2024-04-06 26 瀏覽
坐低想食炸番薯條,所以叫咗單眼佬啤酒同玫瑰梳打。炸番薯條熱辣辣,不過有啲油,好彩有啤酒同梳打。原來單眼佬真係好有蜜糖味,幾特別,玫瑰梳打正常。白酒忌廉青口配蒜蓉包真係非常出色,「摷」起啲青口睇,份量真係好多。青口大隻,雖然唔係最新鮮嗰款,但個白酒忌廉汁可以彌補一切!個汁酒味唔濃,但好甜美,如果唔係驚食唔晒,真係想叫多客蒜蓉包沾埋剩低D汁食。另一主菜係烤豬鞍架配黑松露汁。豬鞍已經幫我哋切件上,好juicy,不過如果可以冇咁熟就再好啲。除了烤薯仔、椒同翠玉瓜、仲有沙律菜伴碟。食完已經好飽,食唔落甜品。Staff下午打來confirm Booking的時候,提醒如果現金埋單可以有九折咁我梗係用現金啦!假期晚上竟然只有我們一台客,是地點比較偏的原因?
坐低想食炸番薯條,所以叫咗單眼佬啤酒同玫瑰梳打。

食完已經好飽,食唔落甜品

炸蕃薯條
單眼佬
白酒忌廉青口
焗豬鞍
2024-03-03 255 瀏覽
一直bookmark左,今日終於去左試。調酒酒精好足又好飲,hh 時段個價仲好平。叫左八瓜魚沙律,蕃茄青口,燒豬肋骨同牛扒,碟碟份量都好足,配菜又多,仲好食過某d所謂高級餐廳,同行友人都好滿意依餐。
一直bookmark左,今日終於去左試。

調酒酒精好足又好飲,hh 時段個價仲好平。

2024-03-03
2023-08-28 1711 瀏覽
店員熱情推介豬鞍,食落真係不得了!豬喎,有冇咁juicy 呀? 肉質嫩滑無筋,仲好有有油脂香氣! 連伴碟嘅瓜瓜菜菜都十分之甜美可口💯煙花女意粉夠特別,仲有典故㗎😂 (當日解説咗比朋友但大家都覺得我䲫up, 巧橙)Spahghetti alla Puttanesca 用蕃茄,黑橄欖煮成,帶點微微辣,十分開胃八爪魚沙律🥗 清新得嚟又勁有海洋鹹鮮味,而且份量十足,好彩我哋都食力驚人幾鍾意佢哋嘅 cocktail 同有好多款本地手工啤酒揀,好得意又有特色。LLB 都勁啱慶生,佢哋啲甜品係勁有心機咁畫碟寫名,影相都好靚
2023-08-16
生日
  • 芝士松露薯條
  • 豬鞍
2023-08-17 1212 瀏覽
另一半生日的大日子,我們來了這一家我們都喜歡的西餐廳。餐廳是中價位的西餐,人情味不錯,服務也很好。食物方面,我們選了辣汁蕃茄青口配蒜蓉牛油法包。我超喜愛這個辣汁,酸酸辣辣的十分開胃,青口份量好多,亦很有鮮味。牛油法包蒜香味濃 ,烘得香脆可口,配上辣汁吃更好吃。另一道主菜是香煎挪威三文魚配檸檬刁草忌廉汁及薯蓉。三文魚非常厚肉,煎香後帶出三文魚油香味。特別喜愛這裡的配菜 相當有誠意。甜品是雪糕窩夫伴蜜糖忌廉,窩夫點上蜜糖cream,很有驚喜。窩夫非常香脆又帶微微濕潤感,味道甜甜的。1664啤酒Happy hour有優惠,味道有果香味相對較易入口。

甜品是雪糕窩夫伴蜜糖忌廉,

2023-08-05 1167 瀏覽
今日到訪左上環內街隱世小店,每次經過都會俾佢地嘅落地玻璃大門吸引,佢地有室內室外嘅座位,因為天氣太熱,我地今日選擇左坐室內。Lunch set都有好多嘅選擇:Set A)田園沙 伴 水煮蛋、香蒜麵包粒、巴馬臣芝士、凱撒沙律區$88Set D)白酒蒜香雜錦海鮮扁義大利麵$108因為跟餐,有飲品收埋,我地叫左兩杯凍檸檬茶,加多一個甜品,兩個人食份量好足夠👍🏻整體食物質素都算唔錯,坐得都算舒服,店鋪服務態度又好,我地都決定之後會多D嚟!💪

Lunch set都有好多嘅選擇:

Set D)白酒蒜香雜錦海鮮扁義大利麵$108

2023-07-26
2023-06-30 1156 瀏覽
和好友慶祝生日, 就來到大家都同聲同氣的LLB Bistro吃生日晚餐, 簡單而隨意, 能聽聽老師友的近況與煩惱就很夠. 說是Bistro自然要點些酒, 見到有甜味的啤酒, 對我而言比紅白酒更吸引, 今次點的”單眼佬”手工啤酒, 名字夠本土, 有話梅味更本土, 味道酸中帶甜, 甜中帶甘, 相當開胃. 同樣開胃的, 有其充滿大量蔬菜的沙律, 沙律菜乾淨, 沒有苦澀味, 只用沙律醋更清爽, Topping的海鮮份量相當慷慨, 不太肚餓的話, 單吃沙律也夠飽.主菜的卡邦尼意粉配上溫泉蛋, 就是簡單的蛋和野菌作菜, 意粉口感偏軟, 當然不是一咬即斷的形態, 醬汁偏多而水潤, 但溫泉蛋蛋黃令醬汁質感更為厚實, 味道不錯, 蛋香夠之餘野菌香味令其更有層次. 羊架羶香度夠, 煎得外脆內嫩, 做法也許不太複雜, 但吃起來就是羊架應該有的味道和口感, 個人不太喜歡加茶茉或薄荷醬, Raw的更對味.Having birthday dinner for my good friend who hasn’t seen for year. LLB Bistro is a good place for us as

Having birthday dinner for my good friend who hasn’t seen for year. LLB Bistro is a good place for us as it is casual but the food is good and gentle in portion. The carbonara is nice with good mushroom and pouched egg flavors while the lamb rack is raw with excellent texture and taste.
2023-06-25 664 瀏覽
燒八爪魚沙律同個Gillered pork spare ribs in special bbq ssurce with fries 都好大碟,好好味, day of the soup 好低飲,我地兩個人share飲一碟都好夠,仲有叫咗個burger and 甜薯條,都幾好味,服務態度,好,環境一流,頃計最好,下次都會n-call
2023-06-25
  • 頭盤個燒八抓魚沙律好大碟
2023-05-18 947 瀏覽
📍LLB Bistro上環荷李活道188號地下🔥🍗BBQ Chicken Wings $68🍄🍛Black Truffle & Mushroom Risotto $148🍖🍟Grilled Pork Spare Ribs with Fries $268女朋友話呢間良心餐廳可能黎緊會執🥲所以即刻去支持吓❤️同好多上環既餐廳一樣,餐廳既裝修好靚、氣氛都好chill☺️雖然店員既數目唔多,幾乎要一個人serve晒咁多枱客,但店員既態度非常友善😊係加分位🆙️Ribs🍖既份量超大,好彩我地兩個人share,一個人一定食唔晒🤣Ribs同雞翼都係BBQ醬🔥,佢地既BBQ醬比一般餐廳既甜,都幾得意😆我最鐘意係佢地既黑松露意大利飯,好多餐廳既黑松露菜式都淨係聞到,但食落就冇黑松露味☹️但呢間既意大利飯就啖啖都有好香濃既黑松露味🤤真心正🥰唔知呢間餐廳會唔會好快執🥲所以各位如果有興趣就快啲去試吓啦❤網上預約仲有9折😆#bunnytummy_港島#bunnytummy_上環#bunnytummy_西餐#llbbistrohk#香港foodie #食好西 #香港美食 #hkfoodblogger#hkfoodie #h
📍LLB Bistro

#llbbistrohk
#hkfoodie #hkig #香港好去處 #拍拖好去處
BBQ Chicken Wings
2023-05-09 631 瀏覽
中環性價比高既西餐,餐廳地方唔算大,但環境氣氛唔錯,好chill,坐得都好舒服,好岩慶祝生日,最重要係食物好味😋1.Mussels in White Wine Sauce w/ Garlic Bread $208《⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️》非常好味!青口本身爽甜再配上好香牛油味既白酒忌廉汁,簡直絕配!而且個蒜蓉包好香脆,蒜蓉味唔會好重,點左汁仲好味!2.Grilled Pork Spare Ribs with Fries $268《⭐️⭐️⭐️⭐️》份量超級多,total 有兩條豬肋條😋而佢既肉身好夠淋,加上個BBQ醬汁好惹味,d 薯條點埋醬都一樣好好味,可以唔洗點茄汁🥰不過佢個醬汁本身比較甜,食太多會有d膩。最後我地都係食唔曬,加左$1 打包🤣

《⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️》

《⭐️⭐️⭐️⭐️》
2023-03-23 1096 瀏覽
荷里活道一帶感覺靜啲chill啲,所以特登過嚟食晏,感覺悠閑啲,餐廳好乾淨同闊落,滿座都唔會好逼好嘈,環境同氣氛都幾舒服,侍應又有禮貌牛肉漢堡配薯條 - 漢堡包大細適中,唔會太大個,包烘得好脆,牛肉好厚,夠味得嚟唔會太咸太濃,配埋蕃茄同生菜,好好食,薯條都炸得夠脆,份量亦多三文魚沙律 - 三文魚唔少,沙律菜好新鮮,仲有洋蔥同蛋,沙律醋同橄欖油啱啱好,食落好清新飲品就點咗iced latte同lemon soda,latte好夠奶,lemon soda好解渴,整體服務同食物質素都高,一定會再嚟

晏晝食飯朋友去咗呢一間餐廳慶祝生日,set lunch 價位大概$100至到$200,中上環區域嘅餐廳可以接受呢間餐廳喺上環地鐵站行上去,大概10至15分鐘路程係有少少遠,同埋斜路😂但係如果想搵間坐得舒服少少嘅西餐廳值得考慮食物質素以呢個價冇乜值得挑剔👍🏻朋友叫咗牛扒,而呢一個牛肉漢堡,絕對值得推介,唔係快餐店死實實肌肉,而係有啲肉汁👌🏻餐廳亦都好有心思,會幫手寫生日快樂,同埋準備蠟燭,lunch 加$20一個甜品肯幫你做呢樣嘢都係值得讚賞👍🏻

呢間餐廳喺上環地鐵站行上去,大概10至15分鐘

2023-03-08 658 瀏覽
夜晚約咗朋友食飯,想嚟呢邊,貪附近感覺chill啲,雖然係weekdays夜晚,但都唔少人,好在book咗枱,入面環境同座位都好舒服,枱同枱之間空間好夠,我哋叫咗蒜蓉包、BBQ醬豬肋條配薯條同黑松露意大利飯,同埋一杯牛奶朱古力意大利飯好多菌,芝士味好重,啲飯有咬口得嚟唔會太硬,豬肋條夠多醬,肉夠淋,墊底薯條點BBQ醬好好食,蒜蓉包好脆,蒜蓉味再重啲就perfect,鮮奶朱古力重鮮奶,朱古力味濃啲會再好飲啲呢度性價比唔錯,已經book定下次嚟食lunch

呢度性價比唔錯,已經book定下次嚟食lunch
2023-03-04 462 瀏覽
呢度啲調味整體同坊間common的唔同,連伴碟配菜都可以讓你有驚喜。煙三文魚紅菜頭意大利飯:煙三文魚係靚貨,唔會過鹹/腥。紅菜頭意大利粉係有紅菜頭嘅甜味零草腥。白酒白汁青口跟牛油蒜蓉法包:個汁係精華,達到舐碟級數,強力建議額外再嗌多份法包舐乾淨佢。當然青口都係剛剛好唔會老。煎三文魚扒:三文魚煎到外脆內嫩中間係溏心,伴碟配菜廚房都有花功夫讓佢哋嘅味道昇華。另外,服務唔只nice,仲好貼心,兒童餐具先過一過熱水才奉客。

2023-03-04
  • 白酒白汁青口
2023-02-06 679 瀏覽
難得搵到係上環返工既buddy一定要搵啲好食既餐廳一齊食lunch🥰呢間係frd係去之前已經講左好多次要食LLB 但我一直都唔知LLB係咩🤣餐廳設有outdoor可以帶埋狗狗去😻🦭Aus Ribeye SteakSteak煎到好香口 側邊仲係脆既🤩但亦都維持到medium 完全冇overcook🥳仲搭配左啲沙律菜 一啲都唔會膩🦭All Day Breakfast 其實每一次既all day breakfast都係大碟到食唔晒🥲今次都唔例外有魚柳 茄汁豆 腸仔 煙肉 牛角包 沙律菜 炒蛋 黑松露醬大啡菇 蕃茄所有嘢都係正常發揮 但我會話個黑松露醬贏晒🤣🤣

🦭Aus Ribeye Steak
Steak煎到好香口 側邊仲係脆既🤩
但亦都維持到medium 完全冇overcook🥳
仲搭配左啲沙律菜 一啲都唔會膩

🦭All Day Breakfast
所有嘢都係正常發揮 但我會話個黑松露醬贏晒🤣🤣
🔅LLB Bistro🔅上環🔅西餐🔅聖誕大餐果日我結果係買左聖誕大餐外賣,由LLB Bistro包辦嘅大餐~ 有5-6人份嘅斧頭扒,牛扒超嫩,入口肉味好濃,有超好食嘅烤蔬菜,有甜椒瓜茄,調味好夠~忌廉汁青口亦都好出色,白汁好香牛油香,亦好啱配麵包點汁~八爪魚沙律~ 好新鮮開胃~BBQ豬肋骨~ 烤得好稔身~ 啲肉一拆都鬆散了😚 好入味~三文魚紅菜頭意大利飯~ 味道好特別,比想像中淡但清新~ 但三文魚就重味啲,偏咸~ 果日啲相唔係影得好靚,又無特別放番上盤,請多多見諒🥲LLB Bistro網上訂座享9折優惠兼賺Rice Dollars 網址: https://s.openrice.com/QrbS0tr0900~uZ5MGAA地址: 上環荷李活道188號地下電話: 35946790=====================#黃色經濟圈 #黃店 #上環美食 #上環cafe #上環黃店 #黃店外賣 #外賣 #外賣自取 #青口 #豬肋骨 #意大利飯 #聖誕大餐 #派對 #派對食物
🔅LLB Bistro🔅上環🔅西餐🔅

忌廉汁青口亦都好出色,白汁好香牛油香,亦好啱配麵包點汁~

八爪魚沙律~ 好新鮮開胃~

BBQ豬肋骨~ 烤得好稔身~ 啲肉一拆都鬆散了😚 好入味~

果日啲相唔係影得好靚,又無特別放番上盤,請多多見諒🥲

LLB Bistro
網上訂座享9折優惠兼賺Rice Dollars