👨🏻‍🍳Magic Touch (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心1樓1-03號舖 「以前成日食,個人覺得性價比幾高🙈」 #latergram #想留個記錄憑記憶re-post返手機的食物相🙈 Magic touch已經系不覺間結業🥲開頭好多人讚,好平又好食,之後慢慢好多朋友話佢越黎越吾好食,其實我覺得還好🙈系選擇少左。 雖然荃灣有好多日式料理/壽司店,不過呢間都系我encore左好多次的店,評價都高的🙈🫶🏻新鮮、有創意得黎好食😋結業後來個遲來的好評吧🙈🫶🏻 #magictouch #荃灣壽司必食 #荃灣壽司 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食分享 #香港美食推介 #香港美食地圖
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心1樓1-03號舖

「以前成日食,個人覺得性價比幾高🙈」

#latergram #想留個記錄
憑記憶re-post返手機的食物相🙈

Magic touch已經系不覺間結業🥲
開頭好多人讚,好平又好食,
之後慢慢好多朋友話佢越黎越吾好食,
其實我覺得還好🙈
系選擇少左。

雖然荃灣有好多日式料理/壽司店,
不過呢間都系我encore左好多次的店,
評價都高的🙈🫶🏻
新鮮、有創意得黎好食😋
結業後來個遲來的好評吧🙈🫶🏻

2022-08-22
2022-10-17 917 瀏覽
我除左鐘意打邊爐,就是鐘意食日本野,之前都食左幾次呢間Magic,但今次發現原來有lunch set好抵食,所以上黎推介比大家。我選了三文魚小元貝迷你set,包括了一碗迷你飯有三文魚粒+小元貝+青瓜+蛋粒+蟹籽3件炸蝦反手卷2塊炸雞粒1碗三文魚味噌湯是不是睇落都好吸引,呢個餐只是62,加埋一先68元,除了呢個仲見到鰻魚飯的餐,或者烏冬餐,不想選都可以單點叫壽司食,如果到左2點半有下午茶時段,某些壽司會平左。當然啦,抵食是抵食的,但如果新鮮的程度黎講,他就不及壽司郎啦。炸蝦可能一早整好,已經不是太脆,紫菜都淋左,同埋加左塊生菜一齊包,我就不太喜歡。

我選了三文魚小元貝迷你set,
包括了
一碗迷你飯有三文魚粒+小元貝+青瓜+蛋粒+蟹籽
3件炸蝦反手卷
2塊炸雞
1碗三文魚味噌湯

2022-03-06 2215 瀏覽
第一次黎依間餐廳食野,冇抱有大期待,但因為肚餓,所以就入座。首先,人手不足,檢查安心全行同帶位都同一個人,帶完乜都冇講就自己走左去,全樓面兩個人,而且態度都唔係幾好。之後,食物方面,係有特式期間限定,同時我地都點左平常都會食既野。炙燒系列可以接受 吞拿魚腩都ok炸物太厚粉,玉子硬晒,刺身唔新鮮!最後,唯一可讚既係d飯幾好食,新鮮,黏性一流。臨走見到個幾有禮貌既男同事,服務態度唔錯!但我唔會再黎第二次
炙燒系列可以接受 吞拿魚腩都ok
炸物太厚粉,玉子硬晒,刺身唔新鮮!
但我唔會再黎第二次
2022-03-06
平安夜
1/5Heard is the same company of sushi express, is alittle more pricey but worst quality. The two grilled scallops are good price and flavour was nice. Ikura, sweet prawn and shrimp sushi taste similar to sushi express but higher charge. Salmon and fake crab stock is not nice here. Eel was just okay, but very nice price. Minced toro got no flavour.Soft shelled crab roll was horrible, rice way too soggy, soft shell crab is fishy and not crispy.Saw their set lunch deal very crazy good, but when th
1/5

Saw their set lunch deal very crazy good, but when the meal pass by doesn’t looks good to me.
2022-01-20 1252 瀏覽
爭鮮旗下的壽司店Magic Touch 餐廳採用平板電腦點餐,之後壽司就會放在新幹線列車上🚅再送達客人的座位。 有多款壽司、軍艦、刺身、卷物、炸物、前菜、丼飯、甜品、飲品😋 每月亦有提供不同的新品👍食物質素方面屬於中上有水準,刺身新鮮及肥厚大件,上菜速度尚算快。 餐廳環境乾淨寬闊,座位設有吧枱及卡位,平日晚上用餐人流不多,所以亦不用排隊等位便可入座,唯用餐時間只有70分鐘。 📢每消費滿$100就會自動抽獎一次(迷你果汁乙瓶)
爭鮮旗下的壽司店Magic Touch

📢每消費滿$100就會自動抽獎一次(迷你果汁乙瓶)

2022-01-18 897 瀏覽
呢間壽司店己經去咗二次。第二次的感覺都係抵食!要介紹俾大家。壽司新鮮,我諗呢個係壽司的重要元素。我覺得雖然選擇唔算好多,但起碼新鮮同平。有樣嘢係,呢度冇茶碗蒸架,喜歡食茶碗蒸的話要有心理準備。麵豉湯多料但味道一般,可以唔點。有樣嘢我建議唔好點就係$18-星鰻壽司,個樣好ok, 食落怪怪地,有唔新鮮的感覺。總結:預左唔係高級路線,但呢個價錢同食材的新鮮程度,我覺得可以接受,仲可以再嚟多次。重點係唔係好多人排隊嘛價錢:25碟壽司395+10%,我收貨了

價錢:25碟壽司395+10%,我收貨了
星鰻壽司
2021-12-18 735 瀏覽
有時口味可能真係各有各唔同, 見到呢度個分都唔差又心血來潮好想食壽司就黎呢度食, 點知係1個好好錯gei選擇!!!壽司除左個芝士火炙3文魚壽司好食之外, 其他都唔掂, 特別係個炸墨魚卷物, 基本上佢d炸野全部都係淋gei~ 個海膽唔腥已經係萬分安慰!之後前仲叫左個炸豆腐, 點知伏左, 個豆腐好難得地脆, 但個汁點解可以咁酸??? 未試過會係咁gei味道, 呢個應該係我到現時為止最過最最最差gei日式炸豆腐😖其實食完唔太飽, 但已經伏到咁, 唔想再浪費錢, 埋單都唔平, 又係冇下次系列

2021-12-15
2021-09-27 862 瀏覽
呢間壽司嘅質素唔錯 除咗壽司之外小食嘅選擇亦都好多 啲食定食份量都唔少 上到枱仲要係熱 完全感受到佢嘅誠意 我平時去到嗰間餐廳就一定會食幾樣野 吞拿魚茸壽司 :呢個係我暫時食過最好食嘅吞拿魚茸壽司 佢個調味啱啱好 食得出有味 比起壽司郎嘅更加好食 明太子醬青口:我覺得佢個明太子醬調得幾好好開胃 唔會好腥 唔會太鹹 同個青口好夾 個青口上到枱仲係熱嘅 睇得出個廚房有焗過先上枱 另外佢個芝士赤燒三文魚腩壽司 都好好食 個芝士焗溶咗 再夾埋個燒熟左嘅三文魚真係好好食 佢都有個芝心吉列豬扒定食 豬扒好大塊 入邊仲有流心芝士 好大分每次嗌都食唔晒 仲有個牛油果反卷 好好食其實佢仲有好多小食都好好食 我喺呢度就唔詳細講啦 職員嘅服務態度都唔錯 環境亦都好乾淨 上菜嘅速度好快 真係好鍾意食呢間 荃灣呢間真係比100分 !
我平時去到嗰間餐廳就一定會食幾樣野

職員嘅服務態度都唔錯
環境亦都好乾淨
上菜嘅速度好快
真係好鍾意食呢間
荃灣呢間真係比100分 !
壞處:員工服務態度很差,經常黑面。點菜系統更差,一張枱4個人俾一部not portable既device你去點,往往要坐得近點菜機個條友去讀出有咩食,做代表點餐。十分差!最後衛生環境更是惡劣,桌上有數隻小昆蟲。上手食完野整污糟左,職員又冇好好清潔抹枱。最離譜係位置入面有大量蠓飛黎飛去咬人,短短一個鐘,2個人被咬了各5啖!好處:儘管價錢偏貴,但食物質素尚算對得住個價格,例如60幾蚊既飯,真係會足料加大碗,惟店舖真係改善下啲點餐同埋衛生環境!
壞處:
員工服務態度很差,經常黑面。

好處:
2021-09-12
Magic Touch 我係兩三年前已經食過,對佢既印象都唔錯。作為爭鮮既副線,食物選擇更多,除左壽司之外,仲有好多唔同既炸物、烤物、甜品、定食、烏冬。價錢黎講算中價位,用ipad落單,簡單方便,而且送餐係用架高速列車係隔離條輸送帶到送到你果檯,夠曬特別🤩點餐滿一百蚊仲會有個小遊戲挽,贏左既話會有小食或者飲品送。同埋呢度既下午茶都好抵!壽司平過午市既價錢,仲會比午市多一件添!  今次嗌左好多款唔同既壽司、軍艦、炸物,全部都好新鮮,而且唔算貴。掛住食嘢淨係一開始影左幾幅相,之後都唔記得影🙈不過有幾款我係比較推薦既!1⃣️焦糖三文魚 食到面頭有啲焦糖細細粒沙沙既口感,加埋啲醬汁,同埋大塊既三文魚,呢個絕對有驚喜!  2⃣️黃金蟹風味船腐皮壽司整到好似隻船咁🚢面頭有蟹膏蟹肉。  3⃣️帶子三式盛有三款帶子壽司,帶子幾大粒幾鮮甜,面頭分別有蟹膏蟹肉、吞拿魚蓉同埋海膽。  4⃣️三色迷你花之戀花之戀係我食親壽司都一定會嗌既,呢個迷你花之戀有三件,分別有黃金魷魚、蟹肉同埋芥末八爪魚。一啖一件好滿足😋  5⃣️日式炸豆腐有四件,面頭有好多木魚絲同埋蟹籽,炸得好酥脆唔油膩🤤  6⃣️炸蝦烏冬冇諗過個炸蝦會咁大條🍤而且食落唔係

1⃣️焦糖三文魚

2⃣️黃金蟹風味船
腐皮壽司整到好似隻船咁🚢面頭有蟹膏蟹肉。

3⃣️帶子三式盛

4⃣️三色迷你花之戀

5⃣️日式炸豆腐
有四件,面頭有好多木魚絲同埋蟹籽,炸得好酥脆唔油膩🤤

6⃣️炸蝦烏冬
冇諗過個炸蝦會咁大條🍤而且食落唔係炸粉好厚果啲。烏冬就正正常常有啲粟米、筍。

7⃣️極上星鰻兩食
好大條星鰻!肉質唔會太乾,冇腥味,賣相同味道都唔錯!

8⃣️汁燒三文魚腩散壽司
三文魚腩好厚肉,滿滿既油脂感😍
2021-07-30 813 瀏覽
成日食爭鮮,同元氣有啲悶去左大鴻輝呢間 壽司店試平日lunch都唔使點等位係用小火車送菜拖羅可以啦新鮮既,但味道唔濃郁不過不失但14蚊一碟一件,算係咁唔好太高要求,算ok架勁啦呢個,入面 滿滿嘅芝士做到拉絲,好長好長不過一定要趁熱食, 凍咗啲芝士凝固咗就做唔到呢個動作㗎喇唔記得咗叫咩蒜香三文魚都幾好食唔會乾爭爭炸蠔必食,好大粒外層炸到好香脆,粉唔會厚入面啲蠔都好肥美,好juicy我唔記得咗呢個叫咩帆立貝會都ok三文魚切到唔算薄,都好新鮮cp值高,可以 encore
成日食爭鮮,同元氣有啲悶
去左大鴻輝呢間 壽司店試
平日lunch都唔使點等位
係用小火車送菜

拖羅可以啦
新鮮既,但味道唔濃郁
不過不失
但14蚊一碟一件,算係咁
唔好太高要求,算ok架

勁啦呢個,入面 滿滿嘅芝士
做到拉絲,好長好長

不過一定要趁熱食, 凍咗啲芝士凝固咗就做唔到呢個動作㗎喇

唔記得咗叫咩蒜香三文魚
都幾好食唔會乾爭爭

炸蠔必食,好大粒
外層炸到好香脆,粉唔會厚
入面啲蠔都好肥美,好juicy

我唔記得咗呢個叫咩帆立貝會都ok
三文魚切到唔算薄,都好新鮮
cp值高,可以 encore

2021-07-16 560 瀏覽
係荃灣行完街,晚上諗緊食咩野見到呢間 magic touch ,晚上7點左右排左10分鐘就有位。入到去感覺餐廳乾淨整齊,茶具餐具茶包自助,點餐採用電腦化,用pad點餐,全部不經人手,有自動輸送帶將壽司送到坐位,非常方便快捷衛生。點左數十件壽司,同平時食的連鎖壽司店差不多,不過不失,扣分位在壽司的飯較散,一點醬油好易成個飯散左。不過佢特別在佢有不同小食,今次叫左個炸軟殼蟹,軟殼蟹香脆可口,碟上有d鹽粉點來食將味道再提升。備註,佢食滿100蚊有個小遊戲抽到好似會有獎,但我無中到,祝大家好運

2021-06-08 703 瀏覽
真心推薦又平又好食重點係唔洗等又有水準1.焦糖三文魚有入口即溶既感覺一咬入口 ,油脂會慢滲透再加塊檸檬係上面 檸檬汁會解到個油膩感十分推薦 2.焦糖雞翼有層蜜糖係上面會燒到有小小焦黑,但食落去好香,好脆3.厚切三文魚勁厚新鮮,唔會腥,食完落去好滿足其他既又平又抵值得一試蟹棒好食但有啲鹹值得一試

真心推薦
又平又好食
重點係唔洗等又有水準

1.焦糖三文魚
有入口即溶既感覺
一咬入口 ,油脂會慢滲透
再加塊檸檬係上面
檸檬汁會解到個油膩感
十分推薦

2.焦糖雞翼
有層蜜糖係上面
會燒到有小小焦黑,但食落去好香,好脆

3.厚切三文魚
勁厚
新鮮,唔會腥,食完落去好滿足

其他既又平又抵
值得一試

蟹棒好食但有啲鹹
值得一試
2021-05-20 592 瀏覽
早幾日同屋企人係荃灣行街,行行下屋企人話想食日本野做下午茶,咁岩經過大鴻輝中心,就去左呢間日本野,見OpenRice 都多正評,咁就決定去試一試😊首先講下最出色嘅野食,就係玉子鰻魚飯,一句講哂平靚正,最後食左兩碗😜其他壽司都係好準之作,不算是太特別!

其他壽司都係好準之作,不算是太特別!
  • 玉子鰻魚飯
當你不再光顧大型連鎖迴轉壽司店,當你永遠都排唔到壽司郎,當你打開APP無得預約訂座,當你唔想食爭鮮咁普通,當你唔想入貴價壽司店...不妨黎荃灣試下爭鮮旗下品牌Magic Touch!💫💫*-。-。-。-。-。-。-。-。--。-*平板點餐🤏🏻,新幹線直達🚅,乾淨企理👐🏻與其他壽司店一樣有期間限定餐牌⏰4月係櫻の季🌸,5月係爽夏🌞🍋VISUAL設計都做得唔錯,幾吸引架😍食物新鮮,種類比爭鮮多,但比壽司郎少。以一個替代品角色,個人覺得合理接受☺️壽司表現不過不失,價錢正常。熱食較遜色,特別炸物、烤物類有點失望😌💡每惠顧滿$100,平板就會啟動一次小遊戲💡贏左會份小禮物 (迷你果汁乙瓶)*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*// 握壽司 //🔸蒜蓉牛油迷你帆立貝 $12🔸炙燒芝士仿帝皇蟹棒 $15🔸炙燒芝士三文魚腩 $15🔸日本和牛散壽司 $20🔸帶子三色盛 $38 【推薦🌟🌟🌟🌟】// 一貫 //🔸蒜蓉牛油紅蝦 $12 【推薦🌟🌟🌟🌟🌟】🔸蒜蓉牛油燒帶子 $16 【推薦🌟🌟🌟🌟🌟】// 軍艦 //🔸三文魚籽壽司 $20🔸小柱貝軍艦 $14🔸松葉蟹肉軍艦 $20// 前菜、炸物、烤物//🔸
當你不再光顧大型連鎖迴轉壽司店,
當你永遠都排唔到壽司郎,
當你打開APP無得預約訂座,
當你唔想食爭鮮咁普通,
當你唔想入貴價壽司店...
不妨黎荃灣試下爭鮮旗下品牌Magic Touch!💫💫

*-。-。-。-。-。-。-。-。--。-*

平板點餐🤏🏻,新幹線直達🚅,乾淨企理👐🏻
與其他壽司店一樣有期間限定餐牌⏰
4月係櫻の季🌸,5月係爽夏🌞🍋
VISUAL設計都做得唔錯,幾吸引架😍

食物新鮮,種類比爭鮮多,但比壽司郎少。
以一個替代品角色,個人覺得合理接受☺️
壽司表現不過不失,價錢正常。
熱食較遜色,特別炸物、烤物類有點失望😌

💡每惠顧滿$100,平板就會啟動一次小遊戲💡
贏左會份小禮物 (迷你果汁乙瓶)

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*

// 握壽司 //

// 軍艦 //
🔸三文魚籽壽司 $20
🔸小柱貝軍艦 $14
🔸松葉蟹肉軍艦 $20

// 前菜、炸物、烤物//
🔸帆立貝茶碗蒸 $18 【推薦🌟🌟🌟🌟】
🔸椒鹽避風塘鮑魚 $36