2016-04-06 1383 瀏覽
今日想食PIZZA, 唸住去大型連鎖PIZZA 店食, 點知行過見到有間新野, 又見唔係太多人, 仲要係我鐘意食既薄底PIZZA, 一於俾個機會去TRY TRY 佢...PIZZA 種類都算多, 有十四款, 其中有幾款係可以MIX (即係一款PIZZA 有兩款味道), 除左PIZZA, 仲有意粉, 焗飯, 薯條, 炸洋蔥圈, 炸雞, 飲品種類都有好多添, 有咖啡, 啤酒....每款PIZZA 大約 $4X-$6X, 唸住咁既價錢應該唔係太大個, 所以我地叫左兩個PIZZA, 嘩....點知黎到都唔細喎, 一個PIZZA 有六件, 仲可以加十幾蚊轉做 SET (可以楝炸雞 / 薯條 / 洋蔥圈+汽水), 我地楝左洋蔥圈, 即炸既, 好好味...(可惜食晒先記得未影相 ), 仲有叫左芝士焗薯條, 哩個好一般, 啲薯條炸得唔夠脆身, 個芝士醬放係薯條上面,一耐左, 連薯條都淋晒, 如果考慮個醬另外上, 可能會比較好啲! 下次唔會再叫!叫左兩款PIZZA : "北海道煙肉意式腸" & "火腿菠蘿", "火腿菠蘿" 唔係太特別, 用千島醬汁, 反而"北海道煙肉意式腸" 那款出奇地好味, 佢有西蘭

...(可惜食晒先記得未影相
叫左兩款PIZZA : "北海道煙肉意式腸" & "火腿菠蘿", "火腿菠蘿" 唔係太特別, 用千島醬汁, 反而"北海道煙肉意式腸" 那款出奇地好味, 佢有西蘭花再加隻溫泉蛋, 估唔到溫泉蛋同 PIZZA 都幾夾喎...
間餐廳係類似快餐店的形式, 自己去落 ORDER, 跟住會送餐去俾你, 可能咁樣, 價錢唔係好貴, 我地今餐都只係食左百幾蚊就有兩款PIZZA, 兩款小食, 試問去那間大型的連鎖PIZZA 店, 又點知哩個價錢呢? 有時我地都要支持一下其他小店!
2016-04-05
  • 炸洋蔥圈
  • 北海道煙肉意式腸PIZZA
2016-03-13 947 瀏覽
前陣子老爸睇報紙介紹香港十大必食pizza, 呢間Napoli's 係其一, 上星期日走去試下係咪真係咁好.間店響尖沙咀樓上店, 位置都幾隱蔽, 又要行樓梯上去.上到去間店, 已經見到收銀counter. 原來呢度係以快餐店形式經營, 環境都算整潔, 裝修就好一般, 食客就意外地少人, 可能位置唔就腳啦! 搵左位坐低後, 拎左張餐牌睇下有咩食. Pizza只有一個大細同厚薄, 冇得揀! 不過口味都算多, 重可以轉套餐, 有薯條/沙律及汽水.同快餐店一樣, 自己出去買餐, 之後有職員送食物來. 重話明Pizza如果太燶, 可以要求重焗!開放式的廚房, 一眼睇晒!吞拿汁鯷魚Pizza ($48)等了大約十分鐘, 薄餅便送上. 一睇已經知係新鮮出爐, 因為夠熱又香噴噴! 餐牌標明薄身餅底直徑約25cm, 睇落都唔細, 而且已經切開左方便食.薄餅焗得有d燶左, 賣相都算OK, 不過料唔多, 餅邊部份都幾多. 薄餅入口香脆, 唔太油, 餅底唔厚唔薄, 明顯係日式薄餅特色. 入口都有好多吞拿魚肉, 鯷魚就唔多覺, 鹹鹹地, 加埋番茄醬同熔左嘅芝士, 都幾好食. 唔厚唔薄餅底芝士四重奏 ($58)老
間店響尖沙咀樓上店, 位置都幾隱蔽, 又要行樓梯上去.
搵左位坐低後, 拎左張餐牌睇下有咩食.

同快餐店一樣, 自己出去買餐, 之後有職員送食物來.
重話明Pizza如果太燶, 可以要求重焗!
開放式的廚房, 一眼睇晒!
吞拿汁鯷魚Pizza ($48)

唔厚唔薄餅底
芝士四重奏 ($58)
老爸說呢個係報紙推介, 不過亦係最失望果個. 雖然話係用左四種芝士, 但薄餅芝味不足, 芝士份量超少! 而且重俾左盒楓糖漿, 楓糖甜味同薄餅鹹味, 好似唔多夾.
沙律 (套餐+$25)

由於大家都唔想食薯條, 所以叫左個沙律. 沙律係用膠杯裝好, 應該係一早pack定.
沙律汁係俾錢時響收銀處已經揀好, 當日揀左芝麻醬.
由於用個膠杯食太唔方便, 所以都係倒響碟食方便D. 沙律菜一般新鮮, 加左濃味芝麻汁, 味道會好D.
老實講, 呢間餐廳各方面其實都只係一般, 唯一最好就係薄餅價錢平, 而且係即造嘅. 不過火侯控制差D, 整出來多數都偏黑同燶; 而且薄餅材料不足, 多一點肯定會更好. 如果要響香港企穩陣腳, 有必要好好改善下.
2016-02-28
  • 吞拿汁鯷魚Pizza
2016-02-11 454 瀏覽
是日陪我的他去了新書分享會後,係附近搵野食...係矛目標之下,碌左入呢間(又見到新野,又走去試),望左餐牌一輪,走去買飛喇...叫左...我當然要飲返杯coffee先啦,成日都未有杯coffee落肚,Iced Cappuccino偏淡,但算可接受 Sausage Mix(雜錦西式腸):都不錯,有款腸仲要係有點辣的Cheese Fries(芝士薯條):幼身薯條加上唔膩的芝士醬,不錯...Seafood Doria(鮮茄海鮮焗飯):想不到係成塊炸魚柳係面,正而且好juice,一d都唔膩
),望左餐牌一輪,走去買飛喇...叫左...
Iced Cappuccino
Sausage Mix
Cheese Fries
Seafood Doria
而且好juice,一d都唔膩
2016-01-31
2016-01-18 386 瀏覽
下午五時多,約左個客但佢要遲半小時,昔時路過這間食店,便入去打算邊食邊等。見餐牌主打pizza,雖然時間並非下午茶及晚餐,但望見自己喜歡的食物,今晚晚餐,唯有食少些。點了個套餐,有照燒雞pizza,細薯條,汽水。🍕料不算多,餅底在厚薄批之間,懷著去麥當當的心態進食,感覺不俗。🍟是幼身果種,並非我杯茶。但薯條即炸,嬲好熱氣,但加分。以懷著去麥當當的心態入去食pizza,都有驚喜。

點了個套餐,有照燒雞pizza,細薯條,汽水。

🍟是幼身果種,並非我杯茶。但薯條即炸,嬲好熱氣,但加分。

以懷著去麥當當的心態入去食pizza,都有驚喜
2016-01-18
15 分鐘 (堂食)
$70 (其他)
  • 瑪嘉麗特
2015-11-01 547 瀏覽
係尖沙咀, 食個晚餐都要排長龍, 排得黎食宵夜啦一係, 就限時90mins, 食野好定傾計好, 揀食野的話, 個個揼低頭食, 不如一個人食, 實唔洗排即入架星期五, 兩個人, 8點鐘, 行完一間又一間, 一係就排都出年, 一係就貴到你媽媽都唔認得先位, 可憐... 走下走下, 見意大利野睇過樓下餐牌幾平, 都有野想揀黎食ge, 上去試下囉, 自己搵位, 快餐形式出counter買, 之後有staff捧黎, 有d似Euro go go, 環境就冇人地裝修得咁試正啦, 你唔會想坐超耐但都坐得過gepizzza衰燶左d, 食到燶ge苦味, 但本身好香口, 料可以加多少少, 幾好突然想食飯, 因為太肚餓, 呢個你唔可以話好好食, 因為有少許一pat pat ge感覺, 但少許而已, 味道ok ga, 芝士配茄汁喎, 食得過超級差, 凍上, 薯條已經唔洗講, 仲要有芝士凍上, 佢d芝士係白汁feel, 你想像下凍腍bear bear白汁薯條有幾難食炸得香, 有輕輕落醃料, 只係用料cheap左少少, 雞翼勁多肥油, 扣晒分野食唔係話好好食, 呢個價錢比左出黎我倒接受佢ge質素, 總括黎講, 我唔
係尖沙咀, 食個晚餐都要排長龍, 排得黎食宵夜啦

三文魚pizza
芝士茄子焗食
芝士薯條
炸雞翼
野食唔係話好好食, 呢個價錢比左出黎我倒接受佢ge質素, 總括黎講, 我唔會建議大家主動搵呢開野開餐, 不過如果你好似我咁走到窮途末路, 佢係一個好好ge選擇
2015-07-18 905 瀏覽
與朋友點了兩款Pizza, 分別是香濃什雜菌及魔香辣腸配薯條,再加焦糖味Panzcroti, 味道一般用料較單調,芝士味亦談不上香濃,而那個焦糖味的麵粉球,就像食炸麵粉,只有甜字。 順帶一提該店不設洗手間,連位處的商場都沒有,要到the one一樓借用,有點遠,食pizza很多時都要用手,雖烈建議店舖自行加裝洗手盤供顧客使用。總結,如趕時間又想慳錢不妨考慮,至於味道幾廿蚊便張就下喇!
魔鬼香辣腸pizza $45
香濃什雜菌
焦糖味panzcotti
2015-07-18
2015-07-14 600 瀏覽
快餐外賣形式的平價Pizza店愈來愈多了~ 最近尖沙咀亦來了個新對手 Napoli's~ 不知是否從日本來的,有點日西fusion感~點了個最簡單的Premium Margarita,配餐跟汽水和薯條~ 餅底是薄批型,邊脆中心軟但不會濕爛,既然是Margarita,當然少不了芝士,premium果然是份量十足  可惜跟餐的薯條就腍而不脆,是幼身那一款的~另外加了雞翼和肉桂味波波~ 前者皮炸得夠香脆,雞肉夠入味~ 後者有點像churros,有點咬口,肉桂味不會過濃,是個不錯的小食~

可惜跟餐的薯條就腍而不脆,是幼身那一款的~
Premium Margarita
炸薯條
香脆雞中翼
肉桂味波波
2015-07-05
Premium Margarita
2015-06-16 1156 瀏覽
Who would have guessed that this Japanese chain would serve up the best value for money pizza in Hong Kong?  Not me!  But Napoli's has consistently delighted since opening a couple of months ago.  The pizzas are freshly made to order and cooked in the Neapolitan style - thin crust, slightly-burnt, slightly-sour and all-round amazing.  Did I mention that you can get a Margherita for $35???
2015-06-13
2015-06-09 863 瀏覽
路過,見到新開,門口張POSTER寫$35個Margherita Pizza,即管去試一吓,平日晚上食客不多。原來單個最平一個25cm Margherita Pizza係$35,無大細批揀,套餐連中薯條+中汽水要$50雖然是以快餐店形式經營,排隊買完餐返埋位後,薯條及汽水會由服務員先送上,薯條是暖暖的,感覺像微波爐叮熱,分量覺得偏小,他們的茄汁係用一隻日本牌子Nagano,蕃茄味濃D,無老麥果隻咁酸。約10分鐘後,一個熱辣辣、香噴噴,鋪滿芝士的pizza送上,薄餅底,唔油,剛出爐的總可口味美。

Margherita 套餐
2015-05-12
Margherita 套餐
2015-06-03 902 瀏覽
I was looking for a place for dinner and accidently discover this new japanese pizza restaurant. The price of the food are pretty reasonable. I ordered a Diavola pizza and juicy chicken wing. The pizza was super spicy, I think they put lots tabasco for the base. There were a few piece of salami and lots of cheese. The dough of the pizza was not so thick, they were very crispy. The chicken wings were very crunchy and seasoned perfectly.

2015-05-30
2015-06-02 621 瀏覽
因為同朋友呢日好想食pizza就黎左呢間餐廳上網睇過係日式快餐店 但完全唔似而且出名90秒石窑一個pizza出爐咁去到其實好多選擇 但最抵都係瑪格麗得 35蚊25cm黎到我都無特別失望 好濃郁蕃茄醬再加上剛溶cheese真係好美味 無肉的 只靠呢兩種pizza最基本既野都可以吃好食真係好難得餅底屬薄 好脆 但要趁熱食洋蔥圈亦唔會過乾 味道係幾好但薯條似乎係炸定 已經有少少淋 呢個唔建議叫因為無特別但總結呢間餐廳抵食
因為同朋友呢日好想食pizza就黎左呢間餐廳

洋蔥圈亦唔會過乾 味道係幾好

但薯條似乎係炸定 已經有少少淋 呢個唔建議叫因為無特別

但總結呢間餐廳抵食
2015-05-25 690 瀏覽
得知最近尖沙咀開咗間日式快餐店係食pizza既,就即刻去試試。都算係幾隱蔽,有時經過都無留意到隔離有條樓梯上去。環境都幾整潔,位都足夠,要自己出去買餐,之後拎個牌有人送野食嚟。叫咗一個餐,另加洋蔥圈。pizza加薯條汽水只要加$15,因為自己都幾鍾意食洋蔥圈,見到都唔算貴就叫嚟試下。total $81,食pizza嚟講都幾抵食。呢度啲薯條係幼薯條,個人鍾意食粗薯條多啲,幼身薯條唔多有口感,但味道都ok,唔會話太咸。pizza賣相都幾得,但係烘得唔夠時間,所以個底同個邊都係軟身唔夠脆,有啲可惜,如果烘多陣的話一定好食好多!失望洋蔥圈,熱辣辣脆卜卜,呢個真係唔錯份量都ok,值回票價。整體嚟講都ok,下次都可以再試下其他。
都算係幾隱蔽,有時經過都無留意到隔離有條樓梯上去。
叫咗一個餐,另加洋蔥圈。pizza加薯條汽水只要加$15,
因為自己都幾鍾意食洋蔥圈,見到都唔算貴就叫嚟試下。
total $81,食pizza嚟講都幾抵食。
薯條
呢度啲薯條係幼薯條,個人鍾意食粗薯條多啲,
幼身薯條唔多有口感,但味道都ok,唔會話太咸。
吞拿汁鯷魚Pizza
有啲可惜,如果烘多陣的話一定好食好多!失望
酥脆洋蔥圈
洋蔥圈,熱辣辣脆卜卜,呢個真係唔錯

份量都ok,值回票價。

整體嚟講都ok,下次都可以再試下其他。
2015-05-09
酥脆洋蔥圈
  • 洋蔥圈
2015-05-25 631 瀏覽
完全是路過, 才發現有間來自日本既PIZZA 快餐店靜靜地向4月來到香港.見佢價錢平平地, 所以馬上入內試一試.因為是第一次來食, 所以先叫了一個特色意色腸PIZZA試一試味道.下單約10分鐘後, 熱辣辣既pizza就上台.買相不錯, 批底十分薄, 而且碟底完全沒有油. 果真跟港底既pizza完全唔同.一拿上手便知材料十足, 為了避免材料跌落台所以要摺一摺才可以順利把pizza放進入口.pizza不單止買相好而且味道也十分好. 最喜歡它的就是cheese十足, 溫泉旦亦做到流心, 加上pizza的原有粉香,很快便食完. 可能是不太油膩吧, 食完原全沒有罪惡感之下 跟友人再加了一個羅馬風情 set 及炸魚塊羅馬風情是帶點蕃茄味的, 甜甜酸酸十分開胃.炸魚塊出奇地juicy, 最欣賞既係, 加了小小既rocket菜向底, 感覺fresh一d.跟set 是包一杯drink及一個fries. 平時食開粗身fries既我來說,對佢地既fries就有小小失望. 可能是太幼身吧, 所以口感是差小小的. 不過甘既價位, 真係無得彈了.
見佢價錢平平地, 所以馬上入內試一試.

下單約10分鐘後, 熱辣辣既pizza就上台.

可能是不太油膩吧, 食完原全沒有罪惡感之下
跟友人再加了一個羅馬風情 set 及炸魚塊
羅馬風情是帶點蕃茄味的, 甜甜酸酸十分開胃.

跟set 是包一杯drink及一個fries.
可能是太幼身吧, 所以口感是差小小的.
不過甘既價位, 真係無得彈了.

題外話/補充資料: 在老尖, 用100元食到甘好quality既晚餐真係無得彈. 希望佢可以開多幾間分店, 甘樣就會有多d人食到甘平令正既pizza la.
2015-05-21 532 瀏覽
朋友介紹話尖沙咀開左一間拿波里既pizza店, 今日放假, 就過黎試下~~環境的確好似一間快餐店既樣式~點餐後, 就埋位等食~一陣間職員先送上汽水及薯條黎!特色意式腸pizza ($63套餐價連飲品, 薯條)外型幾得意, 上面有一隻半熟溫泉蛋, 側邊原來係肉碎腸黎, 食落口味道好似都幾重香料味, 將蛋混入pizza入黎食, 會有蛋香味. 不過喜歡與否, 則見仁見智.脆香雞中翼 $38味道一般般啦.套餐以外, 另外再加一個芝士薯條 ($28)呢個真係不叫也罷, 因為佢只係將你套餐有既薯條, 加一pat芝士醬落去而己, 實在好冇誠意.....
朋友介紹話尖沙咀開左一間拿波里既pizza店,
今日放假, 就過黎試下~~
環境的確好似一間快餐店既樣式~
點餐後, 就埋位等食~
一陣間職員先送上汽水及薯條黎!
特色意式腸pizza ($63套餐價連飲品, 薯條)
脆香雞中翼 $38
味道一般般啦.

套餐以外, 另外再加一個芝士薯條 ($28)
題外話/補充資料: 當然我未去過拿波里, 唔清楚當地食品是否如此. 還是佢需要迎合港人口味, 所以做到咁.... 個人黎講真係覺得好一般...
2015-05-06
2015-05-14 526 瀏覽
Napoli’s Pizza Caffe呢間嚟自日本嘅連鎖平價石窯pizza店,16/4號先喺tst正式開業,主打正宗石窯、即點即製,同緊要嘅-------「平」,直徑25cm嘅「馬嘉麗特pizza」只係$35!平到咁,喺一杯果汁都要$25嘅尖沙咀,簡直有如一股清泉!不過,平都係次要,味道又點先?▼ 精靈型比娜Pizza (單點$58_跟餐連汽水薯條$73) ▼熱辣上枱,加分。另,用石窯整嘅Pizza又真係好味啲㗎啵,,,,食得出嗰種剛剛用明火燒完的獨特麵粉香。三文魚、栗米、加溶掉的香濃芝士,帶著淡淡乳香,未至於驚為天人,但「好味」二字還是稱得上的。薯條:Size瘦小但味道OK汽水:嗌少冰是常識吧/ 2人分一杯宜走冰▼ 酥炸魚柳 ($38)▼第一眼嘅反應係:頂…咁細塊嘅?!皺住眉食入口,結果發現係好食的。原因係條魚嘅用料靚,唔係茶記cheap cheap的普通魚塊。咁我明點解收$38了。除咗邊位炸到有點硬扣分,其實也是美味的一碟。*上枱時得勁少沙律醬,問waiter會俾你的▼ 服務環境 ▼裝修跟足日本,木枱木椅吊燈,快餐嚟講環境算係咁。廚房為半開放式,可看到店の魂──日本直送,由意大利

不過,平都係次要,味道又點先?

薯條:Size瘦小但味道OK

汽水:嗌少冰是常識吧/ 2人分一杯宜走冰
▼ 酥炸魚柳 ($38)▼

*上枱時得勁少沙律醬,問waiter會俾你的
▼ 服務環境 ▼

裝修跟足日本,木枱木椅吊燈,快餐嚟講環境算係咁。廚房為半開放式,可看到店の魂──日本直送,由意大利石製成的Endome石窯。達500度高溫,90秒即可燒成一個Pizza,是冇花冇假的即叫即製。

快餐,去到自己搵位,可到櫃枱點菜。經理明顯係日本人(識廣東話),見我哋個樣好茫然,然後熱心地幫手帶位同介紹如何點菜,要俾個Like : )