圓方嘅 Luigi’s 係以🇮🇹意式美式文化做主題 🇺🇸,裝修融合咗現代同傳統🍕意大利元素,營造出一個好溫馨又舒服嘅用餐氛圍 🏡。佢哋仲有露天位置🌝,天氣好嘅時候坐喺出面吹吓風 💨,真係好 chill 㗎✨!Lychee Mint Soda 🥤 感覺清新 💚,荔枝嘅清甜配上薄荷嘅涼意 🌿,再加埋梳打嘅氣泡感 🫧,飲落去好 refreshing 💦。Oreo Milkshake 🍪 真係邪惡得嚟又好飲 🥛,Oreo 碎同牛奶完美融合,甜度啱啱好 👍,口感好 creamy ,每一啖都☺️充滿住 Oreo 嘅香甜味 😋,好似飲緊溶化咗嘅 Oreo 曲奇咁 🍫,超滿足!前菜我哋點咗 Nonna's Meatballs 🧆,自家製豬肉丸好大粒 🐖,肉質好 juicy 💦,一啲都唔會散開 ✨,再配埋 Luigi's 自家製嘅番茄醬🥫同埋即場刨嘅 Parmesan 芝士 🧀,個味道真係好濃郁鮮味 🤤。蟹肉扁意粉 🍝 真係幾有驚喜 😲,佢哋用咗新鮮嘅藍蟹肉去製作 🦀,蟹肉好鮮甜細膩 👌,配埋香烤蒜油 🧄、醃辣椒 🌶️、大量嘅蔥花 🌱 同埋即場刨嘅 Parmesan 芝士 🧀,個味道好有層次感,微辣帶香 🔥

蟹肉扁意粉 🍝 真係幾有驚喜 😲,佢哋用咗新鮮嘅藍蟹肉去製作 🦀,蟹肉好鮮甜細膩 👌,配埋香烤蒜油 🧄、醃辣椒 🌶️、大量嘅蔥花 🌱 同埋即場刨嘅 Parmesan 芝士 🧀,個味道好有層次感,微辣帶香 🔥,好食到停唔到口!😋 佢哋自家製嘅扁意粉煮得啱啱好,掛汁力一流 💯,每一條都沾滿咗蟹肉嘅鮮味 ✨,超正!

甜品係熱辣辣嘅 Skillet Brownie 🍫 配雲呢拿雪糕 🍨,真係冰火交融嘅享受!🔥Brownie 外層脆脆地,入面好軟綿,😍 朱古力味好濃郁 🤎,加入雪糕令佢慢慢溶化 💧,口感同味道都好豐富 🥰,為呢餐畫上完美句號 ✨。
週末去完期間限定愉快動物餅圓方Pop up店,就來到頂層演薈廣場的美式意大利餐廳 Luigi’s 吃午餐,佔地廣闊,面積寬敞,店內分成室內和戶外兩層,裝潢以意式小酒館為概念,牆身掛滿與意大利有關的掛畫,散發懷舊歐陸風情,戶外座位空間更開揚,猶如鬧市隱世綠洲,餐廳主打美國風意大利菜,成人只需惠顧一份主菜,8歲或以下小朋友提供免費食物,自助吧提供多款Pizza醬料,款式多達8種,可以混出最適合自己的口味,無需額外收費。New York Pizza 12” $208 即點即焗,製作需時,份量足夠2-3人分享,薄餅批邊微微隆起,手工紐約風格薄餅比傳統意大利拿波里Pizza更為挺身而香脆,麵糰吃起來富有麵粉香氣,即席刨出芝士碎屑,視覺效果猶如漫天飄雪,Pizza熱力令芝士溶化,水牛芝士可以造出拉絲效果,配上茴香香腸、手打肉丸和意大利辣肉腸微辣惹味。Luigi’s Beef Sliders $158最傳統的基本款迷你漢堡,夾著車打芝士、新鮮番茄片、焦糖洋蔥及牛肉漢堡扒,包身鬆軟有彈性,漢堡扒口感扎實爽彈,牛味濃郁,保留著飽滿肉汁。Skillet Cookie $110巨型美式朱古力曲奇以鑄鐵平底鍋

戶外座位空間更開揚,猶如鬧市隱世綠洲,

自助吧

New York Pizza 12” $208
New York Pizza

New York

Luigi’s Beef Sliders $158
Luigi’s Beef Sliders

Skillet Cookie $110
巨型美式朱古力曲奇以鑄鐵平底鍋焗製,結合兩球雲呢拿雪糕,一冷一熱形成強烈對比,外層烘得鬆化焦脆,內裏則是濕潤並柔韌的口感,焗熱後還有流心朱古力。
Skillet Cookie

兩杯Mocktails Virgin Colada $79和Luigi’s Fresh Lemonade $79冰爽透心涼,炎炎夏日下確實是消暑良伴,將悶熱一掃而空。
Luigi’s Fresh Lemonade
2025-07-12
New York Pizza
Luigi’s Beef Sliders
Skillet Cookie
2025-07-08 220 瀏覽
餐廳主打意大利🇮🇹美食,(*部份)野食可自由選擇份量,招牌薄餅🍕(12'' / 18'') • 手工意粉🍝(半份 / 全份)依家仲做緊Promotion🈹8歲或以下小朋友提供免費食物🆓岩晒一家大細 / 一班朋友仔聚餐🫶🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Homemade Pork Meatball ($155/2pcs)自家製豬肉丸幾巨型,有肉汁 • 唔鬆散,但會唔實的的🐷配埋Luigi自家番茄醬🍅 • Parmesan芝士🧀.👆🏻上枱後,會即場係野食面刨芝士碎💛芝士控真係睇到雙眼發光🤩👇🏻.▪Buffalo Chicken New York Pizza ($248/ 12")Pizza🍕批邊脆脆地,批底軟熟少煙韌。Mozzarella芝士(份量夠多,做到拉絲效果🤤) • 辣紅醬🌶️ • 辣肉腸 pepperoni • 脆脆水牛城雞柳,辣辣 + 芝士好惹味😝(*Pizza🍕另有Size 18"可揀).▪Skillet Cookie ($120) 冰火交融 (熱辣辣Cookie🍪 配凍冰冰雲呢拿雪糕)。大大塊Cookie🍪用鐵板上,底部微微脆
餐廳主打意大利🇮🇹美食,
岩晒一家大細 / 一班朋友仔聚餐🫶🏻

自家製豬肉丸幾巨型,有肉汁 • 唔鬆散,但會唔實的的🐷
配埋Luigi自家番茄醬🍅 • Parmesan芝士🧀

Pizza🍕批邊脆脆地,批底軟熟少煙韌。
(*Pizza🍕另有Size 18"可揀)

▪Skillet Cookie ($120)
冰火交融 (熱辣辣Cookie🍪 配凍冰冰雲呢拿雪糕)。
大大塊Cookie🍪用鐵板上,底部微微脆 • 面軟身 / 濕潤,有嚼勁,中間有半溶朱古力粒粒🍫

▪Drinks
▫️Passion Sparkler ($79) (Passion Fruit • Lime • Soda)
▫️Fruit Punch ($79) (Orange • Cranberry • Pineapple • Ginger Ale)
2杯都好岩夏天飲,生果為主🍹夠清爽
相比下,我較鍾意(前者)酸酸甜甜FreshFresh💦

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺有戶外露天座位⛱

唔好以為圓方美食都好貴,今次介紹一間性價比高意大利餐廳,食物質素水準高,好多美食都係自家製Handmade美食,絕對抵食!首先必試手工Pizza,推薦 The New York,自家蕃茄醬、豬肉肉碎、意大利肉腸等豐富食材,最重要餅底厚薄剛好,口感滿足。12吋Size $208,我地兩個人食已經好足夠,最理想真係3-4人食。如果想更加有其他口味,自助吧仲提供唔同醬料為Pizza提供更加多層次口感!前菜小食仲點了一款意式肉丸,都係手工製作,豬肉肉味特別出眾,真係完全感受到餐廳自家手打豬肉而成既肉丸,配搭秘製蕃茄醬超級開胃!甜品點了一款曲奇,Skillet Cookie,即叫即焗需時20分鐘,出來原來係一大碟曲奇,口感咬落去有啲似心太軟,甜蜜得黎非常有口感,邪惡甜品之一,一試難忘。除左美食之外,見好多officer都專程係為左小酌兩杯而選擇呢間餐廳,特別有調酒師製作不同Cocktail,品嚐兩杯美酒:Old Fashioned,口味酒精Strong好多;Passion Fruit Daiquiri,比較水果甜,適合女士飲用,兩杯都有出眾酒精味,非常推薦!

2025-06-05
  • Passion Fruit Daiquiri
  • The New York
Happy Sunday☀️屋企人住開九龍站話去圓方平台Civic Square 最近開了間高質意大利🇮🇹餐廳,一於放假去食個正Brunch 先~聽聞呢度手工Pizza 相當出色🔥差不多每枱客都會叫我地都叫左個The New York 呢個比較多肉肉,12寸都好大個,Staff 送上Pizza後即席表演即磨芝士醉,啱哂我呢啲芝士控,熱辣辣嘅Pizza仲拉哂絲,勁惹味!食Pizza 前Staff 仲帶你去Bar 枱嗰邊揀condiment,選擇好多,我個人最鍾意Roast Garlic,蒜香味撲鼻💛💛Buffalo Wings 賣相吸引,份量多,重點係雞肉唔會乾爭爭,外脆內嫩,少少辣,點埋個醬酸酸地,Perfect 👏🏻👏🏻👏🏻Skillet Cookie 呢個組合真係無得輸👍🏻👍🏻用鐵pan 煎咁大塊Cookie 🍪 好盞鬼!外面脆脆地,中間位有d 流心嘅朱古力配上兩球雲呢拿雪糕,入口即溶,但口感又好豐富,令人回味無窮,記得再飽都要留肚食埋呢個甜品😝Iced Cappuccino 又泡沫又有拉花,夠醒神😬Lychee Mint Soda 有清涼薄荷味配清甜荔枝,啱晒夏日炎炎,解渴一流🩵🩵
一於放假去食個正Brunch 先~

Skillet Cookie 呢個組合真係無得輸👍🏻👍🏻
用鐵pan 煎咁大塊Cookie 🍪 好盞鬼!
令人回味無窮,記得再飽都要留肚食埋呢個甜品😝

Iced Cappuccino 又泡沫又有拉花,夠醒神😬
Lychee Mint Soda 有清涼薄荷味配清甜荔枝,
啱晒夏日炎炎,解渴一流🩵🩵

不得不提,點解呢度特別多家長帶埋小朋友黎食嘢?
原來有個All Day ,Every Day ,Kids Eat Free 嘅promotion,只要响主餐牌叫一份嘢食,
8歲以下小朋友就可以送一份Kid Menu,
真係啱哂一家大細一齊食好西啊🤗🤗
2025-06-08
午餐
3天前 0 瀏覽
最近去咗一間好適合同朋友或者一家大細聚餐嘅意式小餐館 — Luigi's!餐廳主打意大利pizza同手工意粉,菜式選擇多👍🏻必試佢哋嘅 The New York Pizza,即點即焗, 餅底夠薄身香脆,鋪滿香辣pepperoni、茴香香腸、豬肉丸,仲有濃郁mozzarella同自家製番茄醬,仲有即刨芝士碎,想要幾多都得, 啱晒芝士控,食完好有滿足感🥰另外佢哋嘅 Homemade Pork Meatball 都好驚喜,肉丸好大粒,咬落好juicy,配搭番茄醬真係好開胃😋甜品一定要留肚試佢哋嘅 Skillet Cookie🍪!以平底鍋焗製超大塊美式朱古力曲奇, 口感比較柔韌,會食到有流心朱古力,再加埋兩球雲呢拿雪糕,撈埋一齊食,暖中帶凍,甜而唔膩,邪惡得嚟又好幸福🥰飲品方面我推介 Passion Sparkler,熱辣辣天飲落勁清新,酸酸甜甜好解膩;另一款 Cucumber Lime Spritzer 就係走 chill 路線,青瓜同青檸味好突出,飲完即刻透心涼😍

位於圓方的 Luigi's 目前為 8 歲以下兒童提供免費兒童菜單,正好想找個地方和朋友喝酒又帶著小孩,既可以品嚐美式意大利菜式,又可以放慢腳步休息一下。🥰🥰Buffalo Wings去到美式餐廳一定會點的水牛城雞翼。辛辣酸甜的醬汁十分惹味,可作小食又可作開胃菜,讓人垂涎欲滴。🤭🤭Luigi's Cheese Burger Pizza新鮮出爐,所以需要耐心等待一段時間。雖然是Pizza,卻有齊漢堡的所有食材——漢堡扒、車打芝士、蕃茄、洋蔥、酸青瓜等。鬆軟耐嚼的餅皮帶有微焦,口感令人滿足。😋😋😋😋😋Tiramisu 不能錯過的意大利名物,不算太甜,口感豐富有層次,creamy 又不會太 heavy,帶有濃鬱的咖啡香及酒味。😍😍😍😍我們另外也點了充滿夏日氣息而且無酒精的 Virgin Colada 和清爽多汽的 Asahi 生啤去配搭以上美食。🥰🥰🥰🥰🥰餐廳平日晚上也差不多滿座,人多的話建議先預約〜😆😆😆😆😆

Buffalo Wings

Luigi's Cheese Burger Pizza

Tiramisu

餐廳平日晚上也差不多滿座,人多的話建議先預約〜😆😆😆😆😆
5天前 12 瀏覽
Looking for a place to chill with the kids? Luigi's is currently offering a free kids menu for children under 8. Sounds like a deal for parents who need a happy hour drink and a pizza fix.As for the drinks, we had a summerish Virgin Colada and a bubbly and refreshing draft Asahi.Buffalo Wings Wings with wing tips and drumsticks coated in a spicy and vinegary buffalo sauce. A finger licking party starter.Luigi's Cheese Burger With all of the ingredients in a cheese burger - meat patties, cheddar,

Buffalo Wings

Luigi's Cheese Burger
With all of the ingredients in a cheese burger - meat patties, cheddar, pickled cucumber, onions, tomatoes, plus spring onion spread all over a pizza dough. Freshly made so it did take some time to wait. Soft and chewy dough which was satisfying.

Tiramisu
Italian staple layered with various textures. Creamy and fluffy with strong rum and coffee flavors. Not too sweet which was perfect for beer drinkers.
2025-07-16 0 瀏覽
今日約了朋友晚飯,他推薦了圓方的西餐廳Luigi’s, 呢間餐廳氣氛唔錯,到達的時候已經有很多客人,亦有很多上班族在happy hour。 我們點了Hot wings水牛城雞翼作為前菜, 雞翼外皮酥脆帶有微辣嘅醬汁,肉質鮮嫩,怕辣的亦可以沾上Ranch dip,微微酸又可以解辣。Homemade Pizza選擇了Cheese burger口味,薄餅外脆內煙靭,配料有蔥、芝士、牛肉碎,上枱時還即刨上芝士碎,超正。甜品點了Tiramisu,咖啡的香氣與奶油的絲滑相互交融,非常美味。飲品方面,熱情果特飲,酸甜可口,十分清新;而青瓜檸檬特飲則清爽解渴。餐廳還有promotion, 如果點了main course,餐廳會為同行8歲或以下的小朋友提供免費食物,十分貼心,非常適合一家人來用餐。整體來說,餐廳環境輕鬆愉快,而且店員的態度非常親切。值得再次光臨!

2025-07-15 0 瀏覽
今日嚟到圓方嘅一間餐廳,氣氛非常好,適合聚會或者慶祝生日,從小食到甜品、再配上野飲,係一個完美嘅晚餐👏🏻👏🏻Homemade Pork Meatball (2pcs) 手工製作的豬肉丸不僅外層煎得微焦,香氣撲鼻,內裏卻保持肉質鮮嫩、肉汁飽滿。而且醬汁方面酸酸甜甜,令人非常開胃🤤另外,會在面前刨芝士碎,非常值得一讚12"Chicken Parm Pizza🍕🧀披薩底部烤得酥脆,中間柔韌,雞肉香濃可口,帕瑪森起司鹹香交織出絕妙滋味,令我不禁想再來一塊 🍕 Tiramisu🍰🍰甜品部分選了經典的提拉米蘇,入口即化,質地如海綿般是偏濕潤的類型,奶油味十足,微微的咖啡酒香,一口咬下享受多種層次風味Cucumber Lime Spritzer🥒🍋‍🟩🍋‍🟩清爽解膩,黃瓜嘅自然清香加上青檸嘅酸酸,非常清新Lychee Mint Soda🍃 荔枝的甜美與薄荷的沁涼有清新氣息,令人耳目一新Luigi’s (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方金區演薈廣場頂樓R001號舖

Homemade Pork Meatball (2pcs)

12"Chicken Parm Pizza🍕🧀

Tiramisu🍰🍰

Cucumber Lime Spritzer🥒🍋‍🟩🍋‍🟩
清爽解膩,黃瓜嘅自然清香加上青檸嘅酸酸,非常清新

Lychee Mint Soda
🍃 荔枝的甜美與薄荷的沁涼有清新氣息,令人耳目一新

Luigi’s (尖沙咀)
2025-07-15 0 瀏覽
收工同朋友happy hour特登黎左呢間餐廳環境氣氛都好好.$155 Homemade Pork Meatball 這道手工豬肉丸令人驚喜肉質鮮嫩多汁調味恰到好處帶有濃郁的香料香氣搭配的醬汁也非常入味讓人一口接一口.$248 12" Buffalo Chicken Deluxe Pizza 薄脆的餅皮配上辣味十足的水牛雞肉配料豐富,口感層次豐富辣味適中,帶有一點刺激適合喜愛香辣口味的朋友.$85 Tiramisu甜點方面,提拉米蘇是必點之一濃郁的咖啡與奶酪完美結合入口甜而不膩,令人陶醉份量適中,吃完後仍感滿足$79 Passion Sparkler 這款飲品帶有熱情果的清新果香酸甜適中,令人提神醒腦是一道很棒的開胃飲品.$79 Fruit PunchFruit Punch則是清爽解渴的好選擇水果的天然甜味與氣泡水完美融合,適合搭配各種餐點
收工同朋友happy hour

帶有濃郁的香料香氣
搭配的醬汁也非常入味
讓人一口接一口

薄脆的餅皮配上辣味十足的水牛雞肉
配料豐富,口感層次豐富
辣味適中,帶有一點刺激
適合喜愛香辣口味的朋友
$85 Tiramisu

甜點方面,提拉米蘇是必點之一
濃郁的咖啡與奶酪完美結合
入口甜而不膩,令人陶醉
份量適中,吃完後仍感滿足

$79 Passion Sparkler
這款飲品帶有熱情果的清新果香
酸甜適中,令人提神醒腦
是一道很棒的開胃飲品
$79 Fruit Punch
Fruit Punch則是清爽解渴的好選擇
水果的天然甜味與氣泡水完美融合,適合搭配各種餐點
2025-07-13 0 瀏覽
✨嚟到圓方Elements梗係搵間餐廳chill下,花園平台位置「LUIGI’S」6:00已經幾full下,主打美式意大利菜。***** ***** ***** ***** ***** 店裡歡迎小朋友,為8歲或以下小朋友提供免費食物,非常貼心。The New York🍕🍕即叫即製手工薄餅,主料大肉腸、肉醬、芝士為主, waiter即場刨芝士🧀超正,餅底餅邊都咁鬆化,整體真係好好味。Buffalo Wings🐔雞肉汁香濃,外脆內軟的。Skillet Cookie🍪🍪Double Scoop Ice Cream 即叫即焗,上枱出晒煙熱辣辣,淡淡滲入雪糕連曲奇味,味道豐富。我同朋友order mocktail, 分別係Passion Spatkle 🍸熱情果lime sodaLychee Mint Soda🍸薄荷荔枝加lime soda餐廳環境非常舒服,有背景音樂襯托,同朋友傾偈傾到唔捨得走,一定會再嚟。

***** ***** ***** ***** *****

店裡歡迎小朋友,為8歲或以下小朋友提供免費食物,非常貼心。

The New York🍕🍕

Buffalo Wings🐔
雞肉汁香濃,外脆內軟的。

Skillet Cookie🍪🍪
Double Scoop Ice Cream

我同朋友order mocktail, 分別係
Passion Spatkle 🍸
熱情果lime soda

Lychee Mint Soda🍸
薄荷荔枝加lime soda

2025-07-12 0 瀏覽
園方頂層有間意大利餐廳酒吧,前菜、沙律、紐約薄餅、肉類海鮮、自家製意粉、甜點、飲品等樣樣有齊,樓底高,空間闊落,上下兩層,適合聚餐。店員服務態度友善,雖價格偏貴,氣氛十足,令人感覺放鬆,偶爾食吓都OK。私心推介Luigi's Sliders,用得餐廳名一定有料到,兩塊迷你牛肉漢堡,外皮脆身,內裏鬆軟,牛扒軟熟且Juicy,牛香味突出,建議搭配自家製Condiments,尤其係Aglio Oilo,蒜+油,完美組合,完全唔膩,味道更上一層樓。主食有Crab Linguine,Full Size都唔會話好多,兩個人Share啱啱好,麵條偏硬身,帶咬口,調味鹹、甜點為Skilled Brownie,半溶狀態似心太軟,朱古力味濃,搭配雪糕,冰火交替!飲品有多款選擇,Cocktail酒精唔高,試試無妨。

用餐優惠
試食活動
2025-07-10 0 瀏覽
前兩天同朋友去咗Elements shopping, 朋友話想食飯兼飲嘢,我吔去到Civic Square見到呢間Luigi’s都幾多客飲嘢,於是走入去試試。🍴 Buffalo Wings雞翼炸到外脆内嫩,表皮非常酥脆,而裡面肉质仍非常鲜嫩多汁,再配以兩款醬料,一款係酸辣醬,另一款係酸忌廉醬,我個人較喜歡酸辣醬,極為惹味。🍴 Crab Linguine選用咗新鮮籃蟹肉嚟做呢個意粉,蟹肉非常鮮甜細膩,芝士味極為香濃,更融合咗大量嘅香蔥和蒜粒,勁香口嘢味。🍴Tiramisu正方型嘅Tiramisu上面印有餐廳名字,口感極為綿密濕潤,搭配咖啡粉嘅微苦跟可可粉嘅醇香,形成多層次嘅味覺體驗。🍻 Peroni Draft Beer炎炎夏日飲番杯🍺,夠晒透心涼,認真超爽。

🍴 Buffalo Wings

🍴 Crab Linguine

🍴Tiramisu

🍻 Peroni Draft Beer
炎炎夏日飲番杯🍺,夠晒透心涼,認真超爽。

2025-07-08
$411.5 (晚餐)
  • Buffalo Wings
2025-07-10 0 瀏覽
呢間餐廳感覺好有意國風情,裝潢寬敞舒適,有酒飲好chill今次晚餐點咗12吋New York pizza,餅底薄脆,芝士拉絲感十足,配料分量足,店員係上菜時即磨芝士落去,咬落去鹹香味濃,幾有層次感。Buffalo wings外皮炸得香脆,內面雞肉保持多汁,醬汁微辣帶甜甜品方面,想試skillet cookie熱辣辣即焗即上枱,外層香脆,內裡軟綿,有蛋味,配埋雪糕一齊食,冰火交融,口感豐富,真係好滿足。lychee mint soda帶有淡淡荔枝香同薄荷清新感,飲落去好解渴又消暑;ice latte咖啡味香濃,奶味平衡得啱啱好呢度嘅食物水準高,選擇多元,價錢合理!
呢間餐廳感覺好有意國風情,裝潢寬敞舒適,有酒飲好chill

呢度嘅食物水準高,選擇多元,價錢合理!
用餐優惠
試食活動