2017-07-08 499 瀏覽
My friend and i visited as we always wanted to try the desert here!! It looked pretty and relaxed. There many choices to choose so pretty hard to decide 😂and lastly we had a final decision, it was a chocolate cheese flavour but tased more like tiramisu anyways it was great. I also ordered baked cheese course. And i loved it. It was better than I expected...
2017-07-07
2017-03-14 845 瀏覽
同小朋友係錦田鄉村俱樂部放完電,有架小巴直達元朗,總站落車行幾步就見到呢間韓式甜品店環境好舒適,播著韓國MV,牆身掛著一幅幅食物照片 魔鬼oreo雪奶,個冰好重奶味,好細滑,配埋煉奶就好似甜得滯,當然嗜甜既朋友就一流啦圍邊差唔多有10塊OREO,加多球雪糕,一流餃子年糕湯麵,可能我叫左少辣既關係.. 無咩味 麵都唔係我期待既韓國粗麵香蕉焦糖窩夫,香蕉係脆脆地,幾得意窩夫大大份,2個小朋友食剛剛好呢個係少少失望.. 蒸得太腍,而且都係無咩味
同小朋友係錦田鄉村俱樂部放完電,有架小巴直達元朗,

總站落車行幾步就見到呢間韓式甜品
環境好舒適,播著韓國MV,牆身掛著一幅幅食物照片
魔鬼oreo雪奶
魔鬼oreo雪奶,個冰好重奶味,好細滑,
配埋煉奶就好似甜得滯,當然嗜甜既朋友就一流啦

圍邊差唔多有10塊OREO,加多球雪糕,一流
餃子年糕湯麵
餃子年糕湯麵,可能我叫左少辣既關係.. 無咩味

麵都唔係我期待既韓國粗麵
香蕉焦糖窩夫
香蕉焦糖窩夫,香蕉係脆脆地,幾得意
窩夫大大份,2個小朋友食剛剛好
韓式蒸餃
呢個係少少失望.. 蒸得太腍,而且都係無咩味
2017-03-12
魔鬼oreo雪奶
香蕉焦糖窩夫
2017-02-21 573 瀏覽
這天跟某某吃完粥後,心血來潮想吃點甜品,我心目中當然想吃冰!!最後,來到這間冰店,點了朱古力芝士蛋糕冰。芝士蛋糕略嫌有點硬,有點難咬開。不過,芝士蛋糕味道很濃郁,但又不會令人覺得溜,可能因為配上冰吃的關係吧。朱古力帶有微苦的可可味,配上不會過甜的冰,如果覺得不夠甜,還可以自行添加煉奶,考慮周到!
這天跟某某吃完粥後,
心血來潮想吃點甜品
我心目中當然想吃冰!!
最後,來到這間冰店,
點了朱古力芝士蛋糕冰。
芝士蛋糕略嫌有點硬,
有點難咬開。
不過,芝士蛋糕味道很濃郁,
但又不會令人覺得溜,
可能因為配上冰吃的關係吧。
朱古力帶有微苦的可可味,
配上不會過甜的冰,
如果覺得不夠甜,
還可以自行添加煉奶,
考慮周到!
2017-02-07 408 瀏覽
朋友話呢間NUN 好好食, 成日行過見旺角好多人排隊,一直都食唔到。今日去開元朗, 竟然有位, 緊係二話不說同朋友衝入去食啦。有好多甜品既CHOICE, 我點左韓綠寶石香甜蜜瓜雪奶。上台時大大碗,真係好吸引。蜜瓜好新鮮香甜,而雪奶都充滿左蜜瓜甜香。 但食到中間既雪奶冇咩味, 建議多加一D 醬汁,咁就更好啦。
2017-02-01 444 瀏覽
以前有段時間好興食綿綿冰,後黎又興食韓國蜂巢雪糕,之後又興食韓國雪花冰,然後呢排雪花冰都好似冇咁Hit,Hit食蜜瓜冰,我都唔係好追潮流既,都係咁啱元朗食完Dinner,成班人又話想食甜品繼續吹水,咁啱我有張Fd送既Nun Desserts Cafe送既一客免費軟雪糕卷,咁咪黎食呢個雪花冰Lor。我地一班六條友,諗住order人頭份量,最後思量到都係啱啱食飽,於是叫左四樣,加埋送既一客軟雪糕,五份唔同嘢食。首先上係韓式特級香滑醉人草莓雪奶,好靚,士多啤梨顏色鮮豔,不過食落口覺得好酸,唔係特別靚既士多啤梨,然後上面有Pat都幾多既Cream,作為要Keep fit既女仔黎講Pat cream我地就完全冇掂過(扮啦你,你食緊甜品話Keep fit)跟住上既係韓式誘惑天使香濃芝士蛋糕雪奶,雪糕係雲尼拿雪糕(應該唔係芝士雪糕,因為我食唔到芝士味,冰表面撒左d芝士粉,比較驚艷係舊Cheese cake,唔係好濃郁芝士味,但唔會好漏,細細舊。基本上兩個冰底都係雪花牛奶冰,味道一模一樣,除了淡淡牛奶味基本上味道唔濃,店員會俾一小d煉奶你,唔夠可以再問店員拎,我覺得食到最後就係食煉奶味。因為食冰好寡,

韓式特級香滑醉人草莓雪奶
韓式誘惑天使香濃芝士蛋糕雪奶
因為食冰好寡,我地都叫左一份韓式焦糖芝士雪糕窩夫,Cream係個Pat cream,雪糕都係雲尼拿雪糕,上面既Cheese cake係雪花冰度已經有,最多就係多左底華夫餅,而個華夫餅味道並唔濃郁,係個不過不失既甜品。如果有叫到配Cheese cake既雪花冰,窩夫基本上可以唔Order都得,而且食埋好飽啊!
韓式焦糖芝士雪糕窩夫
軟雪糕我一齊講啦,分別係抹茶丸子韓式牛奶軟雪糕同埋黃金芒果韓式牛奶軟雪糕,其中一個係優惠券送既。咁呢個軟雪糕同雪奶同埋窩夫個球雲尼拿雪糕完全唔同,呢個牛奶味好濃郁,雪糕軟滑,綠茶味好食,因為個紅豆整得好好,好綿好甜,丸子口感軟糯,淡淡綠茶味好食啊;
抹茶丸子韓式牛奶軟雪糕
相反芒果就麻麻哋,可能因為唔當造,芒果好酸,唔特別!
黃金芒果韓式牛奶軟雪糕
整體黎講,兩個雪奶我覺得都好食既,尤其是佢d芝士蛋糕,而軟雪糕方面就綠茶個隻正,窩夫大家可以忽略。留返肚食冰啦。
2016-12-30
韓式特級香滑醉人草莓雪奶
抹茶丸子韓式牛奶軟雪糕
2016-12-17 467 瀏覽
昨晚看完演唱會回到元朗到晚上十二時十分鐘,我想吃宵夜,下車經過間甜品還未關門我便走入去叫了鲜蝦餃子韓國麵(52元),我等一會兒,我看到餐牌吃雪奶甜品全日八五折。我的麵餐已送到,隻碗很大裏面有2隻蝦幾隻餃子,餃子裏面有些紅蘿蔔豬肉,味道有少許辣味幾特别,麵煮剛好(爽滑).吃了宵夜好有飽感,很滿足。
  • 韓國麵餐
  • 韓式棉花糖雪糕吐司
2016-12-09 348 瀏覽
今日去完親戚家晚飯, 大家都興致起, 便想起不如去食甜品啦, 之後就一行數人去食新派既韓式甜品, 黎到都高朋滿座, 門口等左約十分鐘就有位, 唔算等得太耐。未食睇見都開心, 外脆內軟既窩夫, 配以鮮甜既士多啤梨及香甜既雪糕, 香濃既芝士及軟滑既忌廉, 混合窩夫一齊食, 帶出不同層次既感覺, 美味無窮!雪糕十分軟滑, 配以香濃的咖啡粉, 咖啡迷必食之選。BBQ好鍾意燒棉花糖, 今次使用燒焦既棉花糖元素, 棉花糖中心溶化如流心, 外脆內軟, 配搭鬆化吐司, 吃出層次感。
士多啤梨雪糕芝士窩夫
特濃咖啡韓式牛奶軟雪糕
雪糕十分軟滑, 配以香濃的咖啡粉, 咖啡迷必食之選。
韓式棉花糖雪糕吐司
2016-12-06
10 分鐘 (堂食)
宵夜
士多啤梨雪糕芝士窩夫
特濃咖啡韓式牛奶軟雪糕
韓式棉花糖雪糕吐司
又是週末寶貝回教會參加AWANA活動獨自一人的空檔時間。教會樓下新開張的LIVING MALL人多的嚇死人,同場還要加映有女顧客「疑似被非禮」事件,聽著別人吵架,感覺真不好。開在轉角的NUN一直都沒機會去,就去試試吧。可能時間尚早,客人不算多。樓底算高,空調算涼快,但被後面那位嗓門極大的大嬸壞了個人心情。然後今天,不小心遇上了一名個人覺得「黑口黑面」的年青女侍應。其實這裡餐點選擇不少,除了甜品,也有一些小吃及輕食,不過那位小姐「黑口黑面」的站在我旁邊,我也不想她等的太久,就隨便的叫了一客鋒芒畢露黃金雪奶,原價$68,現特價$55。等了大約十分鐘左右吧,食物上桌,所見即所得。論賣相絕對很賞心悅目,一大球芒果雪糕+打的綿密的牛奶冰+加上大量芒果肉及芒果汁,即使配上煉奶亦不會過甜,牛奶冰口感綿滑。本來吃這樣的一個甜品絕對十分療癒,只是那位小姐的態度實在很有問題,即使最後結賬時她那微弱一聲的多謝也沒有讓我改變觀感。真的很可惜哦!
又是週末寶貝回教會參加AWANA活動獨自一人的空檔時間。

開在轉角的NUN一直都沒機會去,就去試試吧。

可能時間尚早,客人不算多。

然後今天,不小心遇上了一名個人覺得「黑口黑面」的年青女侍應

等了大約十分鐘左右吧,食物上桌,所見即所得。

真的很可惜哦!
2016-11-05
2016-10-26 335 瀏覽
韓國料理無論品定小食對我黎個偽韓國人黎講非常吸引由於同家人晚飯後去食甜品大家都飽既情況下叫左3個店店內之選由於客人5多等待時間5算好耐環境就像甜品屋一樣服務都係差5多但重點黎,就係味道,味道係最重要首先外觀係吸引,味道可以綿綿冰入口即溶但朱古力5重秦味道可以但朱古力味就5夠而芒果係一至認為最好食的其實價錢都合理可以試下位置冬菇亭小巴站對面
韓國料理無論品定小食對我黎個偽韓國人黎講非常吸引
由於同家人晚飯後去食甜品
大家都飽既情況下叫左3個店店內之選
由於客人5多等待時間5算好耐
環境就像甜品屋一樣
服務都係差5多
但重點黎,就係味道,味道係最重要
首先外觀係吸引,味道可以綿綿冰入口即溶
但朱古力5重秦味道可以但朱古力味就5夠
而芒果係一至認為最好食的
其實價錢都合理可以試下
位置冬菇亭小巴站對面
2016-10-26
$50 (宵夜)
  • 明治五重奏香濃朱古力雪奶
2016-09-28 505 瀏覽
韓風大熱,就連甜品當要夠韓!!大大粒棉花糖既韓式棉花糖雪糕吐司賣相非常吸引!上檯時,不禁令人嘩然~吐司面層鋪上一粒粒既綿花,加有朱古力醬、杏片,仲有自選口味既曲奇雪糕,非常豐富!吐司厚身,入口有口感又香脆!配上朱古力醬,朱古力控必食~綿花糖烤得至金黃,內脆內軟,甜而不膩。伴碟既曲奇雪糕有好多曲奇碎,雪糕富有牛奶味,非常香滑!冷凍既雪糕配上熱辣辣新鮮出爐既吐司,簡直係感覺同味覺大衝擊呀~
韓風大熱,就連甜品當要夠韓!!

2016-08-07 715 瀏覽
高的那位女侍應叫佢加綀奶,首先黒面,再把煉奶倒到桌上,及我的背包,再面黒,唔叫唔抹,抹都是是旦,叫先用水抺,再黑面!想受氣快D去拉,都唔知得罪佢…D食物好食,但趕客趕成咁!

食物好食,但趕客趕成咁!
2016-07-14 842 瀏覽
閒日下午茶時段,人比較少,不用等直入。服務普通,沒笑容,但該下單時仍會下單。店中不停播韓國的MV,韓風餐廳必備的。焦糖奶油吐司$48裝盤算漂亮,照片還原度蠻高。厚的吐司塗上蜜糖烤焗,夠脆口,奶油也算幼滑。雪糕是香草口味味道,奶味不算太重。鋒芒芝士雪奶 $72切塊的芝士蛋糕夠冰,芒果醬汁足夠,雪花冰微甜,配上雪糕球,夏日來一碗足夠解暑。如嫌棄太清,有附的煉乳自行調味。韓式魚片炒年糕$45正常韓式炒年糕,不夠乾身入味,魚片不夠彈牙,熟食東西一般。荔枝沙冰冰不算幼,味道就普通手搖店的荔枝味道,尚算偏清新。飲品是下午茶附送的,何謂下午茶?只要選擇餐單內某兩頁中任一的食物,免費附送指定飲品就是了。價錢偏貴,還好下午茶有飲品,算拉平了價格。夏日在附近可以一吃冰品跟吐司。論晚餐跟宵夜的話附近有更好的選擇。
焦糖奶油吐司
焦糖奶油吐司$48

鋒芒芝士雪奶
鋒芒芝士雪奶 $72

韓式魚片炒年糕
韓式魚片炒年糕$45

正常韓式炒年糕,不夠乾身入味,魚片不夠彈牙,熟食東西一般。
荔枝沙冰
荔枝沙冰

2016-07-12
焦糖奶油吐司
鋒芒芝士雪奶
Blacklist 呢間叫Nun既甜品鋪我為左今日既恕火我都決定第一次上黎打comment1-加$10棉花糖叫完上左個芒果冰後我地呆左一臉「棉花糖呢?🤔」佢竟然至同我地講張相係兩會事話棉花糖係要分開上因為會擺上去會溶落個甜品度(心諗:咁我加個棉花糖黎做乜野真係鍾意食棉花糖咩......)2- 分開上都算諗住佢會搵D support/靚靚地咁拎出黎比你,竟然個甜品黎左五分鐘後至就咁一枝飲筒咁拎出黎接力咁傳去你手....3-都算...我右手食緊個芒果冰,呆左咁左手拎住枝棉花「棒」,唔夠幾秒枝棒已經不斷溶緊不斷滴到成張枱我隻手同係附近既電話都係!....我未試過一個秒溶既棉花糖!4-都算...叫個waitress黎叫佢比隻碟我地,佢見到我成手都係都唔識拎紙巾比我...5-都算...我同佢講你地唔係咁樣上比啲客牙嘛滴到我成隻手都係...個waitress黑黑地面淨係話頭先講左分開上(明明就係我地落左單之後個芒果冰黎左之後至講)張相係五分鐘內我地食都未食過掂都未掂過就變到咁...(我隻手已經淪陷左)以為食個冰消下暑點知燒左我把火出黎PS:唔係間鋪熱到溶得快,間鋪好涼空調足
Blacklist 呢間叫Nun既甜品
我為左今日既恕火我都決定第一次上黎打comment

以為食個冰消下暑點知燒左我把火出黎

PS:唔係間鋪熱到溶得快,間鋪好涼空調足
2016-07-02
下午茶
2016-07-01 398 瀏覽
每次同朋友食完晚飯例牌要食多餐正餐(甜品)既~ 之前黎過一次, 唔錯, 所以今次再encore !!韓式誘惑天使香濃芝士蛋糕雪奶 - 芝士味唔算突出, 不過勝在分量足夠! 韓式芝士蛋糕士多啤梨窩夫 - 太多cream, 入面d 士多啤梨醬好酸, 同埋窩夫好快就淋哂兼焗燶左少少 . .. 特級邪惡Tiramisu 韓式牛奶軟雪糕 - Tiramisu 無Tiramisu 味 , 勁快溶.  .. .整體黎講真係差過上次好多
每次同朋友食完晚飯例牌要食多餐正餐(甜品)既~

之前黎過一次, 唔錯, 所以今次再encore !!

韓式芝士蛋糕士多啤梨窩夫
, 勁快溶.  .. .
特級邪惡Tiramisu 韓式牛奶軟雪糕
整體黎講真係差過上次好多

題外話/補充資料: 另外侍應服務態度好好, 見我地凍即刻主動較細部冷氣同比熱水我地 !
2016-06-30
$60 (宵夜)
2016-06-27 304 瀏覽
每逢星期一為食妹都特別需要一點點正能量所以上openrice 搵一搵附近有咩可以幫幫手元朗區,好多甜品店都星期一休息終於比我遇到呢間星期一唔休息嘅特別甜品店一入店內,19:00未夠都好多客人有一半入座率長髮的店員好有禮貌及有耐性為我介紹餐牌上做梗咩優惠亦好貼心,怕我坐近門口會有d熱其實本身我好想好想試佢地個tiramisu 雪奶但為食妹。。還是下次吧。。今次叫佢地店內算top 嘅士多啤梨窩夫為食妹已經係晏晝無食好飽所以夜晚專登揀個飽肚嘅窩夫但1個人食真係有d 吃力最後都食唔晒士多啤梨窩夫窩夫值得一讚的是真係做到外脆內軟但忌廉略嫌有d雪得太硬唔似自己打起的而且個人認為士多啤梨果jam 抹得太多令到個想每一啖窩夫想只配一樣野(雪糕或忌廉)都不能或者可以建議果jam另上,比客人可以自己加上去?另外窩上的芝士蛋糕味道幾好唔會太甜店員介紹,嗌menu上甜品或食物(除了雪奶)都可以送上飲品一杯或小食半份我揀了巨峰梳打特飲飲品有梳打水溝埋,飲落唔會太甜都有巨峰提子味的而且飲品內仲有椰果算不差~~下次再黎試個tiramisu 吧
每逢星期一
為食妹都特別需要一點點正能量
所以上openrice 搵一搵附近有咩可以幫幫手
元朗區,好多甜品店都星期一休息
終於比我遇到呢間星期一唔休息嘅特別甜品

一入店內,19:00未夠都好多客人
有一半入座率
長髮的店員好有禮貌及有耐性
為我介紹餐牌上做梗咩優惠
亦好貼心,怕我坐近門口會有d熱

其實本身我好想好想試佢地個tiramisu 雪奶
但為食妹。。還是下次吧。。
今次叫佢地店內算top 嘅士多啤梨窩夫

但忌廉略嫌有d雪得太硬
唔似自己打起的
而且個人認為士多啤梨果jam 抹得太多
令到個想每一啖窩夫想只配一樣野(雪糕或忌廉)都不能
或者可以建議果jam另上,
比客人可以自己加上去?
另外窩上的芝士蛋糕味道幾好
唔會太甜

我揀了巨峰梳打特飲
巨峰梳打特飲
飲品有梳打水溝埋,飲落唔會太甜
都有巨峰提子味的
而且飲品內仲有椰果