2022-03-20 860 瀏覽
上次試咗牛肉,今次就想試吓新嘢🤣就揀咗蝦餅啦~➼ 蝦餅漢堡今次一樣都係揀咗牛油麵包,依然好香牛油味👍🏻 因為幻想唔到蝦餅會同啲咩配料係夾🤣所以都係要返最Basic嘅羽衣甘藍就算啦💕Order之前有啲擔心會唔會好油呢🤔好彩唔會呢!塊蝦餅好彈牙👍🏻 食到有少少黑椒,好惹味呢💕
上次試咗牛肉,今次就想試吓新嘢🤣就揀咗蝦餅啦~

➼ 蝦餅漢堡

蝦餅漢堡
2022-03-16
外賣送餐
午餐
蝦餅漢堡
2022-03-06 178 瀏覽
呢度有得揀要咩包👍🏻除咗最Basic嘅牛油麵包,仲可以揀Bagel,素包同生酮麵包👍🏻好貼心呢!➼ 安格斯牛肉漢堡加芝士我食咗幾次都係揀咗牛油麵包,好香牛油味👍🏻亦好鬆軟!平時啲漢堡包通常都係配生菜,但呢度係加羽衣甘藍💕牛肉唔算好紮實,不過都好彩唔係好鬆散嗰種,肉質亦好Juicy,Overall都唔錯!好可惜我唔記得加松露蛋黃醬🥲我隔離位有加到,好鬼香啊🤣

➼ 安格斯牛肉漢堡加芝士

好可惜我唔記得加松露蛋黃醬🥲我隔離位有加到,好鬼香啊🤣

安格斯牛肉漢堡加芝士

外賣送餐
安格斯牛肉漢堡加芝士
2022-03-01 426 瀏覽
ɴᴏᴍᴀᴅ ʙᴜʀɢᴇʀ最新限定軟殼蟹冬蔭功漢堡 🌶🦀🍔知道北角新分店開張已經有一段日子.之前見到海膽同龍蝦漢堡都好吸引.但位於紅磡唔就腳😣經過北角店附近.擇日不如撞日即刻去試一試.北角分店位處繼園街山腳位.有室外位置用餐新限定以冬陰功醬配軟殼蟹🦀同蝦餅🦐不得不說味道係不錯😋欣賞ɴᴏᴍᴀᴅ既生酮包.烘熱後口感鬆軟.原隻軟殼蟹即叫即炸.醬汁配菜都帶點泰式Basil酸辣味.蝦餅食到蝦肉嘅口感.突然冬陰功醬嘅辣到可以加強一點會過癮D🤤而Combo既三重松露薯條.松露粉同醬都有滿滿既松露味但就好似抽籤一樣.大部份都炸過火🔥太乾硬😐🍟.下次再食就未必再點Combo.漢堡包質素同味道都欣賞🤓只不過服務態度可以改善一下🤡過百元食一次但我地好似被人白眼😅以前係網上都聽聞服務態度既問題.當日未入門口前見到店舖燈光昏暗以為已經收舖.但又見到職員/客(?)食緊野原來因為疫情關係室內外既堂食都暫停😕咁都理解.雖然無得堂食但一場尼到又唔想放棄🤓都硬住頭皮落單再諗係邊到食~落單過程正常.等食過程只影左幾張相.因為隔住口罩都感覺到職員既眼神😐都諗定係門口快快影完再就請職員幫手切一刀分包🔪🍔.想同朋友分開食🍔.但原來
ɴᴏᴍᴀᴅ ʙᴜʀɢᴇʀ最新限定軟殼蟹冬蔭功漢堡 🌶🦀🍔
Triple Truffle Chips

軟殼蟹冬蔭功漢堡
落單過程正常.等食過程只影左幾張相.因為隔住口罩都感覺到職員既眼神😐都諗定係門口快快影完再就請職員幫手切一刀分包🔪🍔.想同朋友分開食🍔.但原來店內無麵包刀同餐刀🧐加上感覺到職員好想我地快D離開Σ(-᷅_-᷄๑)最後只好同朋友行上山立食🏔可能漢堡包既Size只希望大家獨食~

➿ 軟殼蟹冬蔭功漢堡 ʜᴋᴅ 𝟿𝟾
(ᴄᴏᴍʙᴏ ᴛʀɪᴘʟᴇ ᴛʀᴜғғʟᴇ ᴄʜɪᴘ + ᴅʀɪɴᴋ) ʜᴋᴅ 𝟸𝟾

(.❛ ᴗ ❛.) foodiepoison
👩‍🍳  整體味道: 8/10
💸  性價比: 7/10
📸  打卡指數: 8/10
🤵🏼  環境服務: 3/10
2022-02-25
  • burger
2022-02-22 287 瀏覽
想試呢間burger好耐終於喺北角開咗分店唔使去到大圍咁遠都可以食到 @n去到嘅時候已經滿座所以我哋選擇咗坐室外嘅地方坐喺門口已經聞到室內有好大陣嘅油煙味所以坐室外嘅選擇係冇錯嘅😂醬汁配料同麵包都係自由選擇基本上每一樣配料都要加錢🤞🏻餐廳仲特別貼心仲有生同麵包糖生同醬汁揀添➶ 安格斯牛肉漢堡 ($68)跟餐配 薯餅汽水+$18☞牛油漢堡 ☞安格斯牛肉☞蕃茄 +$4☞車打芝士 +$5☞醃青瓜 +$5☞焦糖洋蔥 +$5個包好好味同埋包睇好鬆軟 牛肉好Juice紮實唔散 ❥❥𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦: 8.3/10➶ 手撕豬漢堡 (+56)☞牛油漢堡☞手斯豬☞焦糖洋蔥 +$5☞車打芝士 +$5豬肉唔會太乾身配合焦糖洋蔥同醬汁一齊食好惹味提高咗手撕豬肉嘅層次❥❥𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦: 8.2/10📍Nomad Burger北角丹拿道60號丹桂閣地下1A號舖

想試呢間burger好耐
醬汁配料同麵包都係自由選擇
基本上每一樣配料都要加錢

🤞🏻餐廳仲特別貼心
仲有生同麵包糖生同醬汁揀添

➶ 安格斯牛肉漢堡 ($68)
跟餐配 薯餅汽水+$18
☞焦糖洋蔥 +$5
個包好好味同埋包睇好鬆軟
牛肉好Juice紮實唔散
❥❥𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦: 8.3/10

➶ 手撕豬漢堡 (+56)
☞牛油漢堡
❥❥𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦: 8.2/10

📍Nomad Burger
北角丹拿道60號丹桂閣地下1A號舖
2022-02-15 221 瀏覽
吉列朱扒蝦餅漢堡味道算是一流吉列朱扒香脆可口賣相就不太好,希望可以改善thank今次我是第一次光顧以後希望可以在官塘開鋪,可以方便以後繼續光顧味道8/10賣相6/10包裝6/10
味道8/10
賣相6/10
包裝6/10
2022-02-15
2022-02-13 195 瀏覽
呢間bookmark咗一段時間,因為要調離北角工作,所以一定要去試一試呢幾款都好吸引喎店內只有三至四張枱,我見啱啱坐低嘅客人到櫃檯攞咗張紙,我咪跟著又攞咗張,原來係點餐嘅,揀完就去櫃檯比錢,(先知原來堂食唔洗填點餐紙),直接同店員落單就得,而家堂食變外賣返去二人檯坐住等之後有對情侶入嚟,睇好食咩就話冇位喎,我即刻起身讓坐,見店外有張長高檯有三張櫈,我咪企喺旁邊等餐,攞咗個餐就拎出去外賣堂食真材實料好好味

呢幾款都好吸引喎

返去二人檯坐住等

真材實料好好味

2022-01-08
午餐
2022-01-21 226 瀏覽
一直都很喜歡Nomad的漢堡飽,這次不知道是不是因為外賣太多order,買了三份漢堡的牛肉都很儂,尤其是附圖的更是帶點苦味,希望以後可以多加留意,可以改善情況。
2021-12-18 575 瀏覽
之前係黃埔食過一次nomad burger,而家係北角新開又試試,見到社交平台 生酮group 開post 話有$168 burger 放題,包埋野飲,連生酮包都可以嗌。地點唔算難搵,港運城行上去都好快。兩個人一共食左6個burger ,全部都係生酮包,最好食嘅肉類係牛肉、魚餅!配料就樣樣差唔多,醬汁就推薦芥末蛋黃醬!

地點唔算難搵,港運城行上去都好快。

2021-12-16 343 瀏覽
漢堡 你又食得幾多個呀 我尋晚就食咗4個啦新開北角nomad burger 雖然係新開但質素完全無改變,牛肉仍然都好juicy,好好味,好食到不要不要。重點係酮學仔食嘅生酮包同生酮蛋黃醬都有得食酮學仔唔可以放過呀
漢堡 你又食得幾多個呀 我尋晚就食咗4個啦

新開北角nomad burger

酮學仔唔可以放過呀
2021-12-12 266 瀏覽
本身係其他社交網站見到個龍蝦burger好似幾吸引,就打算黎試下。點知黎到話冇曬。唔緊要啦,叫個正常牛肉burger食。好有驚喜!肉汁好香好juicy。個包煎過吸收曬啲味,正!仲要100蚊有找~下次黎會再試佢嘅生酮包同生酮蛋黃醬。唯一要彈嘅,係座位太少,得10個左右,好彩中午11點半黎到唔洗等,12點1食完走出面已經起碼10個人。如果唔係咁中意等就要早d到。結論 :環境6/10食物8/10飽肚8/10CP值9/10

結論 :
環境6/10
食物8/10
飽肚8/10
CP值9/10
2021-12-03 388 瀏覽
公司附近開左新嘢~~仲要係漢堡,梗係要試啦同同事去食-2個女仔叫左2個漢堡餐有汽水-貝果蝦餅芥末蛋黃醬貝果夾蝦餅唔同的口感,好juicy芥末蛋黃醬配咩都好食-生銅面包安格斯牛肉生銅蛋黃醬見到生銅面包就想試,但面包唔同普通面包,不過想健康可以試下,漢堡都有+羽衣甘藍,邪惡得黎又健康-黑松露薯條有驚喜啊,濃濃的黑松露味,鐘意食黑松露的必點-薯餅一口咬落去脆脆的會望到入面係黃色的,應該係用薯仔整的~即叫即整,待應送到黎熱騰騰有下次啊下次lunch試埋其他漢堡座位好少,可能係做外賣多,唔想無位要好早啲去,咪要叫外賣拎走啦
公司附近開左新嘢~~
仲要係漢堡,梗係要試啦

同同事去食-2個女仔
叫左2個漢堡餐有汽水
-貝果蝦餅芥末蛋黃醬
貝果夾蝦餅唔同的口感,好juicy

芥末蛋黃醬配咩都好食

-生銅面包安格斯牛肉生銅蛋黃醬

-黑松露薯條
有驚喜啊,濃濃的黑松露味,鐘意食黑松露的必點
-薯餅
一口咬落去脆脆的
會望到入面係黃色的,應該係用薯仔整的
~即叫即整,待應送到黎熱騰騰
有下次啊
下次lunch試埋其他漢堡

2021-12-03
2021-11-03 845 瀏覽
首先我勸各位揀貪得意生酮包之前,要注意返佢一定冇普通麵包咁鬆軟,反而感覺會似Muffin/ 蛋糕。二訪為咗個龍蝦🦞而嚟原隻波士頓龍蝦安格斯松露漢堡(期間限定)好霸氣嘅名,聽講晏咗都會賣晒嘅包嚟,龍蝦本身嘅味道唔算太濃,要靠松露醬幫手,肉係質爽口彈牙嘅,安格斯漢堡肉質就比較鬆散,但係都保持到牛味同埋Juicy。除咗呢個龍蝦包之外其實佢哋仲有其他唔同配搭嘅漢堡,大概都係四至五十蚊左右。順帶一提,佢有個戶外嘅位置, pet friendly🐶💛Nomad Burger (北角)📍北角丹拿道60號丹桂閣地下1A號舖

二訪為咗個龍蝦🦞而嚟

原隻波士頓龍蝦安格斯松露漢堡(期間限定)

順帶一提,佢有個戶外嘅位置, pet friendly🐶

💛Nomad Burger (北角)
📍北角丹拿道60號丹桂閣地下1A號舖
2021-11-01 418 瀏覽
一早已經好想試呢間既龍蝦burger 咁岩去開北角 知道佢地開左pop up store就即刻去左🥳店面唔係好大都有啲偏僻 要行少少樓梯上去但反而幾鍾意佢夠寧靜 呢間分店仲可以堂食同帶寵物黎🐕- 原隻波士頓龍蝦安格斯松露漢堡🦞🍔 $148一開始睇到個menu仲以為呢間分店無得叫好彩有問一問個店員 原來就咁同佢地order就得一上枱已經聞到個松露味勁香!🤤第一啖咬落個牛度係勁juicy 牛既油脂分泌係無得彈本來唔係特別好黑松露 但松露醬再加埋啲芝士好邪惡 好加分😍個龍蝦更加唔洗講 如圖所見好大隻好彈牙😭😭肉質真係好實 食落啖啖肉好幸福🥰整體黎講 口感真係好豐富 全部材料都好正好夾!到依家打返既時候都好回味🤣一定會encore🥺- 安格斯牛肉Bagel 🥯 $46特別一提佢既burger係全部客製化的由個麵包、內餡、Toppings至個醬料都可以自由組合而且係keto-friendly 有得揀生酮麵包同生酮蛋黃醬 就算生酮緊既朋友仔都可以食啦🥳
一早已經好想試呢間既龍蝦burger

第一啖咬落個牛度係勁juicy 牛既油脂分泌係無得彈
本來唔係特別好黑松露 但松露醬再加埋啲芝士好邪惡 好加分😍
個龍蝦更加唔洗講 如圖所見好大隻好彈牙😭😭
肉質真係好實 食落啖啖肉好幸福🥰
整體黎講 口感真係好豐富 全部材料都好正好夾!
到依家打返既時候都好回味🤣一定會encore🥺

- 安格斯牛肉Bagel 🥯 $46
特別一提佢既burger係全部客製化的
由個麵包、內餡、Toppings至個醬料都可以自由組合
就算生酮緊既朋友仔都可以食啦🥳
2021-10-18 547 瀏覽
見到social media有人讚,咁啱又開咗pop up係附近,就過黎試吓先。一心想食bagel, 但唔知係賣曬定pop up無,咁就叫返牛油麵包,係好香又甜甜地的,牛肉好多汁,加埋脆脆醃青瓜同佢本身嘅醬,係好夠味好好食嘅。一個single飽略嫌唔係好夠,但加埋小食(叫左雞翼)同野飲先夠滿足。但唔知係咪pop up店關係,鋪面細,無咩招呼,住附近最好都係買走啦。唔知pop up店會唔會有得食龍蝦包,但應該會再黎試埋個手撕豬肉👍🏼

2021-10-11 554 瀏覽
就算係黑雨都阻止唔到我食漢堡嘅決心!無意中發現呢一間喺紅磡好出名嘅漢堡包店竟然喺北角有Popup Store,位置就係喺丹拿道,以前呢個位係一間Cafe,環境都幾優美,估唔到原來已經冇做。No Mad 漢堡包最特別嘅地方係佢有生酮呢個option,最估唔到係佢個包有得揀生酮包之外,連醬都有生酮option $58 可以揀兩份餡料,跟住我就揀咗漢堡扒同埋蝦餅,佢係open kitchen設計,所以都知佢係即叫即製,上手包係熱辣辣,漢堡扒都算Juicy! 蝦餅彈牙最可惜就係佢竟然未有龍蝦包,等佢出龍蝦包嘅時候一定要再嚟試一試
就算係黑雨都阻止唔到我食漢堡嘅決心!