5天前
早排上網見到上環站附近開咗間型格bar & restaurant,有酒飲、有game玩、有嘢食,最正係個超開揚嘅rooftop area,今次就即刻約埋女朋友去chill吓🥂餐廳位置真係無得輸,上環站一出嚟行陣就到,超級方便。入面設計好新潮,燈光幾有feel,除咗基本用餐區,仲有Beer Pong枱、飛鏢機🪃,一大班friend嚟玩實會好開心。~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~🐑 香草煎羊架配扁意粉 (HKD $239)啱啱坐低個陣老闆都叫我地要試下羊架 🤩食落真係有驚喜。外層有d香草嘅焦香,食落超級嫩滑多汁,而且一啲都唔騷。連平時怕羊味嘅女朋友都食到停唔到口,個扁意粉煮得恰好,口感彈牙🦀 必試招牌蟹肉露荀意大利飯 (HKD $169)蟹肉份量一啲都唔孤寒,啖啖都有蟹肉嘅鮮甜,加埋爽口嘅露筍,成個口感好豐富,食落完全唔會覺得膩。但略厭意大利飯質感未夠al dente,可以再調整下🐟 炸魚拼薯條 (HKD $69)飲酒點少得炸魚薯條呢個組合!炸漿好薄好脆,包住入面嘅魚柳依然好juicy好滑溜,唔會乾爭爭。🐔 炸雞軟骨 (HKD $69)雞軟骨炸到卜卜脆,外層香口,咬
~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~
🐑 香草煎羊架配扁意粉 (HKD $239)
🦀 必試招牌蟹肉露荀意大利飯 (HKD $169)
🐟 炸魚拼薯條 (HKD $69)
🐔 炸雞軟骨 (HKD $69)
雞軟骨炸到卜卜脆,外層香口,咬落軟骨爽彈