2019-10-01 530 瀏覽
平時返工返學咁辛苦 有時都要約班朋友出去Chill一下飲番杯🍺🍹前排就嚟咗荃灣呢間Lucky U,酒吧有電子飛鏢機亦有圓形美式桌球枱,可以同朋友一齊挽✌🏻雖然係酒吧 不過嘢食選擇款式都五少 有主菜、小食、Pizza、漢堡 梗有一款你鍾意嘅🥰_小食:🌟辣肉腸碎忌廉芝士藍青口 $98小小辣食落去亦都幾Creamy 🤔另外將個汁配埋多士一齊食非常夾🌟椒鹽魷魚鬚 $88魷魚幾彈牙,粉漿夠薄唔會太油膩,作為佐酒小食一流👍🏻🌟避風塘雞中翼 $78🌟日式豚肉焗茄子🍆 $78_主菜:🌟美國安格斯牛肉眼扒 $238肉眼扒肉味幾重😚肉汁豐富 配埋香草牛油令油香更加出🥩不得不提喺呢度嘅伴碟做得唔錯🥰蘆筍、小焗薯及雜菌可以平衡一下肉眼扒既油膩感,雜菌食得出帶有輕微酒香 同朋友都覺得呢個幾好食😆_🌟海鮮PIZZA $148薄餅係酥皮作底,配上帶子、蝦、魷魚等海鮮感覺已經非常豐富😎滿滿的拉絲芝士配番清新嘅番茄醬可以減低邪惡感🍕_飲品:🌟Cocktail: Ice Age $108🌟Mocktail:Rose garden $58🌟Rainbow Shadow $58Rose garden好重菠蘿味,果味會比較豐富
小食:
🌟辣肉腸碎忌廉芝士藍青口 $98

🌟椒鹽魷魚鬚 $88
魷魚幾彈牙,粉漿夠薄唔會太油膩,作為佐酒小食一流👍🏻

🌟避風塘雞中翼 $78

🌟日式豚肉焗茄子🍆 $78
主菜:
🌟美國安格斯牛肉眼扒 $238
🌟海鮮PIZZA $148
薄餅係酥皮作底,配上帶子、蝦、魷魚等海鮮

飲品:
🌟Cocktail: Ice Age $108

🌟Mocktail:Rose garden $58

🌟Rainbow Shadow $58
Rose garden好重菠蘿味,果味會比較豐富😚
Rainbow Shadow一層層顏色好靚✌🏻
2019-09-30 952 瀏覽
上星期約左朋友係荃灣食飯飲野,我地去左位於沙咀道既[Lucky U]🍻🍻🍷因為遲左放工去,仲未食飯,好彩依間酒吧有晚餐供應仲有不同折扣優惠添~入面環境比其他酒吧大,樓底都夠高,感覺好寬敞舒適。場內亦有不少娛樂設施食物種類繁多,有泰式、美式、日式,有小食炸物、扒類主食。。。定價都合理。忌廉芝士菠菜葉 $78平日好少食芝士菠菜,個汁又唔會太膩,濃稠適中好想加個飯一齊食西班牙黑毛豬梅肉扒 $148用左梅肉扒比較腍身,表面亦夠香脆,不過略嫌乾身。配菜反而幾好,香菇好入味魷魚菠菜芝士煙肉忌廉汁意粉 $118真心推介依個意粉!就好似平日carbonara既升級版咁,加多左魷魚、菠菜,非常豐富。 最重要係唔會太膩,個汁既忌廉偏多,所以感覺好滑溜意粉亦夠彈牙,我地兩個人分都食唔哂添,建議多人分享一齊食。matcha $58 victoria secret $58我地之後點左兩杯cocktail, matcha 味偏甜。

因為遲左放工去,仲未食飯,好彩依間酒吧有晚餐供應
仲有不同折扣優惠添~

入面環境比其他酒吧大,樓底都夠高,感覺好寬敞舒適。

場內亦有不少娛樂設施

忌廉芝士菠菜葉 $78

平日好少食芝士菠菜,個汁又唔會太膩,濃稠適中
好想加個飯一齊食

西班牙黑毛豬梅肉扒 $148

魷魚菠菜芝士煙肉忌廉汁意粉 $118

真心推介依個意粉!
最重要係唔會太膩,個汁既忌廉偏多,所以感覺好滑溜
意粉亦夠彈牙,我地兩個人分都食唔哂添,建議多人分享一齊食。

matcha $58
victoria secret $58

我地之後點左兩杯cocktail, matcha 味偏甜。

• 魷魚菠菜芝士煙肉忌廉意粉
2019-09-21 478 瀏覽
經常經過荃灣沙咀道這間西餐廳,今日終於入來試嚇。原來裏面都好大間,環境浪漫舒適,見到餐廳還提供娛樂,有飛鏢及掟波波等,見到有男有女正很有興致地正在玩飛鏢及掟波波。餐廳正播放著輕鬆的潮流英文歌曲,更為增添娛樂及浪漫氣氛。要了兩個餐,一個小菜及小食。飲品要了pineapple Juice,Orange Juice, Lime Juice, Blue Curacao, Syrup, Grenadine,Soda先上的是飲品,雞尾酒,酸酸甜甜帶少少酒味,順滑又好味,彩虹的顏色更添浪漫氣氛。跟著是跟餐的沙律,有沙律菜、車厘茄及青瓜粒。與酸酸甜甜的沙律醬調和,惹味可口又爽口。法式香草煎焗羊架(寶雲蘇)四肢骨$218羊扒及牛扒都配有:薯仔、蘆筍、冬菇、雜菇車厘茄及蕃茄。廚師做配菜也毫不馬虎,調味都非常入味,最喜愛的尤其是薯仔,細細隻切開半邊,帶鹹香的牛油味,軟淋又入味,非常好味主角羊架,廚師更是不會馬虎,是我第一次見這麼厚肉的羊架,大大件,七成熟,外皮帶酥脆,肉質嫩滑又多汁,㸃上秘製醬汁,令羊扒更帶鮮味。美國安格斯牛肉眼扒$228美國安格斯牛肉眼扒 10安士,牛扒上枱帶㸃煎牛扒的香,肉質帶少少咬口,

經常經過荃灣沙咀道這間西餐廳,今日終於入來試嚇。

餐廳正播放著輕鬆的潮流英文歌曲,更為增添娛樂及浪漫氣氛。

要了兩個餐,一個小菜及小食。

跟著是跟餐的沙律,有沙律菜、車厘茄及青瓜粒。
與酸酸甜甜的沙律醬調和,惹味可口又爽口。

法式香草煎焗羊架(寶雲蘇)四肢骨$218
羊扒及牛扒都配有:薯仔、蘆筍、冬菇、雜菇車厘茄及蕃茄。

美國安格斯牛肉眼扒$228
美國安格斯牛肉眼扒 10安士,牛扒上枱帶㸃煎牛扒的香,肉質帶少少咬口,其實不用點醬汁,也已經很夠味,皆因廚師已經過調味,入味之余、牛肉味香且濃。

椒鹽魷魚鬚$88
魷魚鬚外層帶酥化,裡層魷魚鬚帶新鮮的煙韌及脆口,醃得很入味,並且不會覺得油膩,第一次食這麼新鮮美味又可口的魷魚鬚,配雞尾酒一流。

欖油蒜香西蘭花$58
欖油蒜香西蘭花,西蘭花帶欖油蒜香之余,還有牛油的香味,真是又爽口又美味。

每次經過都不是很留意此間西餐廳,原來餐廳除有娛樂及環境優雅浪漫外,材料、質素及味道頗高,非常適合一大班朋友及小情人聚會飲食及娛樂。
2019-09-20 380 瀏覽
認真,黎之前完全冇諗過d嘢食咁掂!係朋友話好食,咁啱又係荃灣做完嘢放工,就行咗過黎試吓!7點半度去到,開閘冇耐,未係多人!成間鋪直頭係bar黎,好多嘢玩,篤波,射飛標,酒game, 可以問staff借!三五知己飲番杯chill 吓,真係一流!今次餓住肚黎,主力食嘢!牛扒: 10oz, 好大舊,嗌medium啱好,個人覺得唔搽牛油好食d,食到牛嘅原味!跟牛扒沙律: 最有驚喜絕對係呢碟沙律,睇落好普通,d黑醋令到佢upgrade 咗幾廿倍!唔係平時食開果d,係冇流動性杰身果d,中意食黑醋嘅人應該明我講咩🤣!生蝦: 辣,好辣!好味就真,但食唔得辣請回避!魷魚: 炸得脆身,炸粉又唔厚,好味!避風塘雞亦: 避風塘味就唔係咁夠,但雞亦好大隻,又唔多肥膏,都ok!明太子意粉: 好多蝦同魷魚,意粉好creamy, 香草味稍重,同明太子都幾match! 總括黎講,有驚喜,好食之餘,環境都幾好,嘢食選擇多,酒精飲品,非酒精飲品都有好多選擇,一定會再幫襯!

今次餓住肚黎,主力食嘢!

生蝦: 辣,好辣!好味就真,但食唔得辣請回避!

魷魚: 炸得脆身,炸粉又唔厚,好味!

2019-09-18
  • 跟牛扒沙律
Happy Friday約左好友相聚,揀左間坐得舒服既酒吧!位於荃灣沙咀道既Lucky U,有電子飛鏢機、beer pong table、大電視仲有吧枱同梳化,夠哂多元化,重點係地方寬敞又舒適!餐牌亦有唔少選擇,包括薄餅、漢堡、意粉、各款小食、扒類等。煙三文魚比薩 HK$138口感鬆軟既厚批充滿麵粉香,加上大量拉絲芝士同入口肉質柔嫩既鹹香煙三文魚豐富左成個薄餅既口感!德國咸豬手 HK$218表皮烤焗得脆卜卜,又脆又煙韌,內裡肉質嫩滑、肉味香濃,配以酸椰菜及香脆薯仔,夠哂惹味!小食拼盤 HK$188非常豐富既小食拼盤有香脆可口既煎雞中翼、外皮酥脆、肉質鮮嫩既金黃色雞搥、口感鬆軟又香甜既炸甜薯、口感油潤煙既三文魚、超惹味既香辣蒜片欖酒蝦!飲品揀左2杯Mocktail~MATCHA HK$58蘋果汁mix 綠茶糖漿,再加ginger ale,唔會過甜,夠哂特別。ROSE GARDEN HK$58充滿菠蘿及桃香味,好易入口,甜甜的好岩女仔飲!Lucky U地方寬落舒適,無論閏蜜、情侶相聚,或者一大班朋友gathering都好適合,而且食品質素佳,價錢合理,值得推薦!
Happy Friday約左好友相聚,
揀左間坐得舒服既酒吧!

位於荃灣沙咀道既Lucky U,
有電子飛鏢機、beer pong table、
大電視仲有吧枱同梳化,
夠哂多元化,重點係地方寬敞又舒適!

餐牌亦有唔少選擇,包括薄餅、
漢堡、意粉、各款小食、扒類等。

煙三文魚比薩 HK$138

口感鬆軟既厚批充滿麵粉香,
加上大量拉絲芝士同
入口肉質柔嫩既鹹香煙三文魚
豐富左成個薄餅既口感!

德國咸豬手 HK$218

表皮烤焗得脆卜卜,又脆又煙韌,
內裡肉質嫩滑、肉味香濃,
配以酸椰菜及香脆薯仔,夠哂惹味!

小食拼盤 HK$188

非常豐富既小食拼盤有
香脆可口既煎雞中翼、
外皮酥脆、肉質鮮嫩既金黃色雞搥、
口感鬆軟又香甜既炸甜薯、
口感油潤煙既三文魚、
超惹味既香辣蒜片欖酒蝦!

飲品揀左2杯Mocktail~

MATCHA HK$58

蘋果汁mix 綠茶糖漿,
再加ginger ale,
唔會過甜,夠哂特別。

ROSE GARDEN HK$58

充滿菠蘿及桃香味,
好易入口,甜甜的好岩女仔飲!

Lucky U地方寬落舒適,無論閏蜜、情侶相聚,
或者一大班朋友gathering都好適合,
而且食品質素佳,價錢合理,值得推薦!
2019-08-24
2019-10-05 42 瀏覽
同朋友去開荃灣行街,想嘗試新食物,加上因為工作煩惱,就想去飲少少酒,愉景新城那邊天橋底下有好多小型酒吧,我們就進去其中一間,環境算大,有大電視,有桌球,飛鏢玩,我叫左1杯有酒精同1杯冇酒精飲品,可以同朋友互相交換飲,這間酒吧的小食很好食,例如:椒鹽魷魚香脆可口,唔會冇水份,避風塘雞中翼,重口味,食食下都唔夠食,太好味,再要個海鮮pizza加肉眼扒,pizza薄薄脆口,十分多芝士,肉眼扒多汁,5成熟,有少許帶血,口感剛剛好
2019-09-30 42 瀏覽
上個禮拜朋友生日所以就同佢來bar慶祝, 呢間係佢指定嘅,因為佢話之前食過,啲嘢食幾好食,氣氛又幾好。7點來到無乜人,8-9點之後都多人玩飛標,幾熱鬧。我覺得呢度d食物幾有質素,更勝飲品。泰式生蝦:啲蝦幾爽口,一d都唔梅。泰式醬油幾好味,唔會太咸。蝦之下有一層冰,保持蝦嘅溫度炸魷魚鬚份量都幾夠2-3人輕食,炸得幾酥脆,又好熱魷魚彈牙,唔會太韌, 配啤酒飲好爽。如果魷魚再大條d 就perfect啦!西班牙spare ribs (原條)呢碟真係岩晒我呢d鐘意食肉嘅人!!好大條,而且ribs黎好多肉啲燒烤醬吸晒落啲ribs到,好入味。肉質夠稔下次來真係必點!黑松露雜菌pizzaPizza有好多芝士,芝士控岩晒! 溫度夠熱,有拉絲效果。黑松露味幾足,最鐘意佢餅底邊邊好脆口北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉D帶子原粒上,香煎過,而且熟度剛剛好好食!煙肉增加左意粉的香氣,而且扁意粉好掛汁,整體好夾迷你牛肉漢堡Burger個包體有少少抹茶香,都幾驚喜! 漢堡好多汁,沙律醬份量剛好,唔會膩用沙律菜中和下,有fresh 感覺。幾岩女仔拎住黎慢慢食,又不失儀態
7點來到無乜人,8-9點之後都多人玩飛標,幾熱鬧。

我覺得呢度d食物幾有質素,更勝飲品。
泰式生蝦:

炸魷魚鬚
份量都幾夠2-3人輕食,炸得幾酥脆,又好熱

西班牙spare ribs (原條)
啲燒烤醬吸晒落啲ribs到,好入味。肉質夠稔
下次來真係必點!

黑松露雜菌pizza

北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉
D帶子原粒上,香煎過,而且熟度剛剛好
好食!煙肉增加左意粉的香氣,而且扁意粉好掛汁,整體好夾

迷你牛肉漢堡

2019-09-30 46 瀏覽
放工要chill一下交通位置若算方便 就在the mills附近打完卡就可以去放鬆一下自己在門外看就像一般的酒吧 #LuckyUhk 但原來裡面有很多美食 水準之上的.墨西哥粟米片🌮這個跟平常吃到的粟米片完全不一樣有點像pizza 表面鋪了層香辣牛肉和芝士但吃起來依舊的脆 還可以配其他醬料分別是: 酸忌廉 牛油果醬 蕃茄莎莎.泰式生蝦刺身🍤很少酒吧會有這一道小菜 可見其誠意醬汁非常醒胃 注意⚠️辣度有點高充滿了濃濃的泰式風味 生蝦幾新鮮.椒鹽魷魚鬚🦑份量超級多 即叫即制 所以很酥脆配上美乃滋 旁邊還有沙拉 一解油膩感.安格斯牛肉眼扒🥩這個十分推薦 很有水準的牛排肉質呈粉紅色 吃起來是彈牙的重牛肉味 而且把肉汁都鎖住了 很juicy不得不提配菜也很出色 特別是焗薯和炒菇.最後去酒吧當然要叫一下酒賣相十分漂亮 吸引了其他客人的目光呢Rainbow shadow🌈不含酒精Classic cocktails 🍹果味重 容易入口
放工要chill一下
Rainbow shadow🌈不含酒精
Classic cocktails 🍹果味重 容易入口
  • 安格斯肉眼扒
2019-09-30 36 瀏覽
同朋友去完荃灣shopping, 一於坐低飲杯野,食下野講下men talk首先我地叫左個雞軟骨,佢岩岩炸起,非常香脆,而且啲粉都算薄,食多幾粒都唔怕! 幾中意佢格黎配沙律,食完啲熱氣野再食啲沙律中和番,無咁滯同無咁熱氣。然後仲叫左個黑松露野菌pizza,呢個我個人極推介,都係岩岩焗起,勁香野菌黑松露味,而且仲可以拉絲,餅底好薄好脆,正。個bbq ribs都好正, 切開係出煙的。佢好大條,好稔好入味,都好多肉添! 仲配沙律同薯條,薯條係幼身,都係岩岩炸起脆卜卜最後仲叫左個burger, 佢個包好特別,有陣綠茶味,配芝麻好香,肉都好juicy, 有肉汁,煎得岩岩好,同埋啲菜都好新鮮。一set3 細件,幾容易食,都容易同朋友share😊飲品黎講呢度都ok, 酒精飲品比較出色, mocktail就有點甜

2019-09-24 35 瀏覽
今日荃灣放工,想同同事搵間bar食完飯直落飲嘢,relax一下。咁啱經過lucky u ,一次過滿足晒我哋兩個願望,質素幾好,值得推介俾大家。個場都幾大,空間感闊落,超多座位。我哋叫左兩杯mocktail 一杯係rainbow showdown ,另一杯係matcha。我嗰杯Rainshow shadow 超靚,又飲得又影得,啱晒我呢啲正宗港女!嘢食就叫左泰式生蝦、一碟意粉、同埋一份牛扒。生蝦肉質彈牙,味道爽甜鮮味。醬汁有大量生蒜同埋辣椒,食到停唔到口,酸酸辣辣超級開胃!意粉就係北海道明太子魷魚蝦仁碎他他汁意大利粉。啲汁超creamy,配料好足料,份量好多。最重要嘅係有超級多我最鍾意嘅明太子,值得一讚!!!!!另外再叫多左份美國安格斯肉眼扒,有成10安士㗎,超夠份量!肉質超級嫩滑,脂肪比例平均,有口感!Lucky u 必試之選!場內仲有超多設施,應有盡有,例如:桌球、掟標、beer pong。放工想放鬆一下,去lucky u 食完飯仲可以直落飲嘢,超方便!我一定會介紹多啲同事嚟呢度!

嘢食就叫左泰式生蝦、一碟意粉、同埋一份牛扒。

Lucky u 必試之選!

2019-09-24 32 瀏覽
今日喺荃灣行完街之後,諗住同朋友食下野,chill下。結果入左一間bar,叫做lucky u,啲嘢食都幾好食,一定要推介俾大家!我就叫左杯mocktail,叫做rainbow shadow,呢杯mocktail超靚,係彩虹色架!超啱鍾意打卡嘅女仔飲,又影得又好飲~ 我哋叫咗呢個芝士薯條配黑松露蛋黃醬,超級超級多芝士碎,啱晒我呢個芝士控!最重要係啲薯條熱辣辣,超級脆,係即炸嘅。除咗可以點茄汁,呢個黑松露蛋黃醬真係食過返尋味,超重黑松露味!我哋仲叫咗泰式生蝦,生蝦大大隻啖啖肉,配埋超正嘅醬汁,包你食到停唔到口!主菜我哋就叫左美國安格斯牛肉眼扒,肉眼扒係牛最幼滑嘅部份,肉同脂肪嘅比例好平均,肉質鮮嫩,唔會太油膩!呢份扒都幾抵食,配菜又多,牛扒又高質。牛扒配埋佢比嘅牛油,超級match!menu呢間bar仲有超多野玩,又有桌球、飛鏢、beer pong,食完飯直落飲嘢都得,超方便!店員嘅服務質素亦都好好,服務有禮,上菜速度都好快。如果想約朋友食飯加飲嘢,唔想轉咁多次場,lucky u就岩曬喇!

menu

2019-09-21 18 瀏覽
黎到酒吧餐廳,第一件事梗係要叫番杯酒🍸 Rose lady ($108) 帶少少玫瑰花香,甜甜地,但酒精味都唔弱!絕對足料。朋友就叫咗生啤1664 ($88)。上網睇咗呢個nachos 超拉絲好吸引一定要叫!墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片配酸忌廉牛油梨醬及蕃茄莎莎 ($128) 一上枱以為係pizza😹 份量超級多,焗到好脆好香,鋪滿哂金黃色既芝士。最正既唔係脆片,係個三色醬💗 sour cream 同牛油果醬真係無懈可擊,食到完全停唔到口!泰式生蝦刺身配泰式辣汁 ($108) 生蝦刺身有成10隻咁多!認真抵食,食落好新鮮,夠哂爽口,點埋個辣汁夠晒惹味🤪小食太多款式太吸引,又加埋辣肉腸碎忌廉芝士藍青口 ($98) 青口細細隻味道OK,反而最欣賞就係個汁,忌廉芝士汁再帶少少辣味,味道好香好正,點埋個包就perfect法式香草煎焗羊架(保雲蘇)四支骨 ($218) 呢個羊架都幾有驚喜,好食過好多岀面既羊架。首先個皮煎過係好香,而且香料味突岀得黎係可以帶岀羊既鮮味,一咬落去係嫩滑到不得了,仲好juicy🤤北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉 ($168) 個份量係大到犯規!!超級抵食,有2-

北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁扁意粉 ($168) 個份量係大到犯規!!超級抵食,有2-3人份量。唔好以為整咁大碟就會影響到個品質,一樣都係咁好食,意外夠煙韌,而且唔會乾。帶子夠大夠鮮甜,刺身級質素,整體好高質。
2019-09-18 35 瀏覽
難得來到荃灣,一路經過有不少酒吧在附近,最後選了這家氣氛不錯燈光昏暗,有點美式酒吧裝修的餐廳。店裡環境很闊敞,裡面有幾台飛標機,幾台大電視播著球賽,假如辦活動或派對可以容納不少人。黑松露雜菌比薩有淡淡的黑松露味,幾種蘑菇加在一起味道柔和,比薩也烤得香脆。北海道鮮帶子煙肉菠菜香辣蒜片鮑魚汁意粉帶子肉質不錯,煎得不會太老,醬汁中有辣椒和蒜片不過不失,意粉煮時間可以短一點。辣肉腸碎忌廉芝士藍青口藍青口鮮甜,忌廉芝士醬汁濃郁,沾上香脆的法國麵包很有滿足感。美國安格斯肉眼扒‧10安士肉汁Juicy,配菜馬鈴薯煮得不錯。Rose Lady  & Ice AgeGrapefruit Juice酸甜冰涼,解渴一流

Rose Lady & Ice Age
黑松露雜菌比薩

辣肉腸碎忌廉芝士藍青口
藍青口鮮甜,忌廉芝士醬汁濃郁
,沾上香脆的法國麵包很有滿足感。

美國安格斯肉眼扒‧10安士
肉汁Juicy,配菜馬鈴薯煮得不錯。

Rose Lady  & Ice Age

酸甜冰涼,解渴一流