放工來到SOHO區和朋友享用美食感覺特別放鬆中上環一帶一直都有許多氣氛濃厚的餐廳今晚發現了一家性價比極高的餐廳平均每道菜僅約200元餐廳擁有兩層樓的空間融合了異國風情和古典的味道樓上環境走著小清新的路線旁邊還擺放著許多可愛的小盆栽讓人感到舒適又雅致✩‧₊鮮茄醬虎蝦意大利麵($178)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶大蝦共有三隻已開邊容易拆肉幾貼心扁意粉煮得帶有嚼勁醬汁濃厚夾雜了些蕃茄粒味道甜酸適中朋友吃過讚不絕口✩‧₊招牌香草焗雞 (半隻)及焦糖粟米($238)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶香草烤雞烤得特別香雞皮香脆微甜雞肉夠嫩滑juicy伴碟亦毫不馬虎焦糖粟米已連芯切條粟米沾滿焦糖邪惡又美味感受到餐廳的用心✩‧₊冧酒提子配拖肥蘋果班戟($143)𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟿/𝟷𝟶這個甜品超級超級超級好吃點餐後即叫即制等了約半小時但是一上枱已覺得完全是值回票價鬆餅蛋香味濃而且夠將蛋糕般鬆軟上面淋上焦糖拖肥醬帶有些微微的冧酒味提子乾的酸甜提升了味道的層次感配上雲呢拿雪糕冷熱交融合的感覺很有趣呢✩‧₊士多啤梨latte($45) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶飲品粉紅色鋪滿花瓣幾有少女心草莓的酸甜融入在牛奶
放工來到SOHO區和朋友享用美食
融合了異國風情和古典的味道
樓上環境走著小清新的路線
旁邊還擺放著許多可愛的小盆栽
讓人感到舒適又雅致

✩‧₊鮮茄醬虎蝦意大利麵($178)

大蝦共有三隻
已開邊容易拆肉幾貼心
扁意粉煮得帶有嚼勁
醬汁濃厚夾雜了些蕃茄粒
味道甜酸適中
朋友吃過讚不絕口

✩‧₊招牌香草焗雞 (半隻)及焦糖粟米($238)

香草烤雞烤得特別香
雞皮香脆微甜
雞肉夠嫩滑juicy
伴碟亦毫不馬虎
焦糖粟米已連芯切條
粟米沾滿焦糖邪惡又美味
感受到餐廳的用心

✩‧₊冧酒提子配拖肥蘋果班戟($143)
𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟿/𝟷𝟶

帶有些微微的冧酒味
提子乾的酸甜提升了味道的層次感
配上雲呢拿雪糕
冷熱交融合的感覺很有趣呢

✩‧₊士多啤梨latte($45)

飲品粉紅色鋪滿花瓣幾有少女心
草莓的酸甜融入在牛奶中且甜度適中
味道很討喜

✩‧₊冷甜薯椰子latte($50)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶
椰子配甜薯這個配搭蠻有新意
椰子味較重
冷latte 混入番薯有些綿綿的感覺

ᴛᴀsᴛᴇ: 𝟾.𝟻 / 𝟷𝟶
餐廳另收加一服務費

• 招牌香草焗雞(半隻)配焦糖粟米
今晚放咗工,我哋幾個人想去chill 下,係網上見過到呢間可以飲嘢之餘,食物方面似乎也不錯,就一於去試吓!🔆牛油果沙律配煙三文魚 / Avocado Salad($148)沙律菜好新鮮,牛油果🥑夠creamy,配埋煙三文魚,一個不錯的頭盤!🔆蘇格蘭蛋 / Scotch Egg (2 pcs) ($98)2隻蛋🔪開為4份,蛋俾我想像中大,蛋的外皮炸得脆卜卜,旁邊還有沙律菜,今晚第一次食,又幾好味!🔆香辣蒜蓉大蝦配多士 / Spanish Garlic Prawns ($168)蒜蓉味大🦐好惹味,蝦大隻也很彈牙,多士香脆,建議食時可以沾上碟𥚃面的汁一齊食更好味!🔆意大利鮮茄醬大蝦意大利麵 / Pasta Pomodora with Tiger Prawn($178)呢度啲蝦肉質真的不錯,大隻又彈牙,而意大利麵煮得恰當,不會太腍,加上意大利鮮茄醬,非常開胃的一道菜式!🔆扒伊比利豬鞍配芥末籽燒汁半薯蓉 / Grill Iberico Pork Rack w Roasted Veg($268)上枱時👀肉質偏瘦,仲驚住「嚡熠熠」,結果有驚喜,又嫩又入味!🔆招牌香草焗雞(半隻)配焦糖粟米 / Roa
🔆招牌香草焗雞(半隻)配焦糖粟米 / Roasted Half Chicken with corn($238)
見到呢個係招牌菜,所以先order,鷄肉好嫩亦能鎖住肉汁,旁邊的粟米,有很濃濃的牛油香味,好快就俾我哋清晒,不愧係招牌菜之一!

🔆Cocktails

🍹Camparicano
🍹The Hidden Coconut
🍹Lavender Haze
🍹Oolong -Chi
大家口味唔同,各取所需,不過有共同點就係宜入口,仲有適合我哋女士門打卡添!😉😉
2024-01-25
  • 招牌香草焗雞(半隻)配焦糖粟米
  • Scotch Egg
  • 意大利鮮茄醬大蝦意大利麵
  • 扒伊比利豬鞍配芥末籽燒汁半薯蓉
  • 香辣蒜蓉大蝦配多士
同朋友👩‍🦳一齊喺SOHO,要搵地方食嘢,朋友👩‍🦳話一定要好味🤣,咁行吓行吓,見到呢間,有印象,好味,於是就決定同朋友👩‍🦳入去開餐🤣$148「牛油果🥑沙律配雞肉」:沙律菜🥗新鮮爽脆,牛油果🥑軟滑creamy,雞肉偏瘦有啲煙燻味仲感覺健康,成個組合簡單好食😋$148「卡邦尼意粉配溫泉蛋 Carbonara 」:好似係 用咗 pancetta 同埋 parmesan 所以非常有鹹香😋,再加隻溫泉蛋,好食😋;意大利麵🇮🇹煮得軟腍腍口味大眾化🤩$258「扒伊比利亞豬鞍配芥末籽燒汁伴薯蓉」:豬鞍扒🐷🥩肉質偏瘦好豬味,又香又好食😋$50 Homemade Fresh Fruit Peach Tea:真係用鮮果自家製,唔係好甜,味道清新,出奇地好飲😋,仲可以食到小粒粒嘅桃🍑$55 White Truffle Latte:咖啡非常之滑,有 subtle 嘅黑松露清香味👍

2天前 0 瀏覽
上星期去咁中環食晏5點鐘左右食個early dinner嚟到士丹頓街Le Jardin a Soho坐喺近門口位望下行人、望下車、發下呆再嘆杯酒 食吓野 (pancake超好食!❤️)感覺好relax同埋5點前仲有lunch set 好抵!.🔸Holy Grains($138)有好新鮮嘅🍓🫐🍌,份量十足!配granola 、希臘乳酪、食用花,視覺效果好靚!淋上蜂蜜,香甜滋味又健康。🔸Stenk & Eggs w/ Fries($248)牛扒大塊厚身,口感唔錯,煎得好香。薯條好脆好味。🔸Set - Salad + Wine & Beer($58)加錢轉餐,有沙律同酒精飲品🍸,weekend有美食當然要配美酒。🔸Pancake - Nutella & Banana($143)好有蛋香、焗到個邊脆脆、中間濕潤綿密甜中又有啲牛油嘅咸好食好食‼️‼️‼️
上星期去咁中環食晏
5點鐘左右食個early dinner
嚟到士丹頓街Le Jardin a Soho
坐喺近門口位
望下行人、望下車、發下呆
再嘆杯酒 食吓野 (pancake超好食!❤️)
感覺好relax
同埋5點前仲有lunch set 好抵!
🔸Holy Grains($138)

🔸Stenk & Eggs w/ Fries($248)
牛扒大塊厚身,口感唔錯,煎得好香。薯條好脆好味。

好有蛋香、焗到個邊脆脆、中間濕潤綿密
甜中又有啲牛油嘅咸
好食好食‼️‼️‼️
3天前 0 瀏覽
在中環這家超受歡迎嘅Cafe,我最近試咗佢哋嘅Brunch,真係無得輸!首先,我點咗個煙三文魚牛油果忌廉芝士酸種麵包多士,喂,真係太正啦!多士脆到不得了,牛油果又新鮮,食落去真係開心到飛起!仲有,我又試咗意式海鮮蕃茄扁意粉,料真係超級足,青口、蝦、魷魚應有盡有。雖然意粉有啲太熟,不過味道都幾好嘅。最正嘅要數佢哋嘅甜品啦!我哋點咗個檸檬伯爵茶pancake,呢個真係必試!佢外表似蛋糕,但食落去又有pancake嘅鬆軟,加上雲呢拿雪糕,味道完美到爆炸!而家佢哋仲有個promotion,喺社交平台like佢哋之後仲有小食送呢,真係太值得啦🤣

The Spaghetti Aglio e olio With Tiger Prawn was excellent with great garlic flavour. The Pumpkin Rigatoni with Amber Walnut had a tasty sweet sauce. The Smoke Salmon & Avocado Sandwich with Fries was yummy as per expectation. Love their clam chowder with crispy fish skins sprinkled on top.

2024-02-23
  • Spaghetti Aglio e olio With Tiger Prawn
2024-02-24 56 瀏覽
餐廳位於中環蘇豪區,裝修好有格調,令人感覺好放鬆,好適合嚟chill下💛Smoked Salmon with Avocado Salad誠意滿滿嘅沙律,煙三文魚份量好多,捲成花朵咁賣相好靚,仲有好多牛油果、車厘茄、青瓜、沙律菜,配上蜜糖芥末醬非常好味💛Scotch Egg蘇格蘭蛋外層金黃酥脆,切開見到半流心狀態嘅蛋,賣相超靚!整隻蛋混合著豬肉丸子咁,口感味道都好有層次,伴碟沙律菜以黑醋汁點綴💛Pasta Pomodora with Tiger Prawn 3隻虎蝦大大隻,肉質彈牙!蕃茄醬汁濃厚,意粉十分掛汁,啖啖滋味,份量好足💛Lemon Earl Gray Pancake Pancake口感超鬆軟,富蛋香味!店員介紹係即叫即打,所以食起上嚟口感特別fluffy,真心出色,值得一試!💛The Hidden Coconut店員推介嘅cocktail,清爽口感,帶淡淡椰子香味💛Sesame & Charcoal Latte拉花好靚,芝麻味好香濃

💛Scotch Egg

💛Lemon Earl Gray Pancake

💛The Hidden Coconut
店員推介嘅cocktail,清爽口感,帶淡淡椰子香味

💛Sesame & Charcoal Latte
拉花好靚,芝麻味好香濃
中環士丹頓街一帶非常多酒吧選擇,這一間是幾個朋友都推薦過,所以真的超級期待來試試!果然沒有失望!❤️炸薯條配黑松露醬 ($78)非常驚喜!炸得超級香脆,而且係熱辣辣咁上,配上松露醬和茄汁,一陣間就食晒😝係我最近食過記憶中覺得最好味嘅薯條!❤️大澳蝦醬炸雞鎚 ($118)呢個特色啊!而且有大概六個雞鎚左右,大澳蝦醬香濃,雞鎚🍗同樣超級香脆!必叫!❤️ 扒伊比利亞豬鞍配芥末籽燒汁半薯蓉($268)豬鞍肉質嫩滑,而且已經好細心咁樣切晒👍🏼薯仔都係整得外皮好香脆!❤️Pancake 1 - 檸檬伯爵茶配雲呢拿雪糕 Lemon Earl Grey ($143)熱辣辣咁上,檸檬伯爵茶醬就比較清新,呢度味道唔算度度都有,所以我自己比較喜歡呢一個,甜度都適中!❤️Pancake 2 - Chocolate and Banana 榛子朱古力香蕉班戟 - $143連香蕉🍌都加上焦糖焗得非常香,很有口感!仲配上榛子朱古力醬,呢款比較適合喜歡甜嘅朋友❤️Sesame & Charcoal Latte ($45 hot)採用來自台灣的芝麻醬,很有誠意的拿鐵!沒有咖啡因,晚上可以飲用!❤️Grand French Coffee

❤️炸薯條配黑松露醬 ($78)

❤️大澳蝦醬炸雞鎚 ($118)

❤️ 扒伊比利亞豬鞍配芥末籽燒汁半薯蓉($268)

❤️Grand French Coffee (served with Grand Marnier, whipped cream) ($85)
呢款cocktail 層次豐富,頂上的whipped cream 中和咖啡的苦澀味,非常特別,而且飲落去是暖和的,值得一試!

💁🏻‍♂️服務很好,欣賞店員很詳細和耐心地向我們介紹特色食物和飲品👍🏼

開心去咗一間食水準咁高嘅酒吧!而且我個人成日怕酒吧會好雜,但呢一間絕對冇呢個問題,全女班都好放心❤️
  • Sesame & Charcoal Latte
  • 檸檬伯爵茶配雲呢拿雪糕
  • 大澳蝦醬炸雞鎚
  • 榛子朱古力香蕉班戟
  • 炸薯條配黑松露醬
2024-02-19 35 瀏覽
我地上左上層,坐得好舒服,環境佈置都好靚!French Fries With Truftle Mayo薯條熱辣辣上碟,真係做到外脆內軟,加埋經典松露醬,一流!Shrimp Paste Chicken Lollipop🍤蝦醬味好特別,甜甜地,因為係啱啱炸起,裏面幼嫩雞肉保持熱度,特別好味。炸雞槌唔會太大件,食左都唔會好有罪疚感,又唔會食到飽曬食唔到其他嘢。Truffle Mushroom RisottoRisotto唔會煮得過熟,有嚼口,裏面好多芝士,每一羮都拉絲,好正!Amadai Fish with Orange Fennel Salad魚背上面脆脆嘅,口感好特別!加埋檸檬汁,同埋有脆脆嘅茴香鮮橙沙律,好清新!Grill Iberico Pork Rack w/ Roasted Veg豬扒煮熟程度拿得好準,質感超腍,仲好Juicy好多肉汁,有驚喜!仲要好體貼切埋一塊塊。加埋伴菜,睇得又食得,非常推薦👍我地叫左兩款pancake,份量好慷慨,啱曬有第二個甜品胃嘅我地😆-Lemon Earl Grey Pancake上面有啲脆脆質感,Earl Grey味好出!-Chocolate &
我地上左上層,坐得好舒服,環境佈置都好靚!

薯條熱辣辣上碟,真係做到外脆內軟,加埋經典松露醬,一流!

Shrimp Paste Chicken Lollipop
🍤

Truffle Mushroom Risotto
Risotto
唔會煮得過熟,有嚼口,裏面好多芝士,每一羮都拉絲,好正!

-Lemon Earl Grey Pancake
上面有啲脆脆質感,Earl Grey味好出!

-Chocolate & Banana Pancake
真係有一片片香蕉喺面,香蕉同朱古力唔知點解就係特別夾。另外附上嘅朱古力醬可以按個人鍾意嘅甜度決定加幾多。

另外我地叫左4杯飲品,店員好有耐心,我地又問佢推介飲乜,又問長問短,都好有耐性解釋!
Cocktail -The Hidden Coconut
椰青水加真露,好創新,口感清爽,易入口!
Cocktail -HH Oolong - Chi
果香重,加埋烏龍茶香,唔會過甜。

Grand French Coffee
店員推介!好睇得,又特別。上層Cream中和咖啡同酒苦味,但又帶出兩者香味。正!

Sesame & Charcoal Latte (Hot)
飲到鮮奶,又飲到好多芝麻,鍾意健康要飲呢杯,而且係來自台灣嘅芝麻木炭組合,好特別。

總括嚟講,非常高質有氣氛,價位合理,絕對推介!

一間多國菜甜品和咖啡店,樓高兩層,以湖水綠為主色調,並擺有不少小植物作裝飾,感覺古典優雅!這裡既是咖啡店又是酒吧,適合三五知己聚會!招牌香草焗雞(半隻)配焦糖粟米味道濃郁,香氣四溢, 搭配有趣的焦糖粟米,帶有一些甜味,為整道菜增添了一些口感和層次!炸魷魚圈炸魷魚外層炸得金黃酥脆,內部則是嫩滑的魷魚肉,味道鮮美,還有一些海鮮的風味!蜆内扁意大利麵蜆肉鮮甜且帶有海洋的味道,搭配意大利麵是一個美味的組合燒牛肉藜麥雜菜沙拉一道健康的選擇,配合牛肉藜麥令菜式豐富起來,清爽,微甜又有嚼勁!意大利芝士盆栽蛋糕被甜品的名字吸引了,外型像花盆,內裡係意大利芝士蛋糕,奶香濃郁,帶有一些香濃意式咖啡味,外表吸引,也很美味的。Martini (Strawberry)甜甜的Martini,適合女士Oolong-Chi烏龍茶味的雞尾酒..易入口!三五知己一齊嚟食飯飲嘢啱晒

招牌香草焗雞(半隻)配焦糖粟米

炸魷魚圈

蜆内扁意大利麵
蜆肉鮮甜且帶有海洋的味道,搭配意大利麵是一個美味的組合

燒牛肉藜麥雜菜沙拉

意大利芝士盆栽蛋糕

Martini (Strawberry)
甜甜的Martini,適合女士
Oolong-Chi
烏龍茶味的雞尾酒..易入口!

三五知己一齊嚟食飯飲嘢啱晒
2024-02-16 32 瀏覽
中環半山一向都有不少隱世小店,這次去了走了不少斜坡的蘇豪區西餐廳跟朋友飯聚,最後覺得這段半山斜坡是值得的🤩🍳蘇格蘭蛋 $98這款蘇格蘭蛋在香港不是常見,難得見到當然要嚐嚐。炸得香脆,豬肉包裹著流心的蛋黃,外微脆內軟,多重口感🥰🥙燒牛肉藜麥雜菜沙律 $168整體份量已不少,燒牛肉肉質鮮嫩,牛味濃郁。下面有牛油果同藜麥等等材料既沙律,每樣食材都好新鮮🍃卡邦尼意粉配温泉蛋 $155這個卡邦尼意粉必定要點🤩搭配温泉蛋,每一啖意粉都掛著濃濃的蛋黃醬,口感綿滑,意粉彈牙。蜆肉扁意大利麵 $188蜆肉頗新鮮,啖啖肉。再加上白酒煮過,味道清甜,搭配爽口扁意大利麵,微微香口,很惹味。炸薯條配黑松露醬 $78薯條即叫即炸,外脆內軟,配埋美味既黑松露醬,做小食或者送酒都一流👍🏾英式雜莓吉士鬆餅 $143意想不到的外脆內軟💥即叫即焗,上菜時已經飄出陣陣牛油香味,雲尼拿雪糕熱得半熔,與酸酸甜甜的雜莓夾雜着,很滿足😌Royal Chocolate (Hot) $45值得一點的一杯朱古力🍫😍濃濃的朱古力味,口感幼滑,甜度剛剛好,再將經過燒過的棉花糖點入朱古力內,打卡還是味覺都是滿分💯

🍳蘇格蘭蛋 $98

Royal Chocolate (Hot) $45

• 蜆肉扁意大利麵
  • Royal Chocolate
  • 英式雜莓吉士鬆餅
裝飾格調好特別好有feel,係燈光昏暗又帶點神秘感嘅style餐廳分左兩層,上層位置夠空間又格外寧靜坐得好舒服好岩傾計談心,氣氛好對好chill¨̮ 𝒮𝒸𝑜𝓉𝒸𝒽 𝐸𝑔𝑔𝓈 ($𝟫𝟪)流心蛋好吸引,外層係炸過嘅免治豬肉,無油膩感,口感好實淨都幾飽肚¨̮ 𝒢𝒶𝓇𝓁𝒾𝒸 𝒫𝓇𝒶𝓌𝓃 ($𝟣𝟨𝟪)呢碟菜最難忘,連煎pan上夠熱又勁有蝦油香配麵包點汁食無得輸¨̮ 𝑅𝑜𝒶𝓈𝓉𝑒𝒹 𝐻𝒶𝓁𝒻 𝒞𝒽𝒾𝒸𝓀𝑒𝓃 ($𝟤𝟥𝟪)知道呢個係招牌菜就試試佢雞皮烤到好脆而雞肉係好食軟腍嘅質地好少食烤雞係好食又唔乾,值得一試焦糖粟米勁香入曬焦糖味,不比主菜失色¨̮ 𝒫𝒶𝓈𝓈𝒾𝑜𝓃 𝐹𝓇𝓊𝒾𝓉 𝒞𝒾𝓉𝓇𝑜𝓃 𝒯𝑒𝒶 ($𝟦𝟪)¨̮ 𝐿𝓎𝒸𝒽𝑒𝑒 𝑀𝒶𝓇𝓉𝒾𝓃𝒾 ($𝟨𝟩/ 𝐻𝐻)🌟 想讚店員服務好周到又貼心,好加分😬
餐廳分左兩層,上層位置夠空間又格外寧靜
坐得好舒服好岩傾計談心,氣氛好對好chill

¨̮ 𝒮𝒸𝑜𝓉𝒸𝒽 𝐸𝑔𝑔𝓈 ($𝟫𝟪)

¨̮ 𝒢𝒶𝓇𝓁𝒾𝒸 𝒫𝓇𝒶𝓌𝓃 ($𝟣𝟨𝟪)
呢碟菜最難忘,連煎pan上夠熱又勁有蝦油香
配麵包點汁食無得輸

知道呢個係招牌菜就試試佢
雞皮烤到好脆而雞肉係好食軟腍嘅質地
好少食烤雞係好食又唔乾,值得一試
焦糖粟米勁香入曬焦糖味,不比主菜失色

¨̮ 𝐿𝓎𝒸𝒽𝑒𝑒 𝑀𝒶𝓇𝓉𝒾𝓃𝒾 ($𝟨𝟩/ 𝐻𝐻)

🌟 想讚店員服務好周到又貼心,好加分😬
2024-02-09 36 瀏覽
好鍾意嚟呢度食 價錢又唔貴 而且好近公司😝Fried Squid炸魷魚鬚炸得好乾身 有少少似細個喺茶樓食嗰種風味而且佢個醬有少少辣 做得好特別 食落好開胃French Fries With Truffle Mayo薯條比較粗身 外層好酥脆 內層就好粉配埋個松露醬食一流Pasta Pomodora with Tiger Prawn虎蝦有三大隻 個身已經起咗殼 蝦肉好彈牙結實 而且個蝦頭好多膏Roasted Beef Quinoa Salad有牛油果、藜麥、紅腰豆、三角豆、青瓜食落夠晒飽肚 而且牛肉嘅份量超級多燒牛肉半生熟 食落有好濃郁嘅牛味Fresh Fruit Peach Tea蜜桃茶支裝上 有好多蜜桃嘅果肉飲落唔會好甜 Sweet Potato Coconut Latte紫薯味唔算太濃郁 反而係我最愛嘅椰子味好重本身驚會好膩 但飲落又好清新喎坐門口位置好開陽 望住對面餐廳嘅外籍人士飲酒好chill

好鍾意嚟呢度食

配埋個松露醬食一流

虎蝦有三大隻 個身已經起咗殼
蝦肉好彈牙結實 而且個蝦頭好多膏

Roasted Beef Quinoa Salad
有牛油果、藜麥、紅腰豆、三角豆、青瓜
食落夠晒飽肚 而且牛肉嘅份量超級多

紫薯味唔算太濃郁 反而係我最愛嘅椰子味好重
本身驚會好膩 但飲落又好清新喎

坐門口位置好開陽 望住對面餐廳嘅外籍人士飲酒好chill
2024-02-05 35 瀏覽
晚上同朋友去完中環行街,之後諗住去食嘢同埋飲吓嘢、中環同上環附近有好多特色嘅酒吧餐廳,今次我朋友就推介左一間好有異國風味綠化空間嘅餐廳、裏面嘅美食都好精緻同埋佈置得好靚!餐廳分兩層上下層、鍾意私人空間可以選擇上層!除咗環境優美之外、仲覺得餐廳裝修風格好有一貫特色!蒜香辣椒橄欖油扁意大利粉:蒜香同辣椒橄欖油非常之夾、份量都大份,蒜香味道係最突出!再配合香草更加香濃!炸甘鯛魚配甜橙回香沙律:炸金鯛魚魚燐脆香、魚肉鮮滑鮮嫩,甜橙🍊好配、沙律味道好有特色!檸檬汁香噴噴!招牌香草焗雞(半隻)配焦糖栗米:香草焗雞半隻,份量都夠3-4人食,再配合焦糖粟米、栗米香濃同甜滑!烤得香香脆脆!-特飲馬天尼🍸士多啤梨質感香港友生啤酒櫻桃特飲cocktail馬天妮、士多啤梨幼滑質感!酒感香滑無比!!香港友生啤酒香滑大杯,櫻桃特飲cocktail酒香味道突出Le Jardin à Soho中環卑利街67號中興閣

蒜香辣椒橄欖油扁意大利粉:

櫻桃特飲cocktail

Le Jardin à Soho
中環卑利街67號中興閣

2024-02-03 26 瀏覽
鴨巴甸街嘅大街小巷都有好多唔同類型嘅特色小店🌿偶爾假期我同家姐都會約埋一齊行下而餐廳一般日頭係Café 夜晚就變Bar & Restaurant今晚揀嘅呢間餐廳門面望落好舒服 有種鬧市中的寧靜嘅感覺 係我哋鐘意嘅Style🩶🍽️250g澳洲草飼肉眼扒 ($328)Medium 肉質粉嫩顏色好靚 非常Juicy 完全無流失肉汁👍🏻🍽️牛油果沙律配煙三文魚 ($148)沙律可以揀黑醋汁 or Honey特別要讚下呢個煙三文魚切得比較厚身 好滑口感好好😋🍽️炸薯條配黑松露醬 ($78)有黑松露醬 & 茄汁熱辣辣即叫即炸 傾計飲酒必點小食🍸Oolong Chi ($95)主要以荔枝烏龍Vodka & Cranberry Juice調製酒精度唔算高 平時少飲酒嘅我都覺得易入口🍹Fresh Fruit Peach Tea ($50)自家製新鮮桃茶好Fresh 仲有粒粒桃肉🍑小杯細嚼🫗Nice😊餐廳有2層 我哋今晚坐上層 座位會比較闊落D如果淨係飲杯嘢傾下計建議坐地下果層 我哋平時就係咁 望住條街 望下途人 放空一下 幾Relax😊
鴨巴甸街嘅大街小巷都有好多唔同類型嘅特色小店🌿
偶爾假期我同家姐都會約埋一齊行下
今晚揀嘅呢間餐廳門面望落好舒服
有種鬧市中的寧靜嘅感覺 係我哋鐘意嘅Style🩶

🍽️250g澳洲草飼肉眼扒 ($328)
Medium 肉質粉嫩顏色好靚
非常Juicy 完全無流失肉汁👍🏻

🍽️牛油果沙律配煙三文魚 ($148)
沙律可以揀黑醋汁 or Honey
特別要讚下呢個煙三文魚
切得比較厚身 好滑口感好好😋

🍽️炸薯條配黑松露醬 ($78)
有黑松露醬 & 茄汁
熱辣辣即叫即炸 傾計飲酒必點小食

🍸Oolong Chi ($95)
酒精度唔算高 平時少飲酒嘅我都覺得易入口

🍹Fresh Fruit Peach Tea ($50)
自家製新鮮桃茶
好Fresh 仲有粒粒桃肉🍑