2019-10-10 108 瀏覽
前幾日同朋友上左黎食lunch~~~呢度地方雖然唔係好大,但裝修都幾有特色xpp平日午市時份會有lunch set,會包有餐湯同飲品:)仲可以以平d既價錢加配指定既小食添~~我同朋友一人揀左一款,之後仲以跟餐優惠價加左一份“雞翼”HKd$42+10%share一齊食;D當日既餐湯係忌廉湯=)之後我既“明太子蟹棒忌廉長通粉”HKd$1028+10%先到!!醬汁濃郁creamy既長通粉上面灑滿和風味十足既木魚碎,味道都幾夾~~除左有蟹棒之外,仲有唔少雜菌混合當中添❤️❤️❤️而朋友就要左份“達拉斯小牛排早餐”HKd$118+10%~~望落都幾豐富啵!!!朋友請我食左塊小牛排,牛味都幾香:)加配既雞翼都唔差,皮脆肉嫩,仲係單骨雞翼,方便容易食xppp個日我就加左HKd$28+10%飲佢地呢度大過面盆既巨型水果茶!!!朋友就簡簡單單咁飲返杯唔洗加錢既 hazelnut latte,個拉花都幾靚啵xpp坐得舒舒服服,又係滿足既一餐啦~~~
前幾日同朋友上左黎食lunch~~~

呢度地方雖然唔係好大,但裝修都幾有特色xpp

平日午市時份會有lunch set,會包有餐湯同飲品:)

仲可以以平d既價錢加配指定既小食添~~

當日既餐湯係忌廉湯=)

朋友請我食左塊小牛排,牛味都幾香:)

坐得舒舒服服,又係滿足既一餐啦~~~
2019-09-18 1927 瀏覽
Little Vegas 個名其實都成日聽,今日先第一次食😂 叫得 Vegas 就知依到主打美國菜,而且裝潢都好有美式風格,係幾有玩味又有心思!餐牌設計都好有心思,除左menu個template,菜式名餐廳都有度過,match返成個美式玩味feel 🤪同朋友得2個人,但其實有好多都想試!!首先點左個充滿Omega3&9牛油果沙律配雞扒沙律有成六個醬汁選擇,最百搭既簡左caesar! 沙律菜新鮮夠哂凍,雞扒反而幾驚喜,係煎香過,食落嫩滑又juicy,牛油果就有半隻,份量剛剛好既開胃前菜!-之後點左幾乎枱枱都有既明太子忌廉天使麵,果然無失望!一上碟就見到好多木魚絲鋪係面,真係我至愛🤩🤩🤩天使麵掛晒明太子汁,超濃既明太子醬!個醬多到好似食緊撈麵咁,真係好香好creamy!唔怪之咁多人叫啦!最後試左個雙併pizza 賭城Pizza&喇沙海鮮Pizza!Pizza係薄身既,食落好似食緊薄脆咁,不過今次就焗得有小小燶,但係Pizza真係好足料!喇沙海鮮味做得幾足,海鮮有魷魚同蝦,仲有焗過的豆腐卜,幾特別!賭城風味就係紅青椒、辣肉腸,比較classic的一款,各有風味👍🏻

同朋友得2個人,但其實有好多都想試!!
首先點左個充滿Omega3&9牛油果沙律配雞扒

2019-09-05
餐廳:Little Vegas (銅鑼灣)地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓Little Vegas,一間係銅鑼灣百樂中心、屬於香港人嘅餐廳,門外有連儂牆比人寫低自己嘅意見,而餐廳內部有唔少童年同色彩繽紛嘅裝飾擺設,就好似充滿香港兒童、青少年嘅集體回憶咁,有食鬼、emoji圖案,有唔同嘅boardgames, 亦都有唔少slogans同figures,仲播住香港10年前左右嘅流行廣東華歌,古巨基、衛蘭、容祖兒,真係咩回憶都返哂黎秘製醬汁焗豬肋骨(半份) $116估唔到半份豬肋骨就已經咁大份,望落就已經覺得吸引,順住肋骨嘅方向將豬肋骨肉切出黎,每條肋骨都痴住鮮嫩味香又有秘製醬汁嘅豬肋骨肉,醬汁似BBQ汁,但又甜甜地幾惹味,逐條肋骨條用手拎住去吮真係津津有味拿破崙香腸肉醬長通粉 $98拿破崙意粉其實係二戰時期日本大廚以罐裝茄蕃茄快炒意粉煮比當時打勝仗嘅美國將軍而來的,這道簡單而好食嘅造法後來係日本傳開,亦因為慢慢人們嘅經濟環境好左,開始加入腸仔同有少少改良同變化,而呢款造法亦成為依家唔少餐廳嘅流行同經典朱古力咖啡($48)同蜂蜜綠茶($42)用印有餐廳logo嘅杯同墊承載,非常有心思,的
餐廳:Little Vegas (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓

秘製醬汁焗豬肋骨(半份) $116

拿破崙香腸肉醬長通粉 $98

朱古力咖啡($48)同蜂蜜綠茶($42)用印有餐廳logo嘅杯同墊承載,非常有心思,的骰嘅組合十分適合打卡,睇下我影嘅相就知haha

「錢並唔係問題,問題係我無錢」,就算再無錢,飯都係要食,生活都係要咁過,趁自己仲有些許能力,一定要幫襯多啲本土香港人嘅餐廳同小店,品嚐多啲香港地嘅地道風味,
值得一提嘅係佢地每張枱都有自己嘅特色,與別不同
2019-08-28
  • 秘製醬汁焗豬肋骨(半份)
2019-08-27 1452 瀏覽
今日去既呢間餐廳係一間玩味十足 裝修以賭城為主題既餐廳😍 唔好以為裝修得靚 又有主題嘅餐廳d野食就唔好食 呢到絕對係好睇又好食 性價比極高🤤一出𨋢口就見到一整幅連儂牆 即刻好欣賞呢間有性格又愛香港既餐廳🇭🇰 不過要留意平日晚上佢地都好多客人 所以想食最好就係book位先😉成個menu都好靚 野食名有d都幾搞笑 我地主食就揀左明太子忌廉天使麵同Combo Pizza🍕 明太子忌廉天使麵見好多人都推介 我地又幾鐘意食明太子當然要試一試啦 一試果然非同凡響😍 每條天使麵都被明太子忌廉包圍住 麵質一流 加上木魚同蘑菇作為配菜 真係令人食唔停口👅Combo Pizza 係可以任選2款口味既pizza 每款有3塊🤤 我地就揀左賭城至尊同好惹味避風塘魷魚圈 pizza係我地鐘意既薄批 焗得好香脆👍🏻 賭城至尊既材料有肉醬 香腸 菠蘿 蘑菇等等 加上芝士好好食🧀 而避風塘魷魚圈調味再炸過的確好惹味 係最近食過最好食既pizza 一次過可以食到2款口味真係好😚小食我地就叫左雞翼好多重奏 可以係4款口味中揀1-3隻味 我地就揀左Buffalo 麻辣同玫瑰味😋 每隻口味都有3隻都幾抵食 我就最鐘意食玫瑰味

Combo Pizza

小食我地就叫左雞翼好多重奏 可以係4款口味中揀1-3隻味 我地就揀左Buffalo 麻辣同玫瑰味😋 每隻口味都有3隻都幾抵食 我就最鐘意食玫瑰味 香甜滋味😆
雞翼好多重奏

呢到仲有規定 每人要叫一杯飲品 我地就試左焦糖咖啡沙冰同宇治抹茶紅豆沙冰🤤 焦糖咖啡味做得好好 唔會好甜 咖啡味都幾香濃☕️ 宇治抹茶紅豆就會甜少少 底部有好多紅豆 大大粒好腍好好食🌟

Combo Pizza
雞翼好多重奏
  • 孖寶比薩
2019-08-02 287 瀏覽
Little Vegas 係年年老公生日必到晚餐餐廳!好鍾意餐廳既環境,播住首首耳熟能詳既廣東歌,氣氛好,環境舒服,牆身同枱面都有好多顏色鮮豔既圖案,眼前一亮~7:00PM上去餐廳都好full下,好在book定位!法式龍蝦🦞濃湯:湯濃鮮香,湯既質感「杰」身,味道濃郁,飲落有啖啖龍蝦味道,湯中仲有龍蝦肉粒,幾甜!命運賭城小食拼盤(細):一句「隨機出的,賭你運氣」好在我地既運氣都唔錯,有炸魷魚圈🦑、薯角🍠、炸魚手指同原味雞翼4款!款款都金黃脆卜卜,雞翼既肉質甜甜地,又夠Juicy~魷魚圈外脆內軟,肉質彈牙!明太子忌廉天使麵:次次黎都必點,明太子配忌廉醬汁調得岩岩好,忌廉夠creamy,天使麵亦夠幼細,配埋明太子粒粒既鮮嫩同少許辛辣,好夾!Rainbow seven飲品優惠價$88 for 2~綠月飛霜:青蘋果🍏梳打飲品,飲品面配有牛奶雪糕🍦,雪糕奶味好濃,唔太甜配青蘋果微微酸,唔錯!葡萄成熟時:顧名思義係提子🍇梳打,提子味重,同樣有一大球牛奶雪糕,顏色造型都好靚!
,播住首首耳熟能詳既廣東歌
,氣氛好,
環境舒服,
牆身同枱面都有好多顏色鮮豔既圖案,眼前一亮

7:00PM上去餐廳都好full下,
好在book定位!

法式龍蝦🦞濃湯:
湯濃鮮香,湯既質感「杰」身,
味道濃郁,飲落有啖啖龍蝦味道,
湯中仲有龍蝦肉粒,幾甜!

命運賭城小食拼盤(細):
一句「隨機出的,賭你運氣」
好在我地既運氣都唔錯,
有炸魷魚圈🦑、薯角🍠、炸魚手指同原味雞翼4款!

明太子忌廉天使麵:
次次黎都必點,
明太子配忌廉醬汁調得岩岩好,忌廉夠creamy,
天使麵亦夠幼細,配埋明太子粒粒既鮮嫩同少許辛辣
,好夾!

Rainbow seven飲品優惠價$88 for 2~

綠月飛霜:青蘋果🍏梳打飲品,
飲品面配有牛奶雪糕🍦,雪糕奶味好濃,
唔太甜配青蘋果微微酸,唔錯

葡萄成熟時:
顧名思義係提子🍇梳打,提子味重,
同樣有一大球牛奶雪糕,顏色造型都好靚

• 明太子忌廉天使麵
  • 命運賭城小食拼盤
2019-10-12 0 瀏覽
Lunch set都算多選擇特別係飲品都有成版揀每個lunch set仲有一個湯明太子忌廉天使麵 $106個醬真係好好食Creamy得嚟濃而不膩每次嚟都一定要嗌但係唯一要彈就係太少意粉咁好食,好快就食晒咖嘛🥺牛油果蕃茄雞肉法式薄餅 $102食一個咁creamy既,就揀左一個感覺健康啲既魷魚圈 +$28好味份量都唔少水果茶 +$28 感覺好chilled~~食飽飯嘆返杯茶荔枝沙冰 +$25好爽,夏天飲一流深黃食店食食下無啦啦播願榮歸於香港,搞到我食食下飯要唱歌都算但再無啦啦播肥媽首歌,搞到我食食下飯都要大喊啊~~~ 真係不枉我成日嚟食又好食又正大大力撐撐撐

Lunch set都算多選擇
特別係飲品都有成版揀
每個lunch set仲有一個湯

明太子忌廉天使麵 $106

個醬真係好好食
Creamy得嚟濃而不膩

每次嚟都一定要嗌
但係唯一要彈就係太少意粉
咁好食,好快就食晒咖嘛🥺
牛油果蕃茄雞肉法式薄餅

牛油果蕃茄雞肉法式薄餅 $102

食一個咁creamy既,就揀左一個感覺健康啲既
魷魚圈

荔枝沙冰
荔枝沙冰 +$25

好爽,夏天飲一流
深黃食店
食食下無啦啦播願榮歸於香港,搞到我食食下飯要唱歌都算
但再無啦啦播肥媽首歌,搞到我食食下飯都要大喊
啊~~~
真係不枉我成日嚟食
又好食又正
大大力撐撐撐
2019-09-24
牛油果蕃茄雞肉法式薄餅
魷魚圈
2019-10-11 4 瀏覽
早幾晚約咗好朋友去銅鑼灣睇戲, 臨睇戲之前, 先去附近醫肚。朋友帶我去呢間Little Vegas, 好鍾意呢度嘅裝修, 好放鬆, 令人可以暢所欲言嘅地方。食物方面, 我哋點咗明太子天使麵, 卡邦尼意粉, 心太軟, 比利時窩夫。明太子天使麵: 超多汁, 好多明太子, 白汁配上明太子好夾, 味道帶點微辣, 而且天使麵全部掛上白汁, 天使麵很彈牙。加上洋蔥令味道提昇, 呢碟係我最愛。卡邦尼意粉: 好友同我分享, 感覺卡邦尼意粉味道較淡, 意粉都彈牙, 不過個人喜愛天使麵多點。比利時窩夫: 窩夫香濃蛋味及甜味, 食出幸福感覺, 配以各種生果能中和窩夫的甜味。心太軟: 香濃朱古力味, 做得很不錯, 配雪糕吃, 一冷一熱, perfect~餐廳有連儂牆, 讓等候入座嘅朋友可以抒發所想, 店內播著流行曲, 滿有共鳴, 值得大力支持。

2019-10-11 0 瀏覽
從來我上openrice 都係睇人d食評但我今次真係忍唔住打我人生第一次openrice.😥😥·今次book 呢間餐廳 諗住同閨蜜慶祝生日經過精挑細選 見幾多人讚呢間餐廳d野好食加上見到佢門口有貼香港加油ge memo紙就滿心歡喜Book 左呢間餐廳··事先我買左個小小的蛋糕,亦係上去之前打過電話職員溝通過當我一去到餐廳諗住叫職員幫我雪住先,想佢地到時幫我上蛋糕 (個蛋糕同生日牌係分開用2個盒裝住)點知職員一黎就話: 「呢個蛋糕生日牌好易爛嫁喎 要同你講先喎 到時可能個牌會爛嫁」我即刻呆左一呆因為我之前都買過好多次呢個牌子ge蛋糕從來都無餐廳試過上蛋糕時整爛個生日牌加上個牌係特登加錢搵人寫左名當然唔想俾人整爛啦咁我唯有話:咁一係你到時分開上 我自己小心d放個生日牌上蛋糕到啦之後個staff 竟然直接俾返個牌我但係個牌要雪嫁喎😨第一印象已經覺得有d O咀感覺上職員好似不太helpful.坐低後就等朋友黎當日我生日果位朋友遲左少少到不過佢一到我地都已經即刻落單 main dish 亦好快到左我地都keep 住nonstop密密食但食左唔夠一個鐘 d main dish仲差一半未食完 而且野
從來我上openrice 都係睇人d食評
但我今次真係忍唔住打我人生第一次openrice.😥😥
今次book 呢間餐廳 諗住同閨蜜慶祝生日
經過精挑細選 見幾多人讚呢間餐廳d野好食
加上見到佢門口有貼香港加油ge memo紙
就滿心歡喜Book 左呢間餐廳
事先我買左個小小的蛋糕,亦係上去之前打過電話職員溝通過
當我一去到餐廳諗住叫職員幫我雪住先,想佢地到時幫我上蛋糕
(個蛋糕同生日牌係分開用2個盒裝住)
我即刻呆左一呆
就已經有staff 走過黎要我地埋單 俾壓力我地
我地唯有繼續加快速度食食食
點知隔左唔夠5分鐘
突然有staff毫無先兆下
上左我地個生日蛋糕同甜品,話:提提你 你地個booking 去到8:10pm就要交台啦
我完全呆左
下?而家已經8:05啦喎
你岩岩先上甜品但你要我5分鐘後交台?!
5分鐘我地兩個女仔點樣食哂蛋糕同甜品呀?

果下我同朋友都勁無奈😦
(我心入面爆左粗 玩野咩你明知我朋友生日都咁樣趕我地)
果下真心嬲左
我地唔想趕頭趕命咁食
最後我地決定拎走個cake
始終個cake 係精心挑選買黎慶祝生日
唯有問個staff 可唔可以俾返個盒我地拎走個cake啦
個staff語氣麻麻咁話 :「個盒已經掉左嫁啦 最多俾另一個透明蛋糕盒你裝啦」
但個透明膠盒係濕濕地 仲有d水漬
感覺好似重用完再洗過俾我地咁 🤢
我地果下真係又嬲又無奈

淨係想快d離開間咁差ge餐廳
最後我生日果位朋友好狼狽咁捧住個生日蛋糕離開餐廳 再去搵其他地方食

我明白餐廳想做多d生意 夠鐘趕人走我無可厚非
但客人生日 你通蝕多10-15分鐘起碼俾我地食埋d野都唔會好過分姐
如果稍為有人性 ge話 都唔會咁對待客人啦
谷我地5分鐘之內要食完個蛋糕走囉
今次book 左呢間餐廳同閨蜜慶祝生日
要佢食得咁狼狽
真係覺得好對佢唔住😢😢😢
令到佢今年生日咁”難忘”

所以真係忍唔住提提大家
如果大家純粹想搵間餐廳快快手手醫下肚
揀呢間餐廳絕對無問題
但如果想同朋友輕輕鬆鬆傾下計gathering
甚至係慶祝生日
就真係要諗清諗楚🤢
2019-10-10 5 瀏覽
永遠都要排隊好多人嘅餐廳,不過食物水準真係好高,而且亦都有board game,餐廳嘅裝潢都好值得一讚!等位嘅地方亦都痴滿左好多唔同嘅memo紙,係一個充滿人情味嘅餐廳!我同朋友就點左呢個龍蝦湯,飲落去龍蝦味好濃郁,唔會好水,而且入邊亦都有三四粒龍蝦肉,食落口好彈牙!二因為亦都見到隔離枱嗌左呢杯咁大杯嘅水果茶。我都同朋友兩個人share左一杯,入邊嘅生果非常之多,包括有檸檬、士多啤梨、藍莓、奇異果、火龍果等等,飲落去好解渴,而且好大杯!主菜我哋就點咗呢一個明太子意粉。餐單上係寫天使面嘅,但係我問可唔可以轉意粉嘅時候,侍應都話冇問題。佢明太子醬好多,而且亦都食咗一粒一粒嘅明太子,份量中等。佢哋嘅Pizza都好貼心,可以揀兩款Pizza咁嗌,價錢亦都唔會差好多。最後我同朋友各自點左個黑松露野菌pizza,同埋好惹味避風塘魷魚圈pizza。個人認為黑松露野菌pizza嘅味道唔會好出,但芝士嘅份量都好多,黑松露嘅味道都唔會蓋過芝士嘅味道,比例啱啱好。而好惹味避風塘魷魚圈就真係好嘢味啦!魷魚圈炸得啱啱好,配合埋生洋蔥食落去,個味道層次好豐富!

2019-10-10 4 瀏覽
等左咁耐 終於有時間嚟朝聖little vegas 聽講呢度連濃牆好壯觀🤣 今晚一於嚟同朋友睇下 一出lift 哇好令啊 全部都係食客留下的打氣說話今日6.幾嚟到 即刻有得入! 但過咗半個鐘已經滿坐 睇嚟好多人想懲罰佢💩Menu好令 充滿玩味😆見到隔離幾枱都有叫呢個明太子忌廉天使麵 果然冇令到我哋失望 天使麵軟硬度適中 明太子忌廉好濃 而且好掛麵~ 賭城命運小食拼盤 餐廳會隨機抽出吾同種類的炸物 今次我哋就有炸雞翼 魚手指 薯角 炸得好乾身 唔會油淋淋👍🏼迷迭香羊架有三小隻 雖然我哋冇揀熟度 但羊架7成熟啱啱好!良心小店香港人應該多多支持😆😚

Menu好令 充滿玩味😆

迷迭香羊架有三小隻 雖然我哋冇揀熟度 但羊架7成熟啱啱好!

良心小店香港人應該多多支持😆😚
  • 明太子忌廉天使麵
2019-10-10 5 瀏覽
銅鑼灣有海量餐廳花多眼亂咩類型既菜式都有不過有幾間餐廳真係令人百吃不厭其中一間就係 Little Vegas除左食物質素高之外裝修同埋服務都令人非常舒適每次去到老闆都非常恩勤款待特別係有小朋友一同用餐老闆都特別照顧🔅Rainbow Seven Under The FujiStrawberry $52 for 1 $88 for 2🔅命運賭城小食拼盤Fortune Vegas Platter$88 Small$108 Large🔅卡邦尼意粉 $89Carbonara🔅賭城至尊比薩 $118Vegas Special Pizza
銅鑼灣有海量餐廳

🔅卡邦尼意粉 $89

🔅賭城至尊比薩 $118
Vegas Special Pizza

Rainbow  Seven  -strawberry
Rainbow  Seven  -  under  The  Fuji
Vegas  special  pizza
Fortune  Vegas  platter    (Small)
2019-10-04
Rainbow  Seven  -strawberry
Vegas  special  pizza
  • 富士山下
  • 命運賭城小食拼盤
2019-10-10 0 瀏覽
#LittleVegas🐙黑漆漆墨魚汁意粉Squid Spaghetti In Black Ink Sauce🍝明太子忌廉天使麵Mentaiko Angel Hair🍚香草忌廉海鮮燉飯Cream Seafood Rice🍕孖寶披薩 (黑松露野菌+好惹味避風塘魷魚圈)Combo Pizza (Truffle Mushroom + No Rule)-💰HKD 112 + 106 + 128 +128-🐙推薦指數:🐙🐙🐙🐙🍝推薦指數:🍝🍝🍝🍝🍝🍚推薦指數:🍚🍚🍚🍕推薦指數:🍕🍕🍕🍕-這次點了四個主食先介紹相片中的黑漆漆墨魚汁意粉墨汁非常濃郁是整個意粉的靈魂與蝦和墨魚配搭起來更具層次感賦予一種海洋的味道加上豆苗的點綴給人清爽的感覺讓人不容易吃膩不過食用時要有技巧地品嚐不然就會把牙齒都弄得黑漆漆呢-然後再介紹一款必食招牌意粉明太子忌廉意大利粉不試必定後悔明太子味道非常濃郁與柴魚片搭配起來更顯鮮味忍不住一口接一口地把意粉清盤-此外選購孖寶披薩讓你從披薩種類中挑選兩個口味讓你嚐到不同味道的披薩其中以黑松露披薩最為美味即使披薩上沒有太多額外的配料但由於黑松露味道相當濃郁整體具層次感不會給人單調的感覺然
#LittleVegas
🐙黑漆漆墨魚汁意粉
🍝明太子忌廉天使麵
Mentaiko Angel Hair
🍚香草忌廉海鮮燉飯
Cream Seafood Rice
🍕孖寶披薩 (黑松露野菌+好惹味避風塘魷魚圈)
💰HKD 112 + 106 + 128 +128
看看哪樣最美味和合口味
黑漆漆墨魚汁意粉
黑漆漆墨魚汁意粉
2019-10-09 73 瀏覽
好正好有feel 呀! 係咁loop 住播香港之歌 🎶🎶 應該張張枱都係朋友 😁 重想唱呢首歌慶祝生日 🎂 一定要多啲黎懲罰佢呀松露野菌燉飯 📍$106好多野菌好多黑松露,一啲都唔吝嗇😁。上枱嘅時候仲好香好熱明太子忌廉天使麵 📍$106忌廉汁多到掛汁咁,仲有啲微辣... 好creamy 但又唔會好漏賭城至尊pizza 📍$118材料好豐富: 有肉醬,腸,菠蘿,燈籠椒,同磨菇。芝士份量都好夠自製醬汁焗豬肋條 (全份)📍$196又幾厚肉喎,加埋啲秘製醬汁,好juicy 好惹味。仲跟埋薯條。啲薯條炸得好脆,又唔會油 🍟 好食命運賭城小食拼盤 📍$108It's all about luck! 炸洋蔥圈,薯條,薯角,焗波特菇,雞翼,炸魷魚圈,炸魚手指... 咩都有可能架!宇治抹茶鮮奶 📍$48綠茶味好濃,奶味都好重。估唔到鮮奶都會有拉花 😍

松露野菌燉飯 📍$106
好多野菌好多黑松露,一啲都唔吝嗇😁。上枱嘅時候仲好香好熱

明太子忌廉天使麵 📍$106

賭城至尊pizza 📍$118

自製醬汁焗豬肋條 (全份)📍$196

命運賭城小食拼盤 📍$108

宇治抹茶鮮奶 📍$48
綠茶味好濃,奶味都好重。估唔到鮮奶都會有拉花 😍
松露野菌燉飯
命運賭城小食拼盤
賭城至尊pizza
自製醬汁焗豬肋條 (全份)
宇治抹茶鮮奶
松露野菌燉飯
賭城至尊pizza
自製醬汁焗豬肋條 (全份)
宇治抹茶鮮奶
  • 招牌燒烤醬焗豬肋骨
2019-10-06 35 瀏覽
銅鑼灣「Little Vegas 」好合適年青人去打卡, 不但環境好而且食物很優質,性價比高。雞扒牛油果沙律,份量剛好,雞肉一口一粒,肉質不錯,牛油果及沙律菜夠新鮮。命運賭城小食拼盤,有香草腸仔、洋蔥圈及薯角,另外雞翼嘅口味係隨機的,同埋會跟原隻波特菇或焗生蠔亦係隨機,就來睹賭運氣囉。今次我就中了辣味雞翼,非常惹味,仲有5隻,好好味呀~ 焗大啡菇或焗生蠔,兩個只能活一個,我就中了心意嘅焗大啡菇,芝士香濃大啡菇夠Juicy, super yummy !法式龍蝦濃湯, 夠晒香濃,, 有幾粒彈牙龍蝦肉,加埋香脆蒜蓉麵,湯碗寫上「賭海無邊,回頭是岸」,好搞笑,正!