2021-04-08 701 瀏覽
約了朋友放工於大角咀,咖啡店是比較適合談天的選擇。這間較為特別,因定位走韓式文青風,店名就是韓文「我的大叔」的意思。看到其他食評才知道,有聘請聽障人士,是有社會責任的食肆。韓式烤牛肉堡 - $98夾層是一片片的肥牛,油花分佈平均,肥膏不算多,醃以韓式燒肉汁,味道甜絲絲的,口感細膩如絲。烘過的漢堡包塗上牛油及沙律醬,外脆內柔軟,還有蕃茄片及生菜片增添清新感。新鮮炸起的粗薯條色澤金黃,口感酥脆,單以鹽調味已十分惹味。韓式海鮮意粉 - $72主要以蕃茄作為基底,清楚看到有一片片的蕃茄肉,味道除了有蕃茄的鮮甜外,細嚐還有些微辣味,因有韓式辣椒膏和泡菜汁。配料有些炒香的帶子、蟹柳、鮮蝦及蜆肉等等,味道更加鮮香。原味韓式炸雞(6件) - $88歐洲春雞的體型特別大,肉的比例特別多,六件雞件分為雞槌、雞翼及上髀部位各兩件。新鮮即叫即炸,雞肉肉汁保持豐盈,皮薄外脆。士多啤梨乳酪 +$20充滿酸甜的乳酪味及清新清甜的士多啤梨,入口順滑凍咖啡 +$3附送前菜一碟,有泡菜、甘薯、醃蘿蔔。

韓式烤牛肉堡 - $98
韓式海鮮意粉
韓式海鮮意粉

韓式海鮮意粉 - $72
原味韓式炸雞(6件)
原味韓式炸雞(6件)

原味韓式炸雞(6件) - $88
士多啤梨乳酪

士多啤梨乳酪 +$20
充滿酸甜的乳酪味及清新清甜的士多啤梨,入口順滑
凍咖啡

凍咖啡 +$3
附送前菜一碟,有泡菜、甘薯、醃蘿蔔。
2021-04-07
2021-03-23 711 瀏覽
今日朋友話想食韓國炸雞,即興去搵都吾系冇難度,佢住大角咀,又吾想去太遠嘅情況之下,唯有我去就佢囉😌大角咀咁啱原來就有間打卡餐廳系食韓式炸雞🍗訂位訂咗8點,如果walk in去就要花啲時間等候🙈我同朋友訂咗位都等咗10分鐘左右。餐廳最出名嘅炸雞,有成6種味道咁多!分6件同埋12件,12件應該真系好多人先食得曬😂Pizza啲款式都好吸引🤤最衰最近介緊澱粉,如果吾系一定叫一份試吓。呢度最特別嘅系有素食😳香港人食野其實都算系健康架喇,呢家素食都系大勢所趨,食啲野會相對健康。食親韓國野都好興有前菜,前菜有醃蘿蔔、甜蕃薯同埋泡菜,我吾食醃蘿蔔,朋友話正常味道🙊甜蕃薯好味😋即平時戈啲紫薯咁。泡菜豆腐鍋雖然話大家都應該食過,都未必間間韓國餐廳都有🧐呢度有就緊系叫啦。裡面嘅泡菜湯底好濃郁,酸酸哋咁樣好入味,豆腐都系,舊舊嘅軟硬度都啱啱好。炸雞第1款試咗鹹蛋黃炸雞,鹹蛋黃真系近年新興嘅趨勢🤤佢嘅鹹蛋黃味都有嘅,但冇話真系好明顯🙊食到某啲部分就有幾強烈嘅鹹蛋黃味,仲有好少部分嘅位好鹹🙈希望呢樣野可以改善一下。蒜香蜂蜜炸雞真系超好食❣️比起鹹蛋黃好食好多🤤蒜蓉同蜂蜜味都好濃,一隻味鹹一隻味甜,又同時吾會話比邊隻

黃金鹹蛋炸雞

蒜香蜂蜜炸雞真系超好食❣️比起鹹蛋黃好食好多🤤蒜蓉同蜂蜜味都好濃,一隻味鹹一隻味甜,又同時吾會話比邊隻味掩蓋咗邊隻味,呢樣野做得好好!食落勁juicy👍🏼
蒜香蜂蜜炸雞
朋友叫咗杯芒果乳酪,開頭期望吾大,覺得會好甜,飲落比想像中好飲😋套餐加$20我覺得系抵嘅。好清新嘅芒果味,完全吾會太甜,乳酪味好清新,牛奶味濃郁。
芒果乳酪

自己叫嘅飲品系玫瑰花茶🌹玫瑰味十分清新,最近因為對自己減肥比以前更嚴厲,好多甜嘅飲品都吾飲得☹️花茶成為咗我最近嘅恩物。玫瑰花味比我想像中更氛香撲鼻😍吾洗點加糖嘅飲品都可以整得好好飲。
玫瑰花茶
2021-03-19
蒜香蜂蜜炸雞
芒果乳酪
玫瑰花茶
2021-03-12 819 瀏覽
揾食行到大角咀打卡,我的大叔 - My Ahjussi少女打卡佈置,粉色木系。限時90分鐘,小卡位!18:30入已有book位客人到,19:00已經滿9成。星期五大家都happy~前菜有小一口甜薯、酸蘿蔔同當然唔少得泡菜啦!如果有埋芽菜同菠菜仲好,嘻!韓式便當配炸雞 $78炸雞味道可以揀原味、卡邦尼、咖喱味、甜辣、蒜香蜂蜜炸雞!蒜香蜂蜜炸雞上線,好味!炸得好脆。因為特別個汁蒜同蜂蜜比例似1:2,所以有蒜味外唔會一口「口臭」!韓式便當係搖搖盒!韓式泡菜牛肉薄餅 $118紫菜、辣牛肉、泡菜、紅洋蔥、青椒同埋韓式牛肉汁驚喜要叫!估唔到咁好食!薄餅批底夠厚!另外紫菜同埋炒咗份量比例配合辣牛肉係啱啱好,之後啲配料係錦上添花!食完兩家好飽,但係牛肉味同埋泡菜味好出!軟殼蟹忌廉汁意粉 $98軟殼蟹size中等,一開二!兩個人夠食!酥脆帶鮮!意粉份量好韓國偏少女份量,男士可能要食多個小食,哈哈!但好多忌廉同菇量比例多,香滑不太流!飯、意粉、漢堡都包茶水,+$20就特飲!熱凍檸茶,熱檸茶係茶包喔!
揾食行到大角咀打卡,我的大叔 - My Ahjussi

少女打卡佈置,粉色木系。

韓式便當配炸雞 $78
炸雞味道可以揀原味、卡邦尼、咖喱味、甜辣、蒜香蜂蜜炸雞

韓式便當係搖搖盒!

韓式泡菜牛肉薄餅 $118
紫菜、辣牛肉、泡菜、紅洋蔥、青椒同埋韓式牛肉汁

軟殼蟹忌廉汁意粉 $98
軟殼蟹size中等,一開二!兩個人夠食!酥脆帶鮮!

飯、意粉、漢堡都包茶水,+$20就特飲!
熱凍檸茶,熱檸茶係茶包喔!
  • 蒜香蜂蜜炸雞
餐廳嘅裝修係充滿住少女風嘅粉紅花海,望上天花板全部都係花花🌸餐廳名叫做My Ahjussi,即係我的大叔,呢個反差感都幾搞笑😂果然小店係抵食啲,人均消費一百蚊已經可以食到好飽,而且性價比都幾高😍**********<蒜香蜂蜜炸雞(6件)> $98六件炸雞竟然有各兩隻雞全翼同埋雞鎚,炸漿沾得厚左少少,不過裏面嘅肉質好嫩滑,做到juicy嘅口感,同埋個蒜香蜂蜜醬嘅調味都幾啱我地口味🐝👍🏻**********<卡邦尼煙肉泡菜意粉> $72卡邦尼意粉平時食得多,但加左泡菜嘅話就第一次食!原來酸辣嘅泡菜加上creamy嘅卡邦尼都幾夾,而且無咁膩🙌🏻**********<泡菜豆腐鍋> $58泡菜豆腐鍋會跟白飯一個,泡菜同埋豆腐嘅份量都幾多,足夠兩個人share!呢度嘅泡菜醃得幾好食,唔會太酸又唔會太辣🍲**********<洋甘菊花茶> +$20<芒果梳打> +$20洋甘菊花茶會用茶壺沖起,店員再比左兩個小杯我地share飲,好適合用黎解油膩感🆙芒果梳打加嘅糖漿偏甜,味道好似羅拔臣啫喱😂

<蒜香蜂蜜炸雞(6件)> $98
蒜香蜂蜜炸雞(6件)

<卡邦尼煙肉泡菜意粉> $72
卡邦尼煙肉泡菜意粉

<泡菜豆腐鍋> $58

<洋甘菊花茶> +$20
<芒果梳打> +$20
芒果梳打加嘅糖漿偏甜,味道好似羅拔臣啫喱😂
洋甘菊花茶
蒜香蜂蜜炸雞(6件)
卡邦尼煙肉泡菜意粉
洋甘菊花茶
2021-03-01 1147 瀏覽
由網上得知大角咀有一間社企,聘請聽障人士,就好想支持。社會上很需要商業機構來協助弱勢社群,幫助他們自力更新,當然做為顧客的我都想支持他們。位置: 較偏僻,跟十三少酸菜魚店的位置差不多,無論是旺角或奧運站走去,都需十分鐘的時間。慶幸的是吃飽後,附近有一個大角咀海濱長廊,很值得去散步。環境:雖然店名是我的大叔,但店內充滿少女風格的佈置,由門口的木櫃上插花、玻璃窗下的假繡球花盆景,白色櫻花樹天花、簡約的原木餐桌等,一些角落的座位是打卡點。午市套餐:餐前小食一共有三款:甜薯、泡菜和酸白蘿蔔,另外仲有大醬湯,這是我第一次會有餐湯供應的韓式餐廳,非常地道。韓式牛肉漢堡$98 漢堡材料簡單,是一塊塊的炒牛肉、生菜、蕃茄和沙律醬,但牛肉肉汁滿瀉,而且堆得相當高,不能一口就咬到整個漢堡。我覺得不需要沙律醬,因為牛肉的火侯已經炒得剛好,肉質嫩口,充滿肉汁,如果可以額外加上太陽蛋和泡菜就更好。洋甘菊花茶$20(跟餐價)女士滋補花茶,有濃濃的菊花香,用來解炸雞和漢堡的油膩就至好不過了。黃金鹹蛋韓式炸雞$118跟想像中完全不同,以往的韓式餐廳是用雞塊,但這間是用雞翼、雞胸、雞上髀,所以件件都份量十足,而且即叫即

環境:雖然店名是我的大叔,但店內充滿少女風格的佈置,
由門口的木櫃上插花、
玻璃窗下的假繡球花盆景,
白色櫻花樹天花、簡約的原木餐桌等,
一些角落的座位是打卡點。

午市套餐:

韓式牛肉漢堡$98

洋甘菊花茶$20(跟餐價)

黃金鹹蛋韓式炸雞$118

跟想像中完全不同,以往的韓式餐廳是用雞塊,但這間是用雞翼、雞胸、雞上髀,所以件件都份量十足,而且即叫即炸,拿上手時熱辣辣!
炸皮淋上炒熱了咸蛋黃汁,略嫌炸皮與雞肉較分散,所以將炸皮拆開,再點醬汁,更棒!
2021-02-24
  • 黃金鹹蛋炸雞
2021-04-22 12 瀏覽
店舖裝修充滿少女味道的韓式咖啡店💕店舖職員好有禮貌☺️同店員的傾談中,得知呢間咁靚嘅餐廳係社企模式經營,而且仲有素食餐牌提供呢,希望適合多啲唔同嘅顧客👍🏻✅韓式前菜泡菜、甜番薯、醃蘿蔔,好開胃喔✅泡菜五花腩飯韓式便當擺碟,即煮的泡菜豬腩,熱辣辣,而且配有椰菜✅海鮮Pizza 蟹柳、蜆肉、蝦、帶子粒、紅洋蔥、菠蘿、青椒、黑水欖、千島醬, 材料好豐富,而且係厚批,脹卜卜✅甜蕃薯條感覺比薯條健康,帶有天然的蕃薯甜甜的味道,而且不會很油膩✅牛油果炸豆腐沙律新鮮的沙律菜鋪得滿滿,因為新鮮所以沙律菜相當爽甜,粟米車厘茄牛油果配上芝麻醬,仲有滑滑的炸豆腐,超級值得一讚✅芒果乳酪特飲濃濃的乳酪+香甜芒果口味吃不完的餸菜,店員還很有心地幫手打包,珍惜食物👍🏻🥰
店舖裝修充滿少女味道的韓式咖啡店💕店舖職員好有禮貌☺️
✅韓式前菜
泡菜、甜番薯、醃蘿蔔,好開胃喔
✅泡菜五花腩飯
韓式便當擺碟,即煮的泡菜豬腩,熱辣辣,而且配有椰菜
✅海鮮Pizza
✅甜蕃薯條
感覺比薯條健康,帶有天然的蕃薯甜甜的味道,而且不會很油膩
✅牛油果炸豆腐沙律

✅芒果乳酪特飲
濃濃的乳酪+香甜芒果口味
吃不完的餸菜,店員還很有心地幫手打包,珍惜食物👍🏻🥰
喺Openrice search到呢間韓國嘢好似幾親,所以嚟試下,佢唔係傳統嘅韓國嘢,應該就係主打炸雞同pizza,意粉,我當佢韓、西式都有d啦!🤣-————前後有啲泡菜,有啲荳芽,同埋有兩兜一口甜番薯🍠。泡菜算係幾好食。-————海鮮薄餅  $128海鮮有魷魚、蝦、蟹柳同芝士,蝦有幾多🥰,而且幾爽口,當然明顯就係急凍蝦嚟哈哈,不過加埋芝士等等都幾夾,Pizza邊邊覺得好香,上菜嘅時候熱辣辣😛,Keep到鬆脆嘅感覺,價錢係有啲貴,不過都值得一試。-—————韓式甜辣炸雞  $98甜辣醬汁調得幾好,雞肉嫩滑多汁,炸皮唔會一舊,我自己就覺得中規中矩,冇咩驚喜。————-——💭:大角咀附近送去比較少呢啲韓國菜,有pizza又有炸雞,算多一個選擇🤓
-————

————-——
海鮮薄餅
韓式甜辣炸雞
2021-04-19 11 瀏覽
我最鍾意去花花Cafe度打卡!咁岩路過呢頭做野緊經過見到,平日唔算太多人打卡岩哂!我地叫左野食之後,首先就會想個餐湯同埋前菜,前菜有泡菜, 甜番薯同蘿蔔絲!我哋叫咗個牛油果炸豆腐沙律新鮮沙律菜配上牛油果同埋麻醬!好健康好清新!豆腐外脆內軟韓式便當配炸雞餐廳主打係韓式食飯,食韓國嘢點可以冇炸雞,$78就有一個便當套餐,有炸雞三件配埋飯,而且炸雞嘅味道仲可以自己選擇,都幾抵!炸雞係即叫即炸,所以熱辣辣炸薯條配黑松露醬薯條都係即叫即炸,配埋黑松露嘅沙律醬,簡單又好味嘅配搭飲品我哋就帶咗咖啡同洋甘菊花茶係咁靚嘅環境飲下咖啡食下野打下卡真係唔錯

我哋叫咗個牛油果炸豆腐沙律
新鮮沙律菜配上牛油果同埋麻醬!好健康好清新!豆腐外脆內軟

炸薯條配黑松露醬
薯條都係即叫即炸,配埋黑松露嘅沙律醬,簡單又好味嘅配搭

飲品我哋就帶咗咖啡同洋甘菊花茶
係咁靚嘅環境飲下咖啡食下野打下卡真係唔錯

2021-04-18 25 瀏覽
午餐時間來到大角咀My Ahjissi食lunch,一入去店內就見到充滿少女心的佈置,而店裡也只有3~4枱食客。餐牌上的選擇不多,所以很快就決定好。啖啖肉Pizza一個自家製的Pizza, 這材料配搭味道跟連鎖Pizza 店的差不多,但用料較多食落真的有啖啖肉的感覺。Pizza 底是選用厚批底食落鬆軟。韓式配菜這是點餐後店員送來的跟餐配菜及湯。湯的味道淡淡的不是我喜歡的湯。配菜是冷盤,泡菜味道普通不是特別好食;冰蕃薯仔感覺是從雪櫃直接拿出來;醃蘿蔔則一般般。韓式午餐便當配原味炸雞(3件)原味炸雞是新鮮炸起的,外層香脆而肉質鮮嫩。韓式便當味道相對簡單,但飯的份量多。另外,韓國有搖便當的文化,但這不能像在韓國般拿起來搖勻有點可惜。韓式牛肉飯牛肉份量多,飯的份量亦多。牛肉的醬汁用了韓式醃醬調味味道熟悉,也不會難食。唯獨牛肉的筋位較多。整體來說這是間有高質素的餐廳,其中韓式炸雞便當是這次餐點中最好食的。其他餐點的味道也介於高至中水平,但對比炸雞便當就明顯有一定差距。餐廳環境方面:座位有足夠的闊度,用餐環境放鬆及舒服。

啖啖肉Pizza
啖啖肉Pizza

韓式配菜
韓式配菜三小碟

韓式午餐便當配原味炸雞(3件)

韓式牛肉飯

餐廳環境方面:座位有足夠的闊度,用餐環境放鬆及舒服。

2021-04-18 8 瀏覽
早前去咗呢間大角咀嘅韓風小店令我幾驚喜,由食物質素到服務都好滿意。其中佢地更係社企餐廳,有聘用聽障人士,真係良心企業。今次去到發現環境都幾唔錯,座位闊落又有打卡位。真係沒有不去的理由!坐下就送上韓式前菜,泡菜、醃蘿蔔等。韓式烤牛肉堡今次奔住黃金炸雞而嚟,但卻被烤牛肉堡所震懾到。烤牛肉份量幾多,一路咬就一路跌。加上烤牛肉嘅調味剛剛好,醬掛到係牛肉上咸中帶點甜,幾惹味!包身幾柔軟,所以即使係咁大個漢堡都唔會好難掌握,一路食會不知不覺清咗碟。黃金鹹蛋炸雞平時韓式炸雞多數係甜辣味、醬油味等,但黃金鹹蛋就有點同港式fusion咁,好特別!鹹蛋醬除咗係每件雞沾上之外,碟上都有好多醬汁可以邪惡地蘸嚟食。炸雞炸粉唔會厚,薄脆外皮一咬下便見到嫩滑多汁嘅雞肉,啲油份也太誘人了!我地點咗6件但其實每件都好大塊,食到我地好滿足!泡沫抹茶牛奶之前係社交平台見到呢杯飲品但係menu上搵唔到,就問一問店員,佢就話可以幫我點。泡沫層好夢幻,整體抹茶味都足。

坐下就送上韓式前菜,泡菜、醃蘿蔔等。

黃金鹹蛋炸雞

我地點咗6件但其實每件都好大塊,食到我地好滿足!

泡沫抹茶牛奶

少女心花花韓國餐廳🌸💕一入到去成個天花都係花🥰🥰又係一個打卡好地方📸餐廳主打韓國菜🇰🇷亦有炸雞🍗Pizza🍕漢堡🍔不過menu選擇唔算多🙆🏽‍♀️🍝韓式海鮮意粉 ($72)個人覺得其實個意粉唔算係好韓式🙈🙈只係普通嘅番茄意粉🧐番茄汁味道濃🥫仲有粒粒番茄粒🍅海鮮份量適中 味道不過不失🍗蒜香蜜糖炸雞(半份) ($98)半份六隻夠哂兩個人食👭蒜香味好濃 加埋蜜糖甜甜地🍯幾match幾好味😋😋兼且雞肉嫩滑😍值得一試❣️❣️🍓士多啤梨乳酪 (跟餐 +$20)🥭芒果乳酪(跟餐 +$20)
少女心花花韓國餐廳🌸💕
一入到去成個天花都係花🥰🥰
又係一個打卡好地方📸
餐廳主打韓國菜🇰🇷亦有炸雞🍗Pizza🍕漢堡🍔
不過menu選擇唔算多🙆🏽‍♀️

🍝韓式海鮮意粉 ($72)

🍗蒜香蜜糖炸雞(半份) ($98)

🍓士多啤梨乳酪 (跟餐 +$20)
🥭芒果乳酪(跟餐 +$20)
2021-03-29
2021-04-13 13 瀏覽
估唔到大角咀都有間韓風花系cafe,裝修好少女心,岩晒打卡。.韓國餐廳例牌有前菜送,呢間都不例外,入面有泡菜,蕃薯仔同醃蘿蔔。.呢間店最出名係炸雞,所以我地都叫左個蒜香蜂蜜炸雞($98),炸雞炸得好香脆,入面好juicy,好有韓國炸雞的風味,加埋個醬汁真係好正。我地揀左6件,包括2件雞腿,2件雞全翼,2件雞胸。餐廳重好貼心俾埋膠手套,唔使食到成手汁。不過如果隻全翼係斬件會更好,可以食得斯文同方便啲。.另外,重叫咗個海鮮薄餅($128),個pizza幾出色。餅底係厚底,焗得好香脆,上面又有好多芝士同配料,包括蟹柳、蜆肉、蝦、帶子粒、洋蔥、菠蘿、青椒、橄欖,配埋個千島醬,好惹味。.飲品叫咗士多啤梨乳酪同芒果乳酪(各$42),味道酸酸甜甜,顏色重係粉色系,好少女心。

2021-04-12
作為韓國愛好者嘅我,最近冇得去韓國旅行,就唯有去身處喺香港嘅韓國餐廳一解思鄉之苦。 呢間舖喺屋企附近,平時行過見到入面粉紅色而充滿少女心嘅裝修都已經好吸睛,感覺好啱同閨蜜黎打卡一聚。餐廳整體氣氛都好舒服,現場一路有播韓國音樂,加埋啲韓國野食,真係置身於韓國咁。 我同朋友两個叫左個pizza, 炸雞同個韓式懷舊飯盒。整體黎講對呢度嘅食物有啲失望,pizza同炸雞個質素感覺同廉價pizza品牌差唔多,份量又唔算多,單叫一份都未必夠飽。而個飯盒都係拎黎作打卡用途,其實都係一個普通韓式拌飯,料又唔係多。總結呢間舖最值得嘅位就係佢個環境,對食物就唔好抱太大期望啦。

2021-03-22
2021-04-04 32 瀏覽
#懲罰黃店💛 大角咀其實好多好西但真係少去,今次難得去食下黃韓國嘢,已經bookmark咗好耐想去打卡㗎啦🤪軟殼蟹意粉個醬望落冇乜特別,但食落幾好味🤤濃味得嚟唔會稀,啱啱好掛汁喺意粉上面😏軟殼蟹都算細隻,但中間都會有汁同少少膏咁,中中等等啦😤我同我朋友成日周圍去食唔同地方食韓式炸雞,有機會開番個炸雞比較post🤣呢度嘅炸雞比d醬搞到淋晒,食唔到任何脆皮,覺得落得太重手,就咁當有醬嘅雞都ok嘅😗雞肉都算滑,醬亦有濃濃嘅蜂蜜同蒜香味,仲好似有少少honey mustard味,總括而言: 普普通通啦🤣有機會會想再去試吓佢其他飯/意粉同其他味嘅炸雞嘅🥰
#懲罰黃店💛
軟殼蟹忌廉汁意粉

蒜香蜂蜜炸雞  (6件)

2021-03-25
軟殼蟹忌廉汁意粉
蒜香蜂蜜炸雞  (6件)
My Ahjussi @ Tai Kok Tsui - 少女風韓式社企餐廳⁉️💛好耐冇過嚟大角咀哩邊食好西 前排趁住假期前去覓食 先發現唔少小店已經執左🥲好彩行行下又比我地發掘到一間韓國菜 食完先知道 原來佢地係一間社企 會聘請聽障人士 真係好值得大家支持💛雖然佢嘅中文譯名係「我的大叔」 但係裡面嘅裝修係粉系少女風 佈滿花花 淺色嘅木家具 充滿少女心 仲有韓文意思為「香港人,加油」嘅霓虹燈!員工服務態度好 非常細心 我比 10/10!今次我地試左兩個午市套餐(套餐已包括 餐前小食、大醬湯、主菜同餐飲)•餐前小食有酸白蘿蔔粒、甜薯同泡菜 酸白蘿蔔都係偏淡 可以再酸啲食落會更開胃 其他兩個都好perfect 唔夠喉仲可以refill㗎!👍🏻•大醬湯味道偏淡 可以濃味少少🙌🏻•韓式便當配蒜香蜂蜜炸雞 $78望落以為好少飯 但原來佢只不過係壓平左🙌🏻實際分量非常多 女仔應該勉強食得哂 而且佢個便當用料豐富 有太陽蛋、蘿蔔絲、青瓜絲同粟米 仲有甜辣汁拌飯 白飯軟硬度適中 配合所有醬汁配料一齊食用更有層次 香濃美味!不過最驚喜都係個炸雞 表層炸得酥脆 雞肉好多汁 加上炸雞面上嘅蜜糖蒜香醬調配得好好

今次我地試左兩個午市套餐
(套餐已包括 餐前小食、大醬湯、主菜同餐飲)

•餐前小食

•大醬湯
味道偏淡 可以濃味少少🙌🏻
餐前小食

•韓式便當配蒜香蜂蜜炸雞 $78
望落以為好少飯 但原來佢只不過係壓平左🙌🏻實際分量非常多 女仔應該勉強食得哂 而且佢個便當用料豐富 有太陽蛋、蘿蔔絲、青瓜絲同粟米 仲有甜辣汁拌飯 白飯軟硬度適中 配合所有醬汁配料一齊食用更有層次 香濃美味!不過最驚喜都係個炸雞 表層炸得酥脆 雞肉好多汁 加上炸雞面上嘅蜜糖蒜香醬調配得好好 鹹甜交融 完全唔膩 喺香港食到咁嘅質素真係好難得👍🏻
韓式便當配蒜香蜂蜜炸雞
柚子蜜

•韓式牛肉飯 $68
牛肉飯亦冇失色 用料簡單但牛肉鮮甜多汁 十分惹味 肉質嫩滑 牛肉愛好者必試!👍🏻

凍檸茶

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 My Ahjussi (大角咀)
大角咀大全街39號地舖