食串燒

燒雞翼塊皮夠脆,燒脆左既雞皮好正

免治雞肉棒入面好似好d軟骨咁好爽口

牛脷串👅呢個正呀我最鍾意食,有咬口,咬一啖再飲啖啤酒 舒服

安格斯牛肉串唔會太熟入面仲有少少肉汁

燒芥末生蠔🦪

上到枱諗住即食點知入面個心太熱
驚辣親嘴 攤左陣先

肥美既生蠔配上少少芥末味既醬一齊食
仲有少少炸蒜粒 好野味下

最後飲埋個魚湯(原條魚刺身包埋)

魚湯好鮮甜,即刻覺得呢個二食好抵

最後飽得濟坐左係到吹多陣水休息下先埋單

埋單店員話拎番張單番黎(21日內)有88折