餐廳: NOC Coffee Co.
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
這間人氣咖啡店分店偏佈港九新界,主打各款人氣工藝咖啡及輕食,其中尖沙咀分店更以貴賓候機室為主題,模擬舊機場極具質感。  除了自家烘焙輕食外,亦有輕食套餐供應,選擇非常豐富。 11am-4pm更有兩款自家烘焙的小吃自取,新鮮焗起非常香脆。香煎雞胸肉沙律碗 - $138 源自美國的沙律,新鮮翠綠的沙律菜,配搭軟綿滑膩的牛油果、香甜的南瓜及無花果、多汁的車厘茄等清新蔬果,再淋上酸甜的自家製蜂蜜香草醬;自家烘焙的酸種麵包外脆內軟,煙煙韌韌特別有風味;多塊香煎雞胸肉嫩滑而不乾柴。  牛油焗龍蝦手工扁帶麵 - $168焗原隻龍蝦尾肥美飽滿,紮實又充滿彈性,鮮味多汁帶淡淡牛油香;煙韌彈牙的手工扁帶麵掛滿蒜片、意大利番茜及紅椒好清新,更有兩片外脆內軟的酸種麵包。火腿芝士牛角窩夫 - $28酥脆的牛角窩夫富牛油香,幼滑細膩的半溶化芝士富奶香,更有火腿絲添鹹香。煙燻豬肉腸酥皮卷 - $30軟嫩扎實的煙燻豬肉腸富有彈性,有著濃濃厚重的煙燻香味,酥皮卷外脆內軟。拿鐵咖啡(大) - $46大杯裝有足足10oz。招牌No.18咖啡豆糅合巴西和哥倫比亞,深度烘焙口感極致豐潤濃郁,餘韻帶有黑朱古⼒及馥郁堅果香氣。凍單

除了自家烘焙輕食外,亦有輕食套餐供應,選擇非常豐富。

香煎雞胸肉沙律碗
香煎雞胸肉沙律碗

香煎雞胸肉沙律碗 - $138

牛油焗龍蝦手工扁帶麵
牛油焗龍蝦手工扁帶麵
牛油焗龍蝦手工扁帶麵 - $168
番茜及紅椒好清新,更有兩片外脆內軟的酸種麵包。
火腿芝士牛角窩夫

火腿芝士牛角窩夫 - $28
煙燻豬肉腸酥皮卷

煙燻豬肉腸酥皮卷 - $30
拿鐵咖啡(大)

拿鐵咖啡(大) - $46
凍單品朱古力咖啡

凍單品朱古力咖啡 - $50
同樣採用招牌No.18咖啡豆,非常適合與濃郁的可可豆配搭。
2023-12-30
1天前 0 瀏覽
以前嚟過一次,要係門口排隊等位,依家真係一上去就入座枱櫈都set得好開,每枱都有一定距離,坐得舒服應該係佢嘅宗旨之一!?不過都係有90分鐘用餐時限。。。另埋單收加一,兩杯啡兩個撻已經$116😅Latte $ 42拉花係好靚,質素好穩定,而且啡同奶好match,出嚟非常濃郁細滑蛋撻 $ 14 /件毗美Bake House,上枱熱辣辣,尤其蛋位辣嘴!酥皮做得好,酥脆 唔太甜,好香牛油味
以前嚟過一次,要係門口排隊等位,依家真係一上去就入座

Latte $ 42

蛋撻 $ 14 /件
唔太甜,好香牛油味
6天前
新出嘅Salted Caramel Cloud Latte 原來要去某一間特定shop先有得飲,等我仲走咗去新太陽廣場嗰間 好彩都做埋啲嘢先走返去呢度不過其實呢間嘅環境比起新太陽廣場嗰間要舒適得多。有好舒服嘅梳化一人限定。仲好似貴賓候機室咁有小食俾你隨便攞嚟食添。(因為佢提供咗scone 係我嘅Favorite 所以我食咗三件同埋一塊小曲奇🍪)😂又唔好意思淨係嗌杯嘢飲唔食嘢 ,(仲要呢杯嘢我今日要用coupon) 所以就嗌咗一個最輕擎嘅ham &cheese 牛角包窩夫 (其實之前食過好多次 ham &cheese 冇得輸,仲要有我最喜愛嘅牛角包造成嘅窩夫)其實我真係好想叫sourdough 架 不過佢成兩大塊咁full 所以我提議可唔可以half Potion囉,for 我哋呢啲一個人去食都食到丫嘛。之前曾經有出過一塊牛角包窩夫+牛油果蛋。可唔可以再出返呢?再一次喺度呼籲可唔可以請我做product Team嘅研發人?我有好多idea可以俾你喎。😂🤣^唔記得幾時開始佢收10%service charge ,客戶體驗真係唔係咁好

其實我真係好想叫sourdough 架

之前曾經有出過一塊牛角包窩夫+牛油果蛋。

Ham  &Cheese  牛角包窩夫
Ham  &Cheese  牛角包窩夫
個人認為noc嘅vegetarian breakfast係世一🥹🥹🥹碟上無論係mini parfait yogurt定係蘆筍,都係咁高質咁好食!noc 嘅yogurt上面啲cereal 係好特別,食落就feel到佢係有輕輕炒過下🥰非常香脆惹味!不過如果減緊肥嘅就可能唔好食咁多🫢🤣🤣牛油果🥑 係岩岩好熟,香軟+入口即溶🥰蘑菇🍄‍🟫 調味剛好,又香又多汁☺️薯蓉:食得出真材實料,唔係落左勁多味精嗰種💛無花果:又係一加分位!好少餐廳會有得食佢!
牛油果🥑 係岩岩好熟,香軟+入口即溶🥰
蘑菇🍄‍🟫 調味剛好,又香又多汁☺️
薯蓉:食得出真材實料,唔係落左勁多味精嗰種💛
無花果:又係一加分位!好少餐廳會有得食佢!
vegetarian  breakfast
vegetarian  breakfast
2024-05-19 43 瀏覽
午餐慢慢喝杯咖啡再上班🥹是吃過一次還會想再去的咖啡店,大圍/黃埔/西營盤也有分店😆🍽𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑪𝒐𝒃𝒃 𝑩𝒐𝒘𝒍️🥩🍅🥚🥬𝑩𝒐𝒘𝒍入面有牛肉、無花果、南瓜、水煮蛋、牛油果、小蕃茄和沙律菜🤩還有兩塊脆脆的𝒔𝒐𝒖𝒓𝒅𝒐𝒖𝒈𝒉 𝒕𝒐𝒂𝒔𝒕配著一起吃😋牛肉多汁,南瓜超甜,很好吃!🥰一開始以為吃完不會飽,但原來份量很大,兩個人分著一起吃也沒問題😂👍🏻🍽𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑻𝒐𝒂𝒔𝒕️🍞包包也是脆脆但不會乾的𝒔𝒐𝒖𝒓𝒅𝒐𝒖𝒈𝒉 😋配上三片大大的煙三文魚,很滿足🥹

🍽𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑪𝒐𝒃𝒃 𝑩𝒐𝒘𝒍️🥩🍅🥚🥬

🍽𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑻𝒐𝒂𝒔𝒕️🍞

Beef  Cobb  Bowl
Smoked  Salmon  Toast
2024-05-16 40 瀏覽
店員沒有笑容、黑口黑面、高高在上,言行中透露不歡迎我的到來,彷彿我在此消費會給他們帶來麻煩,讓我的用餐體驗不良好。尤其是頭髮偏長,戴眼鏡的男店員。於你不滿意你的工作、不滿意來店客人、說話陰陽怪氣的同時,是否有想過會流失潛在常客?店舖給我的感覺是完全不在乎客人的感受,認為多我一個唔多、少我一個唔少。那麼同樣,我的用餐去處亦多你一個唔多、少你一個唔少。飲品與食物質素正常,但未足以彌補店員給我的不快。因此我認為各消費者應該到其他地方消費,以收獲更好、更令人心服氣服的用餐體驗。

尤其是頭髮偏長,戴眼鏡的男店員。

那麼同樣,我的用餐去處亦多你一個唔多、少你一個唔少。

飲品與食物質素正常,但未足以彌補店員給我的不快。
[📍尖沙咀|NOC Coffee Co. ]NOC Coffee Co. 分店遍佈全港 非常方便雖然係集團式既coffee shop 但食物飲品都絕對唔差佢地既麥芽糖烤雞沙律碗 香煎牛肉沙律碗 份量非常充足沙律醋酸酸甜甜 健康人士仲可以要求醬汁另上每次想食健康啲 都會諗起呢個沙律碗因為真係好飽肚 又好味 又營養均衡另外佢哋既自家製穀物片 都係非常有驚喜味道不太甜 而且脆度岩岩好 配搭埋乳酪 好味道又飽肚
[📍尖沙咀|NOC Coffee Co. ]
因為真係好飽肚 又好味 又營養均衡
另外佢哋既自家製穀物片 都係非常有驚喜
味道不太甜 而且脆度岩岩好 配搭埋乳酪 好味道又飽肚
2024-02-28
尖東尖沙咀中心嗰邊有間隱世chill chill coffee shop‼️地方闊綽之餘、員工超nice、有種與世無爭嘅感覺。咖啡同食物質素極高,真係無得彈🤤🍽️人均:$200-$300🕰️時間:假日Brunch☕️Long Black (NO.34 Seasonal Fruity Blend, Large, Extra Shot) $52🍵 Matcha Latte $55兩杯咖啡都好正🥳🥩 Pan-fried Beef Bowl $148🍗 Pan-Fried Chicken Breast Bowl $138Beef同chicken breast bowl都好豐富,肉又多,沙律都新鮮!十分推薦!🍰Hojicha Basque Cheesecake茶味勁重,係我食過其中一款最好食嘅basque cheesecake🤭🫓Ham & Cheese Croffle想食鹹嘅甜品就啱晒啦!Bible rating: 9/10

🍽️人均:$200-$300
🕰️時間:假日Brunch

🍵 Matcha Latte $55
兩杯咖啡都好正🥳

🥩 Pan-fried Beef Bowl $148

🍰Hojicha Basque Cheesecake

🫓Ham & Cheese Croffle
想食鹹嘅甜品就啱晒啦!

Bible rating: 9/10
2024-01-08 289 瀏覽
晏晝平日放假,約咗好朋友想傾吓計,同朋友不約而同都想去noc 飲咖啡同食嘢🤭呢一間嘅咖啡,不嬲都幾好飲,就算唔飲咖啡既都好易入口😊下午茶set🌟𝓒𝓪𝓹𝓹𝓾𝓬𝓬𝓲𝓷𝓸 (轉large size +$4) (轉oat milk +$4)朋友對拉花都有認識,同我講轉左燕麥奶拉花都可以拉得咁靚,呢度嘅師傅係有啲料到😬可以睇得來,又飲得!每次都想去返同一間,去唔同分店😊我每次都會加$4要大杯,覺得好抵😂同埋係咁吹水,一定會飲得晒😃🌟煙肉薯仔酥呢個不得了,個酥10分鬆化😂唔知點樣做到,有史以來食過最好食嘅酥😬煙肉薯仔餡,唔會太鹹,味道啱啱好,一路打都好想再食!另外朋友要咗個latte+🌟腸仔酥呢個普通咗dd,同埋staff reheat 唔夠時間,入面個心都仲係凍凍哋😅呢個可以improve 埋咁就無敵喇😃

下午茶set

🌟煙肉薯仔酥

另外朋友要咗個latte+
🌟腸仔酥
2024-01-04
2023-11-28 426 瀏覽
這家餐廳的設計素雅純白,很雅緻。蟹肉旦白多士$138這多士份量十足,蟹肉是真蟹肉,味道鮮甜,加上熱呼呼的炒旦白,滑溜溜的,加上煙韌軟身酸種多士,真滿足!沙律很新鮮,沙律菜爽脆Flat white +$28 + $5 oat milk這咖啡口感香滑,泡沫幼細,加上咖啡帶堅果香,沒有酸味或苦味,配上帶自然甜香的燕麥奶,味道不錯。

這家餐廳的設計素雅純白,很雅緻。

蟹肉旦白多士$138

這多士份量十足,蟹肉是真蟹肉,

沙律很新鮮,沙律菜爽脆

Flat white +$28 + $5 oat milk

2023-11-27
2023-11-13 442 瀏覽
久不久都有幫襯這店買咖啡或麵包類作早餐,今天還是第一次認真坐下來食lunch。 想不到原來食物的種類和質素也不錯!先來的是Flat White,堂食才見到店員拉花的心思。Chicken quesadilla,就當是雞肉餡餅吧,烘得香脆的餅皮,加了雞肉,熱辣辣,幾好味,伴碟的沙律感覺更健康。還有一小碗乳酪加cereal,是食得飽的。朋友則點了Pan-Fried Beef Cobb Bowl,大大件的牛肉粒,差不多半個熟了的牛油果,連同無花果、菜、南瓜、蕃茄等,很豐盛的一大碗。整體來說,坐得舒服,店員有禮,是愉快的一餐。

先來的是Flat White,堂食才見到店員拉花的心思。

整體來說,坐得舒服,店員有禮,是愉快的一餐。
2023-11-10
2023-10-11 471 瀏覽
同朋友係九龍公園體育館練習跳舞完,  選擇了這間咖啡店, 之前想係圍方試下呢間新開, 但太多人要排隊, 放棄了, 今次黎到尖沙咀不用排隊就食到, 好開心雖然不用排隊, 不過店內都坐滿人, 都好多座位同朋友叫了蟹肉toast , 多蟹肉既, 比起出面餐廳三文魚Egg benedict toast都唔錯, 我地share食, 兩款都好味, 係麵包硬左啲啲飲品叫了Dirty,  味道濃係呢到開心渡過了兩小時, 吹吹水不過價錢都唔平,  而家咖啡店都收費很高
雖然不用排隊, 不過店內都坐滿人, 都好多座位
同朋友叫了蟹肉toast , 多蟹肉既, 比起出面餐廳
飲品叫了Dirty,  味道濃
係呢到開心渡過了兩小時, 吹吹水

不過價錢都唔平,  而家咖啡店都收費很高
2023-10-07
2023-09-13 485 瀏覽
-🦄 ɴᴏᴄ ᴄᴏғғᴇᴇ ᴄᴏ. @noccoffeeco ・🪼 日光蒸騰 月華蕩漾 餘暉映照・🐡 陽光悄然 穿越裂縫 滲透生命🌿 靜心思索 失之淡然 倒不如來杯啡 …嘻・✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿・🦊 【 𝓝𝓸𝓽 𝓸𝓷𝓵𝔂 𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮, 𝓫𝓾𝓽 𝔂𝓸𝓾 】・我已經是傻傻的數不清 究竟再訪這店多少次從黃埔到荃灣跟尖沙咀 各店各精彩各有特色・🦁 ʀᴏᴀsᴛᴇᴅ ᴄᴀᴜʟɪғʟᴏᴡᴇʀ ᴄᴏʙʙ ʙᴏᴡʟ ʜᴋᴅ128🪽 ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌕🌑・其實我蠻愛吃科布碗的 感覺就是個蔬菜花園鮮艷奪目的食材在聚集 形成一個漂亮後基地科布碗起源於美國加州 主要以生菜作為基底雞肉培根會是定番配搭 可我這是素食就沒了二次品嚐的椰菜花碗物 味道同樣是醉人可口底層佈滿新鮮生菜嫩葉 配搭清新蜜糖杏仁醬牛油果的熟度恰到好處 細膩的口感我很滿意椰菜花爽脆中又帶點軟 表面灑上黑芝麻顆粒餐廳應以紅椒粉作調味 令單調的蔬菜更惹味水波蛋也是處剛好水平 那流心蛋黃令人瘋狂鮮蛋黃伴上新鮮的蔬菜 味道上更是相得益彰而最令人滿意及驚喜的 當然是那些南瓜顆粒南瓜真的很夠甜又綿密 還能嚐到絲絲纖維感作為瘋狂南瓜控
🦄 ɴᴏᴄ ᴄᴏғғᴇᴇ ᴄᴏ. @noccoffeeco

伴上牛油果跟蛋同享用 果真是滿滿的幸福呢

有些食物不能說是美味 卻有著慰藉心靈之用
那豈不是坊間傳說中的 很厲害的安慰食物嗎
在此我也要默默暗許願 希望你們來屯門開店

ᴘ.s.① 是次再訪我用了 ᴄᴏᴜᴘᴏɴ 後超便宜!
ᴘ.s.❷ 期待下次能吃到蟹肉 sᴏᴜʀᴅᴏᴜɢʜ 喇~

📍 ɴᴏᴄ ᴄᴏғғᴇᴇ ᴄᴏ. @noccoffeeco
👉🏻尖沙咀麼地道68號帝國中心地下
2023-08-30
  • Roasted  Cauliflower  Cobb  Bowl
2023-09-09 397 瀏覽
📍尖東純白Cafe - Noc Coffee Co.有一日喺尖沙咀shopping完,自己一個唔知食咩好,於是決定試下呢間打卡Cafe,enjoy 下me time✔️餐廳環境舒適,都幾好坐✔️野食好味又健康,只喺lunch 黎講有啲啲貴FOOD:-Maltose chicken cobb bowl $138(🔥Recommended! 足料沙律bowl,唔好以為健康嘅野一定唔好味! 呢個烤雞燒得非常嫩滑又惹味,其他配料例如無花果啲沙律菜都好新鮮,食完自我感覺仍然良好)
📍尖東純白Cafe - Noc Coffee Co.

✔️餐廳環境舒適,都幾好坐
✔️野食好味又健康,只喺lunch 黎講有啲啲貴

FOOD:
2023-09-02 249 瀏覽
I’ve been here to eat with my family twice and both times everything was delicious. I got the noc Benedict and lemonade one day and the roasted cauliflower bowl with the mango iced tea. I defined preferred the iced tea over the lemonade, but both meals were equally delicious. I would probably have the cauliflower bowl if I was hungrier, as it was a much bigger portion! The vibes were nice, kinda like an Apple Store, and I appreciated the free cookies. I’ll def be coming back here to try some of their pastries too!
Noc  Benedict
  • NOC  Benedict