2017-08-29 651 瀏覽
NORAYO K.Cafe 屬韓西cafe, 個人對韓西味道興趣普通, 純試 韓式紫菜飯卷 ($60)味道偏日式, 但都唔錯套餐:$299蕃茄意大利麵 (套餐)這根是是西式XP煙肉卡邦尼炒年糕 (套餐)由於唔嗜韓西, 所以第一次食卡邦尼炒年糕個人偏好覺得韓式辣醬炒年糕較好味南山炸豬扒王(套餐)這份量足夠4人食, 不錯吃豬扒炸法像日式, 但豬扒太薄了, 變成炸粉是兩倍厚, 雖然炸醬調很好跟餐韓式蜜桃檸檬茶*2 (套餐)這個好飲~回家可自己試下沖最期待的甜品 – 蜜瓜牛奶雪花冰 ($150)偷看偶巴弄甜品一整個超大杯必須至少4個人吃店內景觀

韓式紫菜飯卷 ($60)
味道偏日式, 但都唔錯
套餐:$299
蕃茄意大利麵 (套餐)
這根是是西式XP
煙肉卡邦尼炒年糕 (套餐)
由於唔嗜韓西, 所以第一次食卡邦尼炒年糕
個人偏好覺得韓式辣醬炒年糕較好味
南山炸豬扒王(套餐)
這份量足夠4人食, 不錯吃
跟餐韓式蜜桃檸檬茶*2 (套餐)
這個好飲~回家可自己試下沖
最期待的甜品 – 蜜瓜牛奶雪花冰 ($150)
偷看偶巴弄甜品
一整個超大杯
必須至少4個人吃
店內景觀
2017-08-09 220 瀏覽
依到平均消費大約$40-80再會收加一費原本我諗住食炸豬排熱狗架不過我5點去到,人流唔多但想食既都賣曬,唯有揀第二樣我覺得熱狗既牛肉都唔錯,夠惹味又唔會un可惜熱狗包唔夠鬆軟 而且牛肉份量小食多幾啖就得返個包同蕃茄生菜如果依個價錢我諗未必會揀食依間既熱狗不過佢地好處就勝在環境好,又方便The one對面nature public條街直行5分鐘就到而且坐得好舒服,無論係一個人做下偽文青抑或係成班姊妹嚟傾心事,情侶們談談情都一樣啱p.s. 佢地大部分店員都只係識講韓文or簡單英文所以大家要有心理準備會有雞同鴨講既情況出現喇• 店名: NORAYO K.Cafe.• 地址: 尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓• Address: 2/F., Southgate Commercial Centre, 29 Granville Road, Tsim Sha Tsui• Tel: 9695 1591

依到平均消費大約$40-80
再會收加一費
原本我諗住食炸豬排熱狗架
不過我5點去到,人流唔多
但想食既都賣曬,唯有揀第二樣
我覺得熱狗既牛肉都唔錯,夠惹味又唔會un
可惜熱狗包唔夠鬆軟 而且牛肉份量小
食多幾啖就得返個包同蕃茄生菜
如果依個價錢我諗未必會揀食依間既熱狗
不過佢地好處就勝在環境好,又方便
而且坐得好舒服,無論係一個人做下偽文青
抑或係成班姊妹嚟傾心事,情侶們談談情都一樣啱
p.s. 佢地大部分店員都只係識講韓文or簡單英文
所以大家要有心理準備會有雞同鴨講既情況出現喇

• 店名: NORAYO K.Cafe.
• 地址: 尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
• Tel: 9695 1591
2017-03-02 372 瀏覽
原本朋友話食咩 cafe 我就麻麻地嘅點知呢間 k cafe 其實係食韓國菜嘅~好豐富嘅食物,乜都有啲~中間嘅年糕唔算好辣,怕辣嘅朋友都食到啲魷魚好多 👍🏻味道都 ok餃子個汁幾開胃,不過無乜特別
原本朋友話食咩 cafe 我就麻麻地嘅
點知呢間 k cafe 其實係食韓國菜嘅~
好豐富嘅食物,乜都有啲~
中間嘅年糕唔算好辣,怕辣嘅朋友都食到
啲魷魚好多 👍🏻
味道都 ok
餃子個汁幾開胃,不過無乜特別
2017-02-28 276 瀏覽
韓流到依家都冇停過~想食哈蜜瓜冰好耐 ga la,不過人少好難試今次幾個朋友一齊 o黎,終於一嚐心願 價錢不便宜,不過個哈蜜瓜冰都好大個要四五個人分享先得呢d 哈密瓜唔係想像中好香甜 o個種反而係 d 冰好綿好好食試一次就夠
韓流到依家都冇停過~
想食哈蜜瓜冰好耐 ga la,不過人少好難試

今次幾個朋友一齊 o黎,終於一嚐心願

價錢不便宜,不過個哈蜜瓜冰都好大個
要四五個人分享先得呢
d 哈密瓜唔係想像中好香甜 o個種
反而係 d 冰好綿好好食
試一次就夠
2017-02-17 299 瀏覽
今晚幫一個朋友慶祝生日因為有朋友提議去食韓國嘢見到依間餐廳係openrice幾高評分,所以就決定試試😋😋啲野飲五顏六色好吸引😍煙三文魚壽司有啲似食緊日本菜😂而且味道普通依個茄汁意粉好香👍🏼另外亦都加左好多海鮮,小小酸味好開胃芝士炒年糕芝士好足料,不過年糕有小小偏硬鍾意海賊王嘅話一定要試吓依個炸雞+薯格,放咗喺路飛架船裏面隔離放左啲酸瓜,可以中和番d炸野👍🏼餐廳氣氛唔錯,服務還可以但價錢略嫌貴,不過食物質素唔錯😋👍🏼
今晚幫一個朋友慶祝生日
因為有朋友提議去食韓國嘢
見到依間餐廳係openrice幾高評分,所以就決定試試😋😋

啲野飲五顏六色好吸引😍
煙三文魚壽司
有啲似食緊日本菜😂而且味道普通
依個茄汁意粉好香👍🏼
另外亦都加左好多海鮮,小小酸味好開胃
芝士炒年糕
芝士好足料,不過年糕有小小偏硬
鍾意海賊王嘅話一定要試吓依個
炸雞+薯格,放咗喺路飛架船裏面
隔離放左啲酸瓜,可以中和番d炸野👍🏼
餐廳氣氛唔錯,服務還可以
但價錢略嫌貴,不過食物質素唔錯😋👍🏼
2017-02-02 248 瀏覽
近年韓國盛起,香港開起好多韓國餐廳,包括韓國燒肉、炸雞、乜鬼韓式年糕壽司啊咁,對於我黎講,韓國野俾我既印象都係甜中帶辣,我自己係無辣不歡,但係辣要係香辣、要係麻辣、要係酸辣,甜辣我唔多中意,一直覺得韓國野既辣唔夠刺激,唔夠豪爽。咁之但係fd話要食,我都唔會掃佢慶祝,就咁search到呢間cafe式既韓國野,見到網上show出黎個炸雞幾靚,就試下啦。黎到NORAYO K.Cafe,咁晚餐時間7點幾都坐滿8成人,幾乎每台客人都係女仔為主,絕少見到純男性一台既客人,大家好似完完全全係衝住OPPA 而黎咁。咁一打開menu,好韓既fd就order左牛肉紫菜飯卷$52,我覺得,就係非常普通既飯卷,有紅蘿蔔絲、有酸黃瓜、有牛肉絲,唔係唔好食既,只不過事緣於我自己係一間專賣韓國小食既舖頭食過類似味道,個間小店只售$27,分量一樣,所以我覺得唔抵食。咁宜家興食乜來自星星的炸雞,咁我地都有order一份蜜糖炸雞,分量還好,有6、7舊都幾厚肉既炸雞,不過粉漿得幾厚,表面層蜂蜜汁較得幾好,包裹住整舊雞件。加埋佢d炸雞放係架船仔碟上面又有路飛既公仔,都幾得意。我對韓國野真係麻麻,西餐我ok,咁呢個墨魚汁意大利

牛肉紫菜飯卷
蜜糖炸雞
我對韓國野真係麻麻,西餐我ok,咁呢個墨魚汁意大利麵同埋奶油海鮮章魚意大利麵可以一併講下,除左顏色唔一樣,加埋奶油海鮮章魚意大利麵cream味比較重之外,我覺得呢兩碟意粉口味其實差唔多,但係後者海鮮份量多好多,足足有三隻青口同埋幾隻蝦,同樣價格當然係奶油海鮮章魚意大利麵抵d啦!不過對比起炸雞同紫菜飯卷,我中意一份多d既,因為炸雞食到最後其實口會好乾,但呢兩碟意粉汁多夠juicy。
墨魚汁意大利麵
奶油海鮮章魚意大利麵
而至於我title話Fusion韓國菜,Fusion係邊呢,其實呢間cafe有融合到韓國材料但配合西式製法,例如係泡菜意大利麵啊之類,而我地都order左一份煙肉卡邦尼炒年糕。用左韓國長條年糕,口感軟糯,唔會話散開咁,傳統卡邦味道加左大量煙肉,我覺得幾特別!
煙肉卡邦尼炒年糕
但係總體而言,我自己覺得NORAYO K.Cafe食食物味道尚可,唔會好經驗,畢竟主打韓國野,西式料理整得唔算特別好,但味道okay既,不過聽講d女仔黎呢度都係食佢個蜜瓜冰,因為我地覺得唔抵冇試到,如果大家中意oppa,中意影相呃Like,其實不妨一試。
2016-09-16
奶油海鮮章魚意大利麵
煙肉卡邦尼炒年糕
2K
2016-12-08 939 瀏覽
因為某種原因 , 我家哈韓的二女要請一家人吃韓餐 , 地點由她決定 ~ 她就帶了我們到位於 加連威老道 的 NORAYO K.Cafe , 這家韓國Cafe 是樓上舖 , 環境悠閒 , 裝修新穎 ~Menu ~ 先點一杯 濟州綠茶鮮奶茶 (凍) $ 46 蜜糖炸雞 $ 158 賣相得意有趣 , 是用木船上桌的 , 雞肉炸得脆身香口又夠嫩 , 灑在雞上的蜜糖粉使味道更為新奇 ~ 南山韓式炸豬扒王 $ 158 號稱 "全港最大炸豬扒" .... 炸豬扒的外層鬆化 , 豬扒肉質爽身厚實 , 咬落有肉汁 , 邊位筋部少肥但有膠質 , 其燒汁也不可忽視 ~ 本篇完 ~

Menu ~

先點一杯 濟州綠茶鮮奶茶 (凍) $ 46

蜜糖炸雞 $ 158

南山韓式炸豬扒王 $ 158

本篇完 ~
內部裝修,還可以在open rice 訂到位,還電郵通知提醒預定??😡😡去到才知已張貼內部裝修😡😡😡都不知道你們的運作如何,浪費別的時間,本人十分氣憤😡😡😡
2016-11-30 354 瀏覽
咁啱學校就係韓國街附近所以成日都可以食到好正好正宗既韓國餐😋今次就襯lunch既時間食左呢間樓上既韓國cafe~佢係樓上鋪黎所以比較靜而且環境都好靚好有特色 同埋好多韓國既waiter~佢仲會提供一d介紹韓國既雜誌同播kpop都幾啱鍾意韓風既人去試試架👍🏻今次我同2個同學嗌左3個lunch set~有芝士炒辣年糕同埋芝士泡菜炒飯💕佢個lunch set係跟一碗忌廉湯同埋飲品既 而我就比較鍾意hot hazelnut latte👍🏻首先上既係忌廉湯 個湯好香黑椒味同埋好香滑 飲落好creamy好啱我胃口 又唔會好稀個濃郁度啱啱好 但係就細碗左少少好快就飲曬🤔之後就到我既芝士炒辣年糕($48)佢既芝士唔係一塊四方型個d而係比一碗芝士你自己加落去同埋都比得幾多架 啱曬d芝士fans💕雖然睇落個份量唔多但食落真係幾飽架 d重點年糕唔會煮得太腍反而係煙煙韌韌好正❤️再加上佢係超足料除左年糕之外仲有好多既魚糕片同埋青椒 而芝士又可以中和到辣味所以我十分推薦大家可以試下👍🏻其實佢之前仲有卡邦尼年糕都好好食但已經冇左😭 之後就到我個fd既芝士泡菜炒飯($58)佢既芝士都是上一碗比你自己落而唔係比d芝士碎
忌廉湯
之後就到我既芝士炒辣年糕($48)
芝士辣炒年糕
之後就到我個fd既芝士泡菜炒飯($58)
芝士泡菜炒飯
佢既芝士都是上一碗比你自己落而唔係比d芝士碎你撈撈下 我個fd係超級芝士迷所以我比埋我個半碗芝左佢😂佢地既評論係個炒飯好香口加埋芝士中和返又唔會太乾 同埋d泡菜比得好足 每啖都有滿滿既泡菜😳而d飯係一粒粒好有咬口唔會太濕 但因為泡菜多既關係所以比較辣唔食得辣既朋友可以考慮下先嗌~但整體黎講係好食既😚
雖然我地冇試過但佢有炸雞部隊鍋既set見到人地食都幾吸引架 所以去開尖沙咀又諗唔到食乜可以考慮下呢間韓國野😝但dinner會比較貴lunch比較抵食但設加1的~
忌廉湯
芝士辣炒年糕
芝士泡菜炒飯
2016-11-28 149 瀏覽
一入到去覺得環境好大 設計都好靚坐落去都做得耐我地3個人 叫左個紫菜包飯 墨魚汁意粉 小蝦番茄 同埋蜜瓜冰紫菜包飯配左個藍莓汁入面d料比較普通吾算太香麻油味😭墨魚汁意粉好大碟入面都好重料煮得好好味意粉入哂味 好有滿足感😀小蝦番茄下面有個火 等佢可以keep住溫度入面有通心粉 好多海鮮 芝士同番茄吾算好特別 但都幾抵食 好大碟重頭戲蜜瓜冰D蜜瓜好甜 成個造型好狀觀!加埋煉奶 女仔最愛👍🏻👍🏻🍧
一入到去覺得環境好大 設計都好靚

下面有個火 等佢可以keep住溫度
入面有通心粉 好多海鮮 芝士同番茄
吾算好特別 但都幾抵食 好大碟

重頭戲蜜瓜冰
D蜜瓜好甜 成個造型好狀觀!
加埋煉奶 女仔最愛👍🏻👍🏻🍧

2016-11-26
朋友話見到openrice d相好想試,所以就walkin來到,因為無book枱,只可以坐吧枱,但望住人來人往既加連威老道都唔錯~環境不錯~上來前的樓梯好卡通,感覺不似在鬧市~主食係紫菜包飯同奶章魚海鮮意粉,以cafe來說不俗。cafe最重要還是甜品,因為只有2個人,不敢點大份,就叫了oreo 牛奶冰啦。點知來到都係好大份牛奶味加上oreo,甜入,但唔膩,幾得意可惜冰都溶得幾快,一定要快手食!!!
朋友話見到openrice d相好想試
環境不錯~上來前的樓梯好卡通,感覺不似在鬧市~

主食係紫菜包飯同奶章魚海鮮意粉,以cafe來說不俗。

牛奶味加上oreo,甜入
,但唔膩,幾得意
可惜冰都溶得幾快,一定要快手食!!!
2016-11-09
2016-11-05 319 瀏覽
今日與友人慶祝生日,見到有set,包大大炸豬扒同有我想食既泡菜炒飯,再加兩杯飲品,都係$299,非常超值炸得非常鬆軟,醬汁配合的十分好餐廳環境舒適,渡過一個悠閒星期六下午非常推介這間餐廳
今日與友人慶祝生日,見到有set,
包大大炸豬扒同有我想食既泡菜炒飯,
再加兩杯飲品,都係$299,非常超值
炸得非常鬆軟,醬汁配合的十分好
餐廳環境舒適,渡過一個悠閒星期六下午

非常推介這間餐廳
2016-11-05
2016-10-29 206 瀏覽
1年之前 黎過, 今日同朋友 係尖咀行街搵野醫肚, 一諗就諗 不如去le 間啦~行樓梯上去 ,因為 6點30 時間尚早,人吾係好多, 叫左 三文魚沙律 , 芝士 carbonara 年糕, 同蟹子卷~ 沙律 份量幾多, 幾開胃 , 煙三文魚 睇得出係 有用心 賣相都幾靚, 食完之後再試 芝士 carbonara 年糕, 幾多汁 幾creamy 既 , 蟹子卷 賣相都ok , 幾大件 , 幾有誠意既, 之後人比較多 , 餐廳播既kpop 都幾多元化, 唯有係 餐廳比較嘈 , 擺位 可以分開d 就perfect la

2016-10-26 2961 瀏覽
前陣子我們在尖沙咀裏逛逛 , 逛累了便由喜愛韓國文化的孩子帶領往韓式咖啡館裏休息休息。縱使是四腳酸軟但咖啡館是設在樓上 , 怎麼爬亦要往上爬。咖啡館內的裝潢是一個模擬的街道 , 設有交通燈及 Food Truck , 讓客人以為自己正置身露天茶座。口渴的我是點了一杯 奇異果香蕉汁 $ 55 微綠色的混合果汁裏可見到點點的奇異果籽 , 單從這賣相已估計它是一杯 真。果汁。 味道卻使我驚訝於兩隻水果的結合 , 不僅味道鮮美 , 而且營養也很豐富 , 據說還能促進腸道排便。蜜瓜雪花冰 $ 120把原個蜜瓜挖出蜜瓜球來 , 再在蜜瓜殼裏放滿軟綿綿又帶濃濃奶香的雪花冰 , 最後更逐粒的把蜜瓜球一層又一層地排上去並倒插一條我認為是代表勝利的蜜瓜雪條 ( 非常宏偉的建築喔 ... 汗 ) , 隨自己的喜歡更可以淋上煉奶 , 要吃完這座蜜瓜山的確令二人也撐得很飽 , 幸而蜜瓜味道香甜 , 多水多汁。甜薯鮮奶 $ 46 甜薯鮮奶只供應熱飲 , 喝第一口已嚐出甜薯的香氣 , 不會過份甜膩 , 順口好喝也很易飽。味道 4環境 4     服務 3衛生 3抵食 3.5
縱使是四腳酸軟但咖啡館是設在樓上 , 怎麼爬亦要往上爬。
口渴的我是點了一杯 奇異果香蕉汁 $ 55

服務 3

衛生 3

抵食 3.5
2016-10-21 251 瀏覽
同朋友仔聚舊,朋友知我鍾意炸雞,又港女性格唔like等位,仲要找個可以吹水唱到天昏地暗都可以唔比人吹埋單,所以揀左呢間有得book位嘅炸雞cafe。樓面設計唔差,地方都算大,入到去左位就叫嘢食。星期六無lunch set, 只有散叫,結果每人點了一杯飲品,再叫了蜜糖炸雞。真心覺得$260埋單唔抵,呢個價響尖沙咀食炸雞可有更好選擇😑

士多啤梨沙冰
蜜糖炸雞