2023-12-16 54 瀏覽
.carrot cake from @marksandspencerhk .我真係好鍾意甘筍蛋糕.. 雖然唔知點解但就係鍾意🥹..之前試過 butter嘅 個人都覺得唔錯..但今次係瑪莎買嘅.. 我都覺得ok wor..重點係.. 真係物超所值🥹..成個都係$60左右一個.上面層ice glaze糖霜好正宗.. 好甜..但甜到你好q gur..🤣蛋糕體味道唔錯 口感就偏dry eh eh..但.. 可接受👉 滿足感還是很高的...作為一個甘筍蛋糕 佢有好做自己份工..🤣tbh.. 我覺得佢係average / above average嘅佢 & butter 配合性價比我會揀佢.. 同埋原來佢仲有「條裝」.如果驚獨食控制唔到成咗成個(好似我咁🤣)買條狀會幫到你🤣🤣🤣成個蛋糕425g..per 100g 就大概 400kcal卡路里不低.. 但.. 對得住嗰嘅kcal嘅..但如果真係驚好甜嘅人可以skip.下次再試試其他蛋糕 阿門..#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfi
我真係好鍾意甘筍蛋糕.. 雖然唔知點解
但就係鍾意🥹..
之前試過 butter嘅 個人都覺得唔錯..
但今次係瑪莎買嘅.. 我都覺得ok wor..
重點係.. 真係物超所值🥹..
成個都係$60左右一個
上面層ice glaze糖霜好正宗.. 好甜..
但甜到你好q gur..🤣
蛋糕體味道唔錯 口感就偏dry eh eh..
但.. 可接受👉 滿足感還是很高的..
作為一個甘筍蛋糕 佢有好做自己份工..🤣
佢 & butter 配合性價比
我會揀佢..
同埋原來佢仲有「條裝」
如果驚獨食控制唔到成咗成個(好似我咁🤣)
買條狀會幫到你🤣🤣🤣
成個蛋糕425g..
per 100g 就大概 400kcal
卡路里不低.. 但.. 對得住嗰嘅kcal嘅..
但如果真係驚好甜嘅人
可以skip
下次再試試其他蛋糕 阿門
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic甜品 #calorieswithmic包點

2019-06-07 1282 瀏覽
朋友生日 想搞搞新意思 落手落腳煮下飯仔靈機一觸 就諗到去mns到買材料 做個最簡單嘅晚餐咁我地就買左塊西冷扒 同2塊手打肉漢堡扒 蝴蝶粉 芝士意粉醬 湯 薯條落手落腳 作為廚藝白痴嘅我居然冇搞砸個場 你就知道啲材料係幾咁好啦我真係體會到咩係功欲善其事 必先利其器 咁可能食材會因為我廚藝而好食/難食 但我想講 真係點煮都咁好食雖然我扯手扯腳 又有好多哈碌野發生 搞到啲野食賣相吾好 但佢依然係好有質素嫁而且個到諗翻起 淨係意粉醬都有6.7種揀上到通心粉 長通粉 下到螺絲粉 貝殼粉 真係仼君選擇肉類平到貴 要手打又有 機打都有 真係咩人去到都可以自己整到餐飯黎氹人開心
朋友生日 想搞搞新意思 落手落腳煮下飯仔
靈機一觸 就諗到去mns到買材料 做個最簡單嘅晚餐
我真係體會到咩係功欲善其事 必先利其器
而且個到諗翻起 淨係意粉醬都有6.7種揀
上到通心粉 長通粉 下到螺絲粉 貝殼粉 真係仼君選擇
肉類平到貴 要手打又有 機打都有
真係咩人去到都可以自己整到餐飯黎氹人開心
2018-03-12 1806 瀏覽
Bagel愛好者成日都好想食好食ge bagel平時去瑪莎都係買糖多今日就試試佢個bagel我揀左cinnamon and raisin 一袋5個 $36 好抵👍🏻👍🏻👍🏻一打開就已經聞到陣陣ge玉桂味咬落去個口感係札實ga!好好食 佢實得得又唔係硬到你咬唔開仲有仲有 每一啖都有玉桂味同有提子乾係意外驚喜
Bagel愛好者
成日都好想食好食ge bagel
平時去瑪莎都係買糖多
今日就試試佢個bagel
我揀左cinnamon and raisin
一袋5個 $36 好抵👍🏻👍🏻👍🏻
一打開就已經聞到陣陣ge玉桂味
咬落去個口感係札實ga!
好好食 佢實得得又唔係硬到你咬唔開
仲有仲有 每一啖都有玉桂味同有提子乾
係意外驚喜
2017-08-15 936 瀏覽
平時無事會去又一城散步,見到M&S出左6隻口味雪糕,包括:椰子乳酪,熱情果/百香果,朱古力,原味雲呢那,咖啡味,焦糖$59,價平過Häagen-Dazs,貴過dryers少少,個人認為距個賣點夠天然,無香料,色素朱古力,個人認為過甜,每次食小小~我覺得椰子乳酪最怪,有椰子味有啲過甜,但又有啲小小乳酪同酸味,啲味好亂啊分唔到,個人覺得不如兩隻味分開出會好啲,MIX埋真係好怪熱情好正啊,第一次食就愛上了,係酸的,完全唔會過甜,我就覺得有啲雪葩口感,好好味
朱古力
朱古力,個人認為過甜,每次食小小~

我覺得椰子乳酪最怪,
熱情果雪糕
熱情好正啊,第一次食就愛上了,
係酸的,完全唔會過甜,我就覺得有啲雪葩口感,好好味
題外話/補充資料: 收銀有禮貌,另外仲介紹我地食原味,下次會試下。
2017-08-12
熱情果雪糕
2014-08-08 1183 瀏覽
呢間瑪莎最近裝修完,入到去一眼都係衫都睇唔到個食品部,不過裏面D嘢食都冇乜變過。今次買左朱古力曲奇同芝士條,曲奇好甜,同埋比較軟身,可能我食唔慣西式D既曲奇所以覺得好似潮左咁。芝士條就夠曬野味,又香又脆又唔油,食下食下就食曬成盒