餐廳: Mr & Mrs Fox
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
不知道大家有沒有去過太古坊的Mr & Mrs Fox?這裡很受外國人歡迎,尤其是平日下班的時候,不少外國朋友都會來喝兩杯chill一下。除飲酒之外,其實來吃扒都很高水準,餐廳最近推出了周六Brunch,每位$218,包括前菜、主菜及甜品三道菜式。這天我和朋友12點就來到,大家雞啄唔斷了幾小時,邊吃邊傾至餐廳落場先走人,實在Hea爆又夠爽呀!鰂魚涌的Mr & Mrs Fox樓高三層,地方寬敞又有大玻璃窗,感覺開揚,今天我們去二樓吃brunch。一、前菜Home Smoked SalmonFrench Toast with BaconClassic Egg Benedict先來看看前菜有甚麼選擇吧。三款外形都是無得輸的,我不吃煙三文魚,留給朋友。二話不說先將Egg Benedict切開,蛋漿即如江河流瀉,十分治癒!配以菠菜,是美味又健康的早餐。我亦很喜歡法式多士,因為有鹹的煙肉,又有甜的多士,很能滿足我貪吃的慾望。二、主菜Black Angus Rib Eye (+108)Shrimp LinguineOmni Pork Burger主食方面,記得我剛才說這裡的招牌菜是肉排嗎?所以我們也不

一、前菜

Home Smoked Salmon

French Toast with Bacon

Classic Egg Benedict

先來看看前菜有甚麼選擇吧。

二、主菜

Black Angus Rib Eye (+108)

Shrimp Linguine

Omni Pork Burger

主食方面,記得我剛才說這裡的招牌菜是肉排嗎?所以我們也不吝嗇,加了$108要安格斯肉眼扒,外層焦香內裡嫰紅,十分juicy,物有所值;不想加錢,可以吃青醬鮮蝦意粉,素食朋友亦可以點選Omni Pork Burger,大大份夠抵食。

三、甜品

Pancake Tower (+78)

Chef’s Selection

甜品方面,想打卡的朋友必點12層高的Pancake Tower,視覺效果驚人!和朋友開心share吧,否則會飽到嘔電!

今天的Chef’s Selection是咖啡朱古力奶凍,質感滑溜,味道香濃,都是不錯的選擇。

四、飲品

Rosé Prosecco

Sangria

飲品可以加$188任飲酒精飲品至下午三時,選擇包括MMF Lager、Zinfandel Red Wine、Viognier White Wine、Rosé Prosecco、Sangria等等,看我這杯Sangria,不錯吧!

<Brunch Set>
供應時間:逢周六12:00-15:00
價錢:$218三道菜,加$188任飲酒精飲品 (MMF Lager, Zinfandel Red Wine, Viognier White Wine, Rosé Prosecco, Sangria)
2020-06-06
平時星期六都好少咁早起身,但約了朋友就响Mr & Mrs Fox食Brunch Set,今日我地就由12點傾到2點半,邊食邊傾,真係偷得浮生半日閒,加埋食物由頭盤開始已好吸引,飲品還有Rosé Prosecco、Sangria,也有非酒精飲品可選,這個set$218,就有頭盤、主菜及甜品,個人覺得不錯,星期六就這樣的輕鬆又開心地度過了。 坐下便先送上一籃自家製麵包,外層香脆內裡軟腍,好味。 Home Smoked Salmon 煙三文魚包住脆脆的麵包條,口感不錯。 Classic Egg Benedict切開係咁流晒啲蛋漿,配以菠菜啱晒我。 主食方面,我們加了$108點選了280g 安格斯肉眼扒,五成熟好juicy肉味濃,好嫩滑。另外,素 食者也有一款Omni Pork Burger,都做得非常出色。 愛吃蝦的朋友,可以點青醬鮮蝦意粉,意粉煙靱有咬感,鮮蝦都幾甜,相當不錯。 甜品控的朋友,無論幾飽都好,總有個專食甜品既胃,建議加多$78必試12層高的Pancake Tower ,唔單止是打卡熱選,仲不知幾好味,雖然是邪惡,但塗上牛油淋埋蜜糖,真是幾飽都要食埋。

坐下便先送上一籃自家製麵包,外層香脆內裡軟腍,好味。

Home Smoked Salmon
煙三文魚包住脆脆的麵包條,口感不錯。

至於Chef’s Selection,今次是咖啡朱古力奶凍,入口好滑,朱古力味好香濃。

一場來到,我地就決定加$188,任飲酒精飲品,包括MMF Lager、Zinfandel Red Wine、Viognier
White Wine、Rosé Prosecco、Sangria等等,還可以飲到下午三時,計過條數我地真是賺晒。

Mr & Mrs Fox Brunch Set
  • Classic Egg Benedict
  • 安格斯肉眼扒
  • Pancake Tower
2020-06-18 657 瀏覽
呢度既ribeye都幾大份,兩個人食都好夠,今次叫左medium,剛剛好,入口即溶,仲配有三種唔同既sauce ,mix埋一齊dip仲好食😆值得一試。雞肉都好好食,唔會覺得乾
2020-06-12 844 瀏覽
聽朋友話Mr & Mrs Fox好食,但一直無伴去食,適逢朋友生日,而且eatigo 又有六五折優惠,終於有機會可以試啦。G/F主要是飲嘢「Happy hour」最適合,分outdoor 及 indoor ,門前的燈泡裝飾,令人置身於戶外十分輕鬆,可以和朋友暢所欲言。而1/F就係食飽飽地方,十分有氣氛,有點英倫風,最signature是一版酒牆,很豪氣。而朋友推介必吃:Steak ,所以點了一個340g Ribeye,肉質不錯,但可能店內的刀,不太鋒利,切肉的時候比較吃力。另外,Steamed Mussels Clams真係喜出望外,必食推介”Number 1”,蛤十分juicy,隻隻都很飽滿,很多汁,很鮮甜。Crab cake 比較普通,無驚喜。甜品:Baked Alaska 火焰乳酪雪糕,酒味好勁,略嫌甜咗少少,但忌廉十分滑。
Crab cake 比較普通,無驚喜。
餐前小麵包
Steamed  Mussels  Clams
火焰香蕉雪糕
  • 340g  ribeye
2020-05-20 1145 瀏覽
Wonderful service all evening. Spent 5 hours at the restaurant. Many thanks to the patrons especially Veronica - she was outstanding. Food, drinks - all wonderful all evening.
2020-05-19 923 瀏覽
App訂6點食有50%off。抵好多。餐廳有三層,地下酒吧,中層係食,上層睇其他食評話係vip房。好想試個斧頭扒。全因睇到朋友食完推介,所以被吸引而留意呢間餐廳。但得2個人。所以都要來試下其他食物先。整體所有都好評既。疫情關係好少人流。餐廳只得三四台客。員工多。全部都好有禮貌。叫左個扒。有我愛既原個蒜頭。蟹餅。海鮮飯。同火焰雪糕。全部都好食。扒賣相好。不太硬。蟹餅清啖好吃。賣相清新。👍🏻下次會再來食斧頭扒😬
蟹餅
2020-05-02 1132 瀏覽
次次行過都覺得呢間外觀不錯,見到某app做緊6折優惠,又一直都想試下呢間,所以放工約朋友黎呢到食飯。坐底有welcome bread, 仲要出哂煙熱辣辣上。可惜食落係普通麥包,不過不失。Crab cake - 蟹肉都算多,油膩感唔算重,配合埋周邊的柚子同西瓜都有清新的感覺。Rib-eye - 叫左5成熟,火候煮得剛好。不過本身塊扒肉味不重,呢點有d扣分。黑椒汁都幾好味。Mushroom Risotto - 蘑菇係生,所以要趁熱同隻蛋一齊撈勻,不過咁食蘑菇又好似爽啲喎。味道都可以,不過有些少膩。總的來說,味道係預期之中,唔會有太大新鮮感。環境當然唔錯,但正價食就太貴了。

優惠券
2020-04-26 857 瀏覽
好閨蜜生日,梗係要出關同佢慶祝!今次我選係 MR & MRS FOX 共進晚餐麵包🥖份量同溫度都岩岩好,牛油🧈夠軟滑牛肉他他🐮新鮮好味道蟹餅🦀略為唔夠香洋蔥湯🧅有驚喜主菜有骨伊比利亞豬排🐷夠juicy👍🏻煙燻魚柳🐟就麻麻地,個汁酸味重甜品叫咗火焰雪山🍨,又靚又好食配埋汽泡酒🥂,我地好滿足!最贊👍🏻係呢度既環境同服務,抗疫期量體溫、捽手液做到足,卡位更有層板隔住,仲要填埋健康申報表,可以食得放心。服務員都帶曬口罩,貼心服務可媲美酒店級。
好閨蜜生日,梗係要出關同佢慶祝!
今次我選係 MR & MRS FOX 共進晚餐
麵包🥖份量同溫度都岩岩好,牛油🧈夠軟滑

牛肉他他🐮新鮮好味道
steak  tartare

蟹餅🦀略為唔夠香
crab  cake

洋蔥湯🧅有驚喜
onion  soup

主菜有骨伊比利亞豬排🐷夠juicy👍🏻
iberico  porkchop

煙燻魚柳🐟就麻麻地,個汁酸味重
sea  bass

甜品叫咗火焰雪山🍨,又靚又好食
baked  Alaska

配埋汽泡酒🥂,我地好滿足!
prosecco

服務員都帶曬口罩,貼心服務可媲美酒店級。
2020-04-24
steak  tartare
onion  soup
iberico  porkchop
baked  Alaska
prosecco
2020-04-01 1117 瀏覽
📍Quarry Bay📍..鰂魚涌其實係一個好好既地區, 有幾間Ibank係附近有office😮😮, 人流唔多, 呢間Mr & Mrs Fox 餐廳既外形已經拎哂分, 佢有3層,可以搭「車立」或者行樓梯, 好user fdly!!中意去裝飾靚🥺既餐廳既人應該會好中意呢到🤗🤗🤗今次同朋友係lunch時間黎既🤗lunch會包野飲...📍經典牛肉漢堡💰Within HKD120.00📌味道:8.5/10 分(塊牛好大舊😫都係好juicy, 牛味好濃, 我好似真係咁內都未食過難食既beef burger🤩, 但之前去過一間手撕豬肉個款味道認真麻麻, 我遲小小會出post, 薯條做到市場標準gdgd👍🏻)..📍咖喱牛夾餅💰Within HKD 100.00📌味道:8/10分中意食濃野既朋友會好中意, 上菜時係熱辣辣成個碟有煙出🤩🤩所有牛肉入哂咖哩味了🥺😫👌🏻👍🏻..📍環境:9.5/10分(有3層, 地下樓底好高, 3樓裝飾得grand d. 其實成間都好靓, 好似Harry Potter 咁😂😂😘)📍Outdoor area is available** (No smoking)📌可帶狗仔黎餐廳
📍Quarry Bay📍
📍經典牛肉漢堡
💰Within HKD120.00
📌味道:8.5/10 分
📍咖喱牛夾餅
💰Within HKD 100.00
📌味道:8/10分
📌可帶狗仔黎餐廳🐶 (地下outdoor area)
📌要加1
2020-03-18 795 瀏覽
路過見到餐廳好多人,佈置又好有氣氛,一於入去試下。點完餐,侍應就送上麵包配上一碟仔牛油。首先上既係Steamed Mussels & Clams, 佢個底係有d 一粒粒既意粉, 食落好有咬口。主菜係340 g Black Angus Rib eye, medium. 好好食,佢配有粗海鹽/ 芥末 去點,我自己最中意就係點好海鹽,配埋一齊,牛肉既味道好出,原汁原味 🥰。 個side 叫佐Butter Mashed Potato 加杯紅酒。坐得舒服,又好味道。呢餐好滿意💓
路過見到餐廳好多人,佈置又好有氣氛,一於入去試下。
點完餐,侍應就送上麵包配上一碟仔牛油。
Steam  Myssels  &  Clams
Rib  eye
Steam  Myssels  &  Clams
Rib  eye
2020-03-14 657 瀏覽
好多人係鰂魚涌太古坊返工,lunch搵下好野食先,呢間mr & mrs fox有室外座位,通下風空氣流通啲!三個人揀三款唔同,share黎到,咩都試下!呢個蕃茄醬汁好開胃黑松露蘑菇意大利飯,有隻溫泉蛋拌👍🏻👍🏻

呢個蕃茄醬汁好開胃

黑松露蘑菇意大利飯,有隻溫泉蛋拌👍🏻👍🏻
2020-03-06 807 瀏覽
疫情下都要出街食一餐好嘅透透氣。今晚攞正牌出街食飯慶祝,經其他訂枱apps訂位,當日一早再打電話去餐廳確認、準備chocolate plate、再問埋免費泊車嘅野,萬事俱備,等開餐。夜晚去到,1樓Mr Fox已經好多人,90%枱已經happy hour緊。我地被安排上1樓Mrs Fox. 環境靜少少,一樣咁幽暗XD 職員安排左窗邊位,放低menu並介紹各款酒水同signature dish,雖然戴左口罩,我仍然覺得佢好有笑容lol上菜速度好好,會食完頭盤先起主菜,而且每次會換share plate, 上菜又會幫你執位,等大家都食到咁多碟菜式。嗌左甜品都會問客人享用完主菜未,會控制上菜時間。有時酒店餐廳都未必有呢個服務水準。唯一美中不足係2人枱之間比較近,聽到晒隔離枱嘅對話……
唯一美中不足係2人枱之間比較近,聽到晒隔離枱嘅對話……
Crab cake
King salmon
Dry-aged
5 layer chocolate cake
2020-03-04 578 瀏覽
鑱咀萬萬歲!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻🦊Mr & Mrs Fox萬歲!.🦊餐廳有兩層,分室外位置,酒吧區和用餐區。環境設計非常獨特,行復古英倫風格。.🦊食物主要有海鮮、扒累、意粉,會因應每日嘅選材而作出調整。酒類選擇非常之多。.🦊芝士焗龍蝦 $398 (App優惠半價$199)賣相👅👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅👅性價比👅👅👅👅👅芝士忌廉汁非常濃郁軟滑,好Creamy! 龍蝦肉非常新鮮,爽滑鮮甜! 最欣賞係廚師已預先將龍蝦鉗剝殼放入蝦頭位置,食起上嚟非常方便。.🦊蟹餅 $148 (App優惠半價$74)賣相👅👅👅👅味道👅👅👅👅口感👅👅👅👅份量👅👅👅👅性價比👅👅👅👅賣相吸引,表層香脆可口,裏面蟹味濃郁,入口鬆化。.🦊香煎三文魚墨汁意大利粉 $255 (App優惠半價$127.5)賣相👅👅👅👅味道👅👅口感👅👅份量👅👅👅👅性價比👅👅👅三文魚太厚身,以致出面過熟但裏面又過生,口感很乾。墨汁飯味道好奇怪,沒有墨汁味,卻有陣怪怪的豆豉味.......🦁生蠔 6隻 $230 (App優惠半價$115)賣相👅👅👅👅味道👅👅👅👅👅口感👅👅👅👅👅份量👅👅👅👅性價比👅
鑱咀萬萬歲!🙌🏻
ChamZeoiLongLongLife🙌🏻
🦊Mr & Mrs Fox萬歲!

🦊芝士焗龍蝦 $398 (App優惠半價$199)

賣相👅👅👅👅👅
份量👅👅👅👅👅
性價比👅👅👅👅👅
🦊蟹餅 $148 (App優惠半價$74)

味道👅👅👅👅
口感👅👅👅👅
性價比👅👅👅👅
賣相吸引,表層香脆可口,裏面蟹味濃郁,入口鬆化。

味道👅👅
口感👅👅
性價比👅👅👅
三文魚太厚身,以致出面過熟但裏面又過生,口感很乾。
🦁生蠔 6隻 $230 (App優惠半價$115)

性價比👅👅👅👅
肉質爽口、軟滑,味道鮮甜,
口感好creamy。
🦁Peach Sangria $70

賣相👅👅👅👅👅
性價比👅👅👅👅👅
入口清新怡人,香濃Rum酒味,甜度適中,反而冇乜紅酒,但絕對係一杯優秀嘅cocktail。
🦔饞嘴獸到狐狸先生小姐一遊,拜拜!👋🏻

2020-02-28
團購、信用卡優惠
  • 生蠔
  • 忌廉芝士焗龍蝦
  • 蟹餅
  • Peach  sangria
整體來說餐廳環境很好,食物質素一般,薯條配菜甚至over-cooked。值得大家留意的是餐廳的衛生管理,有一刻我甚至想離開!話說上星期我去這家餐廳用午膳,已經故意避開上班族午餐時間訂了下午二時的枱,到達後,帶位的員工及給我們倒水的員工都有戴上口罩。當我準備點菜的時候,發現他們有一個員工沒有戴上口罩正在招呼其他枱,於是我便向剛才帶位的那位員工詢問:Me: May I know every staff would wear mask during work?Waitress: Basically yesMe: 😮🧐Waitress: We do not force our staff must wear mask at workMe: ..... okay首先,我不明白飲食業尤其是前線的服務人員,為什麼可以不需要戴口罩而去招呼客人?這是關乎客人及自己的人身安全!第二,是什麼原因餐廳容許員工可以不用戴口罩,這是十分危險的!我相信暫時也不會再光顧這間餐廳,請大家小心!

值得大家留意的是餐廳的衛生管理,有一刻我甚至想離開!

Waitress: Basically yes
Me: 😮🧐
Me: ..... okay

我相信暫時也不會再光顧這間餐廳,請大家小心!
2020-02-10
2020-01-29 812 瀏覽
將要告別2019,傷心的都一同告別,今日可以食一餐豐富的午餐補充一下體力迎接未來!主菜一向不錯,當然食物要新鮮及味道保持一貫水準!反而甜品令人喜出望外,充滿聖誕氣氛!
2019-12-30