2024-02-13 156 瀏覽
西營盤一直開了一間burger,價錢看到是70幾蚊以上,相對較其他店貴,見到店面咁靚,當初都係以試下既心態黎試食。之前有試過吉列大啡菇包($61,set $80)吉列大啡菇外脆內軟,會有汁流出,唔會乾,食到中間會食到濃既cheese and mouse sauce,稍為會蓋過左菇既味道,但總體係不過不失,食完會好飽。之後每次瘦身期間又想食burger,就會食牛油果煎蛋煙三文魚burger($60,set $78)有半個牛油果,煎蛋,煙三文魚,Lettuce, 蕃茄,以為好細個?加埋啲材料整到好大個,一啖都咬唔哂,同時食到幾種材料combine埋一齊,都好fresh下。小食再配上蓮藕片,平時好少見有蓮藕片就揀黎食。點知一試上癮,真心有驚喜。先唔講手工切到好薄一片,食落去好香脆,而且唔會覺得鹹,seasoning啱啱好,係會愈食愈上癮,推薦呢個小食!

之前有試過吉列大啡菇包($61,set $80)

吉列大啡菇
牛油果煎蛋煙三文魚
蓮藕片
吉列大啡菇
牛油果煎蛋煙三文魚
蓮藕片
2023-11-05 260 瀏覽
叫咗neo burger,其實就即係一塊漢堡加炸大啡菇,冇要辣嘅醬汁,唯一最好嘅地方就係即叫即整,但係食到最後嗰包變成好濕,個醬汁又唔係話咁特別,所以其實係一個普普通通嘅漢堡包,冇咩驚喜但係朋友食嘅辣牛漢堡佢就話好味我哋兩個都係叫咗套餐,所以加咗兩個小食,一個係雞翼,揀咗caramelized garlic,不過冇乜食到蒜頭嘅味道,同埋炸得有啲太乾另外個薯條,雖然係即炸,熱辣辣,但係唔脆,所以整體嚟講普普通通,唔會再返兜

但係朋友食嘅辣牛漢堡佢就話好味

2023-09-16 271 瀏覽
- ¨̮♡︎ We came Mirror burger for lunch today. It was my first time visiting this place. The shop isn't big with only a few tables. The interior is simple and bright which brings a clean and comfy vibe.Here you place order with QR codes printed on table. There're many vegan options on their menu. I ordered the burger set which comes with a snack and a drink (mushroom schnitzel, sweet potato fries & coca-cola).Mushroom schnitzel sandwiched portobello mushroom, tomato, american cheese, lettuce and ho
- ¨̮♡︎

Mushroom schnitzel sandwiched portobello mushroom, tomato, american cheese, lettuce and house sauce. Burger wss huge and veggies were fresh. Portobello was fried to perfection, very crispy outside and juicy inside! I'd say it's the best burger I had recently!
MUSHROOM SCHNITZEL 吉列大啡菇
MUSHROOM SCHNITZEL 吉列大啡菇
2023-07-28 412 瀏覽
我今天去了西瑩盤的Mirror Burger,點了他們的Neo Burger。這個漢堡包非常好吃,讓我非常滿意。Neo Burger的麵包非常蓬鬆,口感非常好。麵包上還有一點點麵粉的香氣,讓人垂涎欲滴。漢堡肉非常厚實,每一口都有肉汁四溢。漢堡肉的味道非常濃郁,而且它的口感非常豐富。此外,還加了煙燻培根,增添了層次感和口感。除了漢堡肉之外,Neo Burger還有生菜、番茄、紅洋蔥和起司。生菜和番茄非常新鮮,紅洋蔥則增加了微妙的辣味。起司融化在漢堡肉上,讓整個漢堡包更加美味。最後,這個漢堡包的份量也非常足夠,讓我感到非常滿足。整個用餐體驗非常舒適,服務也非常友好。我肯定會再來吃他們的漢堡,強烈推薦給大家。

2023-07-27
  • 炸牛蒡
2023-07-21 355 瀏覽
見到openrice咁多個😋,於是外賣左個水牛城雞漢堡,打開見到個炸雞,炸到咁黑既!!已經有啲失望⋯🤦🏿‍♀️諗住燶最多都係脆口啲啲,咬一啖,塊雞唔只炸燶左,仲要燶到乾爭爭,咬都咬唔開…個包又烘唔夠,好韌。食完成個包,個口咬到好攰囉!其實入面嘅酸瓜、醬既味道唔錯,但係塊雞真係完全影響晒成個漢堡。我絕對唔推薦🙅🏽‍♀️🙅🏽‍♀️🙅🏽‍♀️🙅🏽‍♀️🙅🏽‍♀️個水牛城雞漢堡。又唔係繁忙時段,都可以整到咁,作成廚師,見到overcook到咁,好心就唔好比客人啦,感覺真係好差。薯條就正常味道
見到openrice咁多個😋,於是外賣左個水牛城雞漢堡,
打開見到個炸雞,炸到咁黑既!!
已經有啲失望⋯🤦🏿‍♀️
咬都咬唔開…
個包又烘唔夠,好韌。
食完成個包,個口咬到好攰囉!
其實入面嘅酸瓜、醬既味道唔錯,
但係塊雞真係完全影響晒成個漢堡。

又唔係繁忙時段,都可以整到咁,

薯條就正常味道

水牛城雞漢堡
2023-07-21
外賣自取
多次回購小店Classic beef set $87+$6轉脆香雞翼肉汁正正子食牛有牛味Burger rxxm都要行開係會上隱嘅漢堡唔係港一都港二脆香雞翼食哂3隻想再追加但飽到放唔落個胃🥲好羨慕住附近啲人一定會成日去食囉下午茶仲抵😭味道:🌕🌕🌕🌕🌕CP:🌕🌕🌕🌕🌗--------------------
多次回購小店

下午茶仲抵😭

味道:🌕🌕🌕🌕🌕
CP:🌕🌕🌕🌕🌗
--------------------
這次其實是第二次吃了,第一次經過外帶🥡了一份TEA SET整包炸物跟一杯飲料🥤哇、有時小店真的不能忽視他們的炸物都是即叫即炸 拿到時熱騰騰 超香、馬上忍不住吃起來那天突然好想吃😋炸物 腦袋第一下就浮起這家 便立刻起行今次要到店裏吃~~也把漢堡試一試 當然也要把上次好吃😋的再點一次Teatime Deal - Mixed Fries, Potato Fries M, Mocha $56一份Mixed Fries 𥚃面有三款不同的炸物 薯條🍟、蕃薯🍠條、蓮藕片另外再選了一份薯條🍟(吃完後決定日後 再來 另一份要點蕃薯🍠條他們的炸物都好贊 即叫即炸 熱🔥騰騰 超香脆 特別是蕃薯🍠條及蓮藕片第一次吃時也沒想過會有蓮藕片 還要薄薄的 超脆 還好好咬的說像薯片 但又沒有薯片的油膩感 完全不會膩 (所以為什麼我們多點一個小吃 也是蓮藕片蕃薯🍠條也是另一個亮點 (在香港🇭🇰真的滿難找到一家好吃的取 畢竟也難做的炸蕃薯🍠條一定要即炸即上枱 要不多放一陣子也會軟掉 只剩油膩味而且蕃薯🍠條大小也是一個學問 太粗/ 全硬 也超怪的☹️完全不是在吃蕃薯🍠條只是一堆外脆皮 內粉粉的 (好、不想再想像了 不要再吃到那
這次其實是第二次吃了,第一次經過外帶🥡了一份TEA SET
整包炸物跟一杯飲料🥤哇、有時小店真的不能忽視

那天突然好想吃😋炸物 腦袋第一下就浮起這家 便立刻起行

只是一堆外脆皮 內粉粉的 (好、不想再想像了 不要再吃到那種了
他們的🍠條 外脆内軟 外皮的粉漿剛好 不會太厚 還吃到 微微的蕃薯🍠味 WUU~
真的好想再多點一份 下次再去時 即便加錢也要加下去 哈哈哈😆或明天就去(?)
薯條也是一個很難得真的覺得好吃的一份 熱呼呼 雖然看起來短短笨笨的
可是內涵還是滿十足的 粗幼、鹹度剛好 脆脆軟軟的 整份都好快樂
Regular Combo Deal - Buffalo Chicken, Renkon Chips M, Avocado Smoothie $106

Buffalo Chicken Burger 兩塊炸雞🍗夾在漢堡中間 炸雞🍗微辣微辣 辣感就像在舌頭👅跳動
雞炸得焦焦的 整塊都脆得不得 𥚃面軟軟的 雞塊的大小 也大到麵包🥯也蓋不住
小吃點了蓮藕片 真的沒有錯 吃到這樣健康的脆脆感 開心😚~~~

(飲料🥤就不多說了哈哈 本來去這家不是為了飲料🥤 呀、哈哈哈🤪
Mirror Burger 真的是可以一去再去吃炸物的一家小店😌

當個下午茶☕️/ 嘴饞😋點個來吃 心情也會變好
謝謝店家重視品質 願意即叫即做 能夠吃到他們做的炸物真是幸福
PS 記得晚上9:30後 只有外帶喔 別撞板囉🫰
2023-05-16
  • Teatime Deal - Mixed Fries
2023-05-22 248 瀏覽
作为burger爱好者,来试下这件在西营盘地铁口正对面,日日行过都有留意的店。321burger超大只,加$19可以升级combo。店面不大,take out还有10%折扣。burger都有很多汁,也很嫩,咬上一口唇齿留香。

• 321burger
西營盤都幾多不同類型素食,手工漢堡小店都推出三個素食選項,使用自家製作蔬菜素扒,吃起來營養滿滿又美味。炸物除了薯條之外,還有更特別的炸蓮藕片,間中來放肆一餐很不錯。地鐵站西營盤A1出口對面,交通都幾方便,這一帶也蠻多東西吃。入面有少量堂食座位,坐低可以用QR Code點餐。餐牌上有三款素食漢堡,也可以自己再加料,也可以配成套餐。手工素扒用甜薯、紫薯、燕麥、紅腰豆和鷹嘴豆製作,都是天然食材無素料。Housemade Veggie HK$64 / Renkon Chip HK$15漢堡包有煎過吃起來更香口,中間有素扒、生菜、芝士和沙律醬,配搭算簡單都幾好食,方便快餐之選。
入面有少量堂食座位,坐低可以用QR Code點餐。
餐牌上有三款素食漢堡,也可以自己再加料,也可以配成套餐。
2023-05-05
2022-11-21 866 瀏覽
平時好少可過去西營盤嗰邊🤣依間burger店喺正西營盤地鐵站出口 咁啱要搵啲野填肚就入咗去喇點知勁有驚喜!!食肉獸男朋友叫咗個burger另加咗bacon同egg😋塊burger好多汁 bacon又好脆好邪惡但好好食啊🥹🥹我就唔太食肉嘅 所以嗌咗佢地個素食嘅burger加多隻蛋平時好怕食burger啲蔬菜 怕會好黃同淋但依間啲菜都好新鮮好爽脆 連蕃茄都冇出哂水咁 !!依一點令我覺得好興奮啊🤣塊patty炸得好脆 食落又唔油膩 咬入去好moist一啲都唔漏🥳 第時去開西營盤一定要再encore依間burger舖
平時好少可過去西營盤嗰邊🤣

點知勁有驚喜!!
食肉獸男朋友叫咗個burger另加咗bacon同egg😋

塊patty炸得好脆 食落又唔油膩 咬
入去好moist一啲都唔漏🥳

第時去開西營盤一定要再encore依間burger舖
2022-11-15 593 瀏覽
每逢星期一都會有食素既習慣,咁岩上次同屋企人去開西營盤買嘢,見到哩間burger shop 靚靚地,而且見到下午茶好抵食,最平$29就有個burger😲😲而家哩個價錢真係唔知係邊到搵!Burger shop 嚟講,哩間都算多素食選擇!值得一讚🤭店員有推介佢地既素菜餅漢堡,最驚喜既竟然係自己整的!但我下午茶又食唔到咁多野🥹就只好揀個牛油果蕃茄煎蛋堡($35only!!!!!),本身睇圖片都見到有好多牛油果🤣😂但本人太鐘意食既關係,我決定加多一份add-on,見都係好平🤭出到嚟個效果好驚人😂😂嚇親隔離咁制!牛油果勁新鮮!而家個醬汁好好味,配搭一流🥑 一定會再返嚟食🥹🥹🧡
牛油果蕃茄煎蛋堡
牛油果蕃茄煎蛋堡
2022-11-15 399 瀏覽
I have never ever set foot in Sai Ying Pun. However since last year I have no choice but to accompany my relative to TWH, and I came across this Mirror Burger. Never a fan of burger but my relative wanted to try that smoked salmon so here we are.Everything is on point, except the washroom as there is none. And the lighting can be improved a bit.

• Smoked  Salmon
  • Beef  Burger
2022-11-10 375 瀏覽
之前試過堂食煙三文魚牛油果煎蛋飽,覺得食物質素好高,牛油果香滑煎蛋香脆。今晚叫外賣,encore 煙三文魚牛油果煎蛋飽加多個軟殼蟹牛油果飽。倆個有牛油果既包都有黑點。感覺十分失望!
感覺十分失望!
2022-10-22 439 瀏覽
經開西營盤做野,唔知食咩好,一出地鐵站就見到哩間burger shop! 裝修好靚,一啲都唔似平時嘅burger shop,好有個人特色🤩😆用左粉藍加黃色做主題,影相都好靚!個日撞岩lunch time,因為舖頭位子唔多,所以爆晒😣不過店員同我講話好快有位,真係等咗10分鐘就有位,同埋我一早睇咗Menu叫定先,所以店員都好好睇住時間幫我整,我一坐低就食得啦!💕🫶等位期間好多人嗌外賣,不過我個人覺得食burger一定要堂食先好食!而事實證明我係冇錯的!!堂食真係好好味🤤🥹我揀左個墨辣芝士牛肉漢堡(小辣),第一啖咬落去,個包烘到勁脆🫡🤩之後個辣醬好惹味,唔係個種’死辣’,仲有入邊配菜好新鮮,夾埋個安格斯牛肉,好多汁,超正🤤🤤配埋佢哋個番薯條,食完辣嘢再食少少甜野,真係絕配!一定再會返嚟食🫶

一定再會返嚟食🫶
2022-10-12 255 瀏覽
一心想試小店,薯條炸over左,深色食落有燶味而且好硬,漢堡肉偏薄,大啡菇都係食落有燶味,唯獨蕃茄及菜新鮮,醬汁都不錯,食幾啖唔餓之後每一啖都感覺難受,不會再試
一心想試小店,薯條炸over左,深色食落有燶味而且好硬,

新鏡
2022-10-12