2013-09-13 1774 瀏覽
一直想嘗試寫食評,但遲遲未動筆。今天終於‘的’ 起心肝,為朋友生日的飯局作第一篇食評。這裡跟酒店的價格相約, 約五百元左右。當然,大家主打的食物是不一樣的,Mr.Steak吸引人前來的是任食的長腳蟹及生蠔。說得上主打, 長腳蟹及生蠔的質素都相對好, 生蠔約有二至四款選擇,每次排隊能取四隻,長腳蟹則堆砌成一座小山,要小心取蟹腳,不然小山就會倒下,兩款食物都既肥美又鮮甜。旁邊的刺身吧除了提供三文魚甜蝦等刺身外,亦有泰式生蝦供應,各款剌身都非常新鮮。相比之下,前菜吧及主菜部就較失色,前菜部的沙律菜、火腿、芝士雖算種類多,但每次行過前菜部都有見到有一兩隻的小蒼蠅在圍繞著沙律菜飛,感覺有點兒不太潔淨。而主菜種類就較少,肉類食物如羊架、一口漢堡扒等都比較乾身及韌, 但清蒸比目魚及焗芝士龍蝦都很好吃,食物夠熱又鮮甜。甜點方面,除了有Haagen-Dazs雪糕,亦有心太軟,他們會替你在心太軟甜品旁劃上圖案,方便客人前來慶祝紀念日。而甜品種類雖多,但不算太吸引,比較好吃的有牛奶布甸及拿破崙蛋糕。P.S因朋友生日,餐廳亦送上一件蛋糕,我們的是芒果慕絲蛋糕,每張檯送的蛋糕都不同,而且我覺得比甜品部的蛋糕更好

P.S因朋友生日,餐廳亦送上一件蛋糕,我們的是芒果慕絲蛋糕,每張檯送的蛋糕都不同,而且我覺得比甜品部的蛋糕更好吃。大家如果來吃慶生飯記得要預訂蛋糕。
題外話/補充資料: 如果能改善沙律吧的衛生情況及職員清楚了解客人用膳完畢後才收碟就更好了。
2013-09-02
  • 牛奶布甸
此店晚上分兩場5:30pm及7:30pm, 今次訂了7半,早了3個字到就要在門外排隊等時間入場。在外排隊時很熱,幸好外面的員工也很貼心的送上一杯冰檸檬乳酸給我下下火, 即時耐性也提高的繼續等了。長腳蟹- 勁正又多肉又没出面那樣咸到嘔! 甜品- 雪糕幾ok, 有很多款選擇dreyers-d collection,haagen-dazs 流心朱古力等。北海道奶涷ok, 可惜不夠凍生蠔-勁差, 超細粒, 無肉的,像吃有點腥味帯子裙邊一樣熟蝦,青口- 勁差, 勁黐殼生蝦- ok, 不過勁少,只有頭一轉有得食魚生- 三文魚只有面頭兩塊是有魚油夾著的腩, 底下的四塊有根又霉。帶子幾大隻, 不過又是頭一輪有。甜蝦都ok燒牛, 牛舌, 燒蠔炸蠔- 差到不得, 一點味都没有, 像吃紙張一樣, 差點吐了出來。鴨肝又實又無味, 墊底的居然不是多士而是油膩的炸薯。還有幾款没有人拿的,都不記得是什麼了 旦糕甜品類都很嚡口, 朱古力味的會帶苦, 青平果味的超酸,差爆星期六3人去吃此餐,埋單每人約$537, 如當去食buffet本人就覺得勁差水平, 如當只去任食長腳蟹,魚生,雪糕就還可以嘅...不過應該都好難再會去

長腳蟹- 勁正又多肉又没出面那樣咸到嘔!

生蠔-勁差, 超細粒, 無肉的,像吃有點腥味帯子裙邊一樣
熟蝦,青口- 勁差, 勁黐殼
生蝦- ok, 不過勁少,只有頭一轉有得食

星期六3人去吃此餐,埋單每人約$537, 如當去食buffet本人就覺得勁差水平, 如當只去任食長腳蟹,魚生,雪糕就還可以嘅...不過應該都好難再會去多次了, 除非忽然勁想食長腳蟹啦
2013-08-24
2013-07-21 1337 瀏覽
肥比男友生日,肥比用左好多時間穩食邊間好!最後簡左呢簡,有我同男友中意既生蠔,有我中意既䳘肝同蟹腳,有男友中意既龍蝦!滿足曬2個人,而且個價錢係500左右!抵~可惜。。。。1.睇完食評知道d蠔去到最後都有,5洗浪費時間排左先,不過都想快d試下d蠔~就排一輪先!可惜排到先發現d蠔好細隻得2款,手指尾甘大而且係比較咸同濃鐵味既蠔,雖然真係好新鮮!不過我就5多歡喜太咸既野!!我失望了。。。5好睇圖以為好大隻!2.去排長腳蟹~好快有得夾!堆到成個山甘!樣都幾令既d蟹~但又勁咸!d肉5算肥,我都係食反街市既$90斤個d紅花蟹。。。紅花肉好食好多。。我失望了。。。3.䳘肝~香味ok~5夠滑~5係煎所以5脆!底有個炸既笑哈哈薯件,5想食個件過氣5熱炸物lol!我失望了。。。煎牛~呢個正呀!好香口,煎到7成左右熟,真係好味~我心感了!4.個芝士龍蝦5夠好食,d肉有d難咬!5.煎肥牛,5錯!原汁原味!真係1d咸味都無!6.煎肥牛旁既燒菠蘿~好甜得少少酸,好正!食完好開心7.牛乳麵檔,d麵好霖,5好叫,不過面檔檔主都好風趣講得笑!8.刺生,無咩特別!9.甜品時間~d甜品都合格,3.6牛乳食左3杯,好滑~食

4.個芝士龍蝦5夠好食,d肉有d難咬!
5.煎肥牛,5錯!原汁原味!真係1d咸味都無!
6.煎肥牛旁既燒菠蘿~好甜得少少酸,好正!食完好開心

8.刺生,無咩特別!

9.甜品時間~d甜品都合格,3.6牛乳食左3杯,
好滑~食埋哈根大士同畫花心大軟,正到爆!最後食蛋糕
原先我book個陣有話有人生日要蛋糕同留名,點知無同我留,有個好似經理既人即刻幫我攪,雖然係餐廳係既過失,但都好like同5該個似經理既人!
上生日蛋糕個陣有2個侍應問洗5洗唱生日歌我話要之後2個大男人就大大聲唱,週圍d人都望住曬!笑c我!
餐廳比較嘈,但裝飾ok~有箱放係櫈底放個人財物!服務很好!

會再去!希望下次個蠔種類會啱我口味

2013-07-17
2013-07-03 971 瀏覽
好耐之前食過,最近先開ac打食評。生蠔同蟹腳超正,生蠔是即開的還有多個國家選擇,兩者都有海水味好鮮味!本人覺得好過好多5星酒店自助餐!我吃生蠔同蟹腳已吃飽了8成.......因為超正!又有鵝肝,幾香,不夠肥,但我喜歡鵝肝,所以我都吃了幾件!雪糕是名牌的!而且還有北海道牛奶布丁!不過這幾年加價加了不少!聽說質素也下降了,有機會會再去試下!
好耐之前食過,最近先開ac打食評。
又有鵝肝,幾香,不夠肥,但我喜歡鵝肝,所以我都吃了幾件!
雪糕是名牌的!而且還有北海道牛奶布丁!
不過這幾年加價加了不少!
聽說質素也下降了,有機會會再去試下!
2013-06-27 918 瀏覽
    之前上網睇過介紹,整體來說Mr. steak是OK的;那麼我生日便決定跟老公去吃一餐好少少的。    我們沒有訂位,去到時接待員告知正在double confirm其他有訂位的客人是否出席,十分鐘內安排好坐位給我們。坐低之後,侍應體貼地給予一個置物箱放手袋。我們出去拿食物,一開始先取刺身、蟹腳及生蠔;刺身一般,蟹腳尚可,不過工具卻非常齊全。生蠔的size真是迷你,不過都幾新鮮,即開沖水即食,可惜一人只限四隻;生蠔分澳洲及美國2種,前者海水味較重,有咸味;後者沒有什麼海水味,幾鮮甜,本人比較喜歡美國生蠔。之後去取和牛及鵝肝多士,和牛口感不錯,肉質入口柔軟;至於鵝肝,面包夠脆,鵝肝香而不膩!我一個人食了六件。    其他的熱食就不太特別了,款式少而不吸引;倒是磨菇湯味道很好,值得一試。最期待的焗龍蝦,於7:30pm開始之後直到8:30才見到龍蝦出現,一推出來全軍覆沒!又要再等十分鐘才有,整晚只見到3次,我一共吃了2隻而已。甜品的話,老公去拿了一個心太軟回來,上來用朱古力寫上"happy birthday",挺有心思。雪糕有3個口味:朱古力、士多啤梨及曲奇,不過沒有見到曲奇味。另外仲

。另外仲有好多種,試不到那麼多;水果竟然有車厘子!很少見,粒粒紅又大又甜,我一個人食了一磅有多
。其他水果有西瓜、芒果、蜜瓜及菠蘿,全部新鮮及香甜。

總括來説,熱食冷盤種類太少,主打是生蠔、和牛、鵝肝及長蟹腳,如果喜歡甜點的食家們應該很喜歡。
題外話/補充資料: 另外值得一讚是服務很好,不停為客人加水,換紙巾,態度有禮、笑容親切,加收10%服務費是應該的。 不過價錢有點貴,可能是店舖位置關係的因素吧!地方比較細。
2013-06-26
$503.5 (晚餐)
  • 鵝肝多士
2013-06-17 802 瀏覽
朋友的提議, 於是一試- 師傅即切的六款刺身, 帶子, 三文魚, 魷魚, 玉子, 甜蝦, 吞拿魚, 新鮮厚切, 三文魚尤其美味, 帶子甜蝦非常鮮!- 冷盤方面都很多選擇, 日式的各款沙律, 西式的芝士拼盤及火腿拼盤, 煙薰魚等, 應有盡有- 好肉的大大條長脚蟹很容易剝, 很美味很鮮- 大隻的鮮蝦都很好肉, 沒腥味只有蝦味, 難得!- 青口都算肥, 但肉不是很大隻, 味都ok, 沒臭腥味- 即開生蠔每次限拿5隻, 每次同款, 一共有3款提供, 開得快, 沒有沙石, 蠔很鮮, 我對澳洲的印象深, 很有味, 較為咸- 鵝肝多士, 供應源源不絕, 師傅一個煎, 一個放在包上, 鵝肝很肥美, 帶點油份, 恰到好處, 美味!- 一口和牛漢堡, 不很特出到和牛的味, 但相信是沒騙人的呢, 吃下雖然只似一般漢堡扒- 龍蝦批是很香的, 內裡真有不少龍蝦肉, 不過未吃完一個已感覺不要再吃, 因為是很飽肚的呢!- 海南雞飯, 不錯的雞, 似模似樣, 想不到都很有水準, 雞很入味, 啖啖肉無骨, 可惜油飯不夠香- 心太軟是即製的, 還能為客人寫字, 真細心, 不過吃下不夠流心, 不知是否放了一回才被拿回來的關
朋友的提議, 於是一試
壽司,刺身,及冷盤
海鮮counter
- 好肉的大大條長脚蟹很容易剝, 很美味很鮮
- 大隻的鮮蝦都很好肉, 沒腥味只有蝦味, 難得!
- 青口都算肥, 但肉不是很大隻, 味都ok, 沒臭腥味
甜品
- 心太軟是即製的, 還能為客人寫字, 真細心, 不過吃下不夠流心, 不知是否放了一回才被拿回來的關係, 但味道是甜味適中的
- 北海道牛乳很受歡迎, 真是牛乳味充足, 很香滑, 一杯杯很易被拿完, 真是不錯之選!
2013-05-30
2013-06-01 715 瀏覽
當日朝早即慶想食 就打去book枱 又咁岩有枱!我地食5點15分個段時間 $348加一 比較化算啊!Mr steak最吸引當然係長腳蟹同新鮮生蠔!我個人就比較中意食澳洲生蠔 比美國既鮮甜!每人每次只可以拎4隻 長期都好多人排隊哈哈而長腳蟹都好鮮甜 好多肉又大隻!佢仲會不斷refill架 !依到仲有鵝肝,一口和牛,鐵板肥牛等等既熟食和牛同鵝肝質素就比較參差,有啲厚啲既就juicy d有啲和牛生啲既就淋d 好味d不過整體都是不錯!另外,刺身有帶子,甜蝦,三文魚等等,帶子大隻又鮮甜!Salad palma ham 各類cheese 都有供應!甜品方面有H字牌雪糕 焦糖燉奶味都有!仲有心太軟 朱古力mousse mango tart 棉花糖 cream burlee 牛奶布甸等 總體是不錯的! 個人就最中意心太軟!仲可以叫佢係碟上面寫字,好靚架
當日朝早即慶想食 就打去book枱 又咁岩有枱!
我地食5點15分個段時間 $348加一 比較化算啊!

Mr steak最吸引當然係長腳蟹同新鮮生蠔!
我個人就比較中意食澳洲生蠔 比美國既鮮甜!
每人每次只可以拎4隻 長期都好多人排隊哈哈
而長腳蟹都好鮮甜 好多肉又大隻!
佢仲會不斷refill架 !
依到仲有鵝肝,一口和牛,鐵板肥牛等等既熟食
和牛同鵝肝質素就比較參差,有啲厚啲既就juicy d
有啲和牛生啲既就淋d 好味d
不過整體都是不錯!
另外,刺身有帶子,甜蝦,三文魚等等,帶子大隻又鮮甜!

甜品方面有H字牌雪糕 焦糖燉奶味都有!
個人就最中意心太軟!仲可以叫佢係碟上面寫字,好靚架
2013-05-12 577 瀏覽
坦白講, 這間餐廳已經來過十次左右, 從三百蚊開始到現在五百幾蚊, 從有不錯的無限生蠔到得返龍蝦又到有返限量麻麻生蠔這樣經過了七年.從七點三可以入座食到十一點三到七點半入座食到十點九再到七點九入座食到十點半, 頂肚到很飽到不太滿足.從很驚喜抵食到好食不錯到都可以偶然食下, 從一個月一次到三個月一次到成年先一次, 可能這裡再也不適合平民食家了.講返食物, 時日母親節, 所以這裡比平常多了些特別的食物, 分別係放在餅乾上的黑松露醬, 魚子醬同埋鵝肝醬.黑松露醬很香, 食落去微鹹, 味道清淡而香味突出. 魚子醬鮮鹹而且濃郁海水味, 極好食. 鵝肝醬濃郁黏口, 好食.負責整魚子醬的叔叔很風趣講很多笑話, 仲同一個貌美的顧客喝了一杯, 很搞笑.泰國生蝦很爽口新鮮, 配泰式酸汁非常好食, 不過限量所以只食左幾份. 鵝肝很大片, 脂肪濃郁甘甜, 肝口感濃郁好食.芝士焗龍蝦彈牙爽口, 肉多而且容易挑出, 大件好味道. 魚生女師傅很後生, 刀功都不錯, 也很有禮貌, 抵讚.各種火腿, 醃肉, 芝士等食物很多, 味道很不錯, 品質看來也很好. 涼拌類也很用心去做, 不錯.和牛入口有點化, 幾好. 串燒類烤
和牛入口有點化, 幾好. 串燒類烤得不錯, 烤蠔也很香口好食. 飲品不錯很冰涼, 特別係梅酒, 不錯的牌子, 不錯的混合比率, 很讚!
主要的生蠔有四種, 本人喜歡大件的兩種, 因為比較清爽甘甜. 另外兩種一種海水味重也不錯, 最重金屬味的就難頂了一點.
這些清淡的美國/日本蠔不錯, 法國/南非蠔也好, 但更懷念以前的愛爾蘭/蘇格蘭/塔施曼尼亞生蠔. 蟹腳很甜很多肉, 可以是很多好正.
甜品超多, 最特別的係棉花絲糖, 真是有個師傅慢慢的幫你捲一個, 不錯. 然後有寫上母親節快樂甜品盤, 很細心. 其他甜品也很大量. 北海道牛奶布甸好食.
服務很好, 服務員很勤快, 禮貌也一等. 抵讚.
如果價錢公道點或時間加長點會更好.
2013-05-12
母親節
2013-05-08 464 瀏覽
今次係第2次來, 好期待, 仍然食5:15時段, 第一次食係比lunch平,今次貴了$20.去到未夠鐘, 入去借厠所, 即時好好招呼,叫我地入餐廳厠所. 出到來已經開始排隊, d侍應一d都無話散散慢慢, 大家都企起門口standby. 大約5時10分, 開始帶人一去, 一個侍應帶一柗人客, 非常有禮貌.入到去,雖然未開始食,但已有人開始影相, 我都不弱,跟大隊. 一開始取野食, 好多人排隊取生蠔, 我唔笨, 有第一次經驗,唔駛拿住,因食到尾都有. 取我最鐘意長腳蟹生蠔-有4種, 法國,美國,澳洲同埋另一個忘記咗, 由淡至濃, 始終喜歡較淡兩雒,美國同法國,較鮮味, 食咗兩轉長腳蟹- 每次見到成坐山咁, 真的好吸引, 食咗10幾隻, 又大隻,又多肉, 又新鮮, 今次仲係無咁咸…………yummy yummy冷盤海鮮-青口,螺,蝦, ok 新鮮,食咗兩轉日式魚生- 每次只能要4款, 叫咗帶子,三文魚,蝦同埋尤魚……..今次無海膽,有d失望, 新鮮,但無特別驚喜,只食了一轉拉麵- 有龍蝦, 多款菜, 多款菇,多款丸, 和牛, 我叫咗龍蝦,菜,同埋和牛, 湯底係朱骨牛奶濃湯. D湯奶白色,好好味

冷盤海鮮-青口,螺,蝦, ok 新鮮,食咗兩轉

拉麵- 有龍蝦, 多款菜, 多款菇,多款丸, 和牛, 我叫咗龍蝦,菜,同埋和牛, 湯底係朱骨牛奶濃湯. D湯奶白色,好好味, 加咗d7味粉…..正

鐵板燒-有漢堡口肉, 和牛, 鵝肝,生蠔……全部細細件, 漢堡有d乾, 和牛你叫佢先煎, 5成熟, 入口即溶, 唔係有d自助餐所謂既和牛, 佢係正貨,食咗4件. 仲要有d切正方,有d係切厚片,又各食多2件, 鵝肝我仍為佢係最好食既一間, 外面煎到有d金黃, 而且係鵝,唔係鴨肝代替,厚厚一片, 下面仲要有片細細脆脆多士. 入口咁香鬆脆………….唔知講乜好

燒蝦- 肉唔會乾, 也不錯

巴拿馬火腿- 有哈蜜瓜,係自己取, 唔係一件火腿下,配大件大大既哈蜜瓜, 因好多時想食多幾件, 變咗浪費咗d瓜. 火腿有一點咸香, 偏瘦, 如能肥一d,同乾身一d更正. 成日都唔見d火腿,如來係d侍應,見到只剩大半就拿回去添加.

釀龍蝦-麻麻地, 如果燒更好.釀變咗好多配菜,所以感覺麻麻
有沙律,-無食,因實在太飽. 但見好多款貴價生菜

芝士- 有成5-6款, 用3-4款餅乾配來吃, 對於我呢種唔太好,但係又想試下,就岩我, 每種切少少來試

甜品- 心太軟(今次仲醒,如果要寫字, 直頭好似點歌咁,先寫紙仔比司博. 有北海道奶涷(滑), 楊枝金露(香甜), 焦糖焞蛋(香), 朱古力mouse(濃), 檸檬涷. 4款都好好味, 全部都唔太甜, 尤其檸檬凍,味道好清新

雪糕-有兩種,分別有hyd….同dery….一柸柸,好重手, 唔會死命去北

最後仲要有棉花糖…………提子味,真係唔投降都唔得

完全無食過熱食同生果,實在太太飽

題外話/補充資料: D侍應招呼真係好好, 個個都好勤力, 一去到見到我地有手袋,又拿個紙箱比我地放野, 又取衣冚蓋住. 見我地拎住幾碟, 又自動幫我地拿回柗. 收碟同加水都快, 個個就算好忙,都會有笑容
2013-05-04
2013-05-07 1371 瀏覽
It's my 4th time dining at Mr Steak and they never cease to amaze me. The food is delicious and there's a large variety to choose from. What I love the most is the fois gras and, of course, all the special desserts.The last few times I went, there were lobsters so I was pretty happy with the special addition. They were juicy and tender but I'm not sure if they have lobsters every day. My all time fav is the fois gras which Mr Steak offers in large quanitites so I always get to tuck in a large nu

My all time fav is the fois gras which Mr Steak offers in large quanitites so I always get to tuck in a large number of pieces. However, this time Mr Steak didn't cook the fois gras on the spot--the just left a dozen or so pieces on the rack which meant the fois gras wasn't very hot.
Since it was an annivsary, I had a special lava cake made just for my hubby. I really love this special service of theirs because any diners can have a special night and surprise their friends or loved ones. Of course, the lava cake itself was delicious and everytime the liquid chocolate spills out perfectly.
Usually by this time, I'm already quite stuffed but their milk pudding is a MUST TRY!

It's super creamy though so it's always best to share with a friend so you'll have room for thier Haagen Daaz ice cream.

Overall, we paid $448+10% each and it's pretty worth it with thier large variety of seafood and other delicacies. I'm not a huge fan of sashimis or oysters but my hubby said they are pretty nice too. There's a short wait for oysters but you get 6 each time. They also have king crab legs and uni if you're a fan, and waygu beef which I thought were delicious but quite frankly, it was a bit thin too.

All in all, I would definitely continue to dine here for special occasions and enjoy a very filling and scrumptious meal!
2013-03-19
紀念日
  • fois gra. oyster. waygu beef. lava cake. milk pudding. crab leg
2013-04-17 324 瀏覽
之前book左位,而且早到,所以好快就入座...手袋,隨身物可以放於員工主動提供既箱再置於椅下...員工好快就提供清水...今晚亦唔多人...一開始就拎左生蠔...今晚好似有3種蠔...但係無解釋同教食既次序...至於味道...因為經過清水沖洗...食唔到有蠔味...而且好細隻三文魚,蟹棒係今晚另一個不足...因為切過既三文魚散開...用筷子夾唔起...蟹棒亦偏咸...不過長腳蟹又唔錯wor...另一個不足...就係芝士龍蝦...無芝士味同鮮味...因為茄汁味太重...原全蓋住應有既味道...只剩返超市意大行粉醬味...最後不足就係即煎薄牛肉...雖然Chef 有推介醬汁...但牛肉依然淡味...鵝肝多士係我一個黎既原因...之前去過馬灣食過即煎鵝肝...而呢到既係焗鵝肝...雖然比唔上即煎既香脆,但係同時無咁易煎燶...因為係先焗後切...所以佢既厚度同軟滑係大加分...另外既焗牛肉入面呈粉紅色...牛味濃郁...係必食推介主食方面有帶子豆腐,上湯蟹鉗,咖哩雞,口水雞豆腐個醬太咸,蟹鉗好快就無哂...但係亦不停refill...咖哩辣度夠...點蝦片好好食...口水雞就咸左d...不
之前book左位,而且早到,所以好快就入座...
手袋,隨身物可以放於員工主動提供既箱再置於椅下...
員工好快就提供清水...今晚亦唔多人...

一開始就拎左
三文魚,蟹棒係今晚另一個不足...

不過
長腳蟹又唔錯wor...

另一個不足...就係
芝士龍蝦...

最後不足就係即

鵝肝多士係我一個黎既原因
...之前去過馬灣食過即煎鵝肝...
因為係先焗後切...所以佢既厚度同軟滑係大加分...

另外既
焗牛肉入面呈粉紅色...牛味濃郁...係必食推介

主食方面有
帶子豆腐,上湯蟹鉗,咖哩雞,口水雞
口水雞就咸左d...不過都可以試下...好少見buffet會有OK既口水雞...

普通可以唔食既有
炸蠔,沙律
無食既有
避風塘蟹

甜品食左兩樣...亦推介兩樣...
心太軟,流心雪糕
心太軟表面無干硬...相反...十分軟--一切就開...朱古力味重...但有少少麵粉味...
雪糕係哈人大既Creme brulee...第一次食...但係好好食...
其他都係
Tiramisu...奶凍咁...

餐茶揀左
Iced tea...冰溶得太快...杯茶亦都較少...
2013-04-16
2013-04-08 289 瀏覽
一去到,已經見到大排長龍,餐廳好細心咁為每位客人送上一杯大大杯的峰蜜綠茶,係乍暖還寒嘅日子飲杯熱飲真係有雪中送暖的感覺。由於人數太多,雖然已經book 左枱,但還是要等2……3分鐘。入座時,經過放食物的地方,已經被那座長腳蟹山吸引。一開始,當然是冷盤啦。冷盤蠔:任食蠔真係好吸引,每次每人只可拎4隻,蠔身細細的,廚師會再用水沖走上面的沙粒,不過亦同時沖走鮮味。不過都好好食,但係長期都大排長龍,小啲耐性應該會發忟。長腳蟹:面對住長腳蟹山,未食口水已經湧出黎,咁好彩撞正有蟹蓋,真係好開心。蟹腳鮮甜爽口,蟹蓋好多膏,一個人根本食唔哂,所以建議同3~4人一齊分享。凍蝦:未食過咁爽口嘅凍蝦,好甜,而且蝦頭好多膏呀熱食鵝肝:本人對鵝肝一般,試左一舊,唔會話好好食要拎第2件,而且同場都見有好多鵝肝剩低。燒龍蝦:芝士燒龍蝦,可以一試。日式烚蔬菜:一般味精湯烚菜甜品:3.6北海道牛奶:平時賣好貴,所以都唔會食,今次終於可以大飽口福,質地好滑,而且濃濃的牛奶味,殺死人了。心太軟:心太軟是即場做的,所以食時內部仍然是熱熱的,成晚食左咁多凍野,一食熱野,個胃舒服到不得了。有蠔食加埋裝修,500蚊算ok,不過唔知

冷盤

凍蝦:未食過咁爽口嘅凍蝦,好甜,而且蝦頭好多膏呀

熱食

燒龍蝦:芝士燒龍蝦,可以一試。

日式烚蔬菜:一般味精湯烚菜

甜品

有蠔食加埋裝修,500蚊算ok,不過唔知點解成晚愈來愈嘈,侍應又好似愈做愈唔想做咁,去到中段,有啲覺得似去左new way buffet
2013-04-06
  • 牛奶布丁
2013-04-03 279 瀏覽
之前聽過朋友推介這裡的buffet很好, 便來試一試, 果然有水準!!平日晚市有兩輪, 今次惠顧第一輪5:15-7:15, 348+10%, 有蠔,長腳蟹, 青口, 螺, 魚生, 鵝肝, 和牛, 心太軟, haagen dazs, chocolate browies, 北海道牛奶布甸, 好味好味, 第一輪人少d, 排隊情況不嚴重, 聽餐廳經理講第二輪會好多人排隊

2013-04-02
  • 魚生
2013-03-22 216 瀏覽
經朋友推介 個個都話d生蠔好食而且有我最鐘意既鵝肝 決定一試預早左個幾星期bk bk左530至730 因為平啲 食物款式差唔多 易bk d 但去到而且果日係平日都成場full哂行左一圈 有好多野食 生蠔 魚生 炸物 鵝肝多士 牛扒 中式食物 湯 沙律 甜品 之後即刻排生蠔條隊 好多人!1人5隻 淡味到咸味 師父即場拆 好新鮮 只能說真係好好食食完兩轉生蠔 食下其他野牛排同鵝肝:由於佢地放係同一個爐整 2隻味差唔多 唔多鐘意所以食左2,3次無食烤蠔:比想象中好食 大家試下中式食物:款式唔吸引但都試左啲 味道好一般可以唔試但有個中式湯 好好飲 一定唔好錯過魚生:正正常常食完上面果d都係專攻生蠔同長腳蟹 好鮮甜 師父仲教我開長腳蟹食 哈哈so nice!!之後另一重點食物係心太軟!!仲有師父即場幫客人用朱古力寫字!所有朋友知道我唔食朱古力 但見咁出名所以一試食既時候仲係暖暖的 拆開左 啲朱古力即刻湧出黎 仲熱的 一食 wow好鬆軟 d朱古力可以用幼滑濃厚黎形容 友人自己食左2個 平時唔食朱古力既我都食左半個!!時間過得好快 食到飽飽但未夠一陣 服務員有禮貌咁要我走因為要準備下一段時間 如果

食完兩轉生蠔 食下其他野
烤蠔:比想象中好食 大家試下
中式食物:款式唔吸引但都試左啲 味道好一般可以唔試
但有個中式湯 好好飲 一定唔好錯過
魚生:正正常常

之後另一重點食物係心太軟!!
仲有師父即場幫客人用朱古力寫字!
所有朋友知道我唔食朱古力 但見咁出名所以一試

時間過得好快 食到飽飽但未夠一陣 服務員有禮貌咁要我走因為要準備下一段時間 如果可以住多陣 比我落下格就好啦!
2012-12-04
  • 生蠔長腳蟹
其實都唔諗住寫食評, 不過要為Mr. Steak 平反下~~呢間buffet我今次已經係第5次幫襯喇~生日或者慶祝就一定會黎呢度!~因為我鍾意佢呢度有5款好新鮮既生蠔任食, 仲有蟹腳, 海膽, 鮑魚刺身等等~~不過一上黎OR就見到話無生蠔食, 即刻打電話問問先, 喔, 原來已經有返啦~所以就拿拿聲BOOK左位~~ 生日有蛋糕同$100 COUPON送架~因為我主打生冷野, 所以無影熟食既相~~ 款就唔係話多, 但友人食過都唔錯~ 有D鐵板燒和牛, 甜品區既相, 但已經爆相啦, POST唔到...好~~ 去相~~~上年有5款好新鮮既生蠔~不過依家的確係無左海膽同鮑魚刺身, 同埋甜蝦都轉左做無頭果隻...除左甜蝦轉左之外, 其他都一樣咁肥咁好味~生蠔今年得返2隻款, 美國同澳洲, 但都係好正~ 勁CREAMY!!!呢4隻都係美國既~ 好肥美好CREAMY!!海水味好勁!!食左1打!! 波士頓龍蝦, 麻麻地, 好鬼難咬... 我唔識欣賞....XP蟹腳正~~! 但食完好飽...=__=超正既鵝肝a~~~~任食唔嬲!!! 果種入口即溶既感覺, 真係好似上左太空咁..XDDD點少得心太軟a?!

好~~ 去相~~~

上年有5款好新鮮既生蠔~

除左甜蝦轉左之外, 其他都一樣咁肥咁好味~
波士頓龍蝦, 麻麻地, 好鬼難咬...
我唔識欣賞....XP
蟹腳正~~! 但食完好飽...=__=
點少得心太軟a?! 食2,3個都得a~~正!!
最後黎杯Dreyer's 完場~~ YEAH~!
2個人加埋一千一蚊左右, 真係好抵食~~最緊要滿足到我麻~

黎緊母親大人生日又會再去食過~~
題外話/補充資料: 依家有部棉花糖機, 好過癮!! 大人小朋友見到都好開心~~ 2人坐位會逼D, 傾計係會有少少唔方便, 不過食得buffet邊得閒傾計呀~XD 現加了手袋籃係椅下俾客人放手袋, 都算貼心~
2013-03-01
  • 魚生