話說這一次嘅食體驗,真係一場味蕾嘅旅行。餐廳點嘅是一個雞扒漢堡加埋紅茶拎套餐,仲有迷你薯條,先講講雞扒漢堡啦,雞扒煎得外脆內嫩,啖啖肉感覺嚟,搭配上面嘅生菜同番茄,鮮嫩多汁,真係好夾。啲生菜香脆得嚟,又保持咗一份新鮮,咬落去有嗰種爽口感覺,唔會覺得好似有啲地方嘅漢堡一樣,處理得唔好,生菜都軟趴趴嘅。薯條方面,真係要讚下,炸得金黃色,表面微微嘅酥脆,入口即化。唔似某啲地方炸得油膩膩,或者炸到外硬內生,呢度嘅薯條剛剛好,恰到好處。飲品選咗一杯紅茶,可能你會話,紅茶咪就係紅茶咯,但係呢杯紅茶真係香醇得滯,飲落去感覺得到茶葉嘅味道,唔似啲水水地。總括來講,呢次嘅食物體驗,嗰份細節處理,令人感受到廚師嘅用心,每一口都令人難忘。對於追求快餐質量嘅朋友嚟講,呢度確實值得一試。下次想再黎試下其他嘅菜色,希望可以一樣咁驚喜!👍💯🌟

2023-10-15 493 瀏覽
Mos burger 17周年,推出咗個優惠,可以用$15買吉列八爪魚包🤩🤩買咗一個吉列蝦堡,同吉列八爪魚。雖然嗰日我哋好夜先去,但係吉列八爪魚同吉列蝦係即刻炸,熱辣辣好好食。吉列八爪魚$15食呢個包比我嘅感覺好似食緊章魚燒,佢用嘅醬係燒汁,仲有加埋紅薑,比章魚燒仲好食,因為佢個皮係炸,好脆。鍾意食章魚燒嘅可以一試😜👍👍👍👍吉列蝦堡$29我哋叫咗芥末醬,蝦塊炸得好脆🍤🍤,同時唔油膩。

吉列八爪魚$15

吉列蝦堡$29
我哋叫咗芥末醬,蝦塊炸得好脆🍤🍤,同時唔油膩。
2023-08-28 394 瀏覽
系大埔食過mos burger 漢堡,覺得幾正,今次就試吓沙田新城市個間,系門口見好多人食,所以好期待😎,見多人,於是買了外賣,系人氣之選「摩斯漢堡」。回家打開個包,5系驚喜,系幾倒胃,個包D醬漏到周圍都系😢,因個包有2款醬,大埔個間系將橙色醬分開裝,今回食落好多醬,感覺5到層次,成個包好濕,無想過同一公司竟會差甘遠,好失望!
摩斯漢堡
2023-08-28
2023-06-20 487 瀏覽
我通常幫襯mos burger都嗌蝦堡,一係黑醋雞...唔知係咁趕收工,第一次食到個包係唔熱,再咬凍既?可能係d菜啦,咬多兩啖都件雞都係凍...乜唔係即整架咩,薯條都係,老麥都不如!忍唔住同waiter講,態度ok既,好爽快我同你整過個新...今次個包係熱既..但件炸雞都唔係完全熱,係有d熱有d唔熱明顯返炸,薯條都係!真係好失望,同埋沙田間舖真係舊都d枱櫈都好殘...對上一個月前食都唔係咁,唔知間野發生咩事...連杯檸茶都係唔新鮮好似擺左一排咁...

2023-04-08 579 瀏覽
快餐選擇有好多,mos burger都開左唔小分店。呢間位於沙田連城廣場分店距離火車站只係需要2分鐘步程。新鮮麵包配搭豐富餡料值得一試。喜歡食快餐既香港人一定喜歡。佢有不同餡料選擇,鍾意食牛既唔可以錯過。但今次就揀左個人最鍾意食既蝦堡,因為快餐好少會有蝦堡食,一於試下係咩味道。再配一個細薯條同可樂,價錢$50,份量絕對足夠。蝦堡亦炸得岩岩好,配合少量沙律醬味道更昇華。因為呢度面積細,而且都幾多人等,所以食完只能夠匆匆離開,切合快餐精神。

2023-03-16 433 瀏覽
工作到下午2-3點,突然一下好肚餓。提醒我原來未食飯架,即刻到附近買喜愛既Mos burger 食先。一直以來,我都好喜愛黑醋雞漢堡,濃濃的醋,加以沙律醬真係好好味架。加上套餐,有厚厚切的薯條,冰凍的可樂。近排仲可以用優惠價加購小食得。所以放心,一定夠食。我就最鍾意食佢個南瓜薯餅。有冇炸得香脆,裏面嘅薯餅軟林林好好味架。如果有會員卡,仲會有折架,金色卡有93折。一邊儲分一邊有折,其實好優惠架。最緊要我同兩個女都享受~
工作到下午2-3點,突然一下好肚餓。

加上套餐,有厚厚切的薯條,冰凍的可樂。
近排仲可以用優惠價加購小食得。

所以放心,一定夠食。

我就最鍾意食佢個南瓜薯餅。有冇

炸得香脆,裏面嘅薯餅軟林林好好味架。

最緊要我同兩個女都享受~
2023-03-16
10 分鐘 (外賣自取)
2023-02-19 375 瀏覽
平時好少吃米漢堡,看到最近Mos Burger新推出了玄米 北海道產的米 做的米漢堡好好味!裏面的芝士醬也很好吃~和牛也很大一片裏面還有Bacon和蛋感覺很滿足~~~~
平時好少吃米漢堡,
好好味!
裏面的芝士醬也很好吃~
和牛也很大一片
裏面還有Bacon和蛋
感覺很滿足~~~~
2022-11-16 799 瀏覽
平時冇乜喺MOS Burger食早餐🤔今日難得早起決定落樓下食個早餐😆叫咗份早餐🤤早餐有我最鍾意食嘅魚柳🤩價錢唔貴而且份量亦都唔少🤤如果平時食厭咗其他早餐😂MOS Burger都可以係其中一個選擇😽
平時冇乜喺MOS Burger食早餐🤔
今日難得早起決定落樓下食個早餐😆
叫咗份早餐🤤
早餐有我最鍾意食嘅魚柳🤩
價錢唔貴而且份量亦都唔少🤤
如果平時食厭咗其他早餐😂
MOS Burger都可以係其中一個選擇😽
2022-10-16 524 瀏覽
一直都很喜歡吃Mos burger,是我每週都會吃一次的一間餐廳!!最近遇上他家週年慶搞優惠活動,感覺真的很划算耶!吉列蝦堡和吉列魷魚包都在做半價活動!兩種都很好吃!
最近遇上他家週年慶搞優惠活動,
感覺真的很划算耶!
吉列蝦堡和吉列魷魚包都在做半價活動!
兩種都很好吃!
2022-08-29 795 瀏覽
松露啡菇特選和牛漢堡:松露和芝士味濃郁、和牛多汁厚實、麵包軟硬適中搭配之下一口咬落去好有滿足感。南瓜餅:香脆,甜而不膩,南瓜味十足,吃完齒頰留香。漢堡包嘅質量比其他舖頭更好食,更特別,更多選擇。價錢合理。環境方面良好。員工服務態度良好。
南瓜餅:香脆,甜而不膩,南瓜味十足,吃完齒頰留香。
漢堡包嘅質量比其他舖頭更好食,更特別,更多選擇。
價錢合理。
環境方面良好。
員工服務態度良好。

2022-06-03 1092 瀏覽
今日突然經過MOS Burger,見到有一款係辣味摩斯漢堡,因為未食過所以就決定試一試!識落比想像中好食,辣辣地,配埋牛肉蕃茄原來係咁夾😛😛加埋漢堡包皮煎得好香,我下次都一定要再試!朋友試咗雙層嗰隻,更加惹味!推薦大家要試呀❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️諗起都想食呢🥰🥰🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
諗起都想食呢🥰🥰🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-05-27 538 瀏覽
今日工作關係需要到沙田,落車時都已經係3點半,快步行去Mos burger醫肚先。通常到沙田就會幫襯Mos burger, 本身係金會員,呢個星期會員有優惠,金會員只需$40就買到個set配大薯條及凍抹茶。坐低等咗一陣就有得食,我平時食開摩斯芝士漢堡,不過優惠set只限摩斯漢堡,水準保持到,洋蔥粒夠多,好味!另外亦可以試下Chilli dog。炸薯條口感比平時差少少,應該係時間的掌握問題。凍抹茶鮮奶Ok,茶味都夠香濃。

炸薯條口感比平時差少少,應該係時間的掌握問題。
凍抹茶鮮奶Ok,茶味都夠香濃。
2022-04-10 576 瀏覽
行街行到七點幾 因為疫情關係已經無堂食又諗唔到食咩好 一於就揀mos burger啦而家外賣仲有九折兩個賣夾埋都係一百多啲平時都係食魚柳包今次就改食蝦堡,可以蝦塊炸過時,黑咗 但配埋他他醬依然好味😋老公就食咗摩斯芝士漢堡都係好好味呀另外因為買兩個set所以分別配咗一份薯條同一塊南瓜餅南瓜餅好甜好鬆軟入口即融而粗薯條就略嫌炸過龍 有啲硬 希望下次會正常好味雖然好多人外賣 但都唔需要等好耐就拎到餐絕對係唔想諗又想快既選擇
行街行到七點幾
因為疫情關係已經無堂食
又諗唔到食咩好
一於就揀mos burger啦
而家外賣仲有九折
兩個賣夾埋都係一百多啲

平時都係食魚柳包
今次就改食蝦堡,可以蝦塊炸過時,黑咗

但配埋他他醬依然好味😋

有啲硬 希望下次會正常好味

雖然好多人外賣 但都唔需要等好耐就拎到餐
絕對係唔想諗又想快既選擇
2022-04-09
10 分鐘 (外賣自取)
2022-04-09 319 瀏覽
鍾意摩斯漢堡係整完即起 嚿薯餅都係熱辣辣嘅kekee 有時仲會做半價優惠。。。🦔👉Puri Puri 三本蝦漢堡 $26 13最鍾意mos burger係佢宣傳照同佢實物實唔會太大差異!蝦堡好夠厚已經賞心悅目🤩雖然我唔太食到係咪3隻大蝦 但見明顯嘅蝦尾已經好象徵性🦐咬落極香脆 蝦肉又rich 都算彈牙 係嫌個XO醬可以比多啲 咁就令成個burger味道更昇華😋。。。🦔👉北海道南瓜薯餅 套餐+$22好鍾意佢啲薯餅脆而不膩😍完全拍得上日本可樂餅嘅質素 仲要佢啲南瓜蓉好腍好入味 可以見到佢真材實料有嚿南瓜 成塊話大唔大 話細唔細 但食完實🈵️足!

。。。🦔

👉Puri Puri 三本蝦漢堡 $26 13

。。。🦔

👉北海道南瓜薯餅 套餐+$22
2022-02-22 546 瀏覽
摩斯漢堡 來自日本嘅漢堡連鎖店🤪M O S BURGER當然佢嘅價錢係會貴少少但係人哋提供嘅質素真係唔錯芥末醬吉列蝦堡 配摩斯雞塊BBQ醬飲杯抹茶latte JENG!沙田呢間分店店員服務態度幾好有禮貌 有笑容 客人比較多既時候 多人叫外賣等得耐 會同客人講聲唔好意思 要你久等有啲人覺得呢句說話好造作只能說禮多人不怪至少人哋有講😙
摩斯漢堡 來自日本嘅漢堡連鎖店🤪
M O S BURGER
當然佢嘅價錢係會貴少少
但係人哋提供嘅質素真係唔錯
芥末醬吉列蝦堡 配摩斯雞塊BBQ醬
飲杯抹茶latte JENG!
沙田呢間分店店員服務態度幾好
有禮貌 有笑容