2018-12-01 725 瀏覽
試左斧頭扒😋😍仲有我最鍾意既黑松露什菌忌廉意粉同湯😋牛油果醬燒大蝦同牛舌都好好味值得一試伴碟好靚好精緻,甜品仲有埋Happy Birthay🎂👍真心推介
生日
2018-11-27 359 瀏覽
2個人去Mr.chef小店食個晚飯,好開心第3次黎到這個溫馨既地方,點左最鐘意既牛扒餐,黑松露雜菌湯,一個意大利粉同新出既蟹肉芝士玉子卷,樣樣都好好食,價錢又不是貴。。。真心下次叫多幾個人黎試斧頭扒。。。。多謝好有禮貌既侍應,同2位年輕既主廚,好滿足同開心!
2018-11-21 249 瀏覽
話說最近有一天係元朗收工,想食西餐係咁二上openrice望左眼,見呢間有小店feel,又咁岩近就行左入去試素來喜歡光顧小店環境唔多講,叫左個晚市set,有湯,main dish,甜品上菜速度奇快,但中伏了個白湯飲落有一嚿嚿野,明顯鑵頭湯主菜D肉仲要未解哂凍都幾失望
話說最近有一天係元朗收工,想食西餐
素來喜歡光顧小店
上菜速度奇快,但中伏了
個白湯飲落有一嚿嚿野,明顯鑵頭湯
主菜D肉仲要未解哂凍
都幾失望
2018-11-21 195 瀏覽
肉眼扒 (必點)黑松露忌廉濃湯 (必點)黑松露意粉牛舌招呼週到環境簡潔係本人目前喺元朗食過最味嘅西餐今個月已去左3次真係樣樣都好好味平時食牛扒,好難食到牛味濃肉質嫩兩者兼備,呢度比我食到$218肉眼扒套餐包括湯,主菜,餐飲及甜品抵到爛,成個餐係由頭到尾都好好食甜品係焦糖燉蛋每次去都食到照鏡㕑師仲怕唔夠食話煮多d份量比我其實份量啱啱好連配菜都唔hea記住肉眼扒同黑松露忌廉湯係必點菜式肉眼點鹽食已經好好味
肉眼扒
環境簡潔

係本人目前喺元朗食過最味嘅西餐
今個月已去左3次
真係樣樣都好好味
平時食牛扒,好難食到牛味濃肉質嫩兩者兼備,呢度比我食到
$218肉眼扒套餐包括湯,主菜,餐飲及甜品
抵到爛,成個餐係由頭到尾都好好食
甜品係焦糖燉蛋

2018-11-20
  • 肉眼扒
  • 黑松露忌廉湯
2018-11-06 208 瀏覽
同朋友見呢間餐廳幾多人食,就入去試下~每人叫左個lunch set~羅宋湯好足料,好好飲~芝士和牛漢堡賣相已經靚,食落個牛好juicy, 超正卡邦尼意粉都好好味~最令人欣賞係呢度既服務,真係超讚
同朋友見呢間餐廳幾多人食,就入去試下~
每人叫左個lunch set~
羅宋湯好足料,好好飲~
芝士和牛漢堡賣相已經靚,食落個牛好juicy, 超正
卡邦尼意粉都好好味~
最令人欣賞係呢度既服務,真係超讚

2018-09-10 529 瀏覽
與愛人慶祝相識相愛的幸福時刻今天來到元朗美食之地-雞地這餐廳可預先用OpenRice Apps預先訂記,非常方便不出一個鐘,便有職員來電確認,還介紹當晚有些需要預定的菜色,非常細心餐廳晚市的價位屬於高,又未算過分,就讓我們期待一下吧但意外的是肉類主菜不包飯意粉,如果大食的就要外叫意粉了餐湯送上來就被漂亮的器皿吸引著眼球南瓜湯非常有南瓜的香甜味道,亦夠濃郁蒜蓉包就略嫌不夠脆由於愛人不想吃太多肉,就散叫一份拿破崙意粉,意粉賣相相當好,五顏六色的蔬菜令食物的感覺非常清新味道方面,醬汁酸酸的又能配合到蔬菜本身的味道,想不到一個簡單的意粉都充滿誠意到主菜,黑毛豬鞍!估唔到可以擺設得如此精緻亦意外的附上薯仔沙律豬肉嫩滑juicy相信來貨絕對是水準不低的豬鞍,配菜非常豐富,吃這吃那非常享受值得一提是薯仔沙律做得非常有誠意,除了混合薯仔粒增加口感,用香甜的蛋黃醬,更配合了wasabi 沒有過多的刺擊但卻令凍凍的沙律升華當中亦混了以為是什麼生果,原來是酸瓜,竟然令沙律更清新一切想像不到的卻和諧地共存餐後來了一人一份甜品,是咖啡奶凍,咖啡味香,甜味適中,我們都吃得津津有味餐飲也充滿了誠意,奶味不是用茶包,
與愛人慶祝相識相愛的幸福時刻
今天來到元朗美食之地-雞地

這餐廳可預先用OpenRice Apps預先訂記,非常方便

餐廳晚市的價位屬於高,又未算過分,就讓我們期待一下吧
但意外的是肉類主菜不包飯意粉,如果大食的就要外叫意粉了

餐湯送上來就被漂亮的器皿吸引著眼球
南瓜湯非常有南瓜的香甜味道,亦夠濃郁
蒜蓉包就略嫌不夠脆

到主菜,黑毛豬鞍!估唔到可以擺設得如此精緻
亦意外的附上薯仔沙律

豬肉嫩滑juicy
當中亦混了以為是什麼生果,原來是酸瓜,竟然令沙律更清新
一切想像不到的卻和諧地共存

餐飲也充滿了誠意,奶味不是用茶包,所以茶味特別香,值得一讚

總結這餐廳實在充滿了十足十的心思和誠意,雖然價錢高一點,但一分錢絕對不止一分貨
2018-09-09
  • 薯仔沙律
2018-09-09 307 瀏覽
早兩晚同個朋友黎到依間Mr.chef食個晚飯,我就鐘意食牛扒就點左個安格斯頂級牛扒,朋友就點左吉列黑豚配薯仔沙律,再點多個蜜糖柚子芥末手羽同卡邦尼意粉,餐湯點左黑松露忌廉湯。。。黑松露忌廉湯,好重黑松露味同隻碟好靚後上細牛角點個湯食。。。絕配!之後上個安格斯prime牛扒,嘩左聲~好靚呀個賣相好高貴,突破左牛扒薯條既定律,好有心思同設計,d 伴碟食物酸酸甜甜好特別,唔錯。。朋友食吉列黑豚,都唔錯加咪水波蛋好夾好創新。。。手羽就租酸辣都有,卡邦尼好食!依一餐黎講好幾好食!
  • 安格斯prime肉眼
2018-08-26 325 瀏覽
上次食完之後,就book左今晚包場開左個生日派對,之前我訂枱就order左泰式豬頸肉同海南雞~因為我好鐘意食,亦問左有無得食~估唔到接電的職員好快就回覆整到,說真的估唔到的驚喜再次出現。。。今次因為朋友太多,以流水式安排2段出菜18:30至19:30,Mr.chef幫我安排了11款美食同2款飲品,前5後6既安排。我18:30去到已經係岩岩開始出緊幾款食物,開頭沒有諗到咁靚,可能我要求低。。。到左幾款本店主打食物,朋友試左都嘩~好好食,我試左海南雞同豬頸肉,好特別~係依隻味好有水準,之後試咪所有食物,味道幾好,賣相唔錯~今次真係好驚喜的一個生日派對,太開心了
。。。

。。。到左幾款本店主打食物,朋友試左都嘩
~好好食,我試左海南雞同豬頸肉,好特別~係依隻味
好有水準,之後試咪所有食物,味道幾好,賣相唔錯~
今次真係好驚喜的一個生日派對
,太開心了
  • 黃金帶子
2018-08-20 258 瀏覽
牛排同羊架都好好味,賣相同味道岩岩好,員工態度都不錯。諗住賣單,原來仲有甜品,係咖啡味既。本身唔多食甜品既我,平時都係食1至2啖,但今次竟然食哂廚師話甜品係即日整同埋定期有唔同口味

廚師甜品係即日整同埋定期有唔同口味
2018-08-19 250 瀏覽
只有不斷創新 才能更上層樓 威師傅 家樂師傅一切以客為先 為了讓客人享受獨一無二的菜式 會專門找新鮮食材 今次新鮮鯛魚 魚皮炸得酥脆 龍蝦二食 一客芝士龍蝦焗磨菇 啖啖滋味 一客配意粉 味道適中 意粉超級彈牙 每道菜 威師傅都親自監督 聆聽客人意見 好似家廚一樣 卻有六星酒店的 class!
2018-08-16 226 瀏覽
前兩日同朋友仔行行下,見到一間新開既西餐廳,見到佢門面都幾吸引,所以走左入去試一試,入到去雖然地方唔算大,但勝在環境同氣氛都好好,接過餐牌後,我地就開始揀野食,我地三個人點左兩個凱撒沙律,一個羊扒,一個三文魚扒,一個安格斯肉眼扒同三個黑松露磨菇湯,黎到之後睇到啲食物賣相好吸晴,擺盤又好特別,原來唔止個樣好睇,啲野仲好好食,特別推介安格斯肉眼扒,必食,最後我地仲試埋個甜品,焦糖燉蛋,大滿足,有時間一定會再黎
,最後我地仲試埋個甜品,焦糖燉蛋
,大滿足
,有時間一定會再黎
2018-08-14
  • 安格斯肉眼扒
2018-08-15 165 瀏覽
上次因為食過好好味😋!今晚,又再黎試下呢間小店,叫左2個set,1個和牛漢堡配薯條,同一個羊扒set....😋另轉2個雜菌黑松露湯,叫左個田園沙律同番茄水牛芝士pizza同牛油果醬大蝦。。。首先上了雜菌黑松露湯,一出湯就嗅到一黑松露既香味,真係真才實料,後上2個牛角包,仲係熱既~田園沙津,竟然有海葡萄真係難以置信會出現。。。輪到羊扒出場,食落唔酥,亦做到好林既口感~係元朗真係好罕見,好食好好味。。。和牛漢堡又係好多肉汁,唔錯~之後到牛肉油果大蝦出現,綠色既賣相好清新,食落去有少少辣辣地既感覺。。。好特別,好出色,最後到pizza....一睇就知自家制用人手整,又唔係圓亦唔係長方形,亦做拉絲。。成體餐飯做得好好,特別係隻大蝦,大讚。。。

生日
  • 牛油果燒大蝦
2018-08-15 147 瀏覽
呢間新店起初我只係抱住一試既心情無太大期望,☺️但我同朋友食完之後都真係大讚❗️❤️👍🏻😝今日都係咁岩路過見到有間新開西餐,睇左個menu覺得價錢幾抵食❗️❗️膽粗粗試吓。估唔到😍😋😙真係有驚喜❗️❗️😍😍😍首先啲食物賣相真係好靚❗️😂哈哈不過吾係淨係吸引到眼球”食落去味道仲要真係唔差wo”整體都好好味呀,尤其個漢堡同吉列好出色呀❗️😋個湯都好吾錯❗️❗️聽講晚餐會多d食物選擇,下次會再黎試埋❗️happy dinner 😙😆
今日都係咁岩路過見到有間新開西餐,睇左個menu覺得價錢
幾抵食❗️❗️膽粗粗試吓。估唔到😍😋😙
真係有驚喜❗️❗️😍😍😍

首先啲食物賣相真係好靚❗️😂哈哈
不過吾係淨係吸引到眼球”食落去味道仲
2018-08-13 121 瀏覽
自細元朗長大 榮茵附近嘅食肆可以話係見證住佢地嘅變遷 舊時茶樓近年都汁埋 陪伴成長嘅小食鋪都變成茶記 心裏百般滋味在心頭 呢幾日舊地重遊 都只係諗住回味下小學雞情懷 於是每間鋪都試下野食離唔開西餐 茶記 但呢間野同人唔同 賣嘅唔係優惠大放送 而係廚師嘅熱情同埋滿足客人嘅需求,推一推 希望呢種係金錢社會求存 但卻有小食鋪情懷留存落去咩野食推薦 抵唔抵食就唔多講 我只希望睇到食評嘅人唔係單單只為優惠或者羊群效應而去食 而係真真正正去細心感受嗰份熱情 勾起心中嗰一份回憶平常絕對唔留食評嘅我特登都要上黎介紹比大家
平常絕對唔留食評嘅我特登都要上黎介紹比大家
2018-08-11
2018-08-10 139 瀏覽
平時7點幾經過依間Mr.chef既小店都爆爆地場,今次訂左枱夜晚730/3位,一入去已經坐了一半客人,好彩有訂枱~我地3個點左2個dinner set,1個安格斯頂級牛扒同1個西班牙豬鞍,而散叫左海鮮pizza,3隻黃金帶子,半份BBQ骨,蟹肉親子意粉首先餐湯點左意大利雜菜湯,同黑松露雜菌忌廉湯。。一出黎個賣相好吸引,咁我係飲黑松露雜菌忌廉湯既,第一啖已經飲到黑松露既味,足料~之後上左安格斯牛扒,同西班牙豬鞍。。。朋友都感到驚喜了,牛扒已經切左,用左日式既食材做點綴,而西班牙豬鞍賣相亦都色彩繽紛,2個擺盤睇得出大廚既風格同手藝。到上黃金帶子,一放枱上已經嗅到好香既味。。食落去好正,之後上半份BBQ骨,酸甜辣都做到~真係無得輸,再上pizza,一睇就知用手搓出黎,好有心機去整。。。輪到蟹肉親子意粉,好多蟹肉同蟹籽,食落去好大蟹膏味~做得唔錯好特別,最後上甜品,原來係Cream burlee,正呀~好好味。。。餐飲點了熱奶茶,算好飲!結帳時,侍應問d食物有無問題,好專業~之後我地問點解好fusion啲食物,侍應話~2位廚師1個西式,1個日式~今次真係食得好開心,係元朗真係好少有咁高水準既食

到上黃金帶子,一放枱上已經嗅到好香既味。。食落去好正
,之後上半份BBQ骨,酸甜辣都做到~真係無得輸
,再上pizza,一睇就知用手搓出黎,好有心機去整

今次真係食得好開心,係元朗真係好少有咁高水準既食物!!!

• 蟹肉親籽意粉