今次應該係第三次黎尖咀呢間Mamaday食,餐廳絕對係encore-able! 平日午餐非常多人,一定要預早訂位,如果唔係就要等位。今次唔食午餐,㨂左主菜單一款比薩同一款蛋包飯,主菜單既主食都有套餐優惠,所以加錢叫左一份沙律同一份小食。每天都一樣的沙律 +$8+10%大大碗新鮮沙律菜,仲有兩粒新鮮紅桑子同四粒藍莓,加上大量日式芝麻醬,清新可口,八個大洋抵加錢!脆炸魷魚圈 +$28+10%小食係脆炸魷魚圈,一共有八件魷魚圈,全部新鮮熱辣炸起,炸皮薄脆,入面既魷魚爽脆,點沙律醬食好好味,跟餐加$28抵食。今日我咩心情關你咩事先比蕯 $118+10%所謂今日我咩心情關你咩事先比蕯即係睇吓比蕯師傅今日咩心情落咩料。今日我地既比蕯有辣肉腸,蕃茄,洋蔥同大量Mozzarella,批底超薄同香脆,芝士超多又拉絲,加上微辣既辣肉腸,味道同口感都得到滿足。辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯 $118+10%好野梗係值得等。蛋包飯最後上,成座山咁大。一共有六七塊豬頸肉,厚切但都脆口。超多肉碎再加上香脆花生,增強囗感。目測應該炒左三隻蛋,超滑有蛋香,送飯一流。成碟飯超多汁,足夠送哂所有白飯,香辣惹味。鍾意辣

每天都一樣的沙律

每天都一樣的沙律 +$8+10%

脆炸魷魚圈 +$28+10%

今日我咩心情關你咩事先比蕯

今日我咩心情關你咩事先比蕯 $118+10%

辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯 $118+10%
辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯

好野梗係值得等。蛋包飯最後上,成座山咁大。一共有六七塊豬頸肉,厚切但都脆口。超多肉碎再加上香脆花生,增強囗感。目測應該炒左三隻蛋,超滑有蛋香,送飯一流。成碟飯超多汁,足夠送哂所有白飯,香辣惹味。鍾意辣既人士必試。

Mamaday既比蕯同蛋包飯保持到一向高水準, 仲有好多款口味未試哂!下次可再試!可惜我最愛既窩Full已經賣晒,唔知幾時先食到。
5天前
每天都一樣的沙律
今日我咩心情關你咩事先比蕯
2020-10-07 2522 瀏覽
一直將餐廳收藏,今日終於有時間相約朋友黎真係估唔到平日lunch都可以咁多人咁滿場😂😂餐廳果然長期人氣高企!-未行到入去,沿路上樓梯,都已經覺得餐廳好有心思裝修設計,好有創意文化,呢個都係我一早已經將餐廳bookmark既原因-Menu都好有心機好似睇緊一本故事書咁~未食,望到已經開心-I’m on a Buddha-like diet😂😂連餐巾都好有趣-lunch set今日既湯係南瓜湯味道濃厚,食落啖啖南瓜蓉,好飲😛-豆腐控既我見到有豆腐雪糕二話不說即點!原來面頭係有一球淡淡清香豆腐味既雪糕然後咖啡底部有豆腐,攪勻後一齊飲埋,呢個配搭令咖啡更滑😛-呢個pizza簡直係出奇地好食😂😂一直鍾情厚批既我,無諗過原來薄批都可以咁好食😌pizza 底薄脆,啖啖蟹肉好足料pizza既醬汁簡直係精髓!!!本身我係諗住食一兩塊就比朋友食埋佢,點知最後我係食到停唔到口🤣🤣🤣一定唔可以錯過呢個pizza!!!!-lunch set仲有手打漢堡一上碟又係好大份😂粗薯條熱辣辣香口不在話下漢堡當中夾上大量蔬菜同炸洋蔥圈令到食完都唔覺膩最驚喜係個漢堡飽!飽皮外表睇落好飽滿,外脆內軟,食落去係估唔到軟得黎有咬
一直將餐廳收藏,今日終於有時間相約朋友黎
真係估唔到平日lunch都可以咁多人咁滿場😂😂
餐廳果然長期人氣高企!
未行到入去,沿路上樓梯,都已經覺得餐廳好有心思
Menu都好有心機
好似睇緊一本故事書咁~未食,望到已經開心

I’m on a Buddha-like diet😂😂
連餐巾都好有趣

lunch set今日既湯係南瓜湯
味道濃厚,食落啖啖南瓜蓉,好飲😛

豆腐控既我見到有豆腐雪糕二話不說即點!
原來面頭係有一球淡淡清香豆腐味既雪糕
然後咖啡底部有豆腐,攪勻後一齊飲埋,呢個配搭令咖啡更滑😛
豆腐豆腐豆腐咖啡

呢個pizza簡直係出奇地好食😂😂
一直鍾情厚批既我,無諗過原來薄批都可以咁好食😌
pizza 底薄脆,啖啖蟹肉好足料
pizza既醬汁簡直係精髓!!!
一定唔可以錯過呢個pizza!!!!
啖啖蟹肉你就想墨汁海鮮比薩

lunch set仲有手打漢堡
一上碟又係好大份😂粗薯條熱辣辣香口不在話下
漢堡當中夾上大量蔬菜同炸洋蔥圈令到食完都唔覺膩
最驚喜係個漢堡飽!飽皮外表睇落好飽滿,外脆內軟,食落去係估唔到軟得黎有咬口
如果對面包有研究或者有要求既,一定會好鍾意呢個漢堡飽口感😍
有得食手打漢堡仲想點?

兩個人食呢個午餐,好飽好飽

餐廳真係佈置得好有心機
下次同朋友都一定會再來

2020-09-29
豆腐豆腐豆腐咖啡
啖啖蟹肉你就想墨汁海鮮比薩
有得食手打漢堡仲想點?
2020-09-23 3461 瀏覽
今日跟朋友黎朝聖OMG mamaday cafe,裝潢真係好新穎,岩晒我地d年輕人去打卡,非常IG-able! 👍👍😎蜜糖芥末雞翼$68:肉質嫩滑裏面濕潤, 一啲都唔乾身鞋口,外面是用麵粉炸成薄薄脆漿,食落口一啲都唔油膩,非常之好味。面上鋪左少少芥末醬,辣辣哋唔食得辣都一樣可以食到。自家製73.5%心太軟 $58:是一個朱古力蛋糕,切開內裏有流心朱古力輕輕地流出來, 朱古力很濃郁又不會太甜,仲有微微熱温,旁邊有個蜜瓜雪糕球, 下面鋪滿朱古力碎在底下, 又香又甜而且仲有個凍嘅雪糕球食起來同朱古力碎非常夾。牛油果🥑沙冰 $48:這個牛油果沙冰本人未食過,佢寫住杰杰撻撻,有些怕但好想試下,所以就是試下呢個飲品,因我平時都喜歡食牛油果,果然無失望, 食落口雖然杰地,但飲得出是用新鮮牛油果攪拌出來的 ,而且有粒粒鮮牛油果粒,係非常之健康食品。青檸蜂蜜梳打 $46: 是半個青檸加咗啲蜜糖和梳打汽水 ,而家熱天嘅時候飲好適合,飲落很清爽又不會太甜, 食咗啲炸雞翼 ,飲番杯梳打汽水很爽YY! +++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++

2020-09-17 711 瀏覽
MAMADAY想食很久,一直定位都不易,今天有空可以跑來試試walk in,可能因為落雨關係,加上疫情只開到九點,早到反而畀我有緣試到。店主聽聞是一個藝術家,全場裝修搞鬼設計,無論坐到哪一個位置,適宜大量打卡😉真係比較少見用大量人手畫嘅圖案牆畫,畫功靚唔靚 我唔敢講,因為藝術嘅嘢!我識條鐵咩!!都係講返嘢食比較實際。《有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵》有用個心擺碟,顏色鮮豔奪目,份量女士比較適中, 但現在都比較流行輕食份量,整碟遍佈蟹子絕不吝嗇,意粉口感適中,可惜兩隻蟹鉗份量比較細,但整體上都算加了不少蟹肉,味道冇驚喜亦冇失望。《好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥》意大利食pizza底脆薄香,一百鬆啲蚊六只蟹鉗都係無要求,不過食pizza又先食咗蟹鉗,略嫌有點麻煩,索性只係放蟹鉗肉走殼會更好,鹹蛋黃香沒有搶到pizza芝士味,反而pizza上面嘅沙律菜有些不入,反而牛油果味沒有這麼出,除了吃嗰啖有牛油果肉, 但係呢款特色pizza有驚喜😍店員雖然年青,但對自家餐廳食品亦算了解,( 不過餐牌菜名咁複雜,我相信每個第一次嚟嘅客人都會問🤣)言談下介紹啲另一款人氣甜品《唔甜的紫薯蛋糕限量》多

都係講返嘢食比較實際。
《有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵》
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

《好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥》
好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥

《唔甜的紫薯蛋糕限量》
多重層次嘅紫色配搭青綠色嘅薄荷葉,視覺上已經配搭很好,原本不是太好紫薯的我,一試之下簡直需要回味再吃,蛋糕每層嘅口感軟滑不同,清香嘅紫薯真係唔算好甜,喜歡不太甜嘅甜品朋友不可錯過,店舖獨有嘅甜品碟a good day a bad day A MAMA DAY
唔甜的紫薯蛋糕限量

原本對啲咩推介有啲保留保吖過穩陣啲嘅甜品份量不少窩夫, 窩夫上碟凍曬有啲失望,但總好過窩夫熱雪糕溶曬,但配上用雪糕同埋奶蓋,令你食吃上有另一種感覺綠茶嘅窩夫味再出啲會更好,紅豆正常, 整體來說因為窩夫凍咗,所以扣咗啲分。

開放式廚房一定要好乾淨企理,見到裏面大部分都係年青人。

如果你以為淨係廳面有特色,你就錯曬!所以食飽唔急都唔該去茅廁走一轉,喺廁所打卡,應該好少見!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
食物賣相=(滿分20) 19
唔甜的紫薯蛋糕限量
  • 唔甜的紫薯蛋糕
  • 好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉比薩
2020-08-28 4662 瀏覽
好一段時間無黎過啦!!!今日專程book左位同朋友黎,好彩有book,全場full咁濟呀!!!呢日想食飯,所以我就要左份“墨魚汁燉飯”HKd$126+10%之後要左一份“明太子薯條(細)”HKd$45+10%同朋友share我既燉飯好快黎到,未食已經聞到香氣!!個飯除左有炸墨魚圈之外,仲有花枝滑同洋蔥粒混合係燉飯之中,味道不錯:)之後既明太子炸薯條都隨後黎到!呢度係用既係粗身薯條~~~香脆金黃既脆薯配上咸香既明太子,配搭無誤啊!!!我同朋友各自揀左不同既飲品,我要左杯凍既“越南滴滴咖啡”HKd$54+10%~~越南咖啡會配上練奶,所以味道飲落特别特:)而朋友就要左既“益力多柚子沙冰”HKd$48+10%朋友話佢呢杯好fresh,好適合夏天飲仲話酸酸甜甜咁,好解膩
好一段時間無黎過啦!!!

我既燉飯好快黎到,未食已經聞到香氣!!

之後既明太子炸薯條都隨後黎到!

呢度係用既係粗身薯條~~~

香脆金黃既脆薯配上咸香既明太子,配搭無誤啊!!!

越南咖啡會配上練奶,所以味道飲落特别特:)

而朋友就要左既“益力多柚子沙冰”HKd$48+10%

朋友話佢呢杯好fresh,好適合夏天飲

仲話酸酸甜甜咁,好解膩
3天前 0 瀏覽
所有野食都好好味蟹糕蟹蟹蟹扁意粉好多蟹肉,超正個蜜糖芥茉雞翼隻隻都好大隻,仲要係單骨,好方便咀仔細嘅女士😌個牛扒好soft, 好juicy,仲要拼埋好有heart 嘅salad,諗番都流口水仲有個牛油果蟹肉pizza, 最鍾意個餅底夠薄但又夠脆,剛剛好夠carry d 料,低唔好誤會,d 餡料絕對唔少,成件事係超級大滿足我同時間叫左杯黃金阿婆塊皮(Golden Apple Frappe), 好fresh, 同d 野食好夾👍🏼
所有野食都好好味

蟹糕蟹蟹蟹扁意粉好多蟹肉,超正

黃金阿婆塊皮
黃金阿婆塊皮
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
  • 求其是旦乜都炸啲啦
  • 好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉pizza
3天前 0 瀏覽
久違地約朋友食飯,知道依間餐廳一直都人氣頗高,一早已經book定位準時入座👌🏻🥗素食者沙律沙律菜份量都多,仲加入左菠蘿、蔓越莓同藍莓,好豐富!芝麻醬唔算多,岩晒我依d只想食下菜嘅人❤️如果鐘意食醬嘅朋友,不妨可以問下多d醬。🍗記住,期待愈大,失望愈大⋯雞翼佢有四款味道簡,今次我地食左「微辣原味」。外皮炸得相當脆,唔會啖啖炸粉,係好脆好薄嘅脆皮!入面肉質仲keep住嫩滑,有驚喜!其他味都好想試下,已經bookmark下次要試「避風塘」味!唔食得辣嘅朋友都有「蜜糖芥末」同「芝士粉」選擇。🍝可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵老實講依碟嘅份量比想像中少,但食落都好飽,因為明太子cream好濃郁,亦食得出明太子味。扁麵都煮得岩岩好,唔會硬,連同cream一齊食好滿足。🍵德國審桃花茶個壺好靚啊!同朋友叫左兩款茶,朋友個壺係粉藍色都好靚。水蜜桃茶飲落清新,係飲到底嘅時候先有少少甜,但整體都唔會偏甜,好飲又舒服。值得一讚嘅係依度店員服務非常好,言行舉止之間都令人覺得係度用餐好舒服,真係好耐無見過咁好禮貌嘅店員們,好難得👍🏻

🥗素食者沙律
素食者沙律

🍗記住,期待愈大,失望愈大⋯雞翼
記住,期待愈大,失望愈大⋯雞翼

可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
德國審桃花茶
  • 德國蜜桃花茶
4天前 0 瀏覽
Mamaday在香港有三家分店,尖沙咀是其中一家。裝修風格大膽幽默,菜式的名字也極其幽默,給人以別具一格潮氣爆燈的感覺。餐廳主打西餐,好邪惡既鹹蛋黃牛油果蟹肉披薩:熱辣辣香氣十足,披薩薄底餡多足料,咸蛋黃加上芝士,味道好夾,仲有好多芝士又能拉絲,好吃又好玩。求其是旦也都炸的啦:有炸蝦、炸洋蔥、炸魷魚圈、炸魚、炸薯條等什麼都有了。炸粉夠香夠薄,配上蕃茄醬和沙律醬,非常香口美味。餐廳的飲嘢一點都唔遜色,香蕉朱古力奶昔,賣相十足,朱古力奶昔不會好甜,朱古力味香濃順滑,好好味。餐廳從飾物到食物都幾精緻,是打卡得必到之地!
第一次咁嬲,嬲到要寫比大家知!原本係尖沙咀行街見肚餓咪睇下有咩好食見OpenRice 好評咁多咪一於去試下點知......真係中哂伏!⚠️ 等位都等左差唔多一個中,都好期待下食物既質素但到落Order 舉手好耐都無人黎,見到個帶眼鏡既男仔明明望到過黎 都扮睇唔到!之後大聲叫先慢慢行過黎,仲要態度超差!好似趕客咁......😰未食飽都一肚氣,點搞!食物味道真係比食評呃哂,好一般囉同個餐廳名一樣麻麻地,覺得食物好明顯係叮反熱就送比客人食服務態度又唔好 勸大家唔好浪費時間~
第一次咁嬲,嬲到要寫比大家知!
原本係尖沙咀行街見肚餓咪睇下有咩好食
見OpenRice 好評咁多咪一於去試下
點知......真係中哂伏!⚠️

等位都等左差唔多一個中,都好期待下食物既質素
未食飽都一肚氣,點搞!

食物味道真係比食評呃哂,好一般囉
同個餐廳名一樣麻麻地,覺得食物好明顯係叮反熱就送比客人食
服務態度又唔好 勸大家唔好浪費時間~

2020-10-14 52 瀏覽
喺尖沙咀一帶番工,野食選擇都算多,之前都有經過呢間mamaday,但往往係無book位所以無機會試,適逢呢排疫情期間,人流算少番就終於嚟左食。跟同事一行二人黎食lunch,入到餐廳,店入面既裝修相當有心意,感覺似去左party room/樓上cafe,店內亦擺放左唔同種類既擺設,令入嚟既食客都會想拎起相機周圍影下。另外不得不提就係呢到既野食名,店主都好有心思咁將大部分既食品都改左個有趣得黎而帶點令人點餐時尷尬既名,我哋叫左個「點解個個都叫軟殼蟹比薩架」,即係軟殼蟹pizza。雖然名稱上帶點玩味,但係賣相認真,而蟹既份量都好足夠,原隻軟殼蟹係pizza既中間,至於餅底係屬於薄pie,食落都鬆脆,軟殼蟹同濃濃既芝士都十分配合。另外我哋都叫左個「求其是旦乜都炸啲啦」,我幾鍾意個名,裡面包括有炸蝦、炸魷魚圈、炸洋蔥圈、炸魚同埋炸薯條,名副其實地乜都有啲。兩人食既話份量夠哂多,炸物既炸粉夠薄同炸物夠熱,再配上大大碟既茄汁同沙律醬,相當惹味。而餐野方面都唔遜色,雖然嘢飲嘅名就冇嘢食咁有玩味,但係就勝在夠晒精緻。我哋叫咗一杯青檸蜂蜜梳打同埋凍mocha,首先係杯梳打,賣相夠文青作狀的我,上碟嘅時候係

點解個個都叫軟殼蟹比薩架

求其是旦乜都炸啲啦

而餐野方面都唔遜色,雖然嘢飲嘅名就冇嘢食咁有玩味,但係就勝在夠晒精緻。我哋叫咗一杯青檸蜂蜜梳打同埋凍mocha,首先係杯梳打,賣相夠文青作狀的我,上碟嘅時候係將蜂蜜同埋梳打分開,再比客人自己倒入去蜂蜜攪勻,味道飲起嚟清新夠fresh,適合一啲鍾意唔太甜嘅食客,同炸物食起來十分搭配;另外mocha飲起嚟味道雖然唔算特別驚喜,但賣相睇起嚟都很漂亮。

雖然我同朋友唔算叫咗好多嘢食,但因為每碟嘅份量都好充裕,都令我哋食得十分滿足。而以同區來講價錢雖然算唔係特別平,但以環境、味道同質素來講都非常值得,係適合同朋友嚟好好咁嘆晚餐嘅好地方。
2020-10-14
2020-10-13 0 瀏覽
銅鑼灣尖沙咀有分店的台式fusion咖啡店📎OMG Mamaday Cafe 💛. 🍳唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $124 🐟(另+$28升級原條鰻魚)點餐大概15分鐘後 就有大大碟的鰻魚蛋包飯上臺🤣半熟蛋包住伴著蒲燒醬汁的珍珠米飯溼度剛剛好滑蛋炒得啱啱好唔會過熟仲係好香🤓呢座甜甜滑蛋包飯山配上紫菜 木魚絲原條鰻魚有手臂咁長20cm都有🤫🤫鰻魚燒得好香,而且厚身肥美🥰感覺好滿足😆✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $150/𝚑𝚎𝚊𝚍.˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ Mamaday (尖沙咀)尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
銅鑼灣尖沙咀有分店的台式fusion咖啡店

📎OMG Mamaday Cafe 💛

點餐大概15分鐘後 就有大大碟的鰻魚蛋包飯上臺🤣

半熟蛋包住伴著蒲燒醬汁的珍珠米飯
溼度剛剛好
滑蛋炒得啱啱好唔會過熟仲係好香🤓
呢座甜甜滑蛋包飯山配上紫菜 木魚絲

原條鰻魚有手臂咁長20cm都有🤫🤫
鰻魚燒得好香,而且厚身肥美🥰
感覺好滿足😆

✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $150/𝚑𝚎𝚊𝚍.

☞ ☞ Mamaday (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓

2020-10-12 0 瀏覽
難得放假,就去食下好西啦。search到mamaday就食下啦! 叫咗個蜜糖芥末雞翼同埋好多蟹肉同埋好多蟹膏嘅意大利粉!本身好鍾意食蟹膏同蟹嘅我一睇menu就好想試下! 真係無令我失望! 淡淡充滿蟹膏同埋蟹肉,佢仲加咗少少辣椒落去整真係好好味! 😘佢個雞翼都幾好食不過我覺得啲醬少咗少少,如果多番少少就Perfect啦!嗰度嘅侍應態度都唔錯,同埋周圍有好多騎呢得意野去打卡都幾好! 👽👽👽

叫咗個蜜糖芥末雞翼同埋好多蟹肉同埋好多蟹膏嘅意大利粉!

• 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2020-10-12 27 瀏覽
💛食過最靚既cafe X高質素食物💛系列‼️間餐廳有超多打卡位❤️仲有好多幽默位—▫️餐廳:Omg Mamaday▫️地點:全香港有3️⃣間分店📍此為:尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓(港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約4分鐘)▫️營業時間⏰: 星期一至日 12:00-22:00▫️價錢:~$100+—美味:💛💛💛💛環境:💛💛💛💛+0.7💛價錢:💰💰💰+0.76💰—👧🏻同fd一直都想試依間❤️之前去親都要等2小時以上,今次等佢一開門就去💕🤣裝飾靚到好crazy😊由門口到牆壁,廚房同碗碟都好有心機❤️menu都打得卡👀👀—食物方面,叫咗「可能會失望溫泉蛋明太子扁意粉💕」$112💕一啲都冇失望wo👀有3大條蟹柳💕焗得又脆又香☺️☺️加埋明太子同溫泉蛋♨️又夾又好食😍😍仲好creamy👧🏻仲叫咗「蒜蓉虎蝦pizza」($136)有6大件🤓蒜茸味超級濃💕加埋虎蝦好夾❤️仲夠既脆

▫️餐廳:Omg Mamaday

美味:💛💛💛💛
環境:💛💛💛💛+0.7💛
價錢:💰💰💰+0.76💰

2020-10-10 52 瀏覽
你個Mamaday 最令人Mama佢既應該就只有太難book枱🤣打電話多次失敗之後終於book到兩個星期後🙂建議打黎之前夾定多幾個日子預黎book🙈期待以久既野都真係令人更happy🤪上到去見到啲deco同menu就仲happy放工唔想再用腦+一直以來崇尚嘅佛系減肥不論係情花開定尤達開燦爛定係炸乜要carbo定protein 定睇心情黎食睇完只可以話I want them all!!!但胃就真係只係得一個,所以今次食左啲先🥺先黎唔失望既-期望愈大失望越大芝士雞翼佢係單支雞翼好方便食有啲啲辣,有啲似食韓國芝士辣撈麵既味,唔太油,好香口右上係牛油果奶我本身諗住叫走甜,我諗諗吓反正都肥去係去盡佢點知一入口嘩正!佢係加蜂蜜,同牛油果好夾,好好飲😍再黎個牛扒扒扒扒扒扒醬係泰式酸辣醬,加印尼蝦餅然後嚟個日式蕎麥麵(menu寫蕎麥麵,但上碟係稻庭烏冬...而個烏冬有啲太淋)加沙律菜(with blueberry and raspberry)襯托美國牛牛牛味比較重冇咩油,但淋身高質最後黎個73.5%朱古力心太軟佢比較偏dark choco冇平時食嗰啲咁甜然後個雪糕更加出色-係海鹽雪糕!比較 cream

期待以久既野都真係令人更happy🤪
上到去見到啲deco同menu就仲happy

放工唔想再用腦+一直以來崇尚嘅佛系減肥

不論係情花開定尤達開燦爛

定係炸乜

要carbo定protein

定睇心情黎食
睇完只可以話
I want them all!!!
但胃就真係只係得一個,所以今次食左啲先🥺

先黎唔失望既-期望愈大失望越大芝士雞翼
佢係單支雞翼好方便食
有啲啲辣,有啲似食韓國芝士辣撈麵既味,唔太油,好香口

右上係牛油果奶
我本身諗住叫走甜,我諗諗吓反正都肥去係去盡佢
點知一入口
嘩正!佢係加蜂蜜,同牛油果好夾,好好飲😍

再黎個牛扒扒扒扒扒扒
醬係泰式酸辣醬,加印尼蝦餅
襯托美國牛牛
牛味比較重冇咩油,但淋身高質

最後黎個73.5%朱古力心太軟
佢比較偏dark choco冇平時食嗰啲咁甜
然後個雪糕更加出色-係海鹽雪糕!比較 creamy好好味,唔係水水好快溶左嗰啲🤪

而且佢入面流,而出面係夠厚夠脆既brownie 皮

建議不論係女朋友、定係女客戶、定係女上司,this is always a good place for food 😍
2020-10-06
2020-10-09 0 瀏覽
尖沙咀有好多餐廳可以選擇 !!不過我地俾呢間超搞笑 😁😁 有創意既西餐廳成功吸引到 。與眾不同的餐牌 🤣🤣入店前呢段限時句 更加係夠晒創意 前菜叫咗每日一樣的沙律同每日不同的餐湯 🙈沙律🥗🥗酸酸甜甜幾開胃 !!南瓜湯就好正 佢係好濃縮嗰種 類似糊仔甘 南瓜味超濃有得食手打漢堡仲想點? 🍔🍔 睇漢堡個名就已經知啲牛肉一定係手打嘅 配合埋新鮮嘅生菜🥬 同蕃茄🍅加埋岩岩炸嘅魷魚圈 味道配合得啱啱好 !!哇 , 係鴨肉喇沙蛋麵呀比我想像之中吸引 原本以為係喇沙麵🙈🙈配料好多 有大量蕃茄仔 唔辣嘅紅椒 同埋都幾多舊嘅鴨胸 不過食落有少少辣 唔食辣嘅要小心啲 不過我就食得好過癮 食埋個每日唔同嘅甜品 🍮呢款蛋糕 淡淡嘅檸檬味 蛋糕真材實料好厚實 食果時要用少少🤏力先切得開 !!自家製山楂果肉玫瑰花茶 呢個配埋甜品 邊飲邊食啱啱好酸酸地 🥰🥰 跟餐配埋杯紅茶 ☕️
尖沙咀有好多餐廳可以選擇 !!
不過我地俾呢間超搞笑 😁😁
有創意既西餐廳成功吸引到 。

與眾不同的餐牌 🤣🤣
入店前呢段限時句 更加係夠晒創意

前菜
叫咗每日一樣的沙律同每日不同的餐湯 🙈

沙律🥗🥗酸酸甜甜幾開胃 !!
南瓜湯就好正
佢係好濃縮嗰種 類似糊仔甘 南瓜味超濃