見到新聞話Mamaday要結業😭即刻約左幾個中同去食返次同佢say goodbye🥺🥺見佢出左好多芫荽🌿嘅菜式🤣我地都叫左兩個黎試下😎*****🌿🍰荽荽哋戚風蛋糕 Coriander chiffon cake $68🧇🥗健康荽選層層疊窩夫沙律 Coriander waffle salad $108兩款芫荽菜式都勁重皮嘅芫荽山!芫荽控必試!快啲趁最後機會去食啦!🥳🐮🥩美利堅合眾國草飼牛扒 U.S.A Flat Iron $178🦪🍤求其是但乜都炸啲啦 Whatever Fried Platter $102另外叫左牛扒同埋炸物拼盤,牛扒跟左沙律同埋細嘅胡麻醬烏冬加蝦片😍蝦片好香脆幾驚喜😆拼盤入面有炸蠔🦪、炸蝦🍤、炸薯條🍟等等🥰一班朋友share超正!Cocktails 🍸 🌅The Sunset $98💚AS Cute As Me $88☁️Aozora $88*****

*****

2024-03-28
  • 求其是但乜都炸啲啦
  • Cocktails
2024-02-27 8232 瀏覽
約咗好朋友到尖沙咀加連威老道食中午及下午茶,選擇了「OMG Mamaday」餐廳,食西式餐😍。餐廳設計獨特,有種《收藏家》的感覺,五花八門的裝飾,枱和櫈,就好似本餐單封面的愛因斯坦有好多獨特思維,餐牌上的食物名稱都相當獨特,很特別👍。美利堅合眾國草飼牛扒🥩$178食材豐富,有牛扒、沙律、麻醬烏冬、印度蝦片。牛扒外脆內嫰,服務員話最好7成熟,咁就不會太老。麻醬烏冬上有很多木魚碎,看上去以為只有木魚碎,用匙羹撥一撥先道有烏冬,這個烏冬味道相當開胃,不錯的配搭。沙津菜,還有少許火龍果,藍莓和芒果,有少少驚喜。印尼蝦片,相當香脆😋。點解個個都叫軟殼蟹比薩架🍕$145比薩上有軟殼蟹、蟹肉、菠蘿加上千島醬真係成隻軟殼蟹在比薩上,個菜名沒叫錯。我比較喜歡軟殼蟹和比薩分開食,朋友就比較軟殼蟹連比薩一起食,幾配搭,比薩是脆底的,味道不錯😋 。天然紫薯唔太甜🍹$48即係紫薯Latte,個味道同個名很配,味道清甜,有陣陣的紫薯味,幾驚喜,啱晒我口味😋。放心唔係好甜嘅抹茶沙冰🍸$56真係唔係好甜,沙冰係用抹茶嚟整的,所以越飲越有綠茶味,不用怕傾計傾得耐了會變淡😋。手工紫薯Waffle $90食材有自家製紫薯醬

美利堅合眾國草飼牛扒🥩$178

沙津菜,還有少許火龍果,藍莓和芒果,有少少驚喜。
印尼蝦片,相當香脆😋。

點解個個都叫軟殼蟹比薩架🍕$145

天然紫薯唔太甜🍹$48

放心唔係好甜嘅抹茶沙冰🍸$56

手工紫薯Waffle $90

食材有自家製紫薯醬、紫薯蓉、雪糕、奶蓋。 Waffle是即叫即整,食落很脆,自家製紫薯醬不太甜,有清清的紫薯味道,唔會覺得膩,有雪糕和奶蓋自由配搭😋。

很滿足嘆下午茶時間,享受豐富的西餐😍。
2024-02-22
下午茶
1K
2024-01-29 27037 瀏覽
「Mamaday」嘅菜式五花八門😬隨便嗌1樣都會有意想不到嘅味道🫢.海龍皇比薩🍕龍蝦頭放咗喺Pizza正中央😍配料有龍蝦肉🦞帶子及青口🐚海鮮鮮甜彈牙😚批底薄脆,加上大量拉絲芝士同千島醬🧀邪惡滋味😈.來自舊金山的斧頭豬🥩斧頭豬扒外表煎到微焦🔥肉質濃郁🐖沾上黃芥末,另一種風味😛另外附有焙煎芝麻沙拉汁木魚花烏冬🍜蝦片同小沙律🥗.唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯(升級原條鰻魚)🍚原條鰻魚肥厚大條🐟肉質鮮嫩帶魚油香😙蛋包飯採用日本雞蛋🍳加上木魚花同紫菜👍🏻色香味俱全🤤.唔算基本野:海洋生物沙律🌊外觀色彩繽紛🌈有帶子、鳳尾蝦🦐蟹籽、蟹柳🦀仲加入咗藍莓🫐紅莓、芒果🥭車厘茄🍅同沙律菜🥬豐富材料令沙律變得唔簡單,開胃又清新😉.記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼(蜜糖芥末)🍗炸至金黃香脆😗肉質嫩滑Juicy,加上蜜糖芥末醬🍯食落更加香口😝.手工紫薯窩夫🧇窩夫鬆軟😆加上幼滑軟綿嘅紫薯蓉🍠奶蓋、雪糕🍨多重層次,好滿足😋.溶唔晒的綿花糖☕️甜蜜綿花糖配上濃郁咖啡☁️口感同味道都Balance☺️.焙茶牛奶無咁澀🥛焙茶味香濃唔澀😌
焙茶牛奶無咁澀🥛焙茶味香濃唔澀😌
  • 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
  • 蜜糖芥末雞翼
  • 手工紫薯窩夫
  • 海龍皇比薩
  • 來自舊金山的斧頭豬
2024-01-24 17543 瀏覽
元旦的時候,本來想去Mamaday的銅鑼灣分店,但取消了。這次改去尖沙咀分店,一定要成行!餐廳好玩、果癮,每個角落都是寶,看得出老闆好有心思。餐牌是他們的特色,光是看餐牌、享受每個菜名的創意,都得用上20分鐘。薯條(芝士粉)$48這客薯條薯味濃郁,炸得剛好,而且完全不吝嗇,撒了很多芝士,超級滿足,也超級有罪惡感。唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $135可能我倆沒吃早餐,這道飯一上桌就被我倆一口一口的吃,鰻魚滑嫩,十分惹味,好吃。都幾辣的泰式打拋豬烏冬 $135這道菜賣相一般,但煮有水准,烏冬炒得剛好,有口感,不算辣。是是但但Oreo Waffles $90「是是但但」就是「是日甜品」的意思,今天是萬人迷Oreo Waffles,毫不猶豫點了一個,有海鹽雪糕,有Oreo,有waffles,還有一些忌廉。前面的菜已經吃得很慢,但胃仍然有空間,最後還是吃完。

餐廳好玩、果癮,每個角落都是寶,看得出老闆好有心思。

2017 瀏覽
2060 瀏覽
1970 瀏覽

薯條(芝士粉)$48

薯條(芝士粉)
薯條

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $135

都幾辣的泰式打拋豬烏冬 $135
這道菜賣相一般,但煮有水准,烏冬炒得剛好,有口感,不算辣。

是是但但Oreo Waffles $90
2024-01-14
薯條(芝士粉)
薯條
2023-11-12 33770 瀏覽
看到這間「Mamaday」在OpenRice咁受歡迎,當然要約朋友週末去嚐一嚐,知道餐廳是否真的咁受歡迎。一踏進餐廳,Mamaday的裝潢絕對是一大亮點,以復古風格為主題,讓人彷彿穿越到外地和回到過去。在這個獨特的環境中用餐,讓人感受到濃厚的復古玩味濃氛圍,未開餐之前當然要不斷影相打卡啦。餐廳除了裝飾得意之外,連餐牌的用字都非常搞鬼。食物種類多元化,落單時記得不用怕羞,直接講菜式的全名,食飯都要搞笑一下吧。● 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯(升級原條鰻魚)雖然餐廳說「唔好抱咁大期望」,但我覺得這道菜真的是色香味俱全,非常高質。原條蒲燒鰻魚經過獨特的烹調方式,肉質鮮嫩多汁,搭配濃濃的蛋包飯的口感更是絕佳每一口都能品味到鰻魚的獨特風味,用料上乘且豐富,絕無偷工減料。● 美利堅合眾國草飼牛扒這道菜展現了Mamaday對於食材的高要求。餐廳採用美利堅合眾國(美國)的草飼牛肉,肉質鮮嫩,口感豐富,絕不乾柴。再搭配上一些香草和調味料,讓牛肉的風味更加突出。想不到的是,餐廳還配上芝麻烏冬、蝦片和沙津作伴菜,芝麻烏冬味道一流,誠意十足,絕對推介。● 墨仔薄餅配海鮮莎莎墨西哥脆餅的酥脆配上海鮮莎莎,味道簡
Lunch
● 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯(升級原條鰻魚)
● 美利堅合眾國草飼牛扒
● 墨仔薄餅配海鮮莎莎
墨西哥脆餅的酥脆配上海鮮莎莎,味道簡直是香甜絕配。另外,海鮮包括有帶子、海蝦和蟹腳,海鮮都是經調味炒過,非常惹味。一份小食可以嚐到多種味道,值得一試。
● 花生醬咖啡沙冰
想飲重口味的咖啡,花生醬咖啡沙冰絕對能滿足你的味蕾。Mamaday 將花生醬和咖啡完美結合在一起,口感豐富且令人驚喜,每一口都能品味到濃郁的花生醬和咖啡的香氣。
花生醬咖啡沙冰
● Cappuccino
即使是一杯普通的Cappuccino,咖啡香氣都是非常濃郁,奶泡豐富細膩,絕對不會馬虎。
Cappuccino
以為Mamaday 只是一間玩味濃的餐廳?那說真的錯晒了,在味道、環境各方面都是做得很有心機。難怪餐廳長期位於人氣榜之中,絕對合理!
2023-10-22
Lunch
花生醬咖啡沙冰
Cappuccino
今次收到消息尖沙咀要結業嘅消息,都忍唔住最後再嚟多次🥺,佢哋最近推出咗☘️芫荽系列☘️(有冇臭茜黨?🤫)‼️:-1️⃣「西班牙烤乳豬🐷🐽 1/4隻($338)」呢度原來出咗西班牙脆豬,個豬皮脆卜卜,好肥美!邪惡to the max ~ Spanish grilled suckling-pig -2️⃣「好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥🥑🍕($145)」呢個pizza脆身🤪,新鮮熱辣辣,鋪滿好多焗牛油果超正,仲有蟹鉗,但鹹蛋黃味唔係好突出~Salted egg and avocado pizza with crab prawn👍🏻-3️⃣ 「有蟹GO又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利粉🦀🍝($138)」真係超足料,睇圖都知佢有幾多蟹肉😎,好濃蟹肉蟹膏香味,份量又大份,男仔食一碟都夠飽~Crab crab crab meat crab butter butter fettuccine 👍🏻-4️⃣「芫荽哋戚風蛋糕☘️🍰($68)」最鍾意伏人哋,叫兩位唔識芫荽嘅人陪我食呢個蛋糕👁️👅👁️✌🏻,茜味超強,用芫荽壓成嘅餅乾薄脆超香!佢忌廉都超重芫荽味,有啲搞笑,而蛋糕就冇咩芫荽味,佢面頭仲要插生嘅芫荽,嚇死我地 #香港三西 🤌🏻 c
1️⃣「西班牙烤乳豬🐷🐽 1/4隻($338)」
4️⃣「芫荽哋戚風蛋糕☘️🍰($68)」
最鍾意伏人哋,叫兩位唔識芫荽嘅人陪我食呢個蛋糕👁️👅👁️✌🏻,茜味超強,用芫荽壓成嘅餅乾薄脆超香!佢忌廉都超重芫荽味,有啲搞笑,而蛋糕就冇咩芫荽味,佢面頭仲要插生嘅芫荽,嚇死我地 #香港三西 🤌🏻 coriander cake
5️⃣「豆腐豆腐豆腐咖啡(C)☕️($56)」
呢杯都好好飲✨佢加咗豆腐雪糕🍦,配咖啡好似adffogato咁,越飲越creamy,好似加咗濃郁嘅豆奶咁,仲要好大杯🤩~Tofu tofu tofu coffee👍🏻
6️⃣️⃣「法式焦糖咖啡 🇫🇷($56)」
睇落以為係焦糖燉蛋?錯啦,佢係咖啡,唔會太甜,飲到焦糖嘅香味,仲要表面有層奶蓋,好睇好飲~Creme brûlée latte 👍🏻
🐰💬小結:
環境每一個細節位好值得大家細味欣賞同打卡留念,最正係佢哋嗰埲牆「愚蠢的人類」同「I want money,not a job」✨~Recommend!
4天前 0 瀏覽
朋友嚇我說要去一間麻麻哋的餐廳,原來是尖沙咀的「Mamaday」。先來蒲燒鰻魚蛋包飯,可升級原條鰻魚上,肉質鮮嫩,魚油香豐富,蛋包飯的蛋蓋鋪滿整個碟子,擺相非常震撼。海龍皇比薩,有大大個龍蝦頭放正Pizza中心,超級吸睛,海鮮豐富,批底又薄又脆,正!海洋生物沙律,有豐富的海鮮材料,有大大隻鳳尾蝦、帶子、蟹籽、蟹柳等,彩色繽紛,味道也非常清新。最後是手工紫薯窩夫,鬆軟窩夫配上味濃紫薯蓉、奶蓋及雪糕,為晚餐畫上完美句號。

2024-04-15 0 瀏覽
weekday lunch hour嚟食,超級少人🥲menu每個名都好fun, 舖頭裝修色彩繽紛,充滿玩味。食物方面,牛扒做到7成熟,肉質有咬感,但偏瘦,如果鍾意油脂就未必啱;跟沙律、蝦片、細碗烏冬,份量啱啱好;不過男仔應該唔夠食。牛油果沙冰好好飲,解渴消暑必飲👍🏼整體坐得舒服,可以傾偈,會再嚟🤗
weekday lunch hour嚟食,超級少人🥲
menu每個名都好fun, 舖頭裝修色彩繽紛,充滿玩味。
牛油果沙冰好好飲,解渴消暑必飲👍🏼
整體坐得舒服,可以傾偈,會再嚟🤗
ꕤ 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145Crab Crab Crab Meat Crab Butter Fettuccine每次到mamaday集團旗下都必吃的pasta雖然是cream sauce base但也不會太膩廚師超佛心 整道pasta 十分之足料每口都吃到滿滿的蟹肉和蟹籽 大滿足 ฅˆ‧⩊‧ˆฅꕤ 安格斯西冷牛扒配蕃茄意粉 $138Angus Steak with Tomato Fettuccine相比起上面的蟹膏蟹肉蟹籽意粉這道蕃茄意粉相對地酸爽開胃許多原塊西冷牛扒肉味濃郁 大約處於medium well的熟度但有少許筋 就扣少少分了ˊᵕ̤ ̮ ᵕ̤ˋ ꕤ 唔算基本野:海洋生物沙律 $120Not So Basic Yeah Salad: Seafood一開始還以為海鮮沙律會相對地輕盈一點但原來是炸海鮮lol😂😂໒𖦹ࡇ𖦹 ͛১Mamaday 是一點也沒打算放過我的卡路里和脂肪…?炸蝦和炸帆立貝經油炸後仍然能保留鮮味證明不是採用殭屍急凍貨再刻意選擇油炸的烹調方式來掩蓋雪味沙律菜亦很新鮮特別值得一讚的是沙律居然有raspberry!!!因為小公主很喜歡吃raspberry所
ꕤ 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145

但有少許筋 就扣少少分了ˊᵕ̤ ̮ ᵕ̤ˋ

ꕤ 唔算基本野:海洋生物沙律 $120
一開始還以為海鮮沙律會相對地輕盈一點
但原來是炸海鮮lol😂😂໒𖦹ࡇ𖦹 ͛১
Mamaday 是一點也沒打算放過我的卡路里和脂肪…?
炸蝦和炸帆立貝經油炸後仍然能保留鮮味
證明不是採用殭屍急凍貨
再刻意選擇油炸的烹調方式來掩蓋雪味
沙律菜亦很新鮮
特別值得一讚的是沙律居然有raspberry!!!
因為小公主很喜歡吃raspberry所以很加分^ ̳- ‧̫ • ̳^ฅ

ꕤ !!!!!! 薯薯薯薯⋯條 (原味) $48
French French French French French French fries
完全想不到這個份量的薯條居然是small size
薯條是有皮薯條 而且是粗身的比較有口感ˊᵒ̴̶̷̤ꇴᵒ̴̶̷̤ˋ

ꕤ 手工紫薯窩夫(自家製紫薯醬、紫薯蓉、雪糕、奶蓋) $90
Sweet Potato | Homemade Mashed Sweet Potato | Ice-Cream | Cheese Milk Foam
窩夫就有點小失望了
外皮不脆 整體是軟趴趴的 哭哭୧⃛(๑⃙⃘⁼̴̀⁼̴́๑⃙⃘)୨⃛
紫薯蓉也不太有紫薯香呢
而且好像沒有加忌廉 感覺很純天然的紫薯蓉

ꕤ 提拉米蘇聽過未 $56
感覺是全餐的MVP飲品!
感覺是把液體版的提拉米蘇喝進肚子
很creamy很rich很順滑濃郁 ᖰ ˙ỏ˙ ᖳ
就不說廢話了!強烈建議大家都去嘗試!
2024-03-26 83 瀏覽
同女朋友聚會揀咗間西餐,見食評吾差去試下,结果勁失望,叫咗青口跟兩杯白洒,青口味道好好,但上枱已經凍哂,叫咗塊dry age 肉眼,塊扒好細,上枱凍冰冰,再叫咗草铜平鐵牛排沙律,又係凍,仲有洋蔥圈同梳打水,兩個人hk8xx ,真心吾抵,早知去la Vache la
2024-03-25
細妹最鍾意食嘅餐廳,經常都要book位,基本上都冇得Walk in,裝修又好靚。普通到無得再普通嘅炸魷魚圈 $72雖然佢講到自己好普通,但係比起出面嗰啲魷魚圈的確係大嚿好多,所以就話佢哋自嘲麻麻哋,所有嘢都好特別。有蟹膏又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145蟹肉多個意粉,蟹味好濃郁,用料真係好足都唔知老闆賺咩咁嘅價錢真係好抵食。基本上每次嚟到都會食。明太子薯條 $48就係有一大堆名明大子喺薯條上,仲要附上一兜明太子醬,驚你食唔夠明太子。蒜蓉虎蝦pizza $141啲蝦都真係好大隻蒜蓉Pizza其實有啲似蒜蓉包,不過呢個配搭都真係唔錯。你今日飲咗益力多柚子冰沙未啊? $56酸酸美美配上柚子冰沙夏天飲簡直係解暑良物。嗜甜之選豆腐奧利奧冰沙 $56豆腐同Oreo呢兩樣九唔搭八嘅嘢竟然可以溝埋一齊,真係幾有特色嘅飲品,雖然係比較甜,但係都值得一試係幾好飲。

普通到無得再普通嘅炸魷魚圈

蒜蓉虎蝦pizza
蒜蓉虎蝦pizza $141

嗜甜之選豆腐奧利奧冰沙
你今日飲咗益力多柚子冰沙未啊? $56
酸酸美美配上柚子冰沙夏天飲簡直係解暑良物。
嗜甜之選豆腐奧利奧冰沙 $56
2024-02-21
普通到無得再普通嘅炸魷魚圈
有蟹膏又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
明太子薯條
蒜蓉虎蝦pizza
嗜甜之選豆腐奧利奧冰沙
  • 你今日飲咗益力多柚子冰沙未啊?  &  嗜甜之選豆腐奧利奧冰沙
  • 普通到無得再普通既炸魷魚圈
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2024-03-17 70 瀏覽
一啲都唔嘛嘛哋嘅餐廳😋從環境、餐牌到食物都係帶着趣怪,見到餐廳所花嘅心思🩷最緊要係每款食物都好味,我已經黎咗幾次,每次都會有新鮮感👍🏻😍必食推介1️⃣有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$145睇到相都想再食,非常之足料,每啖都會食到真蟹肉🦀蟹籽、蟹棒,好滿足😋😋😋😋😋2️⃣玉子豆腐無乜豆漿味既豆漿燉飯驚唔驚$142(有蟹肉)怕上一個意粉太濃味嘅可以揀呢個燉飯,清淡得黎食落都好香架!重點係佢入面都有蟹肉👍🏻😋😋😋😋3️⃣記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼(蜜糖芥末)$72呢個係每次黎都係必叫嘅小食,因為佢有4種味道選擇,包括微辣原味、芝士粉、避風塘&我今次試嘅蜜糖芥末😋😋😋😋😋4️⃣非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶)今次飲品揀咗檸茶沙冰,平時鍾意飲檸茶嘅你一定要點,因為飲落好香好清新,仲可以解膩。😋😋😋😋

😍必食推介

1️⃣有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵$145
😋😋😋😋😋

2️⃣玉子豆腐無乜豆漿味既豆漿燉飯驚唔驚$142(有蟹肉)
😋😋😋😋

3️⃣記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼(蜜糖芥末)
😋😋😋😋😋

4️⃣非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶)
😋😋😋😋
2024-03-16 68 瀏覽
Honey Mustard Chicken Wings:     Perfectly crispy on the outside, yet succulent on the inside, each bite was a harmonious blend of sweet and tangy flavors. The honey mustard glaze provided a delightful contrast to the tender chicken, leaving a lingering desire for more.Mentaiko Fries:         Crisp golden fries adorned with generous dollops of creamy mentaiko sauce, sprinkled with just the right amount of seaweed flakes. Each bite was a symphony of textures and flavors, elevating the humble fry
Honey Mustard Chicken Wings:
Mentaiko Fries:
         Crisp golden fries adorned with generous dollops of creamy mentaiko sauce, sprinkled with just the right amount of seaweed flakes. Each bite was a symphony of textures and flavors, elevating the humble fry to a gourmet delight.
Typhoon Shelter Chicken Wings:
       A nod to Hong Kong's culinary heritage, these wings were generously coated in a flavorful blend of garlic, chili, and spices, reminiscent of the famous typhoon shelter crab. The crispy exterior gave way to tender, juicy chicken, leaving a fiery yet satisfying sensation on the palate.
Caramel Crisp Coffee Smoothie:
      A velvety concoction of rich coffee, caramel syrup, and creamy goodness, it provided a refreshing contrast to the bold flavors of the preceding dishes. The subtle sweetness and caffeine kick were the perfect finale to an unforgettable meal.
2024-02-14
下午茶
2024-03-11 64 瀏覽
講開有特色哩間餐廳一定有哩間餐廳份.而朋友又未黎過所以決定同佢黎食下野!食物方面:⚪️有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵好多蟹肉仲有蟹膏.醬汁好濃郁好香.啖啖都食到蟹肉好滿足好食!⚪️美利堅合眾國草飼牛扒除咗牛扒有沙律同埋芝麻醬烏冬.好豐富👍🏻牛扒7成熟岩岩好肉質好軟滑好淋.好多肉汁好食😋⚪️焦糖脆脆窩夫奶蓋配焦糖脆脆窩夫仲有海鹽雪糕真係無得輸.少少鹹嘅奶蓋同海鹽雪糕配埋比較甜嘅焦糖脆脆.鹹鹹甜甜.加上熱既窩夫一冷一熱真係好正😊⚪️香蕉朱古力奶昔好濃郁既香蕉味.朱古力唔會好甜.奶昔無額外加糖好飲👍🏻整體方面:餐廳裝修設計都好有特色.成間餐廳周圍都係打卡點.每個菜式名都好特別.食物好新鮮.價錢都好合理抵食🍴
講開有特色哩間餐廳一定有哩間餐廳份.
而朋友又未黎過所以決定同佢黎食下野!

食物方面:

⚪️有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
好多蟹肉仲有蟹膏.醬汁好濃郁好香.
啖啖都食到蟹肉好滿足好食!

⚪️美利堅合眾國草飼牛扒
除咗牛扒有沙律同埋芝麻醬烏冬.好豐富👍🏻
牛扒7成熟岩岩好肉質好軟滑好淋.
好多肉汁好食😋

⚪️焦糖脆脆窩夫
奶蓋配焦糖脆脆窩夫仲有海鹽雪糕真係無得輸.
少少鹹嘅奶蓋同海鹽雪糕配埋比較甜嘅焦糖脆脆.
鹹鹹甜甜.加上熱既窩夫一冷一熱真係好正😊

⚪️香蕉朱古力奶昔
好濃郁既香蕉味.朱古力唔會好甜.
奶昔無額外加糖好飲👍🏻

整體方面:
餐廳裝修設計都好有特色.
成間餐廳周圍都係打卡點.

每個菜式名都好特別.食物好新鮮.
價錢都好合理抵食🍴
2024-02-26 307 瀏覽
店內四周色彩繽紛,創意冇限的擺設和充滿玩味的語録,生動有趣,為沉悶的日子添上生氣。🫖 夠唔夠薑蜂蜜菊花茶(熱)整壼熱呼呼的薑蜂蜜菊花茶,薑味温和,菊花茶清香,混合天然甜味的蜂蜜,喝下令人放鬆心情。  ✨️ 美利堅合眾國草飼牛扒七成熟的草飼牛扒,肉味濃郁,肉質軟腍細緻。混有麻醬的木魚凍烏冬帶來冰冰涼涼的口感,味道也不錯。沙律菜含新鮮生果粒,新鮮健康。✨️ 黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯墨汁燉飯混有魷魚和菇粒,墨魚滑爽口彈牙。墨魚汁帶有一點鹹和海鮮的味道,十分適合配搭海鮮。✨️ 普通到無得再普通既炸魷魚圈新鮮炸起的魷魚圈,外脆內爽滑,香酥惹味。✨️ 手工紫薯窩夫窩夫外脆內軟,紫薯蓉帶原生微甜味道,加上富奶香的奶蓋和冰涷的雲呢拿雪糕球,令人滿足。
🫖 夠唔夠薑蜂蜜菊花茶(熱)
夠唔夠薑蜂蜜菊花茶

✨️ 美利堅合眾國草飼牛扒
美利堅合眾國草飼牛扒
七成熟的草飼牛扒,肉味濃郁,肉質軟腍細緻。
混有麻醬的木魚凍烏冬帶來冰冰涼涼的口感,味道也不錯。
沙律菜含新鮮生果粒,新鮮健康。
✨️ 黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
墨汁燉飯混有魷魚和菇粒,墨魚滑爽口彈牙。
墨魚汁帶有一點鹹和海鮮的味道,十分適合配搭海鮮。
✨️ 普通到無得再普通既炸魷魚圈
普通到無得再普通既炸魷魚圈
新鮮炸起的魷魚圈,外脆內爽滑,香酥惹味。
✨️ 手工紫薯窩夫
手工紫薯窩夫