2021-01-14 1344 瀏覽
超級有趣既一間餐廳!睇menu都有幾多唔同選擇,而且食物名都好搞笑。裝修有些少懷舊風,但係同時又有好多好潮既裝飾,好特別!可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵完全無失望既一個意粉!配料好簡單,就係溫泉蛋同明太子,但係呢個組合基本上都無得輸。意粉既軟硬度適中,調味亦做得唔錯,夠咸香得黎又唔會係死咸,可以吸引到唔大食既我食哂成個意粉。蕎麥麵沾魚露配美利堅合眾國草飼牛扒扒扒當日無蕎麥麵,所以換左芝麻醬烏冬。同事等左比較長既時間,問過店員,店員表示牛扒需要等耐少少。賣相唔錯,有兩塊大蝦片係面頭,下面有好大量既沙律菜,旁邊有牛扒,同埋細細兜既烏冬。牛扒本體肉質唔錯,亦有幾香既肉味。不沙律菜同澱粉質既比例唔太平衡,建議澱粉質既量可以加多啲。香蕉朱古力奶昔獲同事好評。唔會太甜,奶昔有香蕉果肉係入面,朱古力味亦夠。抹茶牛奶賣相靚~個杯好搞笑😆無額外加糖,只有抹茶同奶,岩哂我❤️不過抹茶粉比較難溶,建議上枱後就搞勻佢會比較好,唔係就會飲到好多抹茶粉粒粒。

可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵

蕎麥麵沾魚露配美利堅合眾國草飼牛扒扒扒

香蕉朱古力奶昔
獲同事好評。唔會太甜,奶昔有香蕉果肉係入面,朱古力味亦夠。

抹茶牛奶

2021-01-11
2021-01-14 631 瀏覽
聽講Mamaday一路都係好hit既打卡熱點~ 所以今日同朋友過嚟試吓~ 估唔到平日晏晝嚟都幾full 下🙈 限時90分鐘,所以大家可能訂定位會好啲~一入店果然見到好多特色嘅藝術裝置~ 不過講到最得意應該都係佢個Menu啦! 以fusion 菜作主打,菜名旁邊的句子玩味十足,又似乎講中客人心聲一樣,實在引人入勝!基本野:肉食者沙律🥗🐔有啲菜式呢你又就真係估唔到係咩既~ 所以都係問職員la😂原來呢個肉就係指炸雞🍗~ 雞肉都幾嫩滑嘅~ 以日式芝麻醬做dressing, 👍🏻入面除咗沙律菜之外仲有紅桑子同藍莓🫐添!好邪惡嘅鹹蛋牛油果🥑蟹肉🦀比薩咩叫減肥係呀個名真係咁長㗎!一件Pizza實有一隻蟹鉗既,仲有啲蟹肉碎la牛油果粒la洋蔥la紅椒la~~我自己就比較鍾意食近邊位置既、因為鹹蛋味最濃🤤🤤又脆卜卜!朋友同我都勁鍾意!手工紫薯窩夫🧇勁鍾意佢咬落去入邊有煙煙韌韌嘅麻糬呀!😋除左有紫薯蓉同雪糕,最surprise係有至愛既奶蓋做dressing 😍 大愛!Matcha Latte🍵 (抹茶牛奶澀澀地冇咖啡冇落糖㗎)用宇治抹茶粉沖製,冇落糖唔甜啱晒我朋友口味啦!🍓🥛士多啤梨奶昔今日天氣雖然凍,

基本野:肉食者沙律🥗🐔

手工紫薯窩夫🧇
紫薯窩夫

Matcha Latte🍵
(抹茶牛奶澀澀地冇咖啡冇落糖㗎)
用宇治抹茶粉沖製,冇落糖唔甜啱晒我朋友口味啦!
Matcha  Latte

🍓🥛士多啤梨奶昔
今日天氣雖然凍,但我突然間好想飲奶昔😆 呢個奶昔唔會打得好厚,淡淡地、飲完感覺唔會太「漏」~
士多啤梨奶昔

See~😏 Mamaday is a good day~
2021-01-07
紫薯窩夫
Matcha  Latte
士多啤梨奶昔
2021-01-13 547 瀏覽
難得放假,今天就約朋友出去吃飯聊天,這次就選了一間比較有特色和玩味成份比較多的餐廳試試!一進入餐廳就可以看到餐廳裝飾得很多特色,有不同搞怪的標語和圖案,看得人會會心一笑!這次因為有其他行程,所以就只叫了兩份午餐!炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵(118元)(+18元升級原隻軟殼蟹)這個完全想不到味道和菜色是怎樣的,但因為好奇所以叫了這個!一上桌,發現賣相還真的不錯!軟殼蟹很大的一隻,炸得非常酥脆,吃起來外脆內軟,滿口都是蟹的鮮味!而旁邊的蝦籽撈麵味道挺特別的,啖啖的鹹香,又有點避風塘的感覺,整體吃起來還是不錯的!唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯(124元)(+28元升級原條鰻魚)這個明顯是先抑後揚吧!鰻魚超大的一條,多給28元來升級真的是非常值得!鰻魚很厚肉,而且很嫩滑,又油脂感十足,吃起來都是鰻魚的香味,再混合鮮嫩的滑蛋一起吃,更能提升口感!而且這裡更是用上了日本蛋,所以滑蛋吃起來蛋香味十足,而且店員也給了超級多的滑蛋,令你每一口都感吃上滑蛋!非常推薦!

炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵(+18元升級原隻軟殼蟹)

炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵(+18元升級原隻軟殼蟹)

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯(+28元升級原條鰻魚)
2021-01-12
2020-12-18 2811 瀏覽
< 👅Mamaday > 📍尖沙咀今日同friend去咗我最鍾意嘅Cafe食lunch💛佢哋嘅明太子意粉真係好好味 永遠都係我嘅No.1🤣🧡可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵 $112差唔多每次嚟都會叫呢一個明太子扁麵😍佢上面有啲木魚絲 三條蟹柳 仲有一隻溫泉蛋🥚 明太子加咗少少忌廉 撈埋一齊食層次好豐富😛 明太子份量好多 見到一粒粒黐住啲意粉🥰 不過蟹柳好似比之前細條咗 但係都好好食 整體黎講呢個會一直encore😆🌶都幾辣的泰式打拋豬烏冬 $118好有泰式風味😆 有兩塊好大嘅蝦片 烏冬同沙律菜🥗 蝦片炸得好脆 烏冬少少辣不過可接受🌶上面有啲九層塔同香葉撈埋一齊 有唔同嘅層次😛另外亦都有啲車厘茄可以中和返個辣度 旁邊亦都有沙律菜 可以解下膩 另外打拋豬個醬汁有啲似肉醬意粉食到嘅肉醬 不過加咗啲辣醬 感覺豐富啲😋 烏冬炒得都唔錯👍🏻食完個人好暖❣️💚Matcha Latte🍵 $佢個杯好得意 好有香港懷舊風格❣️而且上面有啲抹茶粉 好夠抹茶味😋 飲落唔太甜 奶味香濃 符合期望💚🤍Tofu Coffee☕️ $見到呢一杯豆腐咖啡好似好特別🤍於是就叫嚟試下 上面有一球豆腐雪糕 下面
< 👅Mamaday > 📍尖沙咀
🧡可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵 $112
🌶都幾辣的泰式打拋豬烏冬 $118
💚Matcha Latte🍵 $
🤍Tofu Coffee☕️ $
見到呢一杯豆腐咖啡好似好特別🤍於是就叫嚟試下 上面有一球豆腐雪糕 下面係普通咖啡☕️豆腐雪糕好重豆腐味😆雪糕幾綿滑 咖啡唔太澀 係我鍾意嘅味道🥰 入口香濃 撈埋豆腐雪糕都幾夾 唔鍾意飲咖啡嘅人應該都啱飲👍🏻
  • 可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
2020-12-09 1707 瀏覽
之前同朋友食過銅鑼灣嘅分店覺得好好食,今次就同另一位朋友嚟食尖沙咀分店啦。我哋叫咗一個pasta同埋一個pizza。因為係午市,所以仲有免費嘅無糖紅茶飲添。🦀有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹義大利扁麵 $128呢個同喺銅鑼灣食到嘅味道有少少唔同,不過都好食。銅鑼灣嗰間嘅蟹味好似重少少同埋creamy啲,而尖沙咀呢間分店嘅呢個意粉,就有少少辣味,都幾香,味道嘅層次感就豐富少少。所以我覺得兩間分店係各有各特色,兩間都整得好食。🍕點解個個都叫軟殼蟹比薩㗎?$138我本身唔係特別鍾意食pizza,但呢個Pizza比我想像中更好食,難怪呢個pizza嘅名話個個都叫啦。Pizza上面有一隻好大隻嘅軟殼蟹,可以自己將隻軟殼蟹切開幾份,咁就每一塊Pizza上面都可以食到軟殼蟹啦。呢個Pizza係薄批,上面滿佈芝士,芝士都幾厚幾濃味。更特別嘅係佢芝士同個批中間似乎有啲好似薯蓉咁嘅食物,呢個組合好正,我覺得好好食。隻玄學蟹都好香。下次嚟嗰陣應該都一定會再叫呢個Pizza。☕️無糖紅茶 $0有得揀凍定熱嘅,我就揀咗凍啦。估唔到呢杯免費嘅茶都咁好飲,茶味香濃,同埋裝呢杯茶嘅樽仔都幾靚。我覺得呢間餐廳似係會令人每食完一次

🦀有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹義大利扁麵 $128
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹義大利扁麵

🍕點解個個都叫軟殼蟹比薩㗎?$138
點解個個都叫軟殼蟹比薩㗎?

☕️無糖紅茶 $0
無糖紅茶

我覺得呢間餐廳似係會令人每食完一次都會更加想食下一次,我又好想再食啦。
2020-12-08
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹義大利扁麵
點解個個都叫軟殼蟹比薩㗎?
無糖紅茶
  • 點解個個都叫軟殼蟹比薩架
3天前 0 瀏覽
銅鑼灣Mamaday是我極為喜愛的一間餐廳,但尖沙咀店卻是第一次幫襯。尖沙咀Mamaday面積比銅鑼店大倍有多,但風格不變,餐廳無論裝潢,餐具,餐牌仍以玩味,惡搞,二次創作作題材,輕鬆風趣,令人吃得非常開心。餐牌很花心思,無論圖片和文字也會令人回心微笑,種類亦很豐富,有Salad, 小食,Pasta, Rice, Pizza, Cocktail, Coffee, Tea和甜品。好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥$132~賣相好靚,每一片pizza都有一隻蟹鉗。餅底又薄又脆,配料十分豐富,有蟹肉,蟹鉗,芝士,菇,車厘茄,牛油果,每一口都吃到濃郁的流心芝士,還吃到有咸蛋黄的咸香味,真係好邪惡呀!但又好好味喎,减肥,都係食埋呢餐先啦!有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$128~蟹肉勁多,還有蟹籽,蟹柳,蟹鉗,蟹糕,蕃荽,洋葱,所以入口鮮甜美味,意大利扁麵口感彈牙爽滑,極為美味。燒過嘅玉桂好鬼香Cinnamon Coffee $56~咖啡味香濃,但玉桂味更為特出,口感幼滑,拉花很美。

餐牌很花心思,無論圖片和文字也會令人回心微笑,
Cocktail, Coffee, Tea和甜品

好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥$132~
賣相好靚,每一片pizza都有一隻蟹鉗。
但又好好味喎,
减肥,都係食埋呢餐先啦!

有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$128~

燒過嘅玉桂好鬼香Cinnamon Coffee $56~
咖啡味香濃,但玉桂味更為特出,口感幼滑,拉花很美。

2021-01-14
  • 燒過嘅玉桂好鬼香CinnamonCoffee
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
  • 好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉pizza
3天前 0 瀏覽
朋友同我講有間野裝修非常有特色當然要好好去一下間野叫做mamaday 但入邊啲嘢一啲都唔麻麻哋玩味到十足店入面度度都係打卡位單睇過餐牌已經知道用咗好多心機去設計菜名非常有特色未放入口都真係唔知係咩口味我就嗌左美利堅合眾國草飼牛扒扒配埋沾魚露烏冬首先brunch真係比到驚喜我沙律上面係配上新鮮紅莓同埋藍莓酸酸甜甜而佢嘅牛扒就真係最要讚讚啦岩岩8成熟又大塊又有牛味估唔到brunch牛扒做到咁有水準而辣㗎傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯都係另一驚喜冇諗過泰式同埋日式加埋一齊係咁出色豬頸肉加埋泰式嘅辣味肉碎好惹味而蛋包飯好滑加埋飯到⋯好香又滑又惹味真又吸引眼球又吸引味道再食多個魷魚圈就同朋友過了開心的一個下午
朋友同我講有間野裝修非常有特色

真又吸引眼球又吸引味道

再食多個魷魚圈
就同朋友過了開心的一個下午
6天前 0 瀏覽
食左好多餐外賣,頂唔順放返日假出街食返餐好先。費事諗就去返老地方尖咀Mamaday啦。今次應該係第四次黎尖咀呢間Mamaday食。蒜蓉虎蝦比蕯 $136+10%Mamaday既比蕯一向都好有水準,今次決定試新口味。成個比蕯有六隻虎蝦,都幾爽脆下,加埋大量既蒜蓉,好似食緊中式既蒜蓉蒸虎蝦,幾得意。比薩面加左大量芝士,拉出黎煙煙韌韌咁,好正。仲有小量車厘茄加係面。批底係一貫超薄脆,我特別鍾意佢加左少少薯蓉係批邊,增添香滑口感。呢個比薩的確高質。不過唔鍾意蒜蓉既朋友要留意返,食完個口一陣味。有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128+10%黎過咁多次都未試過呢個有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵。賣相得體,成座山咁。有兩隻堅蟹鉗,四條蟹柳,好多蟹肉碎同蟹籽。扁意粉質感ok,我鍾意再硬d。意粉醬係海鮮醬,加左幾片唔辣既辣椒同葱花。未食已經聞到好香既蟹味,三扒兩撥就俾我地食哂。Mamaday座位舒適,裝修玩味,適合打卡影相。上菜勁快,坐低唔洗半個鐘就食完。今日又試左新野,雖然簡簡單單又一餐,但係都好滿足。

蒜蓉虎蝦比蕯 $136+10%

蒜蓉虎蝦比蕯

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128+10%

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

2021-01-21
蒜蓉虎蝦比蕯
2021-01-20 0 瀏覽
終於有機會食到呢間係尖沙咀非常之出名嘅人氣餐廳啦!因為呢間餐廳啲裝修有好多特色玩味字句可以影相,非常之適合鍾意打卡既朋友仔。估唔到連佢餐單啲名都改得特別過人!真係玩味十足!今次我哋就叫咗個可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面,記住期望越大失望越大雞翼既避風塘味,又係黑松露野菌Pizza好悶啊,真係聽個名都令人超級期待啊可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面入面面頭有啲木魚說同埋有幾條蟹柳仲有粒溫泉蛋添,同埋有非常多嘅明太子我自己就鍾意吉爛粒溫泉蛋撈埋嚟食,食落非常creamy 而且口感豐富。記住期望越大失望越大雞翼 避風塘味面頭有好多炸蒜食落唔係好辣不過啲雞翼都夠熱而且外皮做到好脆皮肉質都好嫩。又係黑松露野菌Pizza好悶啊Pizza係做咗薄批面頭有好多芝士,餡料就有蘑菇車厘茄仲有啲洋蔥,而且面頭黑松露份量都唔少嫁!Pizza食落好脆口熱辣辣添。呢間餐廳真係令到我想再去下一次啊!因為樣樣食物都好想試下加上仲非常適合打卡添!

可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面

記住期望越大失望越大雞翼 避風塘味

又係黑松露野菌Pizza好悶啊

今次來這店全因朋友邀約午餐相聚。店舖位於尖沙咀加連威老道信基商業中心2樓。一進入餐廳,就發現環境擺設花了不少心思。有很多各色掛畫、也有牆畫及公仔。用心細看,內容更是十分有意思及有趣。食物方面有些都幾特色,而且是中西合璧餐牌仲要有很多特別設計食物名稱亦十分之有特色我們最後點了一個 pizza 🍕及一個意粉🍝Pizza名叫 「好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉比蕯」沒想到中西食材混合既pizza 味道居然很夾。薄餅鋪滿蟹鉗肉,加埋牛油果及芝士又真係好邪惡至於個扁麵,扁麵本身不會太軟,是我喜歡的有咬口感覺。而且真係好多蟹蟹蟹肉。餐碟和餐巾也花過心思作設計的。另外,我還點選了一杯玉桂咖啡☕️因為一般餐廳很少有玉桂味的咖啡,所以二話不說,決定一試。結果沒有令人失望,玉桂味十分突出,整體仍保留有咖啡香味。接受到玉桂味又喜歡喝咖啡嘅朋友可以來一試。奶泡打得十分幼滑,而且拉花很美麗不得不提咖啡杯亦十分搶眼所以,也很適合中意打咭既朋友仔窮得只剩下錢
今次來這店全因朋友邀約午餐相聚。

店舖位於尖沙咀加連威老道信基商業中心2樓。
一進入餐廳,就發現環境擺設花了不少心思。
有很多各色掛畫、也有牆畫及公仔。

用心細看,內容更是十分有意思及有趣。

食物方面有些都幾特色,而且是中西合璧

餐牌仲要有很多特別設計

食物名稱亦十分之有特色

我們最後點了一個 pizza 🍕及一個意粉🍝
好邪惡咸蛋牛油果蟹肉比蕯咩叫減肥

Pizza名叫 「好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉比蕯」
沒想到中西食材混合既pizza 味道居然很夾。
薄餅鋪滿蟹鉗肉,加埋牛油果及芝士又真係好邪惡

有蟹GO  又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

餐碟和餐巾也花過心思作設計的。

燒過嘅肉桂好鬼香

另外,我還點選了一杯玉桂咖啡☕️
因為一般餐廳很少有玉桂味的咖啡,所以二話不說,決定一試。

結果沒有令人失望,玉桂味十分突出,整體仍保留有咖啡香味。
接受到玉桂味又喜歡喝咖啡嘅朋友可以來一試。

奶泡打得十分幼滑,而且拉花很美麗

不得不提咖啡杯亦十分搶眼

所以,也很適合中意打咭既朋友仔

窮得只剩下錢

肉桂咖啡
2021-01-14
好邪惡咸蛋牛油果蟹肉比蕯咩叫減肥
燒過嘅肉桂好鬼香
肉桂咖啡
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
依間Mamaday真係幾受歡迎😝食之前最好Book定位~-求其是但乜都炸啲啦🤗($98)Whatever Fried Platter依個其實係炸物拼盤,有炸蝦、炸洋蔥圈、炸魚、炸魷魚、炸薯條🍟真係咩都炸一餐🤪份量十足🥳炸物食落好香脆(*´Д`*)仲可以點番茄汁同埋沙律醬(*'▽'*)-今日我咩心情?關你咩事先🍕($118)What-so-ever Mamaday Pizza依個Pizza 幾好食🍕Pizza的餅皮又薄又好脆,好正♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪有紅腸,洋蔥,蕃茄仔,仲有好多邪惡的Cheese🧀仲拉到絲🤩好岩我地口味❤️- 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯🤩 ($124)Mamaday Unagi Omurice(如果想要全條蒲燒鰻魚就可以加多$28)今次就無加到錢要全條鰻魚😅鰻魚份量都足夠💕個鰻魚汁幾吸引😍加左好多好多木魚碎係蛋包飯上而蛋勁滑,配埋充滿醬汁的飯一齊食~味道一流,食唔停口💛好正(*´◒`*)-Name🏠: Mamaday OMG MamadayLocation📌: 尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓(港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約4分鐘)價錢💰: 求其是但乜都炸

依間Mamaday真係幾受歡迎😝
食之前最好Book定位~
求其是但乜都炸啲啦🤗($98)
Whatever Fried Platter
真係咩都炸一餐🤪
份量十足🥳
炸物食落好香脆(*´Д`*)
仲可以點番茄汁同埋沙律醬(*'▽'*)
求其是但乜都炸啲啦

今日我咩心情?關你咩事先🍕($118)
What-so-ever Mamaday Pizza
依個Pizza 幾好食🍕
Pizza的餅皮又薄又好脆,好正♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪
好岩我地口味❤️
今日我咩心情?關你咩事先

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯🤩 ($124)
Mamaday Unagi Omurice
(如果想要全條蒲燒鰻魚就可以加多$28)

今次就無加到錢要全條鰻魚😅
鰻魚份量都足夠💕
個鰻魚汁幾吸引😍
加左好多好多木魚碎係蛋包飯上
而蛋勁滑,配埋充滿醬汁的飯一齊食~
味道一流,食唔停口💛
好正(*´◒`*)
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯

Name🏠: Mamaday OMG Mamaday
價錢💰: 求其是但乜都炸啲啦($98),今日我咩心情?關你咩事先($118),唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 ($124)

求其是但乜都炸啲啦
今日我咩心情?關你咩事先
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
2021-01-17 0 瀏覽
今次尼依間玩味Cafe「MAMADAY」,食下D其他菜式先。唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯升級原條鰻魚,好足料,原條鰻魚口感厚肉、嫩滑,肉質肥美,採用蒲燒醬汁調味,食落好入味、鮮味十足,表面鋪滿紫菜,食落好香口,蛋包飯表面鋪滿木魚絲、蒲燒醬汁,味道濃郁,採用日本進口雞蛋製作,雞蛋半生熟,蛋香味濃,飯粒採用蒲燒醬汁烹煮,味道咸鮮。今日我咩心情?關你咩事先…,三重芝士辣肉腸薄餅,材料包括有水牛芝士、車打芝士、巴馬臣碎芝士、辣肉腸、洋蔥、蕃茄、薯泥、香草,薄餅口感薄脆,水牛芝士拉絲效果突出,車打芝士、巴馬臣碎芝士味道咸香,辣肉腸味道香辣,食落好惹味。

• 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
2021-01-16 0 瀏覽
今時今日食嘢點可以只著重味道,好似呢間餐廳就花盡心思,打造出玩味十足嘅感覺。蜜糖芥末雞翼,$68。一客一共八隻單骨雞翼,全部炸到金黃鬆脆,本身略帶鹹味嘅炸雞翼,配搭刺激蜜糖芥末醬,非常美味可口。黑松露扁意粉,$118。正常發揮嘅菜式,黑松露醬味道十分濃烈,口感非常濃厚,超級飽肚。Cappuccino,$48。醇香奶滑,咖啡除咗味道,外觀同樣重要,拉花圖案咁得意真係忍唔住影多幾張相,用中式茶杯做容器效果出奇型格。

蜜糖芥末雞翼

蜜糖芥末雞翼
黑松露扁意粉
  • 真心無乜驚喜黑松露意大利扁麵
2021-01-16 27 瀏覽
放咗無薪假咁耐有一段冇見同事,今日約埋出嚟尖沙咀行街!佢話想食Mamaday好耐但每次都好多人排隊!今次趁住餐廳剛剛開門可以即時入座👍🏻唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯$124(升級原條鰻魚+$28):我本身係鰻魚控當然要升級,見到原條鰻魚好有滿足感!鰻魚厚身肉質肥美,嫩滑中帶有少少嚼勁,無任何細骨亦都無腥味!鰻魚汁比外面食嘅鹹咗少少!雞蛋採用日本進口,蛋味香濃而且嫩滑搭配埋珍珠米,好快清碟😋有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$128:呢個真係不得了,有蟹肉、蟹膏、蟹柳同蟹籽仲有蟹鉗,的確係鮮味十足!醬汁香氣十足,每一啖扁麵都掛上滿滿嘅醬汁同大量嘅蟹肉,鍾意食蟹嘅一定要叫❤️平凡到無得再平凡嘅炸洋蔥圈$65:粉漿略嫌厚身但勝在炸得金黃酥脆,外脆內嫩!洋蔥好惹味,熱辣辣配埋沙律醬邊有可能會唔好食🤤餐廳無論裝修同食物名稱都玩味感十足,好適合影相打卡👍🏻

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$128:

平凡到無得再平凡嘅炸洋蔥圈$65:

餐廳無論裝修同食物名稱都玩味感十足,好適合影相打卡👍🏻