餐廳: Morokok (家樂坊)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-10-30 1646 瀏覽
🥚 Let's start with the Oyster Omelette (蠔蛋餅) priced at $98. This savory delight combines the richness of oysters with the fluffy goodness of an omelette. This dish is a true crowd-pleaser and a must-try for seafood enthusiasts.🌱 For some vibrant greens, the Thai-style Morning Glory (泰式炒通菜) is a perfect choice at $88. The stir-fried water spinach is infused with aromatic Thai flavors, creating a harmonious blend of textures and tastes.💥 If you're feeling adventurous, the Snack Platter (泰式小食拼盤) pr

💥 If you're feeling adventurous, the Snack Platter (泰式小食拼盤) priced at $158 is a great option. This assortment of Thai-style finger foods will take your taste buds on a journey.

🍜 Another highlight of the menu is the Pad Thai (蛋包金邊粉件扒大虎) priced at $148. This dish features stir-fried rice noodles enveloped in a golden egg net, topped with succulent shrimp. The combination of sweet, tangy, and savory flavors will leave you craving more.

🦐 Seafood lovers will delight in the Thai Shrimp Sashimi (生蝦刺身) priced at $98. Fresh, raw shrimp served with a zesty dipping sauce is a refreshing and unique culinary experience that you won't want to miss.

🍲 To add a touch of indulgence, don't forget to try the Malayan Clam Pot (馬拉蜆煲) priced at $168. This aromatic and flavorful seafood stew will transport you to the exotic flavors of Malaysia.

🥖 Complete your meal with some Garlic Buns (蒜容包) priced at $20, a perfect accompaniment to the bold flavors of the main dishes.

💰 The total bill for our feast came to $778, and with a 10% service charge, the grand total was $856.
蠔蛋餅
蛋包金邊粉件扒大虎
馬拉蜆煲
泰式炒通菜
生蝦刺身
2023-10-28
$285.3 (晚餐)
蠔蛋餅
蛋包金邊粉件扒大虎
馬拉蜆煲
泰式炒通菜
生蝦刺身
2024-04-09 0 瀏覽
好味,而且好好朋務仲好熱情,仲有waiter主動話可以幫手刮椰青d椰肉,我同我個friend都嚇咗一跳,真是未試過,好似係泰國人來,真是好熱情,推介生菜包肉碎,上面有d脆脆好好食,係其他餐廳好少見,
樓上舖環境幾靚,坐落幾舒服☺️員工服務都唔錯👍🏻 好似當中有泰國人? 感覺親切!叫左個「泰式拼盤」 (*^3^) 蝦餅炸得好香脆!「泰式豬肉碎生菜包」 少辣辣度岩岩好🥰 「肉碎酸菜湯明爐烏頭」🐟呢個係食泰國菜必點嘅,條魚幾大條,都好多肉。最後叫咗個甜品「雙色芒果糯米飯」,雙色 : 蝶豆花+斑蘭 味🩷 芒果🥭夠甜😌 📍 Morokok (家樂坊) 📍地址: 旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖

📍 Morokok (家樂坊) 📍
地址: 旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖
2024-03-24 141 瀏覽
食品精緻,環境清潔簡約!服務態度一流,格局清新可以一試!老闆熱情招呼令人賓至如歸,相約潑水節再來光顧!唯一缺點係用openrice訂位應該有九折優惠但竟然沒有提供!令人失望!價錢不是問題但有被欺騙的感覺
2024-03-22 140 瀏覽
放工諗住一班人一齊食晚飯~今次就揀咗喺旺角嘅morokok👍🏻呢間餐廳喺商廈入面 裝修好新好靚呢間餐廳空間好足 有好多張枱無論係單獨食飯定係一班人食飯都超級適合✔️———————————————————————不過出現左小插曲今日本身喺OpenRice book咗8:00 7位去到話冇位 因為我哋想坐室內 所以就叫我哋再等多陣最後要等到8:30先有位 係等得有少少耐 不過嗰個期間都有追問過員工 佢地都好有禮貌咁解答嘅 所以服務方面其實都算OK!入到去之後都係用QR code 自助落單因為多人所以叫咗好多唔同食物比較推薦嘅係串燒 有雞有豬兩款都唔錯👍🏻👍🏻另外冬陰功都好夠香味 而且都放得足料 有青口有蝦🦐蠔餅炸得夠香夠脆!鍾意香酥餅可以錯過 煎得夠脆 配咖喱都好好食🥳最後就係食泰國野必叫嘅泰式炒通菜 味道不過不失~因為多人所以叫咗好多野食每一款味道都唔錯👍🏻總結係如果想食泰國野 絕對可以試吓呢間👍🏻 款式多味道唔錯! 重點係環境乾淨 裝修靚 絕對可以再打返個靚卡🥰因為喺OpenRice book 星期五晚都有九折優惠 好抵!!最後每位大概$200 價錢都算合理 有機會會再食呢間泰國菜🫶🏻
放工諗住一班人一齊食晚飯~
今次就揀咗喺旺角嘅morokok👍🏻

因為多人所以叫咗好多唔同食物

比較推薦嘅係串燒 有雞有豬
兩款都唔錯👍🏻👍🏻

另外冬陰功都好夠香味 而且都放得足料 有青口有蝦🦐
蠔餅炸得夠香夠脆!

鍾意香酥餅可以錯過 煎得夠脆 配咖喱都好好食🥳
最後就係食泰國野必叫嘅泰式炒通菜 味道不過不失~

因為多人所以叫咗好多野食
每一款味道都唔錯👍🏻

重點係環境乾淨 裝修靚 絕對可以再打返個靚卡🥰
2024-03-17 211 瀏覽
嚟過呢間泰式餐廳都好幾次,以前成日要等位,不過好似近年顧客人數少咗,都唔係成日需要等位,位置就幾方便。呢間既然係泰式餐廳,食物就以泰國菜為主,例如有唔同嘅泰式蔬菜例如好似馬拉盞通菜,肉類就有豬頸肉、串燒等等,當然少不了傳統嘅冬陰功湯,粉麵就有金邊粉,菠蘿炒飯等等。食物嚟講味道不錯,唔會算太油膩,或者用太多味精。以泰式餐廳嚟講服務算唔錯,上菜速度正常,環境都幾乾淨。價錢我覺得屬於正常水平,性價比偏高。

2024-03-08 189 瀏覽
早排見到Morokok做優惠$498/2位(未計加一)既Christmas tea set,之後仲送梔ZI massage既50分鐘泰式按摩💆‍♀️但去到之後等左個tea set都等左一陣,差唔多25分鐘。一黎到我就食左泰式沙嗲豬串燒先,一咬落去係凍既😂😂😂如果係熱既都幾好食但個香酥餅好脆。個炸蛋微暖,外皮炸到好脆,唔油。但都係熱啲好啲。斑蘭椰子湯圓就好香椰子味,都幾好味👍🏼而甜點方面,蛋糕都鬆軟但都係比較普通。但斑蘭蛋糕冇斑蘭味,奶茶巴斯克蛋糕就冇乜奶茶味🤣🤣🤣整體來講,試一次就夠😂😂😂😂😂

整體來講,試一次就夠😂😂😂😂😂

2024-02-16 450 瀏覽
食物就一般啦,但服務實在太差啦,唔知係唔夠人手定咩啦,見其他檯每檯都有支水,就問佢拎啦,等左好耐都冇拎黎,之後叫多次就拎左黎俾隔離檯食完叫上個芒果糯米飯,等左40分鐘都未上到,埋單想用恆隆積分,職員又唔識,又搞一輪...好心train 下d 員工啦,咁既服務仲敢收加一...
2024-02-14
2024-02-14 490 瀏覽
旺角泰式fusion菜,食物價錢都係正常不錯的,上菜極快,如果食得太慢會凍晒🤣🤣🤣 環境都算闊落,有室內同室外,都有好多打卡位。不過,唔知係咪長期太多人,黎親都係好嘈😳🥶
不過,唔知係咪長期太多人,黎親都係好嘈😳🥶
2024-02-08 443 瀏覽
而家openrice book位有85折,餐廳環境幾大,裝修都幾靚,同朋友食飯傾計幾好。原本限時90分鐘,但餐廳唔算多人,都冇趕我地走🤗侍應服務態度都好好,笑容好夠🤣泰式虎蝦金遇粉$138,味道正正常常,都幾好味。泰式手打蝦餅$68,熱辣辣,蝦肉彈牙👍泰式生蝦刺身$108,呢個生蝦比想像中辣🤣泰式冬陰公蜆湯$178,呢個湯好岩我口味,唔算辣,甜甜地咁👍正宗地道蠔蛋餅$118,蠔仔都幾大粒,有少少油,不過炸到好脆好香口,都唔錯👍芒果糯米飯$98,芒果唔酸但又唔甜,唔算太特別。整體黎講價錢偏貴,但唔限時既話同朋友坐底慢慢食飯都不錯!

泰式虎蝦金遇粉$138,味道正正常常,都幾好味。

泰式手打蝦餅$68,熱辣辣,蝦肉彈牙👍

泰式生蝦刺身$108,呢個生蝦比想像中辣🤣

芒果糯米飯$98,芒果唔酸但又唔甜,唔算太特別。
整體黎講價錢偏貴,但唔限時既話同朋友坐底慢慢食飯都不錯!
2024-02-06 426 瀏覽
香港夜晚暫時真係諗唔到有咩做!所以朋友今日帶左我去旺角鬧市中既泰國餐廳位置係家樂坊 8樓 上到去有好幾家火鍋而餐廳就處於角落位置 門口用上樹藤繫上門口更添泰國園林風情 門口都係一個打卡點牆紙同擺設都沿用泰國風格 綠色配白色芒枝枝朋友試依杯 好淡味 不過勝在芒果肉夠多沙嘩Dee ( Balleys, Thai Milk Tea , Cream)第一啖飲落去 已經有少少酒味 再配奶茶 同忌廉 一層一層 口感好滑溜 唔錯蛋蠔餅一上檯 真係又嚇親 有兩大塊 蠔🦪都係大大粒只不過粉漿好多 食2件都有少少膩沙嗲串燒 6串(雞.豬)沙嗲味香濃 雞肉同豬肉 肉質嫩滑菠蘿海鮮炒飯海鮮分量多 飯粒分明 配上肉鬆食更添咀嚼感另外 餐廳中心會有冰櫃放甜品 店員表示可以自己拎定先 好快就無哂最後户外地方好大 食飽正餐 可以問下店員可唔可以調出去 飲杯酒 食件甜品 牆身掛滿燈飾 係影相嘅好地方
香港夜晚暫時真係諗唔到有咩做!
所以朋友今日帶左我去旺角鬧市中既泰國

朋友試依杯 好淡味 不過勝在芒果肉夠多

蛋蠔餅
一上檯 真係又嚇親 有兩大塊 蠔🦪都係大大粒
只不過粉漿好多 食2件都有少少膩

沙嗲串燒 6串(雞.豬)
沙嗲味香濃 雞肉同豬肉 肉質嫩滑

菠蘿海鮮炒飯
海鮮分量多 飯粒分明 配上肉鬆食更添咀嚼感

另外 餐廳中心會有冰櫃放甜品
店員表示可以自己拎定先 好快就無哂

2024-01-30
  • 泰式沙嗲串燒拼盆 6串  (豬,雞)
  • 海鮮菠蘿炒飯
  • 沙嘩dee
2024-01-25 397 瀏覽
最近天氣咁好又開始和暖番,最適合就係約埋一班朋友去食燒烤。但係平時出面嘅燒烤場又人多又多煙,我就唔係好想同人哋迫。朋友就介紹咗一間位於旺角家樂坊泰式餐廳,佢哋有一個2000尺嘅戶外空中花園可以燒烤,最重要仲要係寵物友善,不如叫埋寵物一齊過嚟玩。BBQ Plan B $398/ pp海鮮類總共有三款:鹽燒虎蝦、蒜蓉扇貝和泰式燒生蠔。聽講虎蝦去泰國運送過嚟,唔怪得知特別新鮮又彈牙。扇貝好大隻,加啲蒜蓉燒就已經好好食。生蠔連殼一齊燒,濃郁嘅蠔味。串燒燒烤一定唔少得串燒,餐廳仲有多款串燒可以揀,例如:沙嗲雞肉串和孜然牛肉串,調好晒味簡單燒下就可以食。扒類有牛肉西冷扒和豬扒可以揀,放喺燒烤爐上面慢慢燒就得啦。九類仲有大魚蛋、芝士腸、貢丸等等。蔬果類燒茄子汁就我最愛,餐廳已經預先用錫紙包裹住,所以我哋燒得都好好容易。另外就可以試吓燒娃娃菜、翠玉瓜和粟米。最後一定要試埋燒菠蘿先好走呀。*最低消費4位以上 | 3⼩時 | 須3日前預先預約 |*星期五,六,日及公眾假期 每位加$50*社交平台打卡即送超⼤棉花糖及泰式甜品

BBQ Plan B $398/ pp
海鮮類

串燒

扒類
有牛肉西冷扒和豬扒可以揀,放喺燒烤爐上面慢慢燒就得啦。

九類
仲有大魚蛋、芝士腸、貢丸等等。

蔬果類

*最低消費4位以上 | 3⼩時 | 須3日前預先預約 |
*星期五,六,日及公眾假期 每位加$50
*社交平台打卡即送超⼤棉花糖及泰式甜品
2024-01-09 564 瀏覽
Morokok吃過好幾遍了,餐廳寬廣,即使是周末晚上也不用排隊候座,隨時享受美味的fusion泰菜,餐廳更設露天座位,户內則主打摩洛哥風裝修,朋友吃過都說好 ⁽ ¨̮⁾♡⁽¨̮ ⁾。青咖哩意大利飯配黃金炸軟殻蟹 $168 🍑8.5/10泰式沙嗲串燒拼盤 $108 🍑9/10珍珠蠔蛋餅 $88 🍑8/10炸薯條配泰式辣醬、黑松露 $68 🍑8/10紫薯鮮奶 $42 🍑8.5/10一如往常點了很多炸物,粉漿較薄的緣故,炸物的外層酥脆可口,不會太油膩,蛋餅加了很多珍珠蠔,沾上魚露享用甘香鮮美;串燒拼盤有豬雞羊各兩串,沙嗲醬的花生味的很濃郁,令人欲罷不能;意大利飯融入泰式元素,青咖哩醬幼滑且香甜,充滿椰奶味,越吃越開胃。
⁽ ¨̮⁾♡⁽¨̮ ⁾。

青咖哩意大利飯配黃金炸軟殻蟹 $168 🍑8.5/10

泰式沙嗲串燒拼盤 $108 🍑9/10

珍珠蠔蛋餅 $88 🍑8/10

炸薯條配泰式辣醬、黑松露 $68 🍑8/10

紫薯鮮奶 $42 🍑8.5/10

• 珍珠蠔蛋餅
2024-01-02 453 瀏覽
🤎Morokok🤎我地係下午1點半黎食,使用優惠網站黎訂座食飯,有50%優惠!不過餐廳要求要點一杯正價飲品,同有收原價加一服務費~基本上每一次去新嘅泰國餐廳,都必定係叫呢幾味餸,睇吓佢好唔好食,先決定下次會唔會再嚟呢度。基本餐單:蠔仔蛋、炒通菜、燒豬頸肉燒豬頸肉嘅份量比想像中細,不過原來係我哋眼闊肚窄,食落其實都幾夠兩個人分~呢個蠔仔蛋超勁,份量十足。值得留意嘅係,呢度嘅蠔仔蛋係炸嘅,不過炸粉略嫌有少少多,但係整體調味係幾滿意👍🏻👍🏻整體係幾好食👍🏻不過希望餐廳可以注意下衛生環境,啲枱櫈可以再清潔啲乾淨少少📍 Morokok登打士街56號801號舖家樂坊8樓#boombu旺角#boombu泰國菜————————————味道: 🤎🤎🤎🤎🤍環境: 🤎🤎🤎🤎🤍服務: 🤎🤎🤎🤎🤍價錢: 🤎🤎🤎🤎🤍再食: 🤎🤎🤎🤎🤍💰人均消費:$100————————————
🤎Morokok🤎

再食: 🤎🤎🤎🤎🤍
💰人均消費:$100
————————————
2023-12-23 323 瀏覽
”Let’s Relax Afternoon Tea Set“泰式皇室聖誕下午茶之旅 - 限量供應❤️$498/2位甜點:• 薑餅人曲奇
• 紅絲絨忌廉蘭王卷蛋 • 泰式奶茶半熟巴斯克蛋糕• 斑蘭戚風蛋糕配忌廉 咸點:• 泰式皇家葉包柚子• 泰式豬沙嗲串燒 配香酥餅• 泰式炸金蛋 • 斑斕椰子湯圓冬日聖誕特飲:* 棉花糖焙茶朱古力* 薑餅鮮奶咖啡或任何兩杯主餐牌$35或以下飲品 (或半價換購其他飲品)( Hand Drip 除外 )鹹點甜點一樣好出色又有特色!除咗外表好靚又可愛,味道亦都非常之好,甜點方面特別鍾意泰式奶茶半熟巴斯克蛋糕,原來用泰式奶茶味做巴斯克都好好食!鹹點泰式炸蛋真係好正,吸晒泰式醬汁!泰式串燒非常惹味仲有香酥餅類似燒米餅,真係一淡肉一淡香脆餅!

甜點:

• 斑斕椰子湯圓

冬日聖誕特飲:
* 棉花糖焙茶朱古力
* 薑餅鮮奶咖啡

鹹點甜點一樣好出色又有特色!
除咗外表好靚又可愛,味道亦都非常之好,