2021-11-16 1085 瀏覽
經Open Rice 訂座晚市主餐牌88折凡於生日月份內惠顧送火焰雪山一客請在訂枱時註明有客生日(送完即止)有88折優惠當然抵食啦!一於試下先!一坐低先上左份脆脆片當前菜食住先叫左份胡椒蜜糖雞翼 $68沙律一份(標準份量) dinner set 炭燒美國頂級牛配黑松露汁套餐跟沙律同湯,加1蚊有甜品,包飲品好快先上番茄濃湯同沙律菜幾新鮮份量唔多,做前菜岩岩好餐湯好足料,啖啖都係蔬菜粒,酸酸地番茄鮮味同時就上埋沙律同凍飲沙律有番茄仔同粟米粒,沙律菜,醬汁自己落係酸酸地既沙律醬汁,建議只倒一半,唔夠再落所有菜式都係即點即做,所以預返等10-15分鐘下一道菜係雞翼,焗得香脆,胡椒香辛味濃加上蜜糖味中和返,香香辣辣蜜味甜最緊要係好脆口又啖啖肉好好食美國頂級牛扒配黑松露燒汁配埋水煮蔬菜伴碟,一球松露薯蓉份量都幾多,牛扒味濃,七成熟肉汁豐富,牛味濃郁,仍粉嫩肉滑最後一蚊甜品,朱古力蛋糕,完尾做結總消費$501銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓6/F, Causeway Bay Plaza 2, 463-483 Lockhart Road, Causeway Bay
經Open Rice 訂座晚市主餐牌88折
凡於生日月份內惠顧送火焰雪山一客
請在訂枱時註明有客生日(送完即止)
有88折優惠當然抵食啦!一於試下先!
一坐低先上左份脆脆片當前菜食住先

叫左份胡椒蜜糖雞翼 $68
沙律一份(標準份量)
dinner set 炭燒美國頂級牛配黑松露汁
套餐跟沙律同湯,加1蚊有甜品,包飲品
好快先上番茄濃湯同沙律菜
幾新鮮份量唔多,做前菜岩岩好
餐湯好足料,啖啖都係蔬菜粒,酸酸地番茄鮮味

同時就上埋沙律同凍飲
沙律有番茄仔同粟米粒,沙律菜,醬汁自己落
係酸酸地既沙律醬汁,建議只倒一半,唔夠再落

所有菜式都係即點即做,所以預返等10-15分鐘
下一道菜係雞翼,焗得香脆,胡椒香辛味濃
加上蜜糖味中和返,香香辣辣蜜味甜
最緊要係好脆口又啖啖肉好好食
美國頂級牛扒配黑松露燒汁
配埋水煮蔬菜伴碟,一球松露薯蓉
份量都幾多,牛扒味濃,七成熟
肉汁豐富,牛味濃郁,仍粉嫩肉滑

最後一蚊甜品,朱古力蛋糕,完尾做結
總消費$501
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
2021-10-29 981 瀏覽
今日同朋友去咗銅鑼灣食飯,見到Mini Friday啲食物幾吸引,環境望落又幾舒適就決定試試佢!食物款式相當多元化,最後同朋友叫咗一個香烤美式BBQ豬肋骨套餐、一個芝士牛肉漢堡同一Jar熱情蘋果梳打Share。每張枱都會送一碟脆片作為餐前小食,我用咗嚟點湯食,脆脆地幾好味,但如果單食可能會有少少淡味~芝士牛肉漢堡:漢堡嗰塊牛肉好厚身,咬落充滿肉汁,好有牛味,而且唔會太熟,芝士味夠晒濃郁。另外,個麵包仲好脆,咬落去好有口感,成個配搭好正!而且跟餐嘅薯條都炸到脆卜卜,食完會覺得有啲熱氣,好彩有啲沙律菜中和返,好Fresh。香烤美式BBQ豬肋骨:豬肋骨相當厚肉,烤到「外焦內軟·」,切開保持到肉質鮮嫩多汁。而且豬肋骨配埋特制嘅美式BBQ醬,食落酸酸甜甜好惹味!跟餐除左田園沙律、餐湯同餐飲,仲有甜品。是日甜品係一件小士多啤梨蛋糕,有淡淡嘅士多啤梨味,細細件食咗都唔使驚太飽~熱情蘋果梳打:好大Jar,兩個人一定夠飲!飲落有好香嘅熱情果味道,但我覺得甜咗少少,如果可以酸啲就更啱我口味啦~最後不得不提,餐廳員工嘅服務相當好,見到我哋隻碟食到污糟咗會主動幫我哋換,今餐總共幫我哋換左三次~埋單$500左右

芝士牛肉漢堡:

香烤美式BBQ豬肋骨:

熱情蘋果梳打:

最後不得不提,餐廳員工嘅服務相當好,見到我哋隻碟食到污糟咗會主動幫我哋換,今餐總共幫我哋換左三次~埋單$500左右,除開每個人$250~ 食物性價比算係好高,去開銅鑼灣一定會再幫襯。
2021-10-21
  • 芝士牛肉漢堡
📍 Mini Friday 🎗📍 銅鑼灣 • 銅鑼灣廣場2期6樓- 星期五是打工仔最愛的日子吧😛可是即使還未到星期五,也可以來《Mini Friday》慰勞自己辛苦工作了一整天🎉-位於銅鑼灣廣場的《Mini Friday 💛》,與同集團的另外兩間餐廳同層甫步出升降機,就有職員詢問客人欲到訪的餐廳,並禮貌地帶入座店內空間寬敞,裝潢蠻溫暖的,好像非常適合與三五知己在這裡吃個飯、談談心🥰💛整晚店員的服務都十分殷勤有禮~-薄脆 Crisps一坐下,就奉上 { 薄脆小食 }口感香脆,雖然知道十分熱氣,但還是吃到停不了口🤣另外還配上千島醬,非常開胃呢!•鹹蛋黃醬雞翼 ($68)Chicken wings w/ salted egg yolk一上桌就聞到非常香的鹹蛋黃香味!!每件雞中翼蘸滿鹹蛋黃,炸得皮脆肉嫩滿口都是juicy又惹味的雞肉~不過略嫌外皮有點過硬🙈•晚市套餐 Dinner set點了一個「晚市套餐」,包含沙律、餐湯、主菜及餐飲,另外加$1還可以加配甜品呢!=田園沙律 Garden salad=是日餐湯 Daily soup - 甘筍湯=香煎三文魚配刁草忌廉汁 ($2
📍 Mini Friday 🎗
📍 銅鑼灣 • 銅鑼灣廣場2期6樓

星期五是打工仔最愛的日子吧😛
甫步出升降機,就有職員詢問客人欲到訪的餐廳,並禮貌地帶入座
整晚店員的服務都十分殷勤有禮~
薄脆 Crisps
薄脆
一坐下,就奉上 { 薄脆小食 }
口感香脆,雖然知道十分熱氣,但還是吃到停不了口🤣
另外還配上千島醬,非常開胃呢!

鹹蛋黃醬雞翼 ($68)
鹹蛋黃醬雞翼
鹹蛋黃醬雞翼
一上桌就聞到非常香的鹹蛋黃香味!!
每件雞中翼蘸滿鹹蛋黃,炸得皮脆肉嫩
滿口都是juicy又惹味的雞肉~
不過略嫌外皮有點過硬🙈

晚市套餐 Dinner set
田園沙律 Garden salad
田園沙律

是日餐湯 Daily soup - 甘筍湯
是日餐湯

=
香煎三文魚配刁草忌廉汁 ($238)
Pan-fried salmon fillet w/ dill cream sauce
香煎三文魚配刁草忌廉汁
香煎三文魚配刁草忌廉汁
香煎三文魚當然是煎得非常香😛
外皮煎得香脆,而魚肉仍保持軟嫩
伴上刁草忌廉汁,跟三文魚味道很配,芳香十足~😋
另外還有薯蓉和露荀伴碟,薯蓉是黑松露口味,非常好吃!
=
是日甜品 Daily dessert (+$1)
是日甜品
只需一塊錢的甜品💰
這晚的甜品為 { 朱古力蛋糕 }
份量不大,但勉強還是可以分成數口🤣
碟上畫上心形作點綴,感覺不會太寡❤️

龍蝦西班牙海鮮飯 ($258)
Seafood paella w/ lobster
龍蝦西班牙海鮮飯
看到網上很多人都推薦這個~
可是我們高估了自己食量,也低估了這份炒飯的份量 XD
用料豐富,賣相吸引
魷魚、蜆、鮮蝦、魚柳,還有半隻龍蝦🦞 鋪滿整鍋飯🥘
盛載於鐵鍋內,吃了一段時間還能保持熱度🔥
炒飯份量超大,厚度很高😛,吃不完就拿回家繼續吃😜

Menu:
薄脆
朝早無食早餐出銅鑼灣見牙醫,見完之後忍住肚餓到12點,等餐廳開門即上去食個午市套餐,大玻璃卡位,舒舒服服坐個夠。白蘿蔔忌廉湯。從未飲過用白蘿蔔做的西湯,有驚喜。白蘿蔔打成蓉,保留少少顆粒口感,忌廉感不重,反而清新鮮甜。炭燒澳洲羊架配紅酒汁跟意粉和奶茶($108)兩件羊架大件又腍,炭燒很香,近脂肪位有少少羶味,啱我。意粉幼身爽口,又喺啱我口味,很滿意。炭燒紐西蘭頂級牛扒配黑松露燒汁跟薯蓉和咖啡($128)厚切西冷牛扒,肉味濃而較有嚼勁。薯蓉軟滑濃郁,很夠味。配菜是長青豆和蕃茄仔。特別贊賞長青豆,一來份量足,二來爽脆清甜,全部食曬。咖啡奶茶正常,不是茶包。不用加一!個人認為是銅鑼灣區性價比高的西餐廳。

白蘿蔔忌廉湯

炭燒澳洲羊架配紅酒汁

炭燒紐西蘭頂級牛扒配黑松露燒汁

咖啡奶茶正常,不是茶包。
不用加一!個人認為是銅鑼灣區性價比高的西餐廳。
咖啡奶茶
白蘿蔔忌廉湯
炭燒澳洲羊架配紅酒汁
炭燒紐西蘭頂級牛扒配黑松露燒汁
咖啡奶茶
2022-01-06 21 瀏覽
Mini Friday 地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓電話: 26820610=====================把握最後堂食機會,今日之後至起碼14日後才可做坐得舒服食飯啦!dinner set 是最抵食,二百來元,有齊曬湯,salad ,main course ,drink 仲可以加$1 有份mini 甜點橙色是甘筍湯附送架炸春卷皮,食入口似似地nacho ,有千島醬供蘸$228 豬肋骨大大份,個酸甜架醬汁是主角,食過翻尋味。是我首選菜式之一。$258 香草牛仔骨配蜜糖燒汁。牛仔骨重牛香,個醬汁令到食落有去bbq架風味感覺。 個黑松露薯蓉也值得一讚服務好有禮貌,有五星酒店服務standard 架,每次用餐都非比尋常愉快。今天12:00起就無晚市堂食14日了
Mini Friday
地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
電話: 26820610
=====================

橙色是甘筍湯

附送架炸春卷皮,食入口似似地nacho ,有千島醬供蘸

$258 香草牛仔骨配蜜糖燒汁。

今天12:00起就無晚市堂食14日了
2022-01-06 6 瀏覽
「Mini Friday」係我自己幾鍾意嘅西餐,喺無晚市堂食之前趕得切食翻次☺️.田園沙律🥗沙律汁開胃,加埋荔枝爆珠,生菜爽脆.周打蜆湯🥣蜆肉新鮮飽滿,口感creamy😉.薄脆🔺每次都好大塊香脆😌.鹹蛋黃醬雞翼💛熱辣辣🔥滿布鹹蛋黃醬🥚外脆內軟😆粒粒鹹蛋黃,食落鹹香juicy😗.原隻法式香草烤雞🐓烤雞用香草同黑椒輕輕調味🌿肉質唔錯😋而且size幾大隻🍗旁邊嘅薯菜亦高質🥕🥦🥔.蒜片欖油雞柳扁意粉🍝食落蒜香味淡咗少少🥺雞柳同三色椒、菇菌煮意粉🫑🧄🐔🍄另一番風味🤤.凍檸檬茶🍋普通.熱奶茶🫖濃香醇滑👍🏻
田園沙律🥗沙律汁開胃,加埋荔枝爆珠,生菜爽脆
周打蜆湯🥣蜆肉新鮮飽滿,口感creamy😉
薄脆🔺每次都好大塊香脆😌
凍檸檬茶🍋普通
熱奶茶🫖濃香醇滑👍🏻
  • 薄脆
  • 黃到金雞翼
2022-01-02 21 瀏覽
1月1號12點上去食個lunch明明間鋪都未有人個侍應就叫我地坐張二人枱其實無問題既都明一陣lunch可能會爆場然後我想坐對出少少張二人枱但個女侍應死都要質我地坐佢指定個張已經有啲bad feeling然後我係帶住少少期望食呢間野因為好評都多 又賣哂廣告咁我叫左個溫泉蛋卡邦尼好一般 我再重申十次一般都傻即係又唔係難食既但佢寫到呢個係推薦一般到咁 點推薦呀然後我fd叫左個手牛芝士toast無討論價值最值得講係叫左杯鮮奶咖啡可以用難飲去形容但杯野賣緊45蚊一杯憑咩?總而言之就係失望唔推薦如果for果腹都勉強okLunch唔係話太貴我鍾意食黃店 但呢間真係唔推薦。
1月1號12點上去食個lunch
總而言之就係失望
唔推薦
如果for果腹都勉強ok
Lunch唔係話太貴
我鍾意食黃店 但呢間真係唔推薦。
2021-12-28 5 瀏覽
寫呢篇寫評係希望餐廳見到可以改善質素,同減少大家中伏嘅機會即日book咗呢間餐廳,6點前入座有88折,本身仲好開心😥😥餐廳帶位嘅姐姐、侍應全部都態度好好,好有禮貌,厠所都幾乾淨,但餐廳最重要嘅都係食物質素🙁🙁我哋點咗白酒煮蜆、芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒同埋蝦餅漢堡(食物相得一張,因為本身唔打算寫食評。。。但真係唔寫唔得)首先個蜆,份量正常,但無白酒味,可能渾發哂?但連蜆本身都無任何鮮味。。。友人話食到沙,但我個幾隻就無嘅,只係啲蜆完全無味,入面最有味就係啲車厘茄😓😓焗薯粒,佢用嘅係平時炸物嘅薯寶,並唔係薯仔切粒,但如果好似某快餐店好食嘅薯餅(即入面嘅薯仔係淋身),我都唔介意佢用薯寶,但唔好食,再夾埋調咗味嘅牛脷粒同芝士,成盤都好咸,味道好單調,最好食係隻溫泉蛋個黃,因為係雞蛋原本個味蝦餅漢堡,伴碟嘅薯條無為佢加分,蝦餅佢有用細細隻嘅原隻蝦,但隻蝦肉質好實,無蝦味,一啲現成嘅炸蝦餅都勝過佢。。。然後沙律菜又苦苦地。。。賣單$38x(88折咗已經!🥲)。。我覺得完全係浪費金錢,平時食嘢都唔想哂會食哂,但今次真係食唔落。我哋仲即刻搵第二間餐廳再食過☹️☹️題外話,佢啲水都有陣水喉水味,個前菜脆脆係春卷
寫呢篇寫評係希望餐廳見到可以改善質素,同減少大家中伏嘅機會

題外話,佢啲水都有陣水喉水味,個前菜脆脆係春卷皮咁樣😕😕如果佢嘅主菜好食,我覺得呢啲都可以唔理,但真係回想唔起任何好食嘅味道。。。唉,💛都無面俾。

2021-12-20 58 瀏覽
成日係銅鑼灣浦我🙋‍♀️今次就去左銅鑼灣廣場二期上面一間叫做@minifridayhk既餐廳🍴晚市套餐就包沙律餐湯同埋餐飲一杯想吃😋甜品🍮可以加一蚊換埋💁‍♀️ 每抬都有一籃脆士、奉上千島醬蘸小食🌮DIY PASTA溫泉蛋芝士忌廉鴨胸天使面份量都好足溫泉蛋芝士忌廉汁好Creamy奶油味好香濃🍝鴨胸味道都唔錯唔會太鹹牛肉眼扒5成熟,肉汁很香,微微炭烤味口感唔錯🥩最後蛋糕🍰精緻,配畫上心形作點綴為晚餐畫上句號✨

DIY PASTA溫泉蛋芝士忌廉鴨胸天使面

牛肉眼扒5成熟,肉汁很香,微微炭烤味口感唔錯🥩

最後蛋糕🍰精緻,配畫上心形作點綴
為晚餐畫上句號✨
2021-12-18 43 瀏覽
今日同同事收工過去銅鑼灣買野 順便食埋晚餐🥣知佢鐘意食西餐就帶佢黎試吓呢間餐廳🍴睇Menu同時張檯已經有埋小食玉米脆片連埋千島醬一齊上, 食落似Nachos咬落兩三層咁鬆化Upgrade左個餐飲:🍋檸檬梳打(一渣)pasta set前菜- 田園沙律 & 是日餐湯: 忌廉粟米湯DIY pasta🍝 我哋揀咗溫泉蛋芝士忌廉+大啡菇扁意粉Creamy唔油膩又掛汁火焰🔥脆燒德國鹹豬手好大份 有少少後悔2個人叫呢款 不過係好食既😆一送上黎 侍應就安排係豬手上面點火 打卡一流😝跟住就會送番廚房切件再送上豬手唔算好鹹 外皮燒到脆卜卜$1 是日甜品:檸檬芝士餅黎到有少少🤏嚇親, 真係1口咁大既份量😂不過加$1就算啦
今日同同事收工過去銅鑼灣買野 順便食埋晚餐🥣
知佢鐘意食西餐就帶佢黎試吓呢間餐廳🍴

睇Menu同時張檯已經有埋小食
玉米脆片連埋千島醬一齊上,
食落似Nachos咬落兩三層咁鬆化

Upgrade左個餐飲:🍋檸檬梳打(一渣)

DIY pasta🍝

$1 是日甜品:檸檬芝士餅
黎到有少少🤏嚇親,
真係1口咁大既份量😂不過加$1就算啦
2021-12-11 104 瀏覽
聽過朋友介紹呢間餐廳 今次就去試試佢🍴 去左銅鑼灣既分店 店內都幾闊落 環境都唔錯😊 一坐低已經有墨西哥脆片比我地 配埋千島醬黎食 酸酸地咁好開胃😄/ DIY PASTA 溫泉蛋芝士忌廉鴨胸扁意粉+龍蝦 🌟$168+$48🌟呢一個餐包左前菜 湯同餐飲🍹 前菜係田園沙律 蔬菜幾新鮮 醬汁亦都調得幾好味~ 而嗰日既湯係南瓜湯 南瓜味道幾濃 亦都食到南瓜肉打成嘅絲👍🏻 主菜方面可以自由配搭 自己揀醬汁 意粉同配料 價錢唔算平 但份量都好多🙌🏻 揀咗嘅溫泉蛋芝士忌廉汁好Creamy 奶油味好香濃 啲汁掛晒喺扁意粉上面😋 鴨胸都有好多件 食極都仲有 味道都唔錯唔會太鹹👍🏻 另外加咗$48叫咗龍蝦 冇諗過咁嘅價錢有咁既size🤩 龍蝦都幾新鮮 有好多肉同膏 好抵!店員亦都主動比鉗我地 仲教我哋點樣容易啲食 好好服務🤣 / 炭燒美國頂級牛扒 配黑松露燒汁 🌟$328🌟呢個係dinner set既選擇黎 一樣有包前菜 湯同餐飲🍹 牛扒揀咗五成熟 黎到熟嘅程度啱啱好 肉質嫩滑 好易咬同唔韌 亦都保留到肉汁 唔會好乾😋 雖然牛扒睇落唔算好大塊 但因為佢好厚 所以食完都好夠飽👍🏻 另外亦有松露薯蓉同水煮蔬菜

/ 炭燒美國頂級牛扒 配黑松露燒汁 🌟$328🌟
呢個係dinner set既選擇黎 一樣有包前菜 湯同餐飲🍹 牛扒揀咗五成熟 黎到熟嘅程度啱啱好 肉質嫩滑 好易咬同唔韌 亦都保留到肉汁 唔會好乾😋 雖然牛扒睇落唔算好大塊 但因為佢好厚 所以食完都好夠飽👍🏻 另外亦有松露薯蓉同水煮蔬菜伴碟~

藍莓芝士蛋糕 🌟set +$1🌟
呢個甜品係兩個set都可以加配既 只要加一蚊就有😆 蛋糕正方形細細個 芝士味都幾濃 幾好味😋

🔻
整體餐廳環境舒服 食物質素唔錯 店員服務亦好好 好主動幫我地收返啲食完嘅碟 同問有冇嘢需要幫手👍🏻 呢間係觀塘同旺角都有分店 可以去試試💯
2021-12-04 106 瀏覽
跟好朋友在cwb逛街血併前,先到Mini Friday午餐,不論價錢,賣相,食物質素,環境以及選擇都不會失望出電梯便有職員帶領到餐廳問口,大大menu好吸引。入內先看到卡位,再到酒吧附近枱坐下。點了2份午餐,先來餐湯: 蕃茄濃湯真的非常濃郁,若果有餐包就更美滿香煎比目魚柳 配 日式饅魚汁 意粉大大塊,煎得香香的魚柳,厚身之餘口感亦不錯,意粉同吃伴著饅魚汁,推介炭烤紐西蘭頂級牛扒 配 黑松露燒汁 最愛的牛扒淋上燒汁,賣相已經吸引,肉質有點咬口,份量不小。加錢點了薯條,鮮炸出來脆卜卜的,全部吃掉非常滿足啊下次晚餐來想試一試豬手呢

出電梯便有職員帶領到餐廳問口,大大menu好吸引。

入內先看到卡位,再到酒吧附近枱坐下。

點了2份午餐,先來餐湯: 蕃茄濃湯

真的非常濃郁,若果有餐包就更美滿

香煎比目魚柳 配 日式饅魚汁 意粉

炭烤紐西蘭頂級牛扒 配 黑松露燒汁

下次晚餐來想試一試豬手呢

2021-11-25
2021-11-23 116 瀏覽
銅鑼灣嘅Mini Friday 係我同男友最喜歡嘅餐廳,因為又舒服,而且卡位超好座!6時,我們己安排在窗边的卡,坐位又大又潤而且十分舒服!首先叫了一個酸酸又有柚子的香味的柚子蜂蜜雞翼,真的吃開冑,我們一下子吃光光了!另外芝士温泉蛋焗牛脷薯粒,很重的芝士味加上啖啖蛋味薯粒,真的很有口感!火焰脆燒德國咸豬手,大大隻又醃得咸香,最窩心是燒得卜卜脆又彈牙,肉很入味而且廚房切得很漂亮,果然值得再吃!一边喝凍檸水,一边吃咸豬手,果然別有一番滋味在心頭!

6時,我們己安排在窗边的卡,坐位又大又潤而且十分舒服!

一边喝凍檸水,一边吃咸豬手,果然別有一番滋味在心頭!
2021-11-22