2020-05-16 876 瀏覽
呢間cafe已經bookmarked左好耐,因為之前見到其他foodie都有介紹🤪環境同食物都十分eye catching!😍今日特登約朋友來食lunch,lunch set都幾抵,加錢有甜品同小食🙈-啖啖蟹肉⋯你就想~青咖喱pizza $106個pizza好薄同邊邊位焗到好脆,面頭好多芝士🧀中間夾雜住d蟹肉,口感幾特別,青咖喱味就比想像中淡🙈-虎蝦ha橄欖油蒜香辣扁意粉 $126聞落好香嘅蒜味,辣辣地好惹味,意粉軟硬適中,口感夠煙韌我鍾意❤️比香蒜同黑椒味包裹住💞而虎蝦大大隻整得入味❣️-手工紫薯窩夫 set +$38即叫即整要等10-15mins左右⏰,個窩夫暖笠笠,外面微脆裡面軟熟,側邊有天然嘅紫薯蓉伴碟,另外仲配個超正嘅醬,味道似平時飲野d奶蓋咁,鹹鹹地有d奶同芝士嘅味道,點個窩夫食超正😆😆-tiramisu聽過未 $56呢個係朋友嗌嘅,佢飲完表示好好味好香濃,口感好smooth好特別,似食緊tiramisu咁💞-朱古力牛奶 $48個杯好靚好特別😍面頭落左啲朱古力粉令味道更加香濃❣️-還是一般的洋蔥圈 +$28炸得好脆,個蛋黃醬好濃好夠味,點佢食一流,不過洋蔥口感比外面層脆漿有少少蓋
啖啖蟹肉⋯你就想~青咖喱pizza $106
虎蝦ha橄欖油蒜香辣扁意粉 $126
手工紫薯窩夫 set +$38
tiramisu聽過未 $56
朱古力牛奶 $48
個杯好靚好特別😍面頭落左啲朱古力粉令味道更加香濃❣️
還是一般的洋蔥圈 +$28
炸得好脆,個蛋黃醬好濃好夠味,點佢食一流,不過洋蔥口感比外面層脆漿有少少蓋過左,整體都不錯😉
2020-04-21 3513 瀏覽
上網見呢間餐廳裝修幾得意,餐牌選擇有幾特別,就約埋朋友一齊嚟食個午餐😈門口等嘅時候見到呢塊牌已經覺得幾搞笑🤪入邊裝修好特別,睇得出花了好多心機,色彩十分豐富,充滿藝術感覺,玩味十足,仲有board games可以玩,唔講真係以為去咗party room😛餐牌選擇好多,入面每份食物嘅名雖然都好似水蛇春咁長,但其實又形容得幾貼切,餐牌嘅設計都好有心思,食物分類好晒☺️有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵~份量適中,蟹肉質感彈牙,有兩隻小蟹鉗,賣相吸引,配合西芹紅椒蟹籽及少量脆脆一齊炒製的扁意粉,味道幾新鮮,而且加入粗粒胡椒,有少許辣的感覺,為味蕾帶來刺激,不過略嫌胡椒份量有點多,減少一點會令整體口感更加好~唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯~可以+20幾蚊換成升級版全條鰻魚,不過女孩子吃半條已經足夠,所以今次沒有升級,但係鰻魚嘅size同樣令人震驚🤯好大條! 雖然只有半條,但係燒得啱啱好,鰻魚肉質非常juicy,魚骨已烤至軟身,不會哽喉🤭同滑蛋非常夾採用日本雞蛋蛋香味濃郁,加入大量木魚碎令整體質感層次提升,好日式feel ☺️牛油果沙冰口感係杰撻撻的~有驚喜的一道飲品,新鮮牛油果製成smoothie,

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵~
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯~
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯

牛油果沙冰口感係杰撻撻的~
有驚喜的一道飲品,新鮮牛油果製成smoothie,口感軟滑,像奶昔一樣,帶有牛油果的果香味道,而且加入粒粒牛油果令整體質感提升,夏日炎炎非常refresh🤤
牛油果沙冰口感係杰撻撻的

抹茶牛奶澀澀地無咖啡無落糖架~
純正抹茶牛奶,抹茶味道非常濃郁,帶有不同層次的回甘味,沒有加入咖啡和糖,所以味道會較為苦澀,但則反映出純正的抹茶味道,喜歡抹茶那種苦澀味道的人可以一嘗~
抹茶牛奶澀澀地無咖啡無落糖架
2020-04-20
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
牛油果沙冰口感係杰撻撻的
抹茶牛奶澀澀地無咖啡無落糖架
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
I'm on a Buddha-like Diet🍴Mamaday💛💛💛 make my day💫..一間樓上咖啡店,一聽個名 已經知玩味十足,店內張貼各種有趣金句,裝修亦大玩幽風格。而餐牌上既各種菜式 名字都大玩創意,極具幽默感呢,使用既食材較創新`特別又獨特,大膽亦具fusion感。比如有:豆漿制既Risotto🥘、鹹蛋黃Pizza🍕、蝶豆花咖啡☕️。-大玩創意既餐廳,以玩味為主題既Cafe,可以係度又玩得又食得,可見落左一定心思去佈置。想惡搞一番,都不失為一個年輕人聚會`聚餐既好地點。-今日出開黎尖沙咀,緊係要約朋友一齊食個飯、傾下計、訴個苦吧。生活就是這樣子。。-✨Lunch Set 餵飽你✨-ll $88Mamaday Cheeseburger🍔材料豐富:生菜`蕃茄`芝士`手打漢堡`蜜糖洋蔥,一口咬落去大滿足❤️。手打漢堡唔算實,但一樣牛味重🐮,加上配料好多,真係要張大大個嘴巴,先可以一啖食呢。-跟餐既薯條🍟 夠大條又粗,趁熱食熱辣辣。-l炸雞明太子冷烏冬]l $92Slow Cook Chicken Cold Udon With Mentaiko一款有驚喜既冷烏冬,賣相已經夠吸

✨Lunch Set 餵飽你✨

l[有得食手打漢堡仲想點]l $88
Mamaday Cheeseburger

跟餐既薯條🍟 夠大條又粗,趁熱食熱辣辣。

l[夏日熱辣辣慢煮炸雞明太子冷烏冬]l $92
一款有驚喜既冷烏冬,賣相已經夠吸引,食落真係唔差呢。經慢煮既炸雞🐥 真係特別嫩滑,份量亦不少,而加左芝麻醬&明太子既烏冬,吸盡醬汁好香口惹味。
Set Drink:

l[無糖紅茶 Black Tea]l
l[牛油果沙冰 Avocado Frappe]l
沙冰口感係杰撻撻的💚,牛油果味算香🥑 熟成度亦足夠呢。飲落好rich 帶點豆香味,可能係豆漿吧?但味道都不錯呢。
incredibly nutritious with creamy texture
l[抺茶比利時窩FULL]l +$38

Matcha Belgium Waffles
最後黎個甜品🥞🍴 Sweet一下吧。即叫即造既Waffles真係需時,不過等待係值得既。新鮮熱辣辣,焗好已經聞到蛋香味💛,食落外脆內軟 充滿雞雞香🥚,加上淡淡綠茶🍃。

再蘸點邪惡既忌廉芝士🧀,又咸又甜又香,真的讚。
OMG Mamaday❓我就覺得真係一點都不mama-day 👻。Make my day💫。

佛系減肥法 岩我。。食左先講😝😝😛
2020-04-12 1945 瀏覽
已被無數朋友推介我去食的麻麻地,邊度麻麻地呀?!睇過~未嗌野食首先畀啲裝飾同環境吸引咗,環境真係唔錯,好多得意又復古風嘅擺設,同埋個餐牌設計每一頁都超靚!掛住睇啲公仔唔記得嗌野食,同埋我麻麻地睇呢種食字菜式名,全部交畀朋友嗌算~🔹棉花糖咖啡 $56🔸青檸蜂蜜梳打 $46🔹牛油果沙冰 $48飲品已經好吸睛,特別係棉花糖咖啡☁️☕️一黎到唔準飲!影相先!影完相?拍埋片先😂 味道不錯唔會太甜,我個牛油果沙冰都係唔使特別嗌少甜,就係本身牛油果嘅味,沙冰打得好勻冇咬到碎冰,反而咬到少少果肉粒🤪💚🔸肉食者沙律 $98🔹黑松露野菌Pizza $116🔸溫泉蛋明太子意大利扁麵 $112三個人可以嗌pizza好野!啱啱好每人兩塊,餡料多過個批底,啖啖都係芝士同黑松露,連食兩塊都唔會dry🤤 我最鍾意個明太子意粉,每條都沾滿明太子勁多汁加埋隻蛋更加creamy,同埋蟹棒都有整到外皮脆脆地,唔係直接加上去就算,有啲新意。整體黎講食物都好滿意,價錢中等~另外防疫措施都做齊,晚市要等到6pm清潔完先入得,唔好太早去白等啦!(我地就係5點幾到咗係門口坐到6點😂)✄──────────────────✄Mamaday尖
已被無數朋友推介我去食的麻麻地,邊度麻麻地呀?!睇過~

🔹棉花糖咖啡 $56

✄──────────────────✄
Mamaday
尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
銅鑼灣霎西街28號必發大廈1樓
餐廳:Mamaday (尖沙咀)地址:尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓之前已經去過銅鑼灣嘅Mamaday👨🏻‍🎤,今次去尖沙咀加連威老道嘅分店除左係因為餐廳設計吸引左我之外😆,當然係因為佢係一間黃店啦無論係餐廳嘅牆、餐牌定餐具🍴,都可以搵到餐廳獨特設計嘅鬼馬圖案或slogans👻,隨時有一句比到你驚喜😂,仲有唔少玩諧音同諷刺時代嘅句字,唔知你又鍾意邊句呢叫左個夏日熱辣辣慢煮炸雞明太子冷烏冬($92),跟埋沙律同餐湯就各加$8,仲送一杯紅茶或咖啡。5舊炸雞🍗,配上2條日式蟹柳同埋充滿濃郁明太子醬嘅冷烏冬😋,唔好睇佢好似好細碗,食完都幾飽另外叫左個唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯($124),大大塊燒香嘅鰻魚仲有滿滿嘅日本進口滑蛋同埋木魚,完整咁包住燴飯😍,每一啖都可以食到蛋香同香噴噴嘅鰻魚,唔會好膩最後用跟餐價$38加左個比利時紫薯窩Full🧇,除左賣相唔話得之外🤩,窩夫仲好香脆而且包住紫薯夾心,連埋紫薯蓉、伯爵茶雪糕或者乳酪一齊食都咁正
餐廳:Mamaday (尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓

叫左個夏日熱辣辣慢煮炸雞明太子冷烏冬($92),
跟埋沙律同餐湯就各加$8,仲送一杯紅茶或咖啡。

另外叫左個唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯($124),

2020-04-02
  • 手工紫薯窩夫
自從有咗呢個foodie account之後,好少好少會重複餐廳食,有一種想試多啲唔同嘅餐廳介紹俾大家嘅感覺。但 mmd.mamaday 就係其中一間我食完過一排又會crave嘅餐廳!!呢度嘅裝修環境都已經出晒名玩味濃,食物質素又有保證,款式選擇又多,真係會令你成日都會想encore㗎🤪.ever since i started this foodie account 😆 i rarely going to the same place twice 🤣 but mmd.mamaday is one that i would crave and want to go again no matter what 😋 super beautiful looking decor, food quality is good and tons of foods to choose from 👍 definitely a place we want to go back to over and over again 😊.《點解個個都叫軟殼蟹比薩架?》$138 😋😋𝐈𝐬 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛

《點解個個都叫軟殼蟹比薩架?》$138 😋😋
𝐈𝐬 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐀 𝐌𝐮𝐬𝐭 𝐓𝐫𝐲?
之前都食過呢度嘅pizza,餅底出色,口感鬆脆,同行朋友形容為「罕有覺得好食嘅薄批」!!
軟殼蟹再加埋芝士菠蘿同埋千島醬,口感層次非常豐富。而味道鹹鹹甜甜咁都幾得意~
略嫌軟殼蟹炸得唔夠香脆,不過size大大隻,份量十足,無論係蟹膏定蟹肉嘅份量都好多🤤

《有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵》$128 😋😋😋
𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐌𝐞𝐚𝐭 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐅𝐞𝐭𝐭𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐞
其實本身一心諗住嚟食鰻魚飯,但同朋友見到呢個勁多蟹肉又有蟹膏嘅意粉忍唔住叫咗!!
有齊晒蟹肉、蟹膏同埋蟹鉗,而且份量都非常之多,確保你每一啖都一定又係!!整體味道比較鮮甜,雖然份量比我想像中少,但絕對值得一試。
都幾辣的泰式打拋豬烏冬

《都幾辣的泰式打拋豬烏冬》$118 😋😋😋
𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐲 𝐒𝐭𝐢𝐫-𝐅𝐫𝐲 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐔𝐝𝐨𝐧
朋友之前食過之後一直都念念不忘,佢話試過好幾次都無,所以今次見到就一定要食!!上到枱嘅時候已經聞到好香好香,有一種東南亞風味嘅感覺~
辣肉碎都真係幾辣下,再加上口感彈牙嘅粗烏冬,越食越過癮,非常之惹味👅但真係好辣好辣好辣!
明太子薯條

𝐎𝐌𝐆 𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲 mmd.mamaday
都幾辣的泰式打拋豬烏冬
明太子薯條
  • 點解個個都叫軟殼蟹Pizza
平日收工之後,依家終於可以有番D HAAPY HOUR 同出去食好野既心情~今次拉埋FRIEND子來MAMADAY食,因為我真係好LIKE呢到既ATMOSPHERE~~~好愛呢到既環境,好CHIC又好笑今次坐到既枱,係舊HK STYLE既紙皮石,好正~今日唔知做咩好肚餓,所以先叫左個泰式肉碎豬頸肉日本蛋包飯$118。好靚仔呢.....肉碎唔係好SPICY, 不過中間食到有一兩粒辣椒仔,哇~好勁辣呀.....蛋味好香,而且豬頸肉好厚切,勁有口感呢~精彩既野在後頭.......呢個PIZZA超級正。登登登登.......好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉PIZZA$132哇,真係唔食唔知︿原來芝士同咸蛋係咁夾架~~~~好香而且好好味PIZZA係好薄批,所以可以好好咁享受上面既芝士咸蛋蟹肉~飯後在MAMADAY,一定要飲番杯佢地既咖啡,先係圓滿同完整既~HEHE~~~呢杯TIRAMISU$58,是溫暖的 。上面層CREAM有海鹽味,又有好香的芝士味,底下的咖啡就香而不澀,攪拌之後好好飲呀
好愛呢到既環境,好CHIC又好笑

今次坐到既枱,係舊HK STYLE既紙皮石,好正~

泰式肉碎豬頸肉日本蛋包飯

蛋味好香,而且豬頸肉好厚切,勁有口感呢~

精彩既野在後頭.......呢個PIZZA超級正。
好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉

PIZZA係好薄批,所以可以好好咁享受上面既芝士咸蛋蟹肉~
2020-05-20
泰式肉碎豬頸肉日本蛋包飯
好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉
2020-05-22 0 瀏覽
朋友即興想食呢間 係無訂枱之下 加上公眾假期 等位等左接近2小時先入座! 建議大家真係訂左枱先好食 因為真係好full ~Mamaday無論係店內裝潢到餐單設計都十分有創意!有外在,內在都好掂! 食物質素一流!絕對會encore再食多次!有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128勁大碟!勁足料! 有2隻係蟹鉗仔 睇圖都見到有好多蟹膏蟹肉!味道方面亦都唔會偏咸~蒜蓉虎蝦比薩鐘意食既就鐘意食 $128(我個陣食係128 原來已經加到136)薄批! 好足料! 啲蒜蓉多到有少少苦! 不過都好食 虎蝦都好新鮮! 蒜蓉愛好者必食!明太子薯條 (小) $45明太子多到好似唔洗錢咁! 薯條都好脆口 新鮮熱騰騰! 不過明太子真係唔好一次過點咁多 會好咸🤣

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128

蒜蓉虎蝦比薩鐘意食既就鐘意食 $128
(我個陣食係128 原來已經加到136)

明太子薯條 (小) $45
2020-05-22 0 瀏覽
是日心情認真麻麻哋,嬲嬲哋攞半日假同個fd出去化悲憤為食量,為配合是日心情,就選址mamaday 之前見到有雜誌介紹話呢度係打卡勝地,果然真係好受歡迎,我哋嚟到其實都已經過咗兩點食飯時間,但仍然座無虛席,好彩咁啱有枱埋緊單,所以等幾分鐘就有位。呢度全部食物嘅名都好搞笑,所以全部都好吸引咁,同埋佢勝在追加嘅食物都只係加少少錢,真係啱晒我嚟發洩!How about use your brain 正正係我今日嘅心聲,roar~西式南瓜湯配上中式湯碗,感覺就好似碗上slogan一樣,我到底飲咗啲咩咁當然係好味啦,好香南瓜味,加少少cream,成碗湯都好creamy薯條其實夠熱夠新鮮就好味,佢就做到喇呢個冷烏冬首先有芝麻醬撈過,然後再加入蟹籽、明太子、蟹柳、炸雞,炸雞完全無油膩感覺,夏天食個凍烏冬真好非常好嘅配搭而呢個pizza首先要讚嘅係有好多蟹肉,真係啖啖都有,而佢係用豆蓉加入青咖喱,好有印度風味,好特別,相信出面冇乜呢啲咁創新嘅味道,值得一試!呢個窩夫送到嚟保持微暖,而且仍保持新鮮脆口嘅口感,其實窩夫唔太熱仲好,因為咁先唔會令雪糕咁快溶,再加埋脆糖一齊食,配埋杯冰凍紅茶,即刻開心番哂
南瓜湯
薯條其實夠熱夠新鮮就好味,佢就做到喇
追加薯條
呢個冷烏冬首先有芝麻醬撈過,然後再加入蟹籽、明太子、蟹柳、炸雞炸雞完全無油膩感覺,夏天食個凍烏冬真好非常好嘅配搭
慢煮炸雞明太子冷烏冬
蟹肉青咖喱pizza
追加焦糖味窩夫
配埋杯冰凍紅茶,即刻開心番哂
南瓜湯
追加薯條
慢煮炸雞明太子冷烏冬
蟹肉青咖喱pizza
追加焦糖味窩夫
2020-05-21 0 瀏覽
今次嚟到呢間叫「麻麻地」嘅餐廳食晚餐,見佢個餐廳名咁得意就黎試吓啦!餐廳內嘅裝飾好有特色,色彩繽紛,玩味十足,仲有好多搞笑嘅貼圖。同埋佢哋啲食物名都好有創意,有個性我鐘意。蒜蓉虎蝦pizza鍾意食既就鍾意食 $136Pizza係薄批,脆卜卜。虎蝦好大隻配上蒜蓉好香,我個人好鍾意食蝦,我覺得超好味真係鍾意食嘅就鍾意食可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵$108一啲都唔失望!出奇地好味 配料有明太子,蟹柳,溫泉蛋,非常creamy,好好味。份量一個人吃啱啱好。求其是但乜都炸啲啦 $98有炸洋蔥圈,炸蝦,炸薯條,炸物質素還可以,冇咩特別。都真係幾求其是但乜都炸啲,哈哈。醬汁有番茄汁同埋沙律汁。下次唔會點呢個啦。

蒜蓉虎蝦pizza鍾意食既就鍾意食 $136

求其是但乜都炸啲啦 $98
求其是但乜都炸啲啦
可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
2020-05-21 0 瀏覽
mamaday好食好多人都知,我都吾系第一次來,食物好,坐得舒服系其吸引之處,所以經常都好多人。尖沙咀分店比銅鑼灣分店更寬敞,座位更多,今日同朋友一行4人前來,食美食,吹下水,好enjoy。先來一個牛油果沙冰,味道清新,啱曬而家嘅天氣,口感幼滑,有蜂蜜嘅香甜。嚟得mamaday一定要試佢嘅招牌菜蟹肉意大利粉 ,啖啖蟹肉,足料creamy。升級版嘅鰻魚蛋包飯都推介,長長嘅鰻魚,加上滑溜嘅蛋,滿足飽肚又美味,一定要叫💕💕大家今餐都食得好開心。

2020-05-12
  • 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
2020-05-20 0 瀏覽
到底我食過幾多次Mamaday,真係數唔到🤔,每個人心中都有幾個gathering好既餐廳,呢個絕對係我首選🥳。依度唔單止裝修精致,坐得舒適,食物更加係誠意十足,每次黎朋友都大讚。😍#炸魷魚圈墨汁意大利飯新鮮呈現流質的墨汁包住每一粒意大利飯,海鮮味道香濃,食落鹹香,飯粒大而硬身,非常美味。炸魷魚圈,香脆鬆化,炸漿很薄,魷魚圈咬落唔韌,真係食唔停口。#紫薯窩夫👍🏻本人好推介依款紫薯窩夫,今次都係我第一次食😍配上豆腐雪糕,味道估唔到甘夾,唔溜又唔太甜!waffle香脆適中,口感鬆化,真係好味過出面其他專門店🥰

#炸魷魚圈墨汁意大利飯

#紫薯窩夫

• 紫薯窩夫
2020-05-19 0 瀏覽
有時候一個人出來走走,吃個特色的午餐,來舒緩一下自己情緒。-尖沙咀有一間非常多打卡位的樓上Cafe名叫Mamaday. 連餐廳名稱也玩味十足,愛影相的我怎會錯過🤣!?-環境:餐廳每個角落有不同特色元素的裝飾及主題。最特別是人類的愚x和麥x勞叔叔的那幅牆。-HK$148唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯~因菜名比較特別惹起我好奇心,所以點了這個。上檯的時候,嘩了一聲。鰻魚的長度與餐刀差不多一樣長喔😍焦香的外層,軟熟的肉質,又不過膩。醬汁甜甜來拌飯及嫩滑的雞蛋一起吃,真是絕對令我吃光光,一粒飯也沒剩下-HK$48 Flat White肥威~細膩的奶泡伴隨着咖啡香的濃醇,隱隱約約感覺到了濃縮咖啡的味道。-今次自己一個人來不能夠影相自拍(嚴重手震所以下次一定要與朋友來多一次。還要預多時間瘋狂拍照📷🤣。
有時候一個人出來走走,吃個特色的午餐,來舒緩一下自己情緒。
Flare  white
  • 唔好咁大其望蒲燒蛋包飯
  • 肥威
  • 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
2020-05-19 0 瀏覽
上網搵咗間想試嘅餐廳叫麻麻地😂試下有幾麻麻地先😎餐廳佈置色彩鮮艷。相當吸睛。🤩🤩雞翼味道有4款。我就揀咗惹味嘅避風塘雞翼。外表香脆。炸🉐️乾身唔油膩。食多兩隻都🈚️問題。😝waffle 🧇有3款味道。分別係宇治抹茶/焦糖脆脆/手工紫薯🍠。嘻嘻。為食妹👧🏻揀咗手工紫薯🍠🧇。貪佢顏色又靚味道又香濃。🤪🧇熱辣辣。配搭雪糕一齊食。一凍一熱好鬼正。岩哂依家大熱天時食。原來waffle🧇內有乾坤。切開見到入面都紫紫地。真係落足料😍唔怪得🍠味甘香濃。
上網搵咗間想試嘅餐廳叫麻麻地😂試下有幾麻麻地先😎
餐廳佈置色彩鮮艷。相當吸睛。🤩🤩
  • 避風塘雞翼
想食Mamaday好耐一定要提早Book,今日終於食到啦~好欣賞佢由裝飾、餐具到Menu都設計得好特別,玩味十足同朋友食唔多,所以叫一個Main 再加小食😍有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128果然同名一樣 非常香濃既蟹味 份量唔算多 女仔一個食岩岩好蜜糖芥末雞翼 $ 68外脆內juicy 好入味 唔錯你今日飲左益力多柚子沙冰未呀? $48好足料, 有少少柚子皮, 所以口感唔錯明太子薯條 $68熱辣辣上碟 明太子醬鋪薯條上面之外, 亦好貼心有多一小碟分上 唔洗驚唔夠呢D 玩味十足既餐廳 難得食物質素同樣保持到水準推薦!