41
11
4
等級1
2
0
2015-07-12 735 瀏覽
After seeing good reviews of this restaurant, we had high hopes when we tried out Morocco's. However both the food and service were utterly disappointing. My Indian fish curry was quite tasty. But my dining partner's dishes weren't served until at least 40 minutes later.  He ordered some Thai noodles and vegetables, which were swimming in sauce and didn't have any Thai flavor to them (and he has been there, multiple times). Service was plain rude. When I asked when the other dishes would be serv
更多
After seeing good reviews of this restaurant, we had high hopes when we tried out Morocco's. However both the food and service were utterly disappointing. My Indian fish curry was quite tasty. But my dining partner's dishes weren't served until at least 40 minutes later.  He ordered some Thai noodles and vegetables, which were swimming in sauce and didn't have any Thai flavor to them (and he has been there, multiple times). 
Service was plain rude. When I asked when the other dishes would be served, the young waitress simply turned around and yelled something in her native language to the kitchen. No response nor apology to us for keeping us waiting so long. I cannot even blame the young girl for the bad service. Both she and another young teenage boy were working as if fully part of the restaurant team and neither one of them seemed to enjoy this one bit. And the example set by the other staff wasn't good either. My dining partner was almost snapped at when a waitress quickly took his empty beer glass, "you want another beer!" This is no way to address any guest, let alone my dining partner who is nearly 70 years old (and has the grey hair to prove it). Service charge of 10% is ridiculous with this type of service. We did not even get a simple thank you when we settled our bill. 
Since most reviews were positive about this restaurant, maybe we caught this restaurant on an understaffed bad day. But our experience certainly made us decide to never come back!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$350 (晚餐)
等級4
183
7
2014-03-23 441 瀏覽
入夜後以為長洲是寂靜一片,誰知發現新興海傍街原來還有很多餐廳非常熱鬧,其中最吸引我們眼球的就是裝潢帶點地中海風情的Morocco。Morocco,名字滿有地中海色彩,但提供的卻是印度泰國菜,老闆Harry説是因為接手餐廳時店名已是Morocco,感覺長洲人對店名有感情,所以一直沒有改名字,沒想到外國人到小島開舖也有顧念到保留一些小島情懐=]老闆很熱情,一直在為不同顧客張羅吃些什麼,Henry為我們推介了幾款式他的拿手小菜。先來了芒果奶昔和玫瑰奶昔,兩杯奶昔酸酸甜甜,在正餐前先為我們醒醒胃。然後是鐵板燒烤魚,魚帶咖喱及香草味,外層乾身中心軟滑,熱辣辣伴著洋蔥一起吃非常鮮美。另外一款我們很喜歡的是香料烤雞肉咖哩 (Masala),這款其實並非咖喱,而是一種由蕃茄、薯仔、乳酪、香草等混合而成的醬汁,味道甜而不辣;跟烤雞是一個完美的結合!這裡的蒜蓉烤餅做得香口鬆脆也不油膩,遠遠聞到已經令人垂涎三尺,沾上Masala一起吃是非常的惹味!最後是蝦醬炒飯,這個源自泰國的炒飯,在Morocco造得更精緻好味,混合肉鬆、泰式臘腸一起吃也很不錯。蒜蓉炒西蘭花、燒豬頸肉也可一試。Morocco已成為長洲人最
更多
76 瀏覽
0 讚好
0 留言
入夜後以為長洲是寂靜一片,誰知發現新興海傍街原來還有很多餐廳非常熱鬧,其中最吸引我們眼球的就是裝潢帶點地中海風情的Morocco。
164 瀏覽
0 讚好
0 留言
Morocco,名字滿有地中海色彩,但提供的卻是印度泰國菜,老闆Harry説是因為接手餐廳時店名已是Morocco,感覺長洲人對店名有感情,所以一直沒有改名字,沒想到外國人到小島開舖也有顧念到保留一些小島情懐=]

老闆很熱情,一直在為不同顧客張羅吃些什麼,Henry為我們推介了幾款式他的拿手小菜。先來了芒果奶昔和玫瑰奶昔,兩杯奶昔酸酸甜甜,在正餐前先為我們醒醒胃。
芒果奶昔和玫瑰奶昔
55 瀏覽
0 讚好
0 留言
然後是鐵板燒烤魚,魚帶咖喱及香草味,外層乾身中心軟滑,熱辣辣伴著洋蔥一起吃非常鮮美。
鐵板燒烤魚
67 瀏覽
0 讚好
0 留言
另外一款我們很喜歡的是香料烤雞肉咖哩 (Masala),這款其實並非咖喱,而是一種由蕃茄、薯仔、乳酪、香草等混合而成的醬汁,味道甜而不辣;跟烤雞是一個完美的結合!
香料烤雞肉咖哩
55 瀏覽
0 讚好
0 留言
這裡的蒜蓉烤餅做得香口鬆脆也不油膩,遠遠聞到已經令人垂涎三尺,沾上Masala一起吃是非常的惹味!
蒜蓉烤餅
70 瀏覽
0 讚好
0 留言
最後是蝦醬炒飯,這個源自泰國的炒飯,在Morocco造得更精緻好味,混合肉鬆、泰式臘腸一起吃也很不錯。
蝦醬炒飯
66 瀏覽
0 讚好
0 留言
蒜蓉炒西蘭花、燒豬頸肉也可一試。
蒜蓉炒西蘭花
62 瀏覽
0 讚好
0 留言
59 瀏覽
0 讚好
0 留言
Morocco已成為長洲人最愛外國餐廳,我們認為除了它的菜式做得好外,熱情好客的尼泊爾籍老闆Harry實在居功不少。誠意推薦Couple們在長洲找吃時試試Morocco,記得找Harry喔!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2014-03-22
用餐途徑
堂食
人均消費
$150 (晚餐)
用餐優惠
試食活動
推介美食
芒果奶昔和玫瑰奶昔
鐵板燒烤魚
香料烤雞肉咖哩
蒜蓉烤餅
蝦醬炒飯
蒜蓉炒西蘭花
等級1
2
0
2013-03-24 958 瀏覽
唔知點解評分會咁低真係好好食尤其豬頸肉炒飯,餐牌無的,(睇OPENRICE見到其他人話正先識叫)紅咖哩都好香份量幾多,價錢合理環境仲好好但食完就食唔落長洲其他野嚕遲D一定會再入長洲為左食佢!
更多
唔知點解評分會咁低
真係好好食
尤其豬頸肉炒飯,餐牌無的,(睇OPENRICE見到其他人話正先識叫)
紅咖哩都好香

份量幾多,價錢合理
環境仲好好

但食完就食唔落長洲其他野嚕

遲D一定會再入長洲為左食佢!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2013-03-22
用餐途徑
堂食
人均消費
$80 (午餐)
推介美食
  • 豬頸肉炒飯
  • 紅咖哩
等級2
17
0
2011-06-15 835 瀏覽
落左船 緊係要醫肚 ! 最後簡左吃長洲的印度餐廳中午兩點幾三點入到去 意外地一個客都冇... 入面都幾有印度feel 共點左三樣野 印度咖哩牛腩配白飯($38), 炸洋蔥圈($30), 烤豬頸肉 整體味道都不錯,價錢尚算合理... 但餐廳衛生狀況可改善, 棹布都比較破舊
更多
落左船 緊係要醫肚 ! 最後簡左吃長洲的印度餐廳
中午兩點幾三點入到去 意外地一個客都冇... 入面都幾有印度feel
136 瀏覽
0 讚好
0 留言
共點左三樣野
印度咖哩牛腩配白飯($38), 炸洋蔥圈($30), 烤豬頸肉
烤豬頸肉 好味 ! 好有炭烤的味道 味道又不會太濃 但比較油膩
111 瀏覽
0 讚好
0 留言
咖哩好香 幾好味 ! 但牛腩有點酸 吾知係正常定其他
90 瀏覽
0 讚好
0 留言
味道不錯, 有隻紅色 小小酸既醬幾醒胃
94 瀏覽
0 讚好
0 留言
整體味道都不錯,價錢尚算合理... 但餐廳衛生狀況可改善, 棹布都比較破舊
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2011-06-14
用餐途徑
堂食
推介美食
咖哩好香 幾好味 ! 但牛腩有點酸 吾知係正常定其他
烤豬頸肉 好味 ! 好有炭烤的味道 味道又不會太濃 但比較油膩
  • 烤豬頸肉
等級2
25
0
2011-03-27 614 瀏覽
去長洲, 無0念過會食印度野不過聽朋友講呢間餐廳幾好食咁就試下啦~~叫左個豬頸肉炒飯 + 咖哩牛腩配印度薄餅2樣都意想不到地好食!!豬頸肉炒飯好香~~d飯又唔會好乾/濕~岩岩好!咖哩牛腩配印度薄餅真係好唔錯~!!個咖哩汁好正~!! 如果有多塊pizza我仲想繼續食的~haha
更多
59 瀏覽
0 讚好
0 留言
去長洲, 無0念過會食印度野
不過聽朋友講呢間餐廳幾好食
咁就試下啦~~
叫左個豬頸肉炒飯 + 咖哩牛腩配印度薄餅
2樣都意想不到地好食!!
豬頸肉炒飯好香~~d飯又唔會好乾/濕~岩岩好!
咖哩牛腩配印度薄餅真係好唔錯~!!個咖哩汁好正~!!
如果有多塊pizza我仲想繼續食的~haha

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2011-03-26
用餐途徑
堂食
人均消費
$40 (午餐)
推介美食
  • 咖哩牛腩配印度薄餅
等級1
1
0
2010-08-31 483 瀏覽
今個月去左10日9夜長洲...D 野食到悶記得OPENRICE有人提過哩間野食野唔錯就同男朋友入去試下喇 一開始都幾驚要講英文點菜, 但原來個老闆娘囡囡識廣東話,而個老闆娘又識少少廣東話如果有會員想去食但唔多識英文,可以齋講no.佢聽講返正題先,我第一日叫左一份原味烤包,一份red curry with chicken,一份印式烤雞,同一杯玫瑰梳打?我唔記得名了...野飲黎第二晚叫左既同上一樣 再加 細冬蔭公原味烤包 配 紅咖哩 真係一流 ... 唔算太辣我唔食得辣都接受到 !印式烤雞又係正....我鐘意沾紅咖喱食....同埋我同男友兩個食都夠喇一份冬蔭公係用中間有枝管隊上黎既煱...好得意兩人去既small已夠 都係唔算太辣好飲 !玫瑰梳打我覺得味有D怪, 但又好飲...我叫左兩次喇 下次去長洲會再去食 ! 我覺得環境同服務都唔錯!
更多
今個月去左10日9夜長洲...D 野食到悶
記得OPENRICE有人提過哩間野食野唔錯
就同男朋友入去試下喇


一開始都幾驚要講英文點菜, 但原來個老闆娘囡囡識廣東話,而個老闆娘又識少少廣東話
如果有會員想去食但唔多識英文,可以齋講no.佢聽


講返正題先,我第一日叫左一份原味烤包,一份red curry with chicken,一份印式烤雞,同一杯玫瑰梳打?我唔記得名了...野飲黎

第二晚叫左既同上一樣 再加 細冬蔭公

原味烤包 配 紅咖哩 真係一流 ... 唔算太辣
我唔食得辣都接受到 !

印式烤雞又係正....我鐘意沾紅咖喱食....同埋我同男友兩個食都夠喇一份

冬蔭公係用中間有枝管隊上黎既煱...好得意
兩人去既small已夠
都係唔算太辣
好飲 !

玫瑰梳打我覺得味有D怪, 但又好飲...我叫左兩次喇


下次去長洲會再去食 ! 我覺得環境同服務都唔錯!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$100 (晚餐)
推介美食
  • 紅咖哩
  • 烤雞
等級4
107
0
2010-08-14 423 瀏覽
長洲有很多食店,但絕對不限於海鮮,在海鮮以外,還有很多其他選擇,而且質素都是很高,今次要介紹的是印度食店,應該是長洲唯一的印度食店。長洲雖然是個小島,但人口都有有過萬,人口以中國人為主,當中很多遊人到長洲喜愛小島的寧靜,外國風情的食店其實都與小島風情相配合。這間Moroco's 很吸引遊人,特別是外國人,餐廳外就是海邊避風塘,環境悠揚。今次是中午用餐,沒有太多的客人,夜晚來這裏就較多人,有人來飲酒吃飯。午餐大約三十到四十多元,不算太貴,即使是散叫菜式不算極貴,菜色味度偏近重慶大廈,咖哩味度接近,白飯是印度長米,餐廳還供應泰國食物,小店經營,服務有人情味,戶外的座位可以吸煙,不大喜歡,下次到長洲可以試下這間印度餐館。http://icuteee.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=2520594
更多
長洲有很多食店,但絕對不限於海鮮,在海鮮以外,還有很多其他選擇,而且質素都是很高,今次要介紹的是印度食店,應該是長洲唯一的印度食店。

長洲雖然是個小島,但人口都有有過萬,人口以中國人為主,當中很多遊人到長洲喜愛小島的寧靜,外國風情的食店其實都與小島風情相配合。這間Moroco's 很吸引遊人,特別是外國人,餐廳外就是海邊避風塘,環境悠揚。今次是中午用餐,沒有太多的客人,夜晚來這裏就較多人,有人來飲酒吃飯。午餐大約三十到四十多元,不算太貴,即使是散叫菜式不算極貴,菜色味度偏近重慶大廈,咖哩味度接近,白飯是印度長米,餐廳還供應泰國食物,小店經營,服務有人情味,戶外的座位可以吸煙,不大喜歡,下次到長洲可以試下這間印度餐館。

http://icuteee.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=2520594
60 瀏覽
0 讚好
0 留言
68 瀏覽
0 讚好
0 留言
56 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
12
0
2010-07-19 288 瀏覽
可能冇點之前有人提過o既綠色醬所以覺得冇乜問題.不過的確係黑左少少即使係晏晝有小強都未必會見到Staff都好niceGarlic Nan會想再叫多客蝦醬炒飯都好impress
更多
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2010-07-17
用餐途徑
堂食
人均消費
$75 (午餐)
推介美食
蝦醬炒飯, 味道超棒~
Garlic Nan + 青咖哩雞 Nan很棒 咖哩雞的雞柳很少啊
  • 蝦漿炒飯
  • Garlic Nan
等級2
7
0
本身我都住係長洲ga" 假期番黎都會約埋朋友係呢度飲野"因為呢度一夜晚就會變左bar" 個氣氛好好之餘: 仲有d印度小食好岩伴酒用"而且呢度煙味唔重: 都算係長洲最好既飲野地方!有日同學仔落到黎" 咁我就帶佢地黎食呢間野"呢間野以前係只係sell印度菜 不過近排請左個泰國chef 所以會有埋d正宗泰國菜食佢地既冬陰公湯 同生菜包都幾好食"不過今次就係同同學仔食左印度野"因為連set叫 4人餐 $3xx ma食正宗印度菜呢個價錢都幾合理ga!"個前菜我覺得好好味!! 雖然唔記得叫咩名了!!一般黎講我覺得佢個到d炒飯全部都係冇咩名的" 所以suggest大家食pancake會好d!!!蒜蓉個隻最好味"我地食左3隻唔同咖哩} 覺得有魚個個最好味!!!不過呢度衛生環境真係差左少少!有次夜晚我去入邊間大房飲野: 叫到曱x係度周圍走
更多
本身我都住係長洲ga" 假期番黎都會約埋朋友係呢度飲野"
因為呢度一夜晚就會變左bar" 個氣氛好好之餘: 仲有d印度小食好岩伴酒用"
而且呢度煙味唔重: 都算係長洲最好既飲野地方!


有日同學仔落到黎" 咁我就帶佢地黎食呢間野"
呢間野以前係只係sell印度菜 不過近排請左個泰國chef 所以會有埋d正宗泰國菜食
佢地既冬陰公湯 同生菜包都幾好食"

不過今次就係同同學仔食左印度野"
因為連set叫 4人餐 $3xx ma
食正宗印度菜呢個價錢都幾合理ga!"

個前菜我覺得好好味!! 雖然唔記得叫咩名了!!

一般黎講我覺得佢個到d炒飯全部都係冇咩名的" 所以suggest大家食pancake會好d!!!蒜蓉個隻最好味"
我地食左3隻唔同咖哩} 覺得有魚個個最好味!!!

不過呢度衛生環境真係差左少少!
有次夜晚我去入邊間大房飲野: 叫到曱x係度周圍走
38 瀏覽
0 讚好
0 留言
38 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
人均消費
$88 (午餐)
等級2
29
0
2010-03-03 194 瀏覽
星期六入了長洲賞櫻, 傍晚時候就在新興海傍街找吃... 見到此印度餐館, 一於試一下, 點知... 驚喜連連...我們點了四款菜: 香草薯仔配蕃茄醬, 蒜蓉炒芥蘭, 印度蒜蓉薄餅, 泰式香葉肉碑炒飯, 再加了一杯玫瑰梳打. 每一款都OUT OF OUR EXPECT的好好吃! 最驚喜的就是香草薯仔配蕃茄醬及芥蘭, 好吃得不得了... 薄餅配上蕃茄醬, 也很好吃. 炒飯雖然略濕, 但飯中滲出香濃的的BASIL香味, 充斥整個口腔, 粉棒的口感~因為食物水準滿意, 所以我們便決定試一下他們的甜點 (名字忘記了), 熱熱的, 很像台式麻糬, 浸在很甜的糖水中, 感覺新奇
更多
星期六入了長洲賞櫻, 傍晚時候就在新興海傍街找吃... 見到此印度餐館, 一於試一下, 點知... 驚喜連連...

我們點了四款菜: 香草薯仔配蕃茄醬, 蒜蓉炒芥蘭, 印度蒜蓉薄餅, 泰式香葉肉碑炒飯, 再加了一杯玫瑰梳打. 每一款都OUT OF OUR EXPECT的好好吃! 最驚喜的就是香草薯仔配蕃茄醬及芥蘭, 好吃得不得了... 薄餅配上蕃茄醬, 也很好吃. 炒飯雖然略濕, 但飯中滲出香濃的的BASIL香味, 充斥整個口腔, 粉棒的口感~

因為食物水準滿意, 所以我們便決定試一下他們的甜點 (名字忘記了), 熱熱的, 很像台式麻糬, 浸在很甜的糖水中, 感覺新奇
53 瀏覽
0 讚好
0 留言
香草薯仔配蕃茄醬(前),蒜蓉芥蘭(後)
62 瀏覽
0 讚好
0 留言
蒜蓉烤薄餅
53 瀏覽
0 讚好
0 留言
香葉肉碎炒飯
79 瀏覽
0 讚好
0 留言
47 瀏覽
0 讚好
0 留言
35 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2010-02-27
人均消費
$125 (晚餐)
推介美食
香草薯仔配蕃茄醬(前),蒜蓉芥蘭(後)
蒜蓉烤薄餅
香葉肉碎炒飯
  • 香草薯仔配蕃茄醬
  • 印度薄餅
等級4
489
3
2010-02-03 118 瀏覽
去長洲好自然會選擇長洲的地道食品,好少會聯想起有間印度菜,我記得有一次吃飯鬼佬sir不停讚長洲的印度菜好吃,所以今次晚上時份特登來試食Masala Tea 印度奶茶每一次吃印度菜都要order Masala Tea,我本身不太喜歡飲港式奶茶,但是喜歡Masala是因為它有放薑和肉桂去煮,這天天氣稍涼,當侍應端上Masala Tea時真的好興奮!沖出來的時候陣陣薑和肉桂味,要配多甜可好喝,(平時咖啡奶茶我不會放糖)Vegetable Samosa 什菜咖哩角Samosa都是必吃的印度菜,這裡的Samosa似是焗製,不似是油炸的,餡料非常豐富,吃到咖涼哩薯泥,青豆和茴香等,可惜皮較厚,多吃了會覺得"漏"幸好這裡的薄荷汁還不錯,吃一個Samosa差不多用上一半的薄荷汁Saag Paneer 香燒芝士菠菜Saag係另外一個鬼佬sir介紹的菜式,是用spanish磨成茸再混入煎香了的印度芝士粒(paneer)用來點naan來吃真是最好不過,這裡的用的芝士粒好軟好creamy菠菜茸的調味都不錯,吃到好香的香草味Naan (Onion)原來點的是洋蔥薄餅,但是我想他來錯了蒜茸味的,不打緊,我都愛吃蒜
更多
去長洲好自然會選擇長洲的地道食品,
好少會聯想起有間印度菜,
我記得有一次吃飯鬼佬sir不停讚長洲的印度菜好吃,
所以今次晚上時份特登來試食

Masala Tea 印度奶茶
每一次吃印度菜都要order Masala Tea,
我本身不太喜歡飲港式奶茶,
但是喜歡Masala是因為它有放薑和肉桂去煮,
這天天氣稍涼,當侍應端上Masala Tea時真的好興奮!
沖出來的時候陣陣薑和肉桂味,要配多甜可好喝,(平時咖啡奶茶我不會放糖)

Vegetable Samosa 什菜咖哩角
Samosa都是必吃的印度菜,
這裡的Samosa似是焗製,不似是油炸的,
餡料非常豐富,吃到咖涼哩薯泥,青豆和茴香等,
可惜皮較厚,多吃了會覺得"漏"
幸好這裡的薄荷汁還不錯,
吃一個Samosa差不多用上一半的薄荷汁


Saag Paneer 香燒芝士菠菜
Saag係另外一個鬼佬sir介紹的菜式,
是用spanish磨成茸再混入煎香了的印度芝士粒(paneer)
用來點naan來吃真是最好不過,
這裡的用的芝士粒好軟好creamy
菠菜茸的調味都不錯,吃到好香的香草味

Naan (Onion)
原來點的是洋蔥薄餅,
但是我想他來錯了蒜茸味的,
不打緊,我都愛吃蒜茸味,
是最後才端上的一道菜,我想是烤製需時吧!
naan造得好鬆軟,陣陣蒜香又不油膩

我們不經不覺在這裡坐了差不多兩小時,
因為環境和食物都很好,來長洲時有機會就試試吧
36 瀏覽
0 讚好
0 留言
37 瀏覽
0 讚好
0 留言
42 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
人均消費
$70 (晚餐)
等級3
30
0
2009-11-05 76 瀏覽
朋友介紹呢間印度菜, 聽聞衛生麻麻地, 不過俗語有云 "眼不見為乾淨"!!!一試無妨, 朋友發板點左幾個dishes!!其實佢地既名係乜真係冇乜印象!!! 有一個係乳酪+燒雞!!!個乳酪配埋個燒得香噴噴既雞肉, 真係好match!!! 不過雞有d "鞋"~蒜蓉薄餅都好好味! 配咩汁都一流!!! 熱辣辣!最後叫左個咖哩牛, 好入味, 牛又夠淋!!!!! Ichban坐室外! 感覺好舒服, 太陽照落黎, 好relax!!!!!!不過唯一扣分既係個侍應找少左二百蚊!!好令人懷疑係咪想 "搏大霧"........搏我地唔記得俾 $ 500 蚊佢地找!除左lee個問題之外, 其他野都好滿意!價錢比想像中偏貴!!!
更多
朋友介紹呢間印度菜, 聽聞衛生麻麻地, 不過俗語有云 "眼不見為乾淨"!!!

一試無妨, 朋友發板點左幾個dishes!!

其實佢地既名係乜真係冇乜印象!!!

有一個係乳酪+燒雞!!!

個乳酪配埋個燒得香噴噴既雞肉, 真係好match!!! 不過雞有d "鞋"~

蒜蓉薄餅都好好味! 配咩汁都一流!!! 熱辣辣!

最後叫左個咖哩牛, 好入味, 牛又夠淋!!!!!
Ichban

坐室外! 感覺好舒服, 太陽照落黎, 好relax!!!!!!

不過唯一扣分既係個侍應找少左二百蚊!!

好令人懷疑係咪想 "搏大霧"........搏我地唔記得俾 $ 500 蚊佢地找!

除左lee個問題之外, 其他野都好滿意!

價錢比想像中偏貴!!!

乳酪 + 燒雞
46 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2009-10-17
人均消費
$80 (午餐)
推介美食
乳酪 + 燒雞
等級1
3
0
2009-08-22 37 瀏覽
叫左個2人set,$180加一我們3個人食都好飽~~~襯佢岩岩開鋪就入左去~~服務都ok,一見我們入去,轉左個無線台比我們,唔係睇印度台整體食物都幾好可以一試...洋蔥圈同我地平時食的皮唔同,幾特別
更多
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2009-08-20
人均消費
$70
推介美食
洋蔥圈都唔差
燴椰菜,幾好吃
咖哩鮮茄牛油烤雞
  • 咖哩鮮茄牛油烤雞,洋蔥圈
等級1
2
0
2009-04-28 49 瀏覽
正宗係正宗 ! 特色係特色 !! 味道 ok ~ 但講唔上好味 ! 對唔住,以後唔會再黎,因為比我見到個老闆娘將我食完d簿餅醬倒返入個大碗到(裝住未用d醬)放返入雪櫃 !! 可能係印度人既習慣啦…但甘唔衛生真係好得人驚,用完再重用!!! 價錢又唔平,食物份量細細個,呢呢到可以食"正宗" ~~ 但唔需要入黎長洲食,市區正宗又好味既印度菜好多,入黎長洲,我食魚蛋芒果同海鮮好過真係哂錢食人口水尾呀…
更多
正宗係正宗 ! 特色係特色 !!
味道 ok ~ 但講唔上好味 !

對唔住,以後唔會再黎,
因為比我見到個老闆娘將我食完d簿餅醬倒返入個大碗到(裝住未用d醬)放返入雪櫃 !!
可能係印度人既習慣啦…
但甘唔衛生真係好得人驚,用完再重用!!!


價錢又唔平,食物份量細細個,
呢呢到可以食"正宗" ~~
但唔需要入黎長洲食,
市區正宗又好味既印度菜好多,
入黎長洲,我食魚蛋芒果同海鮮好過

真係哂錢食人口水尾呀…
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2009-04-27
人均消費
$100
等級1
1
0
2009-04-23 23 瀏覽
第一次打食評平時都係周圍試新野多今次同黎到長洲大家都知入黎一日,夜晚dinner果餐幾唔想食到d sh@t野人生路不熟,係openrice信下大家食過既口味黎決定見都有廿幾個好評,就決定plan黎試下。7點幾出發,成街都係人去搵野食丫地方都唔太難搵,都係大街位不過間店都幾好暗下,心以為難得長洲食店都有26個好評,入到去好多人可以要等位喇~(因為今日下晝大街都幾多人幾迫,行花市咁)點知入到去得一對印尼情侶食緊飯,心諗..咦‥唔通捉虫...坐低就有個女既黎service我地見個menu d野食都多選擇,價錢就同重慶 or 市區印度菜一樣初試牛刀,又見得咁少人氣,都係隨心叫小小試下好了‥叫左個咖哩牛肉($5x)我唔係食家,不過我覺得味道幾好,唔太辣而有咖哩既香味,牛肉都好淋,黎試既值得試不過份量都幾細下,相比之下就略嫌貴。印度炒飯($3x)有佢地家鄉味,入口味道冇咩咁特別,唔難食唔會好好食果隻脆香薄餅($12)兩大塊,薯片冇分別,有d後悔叫左依個薄片呢‥有連埋種醬一齊上見綠綠地色..就試下,陣味好古怪..苦苦澀澀試左小小都係點返咖哩算埋單$110左右正宗既,不過同重慶差唔多,長洲大把野食應該
更多
第一次打食評
平時都係周圍試新野多
今次同黎到長洲
大家都知入黎一日,夜晚dinner果餐幾唔想食到d sh@t野
人生路不熟,係openrice信下大家食過既口味黎決定
見都有廿幾個好評,就決定plan黎試下。

7點幾出發,成街都係人去搵野食丫
地方都唔太難搵,都係大街位
不過間店都幾好暗下,心以為難得長洲食店都有26個好評,入到去好多人可以要等位喇~
(因為今日下晝大街都幾多人幾迫,行花市咁)
點知入到去得一對印尼情侶食緊飯,心諗..咦‥唔通捉虫...

坐低就有個女既黎service我地
見個menu d野食都多選擇,價錢就同重慶 or 市區印度菜一樣
初試牛刀,又見得咁少人氣,都係隨心叫小小試下好了‥
叫左個咖哩牛肉($5x)
我唔係食家,不過我覺得味道幾好,唔太辣而有咖哩既香味,牛肉都好淋,黎試既值得試
不過份量都幾細下,相比之下就略嫌貴。
印度炒飯($3x)
有佢地家鄉味,入口味道冇咩咁特別,唔難食唔會好好食果隻
脆香薄餅($12)
兩大塊,薯片冇分別,有d後悔叫左
依個薄片呢‥有連埋種醬一齊上
見綠綠地色..就試下,陣味好古怪..苦苦澀澀試左小小都係點返咖哩算
埋單$110左右
正宗既,不過同重慶差唔多,長洲大把野食應該都係試一次就算。

不過臨走見到樣shi@野‥頭先綠色果堆醬
阿姐姐仔將佢倒返起,備用~o~
見到有人留言話出奇好吃‥ha...希望佢冇事
依樣野....對客人既感覺真係扣晒分,除左個醬冇咩特別

我同女朋友推介黎到長洲,一定要試依間
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=25591
唔知點解冇人提佢,可能太入大家唔識搵
依間係我黎到長洲必食既5大之首
尤其佢個小籠包,其他野都好有水準,抵食有如。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2009-03-29
人均消費
$55 (晚餐)
慶祝紀念
紀念日