2023-10-15 996 瀏覽
某天烈日下大汗淋漓跑到山上的輕食午餐 簡單選擇主要圍繞漢堡包類 跟餐送上的沙拉菜很清爽慢煮牛肉三文治 額外配送的慢煮牛肉的醬汁不大油膩且偏淡 沾點那肉包又不太方便(好奇醬汁之用處๑•ૅૄ•๑)牛肉的味道合格 肉質略帶韌勁 部分肉筋部分難咬開微微烤過的麵包香氣滿滿 如可選較堅挺的包款更佳食到後段的肉包就有點偏咸和濕掉 有點狼狽幸好最後吃到一個不錯的芝士蛋糕為工作天打打氣ฅ ฅ𓏭𖤥 Melt Fine Dessert & Burger上環歌賦街47號地舖༶ The layers sandwich ₉₈ + Matcha burnt cheesecake + Tonic water with grape fruit ₁₉༶ Cold brew Tea ₄₅𓏭
某天烈日下大汗淋漓跑到山上的輕食午餐

+ Matcha burnt cheesecake
༶ Cold brew Tea ₄₅
𓏭
2023-09-05 745 瀏覽
鋪內有貓嘅壁畫,好適合打卡,餐廳主打漢堡及意粉,而且用料高級,性價比高!餐廳有自家製嘅甜品每日新鮮推出。Burger選用美國頂級牛肉漢堡扒配以芝士蘑菇等配菜每一口牛肉也十分Juicy之餘保持麵包香脆任選一件蛋糕加一杯酒都只係98係直得一去既餐廳
Burger
選用美國頂級牛肉漢堡扒

配以芝士蘑菇等配菜
每一口牛肉也十分Juicy之餘保持麵包香脆

任選一件蛋糕加一杯酒都只係98
係直得一去既餐廳
2023-09-01
2023-07-29 487 瀏覽
一間細心、舒適、食物用心、好味、勝價比高、令你一定會再去既地方。貓貓主題夠特別,更加吸引年青人,甜品自家製,連最簡單茄汁都自家製,服務員有禮,現今香港有如此用心既餐廳好少有,要好好珍惜,希望餐廳比心机加油。
2023-07-29
  • yellow cover burger
貓貓主題佈置牆畫好得意要打卡就坐出面 裏面燈光好黃😵‍💫而且開放式廚房會充滿油煙味.漢堡質素好好 set好抵又大份 味道又好juicy環境舒適 平日lunch都有位唔洗排隊👍🏻
貓貓主題佈置牆畫好得意
要打卡就坐出面 裏面燈光好黃😵‍💫
而且開放式廚房會充滿油煙味
漢堡質素好好 set好抵
又大份 味道又好juicy
環境舒適 平日lunch都有位唔洗排隊👍🏻

2023-07-07 527 瀏覽
今日路過歌賦街,好多人,尤其長龍x記牛腩,每次都好多遊客,但我哋一點興趣也沒有。估唔到行前幾步,有個寧靜小店。雖然店不是很大,但服務,食材到位,簡單得黎,有咖啡,有自家製甜品,好滿足。午餐不錯,價錢亦可接受。阿根廷慢煮牛扒好香,肉質不錯。無激素雞肉意大利粉清清地也不錯。甜品個人喜歡Earl Grey cheese cake, creamy椰子菠蘿cake 幾特別,清新!不防可以試吓。下次會試埋cherry mouse cake 感覺舒服,會再去。
午餐不錯,價錢亦可接受。
阿根廷慢煮牛扒好香,肉質不錯。

無激素雞肉意大利粉清清地也不錯。

感覺舒服,會再去。
2023-07-07
2023-05-15 416 瀏覽
上環有好多地方都可以周圍行下影相打卡,行到咁上下就搵間cafe入去食少少野補充下。第一次黎呢間Melt Fine,牆身係貓貓主題(太肚餓唔記得影)。叫左兩樣野,慢煮牛肉三文治(the layer sandwich)同埋香脆炸雞柳(crispy fried chicken tenders),再加杯Iced black。 天氣咁熱就梗係要叫杯凍野飲下,iced black黎講都係咁上下,不過不失。慢煮牛肉三文治就係牛肉同麵包,另外有多兜牛汁畀你食嘅時候可以再點少少汁。香脆炸雞柳真係整得幾香脆,肉質唔會太乾身。

Iced black coffee
慢煮牛肉三文治 (the layer sandwich)
推薦: 🍉🍉🍉 (3/5) 味道: 🍉🍉🍉 (3/5) 價錢: 🍉🍉🍉 (3/5) 打卡: 🍉🍉🍉 (3/5) 位置: 🍉🍉 (2/5)回訪: 🍉🍉 (2/5)Set Lunch $128 Shrimp Spaghetti 🍉🍉🍉蕃茄醬同意粉都係正正常常,無乜特別,蝦唔係太入味,感覺上就係食緊烚蝦,面頭嘅蟹肉好多,同意粉好夾Iced Latte  🍉🍉🍉風味唔太突出,係一杯非常普通嘅LatteTiramisu 🍉🍉🍉🍉 $19 (半價加配)雖然望落好細杯,不過因為cream cheese都幾多,所以飽腹感幾夠,但唔會覺得好膩,因為cream cheese比例上偏多,所以唔太食到中間嘅ladyfinger嘅味道,同埋無乜酒味Matcha Latte $50 🍉🍉🍉🍉🍉呢杯Matcha Latte絕對係MVP!抹茶味非常濃郁,入喝1順滑,抹茶同奶嘅比例好好,微微飲到抹茶嘅苦澀味+奶嘅甜味,可能係飲過最好飲嘅Matcha Latte!Earl Grey Cheesecake 🍉🍉🍉食落似pie多過cheesecake,earl grey唔係好香濃,芝士偏厚身,餅底唔算好酥脆,中間嘅檸檬夾心幾
推薦: 🍉🍉🍉 (3/5)
味道: 🍉🍉🍉 (3/5)
價錢: 🍉🍉🍉 (3/5)
打卡: 🍉🍉🍉 (3/5)
位置: 🍉🍉 (2/5)
回訪: 🍉🍉 (2/5)

Set Lunch $128
Shrimp Spaghetti
Shrimp Spaghetti 🍉🍉🍉
Iced Latte
Iced Latte  🍉🍉🍉
風味唔太突出,係一杯非常普通嘅Latte

Tiramisu 🍉🍉🍉🍉 $19 (半價加配)

Matcha Latte $50 🍉🍉🍉🍉🍉
Tiramisu
Earl Grey Cheesecake 🍉🍉🍉
食落似pie多過cheesecake,earl grey唔係好香濃,芝士偏厚身,餅底唔算好酥脆,中間嘅檸檬夾心幾特別
後記
💟 上網見到呢間cafe有好多貓貓嘅decoration,想去試吓同打卡,窗邊嘅位置係幾舒服嘅,店員態度都好友善,不過打卡嘅貓貓位唔算好多,如果有人坐咗個位嘅話就影唔到,同埋嘢食只係中規中矩,所以未必會再專登去

📍 Melt Fine Dessert & Burger
地址:上環歌賦街47號地舖

2023-04-25 356 瀏覽
#petfriendly .門口位置係寵物友善~ 今次係lunchtime到訪 試左burger lunch set🍔 set入面會包沙律、薯條及可口可樂/零系可樂/雪碧———Yellow Cover Burger 芝士漢堡 $88芝士汁放係漢堡包面好打卡 一拉起就好似瀑布咁流落黎~芝士份量好多好滿足 但漢堡扒肉質較乾 食落牛味唔多 以漢堡黎講 有啲失望..-Crispy Burger 炸雞漢堡 $78炸雞都係乾身 表面乾 入面肉質都無哂水份咁套餐入面既薯條就炸得幾好 脆香又夠熱!-Crispy Fried Chicken Tenders 香脆炸雞柳 (4pcs) +$20可惜同炸雞漢堡一樣 都係好乾身..
#petfriendly

———
Yellow Cover Burger 芝士漢堡 $88
芝士汁放係漢堡包面好打卡 一拉起就好似瀑布咁流落黎~
Crispy Burger 炸雞漢堡 $78
炸雞都係乾身 表面乾 入面肉質都無哂水份咁
套餐入面既薯條就炸得幾好 脆香又夠熱!
可惜同炸雞漢堡一樣 都係好乾身..
2023-04-18 213 瀏覽
有質素,有小清新feel及有heart既cafe! 食物質數佳,老闆對出品好有要求,連茄汁及醬汁都係自己整! house burger 🍔個牛肉好juicy, 包好soft, 醬汁好味,食完唔口渴...like!! 😋沙律菜好fresh🥬, 好似即摘咁新鮮,店長推介嗰杯coffee tonic, 咁就試下啦,wow...果然有驚喜! 個cake好好好味。店員好親切,環境舒適令人放鬆,好多打卡位,牆上貓貓畫係手繪,尤其愛貓人仕不容錯過。 今早工作忙碌,來這裡食個lunch, chill下,洗滌下心靈,返去再併搏過! 完全性價比高,會有下次既餐廳,極力推薦👍👍👍
2023-04-18
  • House Burger
2023-04-02 1145 瀏覽
早前,我上網見到 社交平台 Pop up 了 Openrice 新 社交平台 post,才得知上環歌賦街開了一間貓貓主題 Cafe <Melt Fine Dessert & Burger>!這是 Cafe,而不是西餐廳;環境優雅舒適, 店內可容納廿多人!不論店內外,也有貓貓圖案打卡位!以店名來看,顧名思義主打漢堡包及甜品 Menu靚女店員話,不定期會轉 menu 這樣,可令食客帶來新鮮感!最奇怪的是,竟然唔俾人影 Drinks menu post 上網!幾分鐘內上齊,以新 Cafe 來說,真的好有效率!值得一讚!Hot Matcha Latte $50入口甘中微甜,有一種獨特的清香,反而幾啱個人口味;放涼了,奇怪的是表面呈現咖啡色點點?!凱撒沙律聽見靚女店員話好細碟,卻比我預期大碟!反正,幾分鐘便上齊,當然,先食新鮮熱辣辣的炸薯條及漢堡包啦!新鮮爽脆的生菜,加上香脆麵包粒、煙肉粒,灑上芝士粉,並拌勻沙律醬,清新開胃!House Burger $128配料包括:(由上至下) 芝士、牛肉漢堡、蕃茄、生菜,漢堡包烘過並塗上牛油,鬆軟之餘,還散發牛油香氣!意想不到!牛肉漢堡肉質
這是 Cafe,而不是西餐廳;環境優雅舒適,
 店內可容納廿多人!
不論店內外,也有貓貓圖案打卡位!
以店名來看,顧名思義主打漢堡包及甜品
Menu
靚女店員話,不定期會轉 menu
這樣,可令食客帶來新鮮感!

Hot Matcha Latte $50
入口甘中微甜,有一種獨特的清香,反而幾啱個人口味;
放涼了,奇怪的是表面呈現咖啡色點點?!
Hot Matcha Latte
凱撒沙律
聽見靚女店員話好細碟,卻比我預期大碟!

House Burger $128

意想不到!牛肉漢堡肉質及色澤嫩紅,問女店員才得知 8 成熟,如有需要,可以再煎熟啲!

8 成熟的牛肉漢堡減少了韌勁,肉味不算好突出,勝在濕潤 Juicy!

我個人當然想起碼 9成熟!
炸薯條
選用粗切薯條,香氣撲鼻,
 卻是炸得太乾,顯得表面硬身,用叉篤落去都有點困難,連應有的薯味也要扣分!
就算有一大兜茄汁都於是無補!
炸薯條
伯爵茶芝士蛋糕 $48 跟餐 +$24
上而下:
表面是香滑細膩的奶油忌廉,栗子色味道酸咪咪的醬,
芝士蛋糕頗為挺身,混合伯爵茶葉碎,相對伯爵茶葉份量較少,不論茶的清香及茶味,也被香濃的芝士蛋糕蓋過了;

底部是香脆曲奇底,整件甜品口感比味道優勝!
伯爵茶芝士蛋糕
2022-11-05
Hot Matcha Latte
伯爵茶芝士蛋糕
2023-03-20 152 瀏覽
隨着口罩令取消了一段時間,生活逐漸回復正常,朋友們都各有各忙,生日聚會都已經要約到下午茶時段了🤣 所以在中上環地段找了一間可預約的ᴄᴀꜰᴇ聚一聚。大門口幾有異國風情,內裡以貓貓繪畫作主題,環境舒適。由於大家都沒吃午餐,所以基本上是當作午餐來點餐,試了以下:.⍟ ʜᴏᴜsᴇ ʙᴜʀɢᴇʀ💲78⍟ ʀɪᴄᴏᴛᴛᴀ sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ💲88⍟ ᴀɢʟɪᴏᴇ ᴏʟɪᴏ ᴡɪᴛʜ sʜʀɪᴍᴘ sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ💲98⍟ ʙᴀᴄᴏɴ ᴄʜᴇᴇsᴇ ꜰʀɪᴇs 💲68⍟ ᴄʀɪsᴘʏ ꜰʀɪᴇᴅ ᴄʜɪɴᴋᴇɴ ᴡɪɴɢs 💲68⍟ ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴄʜᴇᴇsᴇ ᴄᴀᴋᴇ 💲48.✥ ᴅɪʀᴛʏ ᴡɪᴛʜ ᴏᴀᴛ ᴍɪʟᴋ💲50✥ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ ᴛᴏɴɪᴄ 💲55✥ ꜰʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ 💲40.總括以言,咖啡比較好,食物普通沒有太大驚喜。ʙᴜʀɢᴇʀ中的牛肉比較乾,不太推介。意粉味道正常,但粉.....真的是sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ,較粗偏港式茶餐廳會見到的那種。小食反而是比較感覺良好的類別,雖然點雞翼來了像雞鎚的....但都沒再考究了,都是ᴊᴜɪᴄʏ的。以地區來比較,會有更高的期望。不過都欣賞他

⍟ ʜᴏᴜsᴇ ʙᴜʀɢᴇʀ💲78
⍟ ʀɪᴄᴏᴛᴛᴀ sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ💲88
⍟ ʙᴀᴄᴏɴ ᴄʜᴇᴇsᴇ ꜰʀɪᴇs 💲68
⍟ ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴄʜᴇᴇsᴇ ᴄᴀᴋᴇ 💲48
✥ ᴅɪʀᴛʏ ᴡɪᴛʜ ᴏᴀᴛ ᴍɪʟᴋ💲50
✥ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ ᴛᴏɴɪᴄ 💲55
✥ ꜰʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ 💲40

不過都欣賞他們可以即時寫到甜品碟😛 而且寫得幾靚,都係慶生好地方。因為較少ᴄᴀꜰᴇ可以寫生日字。

單純喝個咖啡食件蛋糕,感受下環境都是很不錯的。補充一句,店員服務都是不錯的,感覺幾主動,都會適量地同客人交流一下。
其實呢度最signature係個門口,不過一去嘅時候店員企咗喺門口,我唔好意思影;到我走嘅時候,因為趕住去上堂所以最後無影到。如果大家嚟嘅話,記得要同個識影相嘅朋友,留充裕嘅時間影吓個門口同埋坐呢個打卡位影相啦📸🍔芝士漢堡 $88將漢堡上面嘅容器抽起,半溶嘅瘋狂芝士醬瞬間淹沒整個漢堡。芝士醬配上多肉汁而香濃嘅美國頂級牛肉漢堡扒,真心正👍🏻不過兩塊麵包皮入面就真係得一塊漢堡扒,如果想豐富啲,可以額外加錢咁就可以㗎餡料啦😉🍝瑞可達芝士蕃茄意粉 $88賣相簡單但好睇。每條意粉都掛上蕃茄汁嘅鮮甜,雖然好食,但始終無芝士漢堡咁令人驚艷🫢🍟煙肉芝士薯條 $68平時食啲薯條係香脆嘅,今次食呢個薯條就加埋煙肉芝士焗製,所以薯條係偏軟身,不過加咗拉絲芝士同香口嘅煙肉,整體來講好好食🥓🍐Dessert combo: 任選一件蛋糕 + $50以下無酒精飲品 $78梨子夏洛特蛋糕 (原價$48)蛋糕上有一朵由啤梨砌成嘅玫瑰花,唔單止賣相精美,味道都好清甜,忌廉香滑,蛋糕軟熟。有機會嘅話真係想試埋其他蛋糕😍Mocha +$2 (原價$52)呢杯朱古力鮮奶咖啡比我嘅感覺係好dark chocolate,味道偏甘,

🍔芝士漢堡 $88

🍝瑞可達芝士蕃茄意粉 $88

🍟煙肉芝士薯條 $68

🍐Dessert combo:
任選一件蛋糕 + $50以下無酒精飲品 $78

梨子夏洛特蛋糕 (原價$48)

Mocha +$2 (原價$52)
呢杯朱古力鮮奶咖啡比我嘅感覺係好dark chocolate,味道偏甘,好香濃☕️
2023-02-25
2023-03-06 150 瀏覽
一定會再訪的cafe🤭東西好吃,環境舒服,地點方便,店員還很友善💯點了少見的USDA Prime 慢煮牛肩胛三文治🥪餐廳細心之處體現在把法式牛肉汁分開濃淡不同口味可以自由調節令每一口牛肉也十分Juicy之餘保持麵包香脆😋炒洋蔥增添惹味🧅另外少不了餐廳招牌😝All in Burger 雙層芝士煙肉牛肉漢堡🍔選用美國頂級牛肉漢堡扒🥩配以雙層芝士🧀蘑菇及香脆煙肉🥓等配菜是吃得出的新鮮和美味🤤現在餐廳還有推出咖啡和甜點套餐無論是三點三休閒下午茶☕️還是下班後情侶聚會也很合適呢🙆🏻‍♀️
一定會再訪的cafe🤭
東西好吃,環境舒服,地點方便,店員還很友善💯

點了少見的USDA Prime 慢煮牛肩胛三文治🥪

是吃得出的新鮮和美味🤤

現在餐廳還有推出咖啡和甜點套餐
無論是三點三休閒下午茶☕️
還是下班後情侶聚會也很合適呢🙆🏻‍♀️
嗰日行過歌賦街,比一間𝘤𝘢𝘧𝘦 吸引住眼球,因為見到好多貓貓。鋪內有貓嘅壁畫,好適合打卡,望住主子再食飯,心情特別好,特別開胃。餐廳主打漢堡及意粉,不但用心製作,而且用料高級,平日仲有𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵 啊,性價比高!想輕食嘅都唔使擔心,餐廳有自家製嘅甜品每日新鮮推出,可以過嚟飲杯咖啡,食件蛋糕chill 下ヾ(@^∇^@)ノ==============================〖 雙層芝士煙肉牛肉漢堡🍔 〗💰𝟗𝟖 | 🜸 𝟑.𝟖/𝟓依個漢堡食過真係番唔到轉頭,好高質,用左美國頂級牛肉,牛味好濃郁,好新鮮!肉質好juicy。另外佢加左好邪惡嘅半溶芝士,不但味道香濃,芝士溶晒係漢堡當中,特別惹味。好想讚下佢啲配菜,全部都好新鮮,最正係嗰塊煎到好脆嘅煙肉,食落真係嗦嗦聲,好香脆!令到成個burger 更有口感(。・ω・。)ノ〖 手撕豬肉三文治🥪 〗💰𝟖𝟖 | 🜸 𝟒.𝟎/𝟓手撕雞食得多,手撕豬又食過未呢?手撕嘅豬肉更實,更有口感,肉質偏瘦,入口好有嚼勁。同時豬肉超juicy ,食落完全唔怕乾身。 加埋燒烤汁,十分惹味!三文治仲夾左椰菜絲同生菜絲,食落好爽口。另外兩塊麵包都烘過,好脆身

〖 雙層芝士煙肉牛肉漢堡🍔 〗💰𝟗𝟖 | 🜸 𝟑.𝟖/𝟓
雙層芝士煙肉牛肉漢堡

〖 手撕豬肉三文治🥪 〗💰𝟖𝟖 | 🜸 𝟒.𝟎/𝟓
手撕雞食得多,手撕豬又食過未呢?手撕嘅豬肉更實,更有口感,肉質偏瘦,入口好有嚼勁。同時豬肉超juicy ,食落完全唔怕乾身。 加埋燒烤汁,十分惹味!三文治仲夾左椰菜絲同生菜絲,食落好爽口。另外兩塊麵包都烘過,好脆身,好有口感💕
手撕豬肉三文治

〖 𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐧𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞🍰 〗💰𝟒𝟖 | 🜸 𝟑.𝟓/𝟓
蛋糕好重蛋香味,口感厚實,芝士味香濃。巴士克裏面有軟心,口感則相對smooth 順滑,好有層次。蛋糕唔止食得,仲好睇得添啊!面頭灑左少少玫瑰花瓣🌸,好高貴!而且仲有一枝 Rose syrup,客人可以按自己口味擠入蛋糕內,帶出淡淡玫瑰香氣,不過可能會有少少甜。
𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐧𝐭 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞

〖 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮🍓 〗💰 𝟒𝟖 | 🜸 𝟑.𝟔/𝟓
外形十分吸睛,有好多士多啤梨而且超大粒,食落啖啖士多啤梨肉,好甜好滿足。依個自家制嘅tiramisu 好多cream ,所以食落都好順滑,不過我個人略嫌蛋糕底偏實,唔夠濕潤。

〖 𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲☕️ 〗💰𝟒𝟓 | 🜸 𝟑.𝟑/𝟓
依一杯dirty都唔簡單!奶嘅口感十分順滑,而且奶味香濃,加埋偏nutty 嘅咖啡豆,好香烘焙味,奶味同啡味都好夾!
Dirty

〖 𝐇𝐚𝐧𝐝 𝐃𝐫𝐢𝐩:𝐂𝐨𝐥𝐮𝐦𝐛𝐢𝐚, 𝐌𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐥𝐞𝐬☕️ 〗💰𝟖𝟓 | 🜸 𝟑.𝟖/𝟓
鐘意fruity 一啲嘅你可以試下依杯手沖咖啡,
帶有少少梨味同蜜糖味,飲落有啲酸酸甜甜同回甘!
Hand  Drip

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10

🔍想搵同類型嘅餐廳𓂀✍
⌫ #eatwithnous_荃灣
⌫ #eatwithnous_cafe
⌫ #eatwithnous_黃店

#Melt #上環 #甜品 #Burger # MELT牛肉漢堡 # 美國頂級牛肉雙層芝士煙肉漢堡 #手撕慢煮豬肉美式三文治 #SignatureChocolatecake #EarlGreyCheeseCake #咖啡 #美食 #相機食先 #漢堡 #吃貨 #打卡 #手機食先 #上環美食 #小店https://www.instagram.com/p/CpFdikCPy8u/?igshid=YmMyMTA2M2Y=https://www.instagram.com/p/CpFdikCPy8u/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
雙層芝士煙肉牛肉漢堡
手撕豬肉三文治
Dirty
  • Basque  Burnt  Cheesecake
2023-03-05 101 瀏覽
呢間喺上環嘅cafe以貓貓做主題,到到都係打卡位🐱🌝All in Burger $98好大嘅一個,男士食都夠飽burger,入面有:prime beef, 雙層芝士、煙肉、蘑菇、生+烤洋蔥、蕃茄、生菜等,牛肉咬落好 juicy好重牛味,而麵包都好鬆軟🌝慢煮牛肉三文治 $88首先麵包皮好脆仲有濃香牛油味,食落好似脆豬,內餡係慢煮美國頂級牛肩胛配法式牛肉汁同炒洋蔥,啲餡多到爆出嚟咁滯,食肉獸真係岩晒,而且牛肉一啲都唔韌,另外仲有個碗牛肉汁比你點黎食,不過唔點其實都夠味🌖Pear Charlotte 外型好精緻,有條絲帶綁住,而梨甜甜哋幾好食,仲要砌成玫瑰花型好岩打卡慶生嗰啲😂而蛋糕體則微乾,但配cream搭救🌖Rose Basque burnt cheese cake 面頭有支test tube Rose syrup比你唧落去,玫瑰花味好清香又唔假,正!另外cheesecake都夠芝士香,略微乾🌝seasame latte + matcha latte兩杯latte都好出色,仲可以+$轉燕麥奶添,係乳糖不耐人士福音,Seasame latte嘅黑芝麻味好出,飲落有沙沙口感,而matcha

呢間喺上環嘅cafe以貓貓做主題,
到到都係打卡位🐱

🌝All in Burger $98
好大嘅一個,
男士食都夠飽burger,
牛肉咬落好 juicy好重牛味,
而麵包都好鬆軟

🌝慢煮牛肉三文治 $88
首先麵包皮好脆仲有濃香牛油味,
食落好似脆豬,
內餡係慢煮美國頂級牛肩胛配法式牛肉汁同炒洋蔥,
啲餡多到爆出嚟咁滯,
食肉獸真係岩晒,
而且牛肉一啲都唔韌,
另外仲有個碗牛肉汁比你點黎食,
不過唔點其實都夠味

🌖Pear Charlotte
外型好精緻,有條絲帶綁住,
而梨甜甜哋幾好食,仲要砌成玫瑰花型好岩打卡慶生嗰啲😂
而蛋糕體則微乾,但配cream搭救

玫瑰花味好清香又唔假,正!
另外cheesecake都夠芝士香,略微乾

🌝seasame latte + matcha latte
兩杯latte都好出色,
仲可以+$轉燕麥奶添,係乳糖不耐人士福音,
Seasame latte嘅黑芝麻味好出,
飲落有沙沙口感,
而matcha latte用台灣抺茶粉,都有濃濃抺茶味