Happy Friday! 今日早收工去左一排無去既尖沙咀玩味cafe Mamaday!之前次次都係午市黎,今次晚市時段,早少少就人少d。點知我完全錯哂,六點十分黎到居然全場滿座,仲有條人龍排隊留電話等位,超旺。主餐牌好似同以往一樣,有我最鍾意既比薩,意粉,飯類,蕎麥麵,扒類,小食,沙律,窩夫,蛋糕,仲有好多唔同既飲品。蒜蓉虎蝦比薩 $136 另加一作爲Mamaday比薩既fans,我次次黎都一定要叫比薩,因爲我實在太鍾意超薄脆比薩餅底!成個比蕯有六隻虎蝦,都幾爽脆下,加埋大量既蒜蓉,好似食緊中式既蒜蓉蒸虎蝦,幾得意。比薩面加左芝士,仲有小量車厘茄同洋葱絲加係面。我特別鍾意佢加左少少薯蓉係批邊,增添香滑口感。呢個比薩的確高質。炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵 $118 另加一另外叫左個炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵。從來都未試過呢款麵,今次就試吓先。呢個可以加$18升級原隻軟殼蟹,都幾抵。成隻軟殼蟹大大隻,炸得香脆,有肉都有少少膏,如果再熱d會更好。麵條係粗身,都有少少嚼勁,真係見到蝦籽係麵條度,都幾香。個撈汁係辣辣哋好冶味,反而沙嗲味唔算太濃。伴碟仲有脆脆炸蒜加強口感。今餐食物都唔

蒜蓉虎蝦比薩 $136 另加一

炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵 $118 另加一

炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵

今餐食物都唔錯。一如既往,處處打卡位,黎影相幾好。

2021-05-14
2021-03-21 6073 瀏覽
經上次去完提供輕食同無限時空間嘅Mamaday Studio, 我終於拜訪Mamaday嘅主食cafe啦~ 裝修同裝飾都塞滿每一個角落!成個感覺都偏向vintage 復古嘅感覺~ 每一個角落都有佢自己嘅特色,真係影極都影唔完啊! 主要都係行一個比較colorful嘅路線~ 就連open kitchen 都係融入成個環境入面㗎! 再一次被精緻嘅裝修驚艷到架! (╹◡╹)不過如果真係每個打卡位都想影嘅話就有啲難,要趁冇咩人嘅時候先影到幾張相~ 雖然室內比較暗少少,如果好重視光線嘅話都可以盡量坐窗口位隔離㗎~ 位置同位置之間都有合適嘅距離,唔會覺得坐得好迫夾~ 熱鬧得來又唔會太close, 氣氛幾好㗎~ 食物外型非常適合打卡! 不論係餐具定係碗碟,就連裝水嘅樽都有小心思~ 枱面上面都有唔同嘅道具俾你打卡可以用~ 打卡100分friendly 嘅Cafe ah ~打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸📸 /5 (好好影! )Environment :📸📸📸📸/5 Price 💰唔食肉又得啫!全素漢堡 —— $88我覺得唔錯! 入面嘅*肉*用咗大啡菇嚟代替

打卡friendly(*゚∀゚*)
Environment :📸📸📸📸/5

Price 💰

唔食肉又得啫!全素漢堡 —— $88

我覺得唔錯! 入面嘅*肉*用咗大啡菇嚟代替, 茄子同大啡菇都係有炸物來,唔會話好light好健康, 不過炸嘅真係香口啲~ 特別想讚下個麵包🥯volume好夠,入面係包住炸嘢都唔會唔會話係林曬~

Onion Rings —— +$28

影咗相一陣,放落口仲係好脆同熱嘅~ 唔錯~

香蕉朱古力奶昔 —— $48

係我expect嘅味道!我覺得好飲過佢嘅72% 朱古力(°▽°)

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀 —— $128 (推薦! )

見到個個都叫唔係唔叫呀嘛! 點知真係幾好食喎( ´ ▽ ` ) 竟然放咗蟹鉗! 而且蟹味超香! 肉眼都睇得出落咗好多蟹肉㗎~ 份量亦都唔會太少~ 而且呢個價錢來講出乎意料地好!

推薦值: ⚜️⚜️⚜️⚜️/5
嘢食質素幾好~ 環境又靚~ 最重要係好有自己嘅特色!當然推薦啦~

📍 尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓

-Useful tags for you 💓
#tthkhotspot #tthkcafe

2021-03-15
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2021-02-11 18043 瀏覽
今日跟同事來Mamaday食個lunch,但無book 位需要等,所以時間關係最後就外賣返公司吧。這裡沒有lunch set只有單點,另外外賣是沒有薄餅提供的。繽紛的餐牌,惡攪的菜式名十分抵死攪笑,而且菜式大玩crossover 。先有港式X西式的”炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽麵”($118),還可以加$18 由魷魚片升級至原隻軟殼蟹。份量比較適合女士們。用西式的煮法,配上港式的食材。香港製造的蝦籽麵炒得不太乾身,沒有變得一餅餅,用上少許的沙嗲醬來炒,帶出微微的沙嗲香,不會太濃太油,薄片的魷魚很有咬口。魷魚薄片跟蝦籽麵分開擺放,更顯魷魚薄片的份量十分慷慨。另外日式X泰式的”辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯”($118),餐廳將豬頸肉肉碎跟蛋包飯分開上,便不會令飯身變得太濕。蛋包飯不是傳統日本將蛋皮包著飯,而是將炒得滑滑的蛋舖在飯面上,飯是白飯不是炒飯,份量十足。而泰式豬頸肉肉碎味道都頗辣,豬頸肉份量亦頗多,肉質爽脆,整個醬汁很好送飯。想堂食記住要預先book 位啦。

想堂食記住要預先book 位啦。
2021-02-10
10 分鐘 (外賣自取)
有良心又咁有創意嘅餐廳已經book mark咗好耐今日嚟到都係好多人排隊😭😭好彩有得外賣個餐牌都好盞鬼不過太多頁大家黎到再睇🤩睇OpenRice已經見到好評如潮好多人忍唔住有期望嘅唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯當然要叫番個睇下究竟應唔應該有期望😂😂😂唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯呢個名真係改得好有智慧令人先放低期望再俾個超乎期望嘅驚喜客人原本真係諗住普通鰻魚滑蛋飯味🍳但個鰻魚汁調得真係唔錯無論係質地同味道都好滿意滑蛋蛋漿亦同鰻魚味好夾外賣都咁好食( ඉ́ .̫ ඉ̀ )想像唔到堂食暖笠笠質素會幾好食仲有蛋有魚夠晒健康蟹膏又有蟹肉蟹蟹蟹意大利扁麵由於我太鍾意食蟹所以食後感好主觀 有蟹肉有蟹鉗有蟹柳應該就係蟹蟹蟹 🦀🦀🦀除咗蟹味之外就有蒜香味 爆到個意粉好香 意粉偏乾身唔油膩有咬口 不過講驚喜就鰻魚飯比較驚喜🤩🤩不過講到最驚喜一定係佢個甜品唔甜紫薯芝士蛋糕🍰喺餐牌上見到佢標榜唔甜就毫不猶豫咁叫咗個蛋糕總共有四個層次餅底 紫薯芝士 紫薯忌廉 真紫薯美中不足地方係唔太適合外賣由於食物冇分袋裝嘅關係蛋糕比其他熱食嘅熱氣搞到塌咗未能打卡俾大家睇平時冇特別喜歡紫薯甜品🍠但今次味道同質感上層次豐富亦帶有紫薯
有良心又咁有創意嘅餐廳

原本真係諗住普通鰻魚滑蛋飯味🍳
但個鰻魚汁調得真係唔錯
無論係質地同味道都好滿意
滑蛋蛋漿亦同鰻魚味好夾
外賣都咁好食( ඉ́ .̫ ඉ̀ )
想像唔到堂食暖笠笠質素會幾好食

亦帶有紫薯天然甜味
最想encore係呢個甜品🥳🥳
外賣自取
有蟹又有go 蟹蟹蟹意大利扁麵
Mamaday is one of my favorite restaurants. Apart from the good food, it is fun dining there.Today I passed by Tsim Sha Tsui and planned to have lunch there with my friend. But as the restaurant was full, we instead bought some takeaways to eat at her place and have a walk in the nearby square afterwards.The takeaways were packed well in paper boxes. They were still hot and fresh when we consumed them.As usual, the Mamaday Unagi Omurice ($124) was super yummy. As the unagi was so good and fla

As usual, the Mamaday Unagi Omurice ($124) was super yummy. As the unagi was so good and flavourful, we upgraded to extra large unagi by adding $28. The Japanese eggs were very tasty. The rice was deliciously chewy. The omurice was so generous in portion and satisfying in taste that you would like to encore next time.

Crab crab crab meet crab butter fettucine ($128) was another smart choice. It was creamy and tasty, full of shredded crab meat, crab sticks and fish roes. The texture was good.

We also ordered nothing special chicken wings ($68). The honey mustard chicken wings were so delicious that I could not resist the temptation to eat one after another. You will surely love them if you love wasabi.

We were so full and happy after taking this meal and having some sunshine and breeze. Thanks to Mamaday, we have a happy day!
外賣自取
  • Crabcrabcrabmeetcrabbutterfettucine
  • MamadayUnagiOmurice
2021-07-22 0 瀏覽
實在太耐無去旅行, 家人同我嘅旅行癮出晒嚟。早兩日同家人去尖沙咀酒店staycation 止止癮先晚飯時間, 就去咗酒店附近嘅加連威老道搵下食咩餐廳~ 行下行下就見到Mamaday, 諗起好耐無去過銅鑼灣嗰間Mamaday, 於是就即刻同家人一齊去食呢間尖沙咀Mamday。 好彩我地6pm 就入到餐廳, walk-in 都有位。我地點了: 細薯條芝士粉, 蒜蓉虎蝦PIZZA, 紫薯窩夫, 水蜜桃花茶細薯條芝士粉: 芝士粉超級多, 雖然對於要KEEP FIT 嘅我嚟講, 係相當魔鬼, 但真係忍唔住不停地食, 好好味, 薯條比較厚身, 唔會炸到好燶, 我自己都食咗起碼半兜蒜蓉虎蝦PIZZA: 批底是超薄身, 配上兩款不同芝士, 加上蒜蓉虎蝦好爽口, 啱晒Cheese Lover紫薯窩夫: 窩夫唔係好甜, 但紫薯總帶點幸福溫暖感, 配上忌廉及雲呢拿雪糕, 家人十分喜歡, 我略嫌雪糕唔夠幼滑水蜜桃花茶: 水蜜桃幾清甜, 有點蜜糖香氣下次會叫意粉,因為pizza 比較一般,想試下意粉會唔會做得出色啲😊

水蜜桃花茶: 水蜜桃幾清甜, 有點蜜糖香氣

2021-07-05
一進餐廳, 不論是餐廳的設計, 還是餐紙上的設計都令人讚嘆, 因為真的太用心了! 而且所有的金句都有反映到都市人的生活和想法。 來到這些cafe 加餐廳結合的地方, 一定都要叫杯coffee 來打卡!我就叫了一杯iced Vietnamese drip coffee ,而我的朋友就叫了一杯 hot chocolate latte . 越南的滴漏咖啡真的令我大開眼界!喝上去味道跟我很合! 不會太苦,又不會太fruity 。 而chocolate latte 就是正常發揮的水準, 不得不講的是那些杯子都很美,雖然是西式餐廳, 卻用了中國人喝茶所用的茶杯。 食物方面就叫了一個鰻魚蛋包飯,半條鰻魚放在蛋包飯上, 看到都令人垂涎欲滴。 再加上木魚絲的點綴又變成了更有日式風味的美食!

再加上木魚絲的點綴又變成了更有日式風味的美食!
越南滴漏咖啡
Hot  chocolate  latte
2021-06-08
越南滴漏咖啡
  • 鰻魚蛋包飯
2021-07-14 0 瀏覽
☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎❦❦❦❦❦❦❦❦今日約埋一𝘱𝘢𝘪𝘳👫,可以叫多𝘥野食。來到餐廳勁多打卡位,餐牌內容繁多但完全唔亂,排得有條理,色彩又豐富,連菜名都攪鬼過人,搞到我不斷📸𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒕𝒆𝒅 𝒄𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 又𝒕𝒐𝒏𝒊𝒄又齊啡,確實係好新穎,幾好飲嘅。⚡️記得唔好慣性用飲筒諗住攪暈來飲呀,𝒅氣會衝上杯頂⚡️豆腐豆腐豆腐咖啡 絕對係一杯特色又有創意嘅飲品上層有一球豆腐味🍨,食一啖🍨飲一啖咖啡,口感勁滿足,絕對唔使落糖水😆黃金阿婆塊皮(🍏🍧) 夏天特飲,清爽啖啖果肉,但朋友偏向就咁🍏🍧⋯⋯唔想有果肉😂炸🐙⭕️ 炸粉唔厚,🐙⭕️𝒔𝒊𝒛𝒆 𝒐𝒌,好味嘅👍🏻𝑾𝒊𝒏𝒈𝒔(芥辣蜜糖醬) 其實原來係7隻單邊雞翼,即係3隻半雞翼,少左𝒅😂但係雞翼炸得好香脆,醬汁惹味👍🏻𝑴𝒂𝒊𝒏 𝒎𝒆𝒂𝒍 👇🏻炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵 💰118 升級+原隻軟殼蟹 💰18 (🦀因為後加關係冇再📸)蝦籽麵好普通,加上份量少食幾啖冇晒,男仔會覺得食左一浸風咁🥱有蟹𝑮𝑶又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵💰128@2 麵頂有兩隻細蟹鉗,醬汁開胃,扁麵彈牙,加埋蟹子一齊食,係唔錯嘅。之但係碟邊果幾條蟹柳伴碟,好可惜係凍嘅😟可能會

𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒕𝒆𝒅 𝒄𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆

豆腐豆腐豆腐咖啡

絕對係一杯特色又有創意嘅飲品

黃金阿婆塊皮(🍏🍧)

夏天特飲,清爽啖啖果肉,但朋友偏向就咁🍏🍧⋯⋯唔想有果肉😂

炸🐙⭕️

炸粉唔厚,🐙⭕️𝒔𝒊𝒛𝒆 𝒐𝒌,好味嘅👍🏻

𝑾𝒊𝒏𝒈𝒔(芥辣蜜糖醬)

其實原來係7隻單邊雞翼,即係3隻半雞翼,少左𝒅😂
但係雞翼炸得好香脆,醬汁惹味👍🏻

𝑴𝒂𝒊𝒏 𝒎𝒆𝒂𝒍 👇🏻

有蟹𝑮𝑶又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵💰128@2

可能會失望♨️🥚明太子意大利扁麵 💰112

食物唔錯,失望嘅係份量,實在太少,我老公兩分鐘內食完😂

整體打卡位多,食物質素還好,下次去其他分店再食過😁
2021-07-04
2021-07-10 0 瀏覽
位於tst嘅良心小店特色裝潢配上味道一流嘅西餐吸引我帶媽媽黎食媽媽哋呢間野pizza,意粉都出名 奶昔同小食都好正可惜小弟窮 呢日無緣試飲奶昔(飲過一次牛油果奶昔,非常唔錯)上次試pizza,個人就唔太鍾意薄底意粉同薯條都好有水準 即叫即整 比起坊間好多$1xx西餐都好食適合同女仔黎打卡 拍拖 或者四五個聚會都過癮價錢:7/10抵食:7.5/10味道:8.5/10份量:6.5/10良心:7.5/10以上為小弟良心食評🤡
位於tst嘅良心小店
特色裝潢配上味道一流嘅西餐
吸引我帶媽媽黎食媽媽哋

呢間野pizza,意粉都出名 奶昔同小食都好正
上次試pizza,個人就唔太鍾意薄底

意粉同薯條都好有水準 即叫即整

• 可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
  • 明太子薯條
  • 點解個個都叫軟殼蟹比薩架
  • 可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面
一個人喺尖沙咀,想食個 early dinner, 唔想搵未食過嘅餐廳,唯有諗吓去過邊間好食,同埋朋友最近介紹過邊樹,一諗就諗到呢間,喺附近,咁就決定去食過番尋味😆叫咗 $118嘅「辣架傻🐷🐷🐷頸肉泰式肉碎日本蛋包飯🍚 Spicy Grilled Pork Jowl Omurice (使用日本🇯🇵進口雞蛋)」,同埋$48嘅「Sweet Potato Latte 天然紫薯唔太甜」😆- 「Sweet Potato Latte 天然紫薯唔太甜」先上,淺紫色,幾靚🤩;餐牌上已經寫咗「friendly reminder: no added sugar, no syrup」,果然唔係好甜,啱晒我😋;仲有淡淡又清新嘅紫薯香味,簡單好飲😋-「辣架傻🐷🐷🐷頸肉泰式肉碎日本蛋包飯」嘅豬頸肉 肉質爽滑,味道濃郁😋;泰式🇹🇭肉碎辣辣哋,有蒜頭同香茅嘅香味😋;日本🇯🇵雞蛋🥚有蛋香又有蛋味,真係真材實料😋;所有食材包括 豬頸肉、肉碎、日本雞蛋 份量都好多,食得我相當飽😆;呢個「蛋包飯」真係又美味又抵食😆

2021-07-06 165 瀏覽
約朋友下午茶,要找個適合談天說地的餐廳,先被Mamaday 的環境吸引,坐下更覺得地方比想像中大,就算有分隔板都仍然覺得舒適自在。下午茶只有pizza、小食、甜品、飲品,但也足夠了。黑松露野菌pizza $116,薄脆的批底,黑松露毫不吝嗇,每片pizza 上面都有一撮,黑松露香氣上桌已聞到,吃下更加回味;配料有野菌、洋蔥、蕃茄仔等等,有香菇味又爽口。炸雞翼$68,微辣原味,炸得超好,雞皮爽脆得很!灑上芝麻更香口。裏面雞肉肉汁多,滑嘟嘟;連著雞翼尖,炸得夠透更惹味,超喜歡爽脆香口感。窩夫$78,見到餐牌有一款叫是是但但,問職員是什麼,原來每日不同,今天是紅豆肉鬆窩夫,聽著覺得特別,就試這款口味。意想不到的好吃哦!窩夫餅底鬆軟,煙韌有口感,中間夾著肉鬆,肉鬆本來微微鹹味,但配著糖浸麼紅豆的甜味,原來很相配!有紅豆香又有肉鬆煙韌口感,吃得很感動哦!紅豆份量超多,被我這位甜品控完全吃光光。有一球雲呢拿雪糕畫龍點睛。還要讚特製的牛奶cream,灑上玫瑰花瓣,的確吃得出玫瑰香味和奶味。整道甜品除了有口感,香味的層次也很豐富,很有驚喜!雖然是樓上餐廳,但人氣也很旺,接近晚餐時間,越來越多人,而且氣

下午茶只有pizza、小食、甜品、飲品,但也足夠了。

雖然是樓上餐廳,但人氣也很旺,接近晚餐時間,越來越多人,而且氣氛很好,是個朋友歡聚的好地方。

2021-06-24
2021-07-03 168 瀏覽
我不認識老闆,亦未曾傾談過,但已知悉其人生哲理— 凡是盡興即可,可必著重成果?wow~ 對於過於執着或壓力過大的人來說,實在是當下大道理!這哲學貫穿餐牌、牆上海報與佈置,而圖案風格帶點六、七十的美式,雙眼於整餐飯時間也在忙碌,除了食物,還有不停看MaMaDay的哲理分享!好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥 $132,抵食絕妙的食物名稱,就像是食物的形容詞,實在具追看性。而食物本身亦非常有新鮮感,咸蛋蟹肉牛油果?我想不出還有那一家餐廳有售!味道是既驚喜又好味,本想點軟殼蟹pizza,但原來這款的蟹肉量已經好滿足。明太子味薯條 (大)$68,又一超特別的味道,首次以明太子醬配薯條。是是但但窩夫(紅豆)$78,是是但但即是日精選,窩夫足料好味,外脆內軟,而且不太甜!

2021-07-02 155 瀏覽
次次都食唔到呢間野,但又個個都話呢間野好好食😋菜式名改得夠hea ,非常配合餐廳個名,有啲仲睇完個名都唔知佢食啲咩嘅添😂•👅 可能會失望明太子溫泉蛋意大利扁麵絕對無令人失望!汁夠味之餘唔會過咸,加埋明太子仲好特別😆溫泉蛋同忌廉汁類根本天生就係perfect match😍仲有3條炸蟹棒,食晒都唔會覺得油膩😚好好食呀真係🤩•👅 豆腐豆腐豆腐咖啡其實佢用咁多個豆腐係岩嫁😂因為呢杯咖啡有豆腐雪糕係面,用細匙羹食左先,你會食得到少少豆味😌之後飲咖啡,又係豆腐碎係底,好得意🤭都值得一試💪🏼

👅 可能會失望明太子溫泉蛋意大利扁麵

👅 豆腐豆腐豆腐咖啡

2021-06-30 152 瀏覽
成日喺IG都見到呢間嘅靚相,今日終於黎試吓🥰 環境啱曬打卡👍🏻 🍕 好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥 $132個名好長,因為真係幾多料😆 批底薄而脆,面頭鋪滿牛油果、蟹肉、蔬菜等。牛油果新鮮,蟹肉份量多,有蟹鉗又有碎蟹肉,味道鮮甜🥰 另外仲有好多鹹香嘅芝士,大滿足~🥗 基本野:素食者沙律 $78食完邪惡嘢,要食啲健康嘅彌補下😂 呢個沙律一上臺,朋友就話好大碗👍🏻 除咗爽脆嘅沙律菜之外,仲有好多水果,例如紅莓、藍莓、菠蘿,全部都唔會酸,夠甜☺️ 配埋麻醬更加好食😋☕️ 豆腐豆腐豆腐咖啡 $56係OpenRice見到好靚,決定一試,果然無叫錯~ 打卡一流,味道都唔錯。面頭嘅豆腐雪糕擺好耐都唔會溶,咬落又軟硬適中,豆腐味香濃,大大舊好正🤤 咖啡都好高質,有咖啡香味之餘,底層仲食到粒粒類似西米/啫喱嘅嘢。隔離有一兜糖漿,可以自己調節甜度。呢杯Affogato值得推薦!呢間可以encore,下次要試窩夫🧇

🍕 好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥 $132

🥗 基本野:素食者沙律 $78

☕️ 豆腐豆腐豆腐咖啡 $56

呢間可以encore,下次要試窩夫🧇
2021-06-30 172 瀏覽
銅鑼灣店新開張嘅時侯我已經食過,事隔左差唔多兩年再黎尖沙咀店,呢間分店更加寛敞,坐得好舒服😌,而且枱與枱之間隔得好開好安全🤣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀餐廳裝潢鬼馬,有七彩繽紛的乾花🌼🌻🌺,搞鬼嘅霓虹燈廣東話字句,好值得打卡🤣黑到爆炸魷魚🦑圈墨魚滑墨汁燉飯 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳 𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙇𝙪𝙘𝙠 𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘐𝘯𝘬 𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰👉🏻$126墨汁好濃郁,名副其實「黑到爆炸」🤣,意大利燉飯加上避風塘口味炸蒜辣椒🌶️,中西合璧好創新,味道偏濃都幾重口味架,炸魷魚圈新鮮爽口唔難咬,仲有細細粒嘅墨魚粒,幾有口感😝⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀可能會失望🙍溫泉蛋明太子扁意大利麵𝘔𝘢𝘺 𝘋𝘪𝘴𝘢𝘱𝘱𝘰𝘪𝘯𝘵 𝘠𝘰𝘶 𝘔𝘦𝘯𝘬𝘢𝘪𝘥𝘰 𝘍𝘦𝘵𝘵𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘦 👉🏻$112𝙎𝙤𝙧𝙧𝙮佢一啲都冇𝘥𝘪𝘴𝘢𝘱𝘱𝘰𝘪𝘯𝘵 𝘮𝘦😆,意粉粉橙色好靚,醬汁好多🥰,明太子味超重🥰,除左流心蛋之外仲有菇、木魚同蟹棒,蟹棒絕對冇hea,係煎/焗過黎,有煙韌口感,扁意粉都煮得啱啱好,唔會好硬或者太淋,都幾掛汁😚⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀唔甜嘅紫薯蛋糕 𝘚𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘗𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰𝘦𝘴 𝘊𝘢𝘬𝘦🍰👉🏻$48蛋糕表面係紫薯蓉,好香好有
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀