大概半年前食過一次,個陣已經係好多人排隊攞位。宜家呢間餐廳仍然好hit,堂食既話已經full booking 左,所以就叫左外賣。睇到網上大推呢兩款,我都想試下。唔好抱咁大期望鰻魚蛋包飯 ($124 +升級原條鰻魚$28),外賣關係,店員建議唔好落蛋驚壞,因為蛋包飯係用半熟蛋,所以呢個就變左原條鰻魚。雖然餐廳忙碌,但我地都係等左15分鐘左右。返到去打開真係有驚喜好大條,大條到個盒都擺唔晒要摺起(食食下先知),上面既木魚好香好多,鰻魚燒汁夠濃,鰻魚冇骨。米係珍珠米,粒粒圓圓的,D飯都係滿晒全個盒,非常飽!有蟹GO·又有蟹肉的·蟹蟹蟹·意大利扁麵 ($128),有兩隻細細但滿滿肉既小蟹鉗,非常鮮美,真係唔夠喉呀~D意粉掛晒D蟹肉,汁同膏,仲有爽爽既蟹籽相伴,好正。而且拎到返屋企都唔會變腥~開心!雖然好想堂食enjoy 埋個環境,不過呢次既外賣體驗都唔錯,食物既質素的確幾高。

睇到網上大推呢兩款,我都想試下。

15 分鐘 (外賣自取)
  • 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2021-02-08 1235 瀏覽
2021年2月2日 星期二對上一次黎呢一間餐廳已經係19年10月既事,當時同老婆,仲有同事一齊去,叫左好多野食,品質非常好,留下左深刻既印象之後一直都想再黎,不過實在係好難book位,因為長期都full booking,要預約通常都要兩星期後。。。於是今日就決定上黎買外賣返屋企食,點都要再試吓呢間餐廳既食物!!上到去餐廳,由於疫情關係,餐廳唔可以超過一半客人,而且每枱最多只有兩個人,所以難怪點解餐廳經常爆滿,因為可以容納嘅客人唔太多,但係完全唔迫夾餐牌一貫係五光十色,而且全部菜式嘅名稱都好特別,玩食字得黎又有意思,最後我叫咗兩份嘢食,加一個沙律,希望可以足夠我同老婆兩個人食價錢每人大約$150,分別有軟殼蟹薄餅同肉眼扒沙律返到去首先急不及待咁打開薄餅,見到有好大隻軟殼蟹喺薄餅上面,薄餅仲要暖暖地,咬落去千島醬酸酸地,幾醒胃,而且配埋軟殼蟹一齊食,感覺會冇咁油膩,薄餅邊好脆口,而且成個薄餅可以切開八件,兩個人來講份量差唔多之後有肉眼扒,已經預先切好咗一嚿嚿,方便進食,生熟度大約係medium rare,見到裏面嘅肉質係粉紅色,不過完全冇血水流出黎,咬落去好腍,充滿牛肉味,旁邊仲有麻醬蕎麥
2021年2月2日 星期二

價錢每人大約$150,分別有軟殼蟹薄餅同肉眼扒沙律

之後有肉眼扒,已經預先切好咗一嚿嚿,方便進食,生熟度大約係medium rare,見到裏面嘅肉質係粉紅色,不過完全冇血水流出黎,咬落去好腍,充滿牛肉味,旁邊仲有麻醬蕎麥麵添

另外其實牛扒上面有兩塊脆片,脆卜卜幾好食,如果用嚟送酒應該一流

最後仲有一份沙律,有各種唔同嘅沙律菜同蕃茄,再配埋野莓,食落去感覺好清新,食完牛扒再食返沙律就岩岩好
2021-02-02
15 分鐘 (外賣自取)
2021-02-04 1317 瀏覽
一心打算約朋友到Mamaday 吃午餐,殊不知滿到一個點,但還是很想吃所以便選擇外賣!外賣回家後的質素也不比堂食差呀,份量依然多到爆炸,外觀還是保持美感,絕不馬虎呢。-唔好抱咁大期望鰻魚蛋包飯我們一心就是想吃這個呀!一打開盒子我們都嘩了一聲,那鰻魚也太太太大條了吧!我喜歡它不會太多汁蓋了鰻魚的味道,而且很厚肉很香,跟在超市買的急凍品差很遠呀。其次是蛋!這個蛋包飯不是蛋皮,是蓋一層厚厚的半熟滑蛋,代表會不自覺的把飯默默吃完。最後想說那飯也很好吃,飯是有點啡色有點味道,不清楚是什麼飯但很好叮,而且跟蛋包飯很配!-九層塔泰式打拋豬烏冬泰式打拋豬絕對可以解一下對泰國的思念,配飯或者配意粉也試過,配我最愛的烏冬是第一次吃,果真沒令我失望呀,肉碎份量跟烏冬一樣超多,每一條烏冬都掛滿汁,雖然只是肉碎加烏冬,但吃著也不會覺得太無聊,我喜歡它是有點微辣,愈吃愈過引!對了,還有幾塊又大又脆的蝦片,我把肉碎放上去一起吃,超正!-蜂蜜芥末炸雞亦小食當然選了我最喜歡的炸雞亦啦,它有四個味道可以選擇,店員推薦蜂蜜芥末,吃起來味道蠻濃的,而且因為是單骨雞亦,所以吃起來也是很方便。

蜂蜜芥末炸雞
蜂蜜芥末炸雞亦
2021-02-02
10 分鐘 (外賣自取)
蜂蜜芥末炸雞亦
  • 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
  • 蜜糖芥末雞翼
  • 都幾辣的泰式打拋豬烏冬
已經係我人生第四次食完再返黎「Mamaday」,可能你會問,你唔會厭咖咩?但我好肯定答你,食好野乜你會厭咖咩?事實打卡Cafe黎講佢的確唔算貴,而且絕對對得住價錢,呢d咪贏哂一班消費者既心,自然咪得到好似我呢d死忠囉!📌C a r b o h y d r a t e -▪ Crab Crab Crab · Meet Crab Butter · Fettuccine - $128▫ 我好欣賞佢地呢份自我,「有蟹GO·又有蟹肉的·蟹蟹蟹·意大利扁麵」呢句真呀,呢個時勢有得你食就食啦,仲咁多嗲。不過最欣賞當然係個意大利扁麵啦,配搭蟹膏、蟹肉、醬汁成個賣相好靚仔,食落麵條鬆軟唔乾身,相當滿足。📌R i c e -▪ Mamaday Unagi Omurice - $124▫ 一份好有人氣大熱既「唔好抱咁大期望·蒲燒鰻魚·蛋包飯」真係為之一振呀,半條鰻魚加上嫩滑無比既炒蛋夠哂滋味;每一啖飯粒都充斥住辣勁,成個配搭清新又開胃,水準唔錯。

你唔會厭咖咩?但我好肯定答你,食好野乜你會厭咖咩?

事實打卡Cafe黎講佢的確唔算貴,而且絕對對得住價錢,

呢d咪贏哂一班消費者既心,自然咪得到好似我呢d死忠囉!

📌C a r b o h y d r a t e -

有蟹GO·又有蟹肉的·蟹蟹蟹·意大利扁麵

意大利扁麵啦,配搭蟹膏蟹肉醬汁成個賣相好靚仔,
食落麵條鬆軟唔乾身,相當滿足。

📌R i c e -
Mamaday Unagi Omurice - $124

▫ 一份好有人氣大熱既「唔好抱咁大期望·蒲燒鰻魚·蛋包飯
真係為之一振呀,半條鰻魚加上嫩滑無比既炒蛋夠哂滋味;
唔好抱咁大期望·蒲燒鰻魚·蛋包飯

每一啖飯粒都充斥住辣勁,成個配搭清新又開胃,水準唔錯。
2021-01-06
唔好抱咁大期望·蒲燒鰻魚·蛋包飯
Mamaday讀落好似「麻麻地」,意思係唔係太好又唔係太差。餐廳名好似免責聲明咁,先小人後君子,話比食客知餐廳食物水準「麻麻地」,唔好抱咁大寄望。的確,冇寄望就冇失望。但食完覺得唔係「Mamaday」,而係好好味!😋😋😋蕎麥麵配美利堅合眾國草飼牛扒扒扒($152)蝦片勁大塊!爭d遮住晒個牛扒!食落脆卜卜唔油膩。Medium rare嘅牛扒夠腍身又嫩口。外層有香草煎過,脆脆地,食落好香口。旁邊有甜酸醬可以點,但我較喜歡食原汁原味嘅牛。蕎麥麵軟硬適中,配木魚絲,食落甜甜的。沙律菜新鮮爽脆唔會苦,重有我最鍾意食嘅火箭菜添!配搭酸酸甜甜嘅紅桑子同藍莓,有菜有水果,感覺清新~食完牛扒食番d沙律菜同水果,可以平衡番油膩感!蜜糖芥末炸雞翼($68)炸得夠脆,食落又甜又辣,滋味十足,忍唔住食完一件又一件!😋外層有蜜糖,令人感覺冇咁熱氣。份量都幾多。吃過主菜便到甜品。見餐牌紫薯窩夫($78)張相影得幾靚就嗌個試下。果然係圖文相符!一樣咁靚!😍唔係剩係得個樣靚,食落都好好味!😋😍😍😍紫薯圍在碟邊,為平平無奇嘅碟添上炫目的紫色色彩。本身驚紫薯會太甜,但食到只係紫薯本身嘅甜味,冇另外加糖,唔會太甜,大家可以放

蕎麥麵配美利堅合眾國草飼牛扒扒扒($152)

蜜糖芥末炸雞翼($68)

吃過主菜便到甜品

紫薯圍在碟邊,為平平無奇嘅碟添上炫目的紫色色彩。本身驚紫薯會太甜,但食到只係紫薯本身嘅甜味,冇另外加糖,唔會太甜,大家可以放心嗌。窩夫上撒上紅色玫瑰花瓣,配上旁邊一球圓圓的白色雲尼拿雪糕,好似藝術品,靚到唔捨得食啊~😍😍😍中間有個鐵兜裝住cream cheese,倒落窩夫度食,嗯~有淡淡芝士味但濃度恰到好處唔會太漏。👍🏻

窩夫有四件,份量多,同朋友每人兩件啱啱好。窩夫新鮮焗起,上枱時外層重脆,入面口感煙煙韌韌。超鍾意呢個窩夫!極力推薦大家試下!👍🏻👍🏻👍🏻

飲品點了熱朱古力($48)。
嗌呢杯飲品純粹係被餐牌張相吸引。因為熱朱古力個杯好特別,寫住「非常一般」,同餐廳名「Mamaday」互相呼應!杯嘅圖案有種中國風,用中式杯裝朱古力呢種西式飲品,有強烈嘅違和感!
餐廳位於樓上鋪 位置都較為偏僻跟google map搵左幾個圈先上到餐廳上到去餐廳 裝修好特別 係玩味十足嘅美式風格 仲有啲乾花為佈置餐牌名都經好搞鬼得來又清楚知道菜式食咩據知黎間長期full booking 但當日黎到可能太晏 (差不多last order)所以唔洗等位就入到 但都全場滿座而餐廳望起嚟唔算細 但座位與座位都好靠近唔好以為cafe都小小份量 主菜全都略為大份而我地只有二個人就叫左2份主菜,一份小食,2杯野飲- 明太子薯條如圖見到明太子醬多到有我另外一個裝住薯條全部炸到金黃色 你係搵唔到一條燶嘅- 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚飯黎個名完全係反話...鰻魚飯有上到半條分量 認真大方另外如果係鰻魚迷 仲可以加錢換原條上- 都幾辣泰式打拋豬烏冬打拋豬配烏冬未試過?呢度就俾你試吓特色fusion 菜今次無反話真係幾辣🙈- Toasted marshmallow coffee- Grapefruit Yakutia frappe 飲品都正正常常棉花糖咖啡偏甜 但打卡一流
餐廳位於樓上鋪 位置都較為偏僻
跟google map搵左幾個圈先上到餐廳

餐牌名都經好搞鬼得來又清楚知道菜式食咩

據知黎間長期full booking
但當日黎到可能太晏 (差不多last order)
所以唔洗等位就入到 但都全場滿座
而餐廳望起嚟唔算細 但座位與座位都好靠近
唔好以為cafe都小小份量 主菜全都略為大份
而我地只有二個人就叫左2份主菜,一份小食,2杯野飲

- 明太子薯條
如圖見到明太子醬多到有我另外一個裝住
薯條全部炸到金黃色 你係搵唔到一條燶嘅

- 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚飯
黎個名完全係反話...
鰻魚飯有上到半條分量 認真大方
另外如果係鰻魚迷 仲可以加錢換原條上

- 都幾辣泰式打拋豬烏冬
打拋豬配烏冬未試過?
呢度就俾你試吓特色fusion 菜

都幾辣嘅泰式打拋豬烏冬
  • 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
  • 明太子薯條
5天前 0 瀏覽
同朋友兩個人,係好好彩嘅情況下竟然有位食到呢間咁full嘅餐廳。叫咗兩個pasta、兩杯嘢飲同一碟炸物。蟹肉意粉同埋明太子意粉都好足料,炸物拼盤嘅小食都係新鮮滾熱辣咁炸好上碟,非常香口,嘢飲方面,叫咗杯豆腐咖啡都幾特別。整體來講,食物高質,嘢食嘅份量偏多,如果有三四個朋友share可以試到更加多嘢食。值得一提嘅係餐廳嘅裝飾非常有心思,基本上每個角落都係一個影相打卡位,就連餐牌嘅設計都好有格調,如果鍾意影相嘅人嚟到呢度應該會幾開心。
玩味十足既一間餐廳🤪餐牌d名都好搞笑😂(ig icon就係我睇緊呢度個餐牌😚)入面裝潢colourful 好有美式復古風 餐具都好有心思🍽你睇下相入面既紙巾就知🤣仲有好多打卡位 去過兩次都full晒咁濟🙈遲下想去既可能最好book定位😳呢度個門口勁隱蔽 兩次去都搵左陣🤦🏻‍♀️🍳唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $124 (+$28升級原條鰻魚)心諗咁快戴定頭盔⛑?!😂但呢個飯唔會令人失望!好多滑蛋😚因為我真係太中意食鰻魚 同埋之前食個次冇升級個鰻魚係勁細🥺今次就加錢升級左原條鰻魚 鰻魚真係大大條 都算肥美的 絕對要升級!😍飯本身有汁 好夠味🤪🍝真心冇乜驚喜黑松露意大利扁麵 $106呢個有驚喜地....唔好食.....😭聞就香黑松露味 但食落完全冇黑松露味 個醬仲要酸酸地好奇怪 而且個醬好杰....一舊舊咁痴係d意粉上面😣呢個有少少失望🦑普通到冇得再普通嘅炸魷魚圈 $68同佢個名一樣😂都係expect既味道 不過不失 份量都幾多😍🍠唔甜的紫薯蛋糕🍰 $48真係完全唔會死甜 係紫薯既香甜味 上面既紫薯蓉仲食到粒粒紫薯 好天然既味道😍配埋甜甜地既餅底就岩岩好👍🏻cheesec
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯

🍝真心冇乜驚喜黑松露意大利扁麵 $106

🦑普通到冇得再普通嘅炸魷魚圈 $68
唔甜的紫薯蛋糕
🍠唔甜的紫薯蛋糕🍰 $48
真係完全唔會死甜 係紫薯既香甜味 上面既紫薯蓉仲食到粒粒紫薯 好天然既味道😍配埋甜甜地既餅底就岩岩好👍🏻cheesecake黎講唔算漏😚

之前個次都食過🦀點解個個都叫軟殼蟹比薩架?🍕($138) 個pizza底係好薄好似脆片咁上面舖滿芝士🧀蟹柳🦀菠蘿🍍 然後就係成隻炸軟殼蟹😍配埋千島醬味道唔錯 但我比較中意食厚少少有麵包口感既底多d🤣
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
唔甜的紫薯蛋糕
  • 唔好抱咁大期望鰻魚蛋包飯
  • 千島軟殼蟹芝士比薩
  • 脆炸魷魚圈
2021-02-18 0 瀏覽
mamaday係一間好有特色嘅Cafe,一直以來都好想試。佢係一間樓上鋪,由樓梯上到去已經覺得好特別,去到嘅時候已經好多人等要等成十幾位。所以最後就轉咗做外賣。佢嘅Menu好有心思,啲菜名全部都係啲古靈精怪嘅名。佢嘅軟殼蟹pizza出晒名,所以就叫咗一份試吓。另外,再叫多咗份鰻魚蛋包飯。個waitress服務好好會提返你,蛋包飯外賣嘅話,隻蛋會變全熟。軟殼蟹pizza個餅底係薄批,咬落好脆。啲醬汁酸酸甜甜,過咗半個鐘嘅外賣,隻軟殼蟹都依然鬆脆。無論係口感或者味道,都做得非常出色。而且唔係好多地方有得食,真係誠意推介。鰻魚蛋包飯啲飯粒粒分明唔會黐埋一齊,撈埋隻蛋一齊食,非常好味。條鰻魚係半份,但其實分量一啲都唔小,條鰻魚燒得幾香,配上燒汁,冇任何魚腥味。

軟殼蟹pizza
鰻魚蛋包飯
2021-02-17 0 瀏覽
💭認識呢間野嘅人都知呢間舖頭長期都full book 🤧而家疫情期間佢哋午市都長期滿座🤭冇辦法啦唯有外賣自取🐷辣㗎傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯$一打開就見到滿滿嘅肉碎同厚厚嘅蛋🤩感覺好豐富同埋一定好飽(啲珍珠飯多到傻)😂味道方面,餐牌所寫嘅辣係偏向甜辣,所以就算唔太食得辣嘅人呢個都唔會話好大挑戰😉除咗肉碎之外佢入面仲有六至七片嘅豬頸肉,聞落好香 ,不過可以切得薄啲😂🐔記住期望越大失望越大……雞翼開頭見到剩係得一個外賣杯仔擔心份量會好少🙈但原來入面都有九條單骨😆味道方面有四隻揀,除咗我而家揀緊嘅🍯蜜糖芥末味之外仲有🧀芝士、避風塘,同埋香辣味🌶,外層包住勁多蜜糖芥茉醬,加上單骨咁樣食,啖啖肉好方便好滋味🤤推介❗️🍝真心冇乜驚喜黑松露意大利扁面個松露味真係好濃,由我提取左個外賣開始,嗰陣味就已經喺我身邊不斷徘徊😆越聞越肚餓🧐不過唔知係咪因為外賣嘅關係,啲汁已經收咗少少🤏

🐷辣㗎傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯$

🐔記住期望越大失望越大……雞翼

🍝真心冇乜驚喜黑松露意大利扁面
外賣自取
2021-02-17 41 瀏覽
🍽唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 (+$28升級原條鰻魚)(4.2/5)💰124+28原條上既鰻魚蛋包飯都咪話唔震撼,我地一枱人第一次黎都細細聲哇咗下😲鰻魚冇骨油脂滿滿,炒飯帶好香既蒲燒醬雞蛋仲好滑好重🥚味,絕對係誠意十足既鰻魚蛋包飯🤩🍽蜜糖芥末雞翼(3.2/5)💰68都有成7-8件雞翼,而且預先拆成單骨,非常方便😍外皮超脆但略嫌炸粉厚咗啲😅而且芥末非常辛辣嗆人,係我地一枱四人都咁認為啊🤢但睇好多評論又話岩岩好,我估可能係水準問題吧😢🍽溫泉蛋明太子意大利扁麵(4.5/5)💰112食過呢間既明太子意粉後我再食其他地方都會用黎作比較,然後發覺都係呢間好食啲🤤明太子咸咸地加微微辣,撈埋溫泉蛋同忌廉😍醬汁同意粉既比例做到岩岩好👍🏻而且三件長長既蟹柳包住薄薄既炸皮都係賣112蚊,邊到搵喎😂🍽點解個個都叫軟殼蟹PIZZA 架? (4.8/5)💰138呢個pizza深得成枱人中意啊!!!十萬分推薦‼️中間大大件軟殼蟹炸得好香脆而且外皮超薄身😍Pizza同千島醬又超級夾🤩餅底有薯仔餡超特別超好食上面仲有我愛既菠蘿添😆🍽唔甜既紫薯蛋糕(2.5/5)💰48我....我真係唔識評分啊🤢🤢🤢因為佢真係唔甜,好岩個
鰻魚冇骨油脂滿滿,炒飯帶好香既蒲燒醬
雞蛋仲好滑好重🥚味,絕對係誠意十足既鰻魚蛋包飯🤩
🍽蜜糖芥末雞翼(3.2/5)💰68
都有成7-8件雞翼,而且預先拆成單骨,非常方便😍
外皮超脆但略嫌炸粉厚咗啲😅
而且芥末非常辛辣嗆人,係我地一枱四人都咁認為啊🤢
但睇好多評論又話岩岩好,我估可能係水準問題吧😢
🍽溫泉蛋明太子意大利扁麵(4.5/5)💰112
而且三件長長既蟹柳包住薄薄既炸皮都係賣112蚊,邊到搵喎😂
呢個pizza深得成枱人中意啊!!!十萬分推薦‼️
中間大大件軟殼蟹炸得好香脆而且外皮超薄身😍
Pizza同千島醬又超級夾🤩餅底有薯仔餡超特別超好食
上面仲有我愛既菠蘿添😆
🍽唔甜既紫薯蛋糕(2.5/5)💰48
我....我真係唔識評分啊🤢🤢🤢
因為佢真係唔甜,好岩個名😂
但佢唔單止唔甜,仲冇味,紫薯真係冇味架🙄
英文寫住係sweet potato cheesecake
佢唔sweet都唔cheesecake😅食落冇芝士味,質地似慕絲多啲

🍽自家製73.5%心太軟(4/5)💰58
比較細件,但朱古力好濃郁😍
切開冒煙有流心效果,配埋芝麻雪糕58蚊幾抵下🤤
2020-10-29
2021-02-16 24 瀏覽
餐廳嘅裝修走文青路線, 別樹一格, 非常之有特色, 喺度嘆茶食個brunch都一個好大嘅享受本來打算買外賣嘅, 但係我仲見有位我就一於入去食堂食, 餐廳MENU 既菜名都幾得意, 幾有gimmick我就點了炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蟹子撈麵, 另外再配咗個嘢飲就係自家製草莓果jam梳打好鬼fresh fresh fresh 撈麵分量都幾大, 碟面有豐富嘅蟹子鹹香, 再加爽脆嘅質感, 令到彈牙嘅撈麵更加爽口, 層次更加豐富尤魚炒到非常之香真係炒你魷魚, 非常之有咬口, 再配配搭住沙嗲醬, 非常之香, 另外就係草莓jam梳打, 賣相非常之特別, 用咗小學中學時IS 堂既FUNNEL做梳打張梳打水倒落個枕攪攪勻一齊飲, 個草莓嘅香甜味出曬嚟

依間餐廳一向都好出名,人氣十足🤟🏻因為好難book位,所以今次同朋友過嚟試吓外賣,估唔到外賣都保持到高水準😋今朝一嚟到,就算係啱啱開場,都已經full晒,所以我哋決定外賣,嚟到裝修好靚,基本上呢個位都係打卡點,我哋叫咗外賣,好快拎得,而且包裝好企理文青,就算拎到返屋企食都冇倒瀉,仲熱辣辣,超好食❤️今日我咩心情 比薩🍕 $118依度嘅Pizza永遠冇令我失望😆 最鍾意係個餅底,唔似一般Pizza超油膩,因為依款餅底係焗過先出爐,好脆口🤩 餡料仲要勁好味,上邊有番茄仔、鹹香嘅火腿,味精勁夾!鰻魚蛋包飯$124另一樣必食推介,隻蛋勁滑,孟魚仲要好口肉好香燒汁味👅芝士粉雞翼$68超超超jengggggg!好香口,外層炸到好脆,仲要加左好濃厚既芝士粉😋
依間餐廳一向都好出名,人氣十足🤟🏻

今日我咩心情 比薩🍕 $118
依度嘅Pizza永遠冇令我失望😆
餡料仲要勁好味,上邊有番茄仔、鹹香嘅火腿,味精勁夾!

鰻魚蛋包飯$124
另一樣必食推介,隻蛋勁滑,孟魚仲要好口肉好香燒汁味👅

芝士粉雞翼$68
超超超jengggggg!

好香口,外層炸到好脆,仲要加左好濃厚既芝士粉😋
2021-02-13 55 瀏覽
因為Mamaday太受歡迎成日都超多人,唔預早book枱walk in通常都無位。今日突然突然心血來潮想食,walk in果然無位,惟有叫外賣。今次嗌咗$48嘅京都宇治抹茶鮮奶同牛油果沙冰。Matcha latte 喺menu寫明「澀澀地無咖啡無落糖架」 因為無額外加糖,飲到濃郁奶味,抹茶味清新唔澀但可以濃d。牛油果沙冰綿密幼滑,冰凍消暑。牛油果味好突出,好好飲。一樣價錢我覺得杯沙冰更加抵嗌,大家下次去可以試吓。

因為無額外加糖,飲到濃郁奶味,抹茶味清新唔澀但可以濃d。

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分💛Mamaday銅鑼灣霎西街28號必發大廈1樓-唔好抱咁大期望鰻魚蛋包飯🥚個名好好笑佢咁講我仲有期望🥰果然無失望🤣🤣呢個飯特別之處就係超多鰹魚😆個蛋超級滑🤗鰻魚都好好食無骨要加分😊整體都係滿意有蟹go又有蟹肉既蟹蟹蟹義大利扁意粉🦀個名都寫到名有咩賣點😄鍾意食蟹既朋友一定要點🤣🤣真係超多蟹肉同埋好香既蟹膏🥰🥰🥰意粉質感啱啱好扁意粉勁掛汁🥳呢個食到有驚艷既感覺💯不過如此炸雞翅-蜜糖芥末🐔炸雞翼就食得多但係咁芥末香真係好少食☺️☺️單邊雞翼已經要加分😆好方便食啦😌同埋個蜜糖味好夾芥末☺️真係炸到外脆內軟焦糖脆脆咖啡沙冰☕️呢個咖啡完全無苦澀味😆但係焦糖又無搶咖啡香味wo😆😆同埋我最鍾意就係焦糖好脆成舊食入口即溶😇好似食緊叮叮糖咁🤣🤣咁好食唔怪得要早咁多book~尖沙嘴個間成個月都full曬😢-🚽(5🌟滿分)🌟🌟🌟🌟🌟如果嘢食有驚喜個廁所更有驚喜🤣唔係驚嚇係喜啊🥰乾淨啦新係基本啦😆紙巾有2卷🧻🤗同埋個裝修好vintage😍重點係小餐廳入面既廁所呢有全身鏡😄真係唔係度度有👍🏻👍🏻👍🏻
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
💛Mamaday