236
11
4
等級4
2022-05-24 836 瀏覽
Ninety's has come a long way since it's one cafe in Wanchai. They now have several branches around Hong Kong Island and expanding. One branch is located in Causeway Bay. I usually come here for take away coffee on my way home. But on this day,  I felt like having a treat and decided to dine in.Menu is in English only. You order by a QR code ordering system that worked very smoothly and had no problems.  I haven't dined in this place in a long while and noticed their menu has expanded quite a bit
更多
Ninety's has come a long way since it's one cafe in Wanchai. They now have several branches around Hong Kong Island and expanding. One branch is located in Causeway Bay. I usually come here for take away coffee on my way home. But on this day,  I felt like having a treat and decided to dine in.

Menu is in English only. You order by a QR code ordering system that worked very smoothly and had no problems.  I haven't dined in this place in a long while and noticed their menu has expanded quite a bit. Lots of mains and and drinks. It's now a full blown restaurant.
210 瀏覽
0 讚好
0 留言
209 瀏覽
1 讚好
0 留言
211 瀏覽
0 讚好
0 留言
268 瀏覽
0 讚好
0 留言
They've even gotten a bit more fancy with a bottle of water with a piece of Japanese charcoal.
46 瀏覽
0 讚好
0 留言
I wanted something sweet after work so ordered the 93 affogato ($68). A big scoop of walnut maple syrup ice cream. The espresso was served on the side. Like their trademark, they place the card of what beans they used. This is the 93 Points Choco Blend which only means they scored 93 points in Coffee Review if you find that sort of statistic important. Personally, I don't. But I did like the espresso. It was nutty with a slight chocolately hazelnut taste. Wasn't too acidic. The ice cream was fantastic. I would just have this alone if I could. Smooth and luxurious. I'm not a big fan of walnut but this went well with the sweet maple syrup from the ice cream.
37 瀏覽
0 讚好
0 留言
22 瀏覽
0 讚好
0 留言
Pouring it all together, it was delicious. Decandent and creamy. The espresso matched well with the ice cream.
14 瀏覽
0 讚好
0 留言
A lovely dessert break. Place is comfortable but it is horribly noisy as diners do talk very loud.  And staff seem rushed to clear plates.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-05-19
用餐途徑
堂食
人均消費
$75 (下午茶)
等級4
2022-02-01 3335 瀏覽
今日返半天,下午便外出覓食。weekday 的Ninetys 下午茶時段排隊的人不多,等了五分鐘左右便可入座。餐廳帶有文青cafe 氣氛,素雅的室內設計,配上綠色植物和木材等,加上微暗的燈光,令人有relax 的感覺。Weekday lunch 有六款選擇,有叉燒飯、辣雞飯、三文魚飯、西式芝士飯、磨茹飯和烏冬等,價格由$128-$198。Scallops & urchin udon$178Pan seared scallops, Canadian urchin, Ibsen tamago, grilled asparagus, cherry tomatoes, creamy dill soup, Inanwa udon 帶子海膽烏冬份量十足。帶子大大粒,又厚肉,煎得甘香嫩口;海膽是加拿大的,大大片,表面有火炙過,雖然海膽味不太濃,但味道鮮美;兩隻溫泉旦都係日本蘭王旦,旦王的顏色特別鮮明,有濃厚的旦香;烤過的露筍又香又嫩,再加埋清甜又爆汁的車厘茄,好吃。烏冬十分滑溜又不帶酸味,口感有少彈牙,加上香草忌廉湯底,滑啫啫不膩口,十分滋味。Flat white$42選擇choco blend,
更多


今日返半天,下午便外出覓食。weekday 的Ninetys 下午茶時段排隊的人不多,等了五分鐘左右便可入座。


餐廳帶有文青cafe 氣氛,素雅的室內設計,配上綠色植物和木材等,
119 瀏覽
0 讚好
0 留言
加上微暗的燈光,令人有relax 的感覺。


Weekday lunch 有六款選擇,有叉燒飯、辣雞飯、三文魚飯、西式芝士飯、磨茹飯和烏冬等,價格由$128-$198。
131 瀏覽
0 讚好
0 留言



Scallops & urchin udon$178
Pan seared scallops, Canadian urchin, Ibsen tamago, grilled asparagus, cherry tomatoes, creamy dill soup, Inanwa udon
52 瀏覽
0 讚好
0 留言

帶子海膽烏冬份量十足。帶子大大粒,
77 瀏覽
0 讚好
0 留言
又厚肉,煎得甘香嫩口;海膽是加拿大的,
25 瀏覽
0 讚好
0 留言
大大片,表面有火炙過,雖然海膽味不太濃,但味道鮮美;兩隻溫泉旦都係日本蘭王旦,
31 瀏覽
0 讚好
0 留言
旦王的顏色特別鮮明,有濃厚的旦香;烤過的露筍又香又嫩,再加埋清甜又爆汁的車厘茄,好吃。烏冬十分滑溜又不帶酸味,
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
口感有少彈牙,加上香草忌廉湯底,滑啫啫不膩口,十分滋味。


Flat white$42選擇choco blend,
22 瀏覽
0 讚好
0 留言
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
咖啡味道醇香順喉,又有深焙的風味,加上燕麥奶,口感順滑,泡沫幼細,再吃一口藍莓乾,酸甜的藍莓吊起咖啡的堅果風味,不錯。


這一天的午餐還不錯!




(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-01-31
等候時間
5 分鐘 (堂食)
用餐時段
下午茶
等級4
269
0
🔸Jumbo Piggy Piggy🐷 呢個上枱個陣我哋係呆左😵個包🥖係超巨大😂滑蛋上面係多塊自家製叉燒,再鋪滿越式青木瓜沙律、小豆苗同紫羽衣甘藍🥬材料相當豐富😍餐廳標明用左日本蘭王蛋🥚個滑蛋都真係好香蛋味,炒得夠滑!重點黎啦,個自家製叉燒半肥瘦,微燶,食落好香口,肉質軟腍😋個包烘到好脆,搽左牛油,加上其他食材既醬汁,食落唔會乾爭爭。🔸Scallops & Urchin Udon見到有冷烏冬,又有熱烏冬,呢日涼涼地都係揀款熱既食。有煎香過既帶子同海膽,加上兩隻日本蘭王蛋🥚拮穿左流心既蛋黃一齊食都幾香😋🔸Dirty、Flat White ☕️咖啡有兩款豆可以揀,一款Fruity Blend一款Choco Blend ,奶都可以揀全脂奶、脫脂奶、燕麥奶、杏仁奶、豆奶。呢樣幾欣賞,可以就到唔同人既口味😎我哋都揀左Choco Blend,咖啡豆係由舖頭自家烘焙既,經過Coffee Review 專業咖啡評鑑2021年Ninety既呢兩款豆分別拎到95同93分咁高,所以都想黎飲下。的確啡味係好香,走個陣我哋都買左咖啡豆走,好開心咁啱做緊特價,超抵買😍📍#NINETYsRoastery (#銅鑼灣美
更多
93 瀏覽
0 讚好
0 留言
🔸Jumbo Piggy Piggy🐷
呢個上枱個陣我哋係呆左😵個包🥖係超巨大😂滑蛋上面係多塊自家製叉燒,再鋪滿越式青木瓜沙律、小豆苗同紫羽衣甘藍🥬材料相當豐富😍餐廳標明用左日本蘭王蛋🥚個滑蛋都真係好香蛋味,炒得夠滑!重點黎啦,個自家製叉燒半肥瘦,微燶,食落好香口,肉質軟腍😋個包烘到好脆,搽左牛油,加上其他食材既醬汁,食落唔會乾爭爭。
55 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔸Scallops & Urchin Udon
見到有冷烏冬,又有熱烏冬,呢日涼涼地都係揀款熱既食。有煎香過既帶子同海膽,加上兩隻日本蘭王蛋🥚拮穿左流心既蛋黃一齊食都幾香😋
73 瀏覽
0 讚好
0 留言
42 瀏覽
0 讚好
0 留言

🔸Dirty、Flat White ☕️
咖啡有兩款豆可以揀,一款Fruity Blend一款Choco Blend ,奶都可以揀全脂奶、脫脂奶、燕麥奶、杏仁奶、豆奶。呢樣幾欣賞,可以就到唔同人既口味😎我哋都揀左Choco Blend,咖啡豆係由舖頭自家烘焙既,經過Coffee Review 專業咖啡評鑑2021年Ninety既呢兩款豆分別拎到95同93分咁高,所以都想黎飲下。的確啡味係好香,走個陣我哋都買左咖啡豆走,好開心咁啱做緊特價,超抵買😍
22 瀏覽
0 讚好
0 留言
18 瀏覽
0 讚好
0 留言

📍#NINETYsRoastery (#銅鑼灣美食)
銅鑼灣恩平道28號利園二期1樓116號舖
43 瀏覽
0 讚好
0 留言
34 瀏覽
0 讚好
0 留言
40 瀏覽
0 讚好
0 留言

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
471 瀏覽
0 讚好
0 留言
615 瀏覽
2 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • Dirty
  • Flat White
  • Jumbo Piggy Piggy
等級4
107
0
2022-01-22 1116 瀏覽
🏅得獎咖啡豆 #cafe 餐館風menu 嘅cafe, 食物質素 價錢都比較高 當然服務都比較接近西餐廳🍴 CP值高🔥豪小小lunch celebration: $298 fine bunch set 食材都比較高級 有大量選擇 有啲items 要加錢1. 選擇 main carbs: bakery | noodles 強烈推薦 包包🍞:4 種都好食,最愛#sourdough 2 pick 4 sides dishes 蛋類🥚 全部都係#蘭王蛋 一粒已經好貴 🌟海膽炒蛋: 海膽味好濃太好食了 滿足感極高 must pick!🌟焦糖蘋果叉燒 🐷愛叉燒必簡 脆邊 肉厚 焦糖蘋果配搭好好🌟Burrata cheese 🧀 #burrata 軟林林 太正喇 擺盤仲有花花 🌹🌟魚: 火炙油甘魚 火侯剛好 有魚油香 又唔會太熟 + 特別調製嘅沙律醬☕️: choco beans 配藍梅乾(可以特出豆嘅香味)- dirty - cappuccino $42 仲要咁平!有兔子拉花🐰
更多
🏅得獎咖啡豆 #cafe
餐館風menu 嘅cafe, 食物質素 價錢都比較高 當然服務都比較接近西餐廳🍴 CP值高🔥

豪小小lunch celebration: $298 fine bunch set
食材都比較高級 有大量選擇 有啲items 要加錢

1. 選擇 main carbs: bakery | noodles
強烈推薦 包包🍞:4 種都好食,最愛#sourdough

2 pick 4 sides dishes
蛋類🥚 全部都係#蘭王蛋 一粒已經好貴

🌟海膽炒蛋: 海膽味好濃
太好食了 滿足感極高 must pick!

🌟焦糖蘋果叉燒 🐷
愛叉燒必簡 脆邊 肉厚 焦糖蘋果配搭好好

🌟Burrata cheese 🧀 #burrata
軟林林 太正喇 擺盤仲有花花 🌹

🌟魚: 火炙油甘魚
火侯剛好 有魚油香 又唔會太熟 + 特別調製嘅沙律醬

☕️: choco beans 配藍梅乾(可以特出豆嘅香味)
- dirty
- cappuccino

$42 仲要咁平!有兔子拉花🐰
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
27 瀏覽
0 讚好
0 留言
海膽炒蛋
16 瀏覽
0 讚好
0 留言
叉燒
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
burrata  cheese
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
blue  cheese  with  honey 
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
beef 
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
raw  eggs 
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
395 瀏覽
0 讚好
0 留言
401 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
海膽炒蛋
叉燒
burrata  cheese
blue  cheese  with  honey 
beef 
raw  eggs 
  • Dirty
  • Flat White
等級4
121
0
2022-01-10 682 瀏覽
呢間cafe平時經過幾次都好想試,成日係出面經過見full house,lunch都吾敢排驚排吾到今日終於有機會下午茶時間過去試下。cafe 裝修簡約寬敞,墻身水泥配木調家具,感覺好舒服。下午茶時段就嗌2個brunch 同2杯咖啡chill下,結果等食物上枱個陣比個分量嚇親lolJumbo piggy piggy 簡直係巨型叉燒包 成個潛水艇甘長 係subway 包既加大版比左5,6塊大叉燒 分量十足叉燒香甜 配蘭王蛋炒蛋&青瓜沙律+菜 配埋烤到金黃色長法包 感覺都幾新鮮同好夾豐富口感 2個人share都可以Hamachi & Salmon Cold Udon排盤精緻 好感覺好似食緊高級日本料理lol油甘魚&扇貝舖係面加上好多三文魚籽,魚生超鮮甜配上百香果汁好清新墨魚汁脆片 脆卟卟甜甜地好特別呢個組合配上凍烏冬已經好夠味加上凍魚湯更鮮美Piccolo Latte Fruity blend 配左幾粒杏仁跟埋咖啡一齊飲幾得意 提升左個層次但個人覺得咖啡有d 苦Mocha choco blend朱古力醬拉埋成隻杯好靚!好濃朱古力味 咖啡味反而無咩但我好中意 好好飲
更多
呢間cafe平時經過幾次都好想試,成日係出面經過見full house,lunch都吾敢排驚排吾到今日終於有機會下午茶時間過去試下。cafe 裝修簡約寬敞,墻身水泥配木調家具,感覺好舒服。

下午茶時段就嗌2個brunch 同2杯咖啡chill下,結果等食物上枱個陣比個分量嚇親lol
Jumbo piggy piggy 
簡直係巨型叉燒包
成個潛水艇甘長 係subway 包既加大版
比左5,6塊大叉燒 分量十足
叉燒香甜 配蘭王蛋炒蛋&青瓜沙律+菜 
配埋烤到金黃色長法包 感覺都幾新鮮同好夾
豐富口感 2個人share都可以

Hamachi & Salmon Cold Udon
排盤精緻 好感覺好似食緊高級日本料理lol
油甘魚&扇貝舖係面加上好多三文魚籽,
魚生超鮮甜
配上百香果汁好清新
墨魚汁脆片 脆卟卟甜甜地好特別
呢個組合配上凍烏冬已經好夠味
加上凍魚湯更鮮美

Piccolo Latte Fruity blend 
配左幾粒杏仁
跟埋咖啡一齊飲幾得意 提升左個層次
但個人覺得咖啡有d 苦

Mocha choco blend
朱古力醬拉埋成隻杯好靚!
好濃朱古力味 咖啡味反而無咩
但我好中意 好好飲
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
13 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-01-03
用餐途徑
堂食
等級3
41
0
2022-05-31 73 瀏覽
Fine Brunch Board ($298)Including 2 Bakeries or Noodles | 4 SidesSomen Noodles (Plain Somen & Ume Somen) with Miso Pork Soup+ Black Truffle Scrambled Eggs+ Mussels Miso Soup (+$35)+ Grilled M7 Beef Cube (+$58)+ Burrata Cheese (+$48)+ Hot Blueberry Cupcake Tea (+$58)Bakery (Unlimited): Sourdough & Mixed Seed WW Bread+ Sea Urchin Paste Scrambled Eggs+ Torched Hamachi w/ Fresh Truffle+ Grilled Sous Vide Chicken Thigh w/ Grapefruit Jam+ Grilled Pumpkin w/ Lemon Vinaigrette+ Hot Honeybush Tea (+$58)每
更多
Fine Brunch Board ($298)
Including 2 Bakeries or Noodles | 4 Sides

Somen Noodles (Plain Somen & Ume Somen) with Miso Pork Soup
+ Black Truffle Scrambled Eggs
+ Mussels Miso Soup (+$35)
+ Grilled M7 Beef Cube (+$58)
+ Burrata Cheese (+$48)
+ Hot Blueberry Cupcake Tea (+$58)

Bakery (Unlimited): Sourdough & Mixed Seed WW Bread
+ Sea Urchin Paste Scrambled Eggs
+ Torched Hamachi w/ Fresh Truffle
+ Grilled Sous Vide Chicken Thigh w/ Grapefruit Jam
+ Grilled Pumpkin w/ Lemon Vinaigrette
+ Hot Honeybush Tea (+$58)

每一樣野食都好精緻 用心製作,
味道都相當唔錯~
值得推介❤️❤️❤️❤️

當中最喜歡就係:
Sea Urchin Paste Scrambled Eggs
係最頂級既日本蘭王蛋 + 大量鮮甜既海膽,2樣加埋非常夾,感覺仲好味過淨食海膽!

另外呢度既茶都好特別,可以坐低慢慢品嘗 慢慢嘆☕
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-01-26
用餐途徑
堂食
等級3
51
0
我哋order咗一份chicken & waffle, spring chicken 🐔 同埋Dirty ☕️兩個雞都好juicy, 一啲都唔乾🤩 。Spring chicken外層以香料醃製,配上放咗喺雞下邊嘅日式咖喱risotto同埋蘭王蛋,味道非常之特別而且好味,成件事好match☺️。Waffle 上面舖滿🍓🫐, 配咗個有薑味嘅藍莓醬, 好特別😝咖啡就係一如既往咁好味 ☕️ 暫時都仲係我心目中嘅top1 in Hong Kong 🥰
更多

我哋order咗一份chicken & waffle, spring chicken 🐔 同埋Dirty ☕️

4 瀏覽
0 讚好
0 留言



兩個雞都好juicy, 一啲都唔乾🤩 。Spring chicken外層以香料醃製,配上放咗喺雞下邊嘅日式咖喱risotto同埋蘭王蛋,味道非常之特別而且好味,成件事好match☺️。

5 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言



Waffle 上面舖滿🍓🫐, 配咗個有薑味嘅藍莓醬, 好特別😝

8 瀏覽
0 讚好
0 留言



咖啡就係一如既往咁好味 ☕️ 暫時都仲係我心目中嘅top1 in Hong Kong 🥰


(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-05-28
等候時間
10 分鐘 (堂食)
人均消費
$150 (午餐)
推介美食
  • Dirty
  • Chicken  Waffle
等級2
5
0
2022-05-28 71 瀏覽
Jumbo Piggy Piggy個包係好既,2人份量自家製叉燒,再鋪滿青瓜沙律、紫羽衣甘藍,食材豐富,日本蘭王蛋,個炒蛋都好有蛋味,炒得夠嫩滑!個自家製叉燒半肥瘦,微燶,食落好香口,淋上蜜糖芥末肉味同油脂香兼備,個包烘到好酥脆,好香牛油味,一啖咬落個包度口感豐富
更多
Jumbo Piggy Piggy
個包係好既,2人份量
自家製叉燒,再鋪滿青瓜沙律、紫羽衣甘藍,食材豐富,日本蘭王蛋,個炒蛋都好有蛋味,炒得夠嫩滑!個自家製叉燒半肥瘦,微燶,食落好香口,淋上蜜糖芥末肉味同油脂香兼備,個包烘到好酥脆,好香牛油味,一啖咬落個包度口感豐富
$268
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-05-27
等候時間
10 分鐘 (堂食)
用餐時段
午餐
等級1
1
0
2022-05-09 119 瀏覽
机缘巧合之下进入这间茶餐厅。室内的装修舒适个性,是属于工业风的感觉,空间宽敞。是和朋友小聚,或者一个人过来悠闲坐坐也不错。食物方面选择非常多,而且用了一个比较特别的方式,让你一个早餐里面可以包含很多种的食物,每种食物分量都比较少,感觉有点像下午茶。咖啡很有特色,还给搭配了一些果干果仁之类的,并且给咖啡品质打了分,挺有趣的。不过我觉得当天我们叫了一个+ ¥58的和牛实在不太值得,另外叫了一个海胆的炒蛋,味道有特色,但是不是特别喜欢。总体来说,除了贵一些都还能接受。
更多
机缘巧合之下进入这间茶餐厅。室内的装修舒适个性,是属于工业风的感觉,空间宽敞。是和朋友小聚,或者一个人过来悠闲坐坐也不错。食物方面选择非常多,而且用了一个比较特别的方式,让你一个早餐里面可以包含很多种的食物,每种食物分量都比较少,感觉有点像下午茶。咖啡很有特色,还给搭配了一些果干果仁之类的,并且给咖啡品质打了分,挺有趣的。不过我觉得当天我们叫了一个+ ¥58的和牛实在不太值得,另外叫了一个海胆的炒蛋,味道有特色,但是不是特别喜欢。总体来说,除了贵一些都还能接受。

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐日期
2022-04-30
用餐時段
早餐
推介美食
  • Dirty
  • Flat White
等級4
102
0
2022-05-01 123 瀏覽
行街行到攰攰地,就揾間cafe 休息下。由於我同朋友都好掛住上次係尖沙咀的NINETYS 食的朱古力曲奇,所以就諗住揾返佢。可惜,今日曲奇賣晒,我都就叫咗95 Coffee Cake. 個cake 落到Ninetys 95 point house fruity blend coffee,食落其實係咖啡口味的cheese cake, 幾特別,有淡淡的咖啡味。不過,朋友就嫌佢買酸味,唔係好啱佢口味,我就覺得不過不失。下次都係要食返曲奇😂
更多
行街行到攰攰地,就揾間cafe 休息下。由於我同朋友都好掛住上次係尖沙咀的NINETYS 食的朱古力曲奇,所以就諗住揾返佢。可惜,今日曲奇賣晒,我都就叫咗95 Coffee Cake.

個cake 落到Ninetys 95 point house fruity blend coffee,食落其實係咖啡口味的cheese cake, 幾特別,有淡淡的咖啡味。不過,朋友就嫌佢買酸味,唔係好啱佢口味,我就覺得不過不失。下次都係要食返曲奇😂


95  coffee  cake
$88
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-04-28
用餐途徑
堂食
用餐時段
下午茶
推介美食
95  coffee  cake
$ 88
等級2
23
0
2022-04-27 158 瀏覽
本月第二次來繼上次選錯食物,但都令我覺得很好食後,今天相約閨蜜來Lunch今次終於選對了是上次本來想食的食物餐廳價錢雖然是比較貴,但真係覺得出品很好,很值得!服務也好閨蜜都有讚冇彈下月再見
更多
本月第二次來

繼上次選錯食物,但都令我覺得很好食後,今天相約閨蜜來Lunch
今次終於選對了

是上次本來想食的食物
餐廳價錢雖然是比較貴,但真係覺得出品很好,很值得!服務也好
閨蜜都有讚冇彈

下月再見
$178
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
Flat  White 
$42
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
Latte
$42
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐日期
2022-04-27
用餐途徑
堂食
人均消費
$242
推介美食
Flat  White 
$ 42
Latte
$ 42
  • Scallops  &  Urchin  Udon
等級4
187
0
各種驚喜慢煮🍖必食軟嫩慢煮叉燒!惹味慢煮銀鱈魚!-比中菜館更好食嘅叉燒,比西餐廳更驚喜嘅銀鱈魚,比烘培店更濃厚嘅曲奇。佢地已經超越咗Cafe嘅定義,田中表示不能錯過。-🧀Black Truffle Pasta ($178)1️⃣極濃厚黑松露忌廉,加入濃厚芝士,包住每一條通粉,絕對有幸福嘅感覺。2️⃣再鋪上誘人厚切大菇,Juicy爆汁,拌以唔同雜菌,濃郁中更清新。🦪Tooth Fish w/ Tom Kha Gai($268)1️⃣慢煮過後嘅銀鱈魚,肉質更嫩滑細膩,而且肉汁極豐富。2️⃣配上泰式酸辣椰奶湯,惹味香辣,係完全想像唔到嘅驚喜Fusion。🍖The Signature Char Siu ($188)招牌慢煮叉燒,口感軟嫩,肥瘦均勻,而醬汁滲入叉燒中,極Juicy,夾上微酸多汁嘅醃瓜,中和叉燒肉感。🥗Raw Salmon Plate ($148)厚切三文魚刺身,拌以酸甜莎莎醬,清新又開胃。🍪Triple Chocolate Cookie ($40)新鮮焗起嘅曲奇,烤得微微焦脆,內裡朱古力半溶,大大塊極邪惡。🍹White Peach、Merlot Red Grape($62)非一般濃厚嘅果汁,質感
更多
各種驚喜慢煮🍖必食軟嫩慢煮叉燒!惹味慢煮銀鱈魚!
-
比中菜館更好食嘅叉燒,比西餐廳更驚喜嘅銀鱈魚,比烘培店更濃厚嘅曲奇。

佢地已經超越咗Cafe嘅定義,田中表示不能錯過。
-
🧀Black Truffle Pasta ($178)
1️⃣極濃厚黑松露忌廉,加入濃厚芝士,包住每一條通粉,絕對有幸福嘅感覺。
2️⃣再鋪上誘人厚切大菇,Juicy爆汁,拌以唔同雜菌,濃郁中更清新。

🦪Tooth Fish w/ Tom Kha Gai($268)
1️⃣慢煮過後嘅銀鱈魚,肉質更嫩滑細膩,而且肉汁極豐富。
2️⃣配上泰式酸辣椰奶湯,惹味香辣,係完全想像唔到嘅驚喜Fusion。

🍖The Signature Char Siu ($188)
招牌慢煮叉燒,口感軟嫩,肥瘦均勻,而醬汁滲入叉燒中,極Juicy,夾上微酸多汁嘅醃瓜,中和叉燒肉感。

🥗Raw Salmon Plate ($148)
厚切三文魚刺身,拌以酸甜莎莎醬,清新又開胃。

🍪Triple Chocolate Cookie ($40)
新鮮焗起嘅曲奇,烤得微微焦脆,內裡朱古力半溶,大大塊極邪惡。

🍹White Peach、Merlot Red Grape($62)
非一般濃厚嘅果汁,質感稠身厚滑,入口仍然Feel到果肉泥,極有驚喜。

👍🏻9/10
14 瀏覽
2 讚好
0 留言
61 瀏覽
1 讚好
0 留言
33 瀏覽
0 讚好
0 留言
24 瀏覽
0 讚好
0 留言
14 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
1 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
23
0
2022-04-20 139 瀏覽
活在當下,享受今天;假期將完,快樂未止復活節的最後一天假期,早上起來掛念日本,到這裡吃份日式早餐扮個偽日青第一次來的餐廳,Menu上太多選擇,樣樣都想試大家研究了40分鐘後才點食選擇了HAMACHI SCALLOP COLD UDON,來到眼前有驚冇喜,主要是份量很迷你,今日第一餐唔夠飽喎查問後…是自己點錯了 不過…居然越食越喜歡,錯有錯着下有真驚喜味道很fresh酸酸尾尾甜甜,每一啖通過食道時感覺好清新舒暢留意到當中加入了某種水果籽,應該是它,令到整個味道提升 另一樣是選CHICKEN WAFFLE,雞扒外層炸到脆薄,做到不會很熱氣的感覺WAFFLE配搭了幾種不同酸的水果同吃,也幫助減低了雞扒的油膩感但個人覺得WAFFLE要快吃,因為放耐了質感就變得好淋從食評文中知道Cafe得過咖啡豆獎項🏆所以咖啡是重點必試一杯BLACK LATTE,一杯 MOCHA,具體唔識形容,反正飲了得獎咖啡豆的咖啡就是感覺很好
更多
活在當下,享受今天;假期將完,快樂未止

復活節的最後一天假期,早上起來掛念日本,到這裡吃份日式早餐扮個偽日青
第一次來的餐廳,Menu上太多選擇,樣樣都想試
大家研究了40分鐘後才點食

選擇了HAMACHI SCALLOP COLD UDON,來到眼前有驚冇喜,主要是份量很迷你,今日第一餐唔夠飽喎
查問後…是自己點錯了
不過…居然越食越喜歡,錯有錯着下有真驚喜
味道很fresh酸酸尾尾甜甜,每一啖通過食道時感覺好清新舒暢
留意到當中加入了某種水果籽,應該是它,令到整個味道提升
另一樣是選CHICKEN WAFFLE,雞扒外層炸到脆薄,做到不會很熱氣的感覺
WAFFLE配搭了幾種不同酸的水果同吃,也幫助減低了雞扒的油膩感
但個人覺得WAFFLE要快吃,因為放耐了質感就變得好淋

從食評文中知道Cafe得過咖啡豆獎項🏆所以咖啡是重點必試
一杯BLACK LATTE,一杯 MOCHA,具體唔識形容,反正飲了得獎咖啡豆的咖啡就是感覺很好

HAMACHI & SCALLOP  COLD  UDON
$198
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
CHILDREN    WAFFLE 
$158
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
14 瀏覽
0 讚好
0 留言
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
Black  Latte
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
Mocha
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-04-18
用餐途徑
堂食
人均消費
$250
推介美食
HAMACHI & SCALLOP  COLD  UDON
$ 198
CHILDREN    WAFFLE 
$ 158
Black  Latte
Mocha
等級1
1
0
2022-03-19 180 瀏覽
一睇賣相,已經10分討好,先有金箔吸睛,食落去嘅時候,啲藍妹將夾雜左薑嘅味道又唔辣,味道條配得好好! 件waffles 又好鬼爽脆!正!而內在嘅環境,好舒服,係而家疫情嘅情況,好似包咗場一樣!服務員態度10分好,整個環境配合都令你覺得好舒服,貴就貴咗少少,但係都係值得嘅!另外嗰個雞扒窩夫,都好食,劍雞好趣口得來,又唔會被調味料搶過晒啲雞味!呢間都係近年來,值得地推介嘅餐廳!而家二人限聚令,兩個知己一齊坐埋傾吓計都幾爽㗎!
更多
一睇賣相,已經10分討好,先有金箔吸睛,食落去嘅時候,啲藍妹將夾雜左薑嘅味道又唔辣,味道條配得好好! 件waffles 又好鬼爽脆!正!而內在嘅環境,好舒服,係而家疫情嘅情況,好似包咗場一樣!服務員態度10分好,整個環境配合都令你覺得好舒服,貴就貴咗少少,但係都係值得嘅!另外嗰個雞扒窩夫,都好食,劍雞好趣口得來,又唔會被調味料搶過晒啲雞味!呢間都係近年來,值得地推介嘅餐廳!而家二人限聚令,兩個知己一齊坐埋傾吓計都幾爽㗎!
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
Chicken  Waffles
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
Chicken  Waffles
  • Chicken  Waffle
等級3
77
0
2022-02-20 183 瀏覽
.銅鑼灣行行下有d攰😆朋友好需要咖啡因😂望上利園有間coffee shop☕️ 就上去坐下🥳…………👩🏻‍🦰最愛曲奇🍪見到有就試下 sugarism嘅red velvet 味😍真係好好食😋之前都試過好多間ig曲奇小店🍪呢間已經榮升到我嘅頭3位😍🥰🙈………..🌟竹炭latte💫飲落個感覺好得意🔥😆未試過飲竹炭嘅飲品😯第一啖飲落飲普通熱牛奶🥛飲多幾啖個味開始出🥰唔錯,天氣凍飲完一杯個人最笠笠🥰🥳…………🌟Flat White ☕️朋友點左Flat White☕️可以簡fruity 嘅味😍加上有幾粒杏仁🤔如果餐廳係配塊餅會比較夾😯🤔……….味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5(Haha因為🍪加左唔小分😍會再因為食🍪再去飲下野😆🥰)環境:🌕🌕🌕🌕🌑4/5衛生:🌕🌕🌕🌕🌑4/5價錢🌕🌕🌕🌗🌑3.5/5性價比:🌕🌕🌕🌗🌑3.5回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑4/5……….
更多
.
銅鑼灣行行下有d攰😆朋友好需要咖啡因😂
望上利園有間coffee shop☕️ 就上去坐下🥳
…………
👩🏻‍🦰最愛曲奇🍪見到有就試下 sugarism嘅red velvet 味😍
真係好好食😋之前都試過好多間ig曲奇小店🍪呢間已經榮升到我嘅頭3位😍🥰🙈
………..
🌟竹炭latte💫
飲落個感覺好得意🔥😆未試過飲竹炭嘅飲品😯第一啖飲落飲普通熱牛奶🥛飲多幾啖個味開始出🥰唔錯,天氣凍飲完一杯個人最笠笠🥰🥳
…………
🌟Flat White ☕️
朋友點左Flat White☕️可以簡fruity 嘅味😍加上有幾粒杏仁🤔如果餐廳係配塊餅會比較夾😯🤔
……….
味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
(Haha因為🍪加左唔小分😍會再因為食🍪再去飲下野😆🥰)
環境:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
衛生:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
價錢🌕🌕🌕🌗🌑3.5/5
性價比:🌕🌕🌕🌗🌑3.5
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
……….
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
57 瀏覽
0 讚好
0 留言
21 瀏覽
0 讚好
0 留言
422 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-02-16
用餐途徑
堂食
人均消費
$70 (下午茶)
推介美食
  • Red Velvet Cookie