2020-12-04 177 瀏覽
Lucky U係一間酒吧餐廳,佢除左有酒飲有野食之外,店面都好大好多野玩,裡面有掟飛標、夾公仔、桌球同而家大熱嘅beer pong。趕喺堂食限聚令收緊到二人前,即刻約朋友黎食個晚飯先。今次食完,都唔知要隔幾耐先可以再食了。不過我地醉翁之意只在食,黎哩度最主要係因為見倒佢地逢星期一至五,晚餐都有七折,酒水8折,真係幾抵。Rainbow Shadow(HH價$58, 8折後$46.4) - 哩杯mocktail真係好似rainbow咁顏色好繽紛,佢係由菠蘿汁、青檸汁同橙汁溝成,味道酸酸甜甜都幾好飲。Victoria Secret(HH價$58, 8折後$46.4) - 哩杯原本係用小紅莓同青檸左做,但估計佢冇小紅莓,所以轉左做士多啤梨,杯面都見倒好多士多啤梨粒,味道同樣係酸酸甜甜,唔會好假好藥水味。香辣雞軟骨($58, 8折後$40.6) - 雞軟骨炸到好香脆,炸皮唔會太厚太硬,上面灑左好多七味粉,食落鹹鹹辣辣,幾香口惹味,用黎餸酒最啱。海鮮披薩($148, 8折後$103.6) - 哩個pizza直徑大約11吋,上面好足料有好多海鮮,除左常見嘅魷魚、蝦同菇之外,仲有比較少喺pizza上面

Rainbow Shadow & Victoria Secret

香辣雞軟骨

海鮮披薩($148, 8折後$103.6) - 哩個pizza直徑大約11吋,上面好足料有好多海鮮,除左常見嘅魷魚、蝦同菇之外,仲有比較少喺pizza上面見倒嘅帶子,仲要大大粒,非常抵食!
海鮮披薩

Pizza係薄底,餅邊都幾脆,因為真係好多料,每一啖都會食倒餡料,好滿足幾好食。
海鮮披薩
美國白安格斯牛肉香辣蒜片羅勒醬意大利粉($168, 8折後$117.6) - 哩度啲主菜雖然價錢同出面差唔多,但啲份量都偏大份,意粉我諗比平常出面西餐廳正常份量最少多一半,所以一碟係夠三四個人食。
美國白安格斯牛肉香辣蒜片羅勒醬意大利粉

意粉唔會太腍,仲有少少彈口,除左意粉多,牛肉量都唔少,羅勒醬因為加左辣椒,所以食落鹹鹹辣辣,感覺比較清爽,唔想食忌廉汁底嘅意粉都係一個唔錯嘅選擇。
美國白安格斯牛肉香辣蒜片羅勒醬意大利粉
總結,Lucky U野食唔錯,份量都好足,本身定價已經唔算貴,而家7折左之後真係堅底食,雖然個位僻左少少,不過就算唔係為飲酒,黎食晚餐都好值得。
香辣雞軟骨
2020-12-04 66 瀏覽
朋友放工後約咗我吐苦水,我哋去咗間bar restaurant邊食邊傾:🥓泰式香茅豬頸肉($98)豬勁肉份量都幾多,邊位烤得焦香,食落都幾爽口,配酸酸辣辣嘅生蝦汁一齊食都幾開胃,但若果豬頸肉係厚切會更有口感!🍝美國安格斯牛肉香辣蒜片羅勒醬意大利粉($168)牛肉份量都唔少,而且有嚼勁,最鍾意牛肉切成小塊,啱晒我呢啲懶鬼😆意大利粉充滿牛香,以蒜片及羅勒醬炒過後更加惹味😋朋友對呢碟意粉有高度評價👍🏻🍗燒春雞($118)無諗過呢個係一隻燒春雞份量嘅價錢,真係幾抵食🤩燒春雞醃得好入味,雞皮有少少脆,雞肉又嫩滑,而且已經切件,真係好味之餘又方便進食👍🏻除咗雞件外,仲有炸薯角及沙律,份量真係都幾多,結果我哋食唔晒,打包咗半隻雞返屋企😆🍺友 Draught Beer($66)朋友第一次飲呢款本地手工啤酒,味道比預期中好,都幾唔錯👍🏻☕️熱檸蜜店員可能見我滿臉倦容,睇得出我唔太舒服,所以沖咗一杯熱檸蜜俾我飲,真係好sweet🥰呢間bar restaurant嘅服務真係好好,菜式份量又偏多,價錢又唔貴,真係抵食夾大件👍🏻另環境仲好闊落,不單止可以波睇、掟鏢、篤波,連slap cup同beer pong 都

🥓泰式香茅豬頸肉($98)

🍝美國安格斯牛肉香辣蒜片羅勒醬意大利粉($168)

🍗燒春雞($118)

🍺友 Draught Beer($66)
朋友第一次飲呢款本地手工啤酒,味道比預期中好,都幾唔錯👍🏻

☕️熱檸蜜

呢間bar restaurant嘅服務真係好好,菜式份量又偏多,價錢又唔貴,真係抵食夾大件👍🏻另環境仲好闊落,不單止可以波睇、掟鏢、篤波,連slap cup同beer pong 都有得玩,最估唔到係連夾公仔機都有😂真係好啱一大班人嚟chill吓👍🏻
今日去咗間有午市嘅酒吧餐廳 非常有驚喜 因為佢地方大 坐得好舒服 最最最緊要嘅係佢啲嘢食百發百中 真係好好味㗎 而且價錢都好合理 份量亦唔少佢有lunch set我哋叫咗個卡邦尼意粉 有埋餐湯 同嘢飲 先58蚊 個意粉醬汁非常充足 望落好creamy 食落又唔會太鹹同埋肥膩 質素好度有酒店feel 都幾犀利另外叫做一個好特別嘅小食拼盤 當中最吸睛嘅係香辣蒜片欖油蝦 佢用嘅蝦好大隻 好爽口食落啖啖肉 而且可以放好耐都仲係熱辣辣 之前未食過呢味 覺得好好特別 幾好食另外主菜方面 仲叫咗塊10安士嘅安格斯牛扒 七成熟 好大塊 而且肉質淋滑 醬汁幾香 但亦都唔會太郎蓋過牛肉嘅香味 食肉獸一定要試因為真係好滿足最後叫lunch set其實可以加錢叫多個芝士焗西蘭花 咁就有菜食番平衡下 完全冇馬虎 芝士落得非常多 可以拉絲添🤪🤪

2020-12-02
2020-12-14 41 瀏覽
美味的食物絕對是最好的良藥💝為難忘的一天送上最好的打氣!🎉因此我除了美食外,更享受美好的氛圍呢!-原來在荃灣也有不少酒吧形式的西餐呢!🍺因此第一次到了Lucky U😚內裡的環境也好大很好,總有不用遊戲可以玩呢!🎉如果一大班朋友一起,也可享受不少的樂趣呢!👯‍♂️-一到了便一直好想試Mocktail, 點了rainbow shadow🌈好靚的是一杯彩虹色的飲品呢!🍸好靚的一杯,而且不會係藥水味,好好飲又靚,用來影相也十分好呢!🥃-前菜我點了一直好鍾意的墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片🧀🥑🌽會配酸忌廉,牛油梨醬及蕃茄莎莎🍅🥑上菜是芝士仲有拉媽,真係熱辣辣好好食!三種醬都覺得好好呢!😚😚-另外也點了T Rex Pizza🍕,入面有辣肉腸,好惹味又大份!😍而且因為餅底較薄,所以不會太膩呢!💯-最後點了北海道明太子魷魚蝦仁碎他他汁意大利粉🍝呢個意粉好驚喜,好清新的口味🥗,而且在意粉上有紫菜,不同的味道加起剛剛好💚💛,中和到過份膩的口感,所以呢個意份好驚喜,岩晒D怕太漏的朋友!🤩好值得試下呢!-渡過了一個好chill 又舒適的晚上🍴,好舒服又開心!接下來大家也要繼續加油!🍹
美味的食物絕對是最好的良藥💝
為難忘的一天送上最好的打氣!🎉
因此我除了美食外,更享受美好的氛圍呢!
原來在荃灣也有不少酒吧形式的西餐呢!🍺
因此第一次到了Lucky U😚
內裡的環境也好大很好,
總有不用遊戲可以玩呢!🎉
如果一大班朋友一起,也可享受不少的樂趣呢!👯‍♂️
好靚的是一杯彩虹色的飲品呢!🍸
好靚的一杯,而且不會係藥水味,
好好飲又靚,用來影相也十分好呢!🥃
前菜我點了一直好鍾意的墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片🧀🥑🌽
會配酸忌廉,牛油梨醬及蕃茄莎莎🍅🥑
上菜是芝士仲有拉媽,真係熱辣辣好好食!
三種醬都覺得好好呢!😚😚
另外也點了T Rex Pizza🍕,
入面有辣肉腸,好惹味又大份!😍
而且因為餅底較薄,
所以不會太膩呢!💯
最後點了北海道明太子魷魚蝦仁碎他他汁意大利粉🍝
呢個意粉好驚喜,好清新的口味🥗,
而且在意粉上有紫菜,不同的味道加起剛剛好💚💛,
中和到過份膩的口感,
所以呢個意份好驚喜,岩晒D怕太漏的朋友!🤩
好值得試下呢!
渡過了一個好chill 又舒適的晚上🍴,
好舒服又開心!
接下來大家也要繼續加油!🍹
墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片配酸忌廉,牛油梨醬及蕃茄莎莎
墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片配酸忌廉,牛油梨醬及蕃茄莎莎 128
T Rex Pizza
北海道明太子魷魚蝦仁碎他他汁意大利粉
Mocktail rainbow shadow
2020-12-07
墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片配酸忌廉,牛油梨醬及蕃茄莎莎
T Rex Pizza
北海道明太子魷魚蝦仁碎他他汁意大利粉
Mocktail rainbow shadow
2020-12-10 42 瀏覽
好幾個月前食過一次念念不忘,趁正x苦又搞嘢前encore支持下~環境絕對一流,酒吧得嚟,冇咁迫,酒game, 夾公仔機,篤波,全部有,7點零去到,10點收檔嘅原因,唔多客!今次主要係食嘢之餘,小飲怡情!啤酒烈酒classic cocktail mocktail都有得嗌!我就千年不變mojito 🤣!! Btw, mojito高汁,清得嚟又唔會冇哂rum味,比例掌握得幾好!薯條雞亦: 正正常常,酒類好伴侶!T-Rex pizza: 呢個有驚喜,配料份量足,薄批得嚟唔會冇晒個質感!蝦魷魚意粉: 一定要試,成個意粉好creamy, 好海鮮,蝦同魷魚都多,自己一個人食太有罪惡感,幾個人share 就啱好!羊架: 呢個高汁,羊肉質地嫩滑,熟得啱好,調味適中,又大份!總括嚟講,嘢食ok,服務幾好,值得一試!

薯條雞亦: 正正常常,酒類好伴侶!

總括嚟講,嘢食ok,服務幾好,值得一試!

2020-12-08
2020-12-03 33 瀏覽
呢間餐廳係朋友介紹,因為平時啲cafe得board game太悶,呢間面積超大,可以容納多種遊戲設施,例如:桌球、darts、夾公仔機、仲有酒game必玩嘅beer ping pong !!!荃灣嘅朋友,大家吾洗去到尖沙咀都可以玩餐飽啦🤪美式燒烤醬燒西班牙豬肋骨🐷($138)半份都足夠2人食,每人有3條骨,而且算多肉!油脂分佈幾細緻,肉質香軟,再加上又甜又濃郁嘅BBQ醬,令人回味無窮~配菜仲有幼細嘅薯條,如果俾埋茄汁就更好🙊🙊🙊沙律更加係唔可以缺少!令我食肉食得冇咁慚愧🙇🏼‍♀️黑松露雜菌芝士忌廉意大利粉🍄($103)幼滑香口💕好creamy!黑松露好突出!加入左大量嘅雜菌,令每一啖意大利粉都會食到幾粒菌,增添口感😋😋Signature Cocktail💖Ice Age ($108)朋友覺得多冰咗少少,可能係襯返個theme🤪開頭有個小火焰🔥幾有驚喜!感覺比較清新熱情果味比較重,仲有菠蘿味檸檬汁等,偏向果香味☺️☺️☺️💖Valentino($108)名牌~買唔起。。都要飲到!😂少女心爆發,粉紅色的酒,充滿蜜桃🍑、Cranberry香氣,同少少玫瑰味~🌹兩杯酒都唔算好重酒味🥰易入口♥️男仔更加可

美式燒烤醬燒西班牙豬肋骨🐷($138)

黑松露雜菌芝士忌廉意大利粉🍄($103)

Signature Cocktail
💖Ice Age ($108)

💖Valentino($108)
名牌~買唔起。。都要飲到!😂

兩杯酒都唔算好重酒味🥰易入口♥️男仔更加可以邊飲酒邊睇波!⚽️

2020-11-29 17 瀏覽
這晚下班後與朋友到荃灣吃晚餐朋友說想飲杯cocktails談談天,所以找到LUCKY U,可說是酒吧和餐廳都做得不錯我所見下班七點半左右的時間都是經營餐飲為主Main course, pasta, burger, pizza超creamy濃郁的忌廉芝士,菠菜葉煮得淋淋的很「掛汁」,吃完菠菜後我們還忍不住把忌廉芝士當湯飲有花椒八角的麻辣是中式菜的感覺,但配上西班牙黑毛豬!有夠新奇真係好大碟又好食!蒜香很足!Rose Garden很夏日的感覺,甜甜的果味,女孩子應該都喜歡!晚餐加cocktails
這晚下班後與朋友到荃灣吃晚餐

我所見下班七點半左右的時間都是經營餐飲為主

忌廉芝士菠菜葉

鑊仔麻辣西班牙黑毛豬

北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉

真係好大碟又好食!蒜香很足!
Rose  Garden

晚餐加cocktails

2020-10-29
  • 忌廉芝士菠菜葉
  • 北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁意粉
After a week of hectic work in office, my colleague invited me to join him for dinner tonight. He suggested somewhere chilling, named Lucky U. It was located at Sha Tsui Road, several minutes walk from Tsuen Wan West MTR.It was a sports bar restaurant, with pool table, table games and darts machine for customers to play. It was spacious, able to seat several people. They offered fusion food such as Thai, Western, Italian and Mexican etc. They served snacks, main course, pasta, pizza and assorted

It was a sports bar restaurant, with pool table, table games and darts machine for customers to play. It was spacious, able to seat several people. They offered fusion food such as Thai, Western, Italian and Mexican etc. They served snacks, main course, pasta, pizza and assorted range of alcoholic drinks etc.

We ordered rainbow shadow and matcha mocktail. As the name of the drink suggested, rainbow shadow was served in rainbow colour. It was mixed with pineapple juice, orange juice, lime juice, blue curacao syrup, grenadine and soda. It was refreshing and has fruity taste, sweet as well. Matcha cocktail was mixed with apple juice, green tea syrup, vanilla syrup and ginger ale. It was refreshing as well, sweet and appetizing.

Thai shrimp sashimi with Thai spicy sauce - It was served on top of bucket of ice, to prevent it from turning bad easily. Shrimp was fresh and juicy, chewy as well. Thai spicy sauce helped to bring out the flavour of it.

Baked chorizo creamy cheese blue mussels - Gravy was flavourful and creamy, good to drink for few sips. Toast was provided to dip onto the gravy, which was toasted till soft and crispy. Mussels was chewy and juicy, absorbing the essence of the creamy gravy.

Rack of lamb provencal - The chef was generous with the portion, which was served in 2 big pieces with 4 ribs. Lamb was tender and chewy, grilled till just nice. The skin was crispy as well. Sauce was provided to dip onto it and potato wedges was grilled till soft and smooth too.
2020-11-25 23 瀏覽
同朋友行經荃灣,見到呢間咁chill既餐廳酒吧,晚市仲有7折,即刻決定入黎試下😚 入座前職員都幫我地兩個度咗體溫,仲主動提供酒精搓手液俾我哋,防疫設施夠晒齊備呀,即刻覺得安全同放心咗好多!😳呢度環境感覺十分乾淨,電視夠大,仲有唔同嘅娛樂設施,例如桌球枱、飛鏢機、夾公仔機等等,啱曬想同朋友黎玩黎放鬆既你 睇一睇個menu,發現都有好多唔同既主菜選擇,有pasta,仲有唔少小食,啱曬每樣都想食啲又小鳥胃既我😛 野飲方面,都有好多唔同款式嘅嘢飲俾我哋揀,例如gin,vodka,唔同款式嘅啤酒等等。 如果唔飲酒嘅朋友都可以考慮一下佢哋嘅mocktail!好似我咁,就揀咗一杯rainbow shadow,酸酸甜甜咁,賣相又靚,簡直俘虜咗我呢個少女嘅心😍 食物方面,我哋叫咗薯條、蒜蓉炒西蘭花、避風塘雞翼、西班牙豬妹肉、性價比十分之高。 芝士薯條上台熱辣辣,配埋啲芝士食啱啱好!避風塘雞翼口味十分特別,少少辣又香口,鍾意食雞翼嘅人千祈唔好錯過!呢個豬肉係我食過最嫩嘅豬肉!入口即融。 總括而言,成間餐廳感覺唔會太嘈雜,都俾人一種舒適嘅感覺,座位都坐得好舒服。 性價比十分之高,無論係想來睇波

芝士薯條上台熱辣辣,配埋啲芝士食啱啱好!

呢個豬肉係我食過最嫩嘅豬肉!入口即融。

性價比十分之高,無論係想來睇波嘅朋友,定係想來享受食物嘅朋友,如果行過荃灣都可以過嚟試吓!下次會再嚟試吓佢唔同主食!
2020-11-25 38 瀏覽
有野食有野玩@Lucky U 地址: 荃灣沙咀道105-129號好運唐樓地下5-7號舖電話: 28851992====================餐廳如此多fun , 集合了餐廳,酒吧元素,自問手感眼界都幾好,通常都獲得高分。主菜要了一份 $118 燒春雞,兩個人分享,多肉食的!岩曬肉食魔皇,仲好抵食。$98 辣肉腸忌廉芝士藍青口,個cream 真係好滑好夾青口陣海水味!必點推薦$58 橄欖油蒜香西蘭花,食下菜!蒜同橄欖油好有意式風味。$58. 炸雞軟骨香日,灑了七味粉更香,又辣辣地,點mayo 又得。$98 忌廉波菜,creamy 汁好夾,又蓋了草青味。飲品幾$60元起,比起尖沙咀及銅鑼灣酒吧,只是2/3 價位,抵飲。Menu 上仲有多款小食,burger,pasta,pizza 讓人大快朵頤。有得電dart 飛標, beer pong ,snooker 夾公仔 都有得玩,換token 玩一局都唔貴一個地方有野食有酒飲,仲有野玩,唔洗轉場,玩遊戲時仲幾易識到志同道合朋友
有野食有野玩@Lucky U

地址: 荃灣沙咀道105-129號好運唐樓地下5-7號舖
電話: 28851992
====================

$58 橄欖油蒜香西蘭花,食下菜!蒜同橄欖油好有意式風味。

$98 忌廉波菜,creamy 汁好夾,又蓋了草青味。

2020-11-18 90 瀏覽
今日約咗朋友喺荃灣食飯,佢介紹呢間酒吧餐廳。坐低揀咗嘢食之後,我地出左去玩美式桌球,哈哈。店長介紹 weekday 套餐做 7折抵食,套餐$268有七折,折後連加一約 $200,沙律、主菜美國安格斯肉眼扒 / 法式香草煎焗羊架,同任何一杯酒精或非酒精類飲品😍飲品我地揀左 2 杯 mocktail,始終要揸車走,不宜喝真酒啊。我揀左 rose garden,真係有玫瑰花瓣喺入邊,賣相都好靚。有氣果汁滲住玫瑰花香都幾特別,幾好飲。主菜我地分別揀左一個牛、一個羊試下。個牛煎得超香,同埋本身肉質好,超好味😋😋 下次一定 encore。羊架做左層寶雲蘇,外層脆身,內裏肉嫩,都唔錯。配菜有薯角、蘆筍、草菇、烤蕃茄,都整得幾好味。嘢食好味,飲品唔錯,又有得玩,唔錯唔錯。

嘢食好味,飲品唔錯,又有得玩,唔錯唔錯。
2020-11-12 104 瀏覽
係荃灣咁多間酒吧我最中意去LuckyU佢嘅晚市好出色 漢堡最正最抵食可以由晚市玩到凌晨先走 唔洗諗多個地方食DinnerLucky U有好多Game玩,啱我呢d唔慣齋坐嘅人LuckyU嘅晚市我推介漢堡!漢堡扒juicy煙肉煎到啱啱好!最欣賞係個流心煎蛋❤️薯條係幼身但係幼身先做到爽脆口感😇Pork Rib都係高水準,肉汁夠又唔會好痴骨✨小食我中意炸物 魷魚鬚 雞軟骨都高水準個場勁大,每個位都好闊落,唔想玩都要逼住逼住咁玩就真係要黎呢間!
係荃灣咁多間酒吧我最中意去LuckyU
佢嘅晚市好出色 漢堡最正最抵食
可以由晚市玩到凌晨先走 唔洗諗多個地方食Dinner

Lucky U有好多Game玩,啱我呢d唔慣齋坐嘅人

安格斯漢堡

Pork Rib都係高水準,肉汁夠又唔會好痴骨✨

小食我中意炸物 魷魚鬚 雞軟骨都高水準
炸魷魚鬚
炸雞軟骨

2020-11-11
安格斯漢堡
炸魷魚鬚
炸雞軟骨
2020-11-12 43 瀏覽
兩個人去了R&B坐低傾計食飯,餐廳播著音樂,非常舒適,可以邊飲邊傾。墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片配酸忌廉、牛油梨醬及蕃茄莎莎:墨西哥片加了芝士及肉醬焗至香脆,肉醬的辣味令脆片更惹味,三款醬汁我個人較喜歡蕃茄莎莎,有洋葱辛辣又有番茄的酸甜,刺激味蕾。黑松露雜菌芝士忌廉意大利粉:意粉足2-3人分享,意粉煮至爽口,用了大量的忌廉汁,非常邪惡,而且黑松露濃香,簡單但好味。法式香草煎焗羊架:其中一個晚市套餐,包沙律及任何一杯有酒精或無酒精飲品,另外平日晚市還有七折優惠,二百元都唔使,超級抵食。羊架有4條骨,五成熟剛好無血水且肉質呈粉紅色,有少許羊騷味,肉質超嫩,不過比較肥。除了飲飲食食之外,還有飛鰾、桌球等供客人玩樂。

除了飲飲食食之外,還有飛鰾、桌球等供客人玩樂。