6天前
打完比賽去咗大埔一間商場入面嘅乳酪飲品店,真係一個驚喜!呢間店主打健康乳酪飲品,環境幾靚,裝潢簡約又有活力,讓人一入到去就感受到好開心嘅氛圍。今次我叫咗兩杯飲品,一杯藍莓香蕉乳酪奶昔無糖,仲加咗$5要麻糬,另一杯係人氣之選嘅芒果乳酪特飲奶昔,少糖。一入到店,首先感受到嘅係清新嘅空氣,因為店內有著香甜嘅乳酪味,實在令人無法抗拒。服務員態度都好友善,落單時都好有耐心,令我感覺賓至如歸。講返我叫嘅藍莓香蕉乳酪奶昔無糖,呢杯奶昔真係好正!藍莓味道濃郁,搭配香蕉嘅香甜,味道非常和諧。無糖嘅選擇令飲品唔會太甜,適合想健康飲嘅朋友。而且,奶昔嘅質地非常滑順,飲落去感覺好清新。我仲加咗麻糬,麻糬咬落去非常Q彈,增添咗飲品嘅口感,真係好開心!每一口都令人感受到新鮮嘅滋味,真係一個好選擇。而另一杯人氣之選嘅芒果乳酪特飲奶昔,少糖,味道更加出色!芒果味道特別濃郁,飲落去幾乎可以感受到新鮮芒果嘅香氣,真係好享受。少糖選擇令整杯奶昔唔會過甜,反而突顯咗芒果嘅天然甜味,飲完之後令人心情好好。今次飲完之後,仲特別留意到佢哋有一款牛油果奶昔,寫明用整個牛油果!下次我一定要試吓,因為牛油果營養豐富,飲落去一定好滑順,仲
今次飲完之後,仲特別留意到佢哋有一款牛油果奶昔,寫明用整個牛油果!下次我一定要試吓,因為牛油果營養豐富,飲落去一定好滑順,仲有牛油果特有嘅香味,聽到都令人期待。
整體而言,呢間大埔商場入面嘅乳酪飲品店真係一個唔錯嘅選擇,飲品味道健康又美味,環境舒適,服務亦都幾好。如果你鍾意乳酪或者健康飲品,呢間店絕對值得一試!我下次一定會再返嚟,試下其他飲品,特別係牛油果奶昔,真係好期待!