西貢開咗間新嘅餐廳,入面有唔少唔同品種嘅鸚鵡🦜而且有啲仲可以攞出嚟影相📸️同互動添,真係非常有趣,同朋友嚟消磨一整個下晝就啱晒啦😉當日餐廳就有幾款唔同品種嘅鸚鵡,最大嗰隻呢就唔喺度,不過中型嘅都有幾隻,而且佢哋都可以攞出嚟互動,跟住大家仲可以喺牆度影相打卡,真係超級有feel,相信小朋友嚟玩亦都會好開心✔️餐廳平日晏晝嘅價錢都相當抵食,$70幾蚊冇+1,就可以有一杯整得好靚嘅咖啡☕️,而且質素都好好,比起其他西貢Cafe更好飲! 主食就有雞扒豬扒雞翼等,再配意粉或者薯格,都幾好食!唯一美中不足嘅係,由於平日只有老闆娘一個喺度,所以出餐會比較慢,心急想食嘢嘅朋友就未必適合啦!

2023-02-24 377 瀏覽
一間好有特色的餐廳,用鸚鵡做主題,可以同鸚鵡玩同影相,貓cafe 見得多,鸚鵡cafe 第一次見,除咗主題公園可以咁近接觸金剛鸚鵡,就第一次來黎這間餐廳,裏面有金剛鸚鵡和小型鸚鵡可以一起共餐和玩耍,我覺得好低食,有餐,羊架跟啤酒,威靈頓雞腿配咖啡!
Nowhere  man  自家製威靈頓雞
  • 咖啡
  • Berry  white  cake
  • 藍莓芝士蛋糕
2022-10-14 411 瀏覽
舖頭細細,得十幾個位,假日都唔係好多人食。舖頭環境有好多相喺牆上面,有啲係有明星相,唔知道係咪喺娛樂圈好出名呢?*牛油果全日大早餐 (素) $98終於有All day breakfast冇香腸煙肉之類啦!牛油啱啱好熟,少少腍,放上烘脆咗嘅多士,加埋炒蛋,唔錯!雖然炒蛋唔夠香,但唔會成口油,而且仲有沙律菜、蘑菇、薯仔,真心好健康!雞扒配貝果包 $78貝果看似不錯,但口感唔煙韌,比較乾硬。雞扒炸到焦脆,但同樣比較乾。Latte $36咖啡夠熱,但啡味淡,奶泡厚又唔夠細緻。
牛油果全日大早餐 (素) $98
牛油果全日大早餐

雞扒配貝果包 $78
雞扒配貝果包

Latte $36
咖啡夠熱,但啡味淡,奶泡厚又唔夠細緻。
Latte
2022-10-08
牛油果全日大早餐
2022-04-27 410 瀏覽
市場街越開越多新式咖啡店,不過眼見都係打卡多,食物好似無乜驚喜。眼見呢間小店唔太多人,但又幾 cosy 就入去坐下。食品方邊都多選擇,有點心沙律,小食,意粉等,飲品和甜品都有好幾款,但一人關係,只 order all day breakfast 同埋 flat white。食物用料新鮮,每樣食材都有質素,睇得出廚師用心製作。咖啡都有驚喜,大大杯,咖啡香濃。一問之下,原來小店已開業三年,用心經營嘅小店真係唔多,下次去西貢再試埋其他食物。
2022-04-22
西貢幾間出名既cafe都食過好幾次 所以今次係市場街揀咗間🐶🐱friendly既田園風小店餐廳食物都幾多元化 泰式西式中式都有😂🤪小店以家庭式運作 只有兩個店員 所以上菜都比較慢🥲好彩weekend都唔趕時間☺️✦▾▾🦐🥟鮮蝦雲吞湯烏冬 $𝟓𝟖 ▾覺得係cafe竟然會食到雲吞幾有趣😂烏冬湯底係豬骨湯 正常發揮🙈🐮🍝黑椒牛柳意粉 $𝟏𝟎𝟖只係用簡單嘅調味料煮嘅牛柳意粉 食落都夠味而且唔油🙈🍔🍟芝士豬柳蛋煙肉漢堡配薯條 $𝟖𝟖算係全餐最好食嘅食物🤪🤪漢堡上枱嘅時候仲係熱辣辣 而且芝士入口即溶 配埋薯條係邪惡之選🙈🍕🍟迷你海鮮特色薄餅配薯條 $𝟏𝟐𝟖Cafe比較少見嘅迷你薄餅🙈薄餅以千島醬同海鮮為主🙈而且即叫即焗 所以食嘅時候都係熱辣辣🙈不過海鮮餡料略嫌有啲少🥲
✦✦今天黎講食物算正常發揮🤣但係如果想係西貢搵間唔太多人 而且可以帶動物既餐廳坐半日既餐廳 就可以考慮呢間🙈╼ ╾💰 $𝟏𝟎𝟎𝘱.𝘱 ( 𝟒𝚙𝚙𝚕 • 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑)🏃環境舒適度: 𝟛.𝟟 / 𝟝💵ℂℙ值:𝟛.𝟛 /𝟝👀回頭率:𝟛.𝟚 / 𝟝

▾▾
🦐🥟鮮蝦雲吞湯烏冬 $𝟓𝟖 ▾

🐮🍝黑椒牛柳意粉 $𝟏𝟎𝟖
只係用簡單嘅調味料煮嘅牛柳意粉 食落都夠味而且唔油🙈

🍔🍟芝士豬柳蛋煙肉漢堡配薯條 $𝟖𝟖

🍕🍟迷你海鮮特色薄餅配薯條 $𝟏𝟐𝟖

✦✦

╼ ╾

💰 $𝟏𝟎𝟎𝘱.𝘱 ( 𝟒𝚙𝚙𝚕 • 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑)

🏃環境舒適度: 𝟛.𝟟 / 𝟝
💵ℂℙ值:𝟛.𝟛 /𝟝
👀回頭率:𝟛.𝟚 / 𝟝
2022-01-07 242 瀏覽
The soda doesn’t taste good.  It really tastes like the canned cream soda, instead of soda water with fruit flavour. The cheesecake is normal.Actually i have ordered the pork belly too, the taste is fine, but the portion is too small for afternoon tea.The only good thing is the very tiny outdoor area decorated with greenery, surrounding yourself by the little plants and pots.  But I definitely would not choose this cafe again.
The cheesecake is normal.

2021-04-05 570 瀏覽
今天我帶著一個小BB, 一個五歲小朋友,跟公公婆婆到餐廳。一位戴眼鏡的小姐非常有禮貌地幫我們就坐。我幫小bb 開糊之際,老人家便選午餐。約十分後,另一位染了頭髮的小姐甚不耐煩的請我們點餐。不好意思之下,我說先點一個意粉。等一等看看老人家及小朋友想吃什麼,再點。這位小姐便立即説用餐時間是50分鐘。我說,但入座時並沒有説。她便不客氣地回答:「依家同你講。」這分明是逐客令。我們當然立即走。我絕對明白生意難做。我亦不打算佔四人位置,叫兩個餐。但這位染了頭髮的小姐,可能是老闆吧,的態度實在十分不禮貌。這間餐廳小小,亦很多人去。食物可能很好的,但態度實在令人嚥不下。
今天我帶著一個小BB, 一個五歲小朋友,跟公公婆婆到餐廳。

一位戴眼鏡的小姐非常有禮貌地幫我們就坐。

這位小姐便立即説用餐時間是50分鐘。

我說,但入座時並沒有説。她便不客氣地回答:「依家同你講。」

這分明是逐客令。我們當然立即走。

2021-04-05
2021-02-08 700 瀏覽
這個星期天氣十分之好,每日都有藍天,不如請半日假到郊外走走,西貢是一個好選擇。由於肚餓仍未食午飯,便搵一間未曾恵顧過的餐廳試試。Nowhere Man 應該開業已一段時間,就係咁橋未曾嚟過,一於試吓。店舖雖然細,但花了心思,喜歡其相片樹,帶有大自然氣息與人民感覺。餐牌選擇多,有咸有甜,其特色是連雲吞都有,中西合璧。我們選了一個Honey Cake($48)丶雞排牛油果配厚多士($78)丶Cappuccino (@$36)。由於雞排多士要15分鐘準備,所以請她們先上蛋糕。蛋糕樣子特別,用碎花點綴,增加美感。它是一層層蛋糕,中間夾有不同材料,如cream cheese,蜜糖...等,口感豐富。味道方面,因面灑有木糠蛋糕的粉及合桃碎,食落香口,好味。👍🏻👍🏻👍🏻雞扒多士上枱已聞到煎香的雞味,厚多士外脆內軟,鷄扒醃得啱啱好,軟滑美味。雞扒下面還有新鮮的沙律菜及牛油果醬,不單平衡了油膩,還令整個多士清新可口,這個多士絕對值得推介。😋😋😋咖啡也有水準,泡打得滑,有濃厚咖啡味和香。👍🏻👍🏻👍🏻

咖啡也有水準,泡打得滑,有濃厚咖啡味和香。👍🏻👍🏻👍🏻

2021-02-03
  • 雞扒牛油果配厚多士
2020-12-26 361 瀏覽
入到西貢,人山人海,不少人為食海鮮,但區內也有不少cafe。走入市場街,沿路開設各式餐廳,剛巧見有位,二話不說即刻登門入座。點了all day breakfast , 雞翼薯條, 煙三文魚炒蛋配厚多士。可能肚子真的餓了,感謝order 食物等左好耐。Anyway , 食物ok 。

可能肚子真的餓了,感謝order 食物等左好耐。

Anyway , 食物ok 。
2020-12-26
2020-11-19 401 瀏覽
今日係星期日,訓醒見到揸車入西貢竟然無塞車,就即刻出發去嘆個brunch喇! 之前係西貢都試過幾間唔錯既cafe,今日見到呢間有位就入去試下啦。我叫左牛油果沙律,加一杯latte,味道不過不失,下次試下佢個燒賣沙律先!

2020-10-25 423 瀏覽
西貢小清新cafe🍽.平時市區多人又多車 生活節奏想慢啲都難 嚟到西貢 有好多漁船 吹住海風行海邊 真係好chill好舒服!行到攰去左一間cafe坐低食下野 食物質素又幾好喎🥳.👉🏻芝士豬柳蛋煙肉漢堡見到呢個配搭諗起M記 但M記不了🤫成個包熱辣辣 即叫即整麵包好軟熟 塊豬柳好juicy芝士溶左再加埋煙肉 好食!蛋味較淡 可以落返多少少鹽.👉🏻All Day Breakfast好豐富嘅全日早餐😚最中意佢個菇同薯仔多汁而且食落去都唔油膩沙律令到成個餐都fresh啲~———————-Nowhere Man西貢西貢市場街36號地舖
西貢小清新cafe🍽

👉🏻芝士豬柳蛋煙肉漢堡
見到呢個配搭諗起M記 但M記不了🤫
成個包熱辣辣 即叫即整
麵包好軟熟 塊豬柳好juicy
芝士溶左再加埋煙肉 好食!
蛋味較淡 可以落返多少少鹽

👉🏻All Day Breakfast
好豐富嘅全日早餐😚
最中意佢個菇同薯仔
多汁而且食落去都唔油膩
沙律令到成個餐都fresh啲~
———————-
Nowhere Man
西貢西貢市場街36號地舖
2020-10-17
2020-08-23 418 瀏覽
今日行完山,嚟到西貢就搵間黃店食,誤打誤撞嚟咗呢間餐廳,見到佢哋老闆(好似係)喺廚房一腳踢,而店面亦都係只有一位waitress,不過服務好體貼,又有禮貌,而且嘢食都唔錯,值得一讚!因為行完山唔想食得咁Heavy,所以都係嗌左兩款小食同埋一個沙律。三文魚沙律用料都幾新鮮!有沙律菜,粟米,青瓜,洋蔥。生菜包味道就比較特別,唔係泰式口味,不過都幾好食嘅。豬頸肉就非常香口,而且調味唔錯。疫情下,真係要多多幫襯黃店!

三文魚沙律用料都幾新鮮!有沙律菜,粟米,青瓜,洋蔥。

生菜包味道就比較特別,唔係泰式口味,不過都幾好食嘅。

2020-06-15 372 瀏覽
飛甩亞女拍住拖👫去西貢食個Tea😋由於早上食得飽,所以我只是叫咗個煙三文魚🐟沙律🥗,三文魚味道較鹹,整個沙律分量就普普通通啦,老就叫咗酥炸豬肉粒🐷多士,多士好鬆脆,肉粒亦脆卜卜,但唔會好乾,仲好juicy,不錯👍不過唔知係咪星期六/日關係,食物全部係散叫/單點,飲品🍸🍹無得加錢叫,要另外原價點,所以這餐下午茶計起上嚟,價錢其實都頗貴🤑不過侍應服務、環境都不錯,希望日後有更多進步☺️
飛甩亞女拍住拖👫去西貢食個Tea😋
不過侍應服務、環境都不錯,希望日後有更多進步☺️
2020-03-01 520 瀏覽
放假入西貢輕鬆下 點知太晏入嚟食唔到菠蘿包 所以就去搵間cafe坐低 行到嚟市場街 呢邊原來有好多間cafe 之前入嚟西貢都冇行到 下午時段最適合飲杯咖啡 食件cake蜂蜜焦糖蛋糕$48口感好特別 好濃嘅蜂蜜味芝士朱古力大理石蛋糕 $48芝士味比較淡 朱古力味唔夠 都係蜂蜜蛋糕好食啲cappuccino $32咖啡味比較淡 牛奶比例太多 個拉花都一般 紅茶奶蓋$48士多啤梨特飲$48感覺幾清新 唔會好假果味 梳打底但士多啤梨味唔夠總括嚟講 蜂蜜焦糖蛋糕比較好食 其他飲品好一般

蜂蜜焦糖蛋糕$48

士多啤梨特飲$48
感覺幾清新 唔會好假果味 梳打底但士多啤梨味唔夠

總括嚟講 蜂蜜焦糖蛋糕比較好食 其他飲品好一般
2020-02-24 318 瀏覽
Nowhere Man西貢西貢市場街36號地舖假期,與好朋友入黎西貢走一走慢活一下,享受人生,好Relax行到累了就搵間cafe飲杯嘢hea下係大街行左兩轉都比呢間cafe吸引住,成間鋪望落好有特色,睇得出店主擺左好多心機係到入到黎坐低感覺好舒服,牆身貼滿左老闆同朋友或者食客既相我地3個人行到累累地,係到坐下傾下計就岩晒我地叫左既3杯飲品各有特色,影相效果一流岩晒打咭,飲落質數就正正常常啦意粉好香黑松露既味道,加埋唔同既雜菇,感覺好fresh好健康蛋糕方便都唔錯,唔會太甜,味道岩岩好
Nowhere Man
西貢西貢市場街36號地舖
假期,與好朋友入黎西貢走一走
慢活一下,享受人生,好Relax
行到累了就搵間cafe飲杯嘢hea下

入到黎坐低感覺好舒服,牆身貼滿左老闆同朋友或者食客既相
我地3個人行到累累地,係到坐下傾下計就岩晒

士多啤利特飲

紅茶奶蓋

Cappuccino

黑松露雜菌意粉

Cheese Chocolate Marble

Honey Cake

蛋糕方便都唔錯,唔會太甜,味道岩岩好

士多啤利特飲
Cappuccino