N+ BURGER

依間漢堡包店有幾間分店,今次就黎到啟德行街順便去試下佢地嘅漢堡包,入到去環境係有啲機場元素係裏面,空間夠大有好多位,座位都坐得舒服👉🏻 特級松露醬牛前腩漢堡🍔麵包用左bakehouse嘅酸種麵包,食落好鬆軟,仲印有N+字樣,牛前腩肉質細嫩,多肉汁肉香味突出🙌🏻🙌🏻,一啖咬落去松露味超香濃,即刻充滿曬成個口腔🤤,加埋裏面有啲炒菇,啲餡料一齊食成個包即刻昇華曬👉🏻脆雞柳🍗表面薄薄一層粉漿吾會過厚🙂‍↕️,炸得個火候啱啱好,雞肉肉質仲好滑吾柴身💯👉🏻薯條🥔炸得夠乾身吾油膩,而且都好脆口👉🏻自家製有氣檸檬水飲落好健康,夏天飲佢好解渴,酸酸甜甜只要叫佢地任何一個漢堡包🍔都可以加💰$40💰升級做套餐有可樂🥤同薯條🥔

👉🏻 特級松露醬牛前腩漢堡🍔

👉🏻脆雞柳🍗

👉🏻薯條🥔
炸得夠乾身吾油膩,而且都好脆口

👉🏻自家製有氣檸檬水
飲落好健康,夏天飲佢好解渴,酸酸甜甜

2025-08-19 0 瀏覽
曾聽過港島有間N+Burger水準唔錯,原來佢哋喺啓德開咗間分店,路過正好一試。點咗佢哋嘅$68 classics original漢堡包,加多四十蚊轉combo配炸薯角同homemade lemonade(16 oz),即係$108埋單。呢間鋪標榜佢哋嘅牛肉來自澳洲自家牧場,係草飼安格斯牛。落單後等咗五、六分鐘就有嘢食。個burger賣相好工整靚仔,蔬菜牛肉同麵包比例好好,食落啲牛肉真係幾juicy,據報由Bakehouse供貨嘅麵包亦軟硬適中有口感,nice。炸薯角亦有水準,夠香脆,特別欣賞佢哋調配嘅honey mustard,用嚟dip炸薯角食好夾。至於嗰杯lemonade酸度夠,味道有驚喜,仲睇到啲檸檬絲,冇揸流攤。睇番google map呢間漢堡店全港有四間分店,價錢同感覺似Shake Shack同Five Guys,但質素真係贏晒兩間美國連鎖店囉。

2025-08-07
  • Classic  Original  Burger
2025-08-09 392 瀏覽
因为晚上的你是我的骄傲演唱会,店里进了很多fans,包括我和我朋友,然后很神奇,店里的背景音乐突然就转成了刘先生的歌我本来一直说好饱好饱吃不下了,音乐想起的瞬间,胃口突然大好🤣老板太会了,必须5⭐好评
2025-07-06 935 瀏覽
之前去啟德體育館睇排球🏐放break 睇下場時,大大細細嘅餐廳都坐滿人。好彩地經過N+ burger難得見到人剛走即衝去坐低先😀留意到原來這間burger 係採用澳洲無激素牛肉👍餐廳全自助式購票後再自己取餐食飽後亦要自行清理經典漢堡🍔漢堡非常厚身,肉汁非常juicy重肉味。 包包軟熟配埋新鮮生菜酸瓜番茄芝士有別一番風味。下次要再試埋其他款式。炸粗薯條🍟 夠熱夠脆,咸味適中,配埋芥末醬食不停口。雞柳小食炸得外脆內軟,雞柳嫩滑啖啖肉岩曬小朋友口味

留意到原來這間burger 係採用澳洲無激素牛肉👍

餐廳全自助式購票後再自己取餐食飽後亦要自行清理

經典漢堡🍔

炸粗薯條🍟 夠熱夠脆,咸味適中,配埋芥末醬食不停口。

雞柳小食
炸得外脆內軟,雞柳嫩滑啖啖肉岩曬小朋友口味

🍔 啟德篇・返尋味系列|呢間漢堡真係有料到!今日同老婆行到啟德,無意中撞入咗呢間裝修夠chill嘅 N+ Burger,估唔到真係好食到會記住個味!💥最驚喜係個醬汁——經典漢堡個 N+ Au Jus 醬,鹹香中帶牛味,配埋酸瓜、芝士、生菜、嫩牛肉,一啖已經認住幾時返嚟食😭!🍟 配菜方面兩款都正,Wedge Cut 脆香又厚身,Crispy Fries 夠爽口冇渣感;老婆嗰杯升級版 22oz 有汽檸檬水清爽解膩,連我嗰杯冰牛奶咖啡都飲出驚喜,香滑冇雪味,回甘夠香!📋 餐廳資料:📍 N+ Burger(啟德店)📅 日期:2025年7月1日💰 總消費:HKD $262📌 地址:九龍城啟德承啟道38–39號啟德體育園啟德零售館2 1樓M2-102號舖🍽️ 餐點內容:1️⃣ N+ 經典漢堡套餐($118) ・主食:經典漢堡(N+ Classics Original) ・配菜:脆薯角(Wedge Cut) ・飲品:冰牛奶咖啡(Latte Iced) ➡️ 牛味香濃、酸瓜解膩,配上惹味牛肉醬汁,一啖就知唔平凡!2️⃣ 松露牛胸漢堡套餐($144) ・主食:松露牛胸漢堡(Premium Truffle Brisk
🍔 啟德篇・返尋味系列|呢間漢堡真係有料到!

📋 餐廳資料:
📍 N+ Burger(啟德店)
📅 日期:2025年7月1日
💰 總消費:HKD $262

🍽️ 餐點內容:
1️⃣ N+ 經典漢堡套餐($118)
 ・配菜:脆薯角(Wedge Cut)
 ・飲品:冰牛奶咖啡(Latte Iced)

2️⃣ 松露牛胸漢堡套餐($144)
 ・主食:松露牛胸漢堡(Premium Truffle Brisket)
 ・配菜:脆薯條(Crispy Fries)
 ・飲品:有汽檸檬水(升級至 22oz 無冰)
 ➡️ 松露醬夠香,牛胸肉軟腍入味,配埋沙律菜好解膩,真心高質!

❤️ 情侶位推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟
坐位闊落舒服,打卡一流,靜靜地約會食漢堡都可以好甜 💑

2025-07-01
2025-05-19 1066 瀏覽
之前在坚尼地城闲逛时一直苦于没有可以满意的餐食店。但是最近突然发现了一家面朝大海,餐食品质也很棒的汉堡店。店面装潢的清新宽敞,上下两层。沿窗而坐,海景一览无余,非常chill 。✔️😃特级松露酱牛前腩汉堡 : 冲着“松露+牛前腩”的猎奇组合探店!汉堡胚极其绵软,愿意空口吃的好吃的程度。肉饼厚切2cm,咬下瞬间汁水狂飙——牛前腩粗绞肉筋膜感明显,菌菇 earthy 味混合奶香,灵魂黑松露酱浓稠带颗粒,加上双倍芝士,整个大脑只充斥两个字 满足 !!!99元/只➕35元加料 小贵,但香港这物价生活久了,居然还觉得也就稀松平常了,肉食控必冲 。✔️😃薯角:完全超出预期的小食,外壳薄而酥脆,里面一颗颗土豆得口感真的惊到我,绵软又具有空气感。搭配蜜糖芥末酱,真的太适合佐餐。完全是我目前吃过最优秀的薯角 !✔️😃 脆鸡柳 :减脂达人友好单品,去除油炸轻薄的外壳,里面就是健康又很适合解馋的鸡肉,越嚼越有味道。✔️😃咖啡牛奶:据介绍,他们家豆子都很不错。嗜甜星人随手选了一款咖啡牛奶,搭配餐食既解渴又解腻。
  • 薯角
啟德零售館呢邊嘅餐廳真係好多選擇,終於唔使捱麥記。呢間burger的賣點係佢哋嘅牛肉全部係嚟自澳洲自家飼養牧場嘅, 比較之下我會鍾意呢間多過S字頭漢堡包店,因為食完S字頭漢堡包有時會感覺好滯。經典漢堡🍔第一次嚟食一定係食招牌漢堡, 最能夠反映牛肉嘅質素。漢堡夠厚夠JUICY 有濃厚嘅肉味,麵包舊鬆軟具回彈性,配料有蕃茄,酸青瓜,生菜同洋蔥, 材料非常新鮮。🥬脆薯角 & 脆番薯條薯條記得搭配蜜糖芥末醬🍯,味道真係好夾。番薯條比較少食,整得比薯條更脆口,蕃薯味同甜度做得恰到好處,要俾個叻有汽檸檬水🍋想健康啲,可以叫呢個自家製有氣檸檬水,酸酸甜甜減輕油膩感 📍N+ BURGER (Kai Tak)九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2, 1樓M2-102號

經典漢堡🍔

脆薯角 & 脆番薯條

有汽檸檬水🍋
想健康啲,可以叫呢個自家製有氣檸檬水,酸酸甜甜減輕油膩感

📍N+ BURGER (Kai Tak)
2025-05-08 634 瀏覽
【九龍城區】【N+BURGER】之前喺啟德做嘢,咁梗係去吓啟德零售館食嘢,扮晒潮流尖端吖嘛。不過我嗰幾日都冇乜胃口,正正經經嘅話淨係食咗呢餐。既然得呢個機會,我又唔想求其食,見到好多集團式經營嘅餐廳我都冇入去。之後見到呢間食漢堡包嘅,好似唔係好多分店,就佢啦。諗咗好耐,最後都係食 $68 嘅「經典漢堡」,呢啲始終都係餐廳嘅撚手嘢,我估穩陣掛。咁呢個包就標榜有澳洲高級安格斯,配埋澳洲芝士酸種麵包、蕃茄、酸青瓜、嫩生菜、洋蔥,加上秘製牛骨醬整出嚟嘅。我食落就覺得好一般,唔係形容得咁好食囉。咁我有加 $40 轉套餐,有埋「脆薯條」,仲加 $5 要埋「香草蛋黃醬」,個醬都係麻麻哋,冇想像中咁好食,早知唔加錢,點茄汁就算。個餐有包嘢飲,不過我都係加 $10 轉飲「牛奶咖啡」,嗰幾日冇乜瞓,提吓神,又幾好飲喎。埋單 $123,冇乜機會再食。。。(地址:啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2 1樓M2-102號舖)

2025-02-23
N+ BURGER📍 九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館2 1樓M2-102號舖┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄餐廳喺正啟德演唱會場館對面 好方便而且入面都有好多位 大部份時間需要等位🫡▫️ 經典煙肉芝士漢堡($78)漢堡包超足料 漢堡好有厚度👍🏼麵包夠鬆軟 撳落去仲識回彈🤣漢堡牛肉味重 略嫌有少少乾 但其他配料夠juicy 整體感覺balance翻加$40可以配薯條+飲品粗薯條炸得幾脆口 特別推薦蜜糖芥末醬🍯┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄
N+ BURGER
┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄
餐廳喺正啟德演唱會場館對面 好方便
而且入面都有好多位 大部份時間需要等位🫡
▫️ 經典煙肉芝士漢堡($78)
漢堡包超足料 漢堡好有厚度👍🏼
麵包夠鬆軟 撳落去仲識回彈🤣
漢堡牛肉味重 略嫌有少少乾
但其他配料夠juicy 整體感覺balance翻
加$40可以配薯條+飲品
粗薯條炸得幾脆口 特別推薦蜜糖芥末醬🍯
┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄┅┄
2025-04-26 417 瀏覽
平平無奇的漢堡包早幾日去啟德同小朋友玩完playhouse,行過見到呢間漢堡包店,便進去試試。店裡燈光頗亮,牆上貼了些食物的相片,裝修風格有少少似飛機內。叫了一個迷你經典漢堡兒童餐$55,套餐包括薯角同一包果汁,另外再嗌咗一個迷你爆脆雞堡$40,可以自助購買。兩個迷你漢堡約有大人手掌心size大小,脆雞堡只食到外皮脆,本身冇乜肉味,肉質又唔嫩滑。但小朋友就話經典漢堡幾好味,我自己咬咗一啖覺得好普通😅而薯角就炸得好熱好脆,配搭埋個蜂蜜芥末醬,幾好味。吃到一半,已經開始覺得乏味。漢堡包就像它的外表一樣,看似應有盡有,實則冇咩特別。每一樣材料都在那裡,卻都缺乏靈魂。它不會讓你覺得難吃,但也絕不會讓你記得。唔知正常size嘅漢堡包會唔會好食啲,但係迷你size呢一款我就唔會再叫。
平平無奇的漢堡包

而薯角就炸得好熱好脆,配搭埋個蜂蜜芥末醬,幾好味。

2025-04-22 319 瀏覽
聽聞啟德體育園零售館,有好多食肆(好似大大少少大約60+間),今次第一間就試N+ burger,佢係全自助點餐系統超方便,當然亦都有人手點餐。我叫咗一個經典漢堡套餐,要咗薯角,飲凍黑啡。 等咗一陣先拎到餐,先試薯角,外脆內軟配埋個甜芥末醬,好味👍🏻,到個漢堡,一大啖咬落去,肉味夠,塊菜真係脆架,洋蔥少少辣,蕃茄唔會軟淋淋,讚!個凍黑啡,正常發揮。依間漢堡,我家小朋友直接叫好!戴返頭盔先,我覺得好唔好食≠你覺得好唔好食,好唔好食因人而異。
我叫咗一個經典漢堡套餐,要咗薯角,飲凍黑啡。
個凍黑啡,正常發揮。
依間漢堡,我家小朋友直接叫好!

經典N+漢堡
經典N+漢堡
2025-04-12 388 瀏覽
香港首間擁有澳洲自家牧場的「N+ Burger」已進駐啟德體育園的零售館內,標榜製作全天然安格斯牛肉配酸種麵包漢堡;選用農場綠作招牌主色,裝潢簡潔明亮,座位寬敞舒適-🔹特級松露醬牛前腩漢堡 (轉套餐)材料有澳洲頂級安格斯牛前腩、美國芝士、酸種麵包、炒本菇、嫩生菜及特級松露醬;麵包鬆軟綿密帶酸種的輕韌感、安格斯牛前腩肉嫩多汁且肉香豐富,配搭鹹香芝士、嫩滑本菇及濃郁的松露醬,配搭得宜,滋味滿足;套餐選配配脆番薯條及伯爵茶,脆番薯條香脆帶清甜的番薯香,平衡健康與美味-🔹四川麻辣漢堡品牌推出的全新口味漢堡,以色彩繽紛的時蔬配搭牛肉漢堡及麻辣醬汁,創新獨特;牛肉漢堡緊緻結實,加上鮮嫩時蔬及又麻且辣的四川特式醬汁,沒有違和感,口感及味道層次皆豐富-🔹脆雞柳薄薄的粉漿帶微脆感,雞肉滑嫩不乾身,蘸上蜜糖芥末醬很匹配-🔹烤抱子甘藍以微鹽烤焗,爽嫩鮮香,健康之選
🔹特級松露醬牛前腩漢堡 (轉套餐)
🔹四川麻辣漢堡
🔹脆雞柳
薄薄的粉漿帶微脆感,雞肉滑嫩不乾身,蘸上蜜糖芥末醬很匹配
🔹烤抱子甘藍
以微鹽烤焗,爽嫩鮮香,健康之選
午餐
2025-03-24 563 瀏覽
之前食過一次覺得相當回味,今次特登嚟試埋其他款式嘅漢堡經典煙肉芝士漢堡:之前食過一次覺得超好味,再次encore,同樣地冇失色,材料新鮮配搭好豐富,一口咬落去真係好滿足!日本芥末醬牛前腩漢堡:芥末醬幾惹味,配搭好多新鮮蔬菜絲口感好清新番薯條炸得好脆口,夠乾身,有番薯嘅香甜,超正,對比上次食嘅炸薯角我覺得炸番薯條更加出色,每次嚟到都必點!可選擇配搭BBQ醬或者Honey mustard,個人覺得配Honey mustard襯啲。現場有自助飲水機,辣椒仔辣汁/芥末醬/茄汁任加~
之前食過一次覺得相當回味,今次特登嚟試埋其他款式嘅漢堡

經典煙肉芝士漢堡
,材料新鮮配搭好豐富,一口咬落去真係好滿足!

日式芥末醬牛前腩漢堡

炸番薯條
番薯條炸得好脆口,夠乾身,有番薯嘅香甜,超正

現場有自助飲水機,辣椒仔辣汁/芥末醬/茄汁任加~

2025-03-21
經典煙肉芝士漢堡
日式芥末醬牛前腩漢堡
炸番薯條
  • 經典煙肉漢堡
2025-03-18 555 瀏覽
見有網紅推介話喺全港最好食,即管嚟試一試,食完真心講句,好食過Shake shack、sick burger、burger room…等等喺香港試過嘅漢堡店,尤其推薦經典煙肉芝士漢堡,用料好新鮮,配搭都幾豐富,衰在佢嘅分店太少,地點唔係好方便。經典煙肉芝士漢堡:最推薦,裏便嘅蔬菜好新鮮,漢堡扒煎得超香口,仲有脆邊,絕對值得一試!特級松露醬牛前腩漢堡:松露味幾香,同樣地都係因為块漢堡扒出色炸薯角:外表查得幾乾身,裏便偏粉狀,如果想食脆口都係叫番薯條好啲烤抱子甘藍:一般,份量唔算多,價錢偏貴,好普通,有少少苦味下次想食漢堡首選一定會揀呢間,漢堡確實出色,但其他嘅食物試過就算啦

經典煙肉芝士漢堡:

松露漢堡

薯角

烤抱子甘藍:一般,份量唔算多,價錢偏貴,好普通,有少少苦味
抱子甘藍

2025-03-15
午餐
松露漢堡
  • 經典煙肉芝士漢堡
2025-03-16 537 瀏覽
啟德零售館新開漢堡包店,剛剛開幕時見人流都好多,最近人流已經減少,趁有位快啲去試吓。我揀咗焦糖洋蔥芝士漢堡包,加單點薯角計埋$100左右,如果跟餐加嘢飲係+$40,有汽水同埋梳打特飲揀。漢堡包身鬆軟,肉餅比較薄,類似smash burger做法,但犧牲肉質既同時煎得唔夠香,有D失望。炒洋蔥冇咩味,加上有辣味既醬汁太多太鹹,完全蓋過曬d味道,唔推薦試呢個包。反而薯角就好好味,外層酥脆,內裡薯仔肉鬆軟香甜,值得加錢試。同行友人試咗炸雞扒包覺得非常好食,下次會試吓。