2021-07-14 4337 瀏覽
幫襯呢間到會2次,食物質素愈來愈差。2次都係order到會套餐,分別係Happy Share及Kama Deluxe。食物分量係ok嘅,但質素真係麻麻哋。送貨時間兩次都遲到,跟本約指定時間係無謂嘅,要追好多次先覆。送到嚟嘅食物凍哂,個pizza仲散哂嘅。😔 可能我住港島區,所以一定最後先送嘅order,所以引致以上嘅問題,但我強烈建議香港島人唔好搵呢間。
幫襯呢間到會2次,食物質素愈來愈差。

2021-04-11 4972 瀏覽
真心分享 劣食評Kama delivery catering ,一班朋友共8 人.屋企party新居入伙. 我係主人家付責訂食物 上網search 到Kama delivery 網站設計好似幾靚 食物相又好似影得幾靚 送貨時間ok. 點知打開食物 好失禮 先吾講味道一般 比相像中細份 我其中一位朋友話 e 間到會好cheap 比個d 食物 大部份響網上超市 同一d急凍鋪可以買到既急凍食物~ 新居入伙 我好冇面囉。 大家自己唸 比錢食急凍食物。不如上網上超市 自己返熱算....我之前有訂過幾間到會 e 間算几冇良心😞😞
我之前有訂過幾間到會 e 間算几冇良心😞😞

2021-03-10
40 分鐘 (外賣送餐)
慶祝紀念
紀念日
  • 垃圾食物
今次想同位重要人物搞farewell party,所以都想搵間特別啲嘅到會。果然無搵錯Kama今次想同位重要人物搞farewell party,所以都想搵間特別啲嘅到會。果然無搵錯Kama! 👍👍🥳🥳見到佢網頁野食好特別又精緻,所以就試下啦!仲要係前一日落單都可以安排,好有熱誠呀!👏👏真係極力推介! 到會現貨同相片一樣,精緻美觀,味道一流! 🤣個個同事都讚,因為太精緻吸引,唔記得影相就開始食🤣再叫到會一定會再幫襯! 👍👍🥳🥳見到佢網頁野食好特別又精緻,所以就試下啦!仲要係前一日落單都可以安排,好有熱誠呀!👏👏真係極力推介! 到會現貨同相片一樣,精緻美觀,味道一流! 🤣個個同事都讚,因為太精緻吸引,唔記得影多幾張相就開始食🤣再叫到會一定會再幫襯!
2020-06-04 3574 瀏覽
樓上cafe嚟講食物選擇都多同創新日式和西式結合的fusion 菜幾個朋友嚟可以揀唔同食物分享又符合大家口味我同朋友都幾滿意連野飲都好有特式但可惜忘記左影相總括嚟講值得一試
樓上cafe嚟講
我同朋友都幾滿意
連野飲都好有特式
但可惜忘記左影相
總括嚟講值得一試
呀媽早排話驚👩母親節正日出街食會好多人!OK收到,咁我就即刻搵下有乜買返屋企嗰日一齊食。有日經開旺角嘅Master Kama,見到有外賣送餐喎,於是就上網睇下。點知又真係有嘢啱喎!餐廳做緊一個3-5人嘅Mini Party Set($398),有六樣食物,感覺都幾抵🎉。再者,呢排有免運費優惠,抵上加抵。訂餐過程非常愉快同流暢,Whatsapp餐廳好快就有回應,而且店員十分友善同有交帶。如果套餐有嘢唔啱食,都可以試下同佢哋傾吓有無得轉😁。迷你到會套餐準時送到我屋企樓下,收貨時食物仲係熱辣辣的;包裝幾好,全部都無濺出👍。可惜母親節正日太多訂單,送貨時間只能夠安排喺下午五點鐘,晚餐嚟講早咗少少。白酒忌廉汁大蜆(1.5磅),呢個係套餐入面最正嘅嗰道菜!首先,蜆肉份量好多,應該有三四十隻。雖然蜆應該稱唔上係大蜆,但都新鮮肥美😋,而且無沙。第二,個白酒忌廉汁超好食,🍾酒味恰到好處,同忌廉汁勁夾;基本上任何食物點呢個汁,都會變得好食咗。黑松露野菌忌廉闊條麵(2.5磅),🍝闊條麵份量夠四個人食的,味道都OK,食得出黑松露味,但唔算太濃,醬汁多啲會更佳。而且我略嫌佢寡咗啲,餸料得少少菇,如果有啲煙肉絲或

白酒忌廉汁大蜆

黑松露野菌忌廉闊條麵

黑松露野菌忌廉闊條麵(2.5磅),🍝闊條麵份量夠四個人食的,味道都OK,食得出黑松露味,但唔算太濃,醬汁多啲會更佳。而且我略嫌佢寡咗啲,餸料得少少菇,如果有啲煙肉絲或者雞肉,成個感覺會好好多!
香草燒春雞配烤雞脾菇、雜菜

香草燒春雞配烤雞脾菇、雜菜(1隻),🐔燒春雞一開四咁放落個盤到,下低墊咗啲雜菜;隻春雞都算大隻。不過依隻雞唔係好掂,因為雞肉十分非常之乾身...,連鍾意食雞胸嘅我都嫌佢鞋口😅。
蒜蓉牛油焗野菌雜菜

蒜蓉牛油焗野菌雜菜(1磅),呢個我懷疑佢足唔足一磅呢?不過咁樣都已經夠食,蒜蓉牛油味幾香口。雜菜主要有椰菜🥬同車厘茄🍅,食下食下發現呢盒菜應該同春雞下面啲菜一樣🤣。
牛油果蟹肉酥盒

牛油果蟹肉酥盒(5件),套餐本身係唔包呢樣的,我見有燒春雞所以將雞翼轉咗做酥盒。酥盒造型精美,四四方方入面裝住啲蟹肉🦀同牛油果蓉🥑,都幾足料。不過酥盒嚟到時唔夠脆,我拎咗去焗。
日式章魚燒

日式章魚燒(5隻),🐙🍡呢個正正常常,面頭有啲紫菜同木魚絲,幾正宗。食落口感唔會太粉,所以都還可以!
日式汁燒鰻魚薄餅

我落單時驚套餐唔夠食,又見呀媽鍾意食鰻魚,所以就額外單點咗一個🍕日式汁燒鰻魚薄餅($128),Pizza係9吋薄批。賣相就普普通通啦,望落啲鰻魚片到好薄咁,但就鋪滿哂個Pizza。一食發現無論個日式汁、燒鰻魚定薄餅都好難食😫,個汁同鰻魚好奇怪。至於最難頂係個Pizza皮,又唔脆、又唔煙韌,又唔似餅乾、又唔似麵包,四不像。我諗可能係餐廳自己搓出嚟...,其實買個現成皮返去加工可能仲好啲。我哋最終食剩一塊。
總括嚟講,依餐嘅食物有好、有唔好,但整體全家都算食得開心🥳。食物種類幾多,乜都有啲,就算唔加Pizza(有啲敗筆),四個人都夠飽。最重要係餐廳大時大節都做套餐,令我哋可以安坐家中就有得食,人頭計百五蚊都唔洗,性價比高!不過記住要早啲Book啊,唔係未必有期😜。
2020-05-10
慶祝紀念
母親節
白酒忌廉汁大蜆
蒜蓉牛油焗野菌雜菜
2020-02-20 1933 瀏覽
我食左佢個牛肝菌扁意粉,芝士龍蝦三文治,同埋佢嘅皇牌lobster roll老實講佢個三文治係一個好食嘅芝士麵包,因為好多mozzarella cheese, 好有口感,但係佢裡嘅lobster, 我真係係兩件三角形嘅三文治裡面只係搵到5 至6 粒kfc雞粒咁大嘅龍蝦,成個三文治真係其實係個芝士加6 粒龍蝦肉粒包。D芝士唔係好夠熱,所以已經無咁無咁溶。個意粉就完全無味,我食左問個waiter要鹽,佢就好醒咁話換比我。不過我決定換個lobster roll試下。個lobster真係唔係講笑,又係肉粒加兩個細鉗包,個包好大,好乾,好難啃不過佢d龍蝦肉係ok嘅,味道係幾好,不d量就。。。 係hktv mall 188 買到四條龍蝦尾

2020-02-20
2019-11-02 1320 瀏覽
最鐘意係某平台 book位而家食飯前都鐘意睇下eatigo有咩餐廳今次就揀左係呢間,貪佢係旺角夠就腳, 食完可以方便番屋企2個女仔食唔到太多野叫左一個拼盤同埋海膽意粉拼盤啲野食好炸, 好香口, 但又唔算話特別好好食, OK正常啦海膽意粉有少少"漏", 海膽好少, 仲有少少腥埋單時先知原來個拼盤冇折, 下次落單前真係要問清楚
最鐘意係某平台 book位
而家食飯前都鐘意睇下eatigo有咩餐廳

今次就揀左係呢間,
貪佢係旺角夠就腳, 食完可以方便番屋企

2個女仔食唔到太多野
叫左一個拼盤同埋海膽意粉

海膽意粉有少少"漏", 海膽好少, 仲有少少腥

埋單時先知原來個拼盤冇折, 下次落單前真係要問清楚
2019-10-22
2019-10-19 941 瀏覽
想和朋友有一個舒適的環境慢慢坐聊天,因為每次相聚都有好多事情想分享。 最後我地揀左cafe,希望可以有多d時間慢慢食。不錯吃,味道剛好,耐且醬汁份量適中。龍蝦包龍蝦肉有點鞋,份量還好,感覺薯條還比較女吃。龍蝦烏冬不過不失的一磅麵,龍蝦味不算十分突出,不過石鍋令整碗麵吃到最後還是熱的。玉子燒超好吃的玉子燒,非常厚。薄荷朱古力嘩,重頭戲來了!!等了又等,等到所有菜差不多吃完還沒來,來了後想著終於有野飲,點知淡而無味,仲衰過飲水😱😱 唔知係無落糖定點,呢杯野真係嚇死人。因為野飲太嚇人,應該不會再來

不錯吃,味道剛好,耐且醬汁份量適中。

龍蝦包
龍蝦肉有點鞋,份量還好,感覺薯條還比較女吃。

龍蝦烏冬

玉子燒

超好吃的玉子燒,非常厚。

薄荷朱古力

因為野飲太嚇人,應該不會再來
2K
放左工同朋友係旺角行街,行完之後去左食飯 🍱Kama Signature Lobster Set 龍蝦匯 ($468)#LobsterSet 入面3️⃣款食物:🔸龍蝦包、🔸炸蒜蓉牛油龍蝦、🔸龍蝦海鮮石鍋湯烏冬👭同朋友2️⃣個人share 岩岩好😝 ====—====—====—====— 「🍞龍蝦包」龍蝦包入面勁多龍蝦肉🦞 麵包牛油味香🍞微微香脆👅伴上旁邊的醬汁好滋味😋👍🏻 「🦞烤蒜蓉牛油龍蝦」      🍯🦞炸蒜蓉牛油龍蝦食落又鮮又好味😍龍蝦質感爽口👅肉質肥美🤩配合檸檬汁味道一流🍋👍🏻旁邊亦放有炸薯條🍟和炸蕃薯條🍠,卜卜脆好香口😝 「🍜龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬」 🍲石鍋烏冬夠曬熱辣🔥湯底用左龍蝦湯🦞味道鮮甜👅加烏冬彈牙可口,配合不同海鮮如龍蝦🦞、青口💚、魷魚🦑、蝦🦐,仲有粟米粒🌽好想再來一鍋😍 🍓Strawberry & Rose Tea🌹 ($48) ☕️小豆丁香草茶($58) ====—====—====—====—
放左工同朋友係旺角行街,行完之後去左食飯

👭同朋友2️⃣個人share 岩岩好😝

====—====—====—====—
「🍞龍蝦包」

龍蝦包入面勁多龍蝦肉🦞
麵包牛油味香🍞微微香脆👅伴上旁邊的醬汁好滋味😋👍🏻

「🦞烤蒜蓉牛油龍蝦」

「🍜龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬」

🍓Strawberry & Rose Tea🌹 ($48)
☕️小豆丁香草茶($58)
====—====—====—====—
2019-08-19
2019-09-16 721 瀏覽
一直念念不忘喺日本食過嘅龍蝦包,喺網上睇過有foodie推介呢間位於旺角嘅西餐廳主打龍蝦菜式,我今晚都專程去咗試佢個龍蝦包!大大隻龍蝦喺牆到布置,幾有趣!我同朋友決定叫呢個set $468,有一個龍蝦包、烤蒜蓉牛油龍蝦,同埋一個龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬 (可以轉飯)呢個烏冬一上枱仲滾緊架,超級香!個湯底係用咗龍蝦嘅精華嚟煮,呢個湯比較稠身,飲得出好濃味,不過配料就唔算太多,有青口、魷魚粒同埋蜆肉粒等等!我本身都好鐘意食蒜蓉,呢個烤蒜蓉牛油龍蝦非常啱我口味,蒜蓉牛油同埋龍蝦簡直係perfect match!龍蝦包嘅賣相已經好吸引,大大件龍蝦肉喺面,令人有衝動想一啖咬落去!龍蝦嘅肉質好彈牙,應該係有半隻龍蝦肉,另外嗰一半就拎咗去整烤蒜蓉牛油龍蝦!個包都唔係就咁上,而係搽咗牛油烘過嚟,勁香口脆身,我最鐘意都係佢醬料配搭,完全可以將龍蝦本身的鮮味帶到出嚟!飲品方面,都幾有創意,好多特色飲品我揀咗呢杯 double berries,即係藍莓同草莓嘅沙冰,兩隻莓嘅味道都幾夾總括嚟講,呢間餐廳真係好值得嚟試一試!尤其係龍蝦匯嗰個set,三樣菜式嘅水準都一流!

大大隻龍蝦喺牆到布置,幾有趣!

飲品方面,都幾有創意,好多特色飲品

• 龍蝦匯
2019-09-02 530 瀏覽
朋友生日,他最喜歡吃海鮮,有朋友推介這家店,聽講人氣旺,即時訂座Kama 龍蝦匯(限量供應)龍蝦包內有原隻拆肉,包內有不少龍蝦肉,啖啖肉,包大件有牛油香,大啖食夠滿足,配上香脆粗薯條,新鮮不油膩,好吸引烤蒜蓉牛油龍蝦,肉質鮮甜又香嫩滑,牛油有濃郁蒜蓉味,龍蝦膏香龍蝦什錦海鮮石鍋湯飯開邊龍蝦新鮮、青口爽、還有八爪魚、蟹柳、木耳絲等配搭,多重口感,龍蝦汁味濃,石鍋上桌熱到芝芝聲好治癒Melon Cream soda蜜瓜漿蜜瓜味濃,soda清新,蛋糕配搭同飲,加添一份香甜滿座都不焗促,上菜快,場內有不少公仔、頭飾可以影相打卡。

Kama 龍蝦匯(限量供應)

龍蝦什錦海鮮石鍋湯飯

Melon Cream soda
蜜瓜漿蜜瓜味濃,soda清新,蛋糕配搭同飲,加添一份香甜

滿座都不焗促,上菜快,場內有不少公仔、頭飾可以影相打卡。
2019-08-16
10 分鐘 (堂食)
2019-08-11 502 瀏覽
難得星期日悠閒的夜晚在旺角區散步,去完濕平買完啲靚衫之後,當然要搵個舒服嘅地方坐低食下嘢飲返杯,經過見到有龍蝦包,心諗咁特別嘅咩嚟架,既然人一世物一世梗係試一試啦所以就走咗上去,上到去見到d裝修幾精緻環境都舒服,走藍色格調,然後睇下個餐牌,竟然有日式嘅食品好似烏冬或者海膽飯心裏一喜,既然係噉就叫咗個套餐叫龍蝦會,仲有兩杯嘢飲添,初頭以為野飲會普通啲,點知睇下個餐牌款式好多,不同款式嘅飲品可以選擇而且仲有啤酒,或者其他酒精類嘅飲品好似係cocktails,所以就叫嚟試下,食物飲品加上舒適環境,渡過了一個美好的星期日晚😋😋

食物飲品加上舒適環境,渡過了一個美好的星期日晚😋😋
龍蝦滙
龍蝦滙
2019-06-25 589 瀏覽
呢間店係sale一種打卡熱門食品, 龍蝦包店喺旺角都幾方便, 裝修都雅緻, 係旺中帶靜嘅選擇今次冇食到佢個龍蝦包, 食左個龍蝦三文治唔算係爆多龍蝦肉, 味道ok啦值唔值見仁見智另外叫左個和風豬肉意粉同埋磨菇濶條麵我覺得反而有驚喜
呢間店係sale一種打卡熱門食品, 龍蝦包

店喺旺角都幾方便, 裝修都雅緻, 係旺中帶靜嘅選擇

今次冇食到佢個龍蝦包, 食左個龍蝦三文治
唔算係爆多龍蝦肉, 味道ok啦
值唔值見仁見智
另外叫左個和風豬肉意粉
同埋磨菇濶條麵
我覺得反而有驚喜
2019-06-19
2019-04-10 900 瀏覽
朋友話見到個龍蝦包買一送一,今日就特登嚟試下點知又中伏龍蝦包 $188做緊優惠既話,$188有兩個龍蝦包都算幾抵食,但個質素真係呢啲龍蝦一啲都唔似龍蝦,一啲鮮味都冇用過好似排包咁嘅包夾住,感覺怪怪地成個包都好乾,好似食緊連鎖店啲麵包咁嘅質素如果用正價$188食到呢個包真係會仲躁底每人加$15仲可以任食薯條薯條新鮮炸起,唔錯關西大阪燒$65冇乜料但味道都算正正常常好彩佢有唔少醬,都算係咁個感覺就係煎左一舊麵團,然之後加啲沙律醬最後嚟咗個大伏龍蝦芝士濃湯我錯啦食完個冇龍蝦味嘅龍蝦包,我仲死心不息嗌咗個龍蝦芝士濃湯又係一啲龍蝦味都冇,同埋一啲都唔濃郁不過最伏都係呢個流心豚肉卷以為炸物入面放芝士一定無死啦點知個芝士係得個漏字但又冇芝士味個豚肉卷炸到好硬,啲肉好實一啲都唔好食Lychee Cheers Soda $55都係普通荔枝梳打嘅味但係半杯都係冰,飲兩啖就完左上面嘅cream其實用處不大,只係令到更加肥Cookie and Mint $58朋友一心以為呢一杯會係一杯好甜好多曲奇好漏既嘢點知得薄荷味一啲曲奇味都冇好清新好健康咁同朋友嘅預期有好大嘅落差依餐飯每人埋單都要二百幾蚊咁嘅質素真係一啲
朋友話見到個龍蝦包買一送一,今日就特登嚟試下
點知又中伏

龍蝦包

龍蝦包 $188

啲龍蝦一啲都唔似龍蝦,一啲鮮味都冇
用過好似排包咁嘅包夾住,感覺怪怪地
成個包都好乾,好似食緊連鎖店啲麵包咁嘅質素
如果用正價$188食到呢個包真係會仲躁底

每人加$15仲可以任食薯條
薯條新鮮炸起,唔錯

關西大阪燒

關西大阪燒$65

冇乜料
但味道都算正正常常
好彩佢有唔少醬,都算係咁
個感覺就係煎左一舊麵團,然之後加啲沙律醬

最後嚟咗個大伏

龍蝦芝士濃湯

龍蝦芝士濃湯
我錯啦
食完個冇龍蝦味嘅龍蝦包,我仲死心不息嗌咗個龍蝦芝士濃湯
又係一啲龍蝦味都冇,同埋一啲都唔濃郁

流心豚肉卷

不過最伏都係呢個流心豚肉卷
以為炸物入面放芝士一定無死啦
點知個芝士係得個漏字但又冇芝士味
個豚肉卷炸到好硬,啲肉好實
一啲都唔好食

Lychee  Cheers  Soda

Lychee Cheers Soda $55
都係普通荔枝梳打嘅味
但係半杯都係冰,飲兩啖就完左
上面嘅cream其實用處不大,只係令到更加肥

Cookie  and  Mint

同朋友嘅預期有好大嘅落差

依餐飯每人埋單都要二百幾蚊
咁嘅質素真係一啲都唔值
2019-01-11
15 分鐘 (堂食)